מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעילות גופנית כשTG עדיין מדידמיה29/04/2008
אני 10 חודשים אחרי כריתת בלוטת תריס
ו 9 חודשים אחרי יוד בגין פפילרי עם בלוטות לימפה מעורבות.
להלן בדיקת דם מחודש מרץ:
TSH-0.04
T3-2.5
T4-22.1
תרגלובולין תחת אלתרוקסין 2.16אין נוגדנים.
נוטלת 750 מק"ג אלתרוקסין שבועי.
האם פעילות במכון כושר תזיק לי?
דהיינו תרגלובולין שעדיין מדיד (תחת אלתרוקסין)יעלה?
או שאין כל קשר?
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית
ד''ר אודיל כהן-ועקנין29/04/2008ערב טוב
אם אין לך שום בעית לב או יתר לחץ דם ואם את מרגישה מספיק טוב אין שום מניעה לפעילות גופנית אך כמובן את צריכה להבדק ע" רופא משפחה שלך.
אין קשר בין פעילות גופנית ועליתTG
רפואה שלמה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי מזדמן לאחר טיפול ביודפנינה28/04/2008
ביתי עברה ניתוח להסרת בלוטת התריס עקב ממצאים של גידולים סרטניים. חודש לאחר מכן עברה טיפול ביוד רדיואקטיבי. קבלנו את תוצאות המיפוי המזדמן ולצערנו הרופא המטפל נמצא בחו"ל ואנו מודאגים. אודה על עזרתך .
התוצאות הן:
במיפוי הגוף כולו לאחר טיפול ב - 100 מיליקירי 131 I כולל בדיקת spect/ct של צוואר , בית חזה ואגן.
קיימות קליטות פתולוגיות בעוצמה נמוכה במפתח בית החזה פארא - טרכאלית משמאל ובמדיאסטינום העליון פארא - ווסקולרית משמאל ורטרו - סטרנלית.
סיכום:
הקליטה בכניסת בית החזה משמאל - כנראה שארית רקמת בלוטת התריס.
הקליטות במדיאסטינום קדמי - ייתכן לימפואדנופתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין28/04/2008שלום פנינה
די קשה לענות על שאלתך כי חסרים פרטים של הניתוח: סוג הגידול? גודלו? מעורבות של בלוטות לימפה?
וכמובן רופא המטפל צריך לראות את המיפוי בעצמו או לפחות לשבת עם מומחה לרפאוה גרעינית כדי לנתח את התוצאות.
דבר נוסף אני מאמנינה שגם לפני מתן יוד ביתך עברה מיפוי הנקראה קליטת יוד אשר קובע את שארית רקמה בלוטת תריס הנשארת לאחר ניתוח. עיקרונית אחרי ניתוח שכזה לא צריכה להיות שארית בלוטה משמעותית אחרת פירוש הדבר שהמנתח לא הוציא את הכל....
לכן לערכתי זה המצב: למרות הניתוח יש שארית של בלוטת תריס ואולי בלוטת לימפה שלא הוצאה
השלב הבא זה כמובן ללכת לרופא אנדוקרינולוג שלכם, וקרוב לוודאי שביתך תצטרך לעבור או\
US ו.או CT צוואר ובית חזה עליון לערכת מצבה.
רפואה שלמה והחלמה מהירה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פנינה29/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרי27/04/2008
האם סוכרת מסוג 1 היא גנטית לחלוטין? כמה אחוז ממנה גנטי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין27/04/2008סוכרת מסוג 2 אינה גנטית לחלוטין. לרוב מדובר בתהליך אוטו-אימוני שמושפע מכמה גורמים סביבתיים, גנטיים וכו... הרבה מחקר מושקע בנושא זה.
בברכה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי סוכרת והיו לי ערכים סביריםאדם24/04/2008
ופעמיים אחרי ארוחת ערב לא ברצף היה לי 153 ו 160 האם יש סיבה לפחד
כרגע אני בבירור סוג הסוכרת
אשמח אם תענו לי כי אני מודאג
ואיפה ניתן למצוא היכן רשומים טווח הערכים של הנורמה באינטרנט
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדם
ד''ר אודיל כהן-ועקנין27/04/2008אין מקום לפחד
אחרי אוכל (כשעתיים) מותר שהיהי עד 160 מ"ג
אפשר למצוא חומר רלוונטי באתר של אגודה ישראלית לסוכרת וגם באתר אמריקרי ADA
ההנחיות של ישראל מאוד דומות להנחיות של אמריקאיים, בנוסף בד"כ הקופות הגדולות גם מפרסמות עלונים למטופלים.
בהצלחה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה24/04/2008
שלום רב,
אני סובלת מסוכרת ומעודף משקל של 20 קילו. ברצוני לדעת: אם אפחית משקל ואגיע למשקל תקין, האם תרד גם הסוכרת ותעלם לחלוטין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין27/04/2008שלום לך
לפי מיטב הבנתי את סובלת מסוכרת סוג 2 אם כי לא ציינת את זה בבירור.
זה נכון שיש קשר בין עודף משקל וסוכרת סוג 2 ורוב הסיכוי הסוכרת יכולה להשתפר עם ירידה במשקל. אך ירידה במשקל גם תורמת לשיפור פרופיל שומנים בדם, כושר גופני וכו....
סוכרת שנעלמת לחולטין... נדיר ביותר אך שיפור באיכות החיים כן!
בברכה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פירותחירות21/04/2008
שלום, האם לסובלים מסוכרת יש מגבלת פירות , האם יש פירות שאינם מומלצים להם למאכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חירות
ד''ר אודיל כהן-ועקנין21/04/2008שלום וחג שמח
מותר עד 3 פירות ליום. יש להפחית כמות הפירות המתוקים כגון ענבים, מלון אבטיח.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםנועם18/04/2008
שלום
בן 33, לאחרונה במספר מדידות לח"ד נרשמו לחצי דם גבוהים, דבר שלא היה לי בעבר, הבנתי שאצל צעירים זה יכול להיות קשור לבעיות משניות (הצרות עורקי כליה, אלדוסטרון-רנין, הפרשת יתר מבלוטות האדרנל)
באלו מקרים מקובל לבדוק את הסיבות ללחץ הדם ? ואלו בדיקות עושים ? והאם בירור מהסוג הזה נעשה על ידי אנדוקרינולוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועם
ד''ר אודיל כהן-ועקנין18/04/2008שלום לך
לחץ דם שמופיע פתאומי בגיל צעיר דורש חיפוש אחרי סיבות יותר נדירות כגון בעית כליה, או הפרשה של הורמנוים בלתי רצויים כפי שציינת. אפילו אם יש סיפור משפחתי חובה לשלול מצבים כאלה. מדובר בבדיקות דם ושתן והדמיה לא מסובכים. בד,כ מומלץ לפנות לרופא אנדוקרינולוג או רופא פנימאי.
בברכת חג שמח
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתי - השתנה מרובהצבי17/04/2008
בן 71 מזה 3 שנים סוכרת 2 מאוזן על 120 ללא תרופות. מזה כ-5 חודשים השתנה מרובה ללא כאבים או הרגשה לא טובה. האם זה רציני או להשאיר המטרד כמו שהוא?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין18/04/2008שלום
השתנה מרובה אצל סוכרתיים יכולה להעיד על חוסר איזון מוחלט וצריך לפנות מיד לרופא מטפל ולבדוק את ערכי סוכר ובדיקת שתן לאצטון
בברכה חג שמח
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהיוכי15/04/2008
שלום,
נמצא אצלי פרולקטין ברמות של 1600 נשלחתי לבדיקת mri מבקשת עזרה בפיענות התשובה
אני מאד מודאגת
כך כתוב:
מודגם תת"מ בחלקו התחתון של הסלה מימין בגודל 5* 6 החשוד למיקרואדנומה.
התהליך מתמשך מתחת לקרוטיס מימין ומשטיח הרצפה של האוכף. הגבעול המרכזי.
הציסטרנה סופרסלרי וכיאזמה - תקינים.
אנא כתבו למה הכוונה
אני ממש מודאגת
תודה
יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוכי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין16/04/2008שלום לך
מיקראדונומה של היפופיזה הינה גידול שפיר קטן שבמקרה שלך מפריש יותר מידי פרולקטין.
אין צורך להכנס לבהלה, את צריכה קרוב לוודאי לקבל טיפול תרופתי שאנדוקרינולוג יקבע.
אין שום סכנה כל שהיא, אך את צריכה להיות במעקב.
בברכה,
חג שמח
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהא14/04/2008
שלום
אני בת 28 עם רקע משפחתי של סכרת. בבדיקה שגרתית התקבל גלוקוז 100. חזרתי על הבדיקה בתוספת העמסת 75ג והתוצאות הן:
בצום:98
אחרי שעתיים: 114
אני יודעת שהערך בצום עדיין בתוך הנורמה אבל האם בהתחשב בהיסטוריה המשפחתית עלי להחשיב זאת כמצב טרום-סוכרתי? אם כן- האם יש טיפול מסוים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר אודיל כהן-ועקנין14/04/2008שלום לך
העמסת סוכר תקינה לחלוטין ולא מדובר בטרום סוכרת
בברכה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודות בTSHתה תה13/04/2008
שלום
בשנתיים האחרונות הtsh עלה ל9. לא קבלתי טפול. ובחצי שנה האחרונה הtsh יורד והגיע ל5.7. ממה נובעות התנודות? האם זה תקין?
תשובה תתקבל בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבררת
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/04/2008שלום לך
חבל שלא ציינת לפחות את גילך. TSH הינו הורמון וכמו כל הורמון יתכן תנדות ברמת הTSH
לא תמיד דרוש טיפול תרופתי זה תלוי בסימפטומים ובגיל
כדאי לפנות לאנדוקרינולוג לערכה
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכר נמוכה מאודסיגל13/04/2008
שלום רב.
אבי בן 78 חולה לב וסוכרת. מטופל באינסולין בבוקר עם 26 יחידות. לאחרונה, סובל מירידות סוכר משמעותיות (44-50) פעם פעמיים ביום לפעמים באמצע הלילה. מה עושים כשזה קורה אני יודעת אבל מה עושים כדי למנוע את הירידות החדות.
יש לציין שאימי נפטרה לפני כחודש - האם יש קשר לכך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/04/2008שלום סיגל
אם לאביך יש ירידות ברמת סוכר לעתים קרובות את צריכה לפנות לרופא המטפל שלו כדי שיתאים את מינון האינסולין ומינון התרופות אחרות לסוכרת במידה שמקבל.
ירידה שכזו במת הסוכר לא מומלצת כלל ובמיוחד אצל אנשים מבוגרים או חולי לב.
יתכן גם שבעקבות מות אמך אביך אוכל פחות וכמות האינסולין לא שונתה.
שלא תדעו עוד צער
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד משקליערה11/04/2008
אמי בת 69 סוכרתית מקבלת כדור גלוקופז' בבוקר וכדור גלוקופז' בערב. קודם קיבלה בבוקר במקום גלוקופז' בבוקר חצי גלובן אולם לאחר שהתלוננה על נפילות סוכר בצהריים שונה הכדור לגלוקופז'. לאחרונה נראה כי אמי מאבדת ממשקלה בצורה דרסטית. אמי טוענת כי במדידות שלה הסוכר מאוזן (100 בבוקר, 140-160 לאחר ארוחה). יש לציין כי אמי מטופלת שנים בטיפול תרופתי. האם הגלוקופז' גורם לירידה במשקל (אמי טוענת כי קיימת השתנה מרובה) אם לא האם יש סיבה אשר נעוצה במחלת הסוכרת אודה על תשובה מהירה. (אמי מתעמלת מידי יום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד משקל
ד''ר דוד אולחובסקי11/04/2008גלוקופאג יכול לגרום לירידה במישקל בייחוד באנשים שמנים בדרך כלל לא דרסטית , אם הסוכרת מאוזנת אין ירידה במישקל
כדאי שאימך תיבדק עי רופא המישפחה או פנימי לבירור אם יש צורך בבירור נוסף של ירידה במישקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בבלוטת המגן והיריוןשני10/04/2008
שלום לך אני בשבוע 22 להיריון.
כששוחחתי עם חברה היא הבחינה בבלוטה גדולה ובולטת בצוואר שלי שעולה ויורדת בזמן שאני מדברת (או בולעת).
ניגשתי לרופא שאבחן זפק בקוטב עליון אונה שמאלית. הפנה לבדיקת דם ואולטראסאונד של בלוטת המגן .
כשאני ממששת אותה היא רכה ולא נוקשה.
מה דעתך? האם זו בעיה בבלוטת המגן? ועד כמה זה מסוכן להיריון? עוד שבועיים יש לי אולטרא סאונד - זה טווח זמן בסדר או שיותר דחוף?
תודה
המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ובלוטת המגן
ד''ר דוד אולחובסקי11/04/2008בלוטת המגן או התריס גדלה בזמן הריון כך שיתכן ומדובר בזפק קטן עקב כך , יש כמובן להשלים בדיקות דם לתיפקוד הבלוטה ואולטרסאונד ולהתיעץ עם אנדוקרינולוג,
פרק הזמן של שבועיים עד ל אולטרסאונד ניראה לי סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בפניםסיגל09/04/2008
שלום,
בשנה האחרונה, מאז שילדתי, אני סובלת מגלי חום המלווים בהזעה בפנים. התופעה נמשכה גם כאשר הפסקתי להניק וקיבלתי מחזור, וגם כשהתחלתי לקחת גלולות. רופא הנשים הפנה אותי לבדיקות הורמונים (פרולקטין, LH, TSH, FSH) והתוצאות תקינות.
קראתי שיתכן שהתופעה נובעת משילוב של גורמים עצביים לא רצוניים יחד עם גורמים הורמונליים. לאיזה הורמונים הכוונה? קורטיזול?
חשוב להדגיש שהתופעה לא היתה קיימת טרם הלידה. האם אנדוקרינולוג יכול לסייע לי? האם ניתן לקבל טיפול תרופתי שיסייע להחזיר את האיזון ההורמונלי שכנראה הופר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
ד''ר אודיל כהן-ועקנין09/04/2008שלום לך,
אני מבינה שבדיקות הורמונים שציינת תקינות.
לכן צריך להמשיך את הבירור. האם יש גם דפיקות לב?הרגשת רעב? סומק בפנים?שינוים ביציאות שלך ובמשקל.
אי אפשר לתת לה רשימת בדיקות כמו רשימת מכולת, את כן צריכה לבקש הפניה לרופא אנדוקרינולוג והבדיקות צריכות להיות מכוונות בהתאם לממצאים בבדיקה ולפי שאלות ספציפיות שחלקן ציינתי.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סיגל09/04/2008תודה על התשובה המהירה.
בדיקות הורמונים שעשיתי לאחר סיום המחזור: פרולקטין - 124, TSH -1.7, LH - 4, FSH -9.
אשמח לשמוע גם את חוות דעתך - האם התוצאות תקינות?
לגבי שאלתך - ההזעה מלווה בדפיקות לב ובסומק בפנים.
אין הרגשת רעב או שינוים ביציאות ובמשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל המשך
ד''ר אודיל כהן-ועקנין09/04/2008הי סיגל
הבדיקות שלך תקינות לחולטין
ראה תשובתי הקודמת.
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)