מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיסורהישראלה06/04/2011
לדוקטור שלום
אני בת 18 סובלת מפיסורה מזה חודש מטפלת שמרני כמו שרופאת הילדים אמרה לי
האם זה נכון שבגילי הפיסורה מחלימה יותר מהר
תודה רבה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהישראלה06/04/2011
לדוקטור שלום
עדלפני שנה סבלתי מפיסורה שטופלה באופן שמרני
כיום כשיש לי קיבה טיפה קשה המקום רגיש לי בזמן היציאה האם זה אומר שהפיסורה חלילה לא החלימה לגמרי
בתודה מאוד
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/2011יכול להיות.
צריך לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה בפי הטבעתשרון06/04/2011
בחצי השנה האחרונה, כאבים קלים וחוסר נוחות ברום הבטן, גזים, כאבים קלים בחזה, שינוים ביציאות (לא שלשול אלא גושים קטנים או דקים פעמיים ביום עד שלוש), טעם מר ויובש בפה, זיעה קרה במצח, יובש בעור, דימום ביציאות לעיתים רחוקות (פעמיים בחודש) בעיקר בניגוב כנראה מפיסטולה.
בדיקת דם שעשיתי היתה תקינה (שקיעת דם -26), אולטרא סאונד תקין(ריבוי גזים), גסטרוסקופיה תקינה(גיסטריס קל באנטרום).
האבחנה היחידה היא פיסטולה בפי הטבעת עפ"י הפרוקטולוג.
אני בן 26, ללא רקע משפחתי לקרהון.
האם התסימנים קשורים לקרהון? וממה פיסטולה נוצרת יכול להיות שזה לא קרהון?
איזה בדיקות מומלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה בפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011רוב התסמינים שתוארו הם כלליים ולא מעידים על כלום כפי שגם שקיעת הדם - חשבתי שכבר לא עושים הבדיקה הזו. אולטראסאונד של מה?
פיסטולה היא מחלה שכיחה וברוב המקרים לא מעידה על מחלת קרוהן.
בדיקות למה?
כדאי להיוועץ בגסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון06/04/2011אלו הממצאים:
רגישות בטן עליונה, אין למשש גושים. סמן מרפי שלילי כבד לא מוגדל. רקטוסקופ - סמני שפשוף בעור 5/4/11 בטן מפשעות במפ. רקטוסקופ - במפפ. טונוס ספינקטרים תקין פתח חצוני אחורי ב6 רשם לפסטולה.
לאור הממצאים והתלונות, הוא חשד שיש לי קרהון והפנה אותי לקלנוסקופיה מלאה שבוע אחרי שהגסטרולוג קבע שאין לי כלום.
השאלה אם לגשת לבדיקה לאור התסמינים? או שיש בדיקה אחרת?
כמו כן, האם יש צורך/אפשרות להגיע אליך לחוו"ד נוספת. אני במכבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011מי זה הוא?
מי שקובע לגבי הקולונוסקוםיה זה הגסטרואנטרולוג ואם הוא אומר שאין אינדיקציה אז אין.
שוב =- התסמינים המתוארים לא אומרים לי כלום.
הטיפול בפיסטולה הוא ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרונה חביבה
שרון06/04/2011שאלתי את דעתך המקצועית קלונו/סיגמו או כלום..כל אחד אומר לי אחרת שאני כבר לא יודע.(הגסטרולוג יודע על טחורים לא על הפיסטולה).
ושנית, מה לגבי הדבקה?
והפרוקטולוג רשם לי קונסיל? זה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותודה רבה רבה על המענה המהיר והיחס
שרון06/04/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' לא ענית לי..
שרון07/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרונה חביבה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/2011מתאור המקרה - כלום.
הדבקה זה סוג של ניתוח. אפשרי. יעילות מפוקפקת - 16-50%.
קונסיל עוזר ביציאות - לא משנה לגבי הפיסטולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח פיסורה וטחוריםתמרה06/04/2011
לפני שבוע עברתי ניתוח טחורים ופיסורה. עדיין יש כאבים אך לא חזקים ומעט דימום.
2 שאלות:
האם זה נורמלי שיש עדיין כאבים ודימום?
האם מותר לעשות הליכה כספורט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח פיסורה וטחורים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011א הבנתי - חשבת לרגע שלא יהיו כאבים?
לשאלתך - כן.
לשאלתך השניה - אם זה בוער, אתה יכול ללכת כמה שהגוף שלך יאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זה מה ששאלתי..
תמרה06/04/2011שאלתי האם נורמלי שיכאב לאחר שבוע מיום הניתוח?
או
מה משך ההחלמה הממוצע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זה מה ששאלתי.. - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011ועניתי...
אכן נורמלי.
משך ההחלמה תלוי בסוג הניתוח שעברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי קשירה שלישית ומקווה שאחרונהשימי05/04/2011
עברתי אתמול בערב קשירת טחורים שלישית בחודש וחצי האחרונים והיום כאשר עשיתי את צרכי אחר הצהריים ראיתי באסלה לפני שהצואה יצאה גוש אדום עם דם והגומייה עליו ואז הצואה הייתה עם דם. שאלתי היא האם טחור שנקשר יכול ליפול אחרי יום ואם הדם הוא תקין? יש למיין שאני מרגיש טוב וגם באזור הקשירה חוץ מקצת אי נוחות במקום אני מרגיש
טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי קשירה שלישית ומקווה שאחרונה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011לא צריך לפול אחרי יום.
אחרי נפילת הגומיות, יכול להיות דמום שבד"כ חולף תוך יום.
תוצאות תמדדנה כעבור שבוע שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה של קודם
שימי07/04/2011האם יכול להיות שאחרי כמה ימים שהגומייה נפלה הטחור יפול כמה ימים אחרי כי היום בבוקר בעכת מתן הצואה הבחנתי בגוף שלא קשור לצואה צף באסלה אז אולי הטחור נפל עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה של קודם - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/2011יכול להיות שראית שרידי רקמת הטחור שנמק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה דחווף תודהציפי05/04/2011
שלום לבני בן ה13.5 יש כאבים באזור פי הטבעת הרופא ילדים אמר שזה פיסורה ונתן דרמקומבין יש לציין כי זה היה לבני מגיל קטן בסביבות גיל 9 זה הפסיק עד עכשיו עכשו בני סובל לפחות פעם בשבוע ומורח את המשחה אך היא לא עוזרת יש גם לבני כאבי בטן מתמשכים מה זה יכול להיות
ואיך ניתן לטפל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה דחווף תודה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011דרמהקומבין לא מיועד לפיסורה.
בגיל הזה - הטיפול הנכון הוא הסדרת היציאות וריכוכן ושלא תהיה עצירות ואז זה יתרפא מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה דחווף תודה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011למה התוספת - דחוף??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים וריצה למרחקים ארוכיםמי03/04/2011
שלום,
אני רץ מזה כמה שנים למרחקים ארוכים, רצתי כבר מרתונים וחצאי מרתונים.
עוד לפני שהתחלתי לרוץ סבלתי מדי פעם מטחורים.
בתקופה האחרונה, לאחר הפסקה כפויה, חזרתי לרוץ כ-40 ק"מ לשבוע,
ואני מרגיש כאבים באזור הטחורים. הכאבים לא מופיעים ביציאות אלא בישיבה או במעבר מישיבה לעמידה, וגם בריצה.
לא מדובר בכאבים חזקים, אלא יותר בתחושת אי נוחות, תחושה שהטחורים בולטים.
אין לי דימומום והכאבים שונים מהתקפי טחורים רגילים.
יש לציין שבתקופות בהן אני רץ הרבה, היציאות שלי מאוד משתנות, הן בתדירותן והן במרקם.
האם יש מחקרים הנוגעים להשפעת ריצה על מערכת העיכול באופן כללי ועל טחורים באופן ספציפי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים וריצה למרחקים ארוכים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד04/04/2011יש הרבה מחקרים על הרבה דברים.
אתה צריך לדאוג ליציאות סדירות, רכות וקלות - תמיד.
הפשוט ביותר - להשתמש בתוסף של סיבים מסוג בנה-פייבר באופן קבוע.
אני מבין שבתור ספורטאי אתה יותר מעונין בדיאטות - זה טוב, זה מודרני, וזה נותן עבודה לדיאטנים, אבל תוסף קבוע הוא יעיל יותר ובטח שפשוט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
מי04/04/2011תודה רבה על התיחסותך.
היציאות שלי בתקופת אימונים רכות ומרובות.
בדיאטה שלי יש הרבה סיבים.
בעצם היו לי שתי שאלות:
1. האם ריצה עלולה לגרור טחורים או להחמיר את מצבם
2. בשל השינוי שאני מרגיש ביציאות בתקופות האימונים, ובמיוחד כשהם הופכים להיות אינטנסיביים, אני תוהה האם השינוי הזה תקין או שהוא מצביע על בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/20111. ריצה לא גורמת לטחורים. טחורים יכולים להפריע לריצה.
2. לא מבין את הקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- skin tagsמור02/04/2011
שלום דר'
מהן הדרכים הקיימות לטיפול/ הסרה של skin Tags שנמצאים על פי הטבעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר skin tags - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011ניתוח כריתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת בוטקס לפיסורה בחו"לראובן02/04/2011
במסגרת ההתלבטות שלי בנוגע לזריקת בוטקס, שמשום מה רוב הפרקטולוגים לא ממליצים עליה, הייתי רוצה לדעת האם במרכזים הגדולים לפרקטולוגיה בחו"ל ובעיקר בארה"ב זריקת הבוטקס מקובלת או שגם לא?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת בוטקס לפיסורה בחו"ל - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011למיטב ידיעתי לא - נעשה במסגרות פרטיות לפי ראות עיני המטפל.
הסיבה שאין המלצה גורפת - אכזבה מהתוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רירית רקטום? רקטוצלה? טיפול?דנה01/04/2011
שלום ד"ר,
ענית לי כאן מס' פעמים בנושא צניחת רקטום ודפקוגרפיה.
ביצעתי את הבדיקה. והתוצאות הן: "תיפקוד ספינקטרום טוב, אין אנזימוס. רקטוצלה קידמי קטן שלא לוכד בריום ,אנטרוצלה לא מפריע או חוסם. לכל אורך הבדיקה לא הודגם פרולפס של הרקטום".
להזכיר: בת 33. גמישות יתר. לפני חודש וחצי ראיתי פרולפס=גוש גדול שיצא לי מפי הטבעת לאחר התאמצות בשרותים. פניתי לגסטרואנטרולוג שמומחה ברצפת האגן, ובהמלצתו ביצעתי גם קולונ' קצרה- תקינה. מנומטריה- פחות או יותר תקינה. אולטראסאונד רקטלי- תקין. ועכשיו: דפקוגרפיה.
אתה -המלצת לי לפנות לכירוג. בסופו של דבר- לאחר ביצוע כל הבדיקות הללו- ע"י גסטרואנטרולוג שמתמחה ברצפת האגן, הגעתי גם לכירוג. הוא תשאל אותי ממש בקצרה, ולפי בדיקה שעשה לי ( כששכבתי על הצד בברכיים מכופפות והוא ביקש ממני להתאמץ ללא יותר מ 30 שניות)- אמר שכרגע מה שרואה: צניחת רירית. וכתב: Mucosol Rectal Prolapse.
אף על פי שהמצב הזה מפחיד אותי, ולעיתים גם ממש מפריע לי בהתרוקנות : לעיתים, בניגוד למצב שהיה לי טרם הצניחה, אני מרגישה צורך להתרוקן- אך לא מצליחה לעשות זאת . אני מתאמצת, אבל לא "יוצא" .. ואז אני חשה וגם רואה שאם אמשיך ללחוץ- תתרחש צניחה מלאה! אז אני עוצרת. מרגישה מלאה, וחסומה. כואב לי בפי הטבעת, אבל אני מחכה בסבלנות ובייאוש עד לבוקר המחרת-= ורק אז משתחררת.
הכירוג- כרגע המליץ לא לנתח, ואמר שאם במשך הזמן תתרחש צניחה יותר רצינית- אזדקק לניתוח דרך הבטן, אך יכול להיות שזה גם לא יקרה כלל..
אני די מבולבלת: כי:
1. כי לפי מה שקראתי - גם כאן בפורום: מצב כזה עלול להדרדר ללא טיפול,במשך הזמן לכדי צניחה מלאה, וגם לגרום לפגיעה בסוגרים- שכרגע תקינים, אז למה לא הוצע לי שום טיפול?
2. הבנתי מתשובותייך בעבר, שצניחת רירית זה מצב שכן דורש טיפול: או ע"י קשירת גומייה- בדומה לטיפול בטחורים, או ע"י ניתוח יחסית קטן דרך פי הטבעת.
האם לא מומלץ לטפל באופן הזה כבר עכשיו, ובכך למנוע אולי בעתיד הדרדרות וצורך בניתוח גדול הרבה יותר- דרך הבטן?
3. אז..... מה כן עושים? חוצמזה- אני הייתי מאד פעילה ספורטיבית לפני שקרה לי המקרה הזה. האם אין סכנת החמרה בחזרה לספורט? גם פילאטיס ועבודה מאומצת על שרירי בטן?
בקיצור: לפי המלצתך- פניתי לכירוג, והוא בעצם אמר " לא לעשות כלום".... אז- אני כבר לא מבינה: מהו הטיפול המקובל בבחורה בגילי, עם סיפור כמו שלי?
האם כל הבדיקות -כולל ההליכה לכירוג היו מיותרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רירית רקטום? רקטוצלה? טיפול? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011הבדיקות אכן היו מיותרות - אינני מכיר כ"כ גסטרואנטרולוגים שמבינים בדבר.
כרגע - אם אין צניחה אקטיבית ואין סימפטומים - אין טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת רירית רקטום? רקטוצלה? טיפול? - תגובה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011תמשיכי בחייך ואין חשש להמנע מפעילות ספורטיבית, נהפוך הוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד- תודה והמשך
אנונימית03/04/2011שלום ד"ר,
קודם כל- תודה עך תגובותייך המהירות. כנראה שהייתי צריכה באמת לפנות דבר ראשון לכירוג/פרוקטולוג...אך זאת חכמת בדיעבד.
יש לי בכל זאת שאלה- אמרת שאם "כרגע אין לי סימפטומים- אין צורך לטפל- ושאמשיך בחיי". אז: אני לא בטוחה מה בדיוק נחשב כסימפטומים, אבל יש לי הפרעה בחיי היומיום:
1. יש לי דימומים מדי פעם מפי הטבעת.
2. לעיתים- אני מבחינה בצניחה קטנה- כנראה הרירית- בהתבוננות במראה.
3. אני חשה אי נוחות מידי פעם - לאחר יציאה- ואז בישיבה ממשוכת בעבודה.
4. לפעמים קשה לי להתרוקן- זאת לא עצירות- כי אני חשה צורך- ויש לי יציאה אחת לפחות ביום, אבל יש לי קושי בהתרוקנות בזמן היציאה עצמה. לעיתים- אני צריכה ללכת 3 פעמים רצוף לשרותים- בזמן קצר- בשביל להרגיש מרוקנת. אחרת- אני חשה "חסומה"- כאילו יש לי עוד "משהו" שם בפנים- שלא יוצא.
ולכן: האם אין אפשרות לעזור לי כרגע?אני בסה"כ בחורה צעירה, ולא מעוניינת "להתעסק" בנושא הזה כל הזמן. והכירוג- אמר לי שעלי להיות במעקב כל 6 חודשים!!
וגם: אני הכי חוששת: האם מצב של צניחת רירית בדרגה בינונית- גבוה- לא תוביל בסופו של דבר לצניחת רקטום מלאה?
האם טיפול בצניחת רירית כבר עכשיו לא עשוי למנוע צניחת רקטום מלאה בעתיד?
בכל מקרה- אודה אם תוכל להסביר מה הן אפשרויות הטיפול הקיימות והמקובלות לצניחת רירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד- תודה והמשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011היות ואת ממשיכה להיות מוטרדת
יש ניתוח
אבל צריך לבדוק קודם, להתאים לך הניתוח הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
דנה03/04/2011תודה רבה על התשובות!
רק לא ברור לי למה אתה כותב" היות ואת ממשיכה להיות מוטרדת- יש ניתוח".
האם זה תלוי רק ברצון שלי? כלומר- האם אין המלצה כלשהי שמקובלת למצב של צניחת רירית? האם אם לא מטפלים במצב הזה- אין סכנה שהוא יחמיר? זהו לא מצב שבדר"כ נוטה להיות פרוגרסיבי?
כפי שציינתי- אני בסה"כ צעירה- ולכן אני מוטרדת. ממש לא רוצה להגיע למצב של פרולפס מלא תוך זמן קצר- או אפילו מס' שנים בודדות- שיחחיב ביצוע ניתוח מורכב יותר וגדול יותר בהיקפו.
האם אתה כרופא מומחה בתחום, לא ממליץ בדר"כ על טיפול כלשהו במצב של צניחת רירית?
ומה הכוונה "צריך להתאים את הניתוח": מה הן האפשרויות? במה זה כרוך? האם ניתוחים דרך פי הטבעת הם בדרגת סיכון גבוהה יותר מאשר ניתוח דרך הבטן שמיועד לטיפול בפרולפס מלא?
האם אופצייה של קשירה בגומייה יכולה להתאים? או לפחות- שווה לנסותה? כי הבנתי שהיא הכי פחות קשה או עם פחות סיכונים..
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד04/04/2011אין ניתוח המונע פרולפס. כל טיפול בצניחת הרירית, בין אם ניתוחי או מרפאתי הוא סימפטומטי בלבד, בהתאם לתלונות שלך.
הבעיה שבעטיה את צריכה להיות מוטרדת היא זו שגורמת לתופעה מלכתחילה: עצירות, מאמץ בשירותים והרגלי יציאה לא נכונים ולא בריאים. בזה צריך לטפל, ולאוו דווקא בצניחת הרירית. זה לא יגן עליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו.קי - תודה- איך מטפלים?
אנונימית04/04/2011תודה ד"ר,
איך למשל מטפלים בבעייה שציינת? אני שותה המון, אוכלת סיבים, והרופא גם הסביר לי שלפי הבדיקות שעברתי- אין לי בעייה במנגנון היציאה..כמו אנזימוס או משהו אחר שעלול לגרום להפרעת עצירות.
אז מה כן עלי לעשות? או לבקש מהרופא? הפנייה לאיזה סוג של טיפול?
וחוצמזה- בהקשר לצניחת הרירית: האם קשירה היא פעולה מספקת? אני מבוהלת כל פעם מחדש כשלאחר יציאה מתבלטת לה בליטה אדומה וגדולה שאני רואה במראה. אני ממש רוצה "פי טבעת" נורמלי -כפי שהיה לי... זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו.קי - תודה- איך מטפלים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד04/04/2011נסי ביופידבק.
הקשירה תקטין את מידת הצניחה של הרירית אבל כאמור לא תפתור הבעיה.
העובדה שיש לך צניחת מדברת על כך שיש בעיה ביציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!
אנונימית04/04/2011בוקר טוב,
שיהיה לך יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח פיסורה וטחוריםתמרה01/04/2011
שלום,
שלשום עשיתי ניתוח טחורים דרגה 2 ופיסורה עמוקה. הבוקר לאחר יציאה רכה כמעט והתעלפתי מכאבים שיותר חזקים פי כמה מכאבים שאחרי יציאות עם פיסורה. אני גם מרגישה שיש בחוץ גוש בשר קטן (טחור??) .
יכול להיות שיהיו כאבים כאלו?
תוך כמה ימים בממוצע הם נרגעים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח פיסורה וטחורים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011ניתוח טחורים לפעמים מאד מאד מאד כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לפיסורהגידי31/03/2011
שלום
מהי פעילותן הרפואית של משחות הפיסורה השונות? האם רק אילחוש, או גם ריפוי בפוטנציה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לפיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011נא להגדיר השאלה טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
גידי03/04/2011השאלה נובעת מדבריו של רופא משפחה, שציין שמשחות הפיסורה מטרתן לאלחש ולהרגיש (בדומה ללידוקאין). והיות שזו אינה מטרתי (שכן הכאב במקרה שלי הוא משני), תהיתי האם אין משחה שעשוייה גם לאחות/לרפא את הסדק/פצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד''ר דוד נויפלד04/04/2011יש משחות אילחוש - לא ממליץ במיוחד וישנן משחות שמטרתן לטפל בגורם הכאב = התכווצות שרירי הסוגר. אלו גם מיועדות לטפל במקור הבעיה ולאפשר הזמן לריפוי עצמוני של הפצע=סדק=פיסורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRECTOZORIN UNG CF
גידי04/04/2011תודה.
בידי מירשם למשחה הנ"ל. לאיזו קבוצה מן השתיים היא שייכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRECTOZORIN UNG CF - תגובה
ד''ר דוד נויפלד05/04/2011קבוצה הראשונה.
זוהי משחה מרגיעה לטחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהXXX
גידי05/04/2011אם הבנתי נכון "ניפדיפין" ו"רקטוג'סיק" הן המקובלות בקבוצה השניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהXXX - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילוג
גידי06/04/2011ניתן לומר משהו על ההבדל בין אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילוג - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011ניתן לומר המון דברים... אבל ברובם מעבר לגוף הידע שלך.
שניהם גורמים להרפיה של שריר חלק.
הרקטג'זיק הואנגזרת של ניטרוגליצרין ובתור שכזה יש לון נטיה לגרום לכאבי ראש באחוז משמעותי של החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפיסורהמיטל31/03/2011
שלום רב
מזה כחודש מטופלת במשחת נדפידין, מקפידה על 4 אמבטיות חמות (כמובן אחרי יציאה). שותה הרבה מים ואוכלת פירות וירקות.(הפסקתי לאכול מוצרי חלב, קפאין, מטוגן וקמח)
הכאב פחת לעומת הכאב הבלתי נסבל טרם התחלת הטיפול.
עדיין כואב ביציאות ולאחריהן,וכן דימום קל בנגוב.
לעיתים יומיים לא חשה בכאב ואז שוב חוזר.
1.מהם סיכויי ההחלמה שלי בדרך שמרנית זו?
2.האם יש דיאטה מיוחדת שניתן לסייע בעזרתה להחלמה?
תודה רבה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011אם עדיין פיסורה פעילה אחרי חודש - סיכוי טוב שתזדקקי לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים חיצונייםעומר31/03/2011
שלום רב,
לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח להדפקת הטחורים לדפנות (דופלר אם אני לא טועה).
לפני חודשיים הרגשתי תחושות לא נעימות בפי הטבעת ודימום (מה שלא היה בעבר)
הפרוקטולוג אמר שזה קריש דם והוריד אותו, בנוסף איבחן טחור פנימי וביצע קשירה.
החל מיום שני לאחר יציאה קשה וישיבה קצת ממושכת בשירותים אני סובל מכאבים שהולכים ומתגברים. כיררוג אחר שהייתי אצלו אבחן טחור חיצוני ואמר כי יש לטפל בעזרת משחה והבעיה תחלוף תוך מספר ימים.
אינני מצליח כרגע ליצור קשר עם הרופא שניתח אותי ולכן אני פונה אליכם כאן בפורום.
אני חש כאב כל הזמן, מתעורר בלילה מכאבים (ביום המצב קצת יותר טוב)
האם האבחון נשמע סביר? האם טחור חיצוני גורם לכאב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים חיצוניים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011טחור חיצון - אם קיים וממששים אותו - יכול לכאוב מאד.
מהתיאור של היציאה הקשה וכו', אני לא בטוח שלא פיתחת פיסורה.
רצוי להבדק ע"י פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהליאן31/03/2011
שלום ד"ר ,
ביקרתי אצל רופא כירוג לפני כשבוע והוא איבחן אצלי פיסורה ונתן לי משחת ניפידין אני משתמשת בה כבר שבוע ועדיין אין שיפור מה שמתסכל אותי שזה מתבטא בגרד איום עד כדי פציעה של אזור פי הטבעת וגרימת בצקת קלה ,השאלה שלי אם חוץ מהמשחת ניפדין יש משחה נוספת שניתן למרוח חיצונית על אזור פי הטבעת שמקלה על הגרד האיום?? כי השימוש במשחה אינו יעיל לי אם הגרד ממשיך ואני פוצעת את עצמי כל פעם מחדש....
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011א. יכול להיות שאת רגישה לנשא שבמשחה. תצטרכי לשנות את את המשחה.
בינתיים - לנסות דרמא-קומבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)