מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרתחיים10/06/2007
שלום אבי סובל מסוכרת כ5 שנים הוא מטופל ב GLUCCOPHAGE RETARD CAP850 MG 1X2 ביום
תוצאות בדיקות הדם בצום של 12 שעות בסביבות 160 ,ובבדיקות לאחר אוכל בסביבות ה200 בבדיקות HEMOGLOBIN A1C 6.6%.שאלתי באופן כללי האם יש צורך בטיפול נוסף או בהחלפת הכדור או שאין צורך בשום טיפול נוסף.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
פרופ' רפאל לובושיצקי10/06/2007חיים שלום,
לפי הנתונים שצרפת איזון הסוכרת נשמע סביר וטוב. אין לי נתונים על דיאטה משקל ופעילות גופנית של אביך שהם קריטיים כדי להשיג איזון טוב יותר.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס ושחלות פוליצסטיות.שרון08/06/2007
אני בת 24 נשואה כשנה.אנו מנסים להרות בשלושת החודשים האחרונים.
רופא הפוריות שלי אבחן אותי כבעלת שחלות פוליצסטיות.
לאחר העמסת סוכר שיצאה גבולית הוא החליט על טיפול במטפורמין להורדת הסוכר ועל הפחתה במשקל.
המחזור שלי כבר בערך מגיל 16 לא סדיר ועושה הפסקות של חצי שנה והשיא היה שנתיים ללא מחזור. עד לפני שלושה חודשים לקחתי גלולות דיאנה שהרופאת נשים המליצה לי לקחת אותם.המחוזר הגיע עם הגלולות.
לאחר שהפסקתי המחזור הגיע פעם אחת לאחר 25 יום. פעם שניה לאחר 30 יום היה דימום ממש קטן של יומיים שראיתי לעיתים אחרי השירותים ממש מעט דימום.
רופא הפוריות הפנה אותי לברור אינדוקריני כיוון ש DHEA SULPHATE היה 842.0
עשיתי בדיקות כלליות בינתיים עד שיגיע התור לאידוקרינולוג ויצא ש הTSH 6.41
T3 FREE 5.26
T4 FREE 13.9
כלומר הערכים של הT3 וT4 ,EHBHO.
מה דעתך יש בעיה בבלוטה?
יש לזה השפעה על כל המצב שלי הקשור לפוריות.
הייתי רוצה לשמוע מה דעתך כי התור עוד רחוק.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס ושחלות פוליצסטיות.
פרופ' רפאל לובושיצקי10/06/2007אכן יש כאן 2 בעיות שדורשות הערכה של אנדוקרינולוג. גם בעית שחלות פןליציסטיות וגם תת תריסיות שאצלך היא קלה ובשלב סובקליני. כל אחת משתי הבעיות יכולה לגרום לבעיה בפוריות. ההערכה העיקרית שצריכה להיעשות על ידי אנדוקרינולוג היא לגבי שחלות פוליציסטיות והמערך ההורמונלי וסיבתו.
הטפול לשתי הבעיות, לאחר ברור מתאים הוא פשוט וקל וכרוך בפוריות.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה בשלב סובקליני
שרון11/06/2007תודה על התשובה!
אפשר להסביר יותר על התוצאות של בלוטת התריס.האם אני אצטרך לקחת תרופות?
לגבי ההורמון השני שגבוה האם זה נורמלי למי שסובלת משחלות פוליצסטיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה בשלב סובקליני
פרופ' רפאל לובושיצקי12/06/2007תת פעילות בלוטת התריס נחלקת למצב סובקליני שבו אין סימפטומים לנבדק ורק המעבדה מראה TSH גבוה כאשר הורמון הבלוטה עצמה FT4 תקין. זהו מצב כימי בלבד שיכול עם השנים להעמיק ואז נדרש טפול. במרבית המקרים אים החמרה והמצד הזה סטטי ואינו עובר לשלב הקליני שבו חייבים לטפל.
אין לרמת TSH ולנושא בלוטת התריס שום קשר עם שחלות פוליציסטיות.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEAתקוה08/06/2007
מהי רמת נורמה שלהורמון ה-DHEA SO4 אצל נשים בגיל ה20?
(בת 25 עם ערך של 1.65)
והאם זהו הורמון של האדרנל האחראי גם על מערכת הורמוני נמין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA
פרופ' רפאל לובושיצקי10/06/2007שלום,
קשה לאמר מה ערכי הנורמה ללא ציון היחידות של DHEAS והמעבדה בה בוצעה הבדיקה והשיטה.
מכל מקום הורמון הDHEAS אינו אחראי על מערכת הורמוני המין. זהו מ מוצר ביניים של יותרת הכליה בעל תכונות אנדרוגניות חלשות. יש הורמונים נוספים בעלי תכונות אנדרואגניות כמו 17HYDROXYPROGESTERONE,EYHIOCHOLANOLONE ועוד. ההורמון הגברי העיקרי גם אמל האשה הוא TESTOSTERONE ונוצר מהפיכה בכבד של ESTRADIOL .
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה. אבל לא ההשימוטומרים07/06/2007
זה הענייין כאן. השאלות והתהיות זה לגבי תת פעילות בלוטת התריס ככלל.
האם זה עלול לגרום לסיבוכים מסוימים לעובר?
ומה אתה חושב לגבי ההשערה שאולי ביתי סובלת מכך? האם ישנם מקרים רבים בהם תת פעילות בלוטת התריס מועברת גנטית, ובאה לידי ביטוי בגיל צעיר (שנה)?
תודה לך, ומקווה שאני ברורה מספיק ולא מציקה מדי.
תודה, מרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה. אבל לא ההשימוטו
פרופ' רפאל לובושיצקי08/06/2007שלום רב,
כפי שהסברתי ואני חוזר שוב, תת תריסיות בזמן הריון אינה גורמת לנזק לעובר אם הטפול כרוך באזון טוב ומבוקר. אין העברה גנטית של המחלה לעובר. תת תרייסיות כמו מחלות אחרות של בלוטת התריס מראות נטיה משפחתית אך לא גנטית. פרושו שיש רבוי מחלות תריס במשפחה , בגילאים מאוחרים ומבוגרים.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האשימוטו בהריוןמרים07/06/2007
שלום,
לפני כחודש בשבוע השמיני להריון התגלו אצלי TSH גבוה - 10.54 ו - T4 יחסית נמוך 10.9
מאז אני לוקחת 50 מק"ג אלטרוקסין כל יום. בבדיקת דם חוזרת שעשיתי השבוע, אני בשבוע 12 להריון, TSH - 7.16 ,T4 - 12 , T3 - 2.64
ו - ANTITHYROID - 791. הרופא המליץ לי לקחת יום 100 מק"ג ויום 50 מק"ג אלטרוקסין והודיע לי שקרוב לוודאי שזה אכן האשימוטו :<<<
השאלות שלי הן, האם ישנה בעיה או שיכולה להתעורר בעיה לעובר בעקבות המחלה? או פשוט מאוד אני רוצה לדעת מהם הסיבוכים האפשריים במקרה של האשימוטו בהריון.
בנוסף, ילדתי לפני כשנה, הילדה בריאה ברוך השם, אבל האם יכול להיות שהיא סובלת כבר מהבעיה??? בספירת דם שנערכת בגיל שנה לא נבדקת רמת TSH, וישנם סממנים שאני יכולה אולי כן לשייך כמו שלשולים כרוניים, קטנת גוף יחסית (אין בעיה התפתחותית), וחוסר ברזל. האם כדאי לבדוק את רמת ה TSH אצלה?
מצטערת שהלאתי בפרטים ושאלות, אך אני מאוד מוטרדת.
המון תודה, מרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האשימוטו בהריון
פרופ' רפאל לובושיצקי07/06/2007מחלת השינוטו הוא שם לסוג הנפוץ ביותר של תת פעילות בלוטת התריס. בהריון מקפידים לאזן בצורה אופטימלית חולי תת תריסיות בלא חשיבות לסיבה. אין משהו מיוחד בר סיכון במחלת השימוטו לעומת סיבות אחרות לתת תרייסות.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעולה??אליסיה07/06/2007
שלום רב,
ערכתי בדיקות לקראת ניתוח בלוטת התריס - אותו ביצעתי לפני יומיים (2 קשריות בגודל של כ- 2X3 שאחת מהן החלה לדחוף מעט את קנה הנשימה).
כל הערכים בתפקודים השונים ורמת ההורמונים התקבלו בתוצאה טובה חוץ מ- THS ברמה של 0.05.עפ"י מה שהבנתי זו יכולה להיות בעיה הקשורה עם הוראות תפקוד שמתקבלות מהמוח.
בדקתי תוצאות אחורה וגיליתי שבינואר היתה אותה תוצאה.
גם האנדוקינולוגית וגם רופא המשפחה לא התרגשו מזה במיוחד, אבל בעת שהגעתי לניתוח גם הופא המרדים וגם המנתח העירו על כך שצריך בירור.
קצת מבולבלת....
שאלתי היא: האם זו יכולה להיות בעיה הקשורה בתפקודי מוח (כמו גידול ...), האם יש טיפול תרופתי?
תודה
אליסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעולה??
פרופ' רפאל לובושיצקי07/06/2007אליסיה שלום, הממצא של TSH נמוך עם רמות תקינות של הורמוני בלוטת התריס FT4,T3 אינו מעיד על בעיה אלא על מנגנון פיסיולוגי של זפק רב קשרי עם קשריות אוטונומיות.
יש מקום לנתוח בשל הלחץ על הקנה.
לאחר הנתוח יש לחזור על תפקודי בלוטת תריס לודא שאין/או מתחילה תת תפעילות של בלוטת התריס[שמאופיינת דוקא ברמות TSH גבוהות]
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתמלי06/06/2007
אני בת 54 סובלת מסכרת 14 שנה מטופלת בכדורים בגלובן וגלוקמין ולכאב ברגלים אני מקבלת גאבאפנטין 400 מג 6 אלגולזין ביום וכדור לבלוטת התריס שאלתי העים יש היום כדורים חדשים שיוכלים לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת
פרופ' רפאל לובושיצקי06/06/2007שלום,
לא ברור לי האם כאבי הרגליים נובעים מסוכרת. האם נבדקת על ידי נוירולוג? האם ערכו בדיקת EMG?
חייבים קודם לאבחן את הסיבה לכאבים ורק אחר כך לשקול טיפול.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן מדוללת לאחר לידהמלי06/06/2007
בתי השמינה מאוד בהריון ראשון וכרגע יש לה בטן מאוד מדוללת ולא יפה לגילה האם יש דרך לעזור חוץ מניתוח כי היא סובלת מקרשיות בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן מדוללת לאחר לידה
פרופ' רפאל לובושיצקי06/06/2007שלום,
בטן מדולדלת לאחר לידה היא מצב טבעי ולא הורמונלי. נראה לי שנתוח זו פעולה דרסטית מדי. כדאי לשקול דיאטה, פעילות גופנית והרבה סבלנות. אם לפני הלידה לא היתה בטן מדולדלת, הרי שעם הפעולות שהצעתי והזמן היא תחזור למצבה מלפני הלידה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רק שאלה...תת תפקוד בלוטת התריסמירב05/06/2007
שלום,
אני בת 33 ועשו לי בדיקות כלליות עקב עייפות כמה חודשים+עלייה משמעותית ומעצבנת במשקל+גרד בגוף, יצא הממד THS 20.22 ולאחריהן בדיקות נוספות לתפקוד הבלוטה ויצאו התוצאות הבאות:
TSH20.27
FT49.7
FT34.42
THYROID PEROXIDASE AB 329
בנוסף, במיפוי בלוטה יצאו התוצאות הבאות:בלוטה מוגדלת בשתי אונותיה,בולטת יותר ההגדלה של אונת שמאל של הבלוטה.ריכוז - חוסר הומוגניות בריכוז.ריכוז מודגש באזור קצה תחתון של שתי האונות.
רופא השמפחה טוען שאני כבר יכולה להתחיל לקחת את הכדור שנותנים לתת תפקוד הבלוטה ואינדוקרינולוג ששוחחתי עימו בטלפון אמר לי גם שסביר להניח שאני אצטרך לקחת את הכדור לכל ימי חיי.
האומנם? האם פעילות גופנית לא תוכל לעזור פה?דיקור/אלטרנטיבי?
אודה לתשובתך המלומדת
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רק שאלה...תת תפקוד בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי06/06/2007שלום, אני מתרשם שאכן יש לך תת פעילות של בלוטת התריס , על רקע מחלת השימוטו שהיא תהליך אוטואימוני שגורם להרס הבלוטה. עקב כך יש צרך בטפול תחליפי בהורמון,אלטרוקסין. הטפול הוא לכל החיים.
כיוון שהתהליך שגורם לתת פעילות הוא הרס עצמי של הבלוטה,וזו המחלה, אין משהו חיצוני שיכול למנוע זאת כמו דיאטה או פעילות גופנית.
אנא התייעצי עם אנדוקרינולוג.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
מירב06/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת וויאגרהנ.04/06/2007
שלום,
אני חולה סכרת ויש לי קשיים בתפקוד המיני. תוכל להציע לי טיפול שמתאים לחולה סכרת ומאפשר שמירה על דיסקרטיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת וויאגרה
פרופ' רפאל לובושיצקי06/06/2007אכן סוכרת קשורה בירידה בתפקוד המיני. הטפול לכך הוא עם ויאגרה או סיאליס.
יחד עם זאת, ירידה בתפקוד המיני מחייבת ברור על ידי אנדוקרינולוג, לברר האם אין סיבה הורמונלית אחרת לירידה כזו ואז הטפול אחר. אנא פנ הוהתייעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס - אנא עיזרו לנו...!אבא דואג31/05/2007
ביתי משרתת כצינה בצה"ל ובבדיקה שגרתית מצאו לה גידול בגודל של כ-30 מ"מ על בלוטת התריס.
להלן תוצאות הבדיקה הציטולוגית:
בדיקה ציטולוגית co7-172
אבחנה : co7-172/1
Regular follicular cells with microfollicular pattern probably hyperplastic nodule.
Follow up is recommended.
T96000
M09350
שאלתנו - בקשתנו :
האם חייבים לנתח..?
אם כן - איזו מחלקה בבית חולים בארץ ואיזה רופא מנתח הכי מומלץ..?
אנחנו מאד מודאגים גם מבחינה בריאותית וגם משום
שלצערנו כל חתך אצלה בעור מתאחה בצורה מכוערת - ואנחנו מדברים על בחורה מאד צעירה ....
אנא עיזרו לנו בפורום או במייל ...
תודה מכל הלב למשיבים..
אבא דואג וכל בני המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המייל שלנו לתשובהabadoeg@ walla.com
אבא דואג31/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס - אנא עיזרו לנו...!
פרופ' רפאל לובושיצקי03/06/2007שלום,
יש להתייעץ עם אמדוקרינולוג כדי שיראה פרטים מעבר לניקור כולל בדיקות נוגדנים, תפקוד הבלוטה הערכה של גדלה וצורתה וכן עיון מדוקדק יותר בניקור ואז יש להחליט האם טפול תרופתי או נתוח.
אנא פנו לאנדוקרינולוג.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי בלוטת התריסחיים31/05/2007
שלום אבי עשה מיפוי בבלוטת התריס
ממצאי הבדיקה ,
הבלוטה בגודל ובמיקום תקין
הקליטה באונה השמאלית הומוגנית ומודגם PIRAMIDAL LOBE
קיימת קשרית קרה באונה הימנית , היכולה להתאים לממיצא המישושי.
קיים רושם של קשרית נוספת באזור האסטמוס.
שאלתי מה הסיכוי מבחינה סטטיסטית שמדובר בגידול ממאיר ,ומה המשמעות של קשרית נוספת באזור האסטמוס
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי בלוטת התריס
בדרך כלל יש צרך במקרים כאלו לעשות ניקור של בלוטת התריס ובדיקה מיקרוסקופית ציטולוגית. מדברים על סיכוי סטטיסטי של גדול בשעור של עד 20%.
יש לפנות לאנדוקרינולוג להערכה ולבצוע הניקור.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו !!!שאלה31/05/2007
ד"ר שלום רב,
אני בת 29 ומאושפזת כרגע בבית חולים כבר שבועיים !
היתי מאוד רוצה לקבל את חוות דעתך וניסיונך במקרה שלי.
לפני כחודשיים, עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס עקב גידול ,
אח"כ התברר שהגידול היה בעל 3 קשרים פפילאריים .
במהלך הניתוח , כנראה בטעות הסירו את כל בלוטות הסידן ולא יידעו על כך.
במהלך חודשיים לאחר הניתוח הייתי בבדיקות ולא בדקו רמות סידן בדם .
הגעתי לב"ח אחרי התמוטטות עם קלציום ברמה 4 , לאחר בירור התברר
שהגעתי למצב של פרה- סינקופה, היפו- קלצמיה והיפו- מגנזיה .
הועברתי לטיפול נמרץ עקב QT מאורך, קיבלתי קלציום ומגנזיום באינפוזיה
רמת הקלציום והמגנזיום עלתה והמשכתי לקבל טיפול בכדורים.(קלציום סנדוס ואלפא D3)
הבעיה בכל הסיפור הזה , היא שאחרי 15 ימי אישפוז כדורי הקלציום והמגנזיום
לא נספגים בגוף, אפילו תוך מתן מינונים שונים.
מה עלי לעשות ? האם יש פיתרון ? אני חייבת להיות מחוברת רק לאינפוזיה בגלל דחייה של הכדורים?
האם נתקלת במצב זה ? אשמח לקבל את תשובתך בעינין זה . אני אובדת עצות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו !!!
המצב שלך בר פתרון אך דורש התערבות פעילה של אנדוקרחינולוג לתקון כל הבעיות. איני יודע היכן את מאושפזת ומתי תשתחררי.
רק אנדוקרינולוג עם ניסיון רב יכול להפוך את בעיותיך לברות פתרון ופשוט.
תודיעי לי על אינפורמציה ששאלתי.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת משקל אחרי היריןמיקי29/05/2007
שלום. במהלך ההיריון התגלתה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס וקיבלתי טיפול באלטוקסין. אחרי הלידה הורדתי הרבה משקל ומהר מאוד, מה שלא אופייני לי בכלל. כמובן שאני שמחה על זה, אבל הייתי רוצה לדעת אם זה יכול לקרות בגלל בלוטת התריס וכדאי לבדוק את זה או שהכל בסדר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת משקל אחרי הירין
פרופ' רפאל לובושיצקי29/05/2007אם נושא תת תריסביות שלך מטופל במנון הנכון של אלטרוקסין ובדיקות FT4,TSH תקינות הרי שאת מאוזנת מבחינת בלוטת התריס. ואז הורדת המשקל אינה קשורה לתת תרייסות ומחייבת דיאטה ופעילות גופנית.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני באמת מעוניינת לדעת ...נירית27/05/2007
אני באמת מעוניינת לדעת האם אני יכולה להסיר את פסי המתיחה מהחזה? והאם שיזוף עוזר להעלימם?
אם אינך יודע את התשובה כי מן הסתם אינך מתמצא ברפואת העור,אשמח אם תפנה אותי לפורום של מומחה לעור בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני באמת מעוניינת לדעת ...
פרופ' רפאל לובושיצקי28/05/2007אכן את צריכה לפנות למומחה עור בנושא זה.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתך הועברה
מערכת BeOK29/05/2007שאלתך הועברה [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=64 id=link]לפורום רפואת עור אסטתית[/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)