פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קור
    לילי
    01/07/2007

קר לי כל הזמן, אפילו בתקופה הזאת של השנה לא ממש חם לי בחוץ. אני בת 18 וזה התחיל לפני חודשיים. בחצי שנה האחרונה הורדתי 7 קילו ואני קצת מתחת למשקל המינימלי, לא יודעת אם זה קשור. יכול להיות שמשהו לא בסדר אצלי בויסות של החום והקור בגלל הורמונים או משהו כזה? איך אפשר לבדוק את הסיפור?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קור

פרופ' רפאל לובושיצקי
    02/07/2007

שלום,
    אם ירדת במשקל, וסת לא סדיר וקר לך מכרגיל בתקופה זו של השנה,יתכן שיש בעיה הורמונלית. נא פני לאנדוקרינולוג לשם בדיקה ויעוץ.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת בלוטת פאראתרואיד
    נועה
    27/06/2007

עברתי כריתת בלוטת פרהתרואיד שמאלית תחתונה לפני שבוע באסף הרופא. מיד לאחר הניתוח חשתי כאבים עזים ביותר בצד שמאל,מהצוואר ועד אמצע הגב. הוסבר לי שזה בגלל התנוחה בזמן הניתוח,אבל אף אחד לא התלונן מעולם על כאבים כאלה. אני חיה כבר שבוע על משככי כאבים וכמעט אין הטבה. האם ההרדמה, התנוחה, או הקור בחדר הניתוח, או כולם יחד- גרמו איזה נזק בעצבים באיזור?? אודה על תשובתך, כי בבית החולים התייחסו מאוד בזלזול לטענותיי על הכאבים הבלתי נסבלים בכל אזור הצוואר והעורף.

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת בלוטת פאראתרואיד

הוספת תגובה

• כריתת בלוטת פאראתרואיד

פרופ' רפאל לובושיצקי
    28/06/2007

הכאבים באזור הצואר ונעורף קרוב לודאי בשל הסיבות שמנית. בכל מקרה אינם מעידים על נזק קבוע ולכן אני מצפה שיעברו.
    אגב,אין קשר לסוג הנתוח של פרתירואיד אלא לשכיבה ולתנוחה.
    החלמה מלאה.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרהתירואיד

עירית
    09/10/2010

שלום דר' יקר/ה
    במיפוי TESTAMIBI
    הודגם קליטה מוגברת של מיבי בגבול אחורי תחתון באונה השמאלית של בלוטת התריס
    בסכום
    הממצא שתואר חשוד לפרהתירואיד אדנומה משמאל תחתון
    הבדיקה נעשתה ב 9/2007
    בדיקות הPTH גבוהות מהנורמה 100-140
    בדיקות TSH תקינות
    טופלתי עד לפני חודש בתוספת ויטמין D
    רמות קלציום בדם גבוהות 11.2 , 10.8 (לאחר הפסקת ויטמין D )
    רמות סידן של ילדיי תקינות
    לפני יומיים החלו כאבים מצד שמאל בעת בליעה, התעתשות התחושה גם בגב בחלק העליון

הרופאה המטפלת עדיין מתלבטת אם להכניס אותי לניתוח
    היא עדיין לא יודעת על הכאבים.
    האם יש קשר בין הדברים
    תודה
    ע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על שאתם מאםשרים לנו לצפות בחיי

עירית
    13/10/2010

תודה על שאתם מאפשרים לנו לצפות בדורסי הלילה המקסימים
    ליוסי לשם תודה על מפעל חיים אני זוכרת עדיין הרצאות שלך בחולון יום נפלא לכולם
    עירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדר רפאל
    מתי
    26/06/2007

ה hcg (marker) negativ
    ה free testosteron הוא 47.00
    ה fsh הוא 2.70 שזה גם נמוך מהגבול המינימלי
    ה lh הוא 3.40
    ה tsh הוא1.31 m\ul
    אני מקווה שירדתי לפרטים ככל האפשר ואודה לך מאוד על תשובתך
    בברכה מתי

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לדר רפאל

הוספת תגובה

• המשך לדר רפאל

פרופ' רפאל לובושיצקי
    27/06/2007

לאור הבדיקות שצרפת, אני מאד ממליץ שתפנה ליעוץ אצל אנדוקרינולוג שיברר את סיבת ההיפוגונדיזם שיכולה להיות על רקע בעיה בבלוטת ההיפופיזה.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרו לי
    מתי
    26/06/2007

שלום למנהליי הפורום
    בעייתי היא כזאת אני בן 24 ומתחיל להקריח אני פוחד מזה פחד מוות ובאותה שעה יש לי גם מאוד מפותח זאת אומרת ציצי של ילדה ואני בחור רזה
    כל החיים שלי סבבו סביב המראה והביטחון העצמי שלי הלך ונפגע וכתוצאה מכך אני לא יכול לנהל חיי חברה תקינים אני כל היום בחרדות ואני לא עושה כלום עם החיים שלי מרוב דכאון!
    איך יכול להיות שמה שפוגע לי בזקיקי השיערה DHT נגזרת של טסטוסטרון הוא מה שחסר לי בגוף לפי אנדוקרינולוגית אחוזיי הטסטוסטרון נמוך אצלי אז אני לא מבין מה הבעיה שלי? אני חלק ברוב אזוריי גופי אין לי כמעט שיערות בפנים והחזה שלי מפותח איך באותו הזמן אני גם מקריח!
    אנא מנהליי הפורום היקרים אני מתחנן לפניכם שתעזרו לי למצוא פתרון לבעייה אני פשוט לא יכול להמשיך ככה זה מטריף אותי וזה תוקע לי את החיים
    תשובתכם יכולה לעזור לי מאוד ואני אעריך אותה מקרב לב
    אני אובד עצות וחסר אונים כרגע אני חייב לעשות משהו שישפר לי את ההרגשה
    שוב תודה על הזמן והעזרה אני מאוד מעריך את זה!
    מתי

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרו לי

הוספת תגובה

• בבקשה עזרו לי

פרופ' רפאל לובושיצקי
    26/06/2007

שלום, לא ברור לי מפנייתך האם היית אצל אנדוקרינולוג ומצא טסטוסטרון נמוך. אם כן יש לברר מה הסיבה לכך, מה האבחנה ולטפל בהתאם.
    כיוון שהנתונים שנתת לא מספיקים לאבחנה, עצתי לך פנה לאנדוקרינולוג מנוסה שיברר את הסיבה האפשרית לטסטוסטרון הנמוך ולהעדר שער בגוף.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר רפאל

מתי
    26/06/2007

שלום ותודה רבה על תגובתך
    ראשית אסביר שוב את בעייתי
    אני בן 24 וסובל מתחילתה של התקרחות וחזה מפותח (גינקומסטיה)
    הייתי אצל שניי רופאים מומחים
    1 אנדוקרינולוג
    2 רופא עור

הרופא עןר הסביר לי שיש לי התקרחות גברית טיפוסית וזה נובע מהתפתחות ה dht אשכים שזהו בעצם סוג של טסטוסטרון שפוגע ומחליש את זקיקיי השיערה והורס את התאים כך שאין התחדשות שיער וכתוצאה מכך אני מקריח אני עדיין לא מקריח כרוני יש לי קבוצות שיער אבל אני רואה בבירור שהוא נעשה יותר דליל בכמה איזורים בקרקפת ואין ספק שזו התחלה של התקרחות
    לעומת זאת הלכתי לרופאה אנדוקרינולוגית לגביי החזה וחשוב לציין שאני בן 24 אני בגובה 172 ושוקל 62 קילו אני רזה ואין לי בעיה רצינית של השמנה רק החזה הוא פשוט חסר פרופורציות משאר חלקיי הגוף ברמה מאוד מאוד גדולה
    האנדוקרינולוגית שאלה אם יש לי שיער בגוף והיא ראתה שאני די חלק ןשאין לי שיער כמעט ברוב אזוריי הגוף ותמיד הייתי ככה היא ישר קישרה את זשה לטסטוסטרון אבל מהכיוון ההפוך זאת אומרת שחסר לי מן ההורמון הזה
    זה מאוד בילבל אותי ולא הבנתי מה הבעיה כי אם יש לי גנים או הורמונים יותר נשיים ופחות גבריים הריי שמצב השיער שלי צריך להיות יותר בריא ואני לא צריך להקריח בשלב כזה של החיים לפחות מבחינה הורמונאלית. אבל בכל זאת יש גם את בעיית השיער אבא שלי קירח לגמריי אבל הןא הצחיל להקריח עוד הרבה לפניי בגיל 20 בערך ומהצד של אמא דווקא בסדר כי לאבא שלה היה שיער מלא ובריא על ראשו ואולי קצת מפרצים אבל בגיל מאוד מבוגר
    אני לא יודע אם הבעיה גנטית או מה?
    אז בבדיקות הדם שעשיתי יצא ש רמת ה stradiol (e 2) היא 193.00 pmoL\L

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת תריס והשמנה
    אושרת
    25/06/2007

שלום,
    מה הקשר בין בלוטת תריס לבין השמנה? שמעתי ממספר אנשים שבעיות בבלוטת התריס גרמו להם להשמנה. יש קשר כזה גם אצל אנשים בריאים עם עודף משקל?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת תריס והשמנה

הוספת תגובה

• בלוטת תריס והשמנה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    26/06/2007

תת פעילות של בלוטת התריס בחומרה גדולה יכולה להיות כרוכה עם הרבה סימפטומים כולל השמנה. אין מצב של תת תריסיות רק עם השמנה. לכן גם אנשים שמנים אין להם בעיות בבלוטת התריס בשונה מאנשים רזים.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת ותופעות לוואי
    אנונימי 17
    23/06/2007

אני חולה סוכרת 2 מטופל ע"י gluben ,novonorm,לחץ דם -tritace,amlow. וכולסטרול- simvacor.מזה זמן רב אני סובל מכאבי רגליים טורדניים בעיקר בזמן השינה רק כשאני בתנועה זה נעלם אך נשאר בתודעה כמו כן לאחרונה יש לי מין דקירה חלשה במרכז הראש שבאה וחולפת לסירוגין ולעתים יש לי כאבי רגליים שרק חימום המקום זה משכיח את הכאב אך חוזר עם הפסקת החימום.רמות סוכר 200 בסוף היום לפני השינה ל-ד 138/65 דופק 58 מבקש לדעת האם זה קשור לתרופות ולמי צריך לפנות להמשך טיפול

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• סוכרת ותופעות לוואי

פרופ' רפאל לובושיצקי
    24/06/2007

שלחת אותה שאלה פעמיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת ותופעות לוואי
    אנונימי 17
    23/06/2007

אני חולה סוכרת 2 מטופל ע"י gluben ,novonorm,לחץ דם -tritace,amlow. וכולסטרול- simvacor.מזה זמן רב אני סובל מכאבי רגליים טורדניים בעיקר בזמן השינה רק כשאני בתנועה זה נעלם אך נשאר בתודעה כמו כן לאחרונה יש לי מין דקירה חלשה במרכז הראש שבאה וחולפת לסירוגין ולעתים יש לי כאבי רגליים שרק חימום המקום זה משכיח את הכאב אך חוזר עם הפסקת החימום.רמות סוכר 200 בסוף היום לפני השינה ל-ד 138/65 דופק 58 מבקש לדעת האם זה קשור לתרופות ולמי צריך לפנות להמשך טיפול

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• סוכרת ותופעות לוואי

פרופ' רפאל לובושיצקי
    24/06/2007

שלום רב,
    התופעות שאתה מתאר מחשידות בקיון נוירופטיה דיאבאית. כלומר פגיעה בעצבים פריפרים עקב סוכרת. כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג אם אתה מטופל על ידי אנדוקרינולוג. לחילופין אפשר לפנות לנוירולוג לאבחון של האבחנה שרשמתי.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין
    רינת
    20/06/2007

שלום,
    התחלתי לקחת אלטרוקסין בגלל בעיה בבלוטת התריס לפני כמה ימים. אני לא אוהבת לקחת תרופות וקשה לי עם הרעיון של לקחת תרופה כל החיים. יש אפשרות להפסיק לקחת אותה אחרי כמה זמן ולהיות במעקב כדי לראות אם צריך לחזור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין

הוספת תגובה

• אלטרוקסין

פרופ' רפאל לובושיצקי
    21/06/2007

אלטרוקסין לוקחים למקרי תת תריסיות. ההחלטה על הצרך בטפול בכלל והאם כרוני או לכל החיים תלויה באיש המקצוע. יש לראות את נתוני המעבדה הראשוניים ולראות האם ההחלטה על טפול היתה נכונה או לא.
    לשם כך את צריכה לפנות לאנדוקרינולוג שיש לו נסיון בתחום זה ובהחלטה על הצרך בטפול.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמון הגדילה
    שלי
    18/06/2007

לפרופ' שלום: יש לי ילד בן 10 וחצי ומתמיד היה נמוך בהשואה לחבריו כבר מגיל 5 עשיתי לו צילום בכף היד ואכן היה פער של בערך שנתיים. הרופאים אמרו שאין מה לדאוג כי זה סימן שהוא עוש יגדל. מכיון שהוא מתקרב לגיל 11 ויחסית נמוך פניתי לרופא והפעם הוא המליץ לתת לו את הורמון הגדילה Cartridge somatotropim 12 mg/via
    1 מ"ג 1 פעמיים ביום, גובה הילד 135 ומשקלו 27, בבדיקה האחרונה גיל העצמות מתאים ל7 שנים ,הגיל הכרונולוגי : 9 שנים ו10 חודשים סטית התקן לגיל: 11.4 חודשים ,ונמצא בטווח של 3 סטיות תקן מהממוצע. ---- בבית כולם יחסית גבוהים האבא 187 ,אח 182 ןאח 190 אני מוטרדת מהגובה שלו משום שלאורך כל השנים הוא תמיד היה יחסית לשאר נמוך וגם כף רגלו כמעט ולא גדלה. וכמו שאני רוצה לתת לו את ההורמון אני גם דואגת ובכן קראתי :שזה עלול לפתח סכרת, אני מוטרדת מהשפעות שאינני יודעת עליהם, אני מוטרדת שזה יאיץ את ההתפתחות המינית שלו ,אני פוחדת שזה יעשה אותו שעיר ושאולי יהיו לו פצעי בגרותבנוסף קראתי שמי שלא סובל מחוסר הורמון שלא יקח ולפי דברי הרופא הוא לא סובל מחוסר הורמון הגדילה ,והוא באחוזון ה25 ולדברי הרופא תוך שנה יהיה שפור של בערך 10 אחוז ולשאלתי על הסיכונים לא קבלתי תשובות ישירות חוץ מזה שזו החלטה שלי וזה קוסמטי- בנוסף האם השמוש בהורמון מוסיף על הצמיחה הסופית או שרק מזרז את קצב הצמיחה ובסופו של תהליך הילד בהגיעו לגיל מבוגר יהיה באותו גובה גם אם לא יקח את ההורמון ---- כפי שאתה רואה אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות ומצד שני אני חוששת שאני מאבדת זמן כיון שהוא עוד מעט בן 11 וכבר מעירים לו שהוא נמוך---- הודה לך אם אם תענה על השאלות שלי ובסופו של דבר תעזור לי לקבל את ההחלטה הנכונה

לקביעת תור
    סגירה
    הורמון הגדילה

הוספת תגובה

• הורמון הגדילה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/06/2007

חסר בהורמון גדילה ועקב כך המלצה לטפול צריכים להעשות על ידי אנדוקרינולוג ילדים ולא על ידי רופא משפחה ללא בדיקות מתאימות לאבחנה.
    לכן אני מציע לך ליצור קשר עם אנדוקרינולוג ילדים במקום מגורייך.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת בשילוב פנקראטיטיס כרונית
    רועי
    18/06/2007

ד"ר שלום,

השאלה בקשר לסבי, כבן 75. ברקע יש עישון כבד שנים, וכן COPD, אמפיזמה ריאתית.
    בשנתיים אחרונות הייתה ירידה משמעותית במשקל. בבדיקות חוזרות של גלוקוז נימצא ערך של בד"כ 140 mg/dl (לאחר צום). אובחן עם סכרת והתחיל טיפול בלוקופאג' 850 מ"ג,. בהמשף ירידה מעט - עד ל135 מ"ג/דל.
    ערך של %HBA1C- 6.23. הוא התבקש להגדיל את המינון ל-1700 מ"ג ליום. במסגרת סריקת CT שעבר עתה בשל בירור פולמנולוגי, נמצאה גם עדות לקלציפיקציה באזור הלבלב (בעיקר באזור הראש), עקב פנקראטיטיס כרונית. יש לציין שהוא שולל סיפור של כאב בטני המתאים בד"כ לקיניקה של פגיעה כרונית בפנקראס. מבחינת צריכת אלכוהול - הוא שותה בד"כ כוסית ביום.
    לפי מיטב הבנתי הטיפול שהותחל במקור ע"י רופאת המשפחה, ללא ידיעת ממצא זה, היה בשל אבחנה של סוכרת מטיפוס 2.
    האם בפנקראטיטיס כרונית יש פגיעה בתאי B בלבלב האנדוקריני (בדומה לסוכרת מטיפוס 1 דווקא)? האם יש בכך כדי להצריך טיפול שונה לסכרת(אינסולין?) מזה הניתן עד כה, או שהטיפול הנוכחי יעיל דיו? יש לציין גם שהוא מספר שלאמו הייתה סוכרת והיא נפטרה משוק היפוגליקמי.
    האם בכלל ניתן לקבוע בבטחון אם הסוכרת אכן משנית לפגיעה בלבלב או שמדובר בסוכרת מבוגרים " נורמלית".
    2. את הירידה הניכרת במשקל ניתן לייחס מן הסתם גם לCOPD, לסכרת או לפנקראטיטיס הכרונית. מדד ה-BMI שלו - 20.83 (בתחום התקין), אם במצב זה לדעתך יש המלצה להוסיף בכ"ז את האנזימי העיכול האקסוקרינים?
    3. האם ההמלצה בנוגע להימנעות מאלכוהול היא גורפת או שמותרת צריכה מתונה (נניח כוסית וודקה ביום).?

תודה

הוספת תגובה

• סכרת בשילוב פנקראטיטיס כרונית

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/06/2007

פנקראטיטיס כרונית גורמת להרס תאי הלבלב ומחייבת טיופל עם אינסולין. מובן שתהליך הרס תאי בטא אינו מיידי ולכן נראה למשך זמן כאילו הכדורים עוזרים. אם האבחנה נכונה, לא יהיה מנוס מטפול באינסולין.יש להמנע מאלכוהול במקרי פנקראטיטיס.
    כדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג לגבי הצרך בטפול באנזימים.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים לתת פעילות

בזמן האחרון אני פוגש הרבה אנשים שיש להם תת פעילות של בלוטת התריס. הבנתי שצריך לאתר את זה כמה שיותר מוקדם אם יש. מה הסימנים לבעיה בבלוטת התריס?

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים לתת פעילות

הוספת תגובה

• סימנים לתת פעילות

פרופ' רפאל לובושיצקי
    18/06/2007

תת תריסיות מתגלית כיום רק על ידי בדיקות דם הורמונליות זמן רב לפני שיש לכך בטויים קליניים. פנה לרופא ובקש שיבדקו לך תפקודי בלוטת תריס. אם לא תקינים, נא התייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי ברור מעמיק יותר לסיבות לתת תריסיות ולצרך או איצרך בטיפול.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות וחולשה הגורם לדיכאון
    שרית
    14/06/2007

כבת 50 מטופלת באלטרוקצין 50 יום יום חוץ משבת בגלל תת פעילות והשימוטו (יש עוד כמה במשפחה, זה כנראה גנטי). לאחרונה מרגישה עייפות יתר בצורה קיצונית. איני סובלת מלחץ דם, חוץ מאשר שלאחרונה ראו אצלי באקו לב הפרעה דיאסטולית 2 ודליפה מינימלית מאחד המסתמים אך זה לא משמעותי ואני ללא שום טיפול תרופתי חוץ מאלטרוקצין. אולי תוצאות אלו יסבירו את חולשתי, והן:
    TSH - 5.41, T3- 1.55, T4- 15.4, כלורסטרול - 289, LDL- 190, HDL- 82, GPT- 55, A, בדיקת שתן - לוקוציטים 500 והתרבית שלילית. אנא עזרתך, ורב תודות - שרית.

הוספת תגובה

• עייפות וחולשה הגורם לדיכאון

פרופ' רפאל לובושיצקי
    14/06/2007

תפקודי בלוטת התריס אצלך עם אלטרוקסין הם תקינים ולכן זו לא סיבה לדכאון. יחד עם זאת, השומנים אצלך גבוהים. באם את מקבלת תרופות להורדת השומנים זו יכולה להיות סיבה לדכאון.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוקופג' ופוריות
    תקוה
    13/06/2007

מה הקשר בינהים, איך משפיע הגלוקופג' לפוריות כשההורמונים תקינים אבל אין ווסת?

לקביעת תור
    סגירה
    גלוקופג' ופוריות

הוספת תגובה

• גלוקופג' ופוריות

פרופ' רפאל לובושיצקי
    14/06/2007

לא ידוע לי שגלוקופג גורם לבעיות בהורמוןני המין או לעקרות. אם אין וסת יש לפנות לאנדוקרינולוג לברור האם יש סיבות לכך כמו גדולים בהיפופיזה שגורמים להפרשת יתר של פרולקטין.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסביר את השאלה

תקוה
    14/06/2007

אין לי ווסת, פרופיל הורמונלי תקין, (אני חולת פיבומיאלגיה)
    הרופא המליץ לי לקחת גלוקופג' לאזן מחזור, ( איקקלומין לבד לא עזר) כיוון שאני צעירה (25).
    שאלתי:
    מה הקשר בין חוסר ביוץ לגלוקופג'? איך זה אמור לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה הנ"ל

תקוה
    18/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסביר את השאלה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/06/2007

מתן גלוקופג במקרי אלוסת הוכח כיעיל בחולות עם שחלות פוליציסטיות.
    לא ברור לי אם זה המקרה אצלך שכן ציינת שיש פרופיל הורמונלי תקין.
    אני ממליץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג לברר את סיבת האלוסת עם פרופיל הורמונלי תקין[לכאורה].
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ושאלה

תקוה
    19/06/2007

אין לי שחלות פוליסיצטיות, (ע"פ בדיקת א.ס.)
    אני סובלת מפיברומיאלגיה שנגרמה אחרי לידה עם CMV.
    וזה כנראה הגורם לבעיה.
    ראמטולוג שבדק אותי אמר שכנראה אצטרך הורמונים חזקים ע"מ לעורר את המערכת חזרה.
    (לפני ההריון הראשון היה לי מחזור מאד סדיר ונכנסתי מהר מאד להריון)
    אין בעיה בבלוטת התריס, כל הבדיקות אצלי תקינות.
    אשמח לקבל אפילו השערה למצבי והסבר בכל אופן על טיפול של סכרת לאל ווסת?.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

תקוה
    19/06/2007

הכולסטרול אצלי מאט גבוה אך בירידה איטית.
    יש נתיה תורשתית אצלנו לכולסטרול גבוה, יש אולי קשר??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ושאלה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    20/06/2007

גלוקופג ניתן במקרי שחלות פוליציסטיות. לא אמרתי שיש לך אבחנה כזו.
    איני נוהג לעשות אבחנות ללא בדיקה של חולה. הבדיקה של חולה אינה נעשית דרך האינטרנט. התשובות לשאלות הן ברמה התיאורטית בלבד.
    הצעתי להתייעץ עם אנדוקרינולוג כדי להגיע לאבחנות המתאימות במקרה שלך לסימפטומטולוגיה הקלינית.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד יתר של הבלוטה
    שרית
    13/06/2007

ממה תפקוד יתר של בלוטת התריס נגרם?

לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד יתר של הבלוטה

הוספת תגובה

• תפקוד יתר של הבלוטה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    14/06/2007

יתר פעילות בלוטת התריס בדרך כלל נגרם עקב מחלות ראשוניות של בלוטת התריס כמו מחלת בזדוב, אדנומה טוקסית ועוד. כולן מחלות בבלוטה עצמה. יש סיבות אחרות כמו דלקות בבלוטה לאחר לידה או ללא לאחר זהום וירלי ויש סיבות מתרופות שמכילות עדף יוד.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקי העישון על בלוטת התריס
    יעל
    10/06/2007

עברתי בדיקת מישוש של בלוטת התריס לאחר שחשתי אי נוחות באזור הצוואר,
    מיד לאחר הבדיקה נחשפתי לעישון פסיבי מתמשך (4 ימים). האם זמן מסוים לאחר הבדיקה הבלוטה והאזור שלה הופכים לרגישים יותר לנזקי העישון מאשר בדרך כלל ??

הוספת תגובה

• נזקי העישון על בלוטת התריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    12/06/2007

התשובה לשאלתך היא לא!!!!!!!!!!!
    אין עשון פסיבי וגם לא אקטיבי למשך זמן קצר של ימים משפיעים על תפקוד בךוטת התריס.
    יש עבודות מקצועיות אם כי הנושא במחלוקת שמראות כי אצל מעשנים תיתכן הגדלת בלוטת התריס לעומת לא מעשנים.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה