פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• נטייה להתפתחות אפצסים בגוף
    מישל
    13/05/2007

שלום רב, אני בת 26 וסובלת מגיל 9 ממחלה עור בשם הידרה דניטיס סופור אטיבה.שום רופא עור לא נותן פיתרון לבעייתי ואני כבר מיואשת .הפנו אותי לאנדרולוג והייתי רוצה לדעת מה הקשר והאם יש אפשרות לעזרה ממשית .אני אציין שאני בריאה ושומרת על אורח חיים בריא.יש לי צלקות בין הרגליים הפצעים מתפשטים בבית השחי חזה וזה צלקות מזעזעות אני במלחמה קשה עם זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטייה להתפתחות אפצסים בגוף

פרופ' רפאל לובושיצקי
    13/05/2007

הנושא שהעלית אינו שייך לתחום האנדוקרינולוגיה. אם יש גם סימנים נוספים כמו וסת לא סדיר או שעור יתר או אקנה, אפשר לחשוב על בעיה ספציפית אנדוקרינולוגית כמם ADRENAL HYPERPLASIA /
    האם יש לך סימנים נוספים כפי שציינתי?
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ..בעיית האפצס-תשובה לשאלתך:

מישל
    13/05/2007

עקרונית אין לי בעיה של וסת למען האמת אני ללא גלולות והיא סדירה מאוד.בנוגע לשיעור יתר אין לי בעיה למעט עניין טורדני של השנים האחרונות באיזור הפנים והגרון פלומתיות.הופניתי ע"י רופא כירורג לאנדוקרינולוג אך יקחו מס' חודשים עד שיגיע תורי ובנתיים אני מחפשת נואשות כיוון באיך להגיע למצב שלפחות יבשתי(דבר פשוט לכאורה)את הפצעים..אני מודה לך מאוד על ההתייחסות לענייני כל שביב מידע יאיר את דרכי.ברחשי כבוד והערכה-מישל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פרט חשוב בעיית האפצס

מישל
    13/05/2007

עניין נוסף אציין כי אין לי כלל פצעים והעור שלי חלק כמו של תינוק הוא רך והמגע שלו נעים במיוחד כמובן בכל יתר האיזורים ה"לא נגועים" כך למשל בגב בפנים וכיוב'..האיזורים הבעייתיים הם חזה שחי ובין הרגלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פרט חשוב בעיית האפצס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    14/05/2007

כפי שציינתי בתשובתי, אין בעיתך בתחום האנדוקרינולוגי. זה שהעור חלק מחזק זאת.
    אנא פני לרופא עור.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולת דיאנה
    שרון
    13/05/2007

אני לוקחת גלולת דיאנה נגד הריון כמה שנים. חברה שלי סובלת מבעיה בבלוטת התריס שגורמת לה לבעיה בפוריות ולוקחת טיפול תרופתי. היא סיפרה לי שאחת התרופות, שנועדו לטפל בבעיית הפוריות שלה כוללת חומר שיש בדיאנה. האם יכולות להיות השלכות שליליות על הפוריות שלי אם אין לי בעיות בבלוטת התריס ואני לוקחת דיאנה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גלולת דיאנה

הוספת תגובה

• גלולת דיאנה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    13/05/2007

דיאנה היא תרופה למניעת הריון שמכילה 2 מרכיבים:אתיניל אסטרדיול וציפרוטרון אצטט. דיאנה מונעת הריון, אך אינה גורמת לבעיות פוריות.
    את יכולה להיות רגועה בנושא. ברור שכאשר לוקחים דיאנה שנים לא ניתן לדעת אם יש בעיות פוריות, מסיבות אחרות, עד שלא הופסקה הגלולה למניעת הריון.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס
    אלין
    11/05/2007

היי, אני בת 23, במשקל 52 ק"ג, ורציתי לשאול..
    לפני כשנתיים ביצעתי בדיקת בלוטת התריס tsh- 5.85
    לאחרונה ביצעתי בדיקה שוב tsh- 6.58 ו- t4 free- 13.8
    יש לי בבקשה 3 שאלות:
    1. האם המצב בהכרח ימשיך להדרדר או שזה יכול להתאזן לבד?
    2. האם אצות עוזרות?
    3. האם בהכרח אני אשמין?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    11/05/2007

אלין שלום,
    תפקודי בלוטת התריס אצלך מרמזים על תחילת תהליך של תת פעילות. הסיבה לא ברורה מהנתונים שצרפת. יש לברר מה הגורם לכשל זה ולכך יש מספר סיבות. חלק מהסיבות לתת פעילות של בלוטת התריס הן זמניות וחלקן כרוניות.
    קשה להעריך על סמך הנתונים האם מצבך שייך לקטגוריה הזמנית והקלה שאינה מחמירה או לסוג הכרוני שיכול להעמיק ודורש טיופל לשנים.
    הייתי ממליץ שתפני לאנדוקרינולוג שיעריך את בעיתך. קודם כל יש לאבחן ואחר כך להחליט על טיפול.
    אצות לא עוזרות בטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס. הן אמנם מכילות קצת יוד אך הבלוטה הכושלת אינה יכולה להפוך את היוד להורמון פעיל.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת..

אלין
    11/05/2007

תודה רבה על תשובתך.
    יש לי ברשותך שאלה נוספת:
    איך קובעים תור לאנדוקרינולוג? דרך קופ"ח או שצריך הפנייה מרופא משפחה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

פרופ' רפאל לובושיצקי
    13/05/2007

תור לאנדוקרינולוג יש לבקש מרופא משפחה שיפנה אותך לאנדוקרינולוג של קופ"ח במקום מגורייך.
    לחלופין אם יש לך בטוח כללית מושלם את יכולה בעצמך לקבוע תור ךאנדוקרינולוג.
    גם אני עובד עם כללית מושלם ואם תרצי תוכלי לקבוע תור עם המזכירה אתי בטלפון 046421036.
    בהצלחה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    מרב
    09/05/2007

שלום...

עברתי בדיקת דם והנה התוצאות:

THYROG.ABS 15.00

ANTI TPO ABS 5.00

T3- TOTAL 2.00

FREE T4 13.70

TSH 1.16

האם הבדיקות תקינות??

תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• בדיקת דם

פרופ' רפאל לובושיצקי
    11/05/2007

כל הבדיקות שצרפת הן תקינות.
    יחד עם זאת לא ברור לי מדוע נעשו בדיקות בהקף כזה אצלך. האם יש בעיה או חשד להגדלת בלוטת התריס? אם כן אני פני שוב וצייני פרטים קליניים כדי שאוכל לראות את התמונה השלמה.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא סכרתית המתנגדת לטיפול
    טלי
    08/05/2007

שלום. אמא שלי לקתה בסכרת לפני מספר שנים והיא מסרבת להכיר בזה שהיא צריכה לשנות את חייה ולא מקפידה מספיק על תזונה נכונה. אני והרופאים התייאשנו מלנסות לשכנע אותה. האם תוכל להפנות אותי למקום (באיזור ירושלים) שיוכל לעזור לי לשכנע אותה לקחת את המחלה יותר ברצינות?
    תודה

הוספת תגובה

• אמא סכרתית המתנגדת לטיפול

פרופ' רפאל לובושיצקי
    08/05/2007

תודה על הפניה. חבל שלא ציינת מהם ערכי סוכר בדם רמות HGBA1C ונתונים אחרים של מחלת הסוכרת של אמך. כמו כן לא ברור לי מה משקלה וגובהה. האם יש לך נתונים כאלו. זה היה עוזר לי להעריך האם יש לה מחלת סוכרת ומה חומרתה ועקב כך מה הדחיפות והצורך בטיפול.
    אנא פני שוב עם הנתונים שבקשתי, במיוחד ערכי סוכר מהשנה האחרונה וכן משקל וגובה.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעולת בלוטת התריס והריון
    מיכל
    06/05/2007

שלום!
    אני מטופלת מגיל 7 באלטרוקסין עקב תת פעולה של הבלוטה. כבר שנים מיוצבת על 800 מיקרוגרם לשבוע. אני בתחילת חודש שישי להריון, בודקת כל חודש-חודש וחצי תפקודי בלוטה. עד עכשיו הבדיקות יצאו תקינות. הבדיקה האחרונה יצאה לא מאוזנת. התוצאות:
    TSH 7.84
    FT4 11.8
    FT3 3.2

האם יש מינון שאותו אני יכולה להוסיף, ולבדוק שוב בעוד מס' שבועות? (לא רוצה על דעת עצמי, ומנסה להימנע מלמצוא אנדוקרינולוג חדש בדיוק עכשיו, אם יש אפשרות כזו). המון תודה! מיכל.

הוספת תגובה

• תת פעולת בלוטת התריס והריון

פרופ' רפאל לובושיצקי
    07/05/2007

מיכל שלום,
    אכן כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי איזון תת תריסיות בהריון.
    יש חשיבות רבה לאיזון בעיקר ב-3 חדשים אחרונים להריון מבחינת העובר. הספרות המקצועית ממליצה על פגישות כל 2 חדשים במהלך ההריון והתאמת האיזון כדי למנוע סבוכים אפשרייים בילוד.
    מספר סיבות יתכנו לכך שאצלך אין איזון אופטימלי ורמות TSH גבוהות וביניהן: תרופות שמפריעות לספיגת האלטרוקסין כמו ברזל,חומצה פולית. לקיחת האלטרוקסין שלא בצום . לעיתים יש צורך להגדיל את מנון האלטרוקסין לתקופת ההריון. יש נשים רבות שהיו מאוזנות לפני ההריון, ובמהלך ההריון האיזון מופר.
    קל לאנדוקרינולוג מקצועי לתקן זאת ולהביאך למצב האופטימלי המאוזן.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מיכל
    07/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת ובלוטת התריס
    אבי
    06/05/2007

בבדיקות שערך אבי לאחרונה התגלתה בעיה בבלוטת התריס כמו כן מבדיקות דם שערך עולה שיש לו בעיה קלה של סכרת (זה הזמן לציין שאמו ע"ה סבלה מסכרת)כמו כן רמת הכולסטרול שלו גבוהה במקצת (הוא מעשן וסובל מעודף משקל)

CHOL - 220
    Glucose -145
    TSH - 5.92

לאחרונה הרגליים שלו נפוחות מאוד (ממש קשות למגע) ובימים האחרונים קיבלו אדמומיות והם מגרדות כל הזמן שאלתי היא על מה סיפטומים אלו מראים האם הם קשורים למשהו מהנ"ל ולמי עליו לפנות לאבחון וטיפול
    מחכה לתשובה
    והמשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת ובלוטת התריס

הוספת תגובה

• סוכרת ובלוטת תריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    06/05/2007

סוכרת קלה עם ערכים של 145 מג% ניתנת לטיופל עם דיאטה בלבד. הורדה במשקל חיונית גם לשחפור ערכי הסוכר וגם לרמת השומינים בדם. לא ציינתב בפנייתך מה הם ערכי השונים בתת חלוקה של כולסטרול טוב ורע כלומר מה רמת LDL-CHOLESTEROL,HDL-CHOLESTEROL,TRIGLYCERIDES. כמו כן לא ציינת את ערכי תפקודי בלוטת התריס. סיבןת רבות יש לתת פעילות של בלוטת התריס ועל המומחה להחליט מה הסיבה והגורם לכך, והאם יש צורך בטיפול. אני ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג בנושא הסוכרת ובעית בלוטת התריס.
    לגבי הנפיחות ברגליים והבצקות עם גרוד, יתכן כי זה נובע מבעיית דליות ברגליים, מעדף משקל או מבעיה אחרת בכלי הדם ברגליים. כדאי להפנותו למומחה לכלי דם.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת 2
    כרמל
    03/05/2007

אני בת 30 ורמת הסוכר אצלי במהלך השנים האחרונות היא 72-76 בצום. אימי חולת סוכרת סוג 2 ובעבר גם אצלה היה סוכר נמוך כל הזמן. האם נושא זה מחייב? האם סוכר נמוך יחסית אך בגבול התקין אינו מצב רצוי? האם זהו סימן לא טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת 2

הוספת תגובה

• סוכרת 2

פרופ' רפאל לובושיצקי
    03/05/2007

ערכי הסוכר אצלך תקינים לחלוטין ואינם בשום אפן אינדיקציה לסוכרת בעתיד. לצחלת הסוכרת מסוג 2 יש 2 סיבות עיקריות, האחת תורשה, וזה יש לאמך ו-2 גורמים סביבתיים חיצוניים וביניהן השמנת יתר. גם אם יש סיפור משפחתי של סוכרת במשפחה, אין זה אומר בהכרח שאצלך תהיה מחלת סוכר.
    כדאי באפן תקופתי ,פעם בשנה לעשות בדיקות סוכר בצום לשם הערכה.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    מרב
    02/05/2007

שלום...
    רציתי לדעת מה זה אומר ערך גבוה של THS ומה אומר ערך נמוך של THS בדם??
    ומה הערכים התקינים שצריכים להיות??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת תריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    03/05/2007

ערכים לא תקינים של TSH מרמזים על אפשרות של הפרעה בבלוטת תריס. לשם אשור מלא של סוג ההפרעה יש צרך בבדיקת FT4 ו-T3 שהם ההורמונים הפעילים של בלוטת התריס.
    באפן כללי על כן, רמות גבוהות של TSH מחשידות בתת פעילות של בלוטת התריס ורמות נמוכות של TSH ביתר פעילות של בלוטת התריס.
    באם יש לך בדיקות לא תקינות, יש להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי האבחנה, שכן יש לקבל אינפורמציה על הנתונים הקליניים שמכוונים אותנו לאבחנה. בדיקות המעבדה לבד, אינן באות במקום שיקולו וניסיונו של המומחה.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס
    מרב
    01/05/2007

הבנתי שחלק מתופעות תת הפעילות של בלוטת התריס הינן פגיעה בזיכרון ובחשיבה. הבנתי גם שאבץ אמור לסייע בדיוק בפעילויות מוחיות אלו. האם אתה ממליץ ליטול אבץ במקביל לאלטרוקסין או שקיימת בעיה עם הנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת פעילות של בלוטת התריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    01/05/2007

הפרעות בזכרון ובחשיבה ובפעילויות מנטליות מופיעים רק במקרים חמורים של תת תריסיות, מה שמכונה בשפה הרפואית מיקסאדמה. אלו מקרים נדירים. מרבית מקרי תת תריסיות הם קלים מבחינת נתסמינים ואינם קשורים לירידה בזכרון.
    בעיקרון, אם סימפטום מסויים נובע מתת תריסיות[לדוגמא עצירות או כאבי פרקים] הרי תקון התת תריסיות עם אלטרוקסין,חייב לסלק את הסימפטומים הללו. ברור שנחוצים 2 תנאים לכך: האחד-דרוש מנון אופטימלי של התרופה. השני-נדרש משך זמן של 3-6 חדשים לתקון כל הסימפטומים שנוהעים מתת תריסיות ישירות תוך טפול עם אלטרוקסין.
    לשאלתך, האם תפקודי תריס אצלך תקינים תוך טפול עם אלטרוקסין? האם משך הטפול מעל 3 חדשים. אם כן ויש עדיין בעיות זכרון, סיבתן אחרת.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת הריונית
    גילי ס.
    30/04/2007

שלום רב פרופ' לובושיצקי. השבוע התגלתה אצלי סכרת הריונית ואני מטופלת באמצעות דיאטה ובודקת את ערכי הסוכר בצום ושעה לאחר כל ארוחה.

שאלותיי: איזה ערכים נחשבים תקינים בצום ואחרי הארוחות? מתי עלי לבצע בדיקת הסוכר לאחר הארוחה: מהרגע שהתחלתי לאכול או בסיום הארוחה?

אודה מאוד לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת הריונית

הוספת תגובה

• סוכרת הריונית

פרופ' רפאל לובושיצקי
    01/05/2007

סוכרת הריונית מאובחנת על פי ערכי סוכר מעל 126 מג% או ערך סוכר אקרעי מעל 200 בזמן הריון. לפי האגודה האמריקאית לסוכרת הערכים הבאים אינם תקינים אם מבוצעים במבחן העמסת סוכר: בצום:95 מג%, כעבור 1 שעה:=180,כעבור 2 שעות=155וכעבור 3 שעות=140.
    החלטות על טפול כזה או אחר תלויות בחומרת המחלה,גיל,היסטוריה רפואית וכו. הטיפול כולל דיאטה ספציפית דלת סוכר בשלוב עם פעילות גופנית, ניטור יומי של סוכר הדם. טפול תרופתי לפי הנדרש. מטרת הטפול בסוכרת הריונית היא לשמור על ערכי סוכר בתחום הנורמלי. כלומר בצום פחות מ-95 או לאחר ארוחות כפי שתארתי לעיל בהעמסת סוכר.
    את הבדיקות רצוי לבצע בבקר בצום. בנוסף, לבדוק 2 שעות לפני הארוחה[ הבאה וזאת משום הצרך לקבוע אחידות,שכן לא כל ארוחה דומה בהרכבה התזונתי לארוחה אחרת.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שירי
    29/04/2007

שלום,
    אובחנתי כסבולת מתת פעילות של הבלוטה ואני מטופלת אצל רופא אבל רציתי לשאול - מה גורם לזה? האם זה נכון שיש לזה קשר לכל חומרי ההדברה שיש בפירות ובירקות?

(ככה שמעתי...)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות של בלוטת התריס

הוספת תגובה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    29/04/2007

תת תריסיות או חסר פעילות בלוטת התריס בדרך כלל נובעת ממחלה אוטואימונית, כלומר הגוף מייצר נוגדנים ההורסים את הבלוטה. מעוט המקרים נובע מתרופות כמו יוד,פרוקור[ניתן למחלות לב],אינטרפרון ועוד. גורמים חיצוניים כמו חמרי הדברה אינם גורמים לתת תריסיות.
    לא ציינת פרטים על המחלה. באיזה גיל אובחנה. האם היית לאחר לידה. מה היו ערכי הבדיקות ועל פני כמה זמן נערכו . מתי הוחל בטפול. מה היו התלונות שלך לפני טיפול והאם השתפרו עם הטיפול. חלק מהמקרים של תת תרייסות הפ זמניים ועוברים באפן ספונטני.
    מאד מומלץ שתבדקי גם על ידי אנדוקרינולוג להערכת מחלתך, לאמר לך האם האבחנה זמנית או קבועה והאם נדרש טיפול קבוע לתמיד. כמו כן האם המנון נכון והטפול עוזר.
    אני מקוה שעניתי לך על השאלות. אשמח לעזור באם יהיו לך עוד שאלות.
    בברכה,
    פרופ. לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה