מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בלוטת התריסמיכל30/07/2007
שלום רב,
אני בת 28+2 ילדים, שוקלת כ40 ק"ג. בשנה האחרונה מנסה להכנס להריון ללא הצלחה, לאחרונה חוסר תאבון. לפני שנה וחצי התגלתה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס:t4 - תקין, tsh-14 , לאחר 3 חודשים tsh ירד (ללא טיפול ) ל 7, והרופאה המליצה לא לטפל. בבדיקה שעשיתי לאחרונה tsh היה 9 והומלץ לי לקחת אלטרוקסין כדור אחד של 50 מ"ג ביום, ולהבדק עוד חודשיים.
להלן השאלות:
1. האם לקחת את התופה? האם המינון מתאים?
2. האם חוסר תאבון שייך לתת התריסיות?
3. מה יכולות להיות הסיבות לתת תריסיות שלי והאם המצב יכול להשתנות או שסביר שמעתה אאלץ לקחת תרופות כל החיים?
4. האם יש טעם לפנות לאנדוקרינולוג?
סליחה על עומס השאלות ותודה רבה מראש!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי31/07/2007לפי הנתונים יש לך תת פעילות של בלוטת התריס שאינה מאוזנת. המנון שניתן של אלטרוקסין, אותו מומלץ לקחת בבקר בצום, אינו מספיק. כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג שינחה אותך טוב יותר לגבי המנון האופטימלי תדירות המעקב. חסר תאבון אינו שייך לנושא.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירושמירי30/07/2007
פרופסור שלום רב אני רושמת לך כאן את הממצאים הפתלוגים של הניתוח שלי אנא בבקשה תגיד לי ממה יכל היה להיגרם הגויטר שהיה לי האם זאת הייתה התחלה של פעילות יתר או שמא חוסר יוד או משהו אחר.
פתלוגיה:
תיאור החומר: PARATHYROID
בדיקה מאקרוסקופית:
קטע רקמה במשקל 0.31 גרם ובגודל 1.4X1X0.4
בדיקה מיקרוסקופית:
קטע של טימוס בגודל 0.9X0.7 ס"מ. צמוד עליו קשרית של בלוטת הפראטירואיד בקוטר מירבי 0.4 ס"מ המכילה מעט רקמת שומן (פחות מ-10%). מומלצת קולרציה קלינית ומעקב רמות סידן בדם.
תיאור חומר: THYROID LOBE
בדיקה מאקרוסקופית:
אונה של בלוטת התריס במשקל של 8 גר' ובגודל 3.5X3.5X2 ס"מ. בחתכים גוש מוגבל היטב (עם קופאית ?) בקוטר 2 ס"מ, בנוי מרקמה חומה ג'לטינוזית, עם איזורים לבנים קטנים ביותר רקמה חומה ג'לטינוזית, עם אזורים לבנים קטנים. ביתר הרקמה חומה.
בדיקה מיקרוסקופית:
NODULAR GOITER בנודול המתואר נמצא ניוון ציסטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש
פרופ' רפאל לובושיצקי31/07/2007מהתאור הפתולוגי של בלוטת התריס מדובר בשינויים ציסטיים. זה אומר שאין מדובר בחסר יוד.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלדוספירוןאלעד29/07/2007
אני בן 24 וסובל מאקנה כ-5 שנים. ניסיתי כבר את כל התרופות והמשחות
שקיימות וכלום לא עזר. לפני כחודשיים התחלתי לקחת אלדוספירון אך עד היום לא היה שום שינוי לטובה.
רציתי לדעת אם יכול להיות שזה בגלל שעוד לא עבר מספיק זמן מתחילת הטיפול, או שיכול להיות שזה פשוט לא יעיל אצל חלק מהאנשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלדוספירון
פרופ' רפאל לובושיצקי29/07/2007אלדוספירון ניתן כטיפול לאקנה. לעיתים התגובה נצפית רק לאחר 6 חדשים. לעיתים אין תגובה.צריך סבלנות.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי.27/07/2007
אני בת 18 וסובלת משיעור יתר בכל הגוף והפנים ובנוסף המחזור שלי לא סדיר, האם ייתכן שיש לי בעייה הורמונלית? כיצד עושים בדיקה לפרופיל הורמונלי? והאם אני צריכה לציין בפני הרופא\ה את הסיבה שאני רוצה לעשות בדיקת פרופיל? מה בעצם בודקת הבדיקה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי
פרופ' רפאל לובושיצקי29/07/2007שעור יתר ומחזור לא סדיר מצביעים על אפשרות של בעיה הורמונלית. יש להתייעץ עם רופא מקצועי,אנדוקרינולוג לגבי הבדיקות הדרושות לכך.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא נשים זה לא מתאים לשאול?
.29/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא נשים זה לא מתאים לשאול?
פרופ' רפאל לובושיצקי30/07/2007רופא נשים לא כל כך מתאים לנושא שהעלית.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תושה על תשובתךמירי27/07/2007
פרופסור תודה רבה על תשובתך.
ברצוני לקבל כמה הבהרות לגבי הנושא.
ראשית מה המנגנון בפעילות יתר שגורם להפרעות קצב אילו?
ואם תוכל בבקשה לתת לי את שמותיהם של המאמרים שעוסקים בנושא אני שמח (זה חשוב לפרויקט גמר שלי בפסיכולוגיה..)
ותודה רבה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תושה על תשובתך
פרופ' רפאל לובושיצקי29/07/2007לגבי המנגנונים והפיזיולוגיה של הפרעות הקצב כדאי לך להכנס לאתרי אינטרנט שנוגעים במחלות תירואיד כמו UPTODATE.COM
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות בבלוטת התריסמירי26/07/2007
פרופסור שלום.
אני עושה מחקר ובו אני בודקת כמה דברים.
ברצוני לשאול אותך כמה שאלות.
פעילות יתר של בלוטת התריס המוכנה גם מחלת הגייבס.
מאז גילויה ועד היום האם כל מי שהיה לו פעילות יתר וחטף הפרעות קצב בלב קיבל קום כל SVT? או היו גם מקרים בהם קבלו הפרעות קשות אחרות?
שאלה שניה האם גם אנשים בראים העוסקים בספורט כגון כדורסל או כדורגל שנעשים להם בדיקות מקיפות כדי לגלות הפרעות קצב מולדות וכ"ו האם גם הם כשיהיה להם הפעילות יתר יקבלו הפרעות קצב בשלב זה או אחר?
ואם כן איזה סוג של הפרעה?
אני מודה לך מראש על התשובות.
תשובותייך יעזרו לי המון במחקר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר פעילות בבלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי27/07/2007הפרעות קצב ביתר תריסיות מכל סיבה שהיא בדרך כלל מאופיינות בהפרעות קצב קלות מסוג SVT. יחד עם זאת תוארו וידועים מקרים של הפרעות קצב קשות יותר אם כי הם נדירות יותר.
לגבי ספורטאים, חוסנם אינו ערובה באם יש להם יתר תריסיות שכן המחלה יכולה לגרום גם אצלם להפרעות קצב קלות כקשות.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות, מתחת לעורעדי26/07/2007
זה זמן רב שיש לי ציסטות מלאות במוגלה (לעיתים קשה),ודם בכל מיני אזורים בגוף (גם על הפנים).
במשך הזמן אני עובר מרופא עור אחד למשנהו ולאף אחד אין פיתרון, אחד הרופאים אמר לי שיש לי כנראה פעילות יתר של בלוטות החלב, וכנראה הדבר נובע מבעיה הורמונית כלשהי.
לאחר התיעצות נאמר לי שכדאי שאגש לרופא מתחום האנדוקרינולוגיה.
שאלתי היא,
1.האם ישנו סיכוי שאמצא מזור אצל אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות, מתחת לעור
פרופ' רפאל לובושיצקי27/07/2007ציסטות בעור עם מוגלה זו בעיה של בלוטות חלב. בבעיות כאלו מטפל רופא עור ולא אנדוקרינולוג.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש יוד בתרופה?מירי25/07/2007
פרופסור שלום
יש לי תת עילות קלה שניבעת מחוסר יוד.
והאידאולוגיה שלי היא, שאני לא הכנסת יודרדיואקטיבי לגופי.
ברצוני לדעת האם בכדורים לאלטרוקסין האם יש בהם יוד או גורם אחר?
ובאיפה אפשר להשיג יוד בשפע בטבע (לציין לא אוכלת בשר..)
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש יוד בתרופה?
פרופ' רפאל לובושיצקי26/07/2007אם יש לך תת פעילות של בלוטת התריס פרושו שלא רק שחסר יוד אלא שהגוף אינו מסוגל ליצר הורמון. לכן מתן יוד בשפע אינו מספיק. לכן הטפול שניתן הוא עם אלטרוקסין כתחליף לאי יכולתו של הגוף ליצר הורמון בעצמו.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי הראה קשרית קרה באונה השמאליתסופיה24/07/2007
שלום
נישלחתי לניקור עקב מיפוי של האונה השמאלית שהראתה אפשרות לקשרית קרה שאלתי היא בדיקות הדם tsh t4 ונוגדנים יצאו בסדר גמור,שאלתי היא אם המיפוי מראה קשרית קרה זה לא חייב להיות סרטני ויכול להיות שפיר?
ובנוסף במידה והקשרית שפיר אך מפריעה בבעיות הבליעה ויוצרת לחץ מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי הראה קשרית קרה באונה השמאלית
פרופ' רפאל לובושיצקי25/07/2007לא כל קשרית קרה במפוי היא גדול סרטני. למעשה מרבית המקרים הם שפירים. באם יש לחץ מכני אשר לוחץ על קנה הנשימה יש לבדוק זאת על ידי בצוע CT שמראה אם יש לחץ או היצרותת שלמ הקנה. באם יש לחץ מקובל לנתו.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת תפקוד של בלוטת התריס - החמרהנורה24/07/2007
צהריים טובים פרופסור!
לפני מספר ימים התייעצתי איתך בנוגע לתוצאות TSH. שוחחתי עם רופאת המשפחה שלי והעלינו מינון של אלטרוקסין, כעת משעברו שבועיים ערכתי שוב בדיקת דם והתוצאה יצאה TSH= 33.92
מאוד גבוההההה, אף פעם לא הגעתי לערכים כאלו ואני מניחה שלהריון יש קשר הדוק בעניין זה.
הבעיה היא כזאת (אני מניחה שאתה מודע לה), אין תורים לאנדוקרינולוג (התור הכי קרוב שנקבע לי הוא ל3 לספטמבר) וכעת יש שביתה, אין עם מי לדבר. שוחחתי שוב עם הרופאת משפחה והיא אמרה לי להעלות את המינון עוד.
עד עכשיו לקחתי 100 מ"ג ל4 ימים ו-150 ל-3 ימים וכעת היא הוסיפה לי עוד יום אחד של 150 מ"ג.
אנא ממך, חווה דעתך על המינונים, מה אני יכולה לעשות במצב כזה?
אודה לכל תשובה,
יום נעים,
נורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תפקוד של בלוטת התריס - החמרה
פרופ' רפאל לובושיצקי24/07/2007תודה על פנייתך. למרות השביתה והתורים הארוכים,באם הנך בכללית מושלם תוכלי להתייעץ עם אנדוקרינולוג לבחירתך בהקדם. די קשה לאזן ולטפל דרך המייל ולכן אני חושב שתזדקקי ליעוץ מקצועי ולהכוונה במהלך ההריון כך שתהיי גם מאוזנת וגם רגועה.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלו רק הייתי קרובה לעפולה....
נורה24/07/2007תודה רבה על תשובתך,
לצערי אין אפשרות להקדים את התור בכללית והאופציה האחרונה נשארה הדרך הפרטית דרך המושלם. רק לא ברור לי מה יוכל לעשות הרופא בפגישת יעוץ אחת ... (ניתנות 3 לאורך שנה).
שוב תודה על הנכונות לעזור,
נורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי המאמרמירי24/07/2007
לא מדובר באכילה חד פעמית אלא באכילה קבוע על בסיס יומיומי של אכילת בלוטת התריס של פרה במשך כשנה שלמה.
זה היה מפורסם היה על זה גם תוכנית בטלויזיה בערוץ ראלטי TV (של הרפואה)
אני אשמח להעביר לך את המאר כשאני אמצא אותו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי המאמר
פרופ' רפאל לובושיצקי24/07/2007תודה. אשמח לקבל את המאמר.
באם מדובר בשנה של אכילת יוד בעדף, וזאת יש לברר באפן מדוייק ומדעי שאכן יש יוד בעדף, הרי הסכוי ליתר תריסיות עקב העמסת יוד קיים ברור וידוע, בין אם מפרות או בצורה אחרת של יוד.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהמירי23/07/2007
האם יש הפרעות קצב שלעולם לא יופיעו בפעילות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
פרופ' רפאל לובושיצקי23/07/2007בדרך כלל בפעילות יתר של התריס יש הפרעות קצב קלות של SVT. יחד עם זאת יתכנו במצבים קשים ובחויל לב גם הפרעות קצב חמורות יותר.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות?מירי23/07/2007
פרופסור בוקר טוב.
ברצוני לדעת, קראתי מאמר על איזה כפר קטן באיזור נידח באירופה שכל תושוביו "קיבלו" פעילות יתר של בלוטת התריס עקב אכילת בלוטת התריס של פרה.
כולם ללא יוצא מן הכלל "חטפו" הפרעות קצב.
ברצוני לדעת האם יכול להיות כי כולם קיבלו הפרעת קצב מסוג מסוים? כמו למשל SVT? או שצריך להיות מרכיב נוסף כדי שSVT יתפתח אצל אנשים בראים עם פעילות יתר של הבלוטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות?
פרופ' רפאל לובושיצקי23/07/2007לא ראיתי את הכתבה. האם הכפר הקטן באזור עשיר או עני ביוד. קשה להאמין שאכילה חד פעמית של בלוטת תריס של בקר תגרום לפעילות יתר ועקב כך להפרעות קצב. אנא העבירי לי את הכתבה ואבדוק אותה.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר של בלוטת התריסאורית22/07/2007
אני בת 24 ובעקבות חולשה שתקפה אותי בשבוע האחרון נשלחתי לבדיקות דם מקיפות (כימיה, המוטולגיה, אנדוקרינולגיה) למעשה הבדיקות יצאו תקינות לבד מרמות ההרמונים הקשורים לבלוטת התריס שהתוצאות בהם הם כדלקמן:
TSH: התוצאה 0.05 כשטווחי הנורמה הם 0.35-5.5
T3-TOTL: התוצאה 4.48 כשטווחי הנורמה הם 0.9-2.8
מה אומרים התוצאות הנ"ל? האם זה מרמז על פעילות יתר של בלוטת התריס? מה זה אומר פעילות יתר של בלוטת התריס? האם זה אומר שאצטרך טיפול תרופתי או שיספיק מעקב? ומה בכלל אני אמורה כעת לעשות?
חוץ מזה אין לי שום תופעות של נשירת שער, עצבנות, רעידות בידים או ברגלים, הדבר היחיד שהופיע אצלי זה חולשה ומעט כאבי ראש. מדובר בחולשה שנמשכה בסביבות שבוע ויש לציין שכבר היום אני מרגישה טוב יותר.
דרך אגב אינני יודעת אם זה משנה אבל אני 3.5 חודשים לאחר לידה ומניקה באופן מלא, וכמובן שאני לא בהריון...
בתודה מראש, מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
מירי23/07/2007היי מירי
קודם כל הייתי ממליצה לך לא להיבהל.
התוצאות אומרות שיש לך פעילות יתר בבלוטת התריס.
זה אומר שאת צריכה ללכת די מהר לרופא אנקרינולוג לקבל טיפול.
יכול להיות שלא מזמן התחילה הבעיה ולכן עוד לא פיתח את כל הסימנים של פעילות יתר.
לגבי זה שאת אחרי לידה, זה יכול להיות שזה קשור ויכול להיות שלא.
אני אפרט לך קצת על פעילות יתר, אבל קחי בחשבון שרק אם לא מטפלים בה והיא נמשכת הרבה זמן אילו יהיו ככל הנראה התוצאות.
פעילות יתר של בלוטת התריס גורמת לעלית דופק ולהפרעות קצב בלב, לבעיות בכליות, נשירת שיער, עצבנות, שילשולים, ירידה במשקל, רעב מתמיד, נידנודי שינה ואקטיביות כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר של בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי23/07/2007פעילות יתר שהיא קלה וזמנית תיתכן לאחר לידה. מאד יתכן שזה מצבך.
אני מאד ממליץ שתפני ליעוץ אצל אנדוקרינולוג שיאבחן ויראה את התמונה הכוללת ויאה אם המצב זמני או לא.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אורית23/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןשלומית22/07/2007
שלום. אני מתקרבת לגיל המעבר (בת 40), רזה ואמא שלי חולת אוסטריאופורוזיס. מה אני יכולה לעשות כדי שאני לא אחלה בזה עוד כמה שנים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
פרופ' רפאל לובושיצקי23/07/2007כדי לודא שיש לך חשד לאוסטאופורוזיס. יש לעשות בדיקת צפיפות עצם. אם היא תקינה ואין מחלות רקע או גורמי סיכון לכך, סיכוייך טובים שלא תחלי. אני ממליץ להתייעץ עם אנדוקררינולוג לגבי מצבך.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)