פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מה התשובה?
    מירי
    19/07/2007

לפרופסור רפאל שלום רב.

לפני כשנה התגלה אצלי נודור גויטר בבלוטת התריס.

בדיקות הדם היו בגדר הנורמה, אך עם הזמן (כחודשיים שלושה) התחילו כאבים עזים לתקוף אותי באיזור בלוטת התריס והפריעו לי לבלוע, הייתי נחנקת בלילה וכ'ו עקב כך הרופא שלח אותי לניתוח שבו הורידו לי את בלוטת התריס הימנית התחתונה מצד ימין וגם את בלוטת התימוס..
    במהלך אישפוזי בבית החולים נגש הרופא המנתח ואמר לסטזירים כי לפי דעתו עוד 5 שנים לכל היותר אני אחזור לבצע ניתוח נוסף להורדת החלק שנשאר מבלוטת התריס.
    יש לציין כי בניתוח הבלוטה מצד ימין תחתון וצד ימין נראו מוגדלות ומעט קשות.
    שאלתי היא האם הגויטר שהיה לי הוא תוצר של חוסר יוד? (למרות שהרופא לא בדק אפשרות זאת)
    או של מהשהו אחר? ואם כן, מה זה יכול להיות?
    אני עובדת עצות, אני לא רוצה לחזור לבצע ניתוח נוסף...
    ושאלית הנוספת כעת אני בתת פעילות ולוקחת אלקטרוקסין במינון נמוך מהרצוי כדי שאני אתרגל קודם לכדורים, ולכן אני עדין בתת פעילות. האם יש קשר בין החולשה הקבוע שיש לי בימים האחרונים ולחץ דם נמוך לבין התת פעילות הקלה שיש לי ׁTSH- 13.15) ותודה מראש מ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה התשובה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה התשובה?

פרופ' רפאל לובושיצקי
    20/07/2007

האבחנה מתבססת על האבחנה הפתולוגית.לא צרפת אותה. רמת TSH גבוהה ויש לשקול טפול תרופתי כדי למנוע הגדלת האונה שלא נותחה.
    אני ממליץ כי תפני ליעוץ אנדוקריני לשם הערכת האבחנה המדוייקת והחלטה על טפול.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורום חדש לחולי סכרת
    מערכת BeOK
    18/07/2007

נפתח [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=154 id=link]פורום פדיקור[/a], בהנהלת אילנה רז, מוסמכת לטיפול כף רגל סוכרתית על ידי בית החולים וולפסון

לקביעת תור
    סגירה
    פורום חדש לחולי סכרת

הוספת תגובה

• פורום חדש לחולי סכרת

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

לדעתי כדאי להדגיש שהפורום לחולי סוכרת הוא בתחום טפול ברגל הסוכרתית.
    בברכה,
    פרופ לובושחתקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' לובשיצקי יצא לחופשה
    מערכת BeOK
    17/07/2007

פרופ' לובשיצקי יחזור שבוע הבא מהחופשה וישמח לענות על כל שאלותכם

המשך גלישה נעימה

לקביעת תור
    סגירה
    פרופ' לובשיצקי יצא לחופשה

הוספת תגובה

• פרופ' לובשיצקי יצא לחופשה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

חזרתי מחופשה ואני מצפה לשאלותיכם.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת אדיסון, או מה ?
    דנה הראל
    17/07/2007

לאחר ביקור אצל רופאים מומחים אין ספור, ובדיקות שלא נגמרו, עדיין אין לנו דיאגנוזה וכמובן גם לא טיפול מתאים. בעלי, כיום 77, חולה סוכרת מאוזן, סובל שנים מ:חוסר אנרגיה,עייפות, ירידה במשקל (הוא נמצא בתת משקל גם בשהוא "עולה"- 54-58 ק"ג, גובה 1.76). רמת האלדוסטרון נמוכה, סינקטן טסט (פעמיים- קצר וארוך) תקינים, רמת הקורטיזול תקינה. רופא אחד הציע אדיסון בסימן שאלה,אחרים ביטלו, אבל תשובה מדויקת לא היתה. קיבל כמויות גדולות של פרדניסון החל מ 40מ"ג ליום שירדו בהדרגה ל 5מ"ג ביום. האם אפשר לוותר על הקוטיזון? אולי טיפול אחר?האם תוכל לעזור לנו. בתודה והערכה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת אדיסון, או מה ?

הוספת תגובה

• מחלת אדיסון, או מה ?

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

לא ברור לי מפנייתך מדוע ניתן טפול עם סטרואידים אם מבחני סינקטן היו תקינים. מצד שני מבחני סינקטן ארוך וקצר אינם שוללים מחלת אדיסון על רקע היפופיזרי. לשם אבחונה יש לעשות מבחן סינקטן של 1 מיקרוגרם.
    כדאי שתוסיפי לי פרטים שלא ברוררים לי כדי שאדייק יותר.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובתו של פרופ' לובושיצקי

דנה הראל
    23/07/2007

פרופ' לובושיצקי הנכבד
    אני מתיחסת לתשובתך אלי בשאלה-מחלת אדיסון ,או מה?(17.7). מדוע טופל בסטרוידים? פשוט,כי אף רופא (6) מאלה שביקשנו יעוץ לא ידע תשובה לבעיה. התשובה בסטרוידים,היתה להם פשוטה. אחד הרופאים הציע סי.טי. מוח-רופא המשפחה ביטל-"אין צורך", אבל אין לו תשובה לביותיו של בעלי. שכחתי לציין שיש לו נטיה לשינה רבה, בנוסף לחוסר כוח,חוסר אנרגיה, חוסר תאבון מוחלט. הסימפטומים קיימים כבר מספר שנים, ואני רואה אותו "נמס" עם הזמן.היתה תקופה שלא היה לו כוח לרדת מהמיטה, תמיד המצב הוטב עם הגברת כמות הפרדניזון. אבל לא בטוח, כפי שגם אתה מציע, שזה הפתרון. מה הבדיקה המדויקת ביותר לבדיקת ההיפופיזה? איזה בדיקות נוספות כדאי לבצע? נשמח להתיעץ איתך אישית. בהערכה רבה על תשומת ליבך והזמן שאתה מדגיש לי,ותודה אין ספור, דנה הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובתו של פרופ' לובושיצקי

פרופ' רפאל לובושיצקי
    23/07/2007

באם תרצי התייעצות אישית, פרטי הקליניקה שלי מצויינים באתר כולל טלפון להתקשרות.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה
    אסתר
    16/07/2007

האם פרופסור רפאל מטפל גם בנושא הפלות?

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה

הוספת תגובה

• הפלה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

איני מטפל בנושא הפלות. זהו תחום השמור לגיניקולוגים. אני אנדוקרינולוג.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת יתר
    טלי
    13/07/2007

לפני כעשרים שנה עברתי ניתוח כריתת בלוטת מגן. לאורך כל השנים הייתי פחות או יותר במשקל יתר אך עדיין סביר. בשנה האחרונה החלה עליה בלתי סבירה במשקל למרות שהמטבח שלי אורגני ברובו ובריא ואני עוסקת בספורט..אני 1.55 מ' ושוקלת 68 ק"ג לאחר דיאטה מאומצת במהלכה ירדתי שבועית רק 200 גר'.
    הדיאטה היתה בהשגחה רפואית ולמרות זאת לא הרגשתי טוב ונאלצתי להפסיק אותה.אני נוטלת אלטרוקסין על בסיס יומי-150 מ"ג. ההשמנה הזו מפריעה לי ומקשה עלי - לנשום כבד לי וללכת הרגלים מתנפחות לי מאד מהחום. הבדיקות שלי תקינות ונשללו חשדות כאלה ואחרים. אנא עצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר

הוספת תגובה

• השמנת יתר

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

אם תת תריסיות אצלך מטופלת היטב ומאוזנת, אין השמנת היתר קשורה לבעית התריס. אפשר לנסח זאת אחרת,אם השמנה נובעת מתת תריסיות, אז מטפלים באלטרוקסין. הטפול לכאוה היה צריך להיות מלווה בירידה במשקל.
    בדרך כלל אין תת תריסיות קשורה לעליה משמעותית במשקל.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלה פוליציסטית
    שירה
    11/07/2007

ד"ר שלום,
    אובחנתי עם שחלה פוליצסטית לפני כשנתיים, עשיתי אולטראסרונד והתנגדות לסוכר ומצאו שיש לי שחלה פוליצסטית. אולם, באפריל עשיתי בדי'קות נוספות והרופאה לא ראתה שחלה פוליצסטית ולא הרגישה, אני עם עשיתי בדיקות דם והם אולי השתפרו.
    LH=0.8 FSH=3.7 DHEA=139 TESTOSTERONE=45
    אני לא 'קיבלתי מחזור מחודש מרץ, אני סובלת משעירות יתר וחוסר התפתחות בחזה, נשירת שיער והעור שלי לא חלק (יש לי גוף של ילדה ואני בת 26 ואני גם רזה). אני מנסה עכשיו לקחת צמח אברהם המצוי ומתלבטת אם לשלב עם גלולות יסמין. מה אתה מייעץ, ואיך אני אוכל לעצור ולשנות את כל התסמינים שציינתי לעיל? ועד כמה צריכת סוכר הוא גורם מכריע?
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שחלה פוליציסטית

הוספת תגובה

• שחלה פוליציסטית

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

אני מסכים שהנתונים שלך כעת אינם מתאימים לאבחנה של שחלות פוליציסטיות. כדאי שתעברי ברור יסודי אצל אנדוקרינולוג.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות
    שירי
    10/07/2007

שלום רב
    אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ובשנה האחרונה הוחלפה לי המינון של התרופה מס פעמים האם וסר איזון יכול לגרום למחזור לא סדיר?
    או זה קשור לפרולקטין ?גם לפעמים גבוה אצלי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות

הוספת תגובה

• תת פעילות

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

את צודקת. חסר אזון תת פעילות של בלוטת התריס יכול להיות קשור לעלית רמות פרולקטין בדם.
    יש לאזן את בעית התריס קודם כל ולאחר מכן אם עדיין פרולקטין גבוה כדאי לברר בנפרד מה הסיבה לכך.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות של בלוטת התריס בהריון
    רינת
    08/07/2007

שלום,
    אני בתחילת ההריון, וסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס (בדיקת הדם האחרונה הראתה ערך של 12.27 של TSH) התחלתי לקחת אלטרוקסין.
    שאלתי היא האם מינון של 50 מק"ג ליום מספיק כדי לאזן?
    האם עלי לעבור בדיקות דם תקופתיות וכל כמה זמן כדי לדעת האם יש איזון ?
    בברכה,
    רינת

הוספת תגובה

• תת פעילות של בלוטת התריס בהריון

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

בהריון מקפידים על איזון אופטימלי של תת תריסיות. הדבר חשוב למניעת בעיות אצל הילוד. לכן רמת TSH-12.27 מעידה שאינך מאוזנת ויש להתייעץ עם אנדוקרינולוג להחליט על המנה המתאימה לך. אני נוהג לעקוב כל 2 חדשים אחר תפקודי תריס במהלך ההריון.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אצל נערה מתבגרת
    שירי
    08/07/2007

לבת שלי יש פצעי בגרות מגיל 12, כיום היא כמעט בת 20 ולא נראה שהמצב משתפר. המחזור שלה יותר סדיר ממה שהוא היה פעם, אבל עדיין לא בא כל חודש. היא לא רוצה להבדק אצל רופא נשים ואולי לקחת גלולות, יכול להגרם לה נזק אם היא תמשיך בלי טיפול? יש טיפולים אחרים שאינם קשורים לרפואת נשים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אצל נערה מתבגרת

הוספת תגובה

• בעיות אצל נערה מתבגרת

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

בעית אקנה עם וסת סדיר יכולה להיות בעיה אנדוקרינית כמו פגם בבלוטת האדרנל. אני ממליץ שתבדק אצל אנדוקרינולוג לאתור הבעיה באם קיימת. בהתאם יומלץ על טיפול.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופטיה דיאבאית
    ויקטוריה
    05/07/2007

ד.נ
    אמי בת 62 חולת סכרת תלויה באינסולין,קיימת אבחנה מנוירולוג על נוירופטיה, בעברה צינטור עקב אירוע לבבי
    מטרידה התופעה שידיה קרות ונפוחות רוב הזמן וגם כפות רגליה נפוחות לסירוגין (למרות טיפול משתן ,ל.ד )
    האם יש מקום לבדיקת אנדוקרינולוג ? ניתן לסייע בהקטנת התופעה ? למי לפנות? הקרדיולוג והנוירולוג לא הצליחו לסייע
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נוירופטיה דיאבאית

הוספת תגובה

• נוירופטיה דיאבאית

פרופ' רפאל לובושיצקי
    06/07/2007

אבחנה של נוירופטיה דיאבטית מצדיקה התייעצות עם אנדוקרינולוג. עיקר הטיפול במקרים כאלו הוא למוד מניעת הסבוכים האפשריים כמו כיבים ופצעים ברגליים. אפשרי טפול סחמפטומטי לתחושות הכאבים בגפיים.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת תפקוד של בלוטת התריס
    נורה
    04/07/2007

ד"ר שלום רב,

בת 29, מאז גיל 12 נוטלת אלטרוקסין 150 מ"ג במינונים המשתנים מידי פעם בפעם. בחצי שנה האחרונה לוקחת 5 פעמים בשבוע 100 ועוד פעמיים בשבוע 150 מ"ג. כעת נמצאת בשבוע 5+5 להריוני הראשון (שהגיע אחרי טיפולי הזרעה והורמונים). בבדיקת דם שעשיתי השבוע התקבלו התוצאות הבאות:
    TSH-26.54( הנורמה היא בין 0.5 ל-5)
    T4 - 11.2 (נמצא בטווח הנורמה)

לפני כחצי שנה הורדתי את המינון של האלטרוקסין, כעת מה עושים? אני מאוד חוששת לגורל ההריון והעובר, אנא הנחה אותי בנושא, עד אשר אקבע עם רופא משפחה/אנדוקרינולוג.

תודה מראש,
    המשך יום נעים,
    נורה.

לקביעת תור
    סגירה
    תת תפקוד של בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת תפקוד של בלוטת התריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    05/07/2007

תת פעילות של בלוטת התריס בהריון מחייבת טפול ומעקב כל כ-2 חדשים ודכוי של TSH על ידי מתן אלטרוקסין במנון שיכול להיות יותר גבוה מאשר לא בהריון. מטרת הטפול לאזן ולמנוע סבוכים מהעובר.
    אני ממליץ שתפני לאנדוקרינולוג כדי שידריך אותך.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין
    שירי
    04/07/2007

שלום
    האם ניתן לקחת את התרופה בלילה לפני שינה במקום בבוקר, כי בבוקר יוצא ככה שמיד אני צריכה לשתות משהו ואין זמן לספיגה של התרופה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין

הוספת תגובה

• אלטרוקסין

פרופ' רפאל לובושיצקי
    04/07/2007

אלטרוקסין נספג יותר טוב על קיבה ריחקה כלומר בבקר בצום. אין צרך לאכול או לשתות מיד לאחר לקיחת התרופה. עדיף בבקר מאשר מבערב מהסיבות שפרתטי.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בשחלות פוליצסטיות
    ליז
    03/07/2007

אני מאובחנת בבעיית השחלות הפוליצסטיות שאצלי באה לידי ביטוי ע"י אקנה בפנים
    האם יש טיפול לאקנה חוץ מטיפול בגלולות?
    האם עצם הופעת האקנה מעידה על קושי גדול יותר להיכנס להריון מחולות פוליצסטיות שאין להם בעיית אקנה. (יש לי מחזור די סדיר והוא מופיע כל חודש גם ללא השימוש בגלולות).

אודה לתשובתך...

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בשחלות פוליצסטיות

הוספת תגובה

• טיפול בשחלות פוליצסטיות

פרופ' רפאל לובושיצקי
    04/07/2007

טיפול בשחלות פוליציסטיות אינו מחייב שמוש אך ורק בגלולות. יש סדרת תרופות אחרות שאינן גלולות ולשם כך התייעצי עם אנדוקרינולוג. אין הופעת אקנה מעידה על חומרה של הבעיה בהווה או בעתיד.
    בדרך כלל שחלות פוליציסטיות מאופיינות בוסת לא סדיר.
    וסת סדיר, אקנה ושעור יתר יכולים להעיד על אבחנה אנדןקרינולוגית אחרת כמן IDIOPATHIC HIRSUTISM או LOCAH.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס
    שירי
    03/07/2007

שלום ד"ר
    אני בת 29, לפני כ-15 שנה התחלתי לקחת אלטרוקסין 1 ביום, של 100 מק"ג לפני כ- שנתיים בערך תוך שלושה חודשים עלייתי 17 קילו מה שהתחיל להדאיג אותי ושפניתי לרופאים בקופת חולים לא קבלתי התייחסות עד שלפני כ-חצי שנה רופאת המשפחה שלי העלתה לי את המינון ל200 מק"ג .
    באפרל השנה שהגעתי לרופה מומחה לאנדוקרונולוגיה היא החזירה את של-150 מק"ג בטענה שהמינון גבוה מדי וחשוב לציין שהייתי בחודש שני להריוני(שבוע שביעי), ושבוע לאחר שהורדתי את המינון מ-200מק"ג ל-150מק"ג הייתה לי הפלה טבעית.
    היום הייתי ביקור שני אצל רופאת אנדוקרונולית והיא שוב המליצה להוריד לי את המינון מ-150 מק"ג ל שלןש פעמים בשבוע ל100 מק"ג וארבעה ימים להישאר עם מינון של 150 מק"ג .
    האם הוא שאני מאו מבולבלת .
    מה עלי לעשות?אולי כדי ל100 ביום וזהו?האם הפלה הייתה בעקבות אלטרוקסין והמינון?מה אני עושב עם השמנה של 20קילו?
    בדיקה-2/07
    T3-TOTAL 1.40 NMOL/L ( 0.89- 2.44) (..*......)
    FREE T4 13.80 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (...*.....)
    TSH 0.17 UIU/ML ( 0.30- 5.00)*(.........)
    06/06
    FREE T4 13.10 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (...*.....)
    TSH 0.25 UIU/ML ( 0.30- 5.00)*(.........)

25/04 הורדתי ל150מק"ג והייתה לי הפלה
    FREE T4 14.70 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (....*....)
    TSH 0.12 UIU/ML ( 0.30- 5.00)*(.........)
    12/03 הייתי בהריון ונטלתי 200מק"ג
    T3-TOTAL 2.10 NMOL/L ( 0.89- 2.44) (......*..)
    FREE T4 17.30 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (......*..)
    TSH 0.02 UIU/ML ( 0.30- 5.00)*(.........)

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת תריס

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    03/07/2007

שלום,
    בדיקותיך מתאריך 7.07 מראות FT4 תקין ורמת TSH נמוכה. אלו הבדיקות שצריך להתייחס אליהן. אם את במנון של אלטרוקסין 0.150 מג ליום, השארי אתו אחרת הFT4 ירד מתחת לתקין וזה לא רצוי. זה שהTSH נמוך צפוי לכל מי שמקבל אלטרוקסין. אין לשנות המנון על פי TSH אלא אך ורק על סמך FT4.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה