מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר לשים טלק בפי הטבעת?יש לישאול01/11/2011
האם אפשר לשים טלק בפי הטבעת? יש לי פיסורה וטחורים.
האם זה עוזר? האם זה מזיק? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לשים טלק בפי הטבעת?יש לי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/11/2011לא מבין השאלה.
טלק זה לעור לא להכניס בפי הטבעת.
לא מבין מה רוצה להשיג בטיפול הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי לשים טלק שהקל על פיסורה?
יוסי25/04/2014אני סובל מפיסורה , ואין לי משחה שיכולה לעזור לי , קראתי שכדי להקל צריך להשים משהו שיימנע חיכוך, האם זה יהיה נכון לפזר קצת טלק בפי הטבעת (רק חיצונית כמובן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהמירה01/11/2011
שלום
לפני כיומיים תקפו אותי לפתע כאבי בטן עזים, בשרותים הרגשתי כמו עצירות, לאחר לחץ קל, יצאה צואה רגילה וקשה ולאחריה שילשול דמי, הכאב היה כל כך חזק שהתעלפתי, כל הלילה היו עוויתות בבטן ובשירותים יצאו קרישי דם כהים, אתמול המצב נרגע, לא הייתי בשירותים מלבד התלת שתן, והיום כבר יצאה צואה רגילה, אך עם הקרישי דם האלה, קבעתי תור לרופא אך הוא יוכל לקבל אותי רק ביום שישי. האם עלי לפנות לחדר מיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/11/2011תלכי לקופ"ח לעשות בדיקת דם - ס.ד.
אם ההמוגלובין נמוך, תפני למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מטרת החוקן -פליט אנמה?חשש31/10/2011
נדרשתי ע"י המזכירה בזימון תורים לקחת את זה שעתיים לפני בדיקה אצל פרוקטולוג (יש לה מי נוהל כזה קבוע)
השאלה היא האם המטרה של זה זה רק לרוקן את המעי ואם למשל אכנס לשירותים ומאז ועד הבדיקה לא אוכל כלום אז אין צורך בזה, או האם המטרה של זה שהפרוקטולוג יראה את הטחורים/פיסורה/פיסטולה כאשר זה סמוך ליציאה בעצם...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מטרת החוקן -פליט אנמה? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/11/2011החוקן מנקה את המעי הסופי והרקטום ע"מ לאפשר בדיקה טובה יותר, בעיקר אם מדובר ברקטוסקופיה.
האוכל משפיע רק למחרת הארוחה ולכן אין צורך להמנע מאכילה ביום הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפי הטבעתחולה31/10/2011
שלום, ברצוני לשאול, אני בת 59 חולת פרוקטיטיס מספר שנים. מטופלת רק בנרות
רפסאל, וגם זה רק בהתאם לצורך.
אמנם יש לי שלשולים מספר פעמים ביום, אבל הרופאים החליטו לא לתת לי טיפול
מעבר לנרות, כי הפרוקטיטיס נגרם מרדיותרפיה לפני הרבה שנים.{שאת ברחם}
לאחרונה, כאשר אני אוכלת למשל מלפפון חמוץ , או בצל על לחם עם גבינה, או
מלוח או חריף במידה, אני מקבלת למחרת צריבה בפי הטבעת, גם בזמן יציאות
שנמשך כמה ימים.
האם הצריבה קשורה למזון מסוג זה? ואיזה משחה מומלץ למרוח על האזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בפי הטבעת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/11/2011כנראה שכן.
צריכה להבדק לראות שאין זהום שטחי בעור כי צריך משחה אנטיביוטית. ולא, משחת טחורים תספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכבוד הדר' היקר האם יש טיפול טבעי לשאול30/10/2011
האם יש טיפול טבעי לפיסולה, טחורים ופיסורה?
מה הבדיקה האמינה ביותר לזיהוי הבעיה?(האם מבט של פרוקטולוג לפי הטבעת והכנסת אצבע לפי הטבעת זה מספיק? או יש צורך בבדיקה אנדוסקופית או כל בדיקה אחרת..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכבוד הדר' היקר האם יש טיפול טבעי ל - תגובה
ד''ר דוד נויפלד31/10/2011הבדיקה המדויקת ביותר היא מבדיקה בהרדמה בא נעשה מה שאמרת.
אינני יודע מה זה טיפול טבעי.
מאז ימיו משל היפוקרטס מטפלים בבעיה בצורה כירורגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סיבוכים? והאם אינם הפיכים?מישהי30/10/2011
שלום ד"ר,
הרופא שהמליץ על הניתוח, טען כי כמעט ולא היו לי מקרי סיבוכים, ומה שכן היה: דימום- שהצריך ניתוח להפסקתו, וזיהום- שטופל בביה"ח ע"י עירוי אנטיביוטי לוריד. הוא אמר שזה לא כאלו סיבוכים קשים... והאמת? הוא די כעס עלי כשהבעתי חששות לקראת הניתוח.הוא אמר שאני "מגזימה ברמת הפחד שאני מציינת בפניו, ושבאמת אין על מה - כי זה ניתוח יחסית פשוט". הוא אמר שזה ניתוח בלי יותר מידי סיבוכים. ושגם מה שקראתי באינטרנט לגבי "פגיעה בסוגרים" ולגבי "היצרות התעלה" - לא קרה לו אפפעם, וזה גם לא קורה. ( אפילו הסביר שבניתוח מכניסים מעין מגן לתוך הרקטום- ולכן לא תיתכן פגיעה בסוגרים)..
אז השאלה- אתה ענית לי-ציטוט :" לקחת בחשבון שאין אף פעם משהו בחינם ולעתים, נדירות אמנם, משלמים בסיבוכים."
לאלו סיבוכים התכוונת? והאם מדובר בסיבוכים בלתי הפיכים?
ברור שאינני ששה לעבור ניתוח, ומצד שני- המצב שלי כן מצדיק זאת כנראה.. בייחוד מפני שטרם ילדתי, והבנתי שהריון בסבירות גבוהה יחמיר את מצבי, ודרגת הטחורים/צניחה תחמיר.
נקודה נוספת היא שאינני רוצה "לשלם" כדברייך, מחיר שכל חיי אסבול ואתחרט על שעשיתי את הניתוח.
אז מה ניתן לעשות? למי שסובל מדרגה 3 של טחורים/רירית? מתי ההורייה היא שיש/כדאי מאד לטפל?
כיצד אתה נוהג להמליץ? לפי מיטב ניסיונך העשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה סיבוכים? והאם אינם הפיכים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד31/10/2011נא לקרוא את מה שכתבתי.
עפ"י התיאור שלך אין לך דרג' |||.
הניתוח לא נעשה למניעה אלא לטפל בבעיה נוכחית ורק את יכולה להגדיר את חומרתה לפי חיי היומיום שלך.
הסיבוכים העיקריים כפי שציין בפניך המנתח.
אפ את לא סומכת עליו, תמצאי לך מישהו שאת כן סומכת עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותוספת
מישהי31/10/2011תודה ד"ר.
קראתי היטב את תשובותייך- ואני מודה לך. אם הייתי כותבת לך באופן פרטי- וודאי שהייתי מזדהה. אך בפומבי- קשה לי עם זה- ואני מתנצלת אם זה לא מנומס כלפיך.אני מקווה שתבין אותי. אין לי כוונה לפגוע או להיות לא מנומסת.
שאלה אחרונה לגבי הסיבוכים- כי לא הבנתי: האם אכן מדובר "רק" בדימום או זיהום? ונכונים דברייו של הרופא שלי שאין סיבוכים של פגיעה בסוגרים ו/או היצרות התעלה? הוא אמר לי שחד משמעית- זה לא קורה. וזה לא סיבוך של ניתוח pph.
והאם מדברייך אני יכולה להבין שאם אנסה להסדיר טוב יותר את היציאות- אזי לא אזדקק/או לא כדאי לי , בשלב זה לעבור את הניתוח? ( גם אם לידה עלולה להחמיר את המצב)?- כי קראתי כאן באחת מתשובותייך למישהי שבהריון וסובלת מפיסורה, ששאלת אותה "מדוע חיכית עד עתה" : כלומר שכדאי היה לה לטפל בכך לפני הלידה...
כמו כן- מה זה נחשב יציאות מסודרות? האם פעם ביום- רק בבוקר- זה בסדר? ( כי לי זה מותיר תחושה שלא מספק אותי...). איך אפשר לגרום ליציאה נוספת במשך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותוספת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/11/2011פיסורה היא חיה אחרת של כאבים יומיים שצריך להפטר מהם.
בעיית טחורים היא בעיה דינמית - הלוך ושוב - ותלויה באופי היציאות.
נדיר ביותר פגיעה בסוגרים ואם קיימת - בד"כ יש הפרעה קלה וחולפת (אם לא היתה כל בעיה קודם לניתוח). הבעיה, אם קיימת, היא מהמתיחה של הסוגרים ולא מפגיעה ישירה בהם.
באשר להיצרות - יכולה להתפתח, בד"כ זו בעיה קלה שניתנת לטיפול מיידי בעזרת אצבע הבודק במרפאה. אם לא מבתקים ההיצרות מיידית אזי יכולה להתפתח היצרות קשה יותר שתצריך ניתוח. נדיר ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pphמישהי30/10/2011
שלום ד"ר,
רציתי לדעת מתי מקובל להמליץ על הניתוח הנ"ל? אני סובלת ממצב שהוגדר קצת שונה ע"י רופאים שונים: חלק אמרו "טחורים דרגה 3" - אפילו שלא צונח לי משהו מפי הטבעת. ( קרה לי רק פעם אחת- בעת פ"מ שצנח- לפני 8 חוד', ואז זה חזר פנימה לאחר שנגעתי בזה קלות). רופא אחר אמר שיש לי "צניחת רירית רקטום- קלה". מבחינה קלינית:
אין לי משהו שצונח החוצה מפי הטבעת- לא כזה שנראה לעין, אבל: בבדיקה אצל כל הרופאים הם מבחינים ברקמה כבר בעת פיסוק הישבן. וובדיקה ידנית- חשים "ברקמה עודפת/טחורים".
אני סובלת לפעמים מדימומים. (לעיתים קלים, אבל לעיתים כבדים- כל האסלה). זה לא מצב קבוע, אלא משתנה...
פרט לכך- מאז שניסו לטפל בי, פעם אחת בקשירה, ופעם בצריבת לייזר, יש לי שינוי בהרגלי היציאות שנורא מקשה עלי: עד לטיפולים הללו, היו לי 3 יציאות ביום. בוקר, לאחר ארוחת צהריים, וגם בערב.
עכשיו אני סובלת, מסוג של עצירות: יש לי יציאה אחת. רק בבוקר. כאשר בהמשך היום אני חשה מלאה, אך פשוט "חסומה"... לא יוצא כלום, למרות שממש יש לי צורך, והבטן מתנפחת לי ולעיתים כואבת.
ניסיתי סיבים- בנפייבר, שמן פראפין, ונורמלקס, אבל זה לא עוזר. כי זה גורם רק "למצבי קיצון"- שהיציאה הופכת למימית יותר מידי, אך את מס' היציאות- זה לא מגדיל...
האם ניתוח pph מומלץ במצבי?- בעיקר בהתייחס לקביעה של צניחת רירית/טחורים, (רופא אחד אמר לי שרשם "דרגה 3" - מפני שרירית זה מגדיל את הדרגה.. גם אם הטחורים הם "רק'" דרגה 2).
האם המלצה על הניתוח הזה במצב של דמם מידי פעם, היא מוצדקת?
האם ניתן לעשות חוקן קטן- "מיקרולט", לאחר הניתוח- במידה שארגיש חייבת? ( אם שום דבר לא יעזור ליציאות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pph - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011לא בטוח שניתוח הוא מחויב המציאות אבל אם כן אז PPH בהחלט מוצדק.
מהסיפור נראה לי שאם תסדירי היציאות יוקל לך.
בנהפייבר אינו חומר משלשל וצריך להתרגל אליו. כף בבוקר עם שני כוסות שתיה ושתיה מרובה במשך היום. זהו טיפול קבוע.
נורמלקס אפשר להוסיף מנה בערב כאשר הבנהפייבר אינו מספק.
שמן פרפין כפית לפני השינה לתקופות קצובות כאשר היציאות משום מה קשות. לא לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מישהי30/10/2011תודה ד"ר,
לגבי הסדרת היציאות: יש לי באופן קבוע יציאה אחת בבוקר- וזאת ללא כל "עזרים". רק לפעמים היא גם לא מספקת אותי, במובן זה שאחרי חצי שעה- שוב יש לי צורך- ושוב יש יציאה.
בהמשך היום- אין לי יציאות. בעוד שבעבר היו לי באופן קבוע. ובגלל שאין לי יציאות גם בערב- אני חשה נפוחה, וכבדה. יש לי צורך- אך היציאה באה רק בבוקר.
האם מצב זה הוא לא עצירות? מסוג מסויים? ( אגב עברתי גם בדיקת דפקוגרפיה, ופרט לרקטוצלה ואנטרוצלה קטנים ולא מפריעים/חוסמים, היא הייתה תקינה).
השאלה: אם אקח את הבנפייבר בבוקר- לאחר היציאה, זה אמור לגרום ליציאה נוספת בהמשך היום?
כאמור- בבוקר יש לי תמיד יציאה. בלי שאני זקוקה לקחת משהו ( גם לא פראפין או נורמלקס)- בערב. הבעייה שמפריעה לי היא בהמשך היום. מפריע לי שיש לי יציאה רק בבוקר.
שאלה נוספת: האם לאחר הניתוח אוכל לעשות חוקן קטן- מיקרולט, למקרה שלא תיהיה לי פעילות מעיים, ושום דבר לא יעזור?
ושאלה אחרונה: האם מדובר בניתוח שההחלטה לגביו היא כ"כ קשה? אני שואלת מפני שרופא אחד המליץ לי עליו "חד משמעית" -ואמר לי שבגילי- 34 כדאי לי לעבור אותו.-"כי אני צעירה, וחבל לסבול מצניחה/טחורים" כבר בגיל צעיר. ועוד לפני שילדתי.
ולעומתו- רופא אחר- גם כירוג, אמר שכדאי "לעשות הכל" לפני ניתוח.. למרות ש"מה שצנח- צנח, ולא יחזור להיות תקין"..
אז מדוע הדעות כה חלוקות באשר להליך הסטפלר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011דעות הן תמיד חלוקות ותלויות הרבה בשחקנים המעורבים.
לקחת בחשבון שאין אף פעם משהו בחינם ולעתים, נדירות אמנם, משלמים בסיבוכים.
באשר ליציאות - אם תקחי באופן קבוע הבנהפייבר - זהו הרי תוסף של סיבים החסרים במזון והם חשובים בפעילות הנכונה של המעי. פועל רק בבוקר המחרת.
לא רצוי להתרגל לחוקנים.
את בעצמך צריכה להחליט עד כמה מפריעה לך הבעיה ואם מוצדק לעשות ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סיבוכים?
מישהי30/10/2011שלום ד"ר,
מה זאת אומרת "משלמים מחיר"? האם הסיבוכים מהניתוח הזה הם בלתי הפיכים?
ומתי בעצם מוצדק לעבור את הניתוח? באיזה מצב? נאמר לי שבגילי- 34, הצפי "הטבעי" למהלך הדברים הוא החמרה הדרגתית של מצב הצניחה/טחורים, במיוחד מפני שטרם נכנסתי להריון. והריון סביר שיחמיר הבעייה.
אז מתי ההמלצה נוטה לטובת הניתוח?
ומה הם הסיבוכים הקשים שלו? והאם בלתי הפיכים, או שיש להם טיפול- אם חס וחלילה קורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סיבוכים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד31/10/2011ראי תשובה נפרדת.
ולא מנומס לא להזדהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהמיכל29/10/2011
האם יש קשר בין פיסורה לסרטן מעי גס? כלומר האם פיסורה ממושכת מכניסה לגורם סיכון סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011בשום פנים ואופן לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים חוזריםאבי28/10/2011
שלום ד"ר,
סבלתי מטחורים חיצוניים לתקופה מזמן מאוד לא מזמן. הטחורים נעלמו לאחר שימוש במשחה פרוקטו-גליבנול.
כיום אני מרגיש את אותה הרגשה חוזרת,היה לי דימום מאוד קל באחת היציאות,וכשאני מסתכל על פי הטבעת אני רואה מן גוש שמאוד מזכיר לי טחור חיצוני - התחלתי להתאמן במכון כושר,בדר"כ מבצע תרגילי בטן ומשקולות,וריצה.
שאלתי היא האם כדי לחזור למשחה,במידה וכן מה התדירות שלה ליום(שכחתי..).
והאם כדי להתייעץ עם רופא?
תודה רבה ד"ר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים חוזרים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011נראה לי שכרגע הבעיה לא קשה.
אפשר להשתמש במשחה פעמיים ביום.
תמיד כדאי להיוועץ ברופא.
לדאוג ליציאות רכות וסדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד מתמשך ופטריהכרמית27/10/2011
שלום,
לאחר גירוד ודימום יחסית קל, בבדיקה התברר שיש פצע קטן. קיבלתי משחת נפידיפין, שעזרה. לאחר סיום הטיפול התברר שיש לי מעין פטריה על העור באזור. מורחת משחה בימים אלו. הבעיה היא שהגרד המקומי לא עבר, וכשאני מגרדת קצת יותר חזק יש דימום מהעור, כאילו ששיפשפתי חזק מדי. האם יש משהו שאפשר לעשות/למרוח?
כמו כן, האם ניתן לשים טלק או כל חומר אחר כדי למנוע התחדשות הפטריה ולשמור על המקום יבש?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד מתמשך ופטריה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011צריך להבדק.
יכול להיות שבאופן משני יש עכשיו זיהום חיידקי בעור ואז צריך משחה אנטיביוטית.
האם במשחת הנייפדיפין היתה תוספת של לידוקאין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
כרמית30/10/2011תודה על התשובה.
עד כמה שידוע לי יש לידוקאין במשחה. אני אברר בוודאות. בכל מקרה, האם אני צריכה לפנות לכירורג או לרופא עור?
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011לידוקאין לעתים גורם לגירוי בעור ולכן כאשר אני רושם נייפדיפין אני משתדל להקפיד לכתוב: "ללא תוספות".
רצוי שתראי פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס פילונידליאבי26/10/2011
שלום אני בן 24 כמספר שנים לסירוגין אני סובל מתופעה בחריץ הישבן עצם הזנב מבליטה פנימית שלא נראית לעין אלא במישוש שמלווה בכאבים לא חזקים ממש בעיקר רק בנגיעה במקום זה מפריש לעיתים מן לחות כזאת אולי מוגלה. זה מופיע לי ואז נעלם למספר חודשים ואז חוזר שוב ככה מספר שנים. קראתי באינטרנט וזה נראה לי כמו סינוס פילונידלי האם חובה לנתח את זה? מה הן ההשלכות בלא לנתח? אשמח להמלצות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס פילונידלי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/10/2011לא חובה. תלוי במידת הסבל ואם היו מורסות חוזרות.
הניתוח כיום מבוצע באופן מינימליסטי בהרדמה מקומית עם התאוששות קצרה וסיכוי טוב לאי-חזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםיותם25/10/2011
שלום.
אני בן 19 והשנה התחילו לי טחורים
בהתחלה הם דיממו והכאיבו, אך כעבור זמן מה של טיפול במשחה הם הפסיקו להכאיב ולדמם, אך מזה כמה חודשים שהטחורים לא נעלמים.
טיפלתי במשחה ונרות, וזה עבר אבל חזר מהר מאוד.
המצב הנתון והסטטי הוא שיש לי טחורים שלפעמים יוצאים החוצה ולפעמים לא, לפעמים גורם לעצירות ולקושי במתן צואה, ולמזלי לא כואבים אך מורגשים ובהחלט לא נוחים.
מה עלי לעשות כדי לעקור את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/10/2011א. לא מדובר בשיניים ולכן אתה לא יכול לעקור את הבעיה.
ב. יותר חשוב, אתה טועה, כמו רוב האנשים, ומחליף בין הסוס לעגלה. טחורים לא גורמים לעצירות אלא נגרמים על ידי עצירות.
בגילך הצעיר חשוב להסדיר היציאות בעזרת דיאטה נכונה ואם לא מספק להוסיף תוסף של סיבים באופן קבוע וכך להגיע למצב שפיר. אז לא יהיו לך טחורים ולא יהיו בעיות.
בגילך חשוב לטפל במקור ולא בתוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! היכן אוכל לקבל מידע
יותם26/10/2011על דיאטה ותוספי תזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! היכן אוכל לקבל מידע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/10/2011אצל דיאטנית בקופ"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימיים וחיצונייםמירי24/10/2011
שלום,
אני סובלת מטחורים פנימיים וחיצוניים עם דימום תקופתי (מדי פעם יש כמה ימי דימום די גדול ועם מני חתיכות) . לפני כשנה הומלצתי לניתוח בבי"ח ומהפחד שהניתוח קשה- ביטלתי ברגע אחרון. הטחורים די גדולים!
רופא פרוקטולוג טיפל בי אחר כך - בגלל שרופא גסטרו שלח אותי אליו,
פעם אחרונה-לפני כחודשיים- גם הוא המליץ על ניתוח .
קראתי גם על שיטת דופלר..
האם תוכלו לעזור לי - מה הקושי של שני הניתוחים? מה זמן החלמה בכ"א?
מה מומלץ .? האם יש חשש לחזרת הטחורים ותוך כמה זמן?
נא עזרה!!!!!!!!!!!!!!!כואב !!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים פנימיים וחיצוניים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד25/10/2011יש מספר סוגי ניתוחים לטחורים.
בכללי - אם יש אלמנט חיצון שמפריע אפשר להורידו (בכל סוג של ניתוח שעושים כולל דופלר) לפי רצון החולה.
את הטחורים הפנימיים אפשר לכאות, לתפור/לקשור ("דופלר") או להרים פנימה (סטייפלר).
מה מתאים לך - אפשר לקבוע רק לפי הבדיקה.
ככל שכורתים פחות - פחות כואב וההתאוששות יותר קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מירי25/10/2011אני מבינה שכל אחד מתאים משהוא אחר- אבל אני מבקשת לדעת 2 דברים.
1.האם דופלר מתאים לטחורים מסוג שלי? לא חוזר?
2.בבתי חולים מה סוג הניתוחים? האם יש בתי חולים עם שיטת דופלר? איזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד25/10/2011לא יכול להעיד על כל בתי החולים. אצלנו עושים אותו ניתוח בלי מכשיר הדופלר.
באשר לאלמנט החיצוני כבר הסברתי. אם מאוד מפריע לך - אפשר לכרות.
אז תופרים בפנים וכורתים בחוץ.
מעבר לזה אין באפשרותי לענות לך בלי לבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט במהלך טחורים והכנסתם חזרהירון23/10/2011
היי , אני בן 35 , סבלתי לפני מספר חודשים מטחורים חיצוניים לא מדממים, נחתי שבוע וזה עבר. התופעה חזרה על עצמה לפני מספר ימים. בפעם הראשונה טיפלתי במשחות ונרות. אני מתאמן באופן סדיר. רץ עשרות קילומטרים בשבוע ומתאמן בחדר הכושר. האם ניתן להמשיך אימונים כרגיל במסגרת המגבלות?
בנוסף, קראתי באינטרנט שניתן להכניס את הטחורים חזרה פנימה עם האצבעות, ניסיתי לעשות זאת והצלחתי זה הקל על הרגשת אי הנעימות. האם בכלל מותר לעשות זאת?
האם מומלץ לפנות לפרוטקטולוג כדי לפתור את הבעיה בצורה יותר קבועה אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט במהלך טחורים והכנסתם חזרה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד24/10/2011כן.
אם אתה מסוגל להחזיר הרי שמדובר בטחורים פנימיים (ולא חיצוניים) שצונחים. ואם יש צורך להחזירם פנימה הרי שלפי ההגדרה אלה טחורים דרגה |||. בטחורים מדרגה זו יש בהחלט הוריה לטפל (אלא אם כן אתה רוצה לחיות אתם כך - זה גם אפשרי).
בהחלט רצוי שתפנה לפרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבת טחוריםדנה18/10/2011
שלום ד"ר,
עברתי הליך של צריבת טחורים אתמול. ע"י מכשיר "ארגון פלזמה"- כך נכתב במכתב הסיכום. ( היה לי טחור נמוך מאד. פנימי, צדדי, שמאלי- קטן ומדמם במגע).
לא היו לי כאבים, פרט לזה ששורף לי עדיין, לאחר יציאה. וגם הבחנתי שיש מעט דם על מגבון לח-בניגוב לאחר יציאה. הומלץ לי גם למרוח מעט משחת מטרוג'ל-להקלה/החלמה..
רציתי בבקשה לקבל הסבר על מהות ההליך: מה זה בדיוק צריבת טחורים? איך זה פועל, או עוזר להעלים את הטחורים? ( על קשירות טחורים בגומיות יש הרבה מידע, אך על צריבה לא מצאתי).
האם יש צלקת לאחר הצריבה? ומדוע יש דמם? האם זה נורמלי? מתי ניתן לדעת האם ההליך הצליח? מתי הדמם אמור להיפסק? כי יש לי תחושת שריפה כאמור, כאילו נוצר לי פצע כזה בפנים...ששורף לאחר יציאה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבת טחורים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/10/2011לא משתמש בארגון - לא יודע.
מדוע אינך שואל את מי שביצע ואני מניח שגם שילמת לו. זה חלק מהשירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
דנה18/10/2011שלום לך ד"ר,
לא שאלתי את כל השאלות האלו, פשוט בגלל הלחץ והבלבול- שכחתי. עברתי את ההליך, קיבלתי הנחיות למרוח את המשחה, ונאמר לי שאם יהיה דימום כבד/חמר- אז זה סיבוך נדיר, ואז אפנה למיון ויזעיקו את הרופא. אבל עכשיו הוא בחופש- ואני לא יכולה לשאול אותו ספציפית...
אז לא שאלתי- כי לא חשבתי על כל זה עד עכשיו. היום- שזה יום אחרי, רציתי לבקש ממך הסבר קצר על מהות ההליך. ובעיקר לדעת האם זה שיש לי תחושת שריפה לאחר יציאה, ומעט דמם בניגוב, זה "נורמלי, לאחר הפרוצדורה הזאת? האם אכן נוצר פצע כתוצאה מהצריבה?
תוכל בבקשה להשיב לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/10/2011לא, כי אינני מבצע הפעולה הזו.
...ויש לו טלפון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל הייתי חייבת להגיב
שני29/10/2011אפשר לענות גם בצורה יותר אדיבה ואמפתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל הייתי חייבת להגיב - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011אני לא סולח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתבייש על צורת התגובה
דורית14/11/2011רציתי לשאול שאלה, אבל תגובות כאלה מראות על חוסר מקצועיות, מקווה שאתה מטפל רק בחרשים....עצוב שיש רופאים חסרי רגישות כמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור, אל נא תשליך לאשפה ערכים
תומר21/11/2011בסיסיים בתקשורת, בוודאי לא מעל במה זו - שהינה תקשורתית בלבד, ושבה אינך נבחן על ביצועיך עם סכין הניתוח.
אינך מותיר לקוראים כי אם תחושה שהנך עסוק בגיחוך נוכח תחושות פחד, מצוקה וחוסר-אונים, המהווים חלק בלתי נפרד מהמצוקות הפרוקטולוגיות.
האם פסו להן כל הנאות החיים האחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)