מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנפחויות סביב פי הטבעתהילה18/05/2011
שלום ד"ר ,
אני בת 17 וחצי ובחודשים האחרונים אני חושדת כי יש לי בעיה במערכת העיכול או בנרתיק(מובן לי שאין זה תחום מומחיותך)
יש לי הפרשות חומות וצהובות באופן קבוע, במיוחד לאחר המחזור החודשי.
חשדתי בעבר שיש לי התנפחויות אך כעת ברור שזהו המצב.
בנוסף, אני חשה במעין הפרעות או כאבים קטנים וגם בנפיחות באזור הבטן התחתונה..
אני מאמינה שהמצב נגרם עקב ישיבה ממושכת, אי-שתיית מים ותזונה לא מאוזנת.
אני לא בטוחה לאיזה רופא לפנות, כי נראה שעקב המיקום של הנפיחויות, ההפרשות גם קשורות לכך..
תודה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחויות סביב פי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/05/2011תפני לבדיקה אצל פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת צואהנטלי18/05/2011
אני נקייה בכללי אך מה לעשות שהתחיל לי דליפות צואה ,לא נעים האם זה יכול להיות שנידבקתי מאסלה ציבורית שישבתי עליה?
והאם אפשר להחלים מיזה.אני מוצאת את עצמי מנגבת ומנגבת ואח"כ עוד יוצא לתחתונים ונישאר שם עד שאני חוזרת מעיסוקיי.ממה זה?
יש לציין שעכשיו אני מתחילה טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת צואה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/05/2011אין פרטים כדי לענות על השאלה.
מה זה להדבק מאסלה ציבורית - לא מכיר דבר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כריתת טחורים ואספיריןאבי18/05/2011
שלום,
לפני כשבועיים עברתי ניתוח כריתת טחורים שעבר בהצלחה. מאז כאבים אך ללא דימום כלל. טרם הניתוח דיממתי מהטחורים מה שגרם להפסקת האספירין (שאני לוקח בגלל סכרת) עם הטבה מסויימת. האם כעת, שבועיים אחרי, ללא דימום, אני יכול לחדש את הטיפול באספירין ?
אודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח כריתת טחורים ואספירין - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/05/2011כן, ולעקוב אחרי התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהלירון18/05/2011
שלום
אני סובל מפיסורה ומטופל בפרוקטופואהם. האם הטיפול יכול להצליח כל עוד אני מתאמן בחדר כושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/05/2011אין קשר לחדר כושר.
בנוסף לפרוקטופאום זקוק למשחה לרלקסציה של השריר (נייפדיפין או רקטוג'זיק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אפשר להשתמש בפרוקטו-גליונולאסנת18/05/2011
אני סובלת מטחורים, זו הפעם השנייה שהם פרצו,
בנוסף לטחורים הפעם הופיעה לי פריחה בכל האזור, גם יותר למעלה
לפי התחושה שלי הפריחה זה מהרטיבות שיש באזור כל הזמן...
לאחר התייעצות עם האינטרנט, שכן לא היה לי זמן לפנות לרופא, התחלתי שימוש בדזיטין לפריחה, ובמקביל כבר 8 ימים אני משתמשת בפרוקטו-גליונול קרם
יש הגבלת זמן על שימוש בתכשירים אלה?? מה הסיכון??
איני רוצה להפסיק שכן בפעם שעברה זה הדבר שעזר, אני כרגע סובלת מכאבים עזים
המפריעים לי לישון, ולוקחת די הרבה משככי כאבים בנוסף
במידה ולא עובר, מה הצעד הבא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן אפשר להשתמש בפרוקטו-גליונול - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/05/2011הערה כללית חשובה!
האינטרנט הוא לא רופא ולא תחליף לרופא!
אדם שסובל מפנה הזמן ופונה לרופא לבדיקה ולעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...
אסנת18/05/2011רק רציתי לדעת אם שימוש ממושך עושה לי נזק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת... - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/05/2011בכל זאת - תלכי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפיסורה גורמת לקפלי העור?זאב17/05/2011
האם עקב פיסורה יכולים להיווצר קפלי עור?
האם הם נעלמים בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפיסורה גורמת לקפלי העור? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/05/20111. כן.
2. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת ניתוח פיסורהזאב17/05/2011
האם ניתוח פיסורה נעשה בהרדמה מלאה או מקומית?
יש עדיפות לאתח האפשרויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/05/2011אפשר בכל סוג הרדמה.
הפשוט יותר לכולם זו הרדמה כללית קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםדני17/05/2011
שמתי לב שאחד הטחורים מדמם בניגוב ובניגוד לעבר עדיין מפריש דם לאחר זמן מה.האם לחכות לריפוי עצמוני או שמה לפנות לפרוקטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/05/2011ם לא משתפר מעצמו, תפנה לפרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה דחוף .כוכי17/05/2011
אני בת 17 וחצי , וסובלת הרבה זמן מעצירות ..
אני אוכלת הרבה ג'אנק פוד וכמעט ולא אוכלת ירקות / ולא שותה הרבה מים .
אני בנוסף לכל גם סובלת מחרדות ומלחץ נפשי , מה שגם יכול להוביל לעצירות .
לא מזמן אחרי הצואה ניגבתי וראיתי שירד לי דם רק מפי הטבעת ולא מהצואה עצמה .
ולאחר הצואה קצת צרב לי בפי הטבעת ..
אם היציאות הן רכות - אז לא יורד לי דם ואם הן קשות אז כן -
אך היום בבוקר היה לי שלשול וירד לי המוןןןן דם .. לא בצואה עצמה , אבל כשניגבתי והסתכלתי כל האסלה ראיתי המון דם .
אני ממש לחוצה. האם זה יכול להיות סרטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה דחוף . - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/05/2011לא נשמע כסרטן.
נשמע יותר כמו פצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ,
כוכי17/05/2011אתה בטוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה , - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/05/2011???
לא מבין מהות השאלה!
אם אתה לא מאמין אז מה אתה מחפש פה?
חוץ מזה, לך להבדק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מפי הטבעתאיילת17/05/2011
שלום רב,
שאלתי נוגעת לסבתא שלי שהיא בת 95, בסה"כ בריאה.
לפני כחודש התחיל לה דימום מפי הטבעת, בהתחלה חשבנו שזה יעבור אבל לאחרונה
זה התגבר.
רציתי לדעת מה הבדיקה והטיפול האפשרי שיכולים להיות הכי מתאימים לגיל שלה,
ועל מה זה יכול להצביע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/05/20111. לבדוק לטחורים ולטפל בהתאם (קשירה).
2. ?? לחשוב על קולונוסקופיה (אם היא קנדידטית לניתוח אפשרי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לבוטקסראובן16/05/2011
לאחר זריקת בוטקס-
א.תוך כמה זמן ניתן לקבוע שהזריקה נכשלה?
ב. בהמשך לא'- כמה זמן לאחר הזריקה ניתן לנתח?כלאמר- האם צריך לחכות תקופה מסויימת?
ג. לאחר זריקת בוטקס, (שכנראה נכשלה-) לאחר יציאה יש בליטה בפי הטבעת, שמצטמקת אח"כ. האם קשור?האם טחור?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לבוטקס - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/05/2011א. תוך מספר ימים.
ב. אין זמן המתנה מיוחד.
ג. צריך להבדק כדי לענות על השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הליך HAL דופלרb15/05/2011
שלום,
לפני כ5 ימים עברתי הליך HAL דופלר לטחורים בדרגה 3. נאמר לי ע"י הרופא שלמעט אי נוחות קלה שארגיש בימים הקרובים לא אמור להיות כאב כלל. אני חווה כאבים עצומים במתן צואה ולמרות שאני לוקח כמה כמה חודשים סיבים תזונתיים שרשם לי הרופא וכן שותה 3 ליטרים מים ביום - נדמה כי יש לי עצירות והצואה לא רכה.
אני די מיואש (גם לא מקבל עצה עוזרת מהרופא) - מה ניתן לעשות כדי לרכך את הצואה מלבד מה שאני עושה עד עכשיו? האם אתם מכירים את התופעת הכאב אחרי הליך כזה? מה המלצתך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הליך HAL דופלר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/05/20111. כפית שמן פרפין לפני השינה.
2. אם לא מספק - להוסיף קצת נורמלקס כל יום.
3. ללכת להבדק אצל המנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים ושלשוללילי15/05/2011
אני סובלת מהתנפחות באזור פי הטבעת והכאבים גדולים
בניגוד לכל הכתוב באינטרנט אני לא סובלת מעצירות אלא משילשולים רבים
האם יתכן שאלו הם טחורים?
כמו כן , אני נוטלת קומדין, האם יש סיכון גבוהה יותר של דימום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים ושלשול - תגובה
ד''ר מרט חייקין15/05/2011כן וכן. שילשולים גורמים להחמרה במצבם של טחורים וקומדין מדלל דם שיכול להביא אפילו לדימום ספונטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ממולץ
לילי15/05/2011תודה רבה על תשובתך המהירה. איזה טיפול ממולץ שאינו נוגד את הקומדין? יש לי מחלה הנקראת APLA ואני נמצאת בברור למחלת לופוס- האם יש קשר בין מחלות אלו לטחורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ממולץ - תגובה
ד''ר מרט חייקין15/05/2011אין קשר, צריך להיבדק לצורך התאמת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בפי הטבעתכרמית15/05/2011
שלום רב,
השבוע הייתי אצל פרוקטולוג בפעם הראשונה בחיי בעקבות עצירות קשה.
הוא בדק אותי עם אצבע בפי הטבעת ועד כמה שהבחנתי הוא עשה זאת עם כפפות.
אציין כי הוא לא שטף ידיים קודם לכן ולא החלפתי את הנייר שעליו הייתי, הוא אמר שזה נקי והאמנתי לו.
פתאום החל לי גירוד בלתי פוסק בפי הטבעת, ומידי פעם בנרתיק וגם אדום וצורב שם, האם זה צירוף מקרים, האם ייתכן כי הדביק אותי בזיהום כולשהו או במחלת מין?
האם הוא מחויב לרחוץ ידיים לפני שהוא בודק אותי? הוא בדק עם כפפות.
בדרך כלל אני מאוד קפדנית ומבקשת לרחוץ לפני טיפול בי, אך הפעם משום מה לא ביקשתי ואני כועסת על עצמי.
האם על פי נסיונך, אפשר להידבק כך בזיהום כולשהו או במחלה זיהומית?
אני ממש פוחדת, אני אמא טרייה כחודש וכמה ימים לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/05/2011לא נשמע.
רצוי לרחוץ ידיים לפני ואחרי בדיקה.
לא עושים בדיקה רקטלית בלי כפפות כך שגם את וגם הרופא מוגנים.
אין סבירות להעברת מחלות בתנאים האלה ובטח שלא מחלת מין כפי שאין אפשרות להעברת מחלת מין מקרש בשירותים.
את נשמעת לי סקפטית ומטילה ספק באמיתות ההערה לגבי הניר?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגלקס ונורמלקס לאורך זמןראובן14/05/2011
האם ניתן לצרוך את הפגלקס או הנורמלקס לאורך חודשים?
האם יש סכנת תלות ו/או נזק כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגלקס ונורמלקס לאורך זמן - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/05/2011אפשר אבל לא רצוי.
תלות היא דבר מורכב ובעייתי אבל כן, אפשר לפתח תלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)