מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום וצהריים טוביםדפנה18/03/2008
מזה מס' חודשים מטופלת בכדורי פרופילתאוציל ליתר פעילות. הרופא מנסה ע"י שינוי מינונים לאזן את הפעילות.
מאחר ובמינונים הגבוהים עלו ערכי הכבד ירדתי מ-3 כדורים ל- 2 כדורים ומשם לכדור אחד. בכדור אחד חזרו הערכים של הכבד אך הערכים של הבלוטה עלו במקצת ולכן קבלתי מינון חדש כדור וחצי ליום.
היום, כשהוצאתי את תוצאות הבדיקה קרה דבר מעניין: התוצאות שהיו עם לקיחת כדור 1 ליום , יותר טובות מהתוצאות של לקיחת כדור וחצי ליום.. היתכן????
אני כל כך מבולבלת וחסרת אונים שאין לי מושג מה אפשר עוד לעשות. ברור לי שבמידה ולא תיהיה ברירה אאלץ לעשות את הטיפול הרדיואקטיבי - מה שאני מעדיפה לא לעשות מפאת גילי הצעיר (יחסית כמובן).
להלן התוצאות שקבלתי היום:
ALKP- 124.5 ׁכשבתחילת חודש 2/ היה לי 135.3 (עם כדור 1)
ALT GPT - 71 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 40
AST GOT - 43 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 30
GGT - 24 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 23
TSH - קטן מ- 0.03 - אותו הדבר גם בחודש 2/
FT4 - 21.4 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 25.1
FT3 - 11.11 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 11.1
אודה לכם מאוד מאוד באם תוכלו לעזור לי משום שהתור לרופאה שלי רק בתחילת אפריל. מה לדעתכם אני אמורה לעשות עד אז להמשיך ולקחת כדור וחצי או לעבור בחזרה לכדור 1 או מה המשך הדרך לדעתכם?
תודה מראש !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין18/03/2008שלום דפנה
הפרעה בתפוקדי כבד יכולה להיות משנית לפעילות יתר של בלוטת תריס ולא בהרכח לטיפול התרופתי.
לפי התוצאות שאת מוסרת את עדיין לא מאוזנת ואין ספק שאת צריכה להמשיך טיפול.
המינון שאת מקבלת נמוך מאוד ולא ברור לי מי שינה את המינון את? או הרופא?
מה הסימפטומים שלך בכלל? זה לא במסגרת פורום.
את צריכה לפנות לאנדוקרינולוג שלך או אם התוך ארוך לרופא המשפחה שיתעיץ עם האנדוקרינולוג שטיפל בך כל התקופה.
רפואה שלמה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אודיל תודה על תשובתך . המינון
דפנה19/03/2008נקבע ע"י האינדוקרינולוגית מאחר ו-3 כדורים העלו את הערכים של הכבד וכשהורדנו מינון הכבד חזר לערכים הנורמליים שלו. לכן , כשכתבתי שזה בגלל הכדורים (הערכים בכבד) זה לאחר שינוי מינונים (כשבכדור אחר הערכים של הכבד היו בסדר ומינון של כדור וחצי שוב עלו) ובמקביל תוצאות של הבדיקות. אין ספק שאני עדיין לא מאוזנת - זה בדיוק העניין... יש לי תור לאינדו בתחילת חודש הבא..
לגבי הסיפטומים - אין...
מה ידוע לך על הכדור השני??? לפי ידיעתי יש רק 2 סוגים של כדורים לבעית יתר פעילות. ככל הידוע לי הסוג שני (שכרגע אינני זוכרת את שמו) פחות עושה נזק לכבד. מה דעתך?
תודה לך על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמינון
ד''ר אודיל כהן-ועקנין19/03/2008הי דפנה
לפי מיטב הבנתי השינוי בתפקוד כבד כן הופיע בעקבות הטיפול התרופתי.
התרופהה השנייה MERCAPTIZOLE לא פחות טוקסית לכבד.
ושוב אם באמת לאחר עיון בתיק הרפואי שלך יש חד משמעיי רושם שהPROLPYLTHYUORACYL גרם להשפעה שכזו לכבד, אסור להשתמש בתרופות האלו כולל MERCAPTIZOLE.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה האופציות שעומדות בפני??
דפנה19/03/2008טיפול ביוד הרדיואקטיבי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה המשך
ד''ר אודיל כהן-ועקנין20/03/2008קרוב לוודאי שכן.
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
דפנה20/03/2008אני מאוד מעריכה את התייחסותך - תודה !
יש לי שאלה נוספת..
גם אם בכדור אחד הכבד היה בסדר , לא היה כדאי להמשיך ולקחת תקופה יותר מחודש ואז לראות מה התוצאות?? משום שכל חודש לערך שיחקנו עם המינונים ,ולדעתי, לא נתנו לגוף ל"התרגל" וכל חודש הייתי עושה בדיקות ואז הרופאה היתה משנה את המינון .. (העיקר שלא יפגע בכבד..) אז עכשיו אנו יודעים בוודאות שבכדור אחד הכבד בסדר... לא היה כדאי לפני הרדיו אקטיבי לנסות תקופה עם כדור אחד? זו שאלה אחת ומתנצלת על הבלבול..
שאלה שניה.. לדעתך, יש סיבה מדוע אני כל כך נמנעת ועושה את המקסימום לא לעבור את הטיפול ברדיו אקטיבי...? :)
תודה תודה תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין20/03/2008דפנה היקרה שלום
שוב את לא מאוזנת. כדור אחד כנראה לא מספיק ולא ניתן לתת יותר בגלל הפגיעה בתקפודי כבד.
את גם לא אמרת לי מה היה במיפוי ואם בכלל עשית?
יש דעות קדומות בקשר לנושא של יוד רדיואקטיבי שלא מוזדקות בקשר לכמות הקרינה למרות שהיא מינימלית ביותר. זה טיפול מאוד נפוץ ומקובל בכל העולם ועם ניסיון אדיר של עשרות שנים.
שוב את צריכה לפנות לרופאה שלך לדון איתה על כל החששות שלך.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר...
דפנה20/03/2008האולטרסאונד והמיפוי - הבדיקות יצאו תקינות רק הבלוטה מוגדלת ..
טוב... תודה בכל אופן על התייחסותך !!! אני מאוד מעריכה זאת...
אני מבינה שקצת קשה לתת חוות דעת כשהתיק הרפואי כולו לא נמצא מולך...
אני בהחלט אגיע לרופאה האינדוקרינולוגית שלי רק בתחילת החודש לכן היה לי קצת "בוער" לקבל תשובות...
כאמור אני מאוד חוששת מהטיפול של הרדיואקטיבי...
מקווה (עדיין) שלא אזדקק לו..
חג שמח ושוב תודה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ובדיקתCTעם יודלימור18/03/2008
שלום,
אבי, חולה סוכרת. בבדיקת אולטרסאונד עקב בעיית תכיפות במתן שתן. התגלה כתם על הכליה.
הרופא המליץ לעשות בדיקת MRI.
קופת חולים אינה מסכימה לאשר בדיקה יקרה זו. במקומה שלחו אותו לCT.
הרופא טוען שאסור לעשות לו בדיקת CT כי היא מסוכנת לחולי סוכרת, בשל השימוש ביוד.
האם זה נכון, ומה ניתן לעשות במצב כזה?
בתודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ובדיקת CT
ד''ר אודיל כהן-ועקנין18/03/2008שלום לימור
בדיקת CT עם הזרקת יוד אסורה לחולי סוכרת עם פגיעה כליתית, אך זה לא אומר שבדיקה זו אסורה לכל חולי סוכרת. בנוסף למטופלים עם GLUCOPHAGE נהוג להפסיק טיפול זה סמוך לבדיקה.
את צריכה לפנות לרופא המטפל ולדון איתה האם יש בעיה כליתית כל השהיא.
בברכה
ד"ר אודיל כהן ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
לימור19/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH בתודה!!!רותי18/03/2008
בבדיקות שעשיתי לפני כניסה להריון תוצאת ה- TSH היתה 5.45 ,שמתי לב לתוצאות קודמות
שהיו ב-2003 2.03 וב-2006 4.72 .
כיון שאני מתכננת הריון קרוב איך עלי לנהוג ?הבנתי שהנושא מאד קריטי להתפתחות העובר.
המון תודה !!!על כל מידע או הכוונה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH רותי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין18/03/2008שלום רותי
את סובלת מתת פעילות קלה ביותר של בלוטת תריס, שבד,כ לא חובה לטפל בערכים כאלה אך מכוון שיש תוכנית של היריון במצבך הספציפי דרוש טיפול תרופתי.
את צריכה לפנות לרופא המטפל שידריך אותך.
אין מקום להכנס ללחץ אך כן לטפל כבר עכשיו.
בהצלחה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דר' אודיל!!!!!!!!
רותי18/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןאנני17/03/2008
שלום דוקטור, אני בת 37 בהריון. כרגע מאוזנת עם אלטרוקסין כבר שנים(50 מק"ג). רציתי לדעת האם ביום של בדיקת דם ל- tsh יש ליטול האלטרוקסין לפני או אחרי הבדיקה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין
ד''ר דוד אולחובסקי18/03/2008שלום אנני
אין זה משנה אם את נוטלת את בדיקת הדם לפני או אחרי נטילת האלטרוקסין
בברכה
ד"ר אולחובסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה ושיעור מגלולותחסוי15/03/2008
היי
לקחתי גלולות במשך שנה וחצי כאמצעי מניעה והחלו לצמוח שערות בכל הגוף כולל הפנים [לחיים וסנטר]! ואקנה נוראית
לאחר בדיקה רופא הנשים אמר שיש לי שחלות פוליציסטיות ובדיקות הדם שעשיתי וגם אצל אנדוקרינולוג תקינות וכולם הציעו לי לקחת "דיאנה". וכך עשיתי והן גרמו לי לכאבי ראש, טישטוש בראיה ועכשיו אינני נוטלת גלולות והשיעור ממשיך!
האם זה ימשיך עוד עוד ואף פעם לא יפסיק?!
כולם אומרים לי אולי כן ואולי לא ואני ממש מתוסכלת, אינני מעוניינת לקחת עוד שום כדורים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה ושיעור
ד''ר אודיל כהן-ועקנין15/03/2008שלום לך
אם DIANE גרם לתופעות האלו את חייבת להפסיק את הטיפול מיידית.
את צריכה לפנות לרופא אנדוקרינולוג שלך ולבדוק איתו האם קיימות עוד אפשריות טיפוליות פרט לDIANE.
יש עוד כמה אופציות טיפוליות אך זה דורש בדיקת רופא וגם הכרת בדיקות דם שעשית.
אני מבינה את התיסכול שלך אך יש פתרונות. תפני לרופא אנדוקרינולוג שלך.
בהצלחה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו בבקשה
חסוי18/03/2008יש לי עוד כמה שאלות חשובות:
1. האם בעוד אופציות אתה מתכוון בטח לטיפול עם כדורים? מכיוון שאני ממש לא רוצה כדורים, כי אני יודעת במקרים כאלו שברגע שמפסיקים יש סיכוי גדול שהדברים חוזרים.
2. ויש רופאים שאומרים לי שבגלל שיש קשר ישיר לנטילת גלולות אז היתה החמרה יש סיכוי שהצמיחה תפסיק בשלב כלשהו, האם זה נכון? או שזו היתה טעות בכלל להתחיל ליטול אותן ואין לזה דרך חזרה?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין18/03/2008ראה את תשובתי הקודמת.
את צריכה לפנות למרפאה אנדוקרינית דרך השירות הצבאי שלך.
האופציות שהתכוונתי הן גם טיפול תרופתי בכדורים וגם טיפולים אחרים .
בנוסף אם היו תופעות לוואי מDIANE וכעת את כבר לא נוטלת, סבירות גבוהה מאוד שהכל יסתדר.
אבל שוב בקשר לבעיה ההורמונלית והשיעור את צריכה לפנות לרופא מומחה.
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה מאודישי14/03/2008
שלום,
אשתי עשתה מספר בדיקות דם לאחרונה (למטרת התחלת טיפולי פוריות) והתגלו אצלה ערכי TSH גבוהים מאוד (בדצמבר אותן בדיקות היו תקינות לחלוטין). עפ"י הבדיקות, התוצאות השתנו משמעותית במהלך מספר דקות (לקחו לה 10 מבחנות):
8:41:
TSH=43.23
T3- FREE=4.3
T4-FREE=9.2
8:43:
TSH=46.09
T3- FREE=4.2
T4-FREE=9.9
THYROGLOBULIN Ab=163.00
ANTI THYROID PEROXID=1914.00
8:46:
TSH=39.34
T3- FREE=4.2
T4-FREE=10.1
אשתי ואני מאוד מודאגים מהתוצאות היות ואנחנו עומדים לעבור טיפולי פוריות במהלך חודש אפריל והבעיות העלולות להתחולל במהלך ההריון. האם הגיוני שיהיו סטיות כה משמעותיות בתוצאות הנ"ל בזמן של דקות ספורות? האם התוצאות חמורות? האם זו בעיה תמידית או זמנית?
בדקנו את כל תופעות הלוואי שאמורות להתרחש ואשתי לא חוותה אף אחת מהן. אולי כדאי לציין שאשתי התקררה ואיבדה את יכולת הדיבור לכמה ימים בסוף ינואר, ובשבועיים וחצי האחרונים היתה לה דלקת בדרכי השתן שעברה לה רק אתמול (לאחר שימוש בכמה סוגי אנטיביוטיקה). לסיום, אשתי קיבלה מהרופאה כדורים לאיזון ה-TSH ותת-פעילות בלוטת התריס בשם אלטרוקסין.
תודה מראש,
ישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
ד''ר דוד אולחובסקי14/03/2008שלום ישי
ניראה שלאישתך יש תת פעילות של בלוטת התריס על רקע של מחלה אוטואימונית דלקתית של בלוטת התריס הניקראת השימוטו טירואידיטיס. כתוצאה מכך ההורמונים המיוצרים על ידי הבלוטה נמוכים, בייחוד FT4 , ו TSH , המופרש על ידי יותרת המוח עולה , בניסיון לגרום לבלוטה להפריש יותר T4 ו T3 .
לתנודות שציינת אין כל חשיבות.
קשה לקבוע כמה זמן יש לאישתך את המחלה בהעדר מעקב קודם של תיפקודי בלוטת התריס ,
מה שחשוב שיש לטפל באישתך על ידי כדורי אלטרוקסין , רצוי על ידי אנדוקרינולוג ולאזנה עוד לפני התחלת טיפולי הפוריות וכן לעקוב בקפדנות אחר איזון תיפקוד בלוטת התריס במשך ההריון
יש סיכוי מצויין לאזנה היטב עם מעקב וטיפול מתאים
בברכה
ד"ר אולחובסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH ו EBNA חריגים
שלי18/07/2008שלום רב, קיבלתי תוצאות חריגות כדלהלן: TSH- 22.91 EBVab - EBNA lgG POS past infection-EBV מה אומרים הערכים האלו ומה ההשלכות והטיפול המתאים בברכה, NNNN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנונה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין19/07/2008שלום,
לא ברור לי הקשר לשאלתו של ישי.
באופן כללי:
תוצאות בדיקת TSH מראות ככל הנראה על תת פעילות של בלוטת המגן. מה ערכי FT4? במידה ואכן נמוכים או בטווח הנורמה (הנמוכה) יש מקום לטיפול בהורמון החסר- אלתרוקסין. במידה והבדיקה נלקחה בזמן הריון או לקראת הריון, מומלץ להוסיף גם בדיקת נוגדנים וליידע את הגניקולוג.
לתוצאת הEBV AB להבנתי הבדיקה מראה כי חלית בעבר בEBV. - אין קשר בינה לבין בדיקת הTSH.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתזואי13/03/2008
שלום אני חיילת בת 19 וחצי ונשלחתי עקב שיעור יתר לבצע בדיקות דם הורמונליות רציתי לדעת האם התוצאות בסדר או לא כי חלק מהרופאים אומרים לי כן וחלק לא...והאם אני צריכה לפנות לאנדוקרינולוג בדחיפות?
עוד משהו האם יש קשר לזמן שבו עשיתי את הבדיקה לפני המחזור אחרי המחזור?
DHEA-S: 231.0
LH-1.85
FSH-2.77
PROLACTIN 138.0
testosterone32.3
אני סובלת ב3 חודשים האחרונים מבחילות נוראיות לעיתים תכופות האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/03/2008שלום לך
אם את רוצה שאעזור לך את צריכה לרשום לי את היחידות של הבדיקות האלו.
זה מופיע ביחידות שונות לפי מעבדות
בכל מקרה כדאי לך לבקש הפניה לאונדקרינולוג
בדיקות כאלה מומלץ לבצע אותן בזמן מחזור 3 ימים הראשונים.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט וסוכרתחובב ספורט12/03/2008
ד"ר,
כל הזמן אומרים שספורט בריא לחולי סוכרת.
לדאבוני הרב, לאחר הרבה בדיקות סוכר שבצעתי גיליתי שהספורט מעלה לי את הסוכר.
עד שעה-שעתיים אחרי ספורט יש לי רמות של 160-170
זה נורמלי ??
למשל היום לפני האימון היה לי 113 ואחרי האימון 171.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובב ספורט
ד''ר אודיל כהן-ועקנין12/03/2008שלום לך חובב ספורט
לפי מיטב הבנתי יש לך סוכרת רק שלא ציינת איזה סוג ומה הטיפול שאתה מקבל אם בכלל ובן כמה אתה?
באופן כללי פעילות גופנית רצויה לחולי סוכר וכלל לכל האוכלוסייה
שהסוכר עלה אחרי האימון לא אומר שחבל שעשית ספורט תלוי במה אכלת קודם, האם שתית מספיק וכו...
מה עושים ?אתה בוודאי צריך מעקב אצל רופא וגם אצל דיאטנית לוודא שאתה אוכל נוכן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט-המשך
חובב ספורט12/03/2008דר
סוג 2, מטופל בסיטאגליפטין, זכר, בן 40, BMI=23
לפני הספורט בד"כ לא אוכל ואם כן אז מעט
A1C<6
הפיקים ברמת הסוכר אחרי הספורט מציקים.
לאור הנתונים שהוספתי אשמח לשמוע את דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט המשך
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/03/2008הי
יתכן שינויים הורמונלים בזמן פעילות גופנית שמעלים את רמת הסוכר בדם.
ד"ר כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת המגן ותוצאות בדיקת U.S צוואריסימה11/03/2008
שלום רב.
מצ"ב בדיקות מעבדה.
אשמח אם תוכל להסביר לי בבקשה מהם התוצאות שעל פניו אינן תקינות (דוגמת מרקם לא אחיד ומספר רב של קשרים היפואקוגניים של בלוטת המגן, איסטמוס אינו אחיד וזפק רב קשרי), מה משמעותן ומהו המשך הבירור / טיפול שיש לבצע.
תודה מראש.
בדיקת U.S של הצוואר
בלוטת המגן:
אונה ימנית - 1.7 * 1.7 * 3.9 ס"מ, אינה מוגדלת, מרקם אינו אחיד, עם מספר רב של קשרים היפואקוגניים בקוטר עד 0.6 ס"מ
אונה שמאלית – 1.5 * 1.7 * 4.2 ס"מ, אינה מוגדלת, מרקם אינו אחיד, עם מספר רב של קשרים היפואקוגניים בקוטר עד 1.1 ס"מ
איסטמוס – אינו מעובה אינו אחיד
בלוטות רוק תת-לסתיות:
בלוטות הרוק התת-לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים
בלוטות הפרוטיס:
בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים
אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואק משני הצדדים
סיכום: תמונה סנוגרפית של זפק רב קשרי. נא קורולציה עם בדיקות מעבדה.
בדיקת דם שנלקחה בינואר השנה (מפאת חוסר מקום צירפתי רק ערכים שאינם תקינים וערכים אחרים שאולי רלוונטיים)
RDW-CV 11.3 % 11.5-15 *(.........)
Endocrinology
----------------------
TSH 3.79 mIU/L 0.35-4.94 (......*..)
בדיקה שנקלחה חודש אח"כ
RBC 4.16 M/uL 4.2-5.4 *(.........)
MCHC 31.9 g/dL 32-37 *(.........)
Endocrinology
----------------------
TSH 2.67 mIU/L 0.35-4.94 (....*....)
Free T4 14.33 pmol/L 9-19 (....*....)
חלק מבבדיקת דם אחרת (שגסטרולוג שלח אותי אליה)
Tumor Markers
----------------------
CA 19-9 19.4 U/mL 0-37 (....*....)
ב15.02.06- הוחלפה ערכת הבדיקה
Immunology
----------------------
Immunoglobulin G 1235 mg/dL 700-1600 (....*....)
Immunoglobulin M 76 mg/dL 40-230 (.*.......)
Immunoglobulin A 268 mg/dL 70-400 (....*....)
Immunoglobulin E 31.8 IU/mL 0-87 (..*......)
Serology
----------------------
C-Reactive Prot. 1.6 mg/L 0-5 (..*......)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת המגן
ד''ר דוד אולחובסקי12/03/2008שלום סימה
לא ציינת מדוע הופנית לביצוע הבדיקה ואיזה רופא שלח אותך לביצוע הבדיקה
הבדיקה שלך מתאימה לזפק רב קישרי שהגורמים לו הינם רבים ומגוונים , המירקם הבלתי אחיד יכול להצביע על דלקת כרונית בבלוטה ויש צורך בבדיקות נוספות של נוגדני דלקת
הבלוטה מתפקדת היטב לפי תוצאות הבדיקות ,
יש צורך שתמשיכי בהמשך מעקב ובירור על ידי אנדוקרינולוג
בברכה
ד"ר אולחובסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגליקמיהשני11/03/2008
כיצד יש לנהוג במצב של היפוגליקמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוגליקמיה
ד''ר אודיל כהן-ועקנין11/03/2008שלום לילי
היפוגליקמיה הינה ירידה ברמת הסוכר בדם. לכן צריך באופן מיידי לקחת סוכר או בשתיה או מזון
למי שחולה סוכרת מומלץ להסתובב תמיד עם ממתק או דבר אחר מתוק
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אני ארחיב את הסיפור יותר
שני12/03/2008בוקר אחד התעוררתי וראיתי את אמא (סוכרתית בת 73) חצי על המיטה חצי רגליים מחוץ למיטה. זה נראה לי מוזר. ניגשתי אליה. קראתי בשמה. היא לא ענתה לי. ניסיתי "להעיר" אותה אך היא ענתה לי בבת קול חלושה והיתה מאוד ומעורפלת.
הזמנתי אמבולנס והם אמרו שירד לה הסוכר בדם.
אמרת שבמצב כזה צריך משהו ממותק.
האם הייתי צריכה "לדחוף" לה משקה לפה? כי הרי היא מעורפלת ולא יכלה לשתות בכוחות עצמה. לא ידעה מה נעשה סביבה ואחר כך אפילו לא זכרה את הסיטואציה הזו.
זה היה כל כך מפחיד.
אז מה צריך לעשות? (שלא נדע..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין13/03/2008שלום לילי
מדובר היה בהיפוגליקמיה קשה ביותר המסכן חיים.
אי אפשר במצבים כאלה "לדחוף סוכר" כי בהכרה מעורפלת אי אפשר לבלוע שום דבר.
צריך שיהיה בבית זריקת חירום בשם GLUCAGON
יש בכל הקופות, זו זריקה דרך השריר בישבן כבר מוכן לשימוש שכל אחד יכול לעשות במצבי חירום.
לא צריך להיות אחות או רופא כדי להזריק, זה חומר שמעה תוך מספר דקות בודדות את רמת הסוכר בדם, מיועד רק למצבי חירום.
תפני לרופא המטפל.
שאמך תרגיש טוב. את פעלת נכון שהזמנת אמבולנס מייד
ד"ר אודיל כהן -ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום אורתופדישני09/03/2008
אמי בת 73 חולת סוכרת.
לא מכבר קיבלה מכה בבוהן רגלה ויש לה שם פצע. הפצע לא עובד גם אחרי חבישה של כמה ימים. רופאת המשפחה הפנתה ל"שיקום אורתופדי" . מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילי
ד''ר אודיל כהן-ועקנין09/03/2008שלום לילי
בשאלה שלך יש 2 מרכיבים
1. עובדה שאמך סוכרתית והפצע לא הבריא יכולה להעיד על בעיה מורכבת יותר של חוסר איזון הסוכרת, בעית כלי דם ואו בעיה עצבית בגפיים תחתונות. רק רופא שמטפל בה וראה את הפצע יכול להעריך את המצב. אם עדיין רופא מומחה לסוכרת לא מעורב בטיפול, יש מקום לערבו בהקדם האפשרי.
2. בעיה אורטופדית אשר קשורה לחבלה: גם פה את צריכה לפנות לאורטופד המטפל ולקבל תשובה מדויקת על מצבה
רפאוה שלמה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכרחובב ספורט08/03/2008
ד"ר
האם נכון להגיד שרמות סוכר אצל בן אדם בריא אמורות לנוע בטווח של 70 עד 140
כאשר רמות אלו נמדדות החל משעתיים אחרי ארוחת הבוקר, במשך כל שעות היום ועד לפני השינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר
ד''ר אודיל כהן-ועקנין08/03/2008רפי ערב טוב
אצל בן אדם בריא רמת סוכר בדם התקינה צריכה להיות נמוך מ 100 מ"ג% בצום.
עכשיו כשעושים העמסת סוכר רמת הסוכר שעתיים לאחר העמסה צריכה להיות מתחת ל140.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי אלטרוקסיןעלמה07/03/2008
שלום רב
TSH = 6.57
T4- FREE = 12.4
THYROGLOBULIN AbIU/ml <20.0
ANTI THYROID PEROXID = 55.40
רציתי לשאול האם אני סובלת ממחלת השימוטו?
הרופאה שלי המליצה לי לקחת חצי כדור אלטרוקסין 0.25 מ"ג. רציתי לדעת האם לפי תוצאות הבדיקה אני באמת צריכה לקחת או שאולי כדאי למצוא טיפול אלטרנטיבי לתת הפעילות בבלוטה.
בנוסף אני רוצה לציין שאני מתכננת הריון בזמן הקרוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין
ד''ר דוד אולחובסקי07/03/2008נוגדני ה ANTITPO אצלך מוגברים במידה קלה ביותר כך שעדיין קשה להגדיר את מצבך כהשימוטו,
TSH מעט מוגבר , מצב שאינו מצריך טיפול בדרך כלל אך אם ברצונך להרות , רצוי להתחיל אלטרוקסין ולהוייד ערכי TSH לסביבות 2-3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותיעל07/03/2008
כיצד אפשר לטפל בנערה בת 12 בסינדרום הנ"ל.סובלת מהשמנת יתר ושיעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/03/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=85 id=link]אנדוקרינולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לםרולקטיןעלמה05/03/2008
שלום רב
אני בת 31 אמא לשני ילדים מטופלת הקרבוטים כבר חודש וחצי רמת הפרולקטין לפני הטיפול היתה 1350 המחזור הגיע לפני שבוע לשמחתי כי לא היה לי מחזור אחרי ססימתי להניק מדובר 10 חודשים ללא מחזור רק בעזרת הכדורים המחזור חזר עברתי בירור מלא הכל תקין
שאלתי היה כל כמה זמן צריך לבדוק את רמת הפרולקטין בדם?
ואם קבלתי מחזור שבוע שעבר אז בטח רמת הפרולקטין תקינה כעת לא?
מה שמעניין אותי אם רמת הפקולקטין יכולה לרדת מתחת לנורמה כי אני לא מפסיקה לקחת את הכדורים ? מה עושים אז?
תודה רבה
תבורכו על הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין
ד''ר דוד אולחובסקי05/03/2008שלום עלמה
דומני שעניתי כבר על שאלות שלך לפני שבועיים וצפיתי שהמחזור יתחדש ואני שמח שזה אכן כך.
סביר מאד להניח שרמת הפרולקטין שלך כרגע אכן תקינה תודות לטיפול בקבוטרים
אם רמת הפרולטין נמוכה מאד , לא ניגרם כל נזק , אך ניתן לנסות להוריד במעט את מינון הקבוטרים
שוב אני מזכיר לך שעם חזרת המחזור , מיתחדש גם הביוץ ויכולתך להרות
בברכה
ד"ר אולחובסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר אוחבסקי דוד
עלמה07/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)