מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפסקת אינסוליןהילה19/12/2008
האם אפשר להפסיק להזריק אינסולין, הומולוג מיקס, לאחר כשנתיים שימוש? זאת בהמלצת רופא פנימאי, שטוען שניתן להפסיק ולהגביר את כמות הכדורים. האם ישנה השפעה על הגוף? על פעילות הלבלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין20/12/2008שלום,
השאלה הינה מאד אישית- באופן כללי- במידה והלבלב מייצר אינסולין אפשר להפסיק טיפול באינסולין. השאלה אם כדאי-
ממליצה על התייעצות עם רופא סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהמשה18/12/2008
שלום לכולם, אני בן 31 ללא עודף משקל ועוסק בפעילות גופנית באופן קבוע. לאחרונה בבדיקות דם שיגרתיות התגלה כי רמות הסוכר שלי לאחר צום הם 95 (כל שאר הפרמטרים היו בסדר גמור) ליתר בטיוחת הרופא נתן לי לעשות בדיקת HEMOGLOBIN A1C שיצאה 6.1. לפי המעבדה של קופ"ח שביצעתי 6.1 זה בטווח הנורמה (אולם בחלק הגבוה, אבל עדיין בנורמה) לפי מה שקראתי באתר (וחישוב דרך האתר) תוצאה של 6.1 הנה שוות ערך לערך של 128 סוכר בדם, מה זה אומר? שבמשך היום ערך הסוכר הממוצע שלי הוא 128 (שזה הגיוני כי במשך היום אני בד"כ אוכל מידיי פעם) או שזה לא בסדר (כי זה בתחום העליון) מצד שני מכיוון שזו פעם ראשונה שאני מבצע בדיקה זו, האם יכול להיות שאצלי הערך הזה תמיד יהיה בקצה הסקאלה? אני קצת לחוץ מהתוצאה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין20/12/2008כל הכבוד על הערנות. אני ממליצה לך להשלים את הברור בהעמסת סוכר של 75 גרם. . וכמובן לשמור על אורח חיים בריא. (תזונה נכונה, משקל נכון פעילות גופנית והורדת מתחים)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת TSH המומלצת בארה"ב נמוכה מישראלמיקי18/12/2008
לפי דף הבדיקות של קופת חולים מכבי- רמת TSH תקינה היא בין 0.35 ועד 5.5.
כבר שנים אני מאזן את עצמי לפי ההמלצה הזו ובדרך כלל הרמה היא בסביבות 4.5 עם מינון אלקטרוקסין של 150 מ"ג. אבל אני מרגיש עייף ומדי פעם מקבל תסמיני דיכאון.
אחרי חיפוש באינטרנט גיליתי שההמלצה של האיגוד האמריקאי לטיפול בתרואיד הוא שה TSH לא יעבור את רמת 2.0 - הופתעתי מאד כי זה בהחלט יכול להסביר את התסמינים שאני חווה. אך אף רופא ישראלי לא אמר לי זאת.
שתי שאלות :
1. האם אני אמור להגדיל את המינון ל 200 מ"ג ביום
2. כיצד זה שקופת חולים בארץ אינה עובדת לפי ההמלצה העולמית ? האם זה נובע משיקולי חיסכון בעלויות תרופות?
אודה מאד לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין20/12/2008הדבר תלוי במעבדה בה מבוצעת הבדיקה. הדיון לגבי ערכי הנורמה עדיין לא אמר את מילתו האחרונה. כמובן שאין כאן שיקול כלכלי.
לגבי סימפטומים התיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נכון שאצל אנשים בריאים
מיקי21/12/2008רמת ה TSH הממוצעת היא מתחת ל 2.0 ? אם כן, האם ייתכן שרמה של 4.2 שנמצאת בטווח התקין של קופת חולים מכבי, אך נמצאת מחוץ לטווח של איגוד האנדוקרינולוגיה העולמי עלולה להמשיך ולגרום תסמיני תת פעילות ? תודה, וסליחה על השאלות הרבות , אני פשוט סובל ורוצה לדעת האם הדבר עלול לנבוע ממינון אלקטרוקסין לא מספק (כרגע 150 ביום ) או מסיבות אחרות. יש לציין שלא עברתי כריתה של בלוטה ואובחנתי כחולה בהשימוטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין23/12/2008באופו כללי, ברמת TSH 4.2, כאשר FT4 בטווח הנורמה, לא אמורים להיות מורגשים כל סומפטומים.
ושוב- לגבי סימפטומים ספציפיים התיעץ עם אנדוקרינולוג מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מאוזנת?doritna18/12/2008
שלום, אני בת 52 . 4 פעמים בשבוע אני לוקחת 100 מ"ג אלטרוקסין וביתר הימים 50. בבדיקת דם התוצאות: TSH 4.88 T3 -3.8,T4-12.1. האם אני בתת פעילות? היפר? אני מאד עייפה ויש לי התקפי דופק מהיר. האם המינון שאני לוקחת מתאים לתוצאות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר doritna
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין20/12/2008לפי בדיקות הדם צריך להעלות מעו את מינון האלתרוקסין.
אך התוצאהעצמה אינה מסבירה לא עייפות ולא דפיקות לב- גשי לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםשי17/12/2008
שלום אני בן 20 ומטופל באלטרוקסין 50 מיקרוגרם שש פעמים בשבוע עקב תת פעילות קלה בבלוטת התריס. רציתי לרכוש מולטיויטמין וראיתי שאחד המרכיבים בו הוא יוד, לפי מה שאני זוכר, לא מומלץ לאנשים עם בעיות בבלוטה לצרוך דברים המכילים יוד אם אני לא טועה...?! האם זה בסדר לקחת כל מולטיויטמין או שיש מולטיויטמין ללא יוד או בכלל לרכוש כמה סוגים של תוספים לויטמנים שונים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין20/12/2008אין בעיה עם רוב הויטמינים. כדי להיות בטוח- הראה את התכולה לרופאת המשפחה / אנדוקריולוג מטפל. (במקרההצורך פשוט מתאימים את מינון האלתרוקסין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHבר17/12/2008
עשיתי בדיקות דם. והתוצאה של ה-TSH יצאה 4.26 ובערכי הנורמה רשום: 0.40-4.20 יש מצב לדאגה? דרך אגב הייתי רוצה לשאול, אם יש איזה מאכל מסויים או אוכל שיכול לשפר את הביצועיים של ה-TSH? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין20/12/2008ערך זה לשכעצמו אינו מדאיג. - בהנחה שאינך בהריון, ולא מנסה להכנס להריון. (בהריון מומלץ ערך נמוך יותר)
לגבי תזונה- צריך לאכול תזונה מאוזנת עם כמות מאוזנת של יוד. (שרוב האנשים צורכים באופן רגיל).
בהצלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסכרתיוד16/12/2008
אני כבן 50 ,מדשדש מזה כ-6 שנים בערכים שנעים בין 80-140 וזאת לאור תנודות במשקל גופי ואופן אכילה...כאמור דיאטה וכיוצא בזה....בזמנים טובים הערכים עומדים גם על -80 . מן הראוי לציין ,שכל התקופה המצויינת אני נמנע מלקיחת תרופות לסכרת. זאת ועוד ראוי לציין ,כי אני לא סובל מכל בעיה בריאותית כמו גם לא צורך כל תרופה. שאלתי היא,האם נגרם נזק כלשהוא באי ייצוב הסוכר ,לאורך התקופה? האם בטווח הערכים הנ"ל קיים צורך בתרופות? בהנחה שיש צורך בלקיחת תרופות כלשהן...איזה תרופות מומלצות? והאם קיימת השלכה לתרופות אלו לתיפקוד המיני? אודה להתייחסותכם, תודה יוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד
ערכי סוכר בצום של 140 אינם תקינים. האם מדדת ערכי סוכר אחרי אוכל? האם בוצעה העמסת סוכר?
גם השמנה אינה מצב בהכרח בריא.
אני מציעה לך לפנות למרפאת סוכרת כדי לשמוע על המלצות טיפוליות, וכמובן להתמיד באורח חיים
בריא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות והכוונהזוקי15/12/2008
בת 18 ללא בעיות בריאות בבדיקות דם שעשיתי התקבלו התוצאות נורמה(8.4-10.4 ) calcium-10.7 נורמה( 0.35-4.94 ) tsh=5.8 נורמה( 0.90-2.44 ) t3=1.8 נורמה( 9.0-19 ) free t4=14.6 נורמה (157-1060 ) vitamin b12=1131 בגלל סידן גבוה רופאי נתן לי בדיקות נוספות: נורמה(30-100 ) vitamin d-25-oh=19 . נורמה(17-170 ) pth=52 מה דעתך? ובמידה ואופנה לאנדוקרינולוג אלו בדיקות נוספות אצטרך לעשות לפני שאני מגיעה אליו אני מעט דחוקה בזמן כיוון שאני צריכה להתגייס עוד חודש וחצי. הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוקי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין20/12/2008עניתי לך בעבר. בכל מקרה לקראת ביקור אצל אנדוקירנולוג כדאי לבצע בדיקת כימיה, ספירת דם, תיפקוד כליות וכבד, ואיסוף שתן לקראטינין סידן ופוספט- לפחות
ראי תשובה קודמת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושינגענבר12/12/2008
שלום בעבר הייה לי גידול ביותרת המוח שהוסר בניתוח.(קושינג)בשנה האחרונה מאוד השמנתי ללא הצדקה נריאת לעין.עשיתי שתי בדיקות דם עם דקסמטזון.האחת עם כדור אחד שנלקח בערב והתשובה הייתה 4.19 השניה לאחר דקסמטזון במשך יומיים של 2 מ"ג ליום והתשובה הייתה 1.20. בנוסף לכך עשיתי איסוף שתן אך התוצאות עדיין לא הגיעו. אודה לכם מאוד על ניתוח התוצאות עד כה. ענבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבר
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין20/12/2008שלום
חסרים פרטים רבים בשאלתך, ומכאן התשובות אינן חד משמעיות. ממליצה על המשך מעקב של אנדוקריולוג מטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםזוקי11/12/2008
אני בת 18 בלי בעיות בריאות עשיתי בדיקות שיגרתיות בבדיקות דם שעשיתי התקבלו התוצאות נורמה(8.4-10.4 ) calcium-10.7 נורמה( 0.35-4.94 ) tsh=5.8 נורמה( 0.90-2.44 ) t3=1.8 נורמה( 9.0-19 ) free t4=14.6 נורמה (157-1060 ) vitamin b12=1131 שאלתי האם התוצאות תקינות אגב זו פעם ראשונה שיצא לי tsh=5.8 האם זה מעיד על תת פעילות בלוטת התריס האם צריך טיפול והאם אני אמורה להרגיש בבעיות בריאות בגלל זה והאם הבדיקת סידן והויטמין b12 תקינים הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוקי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין14/12/2008שלום,
באופן כללי, לפי הנתונים שמסרת, הבדיקות אינן תקינות, אך אין הכוונה שאת צריכה להתחיל טיפול תרופתי. עלייך לגשת לרופא המטפל שישמע את תלונתיך (מדוע עשו לך בדיקות), יבדוק אותך בדיקה פיזיקלית ולפי זה ולפי בדיקות מעבדה (כולל בדיקות נוספות) יחליט על הצורך בהמשך ברור וטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של אסטרוגנים על מוח גבריגיורא10/12/2008
שלום רב ד"ר ! לפני כשנתיים וחצי בהסתמך על דברי בלבד שאני "רוצה" לשנות את המין נתנה לי רופאת המשפחה כמויות גדולות של אנדרוקור, אסטרופם,דיאנה ומספר זריקות של פרוגסטרון. לאחר מספר חודשים הפסקתי והבנתי שעשיתי טעות חמורה אך עד היום הזקפות הספונטאניות שלי לא חזרו (בלילה יש לפעמים זקפות) והליבידו שלי נשאר נמוך - אין לי כלל גירוי ויזואלי מתמונות וכו'. אציין שכל בדיקות הדם כולל פרופיל הורמונאלי שעשיתי היו תקינות וכך אני מפחד שההורמונים גרמו שינויים בלתי הפיכים למוח שלי האם כך הדבר? בזמן האחרון נכנסתי לאינטרנט ובמאמרים שקראתי גיליתי שישנו סטאנדרט טיפול באנשים שמבקשים לשנות את מינם ואחד הדברים שכתובים שם בטופס הסכמה מדעת עליו חותמים המטופלים זה שהדחף המיני והפוריות עלולים להשאר נמוכים לתמיד כמו כן אחד האנדוקרינולוגים בארה"ב בעל שם עולמי בטיפול בטראנסקסואלים איתו התכתבתי אישר בפני שכך עלול לקרות. אני ממש מיואש ומבולבד במיוחד לאור כל שכל הרופאים בארץ איתם התייעצתי שללו השפעה בילתי הפיכה של ההורמונים ואף ד"ר יונה גרינמן מומחית באנדוקרינולוגיה ובטיפול בטראנסקסואלים אמרה לי שלא ידוע לה מהספרות הרפואית מקרים כגון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם להיות ברור יותר
גיורא14/12/2008השאלה היא האם דיכוי בן חצי שנה של הציר ההורמונאלי עלול לגרום לירידה אשר תשאר לזמר רב/לצמיתות ברמת הטוסטסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר שלא הלכת לפסיכיאטר לפני זה
בר17/12/2008אני מכירה המון גברים שרצו לשנות את מינם. ושהם הלכו למספר פגישות עם הפסיכיאטר (ואפילו הולכים עד היום) שינו את ההחלטה שלהם ובסוף נשארו גברים. לגבי הכמויות הורמונים שקיבלת במשך מספר חודשים מהרופאת משפחה זה איום ונורא. (כי מתחילים במינון נמוך של דיאנה ואנדרוקור, ולאחר חצי שנה או יותר, האנדוקרינלוג שואל את המטופל אם זה מה שהוא באמת רוצה, ואיך ההרגשה הכללית שלו. ואז הוא מוסיף פרוגסטרון כמו-דופסטון, אוטרוגסטן וזריקות דפו-פרוברה, וגם אסטרופם. לקבל את הכל בבת אחת זה נזק בלתי הפיך למוח). אני לא יודעת מי נתן לך אישור להורמונים, או שבכלל לא נתנו לך, אבל לקבל זריקות פרוגסטרון זה מה שעשה לך חוסר בזיקפות וליבידו נמוך. (אני מניחה שקיבלת זריקות כמו למשל-דפו-פרורבה). בקיצור הפרוגסטרון משמיד את הטסטוסטרון בצורה יותר גרועה מהאנדרוקור, הדיאנה והאסטרופם. אני ממליצה לך ללכת לביקור אצל ד"ר משה זלוצובר שנמצא ברמב"ם. (הוא מומחה לטיפול בטרנסקסואלים והוא ידע מה לעשות). ד"א אולי טיפול בתוספת טסטוסטרון תעזור. מאחלת לך המון בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
גיורא17/12/2008כל מה שאני מחפש זאת תשובה מקצועית כי לרופא המשפחה שלי אין מושג בתחום בבקשה תענו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית לך ! בקרוב אראה אותו
גיורא22/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיורא
מצטערת של אעניתי לך קודם- אבל פשוט אין לי נסיון בענין וכבר התייעצת עם אנדוקריולוגית טובה מאד!!!!
אולי- ראה הערות ששלחו לך אנשים אחרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלטרוקסין לאחר דלקת בתירואידכרמית08/12/2008
שלום אני בת 30. לפני שנה חליתי ב- subacute thyroiditis. לאחר שחלפה הדלקת התחילה תת פעילות של התירואיד וטופלתי באלטרוקסין. המינון הועלה בהדרגה על למינון של 600 מק"ג לשבוע (אותו אני מקבלת ב-4 חודשים האחרונים). בבדיקת הדם האחרונה (לפני שבועיים) רמת TSH 2.14 . T4 19.8 ו - T3 5.16. הרופא המליץ להמשיך לקחת אלטרוקסין (באותו מינון). - כיצד ניתן לבדוק אם תת הפעילות חלפה והבלוטה חזרה לתפקודה הנורמלי (ואז אוכל להפסיק לקחת אלטרוקסין)? האם יתכן ששנה לאחר הדלקת ישנה עדיין יש תת פעילות? כדאי להפסיק את האלטרוקסין למס' שבועות ולבדוק אז את רמות ה TSH? (לא מתכננת הריון בקרוב) ושאלה נוספת- מה טווח רמות ה TSH התקין בגילי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרמית
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין09/12/2008שלום,
לא הייתי משנה שום דבר בטיפול שלך כעת וגם בהמשך רק בתאום עם הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות והשלכותיוענת07/12/2008
תוצאת ה- TSH -8. אני בסביבות ה-40. כל הזמן מרגישה עיפות וקור עז בגוף. לאחרונה הדופק לא סדיר. הולטר לב: הפרעת קצב בחדרים ובפרוזדורים ( פעימות מוקדמות). האם התוצאה גבוהה? כמה מכסימום צריך להיות? והאם זה מסביר את כל מה שקרה/קורה אצלי בגוף??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין09/12/2008שלום, הTSH מעט גבוה, לא ציינת FREE T4.
ערך זה אינו מסביר את כל התופעות שתארת.
גש לרופא להבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בהנקהאלמוג04/12/2008
ערב טוב, אני נוטלת מזה 5 שנים אלטרוקסין (השימוטו) מינון 59 מ"ג. ילדתי לפני 4 חודשים.במהלך ההריון ההיתי מאוזנת, כמו כן מיד לאחר הלידה. היום קיבלתי תשובות ואני מעט מודאגת מהן: ערך ה TSH הוא 49. האם ייתכן כי תוך 3-4 חודשים הערכים ככה קפצו? האם זה לא יכול לפגוע לי בהנקה? האם זה לא מסכן את הבת שלי שניזונה רק מהנקה? מה יכול לגרום לכזה חוסר איזון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמוג
ד''ר דיב דאוד05/12/2008סיכוי קלוש לטעותמעבדה בבדיקה שכיחה ותיקה ואמינה זו.
מדוע זה התרחש אין לו תסריטים מיוחדים.
ממליץ להעלות מינון בפיקוח רפואי מקצועי. היעד הינו TSH 1-1.5. התינוק כבר עובד על התירוקסין של התריס שלו, על כן הוא בשלב זה לא זקוק לתירוקסין שלך. הכל בתנאי כמובן שהוא בריא תריסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבייטהפלדלר יוסי04/12/2008
שאלה זו מופנת לד"ר דאוד בביקורי האחרון אצלך המלצת על התחלת טיפול בבייאטה 5מק"ג האחות שבאה להדריך אמרה לי שיש להזריק שבוע ימים פעם ביום ואחרי שבוע בוקר וערב כלומר פעמיים שאלתי האם זה מקובל אליך ושנית האם אני ממשיך בהזרקות אינסולין ויורד במינון לפי רמת הסוכר אודה לך על תשובתך יוסי פלדלר 054-6898871
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר yosi
ד''ר דיב דאוד05/12/2008אהלן יוסי.
כל מה שציטטת נכון. כולל המשך כל טיפוליך כמקודם עם שינוי מינון בהתאם לשינויי הסוכר במינון האינסולין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)