מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון ותת פעילות בלוטת תריסחמוטל22/01/2008
שלום רב,
אני בתחילת שבוע 11 להריון שהושג ב-IVF. סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מזה 3 שנים, וכיום מטופלת ב-75 מק"ג אלטרוקסין ביום. בבדיקת ה-TSH האחרונה שנעשתה במהלך טיפולי הפוריות ערכי ה-TSH היו 3.5. היום, כארבעה חודשים מאוחר יותר, חזרו תוצאות המעבדהעם ערכי TSH של 12.6 ו-T4 של 11.1
ברור לי שיש לעלות את מינון האלטרוקסין, אך שאלתי היא האם נגרם נזק לעובר מכך שכנראה לאורך כל השליש הראשון של ההריון רמת ה-TSH לא היתה תקינה. עד כמה רמה של 12.6 מהווה איום על התפתחות תקינה של העובר? האם יש להגדיל את המינון בצורה דרסטית על מנת להגיע לאיזון מהיר של הבלוטה, או עלייה ל-100 מק"ג ביום מספיקה?
אודה לכם על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותת פעילות בלוטת תריס
פרופ' רפאל לובושיצקי23/01/2008יש לעלות המנון ל0.100 ולחזור כעבור חדש על FT4,TSH. אם תקינים להשאיר המנון.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
חמוטל24/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסונד צווארמיה21/01/2008
היום חצי שנה אחרי כריתת בלוטת תריס+יוד רדיואקטיבי בעקבות פפילרי
באולטראסונד שבוצע ראו
מיטת בלוטה-ב.מ.פ
בבסיס הצוואר מימין שתי בלוטות לימפה קטנות,עם הסתיידיות בודדות בתוכן,8 מ"מ ו- 9 מ"מ,
צביעה דלה בדופלר צבע.
בשרשרת הג'וגולארית השמאלית קשר לימפה מאורך,13 מ"מ.
קשרי לימפה דיגסטרים מראה תקין,ללא הגדלה.
מתי להערכתך שווה לבצע שוב אולטראסונד צוואר?עוד חודש?3 חודשים או יותר?
תודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסונד צוואר
פרופ' רפאל לובושיצקי23/01/2008שלחת אותה שאלה פעמיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסונד צווארריקי21/01/2008
היום חצי שנה אחרי כריתת בלוטת תריס+יוד רדיואקטיבי בעקבות פפילרי
באולטראסונד שבוצע ראו
מיטת בלוטה-ב.מ.פ
בבסיס הצוואר מימין שתי בלוטות לימפה קטנות,עם הסתיידיות בודדות בתוכן,8 מ"מ ו- 9 מ"מ,
צביעה דלה בדופלר צבע.
בשרשרת הג'וגולארית השמאלית קשר לימפה מאורך,13 מ"מ.
קשרי לימפה דיגסטרים מראה תקין,ללא הגדלה.
מתי להערכתך שווה לבצע שוב אולטראסונד צוואר?עוד חודש?3 חודשים או יותר?
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסונד צוואר
פרופ' רפאל לובושיצקי23/01/2008מעקב אחר סרטן פפילרי של התריס בנוי ממספר פרמטרים כולל רמות תירוגלובולין, מפוי גוף כללי וUS. בדיקת הUS שצרפת נראית תקינה. יש לדעת את הפרמטרים האחרים. בדרך כלל אני ממליץ על US חוזר שנה מהטפול ביוד.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
ריקי23/01/2008להערכתך בדיקת u.s שלי תקינה?למרות שכתוב
צביעה דלה בדופלר צבע.
האם המילה הסתיידות לא רומזת פה על גרורות?
תודה רבה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
פרופ' רפאל לובושיצקי23/01/2008לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ריקי23/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירח דבשנרי21/01/2008
שלום רב, לפני כחודש חליתי בסכרת. כיום אני נזקקת לכמויות נמוכות מאוד של אינסולין, היות ואני נמצאת ב"ירח דבש". האם יש דרך לשמר מצב זה? כמה זמן נמשך ירח הדבש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירח דבש
פרופ' רפאל לובושיצקי21/01/2008יכול להמשך חדשים רבים. הדרך היחידה למנוע הדרדרות היא על ידי הקפדה על כלכלה נכונה ופעילות גופנית גם בזמן ירח הדבש.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שינייםמיה17/01/2008
שלום
לפני כמה חודשים עברתי כריתת בלוטת התריס.בעקבות פפילרי.
כמו כן עברתי טיפול ביודרדיואקטיבי.
מאז אני נוטלת אלתרוקסין לראשונה בחיי
כעת מעוניינת לעשות סתימת שורש.האם בעקבות נטילת אלתרוקסין עלי לדווח לרופא שיניים?
האם יש קשר בין טיפולי שיניים לאלתרוקסין?
תודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים
פרופ' רפאל לובושיצקי18/01/2008אין מניעה לעבור טיפולי שיניים מכל סוג שהוא. רק תמשיכי עם הטיפול עם אלטרוקסין.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלתרוקסיןריקי16/01/2008
שלום
חצי שנה אחרי כריתת בלוטת תריס-פפילרי.
דהיינו מחודש יולי 2007 התחלתי פעם ראשונה בחייםליטול אלתרוקסין במינון 800 מק"ג לשבוע.
שוקלת 58 ק"ג.
מאותו יום של לקיחת אלתרוקסין עד עתה כל יום משלשלת.
יחידות תוצאה שם בדיקה
35 mIU/L <0.03 TSH
6.5- 3.5 pmol/L 5.8 T3- FREE
20.0- 10.0 pmol/L 25.6 T4- FREE
ייתכן כי אלתרוקסין לא מתאים לגוף שלי?
האם יש כדור תחליפי?
או שמא ייתכן כי יש סיבה אחרת לשילשולים?
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלתרוקסין
פרופ' רפאל לובושיצקי16/01/2008ראשית לפי רמת FT4 נראה שיש מנון יתר. שנית- לא נבדק THYROGLOBULIN ועל כן אין לדעת האם יש שארית גדול. לכן, יש לעשות את הבדיקות הדרושות והתאמת הטפול אליך. עם קבלת FT4 תקין יש לראות האם יש עדיין שלשולים. יתכן שהסיבה אחרת.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי ולתגובתך
ריקי16/01/2008דווקא כן נבדק תרגלובולין
להלן תוצאה:
55.00- 0.80 ng/mL 1.41 THYROGLOBULIN
40.00- 0.00 IU/ml <20.0 THYROGLOBULIN Ab
יש לציין כי לפני חודשיים תרגלובולין היה 13.5 כעת ירד ל 1.41 (תחת אלתרוקסין)
האם שילשולים בעקבות
T4-25.6
או מתרגלובולין או מסיבה אחרת?
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי ולתגובתך
פרופ' רפאל לובושיצקי17/01/2008ירידת התירוגלובולין היא מעודדת וטובה. יחד עם זאת רמת FT4-25.4 היא גבוהה. כדאי לחזור על הבדקיה של FT4 בעוד חדש. אם חוזר גבוהה, יש לשקול הורדת המנון של אלטרוקסין.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרלין ורמת סוכרה15/01/2008
שלום רב
אני בהריון בשבוע 30 ומקבלת דרלין 20X3 ביום עקב הפרעות קצב. לאחרונה אובחן אצלי ריבוי מי שפיר ונשלחתי לבדיקת העמסת סוכר שיצאה תקינה. רציתי לשאול האם דרלין עלול להשפיע על תוצאות הבדיקה ולמסך סכרת הריון?
תודה מראש
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין ורמת סוכר
פרופ' רפאל לובושיצקי15/01/2008לא.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותמיכל14/01/2008
שלום ד"ר.
אני נוטלת בבוקר אלטרוקסין 25 מקג לפני ארוחה. הרופאת נשים שלי נתנה לי ויטמינים בשם פרנטאל ( אני בתחילת ההריון ) שמכילים גם בין השאר ברזל. בצהריים אני נוטלת חומצה פולית 5 מג אחרי ארוחה. כמה זמן אחרי האלטרוקסין אני יכולה לקחת את הפרנטאל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
פרופ' רפאל לובושיצקי14/01/2008אלטרוקסין מומלץ לקחת בבקר על קיבה ריקה. תרופות אחרות לפחות שעה יותר מאוחר. האם את לוקחת 25 מיקרוגרם? זו מנה זעירה וסובאופטימלית.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
מיכל14/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יורדת במשקל ולא מקבלת מחזוראידית13/01/2008
שלום פרופסור כבר התייעצתי עימך לפני שבועיים שאני אחרי כריתת בלוטת התריס וטיפול ביוד כבר 6 שנים אחרי רמת הtsh 380 גבוהה אני עושה דיאטה כבר 3 שבועות ואין ירידה במשקל ודבר נוסף לא מקבלת מחזור כבר כמעט 3 חודשים האם יש קשר לרמת הפעילות הגבוהה לאי קבלת המחזור והאם אני לא אוכל לרדת במשקל אם אני איני יכולה להיות מאוזנת?
מה עליי לעשות כדי לרדת במשקל?
ומה עליי לעשות כדי לקבל ווסת?
תודה וברגשי כבוד
אידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יורדת במשקל ולא מקבלת מחזור
פרופ' רפאל לובושיצקי14/01/2008לא ברור לי מפנייתך האם את מקבלת אלטרוקסין ואם כן מה המנון? האם רשמת TSH=380? האם בדקו גם FT4 ומה היה הערך?
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקבלת אלטרוקסין
אידית16/01/2008לפרופסור לבושסקי תודה על התייחסותך ראשית כל.
אני שוב אכתוב בקצרה חליתי לפני 6 שנים בקצינומה פפילרי עם בלוטות לימפה נגועות מימין.
עברתי כריתה מלאה וטיפול ביוד 40 מילקרי טיפול ראשון וטיפול שני 150 מילקירי.
מאז אני במעקב גם אצלך במרפאת קנב בקריית שמונה .
אני נוטלת 200 מיקרוגרם אלטרוקסין בכל יום .
אבל לאחרונה הדופק שלי מואץ ואיני מקבלת ווסת כבר 3 חודשים לא בדקו FT-4 אבל TSH = 380
אני בפעילות כביכול ייתר גבוהה כידוע לך עם סרטן כמו שלי צריך מס' שנים להיות בערכים גבוהים.
שאלתי שוב אני חוזרת האם אני לא מקבלת ווסת 3 חודשים בגלל ערך כזה האם יש קשר ישיר.
והאם אני יכולה לרדת במשקל עם דיאטה שאני עושה כבר 3 שבועות וירדתי קילו בלבד?
יש לי קושי לרדת במשקל וקושי לקבל ווסת
תודה ואשמח אם תעזור לי.
ברגשי כבוד
אידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקבלת אלטרוקסין
פרופ' רפאל לובושיצקי16/01/2008צריך לעשות לך הערכה של סיבת אי קבלת המחזור וכן לבדוק את רמת FT4,Thyroglobulin כדי לדעת האם הסרטן הפפילרי בשליטה או לא וכאמור את הסיבה להעדר וסת.
אני ממליץ שיפנו אותך למכון אנדוקריני ביח העמק להערכה מדוייקת של הבעיות שלך.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אידית16/01/2008תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוד רדיואקטיבי אחרי כריתת בלוטת תרימיה12/01/2008
שלום
חודש שעבר קיבלתי יוד רדיואקטיבי בגין כריתת בלוטת תריס (פפילרי קרנסיומה)
1 כמה זמן אמור היוד לפעול בגוף?
חצי שנה או שנה?
2 איך יודעים מתי הסתיימה פעולת היוד?(יש בדיקה מסויימת שאפשר לעשות?כגון דם,שתן?)
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד רדיואקטיבי אחרי כריתת בלוטת תרי
פרופ' רפאל לובושיצקי13/01/2008לאחר טפול עם יוד רדיואקטיבי מתחילה פעולתו מיד ברמת התא. היוד עצמו מורחק מהגוף בתוך 8 ימים אך השפעתו נמשכת. בנוסף ליוד יש לתת טפול עם אלטרוקסין. בדכ לא נחוץ טפול נוסף והמחלה נעלמת.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובת תרופות לערכי סוכר בדםגלי12/01/2008
האם שימוש ברסיטל ו/או דרלין 160 mg יכולים להעלות ערכי גלוקוז בדם ?
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת תרופות לערכי סוכר בדם
פרופ' רפאל לובושיצקי13/01/2008לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובת תרופות לערכי סוכר בדםגלי12/01/2008
האם שימוש ברסיטל ו/או דרלין 160 mg יכולים להעלות ערכי גלוקוז בדם ?
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת תרופות לערכי סוכר בדם
פרופ' רפאל לובושיצקי13/01/2008לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי הפלות נדחות ברציפותיפעת11/01/2008
עוד תוספת קטנה: בנובמבר עשיתי A1C והתוצאה היתה 6.9% והרופא נתן לי להמשיך ולנסות היריון. מה דעתך על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי הפלות נדחות ברציפות
פרופ' רפאל לובושיצקי13/01/2008יש לך 2 בעיות של תת תרייסות ושל סוכרת שמחייבות ידע של אנדוקרינולוג כדי ש2 גורמים אלו לא יהיו גורמי סיכון להפלות. קל מאד לעשותזאת אך אני ממליץ רופא מקצועי לשם כך
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי הפלות נדחות רצופותיפעת11/01/2008
שלום רב. אני בת 36.5 סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס כנראה מלידה, לוקחת כבר שנים רבות אלטרוקסין (נראה לי ש- 24 שנה). המינון 750 מיקרוגרם בשבוע. בנוסף לפני כחודשיים הבינו שיש לי סכרת אחרי ששנתיים התוצאות של הגלוקוז היו בין 100 ל- 112 ואף רופא לא התריע בפני. נקלטתי להיריון ב- 23 לאפריל 2007 , בשבוע 5.5 הבינו שלא יהיה יותר משק היריון, הפלה עשיתי ב- 11.6.07. ב- 23 לדצמבר נקלטתי שוב להיריון ושוב חזר על עצמו אותו הסיפור אבל באותו היום גילו שאני חולת סכרת, עשו לי העמסת סוכר וביקשו שאתחיל למדוד, אחרי 4 ימים התחלתי להזריק אינסולין והשבוע חיברו אותי למשאבה ואמרו שאני צריכה להיות על סוכר בין 80 ל- 110. כאמור נכנסתי להיריון לפני 3 שבועות ורק ביומיים האחרונים אני מאוזנת פיקס. בנתיים גם עשיתי ביום שלישי האחרון בדיקת TSH שתוצאתה הייתה 20.70 (הרופא שלי אמר שאינו מתרגש כי אולי התבלבלו בבדיקה עם הורמון היריון כלשהו) ה- T4 היה 11.3. לפני ההיריון (חודש לפני) ה- TSH היה 1.43. אחרי 10 ימי היריון הבינו שכנראה לא יהיה עובר, שבוע הבא עוד הפלה. אני מתחילה להבין שיש פה בעיה הורמונלית. בלוטת התריס יוצאת משליטה עם התחלת ההיריון, הסוכר השתולל (הגיע עד 220 ואף ירד ל- 50), כנראה שזה קרה גם בהיריון הראשון אבל אז לא מדדתי כלום. מה עלי לעשות כדי שכל זה לא יקרה שוב מעבר לכך שאני אחכה מספר חודשים ואז אוודה A1C של 5.5% ו- TSH מאוזן. אבל אני מפחדת שאני יוצאת משליטה עם ההורמונים של ההיריון ולכן העובר לא מחזיק, האם הגיוני? עשיתי בדיקה ועוד לא קיבלתי תשובה בקשר לנוגדני הבלוטה. קופת חולים לא הסכימה לתת לי טופס 17 למחלקה להיריון בסיכון גבוה. אני מטופלת אצל גניקולוג של הקופת חולים, רופאת סכרת של הקופה ורואת משפחה אבל אף אחד לא מומחה לבעיה באמת. איך אני יכולה כמעט להבטיח שעובר יקלט אצלי? דרך אגב יש לי סוג דם RH- ותמיד קיבלתי זריקה אחרי הפלות (הייתה עוד אחת שהייתי בת 17). אין לי ילדים עדיין ואני כמובן מאוד רוצה. אני כנראה נקלטת להיריון מהר אבל לא מצליחה להחזיק. עוד דבר קטן, עשיתי פרופיל הורמונלי באוגוסט 2006 ואני לא זוכרת אם הפרוגרסטרון היה נמוך מהבדיקות של היום ה- 21 או ה- 3 (כי עושים בשניהם) נראה לי ב- 21, הפרוגרסטרון היה 1.6 שזה נראה לי נמוך. יכול להיות שזה גם קשור לבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי הפלות נדחות רצופות
פרופ' רפאל לובושיצקי13/01/2008יש לך 2 בעיות של תת תרייסות ושל סוכרת שמחייבות ידע של אנדוקרינולוג כדי ש2 גורמים אלו לא יהיו גורמי סיכון להפלות. קל מאד לעשותזאת אך אני ממליץ רופא מקצועי לשם כך
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלי יודמיה10/01/2008
אני חצי שנה אחרי כריתת בלוטת תריס+יוד
לפני חודש עשיתי ct חזה עם חומר ניגוד (יוד)
נוטלת 800 מק"ג אלתרוקסין לשבוע
דהיינו גוף שלי כנראה רווי ביוד.
בשלב זה לא ידוע אם אצטרך עוד טיפול ביוד עוד 5 חודשים.(תריגלובולין תחת לתרוקסין,יורד אבל טרם התאפס)
השאלה:
האם מותר לי לאכול מאכלים עתירי יוד כגון דג סלמון?
או שמא זה יזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלי יוד
פרופ' רפאל לובושיצקי11/01/2008אין בעיה לאכול מאכלים עם יוד. הבעיה בעדף יוד היא מתרופות או מתכשירי נגוד בצלום שמכילים יוד.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיה11/01/2008דהיינו מאכלים שיש בהם יוד לא יזיקו ?
שהרי הגוף שלי כבר רווי ביוד (יוד רדיואקטיבי ביולי,וחומר ניגוד בדצמ'-עשיתי ct חזה)
ואם אצטרך סיבוב נוסף של יוד רדיואקטיב י ביולי,הגוף לא יצבור עוד יוד ממאכלים?
ואז ביולי כשאצטרך שוב יוד רדיואקטיבי אז תהיה בעייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)