מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בפיסורהמיטל16/04/2011
שלום רב
מזה 5 שבועות מטופלת במשחת נדיפידין, בארבעת הימים האחרונים שיפור משמעותי. לא כואב ביציאות ולאחריהן, למעט עיקצוץ קל למספר דקות.
מקפידה על תזונה עשירה בסיבים תזונתיים.
האם ניתן לפתח אופטימיות שהפיסורה נרפאת? כיצד להמשיך כעת?
תודה רבה וחג שמח
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפיסורה - תגובה
ד''ר מרט חייקין16/04/2011תהיי אופטימית, תשמרי על יציאות רכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי13/04/2011
שלום,
יש לי פיסורה ובזמנו רופא המשפחה נתן לי פרוקטוגליביונול(לא היה דם ותחושת שריפה וגירוד ביציאה) וזה עזר יחסית ולאחר מכן כשהייתי אצל הפרוקטולוג הוא נתן לי פרוקטופאם(קצף) וזה ממש לא עזר(כל הסימנים והתסמינים חזרו לקדמותם)
מה אתם חושבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/04/2011שכל אחד בנוי אחרת.
שניהם ניתנים להקל על ההרגשה. אם אחד עוזר תשתמש בזה שעושה לך טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר הנכבד,שולי13/04/2011
לד"ר נויפלד הנכבד, עברתי על המלצותיך בפורום, ונראה לי שהינך עושה מלאכתך מתוך קורח נסיבות ולא כדי לנדב אינפורמציה ולעזור ולו במעט לאנשים סובלים.
אתה נוהג כאילו אני ואפסי עוד, נראה לי שמאסת בעבודתך אתה לא חייב יש הרבה רופאים אחרים שיחליפו אותך.וטוב יעשו מנהלי הפורום אם יבדקו את תשובתיך המזלזלות.
שתרגיש טוב , ולא תסבול לא מטחורים ולא מפיסורה... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר הנכבד, - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/04/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקר,באמת!
אני03/05/2011כמה סבלנות יש לך...
מעריצה את טוב ליבך!!
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D ועצירות?שירה13/04/2011
לאחרונה עשיתי בדיקות דם וגילו שהויטמין D שלי נמוך.. אני כבר שבוע לוקחת 2 כדורים, האם יש קשר בין הכדורים של הוטימין D ועצירות?
בנוסף גילו שיש לי תת פעילות בבלוטת התריס ואני לוקחת אלתרוקצין 50 מ"ג ואני גם רוצה להיכנס להיריון אז אני לוקחת חומצה פולית. האם בגלל זה שאני לוקוחת את כל הכדורים (אלתרוקצין, חומצה פולין וויטמין D) ביחד בבוקר, אז יש לי עצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענית לי על השאלה... אודה לתשובך
שירה13/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D ועצירות? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/04/2011תת פעיחלות בלוטת התריס יכולה לגרום לעצירות.
קלציום יכול לגרום לעצירות. ויטמינים בד"כ לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת טחוריםשיר13/04/2011
ביום שני עשיתי קשירת טחורי פנימי עקב טחורים מדממים. היום רביעי בבוקר סזמן היציאה ירד לי המון דם וראיתי גומיה שחורה קטנה. האם זה אומר שזה נכשל? האם זה אומר שפשוט טחור אחר דימם? האם זה מעיד על סיבוך? איך אני אדע אם יש צורך להיכנס ללחץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת טחורים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/04/2011אם נכשל או הצליח רק הזמן יאמר.
הגומיות לא אמורות להשאר לתמיד ובד"כ נושרות עם שאריות הטחור הנמק כעבור כשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וצואה גדולהשירה12/04/2011
שלום, אני בת 32, עברתי לפני כמה שנים ניתוח פיסורה ומאז זה בא והולך... ולעיתים יש צואה עם דם והרבה מאמץ... אני כבר יומיים סובלת מעצירות וכעת אחרי מאמץ רב היתה לי צואה גדולה מאוד עם דם עד כדי כך שנסתמו השירותים. מה זה????? יש לציין שקניתי היום משלשל ולקחתי שמן פראפין. ממה אני סובלת? שוב פיסורה או טחורים? ולמה הצואה כל כך גדולה....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו...
שירה12/04/2011שכחתי לציין שקשה לי לשבת וכואב לי בפי הטבעת.. ואני לא מרגישה עדיין שהתרוקנתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות וצואה גדולה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/04/2011את סובלת מעצירות וצריכה להתרגל להשתמש בתוסף סיבים ושתיה מרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
שירה13/04/2011תודה על תשובתך..
על איזה תוסף סיבים אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה... - תגובה
ד''ר דוד נויפלד13/04/2011בנה פייבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםנעמה10/04/2011
שלום,
כבר הרבה זמן אני סובלת מפצעים באזור פי הטבעת ולמעלה
זה גורם לי לגירוד רב.
כמו כן,לפעמים בזמן עשיית צרכים יורד לי דם(אני חושבת שזה לא קשור לפצעים),ויש לי כאבים.
חשוב לי לצין שאני בת 17 ולא קיימתי יחסי מין.
האם יש משחה שאוכל לקנות או משהו שאוכל לעשות על מנת שהפצעים יתרפאו?
הפצעים חיצוניים
תודה נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד11/04/2011א. את צריכה להבדק.
ב. אחרי הבדיקה, אפשר לנסות משחת דרמקומבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בחריץ הישבן, דחוף..ליעד10/04/2011
לפני כשבוע התחלתי להרגיש גירוד חזק וצורב באיזור החריץ (ללא קשר לפי הטבעת)
במהלך הגירוד הרגשתי בליטה והייתי בטוחה שמדובר בעקיצה,
כבר שבוע שהאיזור מגרד ושורף,
לפני מספר ימים נראה שהבליטה התפוצצה ויצא ממנה מוגלה ודם האמנם עדיין נשארו שתי בליטות קטנות.
במבט על האיזור נראה כי אין הפצע נקודתי וכל האיזור אדום מאוד!!!
האם יתכן שמדובר בעקיצה או במשהו אחר?
חשוב לציין שמזה שבוע וחצי אני סובלת מקוצר נשימה בייחוד לאחר אכילה, האם יש קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי שמחה לדעת גם האם יש סיכוי
ליעד10/04/2011שמדובר בתולעים בקיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר מה אתה אומר על פורמולת נוננתנאל10/04/2011
פורמולת נונא ? האם היא טובה בהשוואה לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר מה אתה אומר על פורמולת נונ - תגובה
ד''ר דוד נויפלד11/04/2011אין לי מושג.
לא מתעסק ברפואת אליל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהאריק10/04/2011
שלום דוקטור ,
אני בן 49 ,בריא בדרך כלל .
באמצע חודש מרץ עברתי בדיקות רפואיות שגרתיות ע"י סקר רפואי בבית חולים בלינסון .
רופא שביצע לי בדיקה רקטלית שגרתית באמצעות האצבע , פצה לי תעלה אנאלית .
אחרי יום , יומיים התחלתי להרגיש אי נעימות בזמן נתן הצועה , אז התעלמתי מזה .
בעוד שבוע הרגשתי כאב , צריבה באזור , דם בצוע ובנייר . באזור החיצוני של פי טבעת אין סימני טחורים , אז חשבתי שמדובר בטחורים פנמיים .
בכל זאת מיד פניתי לפרוקטולוג באופן פרטי שבדק אותי וביצע רקטוסקופיה וגילה שיש לי פיסורה אנלית דלקתית .
נתן לי CORTIFOAM בוקר/ערב במשך 7 ימים . אני הבנתי שהתרופה הזאת אנטי דלקתית .
ניתן כאן לציין שאני מתפנה כל יום , ללא עצירות , צועה רכה ואני אוכל הרבה ירקות .
רופא אמר שבגלל ומדובר בפיסורה טרייה אקוטית יש תקווה שאמורה להתרפות .
כבר 3 ימיים שאני משפריץ את הפואם , אך ללא שיפור: עדיין מדמם , צורב .
אני קראתי הרבה על פיסורה ואני מביון שרופאים לא אהבים לדון על המלצות של רופאים אחרים , אבל אולי צריך לקחת ולעשות עוד משהו
כדי לא לאבד את הזמן כי הפיסורה אקוטית יכולה להיהפך למצב כרוני אז אצטרך ניתוח .
תעזרו לי בבקשה לצאת מזה ללא ניתוח !!!
תמליצו לי !!!!!!!!!!!!!
אולי כדי להוסיף עוד משחה/ות שמרפאות את הפצע המדממת שבתוך תעלה אנאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד11/04/20111. תחליף הקןרטיפואם בפרוקטופואם.
2. תקח תוסף סיבים (בנה-פייבר) בבוקר וכפית שמן פרפין בערב.
3. תשיג מרשם למשחת נייפדיפין 0.2% (ללא תוספות). תשתמש X3-4 ליום במסז' לשרירי הסוגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה , קנדידהבריא בד"כ10/04/2011
בן 55 - מטופל בתרופות כרוניות לחץ דם וסטטין ואספירין- טיפול בטרידרם ואגיסטן או למיסיל לא העביר גרד בפי הטבעת שאובחן כפטרייתי בידי רופא משפחה. רופא עור איבחן קנדידה באיבר המין - נרשם פלוקנזול (? אולי טועה בשם) פעמיים בהפרש שבוע. האדמומית באיבר המין נעלמה . הגרד בפי הטבעת נותר. לאחר מספר שבועות חזרה אדמומית גם מקדימה..איך נפטרים מזה..האם חלק מן התרופות יוצרות בסיס טוב יותר להפתחות פטריה?
רופא עור אמר לא לנגב..ולהמשיך למרח טרידרם..(קורטיזון בלי הגבלה??- האמנם? מה גם שזה לא ממש עוזר,,אני קורא ברשת על תזונה שונה..מה עושים? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
בריא בד"כ10/04/2011באזור טחורים שהפכו חיצוניים וסמוך לכך החל הגרד הפטרייתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
ד''ר דוד נויפלד11/04/2011תנסה משחת דרמקומבין.
בד"כ הגרד גורם לפגיעה בעור ולזהום משני שטחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור?דניאלה10/04/2011
שלום, בת 23, ללא מאמץ מיוחד בזמן יצאות .
התגלתה בלוטה קטנה בצבע אדום כהה. על פי הטבעת (נראה כמו משהו חיצוני) לפני שבועיים גם יצאה וירדה בחזרה (ממש כאילו יצא האויר) עכשיו שוב חזרה.מה עושים? יש משחה ללא מרשם רופא? צריך ללכת לרופא? חיבת לציין שלא מוררגש יותר מדי חוץ מפעם אחת שהרגיש קצת מעקצץ. שמעתי שמאד מומלץ, יעל ומעלים - תמצית לבנדר לשים נקודתית.
אשמח לתשובה מהירה , לא רוצה שיחמיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד10/04/2011כדאי להבדק.
מהדברים שלך קשה לי לומר מה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ודימוםיוסי07/04/2011
שלום ד"ר לפני חודש וחצי לאחר כאבים עזים ביציאות ודימום הלכתי לפרוקטולוג שבדק אותי בדיקה אנאלית ולא מצא בבדיקה משהו רציני מלבד טחור קטנטן, לאחר שנתן לי את המשחה נפדיפין ולאחר שימוש חל שיפור במצבי אבל עדיין יש דימום מעט וכאבים לא עזים אבל חלפו להם כבר חודש וחצי ועדיין אין החלמה מלאה,מה לדעתך עלי לעשות? יש לציין שהוא קבע לי בדיקת רקטוסקופיה שהיא בעוד חודש שאני מעוניין לבטלו אם המצב ישתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ודימום - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/2011לא נראה לי שרקטוסקופיה תעזור פה.
לפי הגיל אולי עדיף קולונוסקופיה קצרה או כלום.
אם אין ריפוי מלא, יכול להיות שתזדקק לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה - האם טחורים?מחפשת07/04/2011
שלום,
ביומיים האחרונים אני מרגישה בליטה קטנה בפי הטבעת. לא כואב, אין דימום, רק לא נעים. האם זה טחורים? ואם כן מה עושים? האם יש פעולות שאני יכולה לעשות כדי להעלים זאת או רק תרופות? אם כן - אילו?
אני בת 37, מעולם לא סבלתי מטחורים, גם לא בהריון ולידה, אין לי בעיות ביציאות. העבודה שלי משרדית ואני יושבת שעות רבות וממעטת בפעילות גופנית, אך כלום לא השתנה לאחרונה. זה מדאיג אותי, האם התחלה של טחורים זה לתמיד???
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה - האם טחורים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/2011נשמע כטחור חיצון תרומבוטי אבל אינני יכול להיות בטוח.
אין מה לעשות. אם לא כואב - הזמן יטפל בזה. כל התרופות כאן עוזרות רק לחברות התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רירית? או צניחת טחורים?דנה06/04/2011
שלום רב,
ענית לי כאן בנושא של צניחת רקטום, עם כל הבדיקות שעברתי.. ( מנומטריה, אולטראסאונד, ולבסוף- הדפקוגרפיה)- שאת כולן עברתי בגלל חשד לצניחת רקטום. ע"י גסטרואנטרולוג...
לבסוף- הלכתי לכירוג שכאמור אבחן צניחת רירית: Mucosol Rectal Prolapse. ולא הציע כל טיפול, פרט למעקב בעוד 6 חוד'.
לא הייתי שקטה, ולכן הלכתי לכירוג נוסף- לחוו"ד. הוא בדק אותי, לאחר שעבר על הבדיקות, ותשאל אותי, ואז- בבדיקה קלינית, כולל שימוש באנוסקופ, קבע: צניחת טחורים. בעיקר בצד השמאלי... והציע- שימוש בנרות ומעקב בעוד 2 חוד'.
שאלותיי:
1. החשד הראשוני לצניחת רקטום היה כנראה עקב התיאור שלי. אבל, לא ברור לי- למה האבחנה אצלי כ"כ מסובכת? מה ההבדל בין צניחת רירית? לצניחת טחורים?
2. איך אפשר לקבל אבחנה ברורה לגבי מה יש לי? אני ממש מבולבלת... הרי אני בסה"כ מתארת לרופאים את מה שאני ראיתי ו/או חוויתי... אני ראיתי גוש גדול. לא היה לי דימומים , לא כאב לי.. וזה חזר פנימה אחרי שנגעתי קלות עם היד.
עברתי מלא בדיקות. כולל קולונוסקופיה קצרה- עד 50 ס"מ... אז למה אין לי אבחנה ברורה?
3. בכל אופן- מה היית ממליץ לי לעשות? תמיד ממליצים להבדק. נבדקתי. אמרו לי: לכי לכירוג. לא לגסטרו- הלכתי. ועדיין- אני לא מבינה מה בדיוק יש לי. ומה הטיפול.
4. האם הטיפול בצניחת רירית, ובצניחת טחורים בדרגה כזאת, הוא זהה?
אשמח אם תוכל איכשהו לעשות לי מעט סדר בבלאגן, או- לכוון אותי למה עוד עלי לעשותץ
אגב: 2 הכירוגים אצלם הייתי- רשומים כחברים מן המניין ב"חברה הישראלית לכירוגיה של הקולון והרקטום".
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רירית? או צניחת טחורים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/2011יש מצב שיש טחורים אבל גם רירית שצונחת.
אם תסדירי היציאות כראוי זה יפסיק לצנוח.
בכל מקרה, ממעוט התסמינים - אין כרגע צורך בטיפול.
לפעמים רק הזמן מגלה לנו האבחנה המדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת רירית? או צניחת טחורים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/20111. אם לא רואים בעיניים - אז אין כרגע (יכול להיות שהיה ארוע חד פעמי אשר או שיחזור על עצמו או שלא). ולא תמיד יודעים "בדיוק" לפעמים נותרים עם השערות.
2. הבלגן הוא רק בראש שלך ומיותר.
3. הטיפול בצניחת טחורים ובצניחת רירית הוא דומה/זהה. אבל אצלך אין כרגע כל הצדקה לטיפול כלשהו. ושני מומחים כבר אמרו לך זאת. למה שלא תאמיני להם? הרי שילמת בשביל הדעה. אם תתמידי ותתעקשי הרי שבסוף תמצאי מישהו שיסכים לנתח אותך וזה יהיה כנראה שווה ערך לכל הבדיקות שעברת - מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד- המשך בבקשה
אלמונית07/04/2011שלום ד"ר,
תודה רבה על התשובות שלך. בסה"כ זה מרגיע לשמוע. אני יודעת שהבלאגן הוא בראשי, אבל הוא לא "הגיע" לשם סתם... זה לאור כל המפגשים עם הרופאים.
לפעמים עצם הידיעה מה יש לי- זה כבר מרגיע.
אגב- לגבי צורך בטיפול כרגע: למה אתה אומר שאין צורך? זה לא בדיוק נכון. כי כן יש לי סימפטומים, העיקרי שבהם: לאחר כל ביקור בשרותים- גם ללא מאמץ כלל ביציאה, אני רואה מהסתכלות במראה- בליטה גדולה ואדומה- מעין גוש שמבצבץ לו מפי הטבעת. וזה לא מצריך מאמץ מצידי כדי להבחין בגוש הזה. כל רופא שבדק אותי- איך שמסתכל בפי הטבעת ( מפסק לי את 2 הישבנים- וסליחה על התיאור המביך): ישר רואה את הגוש/בליטה הזאת.
פרט לכך- לפעמים מעט דימומים מפי הטבעת. ולפעמים גם תחושת חוסר נכונות - בעיקר אחרי ישיבה ממושכת בעבודה.
אז, לאור כל זאת:
1. 2 כירוגים אבחנו 2 בעיות שונות. כתבת לי שהטיפול ב2 האבחנות הוא דומה או זהה. האם היית ממליץ לי לקחת את הנרות שהכירוג השני רשם לי? ( הכירוג הראשון- לא נתן לי כזה דבר)? הבנתי שזה נר אחד ביום למשך 10 ימים. נדמה לי שזה "פרוקטוזין" ?
2. האם כדאי לנסות ולטפל בקשירה? הרופא מהקופ"ח שביצע לי את הקולונסקופיה הקצרה לפני כחודשיים, קבע שעלי לחזור אליו עם ממצאי הבדיקות החדשות, ואז יבדוק אותי שוב- וייתכן שבמהלך הבדיקה כבר יבצע "טיפול קטן- קשירה".
האם כדאי? או שזה עלול להזיק לי כרגע- אם זה לא טחורים, אלא צניחת רירית?
אני מודה לך מאד על הנכונות להסביר.
אני מאד רוצה לסמוך על רופאים... אבל קשה לי כרגע לתת אמון של 100% בגלל האבחנות השונות...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד- המשך בבקשה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד08/04/2011או שאת סומכת או שלא...
אם זה אכן מפריע לך תנסי קשירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- וכן- זה מפריע לי
דנה09/04/2011תודה רבה,
ואכן- זה מאד מפריע לי....
לא נעים להסתובב עם בליטה- תיהיה אשר תיהיה- רירית, או טחורים או גם וגם.
אני עושה ספורט- והרבה, עובדת הרבה- גם בעמידה, נוהגת.. ובכלל- לא רוצה להרגיש שמשהו צונח לי משם.
מעדיפה - לטפל עכשיו.
למה לחכות? גם שמתי לב שבדר"כ אתה כן נוהג להמליץ כאן לאנשים שחוששים מניתוחים שונים- כגון: פיסורות או טחורים- שכבר יעברו ניתוח, כי חבל להמתין- אם משחות לא עוזרות...
ורק לי-נראה לי שאתה מסוייג מכך...
בכל אופן- תודה על ההסברים ועל התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: טיפול בצניחה- מה לעשות?
אנונימית17/04/2011לד"ר שלום רב,
בהמשך לשאלותי אלייך ולתשובותיך המפורטות באשר למקרה שלי- חשד לצניחת רקטום, שבבדיקות לא התגלה, ואובחנתי בסוף ע"י 2 כירוגים: 1. צניחת רירית רקטום. 2. צניחת טחורים.
השתמשתי בנרות רקטוזורין שהכירוג שאבחן צניחת טחורים רשם לי. נר אחד בכל יום בלילה, למשך 10 ימים.
לא ראיתי כל שיפור, ואפילו גרוע יותר: לפני כ3 ימים- כלומר- כשבוע לאחר שהתחלתי השימוש בנרות, החל להציק לי גרד באיזור פי הטבעת.
מהתבוננות במראה, לא רואה משהו חריג, פרט למעט אודם, אבל- מה שבעיקר אני רואה- זאת אותה התבלטות- מתוך פי הטבעת, שאם אני מחקה מאמץ- ולא קל שבקלים- גולשת החוצה מעט- עד כס"מ להערכתי.
זה גם אדום.
ועכשיו, כאמור- גם מגרד...
מה אני אמורה לעשות???
הכירוג שאבחן טחורים אמר לי להשתמש בנרות ולחזור אליו שוב רק בעוד 3 חודשים...
אגב- מאז הצניחה, אני סובלת מקושי מסויים בעת התרוקנות. להדגיש: אין לי עצירות. יש לי יציאה - עד שתיים, כל יום. יציאה רכה במידה. אבל במהלך היום- יש לי גם תחושת צורך ביציאה- שלא תמיד יוצאת, וכאשר כבר היא כן יוצאת- היא קטנה מאד ומעט קשה. ( כמו כפתור קטן..).
מה הפתרון? האם עלי ליצור קשר שוב עם הרופא בדחיפות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: טיפול בצניחה- מה לעשות? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/04/2011אוי.?.
דברנו על זה המון...
יש ברפואה מצב שהזמן צריך לעשות את שלו. עם הלחץ המתמיד, משהו בסוף ישבר וינתח אותך שלא לצורך...
תפסיקי עם הנרות - הם לא מרפאים שום דבר.
את יכולה לנסות PROCTOFOAM להקל על הסימפטומים.
בכל אופן, יותר מזה אינני יכול לייעץ מבלי לבדוק אותך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל למה ה"אוי" ?
דנה18/04/2011למה הוספת :"אוי"?
מה אני צריכה להבין מזה? זה ציני? או אולי אתה לועג לי ?או שזה, רציני? מבהיל?
בכל אופן- נראה לי שכדאי שתבהיר את השימוש במילה הזאת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוצמזה- טחורים בדרגה 3- לא מנתחים?
דנה18/04/2011הכירוג אבחן דרגה 3. כי הם יצאו וחזרו..ונראים לעין.
מה נותן פה מימד הזמן, מלבד סבל שלי? הרי הבנתי גם מתשובותייך לפונים אחרים פה- שטחורים בדרגה 3 לא עוברים סתם כך...
למה צריך לחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוצמזה- טחורים בדרגה 3- לא מנתחים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/04/2011בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל למה ה"אוי" ? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/04/2011הבהרה - זו תגובה לאחר שעניתי על שאלותיך 10 פעמים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הגבלה על כמות שאלות?
דנה18/04/2011אני באמת לא מבינה אותך לפעמים...
רק שתדע עובדות: בפורומים אחרים בתחום הזה, יש רופאים שעונים ועונים ועונים- ותמיד מוכנים להשיב, תמיד בסבלנות, ובלי הגבלה על כמות השאלות פר אדם.
הרי מה זה משנה אם אני אוסיף עוד שאלה, או שפונה "חדש" ישאל שאלה? כך או כך- תצטרך לתת תשובה- ולהקדיש זמן.
אז נראה לי שאכשהו זה מציק לך אישית.
אני באמת לא מבינה למה אתה מגיב כך? אתה בסה"כ עושה מצווה ועוזר לאנשים. אבל אם זה גורם לך בסופו של דבר "להישבר", ולהגיב בצורה כזאת, אז אולי מוטב שתפסיק, או שתוסיף הבהרה בתחילת הפורום- שאתה מגביל את כמות השאלות לכל פונה.
חבל. באמת- כי מצד אחד- בא לי לומר לך תודה- כי עזרת לי בתשובותייך.
אך מאידך- בא לי לומר לך- שאתה מאד מאד מאד פוגע באנשים בחלק מהתשובות שלך.
ואתה הרי רופא.
חבל. לא יפה.
וסה"כ- השאלות נובעות ממצוקה אמיתית- בתחום אינטימי שלא קל למצוא לו מענה.
למה לסיים עם טעם מר?
בבקשה כך את הדברים לתשומת לבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הגבלה על כמות שאלות? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/04/2011תודה רבה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולם?
דנה18/04/2011אז לקחת לתשומת לבך?
חג שמח.
הרבה סבלנות, אורך רוח.
שתצא מעבדות לחירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)