מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקקלומיןמיכל05/02/2008
שלום רב,
אני בת 27 ובעלת שחלות פוליצסטיות,אחרי סדרת בדיקות ב IVF,נאמר לי היום ליטול שני כדורים של איקקלומין מיום רביעי לחמישה ימים.
שאלתי היא אם אפשר ליטול שני כדורים יחד?
האים זה חריג ליטול שני כדורים ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' רפאל לובושיצקי06/02/2008אפשר לקחת 2 כדורים. זה לא הרבה. יש להתייעץ עם הגיניקולוג שהמליץ על הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!שואל05/02/2008
שלום רב,
אני בן 22 ונשלחתי לבצע את הבדיקות בעקבות חשד לתת פעילות בלוטת התריס.
אשמח לקבל פענוח של הבדיקות המצורפות ולדעת האם בנתונים שחרגו מהסקאלה יש סיכון.
ומה אומר שהפרולקטין די גבוהה אצלי.
[a href=http://www.siz.co.il/up.php?file=yyymjmn3d2tg.gif id=link]מצורפות תוצאות הבדיקות.[/a]
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה!
פרופ' רפאל לובושיצקי06/02/2008אנא צרף את הבדיקות שלך כדי שאועל להתייחס. אל תשלחלי לינק.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה התוצאות
שואל06/02/200828.7- 8.4 nmol/L 8.7 TESTOSTERONE- TOTAL
180.00- 24.00 nmol/L 16.70 SHBG
80.0- 28.0 52.1 FREE ANDROGEN INDEX
- pmol/L <200 ESTRADIOL (E-2)
10.40- 1.80 nmol/L 3.66 17-OH-PROGESTERONE
5.50- 0.35 mIU/L 2.88 TSH
6.5- 3.5 pmol/L 5.9 T3- FREE
20.0- 10.0 pmol/L 15.9 T4- FREE
- IU/L 3.2 LH
- IU/L 2.8 FSH
375.0- 45.0 mIU/L 288.9 PROLACTIN
15.20- 2.17 µmol/L 8.09 DHEA SULPHATE
690.0- 138.0 nmol/L 481.5 CORTISOL-BLOOD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: שואל
פרופ' רפאל לובושיצקי07/02/2008בדיקותיך תקינות.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה?
פרופ' רפאל לובושיצקי06/02/2008בנוכחות TSH נמוך יש לבדוק FT4 ולא T3. רק בדיקת FT4 תכוון האם המנון מוגבר או לא. נא פני לרופא מטפל שיעשה את הבדיקה הדרושה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כבר פעמיים צירפתי תוצאת FT4!!!!
ריקי06/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כבר פעמיים צירפתי תוצאת FT4!!!!
פרופ' רפאל לובושיצקי07/02/2008pmol/L 21.5 T4- FREE עםTSH נמוך מכוון שאת בגבול העליון של המנון שאפשר לקחת. בשלב זה תשארי באותו מנון שאת לוקחת.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היתה לגבי פעילות ספורט,שחייה
מיה08/02/2008מכון כושר זה אפשרי לאור תוצאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרם קיבלתי תשובה על השאלה הנוספתריקי05/02/2008
אכן אני נוטלת אלתרוקסין 800 מק"ג לשבוע
להלן תוצאות בדיקת דם:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
5.50- 0.35 mIU/L <0.03 TSH
6.5- 3.5 pmol/L 5.8 T3- FREE
20.0- 10.0 pmol/L 21.5 T4- FREE
האם אפשר לעשות פעילות ספורט כגון שחייה/מכוןכושר?
או שאני נמצאת בפעילות יתר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תשובה על השאלה הנוספת
פרופ' רפאל לובושיצקי05/02/2008כשיש בדיקת TSH נמוכה החלטה על התאמת המנון תלויה ברמה של FT4 . את הבדיקה הזו לא צרפת. על סמך T3 לא ניתן להגיע למסקנה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך,כן צירפתי FT4להלן שוב
ריקי05/02/2008
אכן אני נוטלת אלתרוקסין 800 מק"ג לשבוע
להלן תוצאות בדיקת דם:
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ויודאורית04/02/2008
שלום,
אני בת 27 ומקבלת מזה 12 שנים אלטרוקסין עקב תת פעילות הבלוטה. אני מקבלת 100 מק"ג ליום ובבדיקות דם אני מאוזנת. הבעייה היא שהתופעות של תת פעילות נמשכות (עייפות, חולשה, עצירות, כאבי ראש, קור, אני נאלצת ממש לצום ולהתעמל יום יום בכדי לא לעלות במשקל ובטח לא מצליחה להוריד...) המצב מתסכל אך הרופא לא מעלה לי את המינון מכיוון שאני מאוזנת בדם. האם אני יכולה לקחת תוספת של יוד (למשל כדורי אצות ים?)? מה אפשר לקחת/לעשות בכדי להועיל עם מצבי?
תודה ויום טוב
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין ויוד
פרופ' רפאל לובושיצקי05/02/2008הרופא שלך צודק. אין טעם בכדורי אצות גם אםמכילים יוד כי הבלוטה שלך אינה מסוגלת ליצר הורמון מיוד.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתית?רוני03/02/2008
שלום, אני בת 27 ערך ה BMI שלי הוא 21 משקל 60 ק"ג , גובה 169. עוסקת בפעילות גופנית באופן קבוע (כ 3 פעמים בשבוע) פעילות אירובית וכוח.
לאחר 3 בדיקות דם בהם ערך הגלוקוז היה 128 הופניתי להעמסת סוכר 75 מ"ג. תוצאות הבדיקה ה 1 - 127 תוצאות הבדיקה לאחר שעתיים ושתיים 75 ג' סוכר ענבים - 313. האם הדבר אומר שאני סוכרתית? אשמח לחוות דעת מאחר ומעוניינת להכנס להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרתית?
פרופ' רפאל לובושיצקי05/02/2008לא כתבת ברור מה תוצאות העמסת סוכר בהתייחס לזמנים. נא פרטי שוב בצורה מדוייקת.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראששרון01/02/2008
שלום,
אני בהריון שבוע 10. לפני כשלושה שבועות, בגלל ההריון התחלתי לקחת אלטרוקסין לבלוטת התירואיד 4 פעמים בשבוע, 50 מק"ג כל פעם. לאחרונה יש לי כאבי ראש הממוקמים בצד אחד, בדר"כ שמאל. הכאב מרגיש כלחץ במקום שבא והולך.הוא מופיע בקשת מעל איזור האוזן. האם יש קשר לתרופה שהתחלתי לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ' רפאל לובושיצקי05/02/2008לא. אין קשר.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדונומה בהיפופיזהיוכי30/01/2008
שלום
מבקשת הבהברהלגבי תוצאות בדיקת c.t. שעשיתי
יש לי פרולקטין בערכים של 1700 נשלחתי לבדיקת c.t ובתוצאות הבדיקה כך כתוב:
"ההיפופיזה דקה במרקם אחיד למעט נוכחות של איזור היפודנסי בקו האמצע ומימינו בקוטר מרבי של 8 מ"מ - אדנומה? (בלי חומר ניגוד)"
אנא כתוב לי למה הכוונה?
ומה הטיפול?
אני כבר ממש מודאגת עד שאפגש עם הרופא
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדונומה בהיפופיזה
פרופ' רפאל לובושיצקי05/02/2008את צריכה להפגש עם אנדוקרינולוג שישלים את ברור הנושא ויחליט מה הטפול הנדרקש.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH 94.72 UIU/MLיפעת29/01/2008
שלום,
תוצאות בבדיקות דם שבוצעו לפני כשבועיים היו:
TSH 49.03 UIU/ML
FREE T4 6.30 PMOL/L
THYROG.ABS 78.60 IU/ML
ANTI TPO ABS <10 IU
תוצאות בדיקות דם שבוצעו היום היו:
T3-TOTAL 0.50 NMOL/L
TSH 94.72 UIU/ML
FREE T4 < 5.2 PM
THYROG.ABS , ANTI TPO ABS בוצעו, טרם התקבלו תשובות
הבדיקות הראשונות בוצעו ביוזמתו של רופא המשפחה, ששלח אותי בדחיפות לבצע אולטראסאונד צוואר ולאנדוקרינולוג.
האנדוקרינולוג שלח אותי למיפוי הבלוטה וביקש חזרה על בדיקות הדם. הרופא העדיף לא להתחיל בטיפול תרופתי עד לביצוע המיפוי. מיפוי בלוטת התריס וספיגה בוצעו היום. התשובות ישלחו תוך שבועיים.
מה משמעות תוצאות בדיקות הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH 94.72 UIU/ML
פרופ' רפאל לובושיצקי30/01/2008הבדיקות מצביעות על תת פעילות של התריס. סיבתה לא ברורה בשל כייל נוגדנים שלילי. מכל מקום יש להתחיל טפול עם אלטרוקסין.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטריקי28/01/2008
לפני כמה חודשים עברתי כריתת בלוטת תריס-פפילרי קרנסיומה
כמו כן עברתי טיפול ביוד רדיואקיבי
האם מותר לי לשחות?,מכון כושר?
או שבשנה ראשונה עדיף להמנע מספורט כדי לא לעודד סרטן לחזור ?
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורט
פרופ' רפאל לובושיצקי30/01/2008לבטח את גם מקבלת אלטרוקסין. באם רמות FT4,TSH תקינות האזון טוב. לכן אין מניעה שתעשי פעילות גופנית מכל סוג שהוא.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת!
ריקי30/01/2008אכן אני נוטלת אלתרוקסין 800 מק"ג לשבוע
להלן תוצאות בדיקת דם:
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהשני28/01/2008
קיבלתי המלצה לשתות חצי לימון עם מים פושרים וכף שמן זית על מנת לנקות את הגוף ולהסדיר פעולת מעיים, האם זה מומלץ גם למי שסובל מסכרת או שעדיף להמנע מכך?
בנוסף, מה מומלץ לשתות/לאכול על מנת להוריד סוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
פרופ' רפאל לובושיצקי30/01/2008המרשם שהצגת טוב גם לחולי סוכרת. לגבי כלכלה מתאימה לחולי סוכרת יש להתייעץ עם דיאטנית מורשית.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסדיקלה28/01/2008
שלום דר',
אני נמצאת במעקב אצל דיאטנית פרטית יש ירידה במשקל אבל יש האטה בירידה , בבדיקות דם שערכתי לאחרונה TSH שלי עומד על 5.442האם יש השפעה על הירידה במשקל? ואם כן איך אפשר לפתור את הבעיה?אני גם לא סובלת מכל התופעות שזה עייפות, כאבי ראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי30/01/2008אין קשר בין הממצא החד פעמי וההשמנה או הדיאטה. כיוון שהבדיקה מעט גבוהה מהתקין יש לחזור עליה כעבור מספר שבועות ולודא שאכן התוצאה נכונה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות מסויידותמיה27/01/2008
האם כשאומרים באולטראסונד צוואר
"בלוטות מסויידות"-הכוונה לעודף סידן?
ואם כן,עלי להפסיק לאכול גבינות?במיוחד גבינה צהובה?
כי הסידן של גבינות שוקע וגורם לסרטן?
הבנתי מהפורום כי המילה מסוייד=גרורות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות מסויידות
פרופ' רפאל לובושיצקי30/01/2008בלוטות מסויידות בבדיקת אולטרה סאונד הוא מונח רדיולוגי. בדומה לקשרית. אין פרושו גרורות ולא סרטן. אין קשר לךשנוי במשק סידן בגוף. ההסתיידות הזו מייצגת תופםעה מקומית באזור התריס .
פרופ לובושצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריס והריוןעינב27/01/2008
שלום רב,
לפני כשנה ערכתי בדיקת דם לבלוטת התריס והערכים היו: T4F: 0.6 , TSH: 5.21 . רופאת המשפחה המליצה לי לקחת מידי יום אלתרוקסין 25 מ"ג. לפי כחודש ערכתי שוב בדיקת דם והערכים היו: TSH: 5.32 , T4F: 1.0 . הפעם רופאת המשפחה העלתה לי את המינון ל50 מ"ג ליום. האם לדעתך זהו מינון מספק? (מזה כמה חודשים אני מנסה להיכנס להריון אך ללא תוצאות ואני חוששת שמינון של 50 מ"ג ליום לא יאזנו את הבלוטה).
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס והריון
פרופ' רפאל לובושיצקי30/01/2008מנון של 50 נראעה מספיק. ההוכחה היא תקון ערכי FT4 ו TSH. לכשתהיי בהריון כדאי שאת המעקב ינהל אנדוקרינולוג.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתאילנה27/01/2008
שלום,
התגלתה אצלי סכרת לפני כחצי שנה, במקרה. אני בת 26, בריאה בד"כ.
הופניתי לבילינסון לאנדוקרינולוגית, ושם חשבו שמדובר בסכרת 2, אבל הפנו אותי לבדיקת נוגדנים בשל קיום צליאק אצל אמי ואחי (לי אין).
כיום אני מטופלת בגלוקופאג' אחד ללילה, ושומרת על תזונה מאוזנת ולא מתקרבת לסוכר לבן ומוצריו. כמו כן אני עורכת בדיקות דם יומיות לפני ואחרי אחת הארוחות.יש לציין כי משקל הגוף שלי בתחום הBMI ואף ירדתי 5 ק"ג במשקל בחצי השנה האחרונה בשל שינוי הרגלי התזונה. אני לא רזה מאוד ואף לא שמנה.
בבדיקה בבוקר הערכים שלי יוצאים סביב 120, ואחרי ארוחה, גם שעתיים, נשמרים על 160-200.
הבדיקות לנוגדנים, שנערכו ביולי, חזרו כעת, ומראות על קיום נוגדנים ללבלב, כך עפ"י שיחה טלפונית עם הרופאה שלי. היא טוענת שאם כך אז ככל הנראה יש לי סכרת 1. מצד שני בדיקות תפקוד לבלב c-peptide מראות על תפקוד תקין שלו.
בעיה קשה עם השגת תורים כדי לראות רופא שמבין בזה משהו כך שאני מחפשת תשובה במקורות און ליין ולא מוצאת.
האם זה יתכן, לאור הנתונים, שיש לי סכרת TYPE 1?
מה המשמעות במידה ואכן זו הסכרת? האם יש בדיקות נוספות שיכולות לאשש או להפריך את הסברה הזו? כל העניין הזה מאוד פתאומי עבורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת
פרופ' רפאל לובושיצקי30/01/2008קיום נוגדנים חיוביים מצביע על סוג 1. יש גם תקופת ירח דבש שבה נראנ כאילו רזרבת הלבלב תקינה אך זה זמני. בשלב זה תמשיכי בטיפול כפי שעד כה כי הערכים תקינים. אם אכן זה סוג 1 זה יתגלה בהמשך על ידי יציאה מהאזון ויחייב טיפול עם אינסולין.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתשלומית24/01/2008
יש לי סכרת סוג 1 שאובחנה לפני כחודשיים, סביר להניח שהיתה קיימת כבר לפני כן.
לפני שבועיים אובחנה אצלי דלקת בעקב כף הרגל ובגידים שמסביב לעקב.
האם יש קשר לסכרת או שזה מקרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
פרופ' רפאל לובושיצקי25/01/2008הדלקת בעקב אינה קשורה לסוכר.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)