מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיפוי כל גופישרית16/09/2008
אתמול ביצעתי מיפוי כל גופי לאחר שבוע של בידוד וקבלת יוד במינון 175 מיליקירי. לצערי הרופא לא היה מוכן להגיד אף מילה על תוצאת הבדיקה. מה שאומר שעליי להשאר במתח... אבל,אחרי חצי שעה קרא לי ואמר שצריך לחזור בעוד יומיים על הבדיקה. לא אמר באיזה איזור של הגוף.רק טען בדיקה חוזרת כשניסיתי לדלות ולו שמץ של רמז,עלה בתהו...לא היה מוכן לדבר... 1 האם זה להערכתך זה דבר שיגרתי בד"כ לחזור אחרי יומיים על המיפוי? מה יכולות להיות הסיבות לחזרה על המיפוי? הייתכן כי מחלה התפשטה לכל הגוף?כבר לא יודעת מה לחשוב... 2 כעת אני במחזור,האם זה ייפגע בתוצאת הבדיקה?או שאין כל קשר? 3 איך יבצעו מיפוי חוזר?האם קרינה שקיבלתי לפני 10 ימים לא פגה כבר?כי כשמדדו אותי אתמול אמרו כי אפשר לחזור לעבודה וכי אין קרינה.האם מיפוי יכול לעבוד ללא קרינה? תודה על תשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין16/09/2008שלום,
אני מקווה שאוכל להרגיע אותך,
פעמים רבות חוזרים על הבדיקה כדי למנוע טעות שהינה טכנית (במידה והיוד לא התפנה מאזורים בהם הוא מתרכז באופן רגיל)
המיפוי החוזר מכוון למיפוי שמתבצע אחרי 10 ימים מקבלת הטיפול. - רק אזור שקולט יוד עדיין יהיה עם שרידים של היוד הרדיואקטיבי.
בכל מקרה למידע ספציפי נסי כן לדבר עם הרופא המטפל או הרופא באיזוטופים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתסיגל15/09/2008
שלום רב, שבוע 35 עם סכרת הריון לפי תוצאות המעבדה, רמת הסוכר בצום 76 לפי תוצאות מד הסוכר (גלוקומטר) רמת הסוכר 106 ( כאשר המקסימום 95 ) המדידה במד הסוכר נעשתה יחד עם המדידה במעבדה (כדי שלא יהיו הפרשי זמנים שעלולים להשפיע ) . מה אמין יותר ? האם למרות שתוצאות המעבדה תקינות , עלי ללכת לפי מד הסוכר ולהזריק אינסולין בלילה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין15/09/2008שלום, קיים הבדל בין המדידה במד הסוכר הביתי ומדידה של גלוקוז בדם ורידי אך לדעתי במקרה שלך ההבדל גדול מדי, בדקי את תקינות הגלוקומטר על ידי השוואה של התוצאה במכשיר שלך ובמכשיר במרפאה. לגבי הזרקת אינסולין- פעלי לפי ההנחיות שקיבלת ממרפאת הסוכרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלתרוקסיןשרית13/09/2008
שלום בת 41 אני שנה אחרי כריתת בלוטת תריס בעקבות סרטן מסוג פפילרי הנני נוטלת 700 מק"גאלתרוקסין לשבוע. תוצאות בדיקת דם TSH 0.06 T3 5.2 T4 21.5 מדוע הגוף שלי זקוק למעט אלתרוקסין?מה הסיבה? בו בשעה שקראתי שרובם פה לוקחים כמויות הרבה מעבר ל 700 מק"ג לשבוע? תודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/09/2008המינון של אלטרוקסין מאוד אינדיבידואלי. חשוב להגיע לרמת TSH כמו שיש לך רגע ואם זה עם מעט אלטרוקסין עד רבה! העיקר התוצאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרית15/09/2008תוך כמה זמן מרגע לקיחת אלתרוקסין(הייתי חודש ללא ,בעקבות טיפול ביוד) אמור TSH לחזור להיות מדוכא תחת אלתרוקסין? כי אני מניחה שהוא עדיין דיי גבוהה.... חודש או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרויטל
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין16/09/2008שלום
המצב מתייצב לרוב תוך 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצתכם הדחופה.מאיה מזוז13/09/2008
שלום. אני סובלת מתת פעילות של בלות התריס ומטופלת מזה כשנתיים באלטרוקסין 50 מידי יום. לפני כשנה ערכתי בדיקות דם ל- ANTI THYROID PEROXID תוצאה: 1123.0. THYROGLOBULIN Ab תוצאה: 729.0. מה זה אומר? האם יש קשר לתת פעילות של הבלוטה ? אני בת 31 ושוקלת 122 ק"ג. כרגע הבלוטה מאוזנת. האם אני יכולה לעשות דיאטה ולהוריד במשקל? תודה רבה. מאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך מאיה
ד''ר דיב דאוד18/09/2008אין משמעות חולנית לנוגדנים שהזכרת, מעבר להיותם סמני מצב תת תריסיותך.
יש להעריך את סיבת ההשמנה ע"י יעוץ מתאים, לתכנון הטיפול בהשמנה בעצמה, ובהיותה גורם סיכון לסוכרת ושאר מחולת הקשורות בה: יתר לחץ דם, טרשת עורקים, כבד שומני וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביוד רדיואקרטיבי פעם שנייהשרית13/09/2008
שלום ד"ר אני כותבת מהבידוד ונורא במתח.... להלן שאלתי: לפני שנה עברתי כריתת בלוטת התריס (פפילרי) וטיפול ביוד רדיואקטיבי במינון 175 מיליקירי ואז הצוואר האדים והתנפח נורא. היום (שנה אחרי)שוב קיבלתי יוד רדיואקטיבי באותו מינון. ומשום מה הצוואר לא התנפח ולא האדים. האם זה אומר שהיוד לא עובד? האם הצוואר היה אמור להתנפח ולהאדים כמו שנה שעברה? כי הרי קיבלתי אותו מינון. תודה על תשובה ושבת שלום! לאה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/09/2008יתכן תגובה למתן יוד אך זה לא חובה.
אם לא הייתה לך תגובה הפעם זה לא אומר שום דבר אין לך מה לדאוג.
את אומרה לעשות מיפוי בימים הקרובים וזה מה שקובע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות בין תכשיריםרותם12/09/2008
שלום ד"ר אוניל/רונית, האם תיתכן תגובה לא תקינה בין התכשירים הבאים : ויטמין E, אומגה 3 ואספירין. אם התשובה חיובית מהו מרווח הבטחון שיש לקחת את התכשירים על מנת שלא יווצרו תגובות בין התכשירים הנ"ל. לידיעה כללית, אני בן 40, סוכרת סוג 2, ללא עבר של מחלות ואירועי לב ולוקח על בסיס יומי את שלושת התכשירים שהזכרתי. אשמח לתשובה מפורטת+המלצתך. תודה, רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/09/2008הי
לא ידוע לי על תגובה בין תכשירים שהזכרת
חשוב לקחת אספירין אחרי אוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות ודיאטה.מאיה מזוז11/09/2008
שלום. אני סובלת מתת פעילות של בלות התריס ומטופלת מזה כשנתיים באלטרוקסין 50 מידי יום. לפני כשנה ערכתי בדיקות דם ל- ANTI THYROID PEROXID תוצאה: 1123.0. THYROGLOBULIN Ab תוצאה: 729.0. מה זה אומר? האם יש קשר לתת פעילות של הבלוטה ? אני בת 31 ושוקלת 122 ק"ג. כרגע הבלוטה מאוזנת. האם אני יכולה לעשות דיאטה ולהוריד במשקל? תודה רבה. מאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/09/2008הי
יש לך מחלת על שם השימוטו וזה מסביר את התוצאות הבדיקות הדם.
צריך לעקוב אחרי רמת TSH על מנת לדעת האם את מאוזנת כן או לא. אין צורך במעקב של הנוגדנים. את יכולה לעשות דיאטה ומקוה שכן תרדי במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה11/09/2008
שלום, רציתי בבקשה לשאול לגבי תוצאות בדיקת דם : total T3 0.70 (הנורמה בין 0.80 ל 1.8) free T4 0.78 (הנורמה בין 0.7 ל 2) TSH תמיד יוצא תקין. האם יתכן קשר בין T3 קצת נמוך וחולשה ממושכת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לבלוטת התריס
רונלי13/09/2008היי! שאלתי היא האם בבוקר הבדיקה לא לקחת את כדור האלטרוקסין? או לקחת אותו כרגיל? מצפה לתשובה דחוף!!! תודה מרונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/09/2008לא ציינת את גילך ומה היה ערך של TSH
את צריכה לפנות לאנדוקרינילוג יתכן שיש בעיה של בלוטת יתרת המוח וצריך להמשיך את הבירור האנדוקריני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסגל10/09/2008
שלום, עברתי לפני שבועיים ניתוח להסרת גוש שפיר מבלוטת התריס - הוצא גוש (שתפס את כל גודל צד שמאל) והבלוטה (צד שמאל בלבד) את הניתוח ביצע מנתח כירורג. נאמר לי כי העצב לא נחתך אלא ספג חום גבוה ממהלך הניתוח ועלי לחכות מספר שבועות להתאוששות הקול. לעיתים, בדר"כ בבוקר, יוצא קול חלש ומרבית הזמן נשמע כאילו אני לוחשת. -מהו זמן סביר להתאוששות הקול? -מהי בצקת? בנוסף, לפני הניתוח: 13.7 - TSH- 0.68 T3- 4.1 T4 אחרי הניתוח: 14.0 - TSH- 1.36 T3- 4.0 T4 האם ניתן לומר שבלוטה צד ימין מתפקדת כראוי לאחר הניתוח? באיזו תדירות עלי לבדוק ערכים אלה? -מה הקשר לויטמין D? בבדיקת הדם לאחר הניתוח נמצא כי ויטמין D נמוך 28.8 האם יש מדדים נוספים שכדאי לבדוק? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
ד''ר אודיל כהן-ועקנין10/09/2008הי
התאשושות הקול יכולה לקחת מספר שבועות אז אם עברת ניתוח לפני כ שבועיים סביר להניח שזה יקח עוד קצת זמן
הבדיקות דם תקינות ואת לא צריכה תוספת תרופות לבלוטת תריס אך אליך להיות במעקב.
אין קשר בין ניתוח שעברת לבין רמת VITAMIN D
את צריכה לפנות לרופא אנדוקרינולוג שלך על מנת לקבל ערכה רפואית וטיפול
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סידן ותוצאות בדיקות אנדוקרינוגלי08/09/2008
שלום רב
אני בת 49. בתוצאת בדיקת צפיפות עצם התברר כי יש לי אוסטאופורוזיס קלה. 60% מהנורמה לבני גילי. וזאת למרות שאני לוקחת הורמונים. (במשך 3 שנים היתה ירידה של 20% בצפיפות העצם)
נשלחתי לבדיקות על ידי אנדוקרינולוג.
שאלותיי,
ראיתי כי רמת ויטמין די נמוכה ויש עוד ערכים שאינם בתחום הנורמה. (אני צורכת כדורי סידן +ויטמין די גם כמה שנים)
מה יכול לגרום לכך?
האם ניתן ללמוד מתוצאות הבדיקות על עייפות, כאבי שרירים ועצמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין09/09/2008חסר של ויטמין D כן יכול לגרום לעייפות וכאבים גרמים
את לא ציינת את רמת ויטמין D שלך
את צריכה לפנות לבירור אנדקוריני ולקבל טיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על תשובתך ובנוסף
גלי09/09/2008רמת vitamid D 25-0 H 45.9
האם יש דרך לשפר את המצב? ואכן קבעתי תור לאנדוקרינולוג, אך הוא נקבע לעוד חודש ואני דיי מודאגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין09/09/2008הי
תצייני לי את היחידות של הבדיקה כי ניתן לבדוק רמת ויטמין D ב2 שיטות שונות והנורמות שונות בין 2 הבדיקות
בכל אופן אין שום דבר דחוף ואם יש לך תור בעוד חודש וחצי זה סביר ביותר.. ניתן כרגע לשפר את המצב עם אכילה נכונה של מוצרי חלב, חשיפה מתונה לשמש ( לא בשעות הצהריים החמות כמובן) ופעילות גופנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחידות המידה של הסידן
גלי10/09/2008אני כל פעם מוסיפה להודעה שלי קישור לאתר עם תוצאות הבדיקות וכל פעם הוא נמחק מחדש. אינני יודעת מדוע אני כותבת מספר ערכים שמחוץ לערכי נורמה או קרובים מאד לגבול. vitamin D 45.9 nmol/L (ערכי נורמה 75-250) VITAMIN B12 191 pmol/L (ערכי נורמה 180-670) UREA 13 MG/DL (ערכי נורמה 17-43) PROTEIN-TOTAL 6.1 G/DL (ערכי נורמה 6.6-8.3) GLUCOSE 100 MG/DL (ערכי נורמה 74-100) בדיקת איסוף שתן ׁׁ2.2 ליטר ל-24 שעות. PHOSPHORUS-U 24H 365 mg24h (ערכי נורמה 400-1300) PHOSPHORUS-U SAMPLE mg/dl 17 (ערכי נורמה 40-140) SODIUM-URINE SAMPLE 29 MEO/L ׁ(ערכי נורמה 54-150) ושוב אני מודה לך מאד על תשובותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A1Cסיגל08/09/2008
שאלה נוספת . מכיוון שרק בשבוע 35 גיליתי שיש לי סכרת הריון רציתי לדעת האם בדיקת המוגלובין A1C נותנת אינדיקציה לגבי האם היתה סכרת הריון ב 3 החודשים האחרונים? תודה סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
ד''ר אודיל כהן-ועקנין09/09/2008בזמן הריון בדיקת HBA1C אינה אמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןסיגל08/09/2008
שלום רב, בשבוע 25 להריון עשיתי בדיקת העמסת סוכר 50 גרם והתוצאה היתה 130 . ( טווח הנורמה הוא 140-65) ,כמו כן אבא שלי חולה סכרת מסוג 2 . בזמנו התייעצתי עם רופא ,האם כדאי לעשות גם בדיקת סוכר מלאה של 100 גרם. כמו כן ציינתי בפניו כי בהריוני הראשון התוצאה בהעמסת 50 גרם היתה 126 והמשקל בו ילדי נולד היה 3250 גרם. תשובתו היתה שאין צורך לבצע העמסה מלאה מכיוון שהערך בסדר והמשקל בהריון הראשון היה תקין . כיום אני בשבוע 35, אתמול עשיתי העמסה מלאה 100 גרם והתוצאה היתה שיש לי סכרת הריון. להלן התוצאות : בצום -77 ( טווח נורמה 95-70), תקין אחרי שעה -198 ( טווח נורמה 180-100 ), חריג אחרי שעתיים - 176 ( טווח נורמה 155-100 ) , חריג אחרי 3 שעות -117 ( טווח נורמה 140-70 ) , תקין משקלי עד שבוע 35 עלה ב 10 ק"ג ומשקל העובר ,נכון לשבוע 32 , היה תקין לגילו ( 1900 גרם) אני מאוד לחוצה מכך שלמעשה יש לי סכרת הריון שלא טופלה ואוזנה וחוששת שאולי העובר נפגע מכך. קראתי מחקרים שסכרת הריון לא מאוזנת עלולה לגרום לבעיות בהתפתחות שכלית של העובר- האם יתכן והעובר נפגע כתוצאה מכך? תודה סיגל
ד''ר אודיל כהן-ועקנין11/09/2008שלום
טיפול בסוכרת הריונית מתחיל בדיאטה מאוזנת ואת צריכה לפנות למרפאת סוכרת כדי להפגש עם דיאטנית מנוסה בעיניין. בנוסף את צריכה לקבל הדרכה מאחות סוכרת על בדיקת דם עצמית באצבע
תצטרכי לעשות לפחות 4-6 בדיקות ליום
המשקל העובר מתאים לגיל הריון לא נראה לי שיש מקום לדאגה
יש מרכזים רפואים בהם הכל מרוכז עם רופא סוכרת, אחות, דיאטנית רופא נשים וUS כי דרוש גם מעקב של US עוברי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןגלית07/09/2008
אני בעלת עודף משקל של 25 ק"ג. לפני הכניסה להריון עשיתי בדיקות מקיפות הסוכר היה על הגבול העליון:100. כעת אני בהריון. האם נדרשות בדיקות מיוחדות? שנית - מה הסימנים לסכרת הריונית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין07/09/2008את לא ציינת את גילך
את צריכה לפנות לרופא נשים שידריך אותוך. מקובל לעשות העמסת סוכר בזמן היריון . אל תחכי להעמסת סוכר כדי להתחיל לאכול בריא זה נכון לכל אחד עם עודף משקל ועוד יותר בזמן הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות וכאבי פרקיםעדי03/09/2008
שלום רב, יש לי תת פעילות גבולית (TSH 5.6) על רקע השימוטו. הבעיה היא כאבי הפרקים מהם אני סובלת בחודשים האחרונים. קראתי בפורום זה שתת תריסיות עשויה להיות קשורה לכאבי פרקים וגם הראומטולוגית אצלה הייתי התרשמה שיתכן שזו הסיבה (רופא המשפחה איבחן פיברומילגיה ואילו הראומטולוגית שללה). האם יתכן שגם תת פעילות גבולית תגרום לכאבים חזקים בפרקים? האם אלטרוקסין עשוי לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין04/09/2008יתכן מאוד שתת פעילות גבולית תגרום לכאבי פרקים. שווה לנסות טיפול תרופתי לתקופה קצרה לאחר שתעברי בדיקת רופא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת cortisolרעותי02/09/2008
שלום, אני בת 38 וסובלת מהיפרפרולקטינומה מזה כ- 11 שנה. קבלתי תוצאות בדיקת קורטיזול כדלהלן: זמן 0 - 444 לאחר 20 דקות- 570 לאחר 30 -דקות 658 לאחר 40 -דקות 680 אודה לך אם תוכל לאמר לי מה פירוש הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעותי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין02/09/2008שלום,
הבדיקה תקינה- אין בעיה בהפרשת הקורתיזול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)