מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמון זיכרי אצל ילדה בת13אילנה26/05/2007
שלום ביתי בת ה13 סובלת מהורמון זכרי התחלנו בטיפול בבית חולים שנידר אני מאוד לחוצה בגלל המצב הילדה לא בסדר האתנאגות שלה משונה היה כל אזמן אומרת אני לא מרגישה טוב אני לא מרגישה טוב........... זה נורה היה בכה היה נטלה במשך 7 ימים את הכדור רוברה 2 ליום ואחשב היה אמורה לקבל מחזור אני לא יודעת עם המצב אחמיר בגלל הכדורים אבל כל יום זה יותר גרוע רציתי לדעת עם זה שלב שצריך לעבור או שאפשר לעזור לה היה נורה סןבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון זיכרי אצל ילדה בת13
פרופ' רפאל לובושיצקי27/05/2007קשה לענות בפרוט על שאלתך משום שלא ברורה לי הסיבה לעדף הורמון זכרי אצל בתך. יש לכך מספר סיבות.
האם תוכלי לכתוב מה היתה אבחנת הרופאים בשניידר?
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לבלוטה ולמחזורנירית26/05/2007
שלום רב ,
לפני כ-3 שנים גילו אצלי בעייה בבלוטת התריס .כיום אני בת 18 .
המחזור שלי לא סדיר כבר כמה חודשים ,ז"א אני מקבלת אחרי חודש ושבועיים ולא אחרי חודש,כבר תקופה שאני מקבלת מחזור אחרי חודש ושבועיים .לאחרונה המחזור איחר לי ביותר מחודש וחצי וגם לפני שקיבלתי התאשפזתי בבית חולים עקב כאבים בקיבה וכתוצאה מכאבים אלו החלו לי כאבים גם בצד ימין של הבטן רצו לנתח אותי כי חשבו שזה התוספתן אך טעו . אחרי יומיים וחצי השתחררתי הביתה.הכאבים היו כאבים בלתי נסבלים עד כדי כך שלא עצמתי עין כל הלילה,סבלתי גם מעצירות קלה.
לאחר האשפוז קיבלתי מחזור (ביום האחרון של האשפוז) הוא הגיע לי אחרי חודשיים.
עכשיו אני ממתינה למחזור וכמובן שהוא מאחר לי כי עבר חודש מאז שקיבלתי ...... אני מאוד מקווה לא לחוש בכאבים אלו עוד.
אין לי מושג ממה החלו לי כאבים בקיבה שמהם היו השלכות רבות .השאלה שלי היא : האם יכול להיות שזה עקב לקיחת הכדורים לאיזון הבלוטה ובשל כך גם מאחר לי המחזור? או שזה מאוכל כי באותו יום שהתאשפזתי אכלתי מאכל טבול בשמן ולא כל כך הרגשתי טוב אחר כך ... אני מאוד לחוצה מהעניין של המחזור כי כשקבילתי בגיל 13 מחזור לא הייתה לי בעייה כזו ,הוא היה סדיר במשך 3 שנים עד השינוי בבלוטה.
אני במעקב אצל פרופסור ואני לוקחת כל יום כדור בבוקר .לטענת הפרופסור, מצבי מאוזן ולא נראית שום בעייה חמורה. אם כך מדוע גופי עובר תופעות מוזרות? והאם פסי הרזייה בחזה קשורים לתפקוד הבלוטה.?יש לי פסי הרזייה על כל החזה אך לא כל כך בולטים...
אשמח אם תענה לשאלותיי .
בברכה ,שובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לבלוטה ולמחזור
פרופ' רפאל לובושיצקי27/05/2007אזון של תת פעילות בלוטת התריס מצהיע על כך שאי הסדירות וכאבי המחזור אינם קשורים לבעית התריס. יש לפנות לגיניקולוג לבררו.
לגבי הפסים בבטן, יתכן שקשור רק להרזיה ויתכן שקשור לנושא הורמונלי אחר. אנא התייעצי עם האנדוקרינולוג שאליו את הולכת בקשר לכך.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסים..
נירית27/05/2007הפסים הם אינם בבטן אלא בחזה ,חשבתי שיש קשר כי שיערתי שבלוטת התריס שאינה מאוזנת משפיעה על כל הגוף והפסים החלו לבלוט כאשר החלה לי בעיית האיזון בבלוטת התריס.
אני אוטוטו אמורה לקבל מחזור ,ישנם סימנים לכך :כאבי חזה וצמיחת פצעים קלים בפנים.
אז מדוע מופיעים הפסים בחזה? הם אינם קצת..
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסים..
פרופ' רפאל לובושיצקי28/05/2007פסים בעור הבטן או החזה אינם קשורים לבעיות בלוטת תריס. הם יכולים להיות קשורים לשינוי משקל גדולים שגורמים לשינויים באלסטיות העור או לבעיות אנדוקריניות הקשורות ביצור הורמון הקורטיזול.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת- פעילותדנה24/05/2007
שלום. לאחרונה חבר שלי אובחן כבעל תת פעילות של בלוטת התריס ומטופל באלטרוקסין. מה ההשלכות של מצבו ושל הטיפול על חייו ועל בריאותו בטווח הרחוק? מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את מצבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת- פעילות
פרופ' רפאל לובושיצקי24/05/2007דנה שלום,
אם חברך מקבל אלטרוקסין ומאוזן ןבדיקותיו תקינות אין שום השלכה על בריאותו.
אין משהו חיצוני שאפשר לעשות פרט ללקיחת התרופה באפן מסודר ובקורת מדי פעם אצל אנדוקאינולוג.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת תפקוד בלוטת התריסכרמית22/05/2007
אני בת 27 ולאחר דיאטה שהורדתי 34 קילו במשך שנה וחצי עשיתי בדיקות דם והתברר שרמת הTSH שלי 7.7 נאמר לי שזה תת תפקוד בלוטת התריס ניסתי להיכנס להריון והוסבר לי שהסיבה שלא נקלטתי היא בגלל בלוטת התריס (עלי לציין שהיה לי דלקת בבלוטה לפני 7 שנים שהסתדר לבד) יש לעוד חודש שוב בדיקה ובעוד מספר ימים אולטרסאונד
השאלות
1.אם אני יתחיל לקחת כדורים לטיפול בבעיה -האם גם בעית הפריון ומחזור החודשי יסתדרו על לציין שיש לי ילד ואני רוצה שוב להיכנס להריו.
2. אני מעדיפה קודם לטפל בבעיה לפני קליטה להריון -אני לוקחת חומצה פולית האם עלי להפסיק ולשמור שלא להיקלט או שאין לי סיכוי להיקלט.
3 תוך כמה זמן מרגע הטיפול הבעיה מסתדרת וניתן להיקלט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תפקוד בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי24/05/2007שךום כרמית,
אני בהחלט מסכים אתך שיש קודם לאהחן ןלטפל בנושא בלוטת התריס ורק אחר כך לחשוב על הריון.
תת פעילות של בלוטת התריס מאובחנת רק לאחר 3 בדיקות חוזרות לארך זמן של כ-3 חדשים שמראות חזרה של הבדיוקת. יתכנו מצבים זמנהיים שחולפים ואין תת פעילות כרונית. תיתכן גם טעות מעבדה.
לכן קודם יש לאבחן שהבעיה אכן קיימת.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריסגילה21/05/2007
ערב טוב!
אני סובלת ממחלת האשימוטו, מטופלת מזה כ- 6 חודשים באלטרוקסין ונמצאת במעקב אצל אנדוקרינולוג. כיום אני מאוזנת, אך סובלת מבעיות פיזיות שונות שלא היו בעבר כגון: התכווצויות שרירים ברגליים אשר אינן משתחררות במהירות, אלא לאחר מספר ימים, הן לאחר מאמץ פיזי (כגון: הליכה ממושכת) והן ללא כל מאמץ פיזי (כגון: התכווצות שרירי באזור הברך במהלך השינה , דבר הגורם לכאבים עזים וקושי ללכת). האם יש קשר בין התכווציות השרירים לבעיה בבלוטת התריס? בנוסף, רציתי לדעת האם האלטרוקסין גורם לבריחת סידן מואצת מהעצמותוהאם יש קשר בין בריחת הסידן לכאבים בשרירים ובעצמות?
תודה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי24/05/2007גילה שלום,
תודה על שאלתך. אם את מאוזנת עם אלטרוקסין ותפקודי תריס תקינים ואין עדות למנון יתר הרי שאין קשר בין תלונותיך והסימפטומים שתארת.
במנון יתר של אלטרוקסין ולארך זמן תיתכן ירידה בצפיפות עצם.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסיעל20/05/2007
אני בת 22 ובבדיקות שעשיתי התוצאות הן :
TSH 5.9
1 .T4 FREE 14
מה זה אומר ?
תודה, שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי21/05/2007שרית שלום,
הבדיקות מרמזות על אפשרות של תת פעילות של בלוטת התריס.
יש צרך לברר מה הסיבה לחסר תפקוד של בלוטת התריס. מכל מקום חומרתה של הבעיה, אם אכן קיימת, היא קלה ביותר. בשלב זה כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג לברור הבעיה. לדעתי עד שלא ימוצה הברור אין מקום לחשוב על טפול.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתקוה20/05/2007
שלום,
אני ללא ווסת כ4 שנים, מאז שילדתי, ההורמונים שלי (פרוגסטרון, אסטראדיול, וFSH) נמוכים מאד מאז. הורמון החלב גם הוא נמוך, בלוטת התריס בסדר. כולסטרול מעט גבוה שיורד עם השנים. יש לציין שלקחתי גלולות מניעה לאחר הלידה במשך 7 חודשים, מה יכולה להיות הסיבה? אפילו איקקלומין לא שינה כלום ברמות ההורמונים. האם יכולה להיות השפעה של תסמונת תשישות כרונית (CFS) ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' רפאל לובושיצקי20/05/2007את צריכה לפנות בהקדם להתייעצות אצל אנדוקרינולוג.
לדעתי יש כאן בעיה הורמונלית ברורה ומוגדרת כאשר אין וסת 4 שנים לאחר הלידה.לאחר ברור ובסוס האבחנה ניתן יהיה גם לטפל די בפשטות לתקון הבעיה ולהחזרת הוסת והפוריות.
אני פני בהקדם.
אם את מעוניינת, אווכל לעזור לך באם תפני למזכירה בטלפון 046421036 .
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
תקוה21/05/2007מצטערת, אני לא באזור 04, אני בסביבות ירושלים.
האם יש לך הצעת טיפול בכדורים ולא זריקות כמו שבפוריות מצעים לי? אני מאד פוחדת להכנס למעגל זריקות וטיפולי פוריות,[
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' רפאל לובושיצקי21/05/2007איני יודע מה בעיתך האנדוקרינית בדיוק. האם נבדק נושא פרולקטין וההיפופיזה.
אם את באזור ירושלים אני ממליץ לפנות לפרופ. ב. גלזר מהדסה ירושליים.
בברכה,
פרופ. לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מוזרדודי17/05/2007
שלום ד"ר
אני מקווה כי אני בפורום הנכון
לפני כ-11 שנים נכנסתי לטראומה -הלם בעקבות סטרס רציני שבעקבותיו הופר האיזון שבגוף ובין כל שאר הבעיות ישנה בעיה מציקה במיוחד
והוא ריח מוזר (כמו חנקן)במפסעה,אני לא חושב שזה עניין חיצוני (הגייני) כי אם פנימי-אני משוכנע
מאיזה תחום ברפואה מטפלים במין סוג בעיה שכזו? האם אנדוקרינולוגיה
איזה בלוטות נמצאים שם,אם בכלל..........?לימפה,חלב?
בתודה דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח מוזר
פרופ' רפאל לובושיצקי18/05/2007לגבי ריח מוזר או ריח רע יש לברר אצל רופא פה ולסת מה הסיבה. אין זו בעיה הורמונלית.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח.................
דודי19/05/2007????????????????/פה ולסת?
לא נורא! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח.................
פרופ' רפאל לובושיצקי20/05/2007אכן הבנת נכון. מחלקת פה ולסת יכולה לפתור בעיות של ריח רע מהפה שיכולות לנבוע מבעיות בבלוטות רוק, חניכיים ושיניים.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון וחדר כושרחיים17/05/2007
שלום,
רציתי לדעת האם פעילות בחדר כושר (משקולות ומכשירים) מעלה את רמות הטסטוסטרון בגוף?
אני לוקח אחרי האימון גם amino acids. האם יש לכך השפעה על הורמונים כלשהם בגוף? (FSH, LH, TESTOSTERON)??
תודה,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון וחדר כושר
פרופ' רפאל לובושיצקי18/05/2007אין פעילות בחדר כשר משנה את רמות הורמוני המין בגוף, לא FSH,LH,TESTOSTERONE. לקיחת חומצות אמינו תעזור ליצור חלבונים בגוף ולבנית מסת שרירים אך לא יצור הורמונים.
פעילות אינטנסיבית בחדר כשר בגיל ההתבגרות אינה רצויה כי יכולה לבלום את תהליך הגדילה והצמיחה.
לא ציינת בן כמה אתה?
בברכה,
פרופ. לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל17/05/2007
מקווה שאני במקום הנכון... הבעיה שלי קשורה אולי להורמונים, אני פונה אליך כאן כיוון שרופאי נשים לא הצליחו לעזור לי והבנתי שתם מתעסקים בנושאים כאלה.
אני בת 24, המחזור שלי לא סדיר באופן קיצוני (בעבר הייתי מקבלת פעם בחצי שנה או שנה, עכשיו פעם בכמה חודשים) ויש לי עדיין פצעי בגרות. כשאני לוקחת גלולות המצב יותר טוב, אבל אני לא רוצה להיות על גלולות כל הזמן. מה אפשר לעשות חוץ מזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' רפאל לובושיצקי17/05/2007יש אכן צרך בברור אנדוקרינולוגי שיכלול את סיבת הפצעים בפנים והוסת הלא סדיר שהיה בעבר. יתכן כי מדובר בבעיה של שחלות כמו POLYCYSTIC OVARIES SYNDROME .
אנא פני ליעות אנדוקאינולוגי.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמרב15/05/2007
שלום..
תודה על תשובתך על בדיקת הדם (התקינה)...
הפנו אותי לבדיקות האלה כי בזמן האחרון יש לי דופק גבוהה, ירדתי 6 קילו (אני אוכלת), הזעה, חולשה ובלוטת התריס שלי קצת התנפחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
פרופ' רפאל לובושיצקי15/05/2007תודה על האינפורמציה.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי בלוטת התריסחיים14/05/2007
שלום ביצעו לאבי FNA בבלוטת התריס אבחנה משוערת NODULE THYROID WITHOUT THYROTOXICOSIS
ללא שינוי במבנה התריס וללא למפאדנותיהצוארית
הופנה למיפוי בטכנציום -האם הקשרית (שעל פי הFNA הינה גידול פוליקולרי)חמה?
שאלתי מדוע מפנים למיפוי אחרי הFNA ?ומה הסיכוי מבחנה סטטיסתית שזה גידול סרטני?
בתודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי15/05/2007אני בהחלט מסכים אתך שלאחר ניקורFNA אין צרך במפוי. לא ברור לי מדוע זה נעשה.
אין לי פרטים מלאים על תשובת הFNA כדי שאגיד לך אם זה חשוד לגדול או לא.
לדעתי אביך צריך להבדק על ידשי אנדוקרינולוג שיבדוק את הגוש ויראה את התשובה הציטולוגית של הניקור.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס והריוןרויטל14/05/2007
שלום
אני סובלת מתת פעילות כ-5 שנים, בשנתיים האחרונות מאוזנת עם 50 מק"ג אלטרוקסין ביום .
ילדתי לפני חודש ורציתי לדעת מה הסיכונים לעובר במידה ואני עם TSH גבוה, מכיוון שבבדיקה בסוף ההריון נצפה חוסר איזון כזה, והאם הסיכונים הם גם לתינוק לאחר הלידה, והאם יש צורך באיזון במידה ואני מניקה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס והריון
פרופ' רפאל לובושיצקי15/05/2007אזון אופטימלי חשוב יותר בסוף ההריון. לאחר הלידה פחות קריטי.
אין סיבה שלא תהיי מאוזנת לגמרי.
אנא תתייעצי עם אנדוקרינולוג שיברר מדוע אינך מאוזנת כעת.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון14/05/2007
היי, אני בת 23 שוקלת 51 ק"ג וגובהי 1.63
אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס (6.60) אך הt4 free שלי בערכים תקינים.
לאחרונה קראתי קצת לגבי הנושא נדמה שיש לי תסמינים הפוכים ממה שכתוב על תת פעילות:
יש לי חילוף חומרים מהיר, אני רזה, יש לי עור חלק, אין לי בעיות של עצירות או לחץ דם נמוך.
השאלה הנשאלת היא האם יש צורך לטפל בבלוטה למרות שהכל תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' רפאל לובושיצקי15/05/2007בתשובה לשאלתך, אין לי מספיק פרטים לגבי הבדיקה הגופנית ובדיקות מעבדה כדי שאחווה דעה נכונה ושלמה לגבי האבחנה של תת תפעילות בלוטת התריס והאם יש צרך בטפול. האם יש סיפור משפחתי אצלך של בעיות בלוטת תריס? האם הבלוטה עצמה מוגדלת. מה רמות כולסטרול ושומנים בדם?
להערכתי את צריכה אנדוקרינולוג עם ניסיון להעריך את בעיתך ולהחליט אם נדרש טפול.
לא בכל מקרה של TSH גבוה אנו מטפלים.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריסגילה13/05/2007
ערב טוב,
אני חולה במחלת האשימוטו מזה כששה חודשים. גיל: 44.9 משקל: 54 ק"ג (ירדתי כ- 3 ק"ג מאז שהחלתי את הטיפול באלטרוקסין).
תוצאת בדיקת אולטרה - סאונד - הודגמה הגדלה קלה של הבלוטה, מרקמה גס, היפואקואי, ללא קשרים.
תוצאות בדיקות:
ב- 16.11.06 - TSH- 57.78
T4 FREE- 10.7
התחלתי לקבל אלטרוקסין במינון של 50 מק"ג - 5 פעמים בשבוע, 100 מק"ג- 2 בשבוע.
תוצאות בדיקות ב- 7.1.07 :
TSH- 3.96
T3- 1.9
T4-17.7
המינון התרופתי עלה ל- 50 מק"ג - 4 פעמים בשבוע, ו- 100 מק"ג - 3 פעמים בשבוע.
לאחר כחודשיים חל שינוי בתפקוד הכללי. קיימת פעילות מוגברת של מערכת העיכול (יציאות תכופות ושילשולים בשבועות האחרונים, השתנה מוגברת, שיבוש במועד הווסת- פעמיים בחודש הקודם, ווסת מועטה וקצרה, עם כאבי ראש עזים, בחילות וחולשה מוגברת. סובלת מכאבי ראש, חולשה ורצון לישון, כפי שחשתי לפני שהחלתי לקבל טיפול תרופתי.
תוצאות הבדיקות בתאריך 6.5.07 :
TSH- 1.34
T3- 1.9
T4- 18.5
יש לציין כי הפחתתי בשלושת השבועות שלפני הבדיקה את המינון התרופתי (הורדתי כדור אחד של 50 מק"ג בשבוע), ורק היום אני חשה מעט הקלה (השילשולים נפסקו), אך החולשה והעייפות נמשכים גם כיום.
רציתי לשאול מספר שאלות:
א. האם התופעות שפקדו אותי הן תוצאה של מינון יתר? האם מומלץ להפחית את המינון התרופתי?
ב. מדוע איני מסוגלת לתפקד בימים חמים? אני מרגישה שאין לי סבילות לחום, ואני פשוט קורסת במאמץ גופני קל (כגון: טיול, אף שאינו דורש הליכה מרובה)
אודה לך אם תשיב על שאלותי
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי14/05/2007גילה שלום,
הטפול שנתן לך הוא טוב ובדיוק מתאים כפי שמשתקף בערכי FT4,TSH. לא מדובר במנון יתר. לכן גם התופעות שתארת לא קשורות לטפול ולא למחלה אלש מייצגות בעיה אחרת.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)