מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח לחוות דעתריקי24/02/2008
תזכורת להשתלשלות המקרה:
לפני 7 חודשים (חודש יולי 2007) עברתי כריתת בלוטת תריס-פפילרי עם מעורבות בלוטות לימפה.כמו כן עברתי יוד 175 מיליקירי
אין לי נוגדנים.
חודש ספטמבר (חודשיים אחרי יוד)
תרגלובולין -13.10
TSH- <0.03
T3-6.4
T4-26.7
חודש אוקטובר
תרגלובולין 3.57
TSH-<0.03
T3-6.1
T4-27.5
חודש דצמבר
תרגלובולין 1.41
TSH<0.03
T3-5.8
T4-25.6
חודש ינואר
תרגלובולין 1.53
TSH<0.03
T3-5.8
T4-21.5
חודש פברואר
תרגלובולין-3.28
TSH-0.05
T3-4.8
T4-21.1
סליחה על המגילה הארוכה,השאלה:
1 האם תרגלובולין עלה בעקבות העלייה ב TSH?
למרות שזו עלייה מיזערית?מ >0.03 ל 0.05
2 האם תרגלובולין עלה בעקבות שינוי מינון אלתרוקסין? מ 800 מק"ג בשבוע ל 750 מק"ג?או שינוי מינון לא משמעותי?שינוי מינון אלתרוקסין נעשה ב 1.11.07
3 האם סרטן חזר?
אחרת מדוע תריגלובולין מתחיל לעלות?
תודה רבה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן פפילרי
ד''ר דוד אולחובסקי24/02/2008ראה תשובתי הקודמת , עליית הטירוגלובולין יכולה להיות מוסברת גם על ידי שינוי המינון והעובדה שמספטמבר עד דצמבר היית בפעילות יתר רבה יותר של בלוטת התריס (עודף מכוון של מינון אלטרוקסין ) לעומת פעילות היתר בינואר ופברואר 2008, זוהי כמובן רק אחת מהאפשריות ועליך לדון בתוצאות עם האנדוקרונולוג המטפל המכיר את כל פירטי מחלתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
מיה25/02/2008שלום ד"ר
כנראה לא הבנתי,האם כשיש פעילות יתר ,תריגלובולין אמור להיות גבוהה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן פפילרי
ד25/02/2008יותר נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לחוות דעת
פרופ' רפאל לובושיצקי25/02/2008מה היתה רמת תירוגלובולין הקודמת? מה רמת FT4 כעת?
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ'
מיה25/02/200824/1/08 תרגלובולין תחת אלתרוקסין -1.53
TSH- <0.03
T3-5.8
T4-21.5
נוטלת 800 מק"ג אלתרוקסין בשבוע
21/2/08 תרגלובולין תחת אלתרוקסין-3.28
TSH-0.05
T3-4.8
T4-21.1
נוטלת 750 מק"ג אלתרוקסין לשבוע
האם עליית תרגלובולין קשורה לשינוי מינון אלתרוקסין?
האם סרטן חזר?
מה עושים כעת לאור עלייה בתרגלובולין?
תודה רבה על תשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין??עלמה22/02/2008
שלום לשני מנהלי הפורום
לפרופסור ולרופא
בראשונה אני מודה לכם על פורום נהדר שנותן תחושת ביטחון שיש מענה לשאלות שלנו
והתשובות מהירות שעוזרות מאד שירבו כמוכם. תודה רבה
אני אמא לשני ילדים בת 31 ובעית הורמון הפרולקטין מטופלת בכדור חדש קבוטרים
כבר חודש וחצי . כדור לשבוע מחולק לחצי בפעמים בשבוע והמחזור עדיין לא הגיע
לפני שהתחלתי לקחת את הכדור הקובטרים רמת הפרולקטין היתה 1870
יש לציין שהרמה הגבוהה ביותר בהיתה לי ללא הריון או הנקה 2600
בזמנו לקחתי כדור בשם פארילק והמחזור הגיע אחרי שבועים
עברתי בירור בעבר של תהודה מגנטית יצא תקין זה היה בשנת 2003
האם צריך לעבור שוב את הבדיקה החשב?
אני מאד רוצה לעבור את הבדיקה שב כדי להיות שקטה מה צריך לעשות?
למה המחזור לא בא עוד?
ואולי הכדור הפארילק יותר טוב לי מאשר הקבוטרים?
שבת שלום
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין
ד''ר דוד אולחובסקי23/02/2008קבוטרים הינו תכשיר יעיל ביותר בטיפול בערכי פרולקטין מוגברים, יש לבדוק אם ערכי הפרולקטין אכן ירדו לערכים תקינים לאחר התחלת הטיפול. המחזור עדיין לא הגיע כי לעיתים הוא חוזר לאחר תקופה יותר ממושכת בתנאי שערכי הפרולקטין אכן יורדים לנורמה , יש גם לשלול הריון אם המחזור עדיין לא חזר. יש צורך שתמשיכי מעקב אנדוקריני מסודר
אם MRI היה תקין בעבר אין הכרח לחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך עזרת לי מאד
שושי23/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תריגלובולין במגמת עלייה?ריקי21/02/2008
אני 7 חודשים אחרי כריתת בלוטת התריס וכן אחרי יוד 175 מיליקירי.
להלן תוצאות בדיקת דם תחת אלתרוקסין:
24/1/08 1.53 תרגלובולין
21/2/08 3.28 תרגלובולין
אין לי נוגדנים.ובדיקות נעשו לפני לקיחת אלתרוקסין בבוקר.
האם פירוש הדבר שתרגלובולין שלי במגמת עלייה??
דהיינו סרטן עדיין קיים????
מה עושים עכשיו???
יש לי תור לאנדו רק במאי
זה דחוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תריגלובולין במגמת עלייה?
ד''ר דוד אולחובסקי21/02/2008רמות טירוגלובולין תלויות לאחר ניתןח וטיפול ביוד רדיואקטיבי בכמות ריקמת הטירואיד הן הגידולית והן ריקמת הבלוטה הנורמלית הנותרת לאחר הניתוח והטיפול וגם ברמות מישתנות של TSH ו T4 ן T3, פירורשו של דבר שגורמים שונים ולאו דוקא היותרות הסרטן יכולים להסביר תוצאות אלה, כדאי לידע את האנדוקרינולוג המטפל בתוצאות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון הפרולקטיןעלמה19/02/2008
שלום רב
אני בת 30 אחרי שתי הריונות ולידות תקינות התגלתה אצלי בעיה בהורמון הפרולקטין לפני ההריונות עברתי ב2003 בדיקת תודעה מגנטית יצא תקין אחרי זה טופלתי בכדור בשם פארילק כדור ליום שהסדיר לי את המחזור וכך נקלטתי להריון המיוחל אחרי סיום ההנקה לא קיבלתי והתחלתי שוב לקחת את הכדור פארילק והמחזור חזר נקלטתי להריון שני אחרי שנה הנקתי עד לפני 10 חודשים ועד היום אין מחזור הרופא רצה שננסה בלי כדורים נראה הם המחזור יבוא אבל למחזור היה תוכניות אחרות התחלתי שוב לפני 3 שבועות שוב טיפול בכדור בשם קבותרים לפי דעת אונקרונולוגיה אלי לקחת חצי כדור פעמים השבוע סך הכל כדור בשבוע ועד היום המחזור לא הגיע
לפי דעת הרופא יש גידול אבל לא רואים אותו אפילו הבדיקת התודעה המגנטית כי הוא מאד מיזערי
וגם שהגידול הזה לא יכל לגדול ושהוא ישאר בגודל הזה הוא בטוח 100 אחוז
ושאין צורך לעבור שוב בדיקת תודעה מגנטית כי הגידול לא יגדל
שביקשתי כן לעבור בדיקה חוזרת לפי עצת הרופאת הפנימית שלי הווא אמר שאין שום צורך י לציין שאני מאד סומכת על הרופאת הפנימית שלי
אני יצאתי מהרופא מאד חוששת מבולבלת ולא מסופקת מהתשובות
שאלותי הם
1 האם יש לעבור שוב בדיקת תודעה מגנטית?
2 האם להגדיל מינון של הכדור הקבותרים?
רמה אחרונה 1300 של ההורמון
3 האם לחץ או שאני מתרגשת או עצבים יכולים לעלות את רמת ההורמון?
4. האם בטוח 100 אחוז שהגידול לא יגדל?
5. האם יכל להיות שבאמת יש גידול ובבדיקה לא רואים כלום?
6. האם הרופאת הפנימית שלי יכולה לדרוש מהקופה שאני יעבור שוב את הבדיקה ?
או שרק אנקרינולוגיה יכל לדרוש בדיקה חוזרת?
אנא עיזרו לי בכל מידע וענו לי לשאלותי הרבות
מודה אני לכם מראש
שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון הפרולקטין
פרופ' רפאל לובושיצקי20/02/2008שאלת הרבה שאלות חשובות שנוגעות לבריאותך. אני בהחלט חושב שאת צריכה להבדק על ידי אנדוקרינולוג מנוסה שאת בוטחת בו. עימותים בין רופאים אף אם ממוחיות שונות מבלבלים את החולה.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור יקר
שושי20/02/2008שלום שוב
אני יודעת שאני צריכה אנקרינולוג אחר אבל אני כבר בריבעון איתו
אולי אתה מקבל פרטי?
האם יש החזר ממכבי?
או שאתה יכל להמליץ לי על מישהו אחר?
אנא עזור לי אני נורא לחוצה אנא לי לשאלותי בבקשה
בברכה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור יקר
פרופ' רפאל לובושיצקי20/02/2008לשאלתך,
אני מקבל פרטי ויש החזר למבוטחי מכבי.
נא פני לטלפון 046421036 ותקבעי תור עם המזכירה אתי או שושי. ץאמרי לה מה הדחיפות שאת מבקשת.
אשמח לעזור לך ולענות על כל שאלותיך.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהרים טובים,דפנה19/02/2008
אני סובלת מזה מס' חודשים מיתר פעילות בלוטת התריס. לאחר שימוש בפרופילתיאוציל וירידה משמעותית בערכים ראו בבדיקות פגיעה בכבד. מיד המינון ירד מ- 3 כדורים ל- כדור אחד ביום.
מבדיקה נוספת לאחר חודש הראה כי הכבד חזר לתפקודו והיתה עליה קלה ולא משמעותית (מ-10 ל-10.9 משהו כזה..) הרופאה העלתה לי בחזרה את המינון לחצי כדור נוסף כלומר, כיום לוקחת כדור וחצי. בחודש הבא אני אמורה לעשות בדיקות נוספות לראות מה המשמעות. כמה שאלות:
1. האם לדעתכם יש מקום להתערבות רפואה משלימה...
2. לפי דבריה של הרופאה אולי לא תיהיה מניעה ואצטרך לעבור טיפול ביוד רדיואקטיבי. מבחינתי ארצה לעשות את המקסימום כדי למנוע גזירה זו. האם יש דרכים נוספות<???
3. האם אתם מקבלים באופן פרטי...?
תודה מראש
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לגבי שאלה
דפנה19/02/2008מס' 3....:)
האם אתם מקבלים באיזור תל-אביב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון לגבי שאלה
פרופ' רפאל לובושיצקי20/02/2008הקליניקה היא בעפולה :פנינת שיקום. האם את חברה בכללית מושלם?
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהרים טובים,
פרופ' רפאל לובושיצקי20/02/2008דפנה שלום,
ממכתבך נראה כי את מקבלת טפול טוב ונכון. האם את מטופלת על ידי אנדוקרינולוגית?
לשאלתך, אני מקבל באפן פרטי. באם תרצי חוות דעת נא התקשרי למזכירה אתי או שושי בפנינת שיקום לקביעת תור בטלפון 046421036.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות והשימוטואישה18/02/2008
בת 55 מטופלת רק באלטרוקצין 50. תוצאות הבדיקות שקיבלתי היום הן:
TSH - 6.59
T4- 16.3
WBC - 4.7
LDL - 130.7
GGT - 38
סי ראקטיב פרוטאין - 0ץ084000
כלורסטרול - 232.5
מתעייפת מהר , תמיד קר לי (למרות שלבושה היטב), ולאחרונה סובלת מכאבים בשרירי הרגלים.
מה דעתך על תוצאות הנ"ל והאם הספטומים קשורים לתת הפעילות??? תודה על ההתייחסות שאקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בהשימוטו
ד''ר דוד אולחובסקי18/02/2008ניתן לשפר את איזונך אנא פני לרופא המטפל, הבדיקות המצוטטות אינן כאלה היכולות להסביר את תלונותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"ר היקרעדי18/02/2008
כשהייתי בהריון היה לי סכרת שהיתה מאוזנת בדיאטה בלבד
היום אחרי ההריון עשיתי העמסת סוכר 75 גר'
להלן התוצאות :
GLUCOSE-B -81
GIUCOSE 120 (75G -107.5
אני מניחה שזה תקין,כי זה בין הגבולות
השאלה שלי האם גם שאר ההריונות שלי יהיו סוכרתיים?
האם אני יכולה לפתח סכרת גם מבלי קשר להריון?
היום אני אוכלת רגיל מבלי לחשבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לד"ר היקר
פרופ' רפאל לובושיצקי18/02/2008אכן העמסת סוכר כעת תקינה. לגבי הריונות נוספים-יתכן אם כי לא בהכרח בתהיה סוכרת הריונית.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםמתי17/02/2008
שלום, אני סובל מהשמנה ומיתר לחץ דם, אני מפחד לחלות בסוכרת ולכן לוקח תרופות להורדת כולסטרול, התחלתי בפעילות ספורטיבית ואני במעקב, כיצד אני יכול להמנע ממחלות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
פרופ' רפאל לובושיצקי18/02/2008אכן אתה בדרת הנכונה המומלצת רפואית. הורדה במשקל ופעילות גופנית יכולים למנוע את יתר לחץ הדם וסוכרת. בהצלחה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHחני14/02/2008
בבדיקה של TSH נתקבלה תוצאה של 0.65 האם תוצאה זו תקינה? והאם היא מתפקדת (עליי לציין שהמספר הוא בתחום הסוגריים אבל בנקודה הראשונה מצד שמאל כשהערכים בין 035 ל- 5.5).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
פרופ' רפאל לובושיצקי14/02/2008כאשר TSH=0.65 חייבים לבדוק FT4,T3 כדי לאמר האם יש פעילות יתר.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סינייעל13/02/2008
האם ניתן לטפל בהשימוטו על ידי דיקור סיני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני
פרופ' רפאל לובושיצקי14/02/2008לא ידוע לי על כך.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים להשימוטויעל13/02/2008
שלום,
לאחרונה אובחן אצלי השימוטו. אני גם סובלת מתופעות שחוזרות על עצמם וגורמות לי להרגיש לא טוב. קשה לי להגדיר בדיוק את ההרגשה אך זה דומה לתחושה כשסובלים מחום או שפעת, תחושה כבדה בראש והרגשת חום מקומי, לפעמים קצת סחרחורת ורגישות בעיניים, (חולשה ונזלת אלרגית שאני לא יודעת אם יש קשר).
האם יש קשר בין הסימפטומים שפרטטי להשימוטו? האם להשימוטו יש בכלל סימפטומים?
האם יכול להיות קשר למחלה אוטואימונית אחרת?
אשמח לקבל תגובה,
תודה יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים להשימוטו
פרופ' רפאל לובושיצקי14/02/2008מה שתארת אינו נכלל בסימפטומים של השימוטו. אנא פני לאנדוקרינולוג להערכה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון טוסטסטרוןיששכר12/02/2008
בן 54 בגלל טוסטסטרון נמוך מאוד (מתחת לנורמה)0.68 ו ESTRADIOL 17 BETA = 35 , התבקשתי למרוח אנדרג'ל 50 מ"ג כל יום. מצד שני ידוע לי שמדובר בהורמון. האם זה עשוי להגדיל סיכון לסרטן כלשהו ? האם לסרטן הערמונית ?
ה PSA שלי היה 0.04 ולאחר כחצי שנה עלה ל 0.35 mg/ml.
האם אני אמור להיות מוטרד מזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון טוסטסטרון
פרופ' רפאל לובושיצקי13/02/2008הטפול המומלץ טוב. אין מקום לדאגה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפעילות יתר של בלוטת התריסzvi10/02/2008
אני סובל מפעילות יתר באונה הימינית של בלוטת התריס רופא אחד מציע טיפול כירורגי ואחלו רופא שני מציע טיפול ביוד 131 לפי מה קובעים איזה טיפול עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפעילות יתר של בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי11/02/2008האם קבלת טפול תרופ]תי שנכשל?אנא פרט את הבעיה הרפואית כדי שאוכל לחוות דעהץ
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפעילות יתר של בלוטת התריס
צבי12/02/2008לא קיבלתי שום טיפול בבדיקת דם רמת TSH היתה נמוכה יש בלוטה בצוואר בצד ימין
נעשה אולטרסאונד ומיפו הבלוטה נמצא קשר חם ואז רופא אחד המליץ על ניתוח להסרה האונה הימינית ורופא שני המליץ על טיפול ביוד 131 ופה התלבטות מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפעילות יתר של בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי12/02/2008מנתוניך אני למד שלא קבלת טפול ונמצא TSH נמוך. באם רמות FT4,T3 היו תקינות אז אין בכלל אבחנה של יתר תריסיות.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיעלות יתר של הבלוטה
zvi12/02/2008תוצאות בדיקת דם
TSH 0.062
FT3 5.4
FT4 19.4
בדיקת US אונה ימינית מוגדלת עד 6 ס"מ קשר לא הומגני עד 25 מ"מ
מיפוי TC אדנומה טוקסית ב RLL עם דיכוי שאר הבלוטה
ושוב רופא אחד המליץ על ניתוח ורופא שני על טיפול ביוד
השאלה מה עדיף בנתונים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיעלות יתר של הבלוטה
פרופ' רפאל לובושיצקי13/02/2008לדעתי אין מקום לטפול ביוד או בניתוח לאור רמות FT4,T3 לבטח לא בשלב זה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס
zvi13/02/2008תודה רבה על כל התשובות , האם בשלב זה אני צריך להיות רק במעקב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים של טסטוסטרון נמוךאהרון10/02/2008
שלום,
אני בחור בן 22, וסובל הרבה שנים מחולשה כרונית, גניקומסטיה, חוסר שיעור פנים, גלי חום, הטלת שתן מרובה, ורגישות יתר.
להפתעתי רמת הטסטוסטרון החופשי שלי גבוהה: 2.69 (נורמה: 2.00 - 0.60)
אבל גם רמת האסטרדיול שלי גבוהה: 68 (נורמה: 55 - 14) איך זה יכול להיות?
האם הבדיקות תקינות?
הרופא אמר לי שזה תקין, אבל מאוד מוזר לי שאני חווה את התסמינים האלה אם ההורמונים תקינים.
אשמח לקבל כל הצעה שיש לכם בקשר לבעייתי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים של טסטוסטרון נמוך
פרופ' רפאל לובושיצקי11/02/2008לא ניתן להגיע לאבחנה על סמך הנתונים שצרפת. יש לבדוק גם FSH,LH,PROLACTIN,TOTAL TESTOSTERONE.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרחסוי09/02/2008
שלום רב
אני בת 23.עקב נטילת גלולות למניעת הריון הופיע לי שיעור עדין ברוב חלקי הגוף- פנים,צוואר,חזה בטן...
עשיתי בדיקות גם אצל אנדוקרינולוג שמבחינתו הכל בסדר, נטלתי דיאנה 35 למשך 3 חודשים על מנת לעצור את הצמיחה, והפסקתי מכיוון שגרמו לי לכאבי ראש וטישטוש. וכעת אני בטיפול נטורופתי, לנסות אולי לאזן בדרך טיבעית את המערכת ההורמונלית. השיעור כמובן חזר אבל בצורה יותר עדינה והאקנה פחות "משתגע".
מה שחשוב לי לדעת זה האם השיעור הזה שממשיך להופיע יפסיק מתי שהוא או שימשיך לצמוח מעכשיו לתמיד?
והאם זה נכון שבתקופת המחזור החודשי הוא מתגבר?
בנוסף, האם זה נכון שלאחר הריון ראשון זה יכול להפסיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר
פרופ' רפאל לובושיצקי10/02/2008אם האנדוקרינולוג בדק ולא מצא הפרעות הורמונליות, יש להניחשהשעור יעבור.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)