מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בהמשך להשמנה בטניתטל10/08/2007
שלום שוב,
הרשה לי להודות לך על תשובתך המהירה.
בעבר היה לי אינסולין גבוה (40-50) אבל כבר 3 שנים הוא תקין (מתחת ל-1).
האם זו יכולה להיות הסיבה שיש שומן מצטבר בבטן ובמותניים?
האם יש בדיקות שהיית ממליץ לי לבצע - שיכולות להסביר השמנה בטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להשמנה בטנית
פרופ' רפאל לובושיצקי10/08/2007אינסולין גבוה מופיע במקרי השמנת יתר. כך שאם כעת בדיקת האינסולין שלך נמוכה זה מראה שאין קשר ישיר בין אינסולין והשמנה בטנית. הקשר הוא להשמנה של כל הגוף.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס והריון - דחוףגילי10/08/2007
שלום,
אני בהריון ראשון, שבוע 9. מעולם לא אובחנה אצלי בעיה של בלוטת תריס בעבר
ובבדיקות מ 11/2006, ה TSH שלי היה 2.87. בעת ביצוע בדיקות שגרה להריון לפני שבוע, נמצא אצלי: TSH-46.8, FT4-11.6, בחזרה על הבדיקות שלשום נמצא: TSH-39.4 FT4-9.6
לכן התחלתי בטיפול של אלטרוקסין, 800 מקג לשבוע, והונחיתי לערוך בדיקות דם כל חודש ולהיות במעקב חודשי אצל אנדוקרינולוג.
שאלותיי:
1. מהם הסיכונים של חוסר איזון זה לעובר, בהנחה שאת הטיפול התחלתי רק עכשיו כשאני כבר בשבוע 9? והאם אפשר "לתקן" את הנזק באם כבר נגרם לעובר?
2. האם בדיקת דם כל חודש מספיקה או יש צורך להיבדק בתדירות גבוהה יותר על מנת לוודא שהטיפול אכן מאזן את הבלוטה?
3. האם מצב זה של תת פעילות הוא זמני לתקופת ההריון (ואולי נגרם כתוצאה מההריון?) או שמצב זה כרוני ומעכשיו ואילך אצטרך להיות מטופלת באלטרוקסין בקביעות?
סליחה על השאלות הרבות, פשוט מאוד מודאגת.
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס והריון - דחוף
פרופ' רפאל לובושיצקי10/08/2007קודם כל אין סיבה לדאגה.
תת תריסיות גם אם מתגלית בהריון ומטופלת היטב, אינה כרוכה בנזק לא לאם ולא לעובר. אני ממליץ על מעקב כל 2-3 חדשים במהלך ההריון ומעקב של תפקודי תריס.
אני גם ממליץ שהמעקב יהיה על ידי רופא מומחה בתחום, כלומר אנדוקרינולוג ולא על ידי רופא משפחה או גיניקולוג.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמועהמירי09/08/2007
פרופסור שלום רב שמעתי לאחרונה כמה דברים מעניינים רציתי לשמוע את דעתך בנושא.
ראשית שמעתי כי הגעת לידוקאין פג תוקף שלא מיודע לשימוש שמגיע בדרך זו או אחת לדם יכול לגרום לבעיות בבלוטת התריס. האם זה נכון?
ושנית שמעתי כי פעילות יתר במערכת החיסונית יכולה לגרום לנודול גויטר בבלוטת התריס האם גם זה נכון?
תודה מראש על תשובתובייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמועה
פרופ' רפאל לובושיצקי10/08/2007לא ידוע לי על לידוקאין כגורם לבעיות תריס.
יתר תריסיות אכן יכולה להיות כרוכה בהגדלת בלוטת התריס.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בטניתטל09/08/2007
שלום,
אני בת 34, לא עברתי הריון.
גובה 1.68 ומשקל 68 ק"ג .
עודף המשקל מרוכז בבטן ובמותניים (מכנסיים מידה 42).
בדיקות הדם הכלליות והאנדוקריניות יוצאות תקינות, ל"ד תקין.
מטופלת ע"י אלטרוקסין בשל תת תריסיות.
אינני מצליחה לרדת במשקל למרות תפריט מאוזן וספורט יומי.
אני מודעת ששומן בטני מסוכן , גם אסתטי הוא לא מועיל...
כיצד ניתן לוודא אם מאחורי השמנה זו לא עומדת מחלה/תסמונת/פגם שישפיעו בעתיד
ומה ניתן לעשות בנידון ?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בטנית
פרופ' רפאל לובושיצקי09/08/2007כיוון שציינת שהבדיקות האנדוקריניות תקינות,אין לי הסבר הורמונלי להשמנה הבטנית.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה
טל09/08/2007שלום שוב,
הרשה לי להודות לך על תשובתך המהירה.
בעבר היה לי אינסולין גבוה (40-50) אבל כבר 3 שנים הוא תקין (מתחת ל-1).
האם זו יכולה להיות הסיבה?
האם יש בדיקות שהיית ממליץ לי לבצע - שיכולות להסביר השמנה בטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנדיהמרים08/08/2007
מה קורה עם אבנדיה אם יש בעיה למה לא מורידים מהמדפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנדיה
פרופ' רפאל לובושיצקי08/08/2007אבנדיה נשארה בשמוש. יש לנקוט משנה זהירות בהתויות לחויל סוכרת עם בעיות לב. התופה יעילה ואין הוראה להורידה מהמדפים.
בברכה,
פרופ. לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתמשי אבנדיה תובעים בארה"ב
אור-חן24/02/2009מתארגנת קבוצה של ישראלים כולל בעלי דרכון אמריקאי שהשתמשו בתרופת "אבנדיה" ונגרם להם נזק ללב כגון:התקף לב, צינטור וכו נא לפנות לאור-חן במייל או טלפון:035617414
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו תת פעילות שדורשת לטיפול?יעל08/08/2007
שלום רב,
בבדיקות דם נמצאו אצלי לאחרונה לאחרונה הערכים הבאים: ערך הT4 - 12.5, ואילו ה-TSH היה 5.65.מבחינת תופעות לוואי הדבר היחיד הוא שאני לא מצליחה לרזות למרות שאני עושה המון ספורט ואוכלת לפי תפריט של תזונאית קלינית. (1.65 מ' על 61 ק"ג - לא נורא (-: ) .
הבנתי מרופא ההמשפחה שהמצב "גבולי" ולהן שאלותי למומחה:
1. האם תת הפעילות הגבולית כמו שהופיעה פתאום, יכולה גם להעלם פתאום?
2. האם ניתן לאזן אותה בעזרת תזונה נכונה?
3. האם כדאי להתחיל טיפול או לחכות ולראות מה קורה?
תודה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו תת פעילות שדורשת לטיפול?
פרופ' רפאל לובושיצקי08/08/2007תת פעילות של בלוטת התריס ברמה סובקלינית כמו אצלך כאשר רק הTSH לא תקין מאובחנת רק באם 2-3 בדיקות בהפרש שך חדש בין הבדיקות מראה אותה תופעה. כיוון שאצלך רק בדיקה אחת כזו וביא גבולית אני ממליץ להמנע נהגדרת האבחנה שאינה מבוססת עדיין.
בבברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלגליזין פורטה ורמת הסוכר בדםאוה07/08/2007
שלום רב,
סבתי נוטלת 3 כדורים של אלגליזין פורטה ביום כבר שנים רבות. הכדורים משמשים לשיכוך כאבים כרוניים בגבה.
ראינו בהוראות של התרופה משפט מוזר, הגורס כי נטילת התרופה עלולה לשבש את מדד הסוכר בדם. למה הכוונה? האם התרופה משנה בפועל את רמת הסוכר בדם או רק פוגעת בדיוק הבדיקה?
חשוב לציין כי רמת הסוכר של סבתי באמת צנחה בשנים האחרונות: מסכרת קלה היא הגיעה אל מתחת לנורמה! האם ייתכן קשר בין הדברים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלגליזין פורטה ורמת הסוכר בדם
פרופ' רפאל לובושיצקי07/08/2007לא ידוע לי כי אלגוליזין פורטה או מרכיבי התרופה משפיעיםעל רמות סוכר הדם.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SVTמירי05/08/2007
פרופסור שלום רב קרדיולוג אמר לי לפנות אלייך (לאנדוקרינולוג)
בשאלת הSVT.
רצית לדעת האם כל מי שהיה לו פעילת יתר בבלוטת התריס וקיבל SVT האם כולם היו כצותאה של סיב חשמלי נוסף בלב או גורם אחר? ואם זה גורם אחר מה גרם לSVT?
תודה רבה פרופסור מראש על התשובות.
בבכרה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SVT
פרופ' רפאל לובושיצקי06/08/2007SVT במקרי פעילות יתר של התריס נגרם על ידי גרוי המערכה האדרנרגית על ידי הורמוני בלוטת התריס שמופרשים בעדף.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאורית03/08/2007
אני 4.5 חודשים לאחר לידה ובמהלך בדיקות שעשיתי נתגלו בעיות בבלוטת התריס, נשלחתי לבדיקות נוספות ע"י רופא המשפחה שהתשובות הם כך:
tsh: <0.05
t3 total: 3.81
anti thyroid peroxid: >1000
THYROGLOBULIN Ab: 126
מה זה אומר? זה אמור להדאיג? ומה בכלל עלי לעשות כעת.
אני מעט מבולבלת ואשמח אם יבהירו לי קצת את מצבי.
בתודה מראש, ושיהיה לכולם סופשבוע נעים, אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי05/08/2007הנתונים שאצלך מצביעים על post paqrtum thyroiditis עם שלב של יתר תריסיות. אלו הם זמניים בדרך כלל ואינם דורשים טפול. מומלץ להתייעץ עם אמדוקרינולוג בנושא זה.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורית05/08/2007האם יש מניעה במצב זה להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר תחושת רעבירון01/08/2007
שלום רב,
אני סובל מהעדר תחושת רעב כבר המון זמן. אני לא מרגיש רעב כמעט אף פעם. עשיתי בדיקות דם כולל ספירת דם ושקיעת דם ויצאו תקינות (חוץ מרמת טריציגילרדים גבוהה- שומנים בדם).
מה יכולה להיות הסיבה? מה כדאי לבדוק?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר תחושת רעב
פרופ' רפאל לובושיצקי01/08/2007העדר תחושת רעב ללא סימפטומים או סימנים גופניים כלשהם אינם מייצרים בעיה אנדוקרינית שאני יכול לחשוב עליה.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הTSH והF4מירי01/08/2007
בגלל שאני נמצאת בבת פעילות אני מטופלת באלקטוקסין במינון של 100 מ"ג ליום...
הערכים כרגע תקינין TSH-3.45 F4 בתחום התקין...
האם תכול להסביר למה עדין חזר הגידול...להזכירך כחצי שנה אחרי ניתוח הוגידול הוא בגודל אונה שלמה של בלוטת התריס...
אני חייבת לדעת משום שאני מאוד אבל מאוד נלחצת בקלות בעיקר בגלל עניין זה.
רציתי להדעת האם לחץ ומתח יכולים לתרום להתפחתות גויטר? או אולי חוסר שעות שינה או קרינה מאנטנה סולרית....חייב להיות הסבר לזה. אני חייבת להאמין בכך אחרת אני אצא מכלי.
אנא פרופסור נסה לעזור לי, למה זה קורה? אני לא רוצה לעבור ניתוח נוסף או לחויות גידולים נוספים כאילו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הTSH והF4
פרופ' רפאל לובושיצקי01/08/2007תפקודי תריס אצלך תקינים. אם חזר הגדול יש לבצע ניקור במחט עדינה FNA כדי לקבל אינפורמציה על טיב הגדלת בלוטת התריס ולפיכך להסביר למה גדלה לאחר הנתוח.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תיתכן סוכרת?עינת31/07/2007
בבדיקת דם לבתי בת שנה וחצי, נמדדה רמת המוגלובין A1C בערך של - 5.7%.
ברור שאצור קשר עם הרופא, אבל מניסיונכם, האם יש לכך משמעות? ערך המקסימום של המעבדה עומד על 5.8%. הילדה שותה כמויות מאד גדולות של מים.
מאד לחוצה.............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תיתכן סוכרת?
פרופ' רפאל לובושיצקי01/08/2007כדי לאבחן סוכרת יש צרך לבדוק את רמת הסוכר בדם בהתאם לקריטריונים המקובלים. אין לאבחן סוכרת רק על סמך בדיקה עקיפה כמו HGBA1C.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת תריסיות- שאלת המשךמיכל31/07/2007
תודה על תשובתך המהירה.
ברצוני לדעת האם תת התריסיות פוגעת ביכולת להרות ותוך כמה זמן מנטילת אלטרוקסין אני צפויה להיות מאוזנת ולהרות. האם כדאי להעזר באמצעי מניעה עד שאני אהיה מאוזנת?
תודה רבה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות- שאלת המשך
פרופ' רפאל לובושיצקי01/08/2007תת תריסיות שמטופלת היטב ובמנון הנכון עם אלטרוקסין אמורה לבהתאזן תוך 6-8 שבועות. לא צריכה להיות בעיה בכניסה להריון אם את מאוזנת.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לירקהאתי31/07/2007
בה
אני חולת סכרת כבר 10 שנים מזריקה אינסולין 5 זריקות ביום כרגע לא מאוזנת וגם יתר לחץ דם ומספר שנים יש לי בעיה נרופתית ברגליים ובידיים, לאחרונה שמעתי על תרופה שנקראת ליריקה שעוזרת לכאבים הנרופתיים, האם יש נסיון עם התרופה הנל בקרב החולים שלך בסכרת ומהם התגובות לחיובי או שלילי, שמעתי שהיא נכנסה לסל התרופת באישור מיוחד (אני בכללית)
תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירקה
פרופ' רפאל לובושיצקי01/08/2007באם את חולת סוכרת ומקבלת 5 זריקות ביום של אינסולין להערכתי טפול הבחירה אצלך הוא עם משאבת אינסולין ולא תכשיר אחר.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירקה - תרופה לנרופתיה
אתי03/08/2007בה
לא התכוונתי שהתרופה היא לסכרת אלה לבעיות נרופתיה סוכרתית?
בכל אופן תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתךמירי31/07/2007
פרופסור אז רק אם אפשר להבין לפי הפתלוגיה שציינתי פה
אתה יכול לדעת למה היה נודול גויטר? האם זה תוצאה של מתח לחץ או חוסר שעות שינה או שמא קרינה מאנטנה שממוקמת בדיוק מול מקום העבודה (במרחק של 6 מטר ממקום העבודה)
האם הספרות הרפואית יכולה לענות על השאלות ממה נגם נודול גויטר אצל אדם בריא?
ותודה רבה פרופסור על תשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף רציתי לשאול
מירי31/07/2007פרופסור מצאו אצלי גידול בגודל אונה אחת של בלוטת התריס. הגידול נמצא בדיוק במקום בו הוצאה אונה ימנית של בלוטת התריס.
לפני כחצי שנה עברתי את הכריתה ועכשיו נמצא הגידול הנוסף ממה זה יכול להיות? ועוד בגודל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף רציתי לשאול
פרופ' רפאל לובושיצקי31/07/2007יש להניח כי חזרה של הגדלה באותו צד היא אותו תהליך פתולוגי. מעניין לדעת מה רמות TSH,FT4 כדי להסביר חזרה הגדול.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
פרופ' רפאל לובושיצקי31/07/2007יצירת NODULAR GOITER באנשים אינה קשורה למאמץ פיסי. זהו תהליך פתולוגי שקורה בקופה ולא בשליטתנו. כלומר, אין ביכולתנו להשפיע על תהליך כזה. בסך הכל אמך נרפאה מהתהליך הפתולוגי לאחר שנותחה וזה מה שחשוב.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)