מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפקוגרפיהדנה29/03/2011
שלום ד"ר,
יש לי שאלה בקשר לבדיקת דפקוגרפיה שאליה הופניתי עקב חשד לצניחת רקטום:
עד כמה שידוע לי, בדר"כ, כאשר אדם רוצה להתרוקן הוא חש בלחץ- והבנתי שמה שמפעיל את המעיים במצב "בריא"- זה התנועתיות של המעי, ולא לחיצה או מאמץ בשרותים. ( כפי שקורה כשיש עצירות- ובדר"כ דווקא אין לי עצירות...).
1.אם כך, מה אמור "לגרום" לי להרגיש צורך "מלאכותי" ליציאה בבדיקה? כי הרי אתבקש להתרוקן, ואני חוששת כי לא יהיה לי "דחף" להתרוקן.
2.וגם באיזה "סוג" יציאה מדובר? כי אני לא רוצה להתאמץ- הבנתי שזה לא טוב..וזה בדיוק מה שגורם לצניחות. אז מה אמור כן לגרום לי ליציאה בזמן הבדיקה? והאם זאת אמורה להיות יציאה "קשה" שאצטרך להפעיל כח/מאמץ כדי להתרוקן? או יציאה "רגילה"... ( כמו אולי בחוקן)?
תודה על הסבר,
אנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפקוגרפיה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/03/2011"בחוקן" זו לא יציאה רגילה - טבעית.
בכל יציאה יש צורך במאמץ מסוים לבצע הצאיה - זה הטבעי.
משפט הפתיחה לא ברור לי - צניחה של הרקטום היא אבחנה קלינית בהסתכלות ולא אבחנה רנטגנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה?
דנה30/03/2011תודה על תגובתך, אבל אני די מבולבלת:
האם האבחנה של צניחת רקטום היא רק בהסתכלות? אין שום בדיקות נוספות שיש לעבור? כדי לאשרה? או כדי לקבוע את דרגתה?
איך מחליטים על טיפול? קרה לי פעם אחת לפני חודש וחצי בעת מאמץ גדול בשירותים. גוש בולט לעין- שנראה כמו מעין חצי כיפה- הוא היה רירי כזה...
מאז- לא קרה לי שוב, אבל אחרי יציאה בשרותים- במיוחד אם אני מתאמצת- אפילו מעט- אז בהסתכלות במראה אני רואה בליטה "מבצבצת" מתוך פי הטבעת. בצבע אדום. וזה אינו טחור- כי כל הבדיקות שעברתי עד כה- שללו טחורים. ( בדיקה רקטלית, קולונס' קצרה, אולטרא סאונד רקטלי ומנומטריה).
בדפקוגרפיה- שכרגע עברתי לא ראו פרולפס, אבל ראו רקטוצלה קטן שלא לוכד בריום, ואנטרוצלה לא מפריע/ חוסם.
האם ייתכן שבבדיקת כירוג הוא ממש "יעודד" פרולפס?
ואם לפי דברייך האבחנה היא רק קלינית בהסתכלות, אז בשביל מה כל הבדיקות האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/03/2011שאלה טובה. התשובה מורכבת מדי.
אם מתמקדים בצניחה בלבד רצוי (אבל לא הכרחי) בדיקת מנומטריה להגדיר את תפקוד הסוגרים הבסיסי לפני הניתוח (בעיקר כדי שלא תהיינה טענות אחרי).
אם יש ספקות והסימפטומטולוגיה בעיקרה היא "הפרעה" בצאיה שמתבטאת בקושי ביציאה ועצירות כרונית הרי שאז יש צורך להגדיר כראוי את הנסיבות כדי שאפשר יהיה להציע טיפול נכון אפשרי.
הסיבה העיקרית אצלך שפנית לכתובת הלא נכונה ולא התחלת עם פרוקטולוג אלא סיימת איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- כי עדיין מבלבל נורא
דנה30/03/2011תודה,
אבל, אני לא ממש מבינה. לפי דברייך עולה כי הרופא- גם פרוקטולוג/ כירוג אמור להסתמך על תיאור המקרה שלי - בעיקר!
אבל- מאז, זה לא קרה לי ככה. אלא "רק" בליטה לאחר מאמץ שנשארת בתוך פי הטבעת, או אם אני "תופסת" את אזור פי הטבעת בשתי ידי ואז מתאמצת מול המראה- אז יש מעט גלישה החוצה- אך לא יוצא....וגם- מיד אחרי המאמץ- אחרי כמה דקות- הכל נראה שוב רגיל.. ובמיוחד- לאחר שאני מבצעת תרגילי רצפת אגן שלימדו אותי בפיזיותרפיה. ( הרקטום כאילו נשאב חזרה פנימה).
אז? פרוקטולג ינסה בכח להוציא לי את זה החוצה רק כדי לאשר או לשלול צניחה? ואם זאת הייתה צניחה חד פעמית- גם אם בגודל מלא, או נניח- צניחה מסויימת, אז מה עושים? לא רוצה שבדיקת פרוקטולוג שיכריח אותי להתאמץ וייחפש את זה- תגרום לכל זה לקרות שוב באופן מלאכותי, כאשר מנגד- בשרותים זה כבר לא קורה לי.
אין לי עצירות. מידי פעם יש לי קושי להתרוקן לגמרי. אבל- אני לא מפעילה מאמץ- מהפחד, ואז אני מרגישה לפעמים חוסר נוחות והרגשת מלאות/נפיחות- שחולפת לאחר לילה- עם היציאה הקבועה של הבוקר.
בקיצור- זה לא מוזר? כל הסיפור? האם פרוקטולוג ישר ירצה לנתח? או לגרום לזה לצאת? הפיזיותרפיסטית הסבירה לי שתרגילים כאלו יכולים להעלים לי את התופעה, אבל- אם אתאמץ- אני אגרום להחמרה. ולפי דברייך: מאמץ מכוון ע"י בקשה של כירוג= החמרה מכוונת?
מה לעשות? חשבתי שברפואה מסתייעים בבדיקות - מאחר והן מדד "אובייקטיבי" יותר מתיאור זה או אחר של חולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- כי עדיין מבלבל נורא - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011אם זה לא יוצא בשירותים אין מצב "מלאכותי" שיעשה זאת. הבדיקה הנכונה היא במראה עיניים בשירותים.
אם זה לא קורה, כרגע לא עושים כלום. אם יתפתח, יש ניתוחים. בינתיים מרככי יציאות וביו-פידבק.
ושוב...אם הבעיה היא של עצירות על רקע קושי בהתרוקנות - יש טעם בבדיקות. אחרת, אין טעם, בטח לא כדי לאבחן צניחה שלא קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה תת עוריתבן 3629/03/2011
לפני מספר ימים הרגשתי שיש לי בליטה קשה תת עורית גדולה (אולי בערך 3-4 ס"מ בגובה של כס"מ) בפי הטבעת. מדובר במשהו תת עורי שאינו מדמם, אך קצת כואב כשאני יושב, יותר כמו לחץ מאשר כאב. לא מפריע מאוד ליציאות, כלומר לא שורף או משהו כזה.
האם זה גידול,או יותר סביר להניח זיהום תת עורי?
האם זה דורש טיפול דחוף, או שאפשר לחכות כשבועיים אולי זה יעבור לבד.
אני נמצא כרגע בטיול בהודו וקשה לי להגיע לרופא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה תת עורית - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/03/2011בעיה.
מבלי להבדק אי אפשר לדעת.
אם מורסה מחייב התייחסות דחופה (...מידית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימיים - דימום ללא סימן דם?רון28/03/2011
שלום רב,
לפני כשנתיים התגלה כי ערך הפריטין בדם, שנבדק לראשונה, נמוך מאד (10). נטלתי כתגובה לכך כדורי ברזל והערכים החלו לעלות עד ערך של 65 וגם עלה ערך ההמוגלובין. לאחר שהפסקתי את נטילת כדורי הברזל נרשמה במהלך השנה האחרונה ירידה חדה בערכי הפריטין(ירידה מ- 65, ל - 40, 27, ולפני כשבועיים ל - 20). וירידה גם בערכי ההמוגלובין והברזל.
בדיקת הקולונסקופיה שנעשתה לפני כשבועיים - תקינה (למעט פוליפ רקטלי שפיר)
בדיקת גסטרוסקופיה שנעשתה לפני כ - 3 שנים נתגלו טחורים פנימיים בדרגה 1-2.
השאלה: האם יתכן כי מקור הדימום בטחורים למרות שאין כל סימנים של דם בעת היציאות וגם לא בעת הבדיקות שנעשו?
פרקטולוג שבדק את הטחורים הפנימיים קבע שהטחורים בדרגה 1-2 יכולים להסביר דימום אך כאמור אין סימנים של דם בעת היציאות.
ורופא גסטרו טען כי הפרוקטולוג טועה ואין אפשרות לדימום מהטחורים הפנימיים אם לא רואים סימני דם בשעת היציאות.
מה דעת המומחה בעניין זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים פנימיים - דימום ללא סימן דם? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011דם זה דם ואם אין אז אין. ממה שאתה מספר - הטחורים הם לא מקור הבעיה.
לא מבין איך ראו טחורים בגסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח פיסורהמירית26/03/2011
שלום,
אני עברתי ביום שלישי ניתוח פיסורה - חיתוך של שריר הסוגר הפנימי משמאל, הניתוח עבר בשלום - למעשה יום למחרת, ולאחר יציאה - אין שום כאבים שום דימומים אני 4 ימים אחרי וכאילו לא היה כלום וזאת לאחר 3 חודשי סבל עם טיפולים של כל סוגי המשחות, פורמולה, אמבטיות - שום דבר לא עזר וסבלתי לאחר כל יציאה כ-10 שעות כאב בלתי נסבל.
קודם כל ברצוני ליידע את כל המתלבטים לגבי ניתוח שזה ניתוח פשוט ולא שווה לסבול כ"כ הרבה,אני עשיתי את זה לאחר חששות והתלבטויות - וממש שמחה שהכל עבר.
ועכשיו לשאלתי - אם עד היום 4 ימים אחרי, אין לי אי שליטה..זה אומר שכבר אין לי מה לדאוג או יכול להיות שזה עוד יהיה לי? ולגבי מרכך צואה אמרו לי או כף שמן פראפין ביום או נורמלקס, מה אתה ממליץ? תודה ושוב הרבה בריאות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירית רציתי רק להגיד תודה לפני
גילי03/11/2011עומד ניתוח פיסורה בימים הקרובים ואני ממש חוששת . אין ספק שאת היחידה שהצלח להרגיע אותי ..תודה לך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילי- כדי להוסיף עוד הרגעה
אייל05/11/2011היות ואני מכיר את החששות מהניתוח- אני עשיתי את הניתוח לאחר שנה!!! שלמה שדחיתי, כולל נסיון שנכשל לחלוטין של הזרקת בוטקס. לאחר סבל של שנה שלמה ואי תפקוד- הניתוח עצמו- כמובן לא הרגשתי כלום, ומיד (אבל מיד, לאחר שהתעוררתי) לא הרגשתי שום כאב. הכל עבר לגמרי. עשיתי את הניתוח ביום חמישי, וכבר ביום ראשון יכולתי ללכת לעבודה, אם כי הלכתי רק ביום שלישי.אגב- לאחר הניתוח מקבלים 14 ימי מחלה, ששכירים שירצו יוכלו לנצל. מדקה לאחר הניתוח אני בריא לחלוטין!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה למירית
דנה27/03/2011הי,
תוכלי לכתוב אצל מי עברת הניתוח? או למייל שלי: [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/03/2011רצוי להבהיר:
גם כאשר יש בעיה בשליטה לא מדובר על אי שליטה אלא הפרעות קלות בשליטה.
אני יודע שאלה משחקי מילים אבל יש להן משמעות אמיתית בחיי היומ-יום.
מדובר על בריחה קלה של גז ו/או כתמים בתחתונים, בעיקר בלילה ולא מדובר על אי-נקיטה מלאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח פיסורה
מירית27/03/2011לא ממש קיבלתי תשובה, הבנתי שזה הפרעה קלה בשליטה - אבל אם עברו 5 ימים ולא היה לי את זה יכול להיות שעוד יהיה לי? ובקשר לשאלה השניה עדיף נורמלקס או שמן פראפין לריכוך הצואה? תודה ולא צריך להתעצבן ולשים סימן קריאה - סה"כ שאלה פשוטה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/03/2011אני חוזר ומדגיש: נורמלקס = פגלקס הם חומרים משלשלים ולא מרככי צואה.
שמן פרפין אף הוא לא מרכך צואה אלא מסכך. כדי שירכך צריך להשתמש בכמויות גדולות - מיותר.
מרככים הם סיבים המלווים בשתיה מרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמלקס הינו משלשל כפי שכתבת אך מה
שאול03/11/20111 מה המטרה של שלשול זה? הפרוקטולוג נתן לי את זה לפיסורה (בלי זה יש לי בערך יציאה אחת ביום)
2 הרופה כתב לי 17 גרם פעמיים ביום ועל התרופה כתוב 17 גרם פעם ביום או לחלק את זה ל2, מה עלי לעשות?
פורום מדהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמלקס הינו משלשל כפי שכתבת אך מה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/11/2011נורמלקס ניתן כתוספת כאשר סיבים לא מספקים.
המטרה להשיג יציאות קלות וללא מאמץ.
נורמלקס פעם ביום בנוסף לבנה פייבר בד"כ מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח פיסורה - תגובה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/03/2011סימן הקריאה בא להדגיש. נא להתייחס למילים. לא מדובר באי שליטה אלא הפרעה קלה בשליטה. זו הנקודה שאנשים לא מבינים ובגלל זה בורחים מהניתוח - מתוך חוסר הבנה. באשר להתפתחות הבעיה במאוחר - נדיר שזה קורה, כך שאם הכל בסדר אז הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים ועור יבש מסביב לפי הטבעתדודו26/03/2011
לפני כחודש סבלתי מטחורים שעברו לאחר כשבועיים בלבד ! וזאת בעקבות טיפול של פתיליות ומשחות. לאחר שהטחורים נעלמו החל להופיע לי יובש נוראי מסביב לפי הטבעת וגירודים בלתי מופסקים באיוזור העור שמסביב לפי הטבעת .. כמו כן הופיע דימום לאחר מתן צואה במשך כיומיים אך לאחר מכן זה הפסיק.חשוב לציין שאני שומר מאוד על היגיינה ושוטף לאחר כל ביקור בשירותים. כמו כן עברתי לשימוש בסבון עם לחות על מנת לא לייבש את האיזור . אנא עזרו לי מה עליי לעשות כיוון שהגירוד בילתי נסבל ואינו מפסיק.. לאיזה רופא עליי לגשת לטיפול ? לרופא עור או לפרקטולוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים ועור יבש מסביב לפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/03/2011יותר מדי הגיינה - לא טוב. נשמע שפגעת בעור מרוב שטיפות.
פרוקטולוג יתאים פה לבדיקה.
ד"א - הטחוריםצ חלפו כיוון שהם חולפים, זה טבעם, עם משחות או פתילות או בלעדיהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים חיצוניםה26/03/2011
שלום,
אני בת 35 ולפני 9 ימים הופיעו לי טחורים חיצוניים. בעבר סבלתי מכך פעמים - בזמן סוף הריון ולאחר לידה (הפרש של שנתיים בין המקרים). טופלתי במשחה והטיפול עזר באופן מידי בשני המקרים. כיום אני נמצאת בארץ במזרח לתקופה של שנתיים. הטחורים הופיעו לאחר אימון כושר שהתחלתי לבצע לאחר זמן רב שלא עשיתי כושר. ביקרתי רופא משפחה בחו"ל שהמליץ לי להשתמש במשחת פרוקטגליבנול (שהבאתי מהארץ) וכן בכדורי dalfon 500 - שניהם במינון של 3 פעמים ביום. בניגוד לפעמים הקודמות בזמן מריחת המשחה אני חשה יותר כאבים (התכווציות) ובכלל אין הקלה בכאב. כבר 5 ימים אני מטופלת ואין כל שיפור - לא בגודל הטחורים ולא בכאב. בהמלצת הרופא אני שותה המון, מקפידה על היגיינה ואכן היציאות שלי הן רכות ויומיות. הרופא אמר שאם לא יהיה שיפור תוך שבוע אצטרך ניתוח. שאלותיי הן:
1. האם עוד יש סיכוי שהטיפול יעזור - או שאם אין תגובה לאחר 5 ימים כנראה זה המצב?
2. האם האופציה היחידה העומדת בפניי היא ניתוח או שיש אופציות אחרות?
תודה מראש על התגובה
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים חיצונים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/03/2011קשה לומר בלי בדיקה.
רצוי להבדק ע"י פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים- כאב בלתי נסבלמ25/03/2011
שלום,
אני בת 23 וסבלתי בעבר מטחורים כמה פעמים, אך ברגע שהייתי משתמשת במשחה (כמו פרוקטו-גליבנול) הם היו מצטמצמים והכאב היה מפסיק, בנוסף הייתי שותה שמן פארפין ליציאות קלות.
אתמול אחרי תקופה ארוכה שוב התחילו לי טחורים ובמהלך היום (אולי כי הלכתי הרבה) המצב ממש החמיר, זה הגיע לגודל גדול מתמיד, נפוח וכואב- בישיבה, בעמידה ואפילו לא ישנתי מרוב כאבים וכי לא מצאתי תנוחה שלא כואב לי בה. מרחתי את המשחה ועד עכשיו היא לא עזרה לי. מכיון שהיום יום שישי ואין לי רופא ללכת אליו רציתי לדעת אם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות? והאם 3 פעמים ביום למרוח את המשחה זה בסדר? (התחלתי איתה מאתמול)
תודה רבה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים- כאב בלתי נסבל - תגובה
ד''ר מרט חייקין25/03/2011קודם כל ישנם מוקדים של קופות חולים למקרים דחופים. שנית, תמשיכי משחה, אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים, ריכוך יציאות וטיפול נגד כאבים (אקמול, אופטלגין וכדומה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טחורים- כאב בלתי נסבל
מ25/03/2011תודה רבה!
בנוסף רציתי לדעת האם זה נורמלי שמאתמול עד היום הגודל והכאב בדיוק באותו המצב ולא חל שיפור..? (למרות שימוש במשכה, שתית מים מרובה, שמירה על הגיינה וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טחורים- כאב בלתי נסבל - תגובה
ד''ר מרט חייקין25/03/2011זה יכול להיות באותו גודל גם שבוע ויותר (שוב, אם זה באמת טחור טרומבוטי ולא משהו אחר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה אחרונה..
מ26/03/2011האם יש משחה אחרת שאתה יכול להמליץ לי עליה? (גם אם זה עם מרשם- אדע מה לבקש) כרגע אני משתמשת בפרוקטו-גליבנול שעזרה לי בעבר והפעם היא לא משפיעה בכלל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה אחרונה.. - תגובה
ד''ר מרט חייקין26/03/2011לא יכול להמליץ טיפול עם מרשם ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרות פרוקטוגליבנול
מ28/03/2011בנוסף לקרם אני משתמשת כבר יומיים בנרות בוקר וערב ונראה לי שיש שיפור.
היום היתה לי הפרשה מהאזור (בצבע צהבהב) שנראת כאילו היא מהנר למרות שזה לא היה מיד לאחר שימוש בו
האם יכולות להיות הפרשות מהנרות..?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילונידל סינוסאנונימי24/03/2011
בס"ד
עברתי שבוע שעבר ניתוח PNS, עבר תקין נלקח לביופסיה שתשובה תגיע עוד שבועיים,
רציתי לדעת כמה זמן בערך האזור נסגר סופית? אני עם תחבושות ומחליף שלוש פעמים ביום בערך, יש תמיד הפרשות מהמקום (לא מוגלתיות), אתמול הייתי אצל ביקורת אצל הכירורג והוא לא אמר בידיוק כמה זמן זה אמור לקחת עד שזה מחלים.
תודה מראש, אגב אני בן 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילונידל סינוס - תגובה
ד''ר מרט חייקין25/03/2011לא יודע באיזו טכניקה עשו לך את הניתוח, אם פצע פתוח יכול לקחת חודש ויותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מומלצת במצב של טחוריםיצחק24/03/2011
שלום, שאלה על טחורים, עד שאקבל תור לפרוקטולוג...
אתמול בבוקר התחלתי להרגיש גוש קשה סמוך לפי הטבעת (בעת היציאה), כאשר אנו עומד אזי הגוש הופך לשטוח ומורגש פחות, כך שאני מניח שמדובר בטחורים (עד כאן זה מסתבר?). התחושה היא של לחץ / כאב עמום אך מפריע.
עד שאקבל תור לפרוקטולוג, רציתי לברר מה ההתנהגות הרצויה: האם עליי לעמוד כמה שיותר ולהמנע כמה שיותר מישיבה? האם פעילות גופנית (מסלול ריצה) מותרת / אינה רצויה? האם יש סיכוי שהגוש הזה (אם הוא אכן טחור) ייעלם מעצמו או שאין דבר כזה? (כל עצה תעזור).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה
יצחק25/03/2011רציתי להוסיף ולשאול, האם זה אופייני לטחוריםי שהכאב העמום מלווה אותי במשך כל הזמן, לא משנה מה שאני עושה? או שזה לא טחורים?
(הכאב דומה מאד לתחושת הלחץ בחלציים שקורה לפעמים, והוא "מקרין" לפעמים לאזור, כי המוקד קרוב לשם, אם כי אינו שם ממש).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
ד''ר מרט חייקין25/03/2011יכול להיות. מומלץ דיאטה רבת סיבים, הרבה שתיה, אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים, בינתיים אל תעשה הרבה ספורט (כ-שבוע).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יצחק25/03/2011(ניסיתי לשלוח קודם, אבל משהו לא עבד...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה שקופה מפי הטבעתשמחה23/03/2011
אני בת 32 ומהבוקר יש לי תחושה של שלשול שאני צריכה לשרותים כל כמה זמן . אז אני הולכת ויוצא לי נוזל הייתי בטוחה שזה שלשול/קיבה. אחה"צ קלטתי שזה בכלל נוזל שקוף (דומה לזרע) שיוצא כל פעם שאני הולכת.אציין כי זה מלווה בגזים וטיפה כאב.
ויש לי כל הזמן הרגשה שאני צריכה לשרותים - כמו שלשולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שמחה23/03/2011מה זה יכול להיות?
מאד נלחצתי - אף פעם לא היה לי כזה דבר.
יש לי מה להיות לחוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד24/03/2011במדינה שלנו תמיד יש ממה להיות לחוצים.
ממליץ בשלב ראשון לבצע תרביות צואה כולל פרזיטים ותולעים.
אם שלילי להבדק, רצוי גסטרו לקולונוסקופיה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה שקופה ושלשולים
שמחה24/03/2011יש לי גם שלשולים והבוקר זה היה מלווה בקצת כאב כמו פצע/חתך והיה קצת דם.
אני מאוד דואגת.
אשמח לקבל יעוץ ותשובה מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה שקופה ושלשולים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד24/03/2011לפעמים שלשולים יכולים לגרום לפצע - פיסורה.
צריך להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםלביא22/03/2011
שלום.
אני בן 25, היום היתה לי עצירות, מה שבד"כ לא קורה.
כשסיימתי הבחנתי כי על הנייר היה פס דם, בדקתי את העניין שנית ועדיין הופיע פס דם.
לאחר מכן, נכנסתי למקלחת להתנקות ומיד אח"כ לשירותים והבחנתי כי הדימום אינו נפסק.
חשוב לציין כי אינני סובל מעצירויות, אך בעברי הרחוק היה מקרה דומה אך עם דימום מינימלי ביותר.
כמו כן חשוב לציין כי אינני חש בכאבים באזור ורק הופעת הדם הבהילה אותי.
הייתי רוצה לדעת במה מדובר, האם מדובר בסתם דימום כתוצאה ממאמץ יתר או טחורים, והאם ניתן לדעת אם מדובר בבעיה מהמעי הגס?.
אשמח לקבל תשובה מפני שהעניין מבהיל ומציק.
תודה ולילה טוב, לביא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/03/2011תשובות רק אחרי בדיקה.
עם ממשיך לדמם באופן משמעותי - במקום לשבת על האסלה ולגרות הדמום, תלך לשכב חצי שעה, ואז הדמום יעבור. אם לא עובר, תלך להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים שכנראה התפתחו לפיסורה...?שושנה22/03/2011
שלום,
בחודש 9 להריוני הקודם (לפני שנה) התפתחו לי טחורים שמאז הלידה ועד לקראת סוף ההריון האחרון (ילדתי לפני חודש) יצאו ונכנסו לפי מרקם הצואה (עצירות, שלשול) לאחר הלידה האחרונה אין לי עצירות קשה אבל אני גם לא ממש מרגישה צורך ללכת לשירותים, כאבי בטן בד"כ שולחים אותי לנסות לעשות ולא איזשהי תחושה בפי הטבעת. בנוסף יש נפיחות מסביב לפי הטבעת, כאבים בזמן יציאה ודימומים טריים שממלאים את השירותים ואת הניר טואלט.
במה לדעתך מדובר ומה עושים עושים עם זה? (מרגישה לא כל כך נוח ללכת לפרוקטולוג,האם יש טיפול עצמאי)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים שכנראה התפתחו לפיסורה...? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/03/2011אין ברירה - צריך פרוקטולוג.
נשמע כמו טחורים במצב חריף.
באשר לכותרת - טחורים לא מתפתחים לפיסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגלקס לעומת בנהפייברחנה22/03/2011
דר' שלום רב,
רציתי לדעת האם ההשפעה של פגלקס ושל בנהפייבר על מערכת העיכול היא זהה ?ממש אין לי חשק שתחזור לי הפיסורה !
אם ההשפעה אינה זהה מה יכול להוות תחליף לפגלקס?
תודה מראש,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגלקס לעומת בנהפייבר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/03/2011לא.
בנהפייבר אלה סיבים ומפעילים המעיים באופן טבעי.
פגלקס = PEG= פוליאתילנגליקול (כמו האנטיפריז לרדיאטור באוטו). מפעיל המעי באופן מלאכותי. מעין חומר משלשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחנה
רות26/03/2011ההשפעה שונה, פגלקס מרכך צואה ומתאים לטיפול משלים בפיסורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחנה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/03/2011פגלקס איננו מרכך צואה אלא חומר משלשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי כאב אנאלימשה21/03/2011
שלום, חוויתי כבר פעמיים התקף כאב חד ופתאומי בטוסיק (לא ממש בפי הטבעת, מעט יותר פנימה). הכאב כ"כ חזק שאני כמעט מתעלף, זיעה קרה, חיוורון וכו'. ההתקף נמשך כ-10 דקות ואחכ נעלם כלא היה.
ההתקפים היו בהפרש של שלושה חודשים, ולא מצאתי קשר ביניהם (של פעילות מינית, אוכל, תנוחה וכו').
אין לי דימומים או כאבים ביציאות.
למי עליי לפנות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי כאב אנאלי - תגובה
ד''ר מרט חייקין21/03/2011אם זה באיזור פי הטבעת - לפרוקטולוג, אם אתה חושב שזה מחמיר בתנועות ואולי קשור לגב/שרירים - לאורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בפי הטבעתרון19/03/2011
שלום רב
גיליתי לאחרונה פטרייה בפי הטבעת זה לא מגרד , פשוט סוג של שומה או סוג של בשר פרא מה הטיפול היעיל להסרת הפטרייה האם יש תכשירים שניתן להשתמש או בצריבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בפי הטבעת - תגובה
ד''ר מרט חייקין19/03/2011מי אמר לך שזו פטריה? פרוקטולוג?רופא עור? אתה לבד? אי אפשר לעשות אבחנות או טיפול במה שלא בטוח שזה. לך למומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)