מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעוניינת בחוות דעת האם לקחת תרופה?נורית פ.10/01/2008
בעלי בן 49, בריא בד"כ, ללא עודף משקל, עושה פעילות גופנית.
תוצאת בדיקת המוגלובין מסוכר: 5.5%.
תוצאות גלוקוז בדם בצום בטבלה:
נורמה גבוהה נורמה נמוכה תוצאה בדיקה תאריך
100.00 65.00 126.00 MG/DL GLUCOSE 10/12/2007
110.00 65.00 94.00 MG/DL GLUCOSE 05/08/2007
100.00 65.00 129.60 MG/DL GLUCOSE 04/07/2007
110.00 65.00 116.00 MG/DL GLUCOSE 19/01/206
רופא המשפחה ממליץ בחום לקחת כדורים נגד סכרת.
האם במצב זה באמת כבר כדאי להתחיל בתרופה?
לא עדיף להיעזר בדיאטנית?
ממה צריך להיזהר (השפעות מזיקות / תופעות לוואי), בלקיחת תרופה נגד סכרת?
בתודה, נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת בחוות דעת האם לקחת תרופה?
פרופ' רפאל לובושיצקי10/01/2008לפי ערכי סוכר שצרפת, אינני ממליץ על טפול בכדורים. דיאטה בלבד מומלצת.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
נורית פ.10/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh גבוה בהריוןמיכל09/01/2008
דר' שלום - אני צריכה בבקשה עזרה.
אין לי הסטוריה משפחתית של בעיית בבלוטת התריס, ולפני מס' חודשים לפני כניסה להריון ביצעתי פרופיל הורמונלי הכולל tsh שיצא תקין.
המחזורים שלי היו סדירים נכנסתי להריון מיידית ונסעתי עם בעלי לחול שם המשכתי מעקב.
לא ביצעו לי שוב tsh כי הסתמכו על הבדיקות המקדימות, הגעתי לארץ בשבוע 13 ועשיתי בדיקות השלמה כולל tsh שחזר לא תקין!!!
tsh-7.55 אך t4 תקין של 13.4.
מיד התחלתי בטיפול באלתרוקסין אבל השאלה הכי חשובה ויקרה לי האם העובר שלי נפגע ? כי אין לי מושג מתי זה קרה? לא סבלתי משום סימפטום , אני רזה מאד, היפראקטיבית, אין לי עצירויות, אמנם היתה לי מעט עייפות אך סברתי שזה תופעה נורמלי של הריון.
בחלק מהמקומות קראתי שברגע שה t4 תקין אז לעובר אין חשש אבל ככה אומרים הגניקולוגים, רציתי לדעת מה עמדת האנדוקרינוגולים? האם בערכים כאלה גרמתי נזק לעובר?
אבקש בכל לשון של בקשה התייחסות רצינית כי אני לא מסוגלת להירגע .....קראתי כל כך הרבה דברים על תת פעילות תריסית בהריון ועל הנזקים לעובר.
אלפי תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tsh גבוה בהריון
פרופ' רפאל לובושיצקי10/01/2008אם התחלת טפול עם אלטרוקסין וכעת רמת TSH תקינה אין חשש לפגיעה בעובר.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רבות ומשונותיאיר צ.09/01/2008
עקב תלונות על חוסר בתחושה בצורך לתת שתן נשלחתי בעבר לבדיקת שארית שתן ולצערי לא קיבלתי שום הדרכה לפני הבדיקה ועל כן בהגיעי למכון האולטרסאונד ניגשתי באופן יזום להשתין.
תוצאות הבדיקה:"כליות בגודל ומבנה תקינים.אין סימן להדרונפרוזיס או לאבנים.כליה שמאלית בעלת מערכת מאספת כפולה או מפוצלת.שלפוחית שתן עם דפנות סדירות.ערמונית בגודל תקין
משקלה 14 גרם.שארית שתן מינימלית 30 סמ"ק לאחר התרוקנות.
עם הזמן הרגשתי לחצים בצידי המפסעה ואז הייתי ניגש להשתין.לאחרונה גם הלחצים במפסעה הפסיקו וכעת אני מרגיש כאבי בטן בבטן התחתונה מתחת לטבור וכן כאבים בצד ימין בחלק העליון של בית החזה ואז אני ניגש להשתין אך אני מלא חשש שהכליות יפגעו.
הופנתי היום לאולטרסאונד לבדיקת שארית והפעם קיבלתי הדרכה לשתות 4 כוסות כ40 דקות לפני הבדיקה ולהתאפק ולהלן התוצאות:
כליה ימנית 10.8 ס"מ .גודל ומבנה תקין.פרנכימה בעובי תקין.אין אבנים או גושים.אין עדות להידרונפרוזיס.
כליה שמאלית:12.5 ס"מ גודל ומבנה תקינים.היתר כמו הכליה הימנית.
שלפוחית שתן בקיבולת 550 סמ"ק רירית ודפנות תקינים.
ערמונית-בגודל 2.8*3.5*4.0 ס"מ.משקלה 20.5 ס"מ.מרקם הומוגני.
שארית לאחר התרוקנות-227 סמ"ק.
עברתי תאונת דרכים בה נפגעתי בכל גופי ולגבי גב תחתון:
L2-L3 בלט דיסק היקפי.לחץ על השק הדורלי.
L3-L4 בלט דיסק מרכזי.לחץ על השק הדורלי.
L5-S1 ניצפה דיסק היקפי בולט.לחץ על השק הדורלי.
האם חוסר התחושה קשור לעמוד השידרה ומה אומר גודל הערמונית ושאלה נוספת
האם יש פה בעיה רצינית?.אני מרגיש שיש לי פגיעה בתחום הפריון .כמו כן הרבה מקומות בקרקפת הינם קרחים ואין כלל צמיחת שיער .יש לי חשד שאין לי בכלל זרע או שהוא אינו בעל פריון.
קיבלתי לאחר התאונות הרבה תרופות נוגדות כאבים ונוגדות דיכאון .
כמו כן בכל מקום שאני נוגע אני מקבל זרם חשמלי,לדוגמא בדלת של הרכב,בידית של מדרגות נעות.
נראה לי שמאז התאונה כל הגוף השתבש.
אציין שבMRI צוואר יש בלטי דיסק ב C5-C6-C7 ,
בבדיקת EMG מרפקים יש נזק בעצבי האולנוס,בבדיקת EMG צוואר יש פגיעה בצוואר C6-C7
בבדיקת EMG גפיים יש נזק בL5-S1 .
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רבות ומשונות
פרופ' רפאל לובושיצקי10/01/2008מצטער לשמוע על כל הבעיות. אינן בתחום של אנדוקרינולוגיה. כדאי לפנות לנפרולוג בשל הממצאים בכליות.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותג'מילה09/01/2008
בעלי בן 29 ולהלן התוצאות של בדיקות הדם שלו
tsh 4.84 ( ערכי נורמה 0.35 עד 5.50)
T4-FREE 13.4( ערכי נורמה 10 עד 20)
1112 THYROGLOBULIN Ab ( ערכי נורמה 0 עד 40)
ANTI THYROID PEROXID 3873 (ערכי נורמה 0 עד 35)
תודה מראש
ג'מילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות
פרופ' רפאל לובושיצקי09/01/2008הבדיקות מראות שיש כייל נוגדנים חיוביחבלואת התריס אך תפקודה תקין. אין מחלה. יש חלעקוב אחר תפקודי בלוטת התריס.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטויעל08/01/2008
שלום,
אני בת 36 סובלת כשש שנים מחולשה, תחושת חום מקומי באיזור ראש מצח, נזלת אלרגית.
בבדיקות דם יצאו ערכים גבוהים של נוגדנים thyroglobulin ab -293 וגם anti thyroid peroxid -87.5. שעל פיהם נקבע כי יש לי השימוטו כאשר פעילות בלוטת התריס תקין.
האם ניתן על סמך בדיקות נוגדנים אלו בלבד לקבוע אבחנה של השימוטו? האם ישנה בד"כ פגיעה במערכות נוספות עקב מחלה אוטואימונית זו?
האם יש קשר לכאבי פרקים? (יש לי לעתים רחוקות כאב קל של עצב בפרק כף היד והרגל שחשבתי שזה מספורט האם זה יכול להיות כאב פרקים?)
האם יש קשר בין השימוטו לנזלת אלרגית?
האם יש סימפטומים למחלת השימוטו? (המסביר את החולשה ותחושת חום מקומי שיש לי)
כשפעילות בלוטת התריס נפגע עקב השימוטו וסובלים מהיפותירואידיזם ולוקחים טיפול תרופתי, האם עדיין יכולות להיות השפעות של המחלה כמו השמנה?
האם יש צורך בטיפול בהשימוטו כאשר פעילות בלוטת התריס תקינה?
האם מי שסובל מהשימוטו בלוטת התריס תפגע בסופו של דבר, או שיש מצבים שפעילות הבלוטה לא נפגעת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוטו
פרופ' רפאל לובושיצקי09/01/2008נוגדנים חיוביים מצביעים על מחלת השימוטו. במקרה שלך ללא נפרעה תפקודית. פרושו שהסימפטומים שאת מתארת לא קשורים לנושא התירואיד. יש לעקוב אחר תפקודי תריס ולבחון האם בעתיד תתפתח תת תרייסות.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל09/01/2008תודה רבה.
אני מבינה שיש להיות במעקב על מנת לבדוק שפעילות בלוטת התריס לא נפגעת. אך השאלה שלי היא, האם בד"כ מי שסובל מהשימוטו מגיע בסופו של דבר לתת תריסיות? או שלא מחייב פגיעה בבלוטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ' רפאל לובושיצקי10/01/2008לא כל מי שיש לו נוגדנים מגיע לתת פעילות.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
יעל12/01/2008שוב תודה רבה. נהנתי לקרוא את תשובותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סידן+אלפא די 3מיה08/01/2008
שלום
אני חצי שנה אחרי כריתת בלוטת תריס ואחרי יוד רדיואקטיבי.
נוטלת כל יום: 0.25 מק"ג אלפא די 3
+1 טבליה סידן קלסיום סנדוס מתמוססת (500 מק"ג)
להלן תוצאות בדיקת דם:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
72.0- 14.0 ng/L 34.0 PTH
10.50- 8.50 mg/dl 8.91 CALCIUM
5.0- 2.7 mg/dl 3.0 PHOSPHORUS
1 האם להערכתך על סמך בדיקת הדם המצ"ב ניתן להפסיק את אלפא די 3+קלסיום סנדוס?
2 הייתכן כי בלוטה התאוששה מהניתוח?
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת סידן+אלפא די 3
פרופ' רפאל לובושיצקי09/01/2008יש אפשרות כזו. הנושא של הפסקת טיפול חייב להיות בלווי אנדוקאינולוג.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות ודלקת בלוטת התריסכפיר08/01/2008
דוקטור שלום
בעקבות פנייתי לרופא עור מומחה עקב נשירת שיער והתקרחות נשלחתי לבדיקות דם ונמצא יתר פעילות בלוטת התריס שלאחר מכן בבדיקות אולטרסאונד אובחן כדלקת בבלוטת התריס thyroiditis
הדבר הכי מתסכל אותי הוא השיער -רופא העור אבחן את זה כלא תורשתי אלא בהשפעת בלוטת התריס- דוקטור בבקשה ממך האם זה קשור לפעילות יתר הבלוטה? והאם השיער יחזור למצבו הקודם? יש לציין שאיבדתי את השיער בכל החלק העליון של הראש בתוך חודשיים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות ודלקת בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי09/01/2008במקרי דלקת בבלוטת התריס יש שלב זמני קצר של יתר פעילות ולאחריו תיתכן תת תפעילות קלה. שני שלבים אלו אינם גורמים להתקרחות.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן08/01/2008
שלום לכולם.
אני חולה סוכרת מזה שלוש שנים .
לאחר לבטים החלטתי לאחורנה להתחבר למשאבה.
אני מתלבט בין המשאבות של אנימס אגנטק וקוזמו. האם יש הבדלים משמעותיים בינהן? דגשים שאני צריך לשים לב בבחירת משאבה? המלצה על אחת מהן?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' רפאל לובושיצקי09/01/2008אין הבדל עקרוני בין המשאבות ועולן טוובת.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשחר06/01/2008
שלום
היכרתי בחורה בת 18 שהתגלתה אצלה לפני מספר חודשים סוכרת סוג 1.
1. מה הסיכוי שילדים שנולדו מאמא חולת סוכרת סוג 1 יהיו גם כן חולי סוכרת? מה עלול לקרות לילדים?
2. עד כמה המחלה הזו מפריעה לאשה עובדת ונשואה עם ילדים למהלך החיים התקין?
3. באיזה גיל עלולות להופיע תוצאות קשות למחלה? אם האשה (כזכור, בת 18) שומרת על איזון כמו שצריך, מה הסיכוי שהמחלה עדיין תשפיע בצורה קשה על האשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים ברגליים
פרופ' רפאל לובושיצקי07/01/2008התאור יכול לנבוע ממחלת הסוכרת. יש לערוך בדיוקת לודא האם יש פגיעה בעצבים פריפרים כגורם לעקצוצים.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפותירואידיזם והריוןשרון03/01/2008
שלום,
שמי שרון, בת 27, בהריון שבוע 5. סובלת מתסמונת המעי הרגיש (IBS).
לפני כשנה התגלתה קישורית בודדת בגודל של 12 מ"מ באונה ימנית של בלוטת התירואיד (במקרה, באולטרסאונד באיזור).
בירור FNA הראה שמדובר בהסתיידות.
לפני כניסתי להריון עשיתי בדיקת TSH והתשובה הייתה 4.
חזרתי על הבדיקה לאחר חודש והתוצאות:
TSH 2.87 mU/L
T4-FREE 15.5 pmol/L
T3-total 1.9 nmol/L
כשנכנסתי להריון חזרתי שוב על בדיקת TSH והתוצאה: 4.47.
הרופא המליץ להתחיל טיפול באלטרוקסין 50 מק"ג 4 פעמים בשבוע.
האם יש צורך לחכות, אולי ה- TSH ירד שוב ולא אצטרך לקחת אלטרוקסין?
האם עליי לקחת את האלטרוקסין כבר 4 פעמים מההתחלה או להעלות מינון בהדרגה?
ושאלה אחרונה - האם צריכת סידן במהלך ההריון עלולה להחמיר את ההסתיידות באונה הימנית?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפותירואידיזם והריון
פרופ' רפאל לובושיצקי04/01/2008שרון שלום,
הייתי ממליץ להמתין עם טפול באלטרוקסין. רמת TSH כפי שיש לך היא תקינה ואינה מצדיקה טפול.
נטילת סידן בהריון אינה קשורה להצטברות סידן בקשריות של בלוטת התריס.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים ברגלייםשואלת03/01/2008
לגבי גבר בן 56, סובל מסכרת 2 ושומנים בדם גבוהים, מקבל טיפול. לאחרונה אינו יודע מדוע הוא התחיל לסבול מעקצוצים לא נורמלים בחלק התחתון של הרגל, מה הסיבה והטיפול? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקוצים ברגליים-אין מענה מדוע????
שואלת04/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ' רפאל לובושיצקי07/01/2008אני מאד ממליץ שאם יחסיך עם הבחורה שרק הכרת טובים, תגש אתה לרופא הסוכרת שאצלו היא מטופלת,בהסמתה, ותקבל מענה לכל השאלות הכבדות ששאלת.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מוגברת של קורטיזון לאחר לידהרחל03/01/2008
הנני בת 45 משך מרבית חיי הייתי שמנמונת. אבל לאחר כל אחת מהלידות שעברתי(שלוש לידות) מספר חודשים לאחר הלידה מתחיל מצב של תאווה בלתי נשלטת לאוכל מעין בולימיה בעטיה אני צוברת משקל רב כך לדוגמא במהלך כשלש שנים בהן התרחשו לידה ראשונה ושניה עליתי כ-40 ק"ג במשקל ונאלצתי לעבור נתוח להתקנת טבעת שאז ירדתי במשקל ושוב לאחר הלידה השלישית עליה דרמטית של כ-20 ק"ג במשקל. באותה עת ייחסו את הענין למצב פסיכולוגי וכד' ואולם לאחרונה הפנה תשומת ליבי אחד הרופאים לתופעה של קושינג. העניין שאותה תאווה לאוכל מתחילה מספר חודשים לאחר הלידה וכשנה ומשהו אחרי כן המצב מתאזן אך המשקל העודף נשאר.
אשמח לקבל התייחסות ו/או עצה האם יש ביכולתי היום לבדוק את הדבר כאשר חלפו 8 שנים מלידה אחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מוגברת של קורטיזון לאחר לידה
פרופ' רפאל לובושיצקי03/01/2008מעבר לבעיה הפסיכולוגית יש לשלול עדף של קורטיזון כמחלה הנקראת מחלת קושינג ואשר גורמת בין השאר לעלית משקל. הבדיקה פשוטה ונעשית בשלב ראשוני עלידי אסוף שתן 24 שעות לבדיקת הפרשת קורטיזול.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHחני01/01/2008
בבדיקה של TSH נתקבלה תוצאה של 1.03 האם תוצאה זו תקינה? (עליי לציין שהמספר הוא בתחום הסוגריים אבל בנקודה הראשונה מצד שמאל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
פרופ' רפאל לובושיצקי01/01/2008אכן הבדיקה תקינה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרצינומה פפילריאידית30/12/2007
לפני 6 שנים חליתי בסרטן בלוטת התריס מסוג פפילרי וגרורות בצד שמאל בצוואר.
עברתי כריתה מלאה של הבלוטה וכריתה של בלוטות לימפה נגועות מצד ימין.
אח"כ קיבלתי יוד רדיואקטיבי 40 מיליקירי מטעות שנבעה משיקול של רופא ומס' חודשים אח"כ קיבלתי 150 מיליקירי .
מאז אני מבצעת בדיקות דם ואולטראסאונד.
כמו כן לפני הכריתה בוצעו כל הבדיקות ניקור וסיטי צוואר וסיטי חזה הכל היה תקין בחזה.
כיום התירוגלובולין עומד על פחות מ 0.20 >
אני לא עשיתי מיפוי מתחילת המחלה ז"א מיד אחרי היוד בפעם הראשונה ומיד אחרי היוד בפעם השנייה ז"א כמעט 5 שנים.
באולטראסאונד ישנן בלוטות בגודל קבוע כבר שנתיים וחצי בגודל 0.9 אבל לא חשודות כדבר הרופאים.
ביצעו ניקור לבקשתי והתוצאה שלילית.
אך הבלוטות לא חוזרות לגודלן הטבעי כבר זמן רב.
שאלתי היא: האם יש סיבה לדאגה?
רמת הסידן היא 8 האם עליי ליטול סידן כעת?
האם עליי לבצע מיפוי כל גופי או להפסיק את האלטרוקסין ל20 יום ולבצע בדיקת טירוגלובולין ללא מיפוי?
מה ההשלכות של האלטרוקסין לאחר שנים על הגוף?
רמת הtsh כרגע- 380 ביתר פעילות.
אבל למרות זאת אין ירידה במשקל מדוע?
תודה מראש
ברגשי כבוד
אידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרצינומה פפילרי
פרופ' רפאל לובושיצקי31/12/2007לא נראה שיש מקום לדאגה ולא למפוי משום שרמות תירוגלובולין נמוכות ובניקור לא יצאו תאי גדול. כנראה שמדובר בבלוטות לימפה תגובתיות לתהליכים דלקתיים בראש צואר וזה נורמלי.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל מה לגבי האלטרוקסין
אידית31/12/2007מינון 200 מיליגרם ביוןם שאני נוטלת זה יותר מידי?
מה לגבי סידן מתחת לנורמה 0.8 ?
ומה ההשלכות לגבי העתיד עם לקיחת האלטרוקסין אין חשש לדלקת פרקים או לאוסטיפורואוזיס?
לא ענית לי לשאלות אלו
אני מודה לך על התייחסותך לגבי הנושא ואודה לך שוב אם תענה לי על ייתר השאלות.
ברגשי כבוד
אידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל מה לגבי האלטרוקסין
פרופ' רפאל לובושיצקי01/01/2008המנון נקבע בהתאם לרמת הבדיקות המשולבת של FT4,TSH,TG. אין ענייין של יותר מדי אלא מה שמתאים. ערך סידן של 0.8 זה מספר שגוי. העתקת לא נכון. צייני מה הערך האבסולוטי.
אין בטפול בסרטן התריס מקום לשאלות של דלקות פרקים שהיא מחלה אחרת.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הסידן
אידית02/01/2008רמת הסידן היא 8 לפי הבדיקות , אני יודעת שזה מתחת לנורמה אבל האם בשל כך אני צריכה ליטול עכשיו סידן ומה ההשלכות לגבי העתיד עם סידן ברמה נמוכה?
ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה דברים לא ברוריםמירי30/12/2007
פרופסור שלום רב.
יש לי כמה שאלות אם תוכל לענות עליהם אני אשמח.
ראשית שאלה שלא קשורה. האם יכול להיות מצב של גויטר שנובע מלחץ נפשי?
כלומר שנוצר גויטר ללא היפר או היפו אצל אדם תחת לחץ נפשי כבד. האם הלחץ יכול לגרום להיווצרות הגויטר?
והשנית ואנא בביחס ברצינות לשאלתי כי הרופא הנטפל שלי (קרדיולוג) לא מוכן לענות לי על זה.
מזה שנתיים אני סובלת מSVT ומפלאטר (ריפרוף פרוזדורים)
אחרי שנה עברתי ניתוח לכריתת חצי בלוטת תריס וחצי פרא תאיוריד עקב קריות.
מהרגע שהתחלתי לקחת אלקתרוקסין התקיפות של הפרעות הקצב גדלה משמעותית מאחד (אירוע גדול) לחצי שנה לאחד לשבוע! קשה מאוד לרופאים "להשתלט" על ההתקף ולפעמים זה מגיע עד למכות חשמל. אני נמצאת גם היום בתת פעילות עדין. לאחרונה אחרי בערך שבעה חודשים של לקיחת האלקתרוקסין עברתי התקף לב! MI הרופאים (קרדיולוגים) לא יודעים למה זה קרה ואין להם תשובות. הם רק רומזים שיכול להיות שיש קשר בין הכדור עצמו להתקף לב. יש קשר? או בכלל יש הסבר למצב הזה?
דבר נוסף שלא יחסתי לו חשיבות אבל עכשיו אחרי התקף לב הוא עלה שוב. אחרי הניתוח התחלתי לפתח רגישות למדבקות, כל סוג מדבקה מפלסתר ועד להכל ולמחטים. יש קשר בין הניתוח עצמו או בלוטת התריס לאלרגיות האילו?
לציין בטסטים שעשו לי התגלה שיש לי המון רגישויות להמון חומרים שלא הייתי רגישה אליהם לפני הניתוח!!!
אנא בבקשה ממך פרופסור עשה לי סדר בבלאגן. אני בסך הכל עוד לא בת 23 וכבר אחרי התקף לב רציני.
הרופאים לא מוכנים להגיד אם יש סיכוי שיש קשר או לא והמצב לא נראה טוב.
אודה לך מאוד אם אקבל תשובה כנה ואמיתית ממך שתעזור לי להבין את המצב.
ותודה מראש מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה דברים לא ברורים
פרופ' רפאל לובושיצקי31/12/2007מירי שלום,
גוייטר אינו נובע מלחץ נפשי. לגבי יתר שאלותיך, הן חשובות ורציניות. איני חושב שנכון להכנס לעימות עם רופאים קרדיולוגים לא אני.
אני חושב ששאלותיך כבדות משקל והמענה הנכון צריך להנתן ב-4 עיניים ולא מעל האינטרנט.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)