מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח FISTULECTOMYמרדכי14/03/2009
שלום לפני כארבע שנים עברתי ניתוח עקב מורסה פטלריאנלית ותוך כשלשה ימים חזרתי לתפקד כרגיל בלי כאבים והיו הפרשות קלות ועד לחודש פברואר 2009 הכל היה בסדר, עכשו כששוב הופיעו כאבים הלכתי לרופא והאבחנה היתה PERIANAL FISTULA (פיסטולה ימנית אחורית)ותוך מספר ימים עברתי ניתוח. מהלך הניתוח היה תקין, אך מאז הניתוח לאחר היציאות יש לי כאבים חזקים (שריפה בכל אזור הישבן) שמצריך אותי לקחת אופטלגין להרגעת הכאבים וכן יש לי הפרשות דמיות קלות. הייתי בביקורת ונאמר לי שכל בסדר אך אני דואג. ברצוני לברר האם זה טבעי והאם ידועה שהבעיה חוזרת. הוסיף ואציין שאני לא אוכל מאכלים חריפים . בתודה על תשובתכם. מרדכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה...
ד''ר דוד נויפלד14/03/2009אינני יודע איזה ניתוח עברת בדיוק...
אוכל חריף הוא לא רלבנטי.
זמן החלמה מניתוח פיסטולה משתנה בהתאם לניתוח, ממספר ימים ועד מספר שבועות. בד"כ יש שם פצע פתוח ולכן יש כאבים/שריפה והפרשות.
לדברך נבדקת ונמצא שהכל כראוי, אז אין טעם לדאגה ובטח שלא לדאוג באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפי הטבעתאור14/03/2009
אני סובל לאחרונה מכאבים בפי הטבעת, הרגשה של פצע שאין אפשרות להגיע ולגעת בו. הכאב קורה לעיתים בזמן יציאה ולעיתים במהלך היום, כאב בא וחולף. מה זה יכול להיות,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין14/03/2009ישנן הרבה סיבות כך שאתה חייב להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה כרוניתשוש13/03/2009
סובל מפיסורה כ-10 שנים.בוצע אז ניתוח בהרדמה מקומית ע"י גזירת שפתי הסדק.5 שנים היתה רגיעה אולם הפיסורה חזרה שוב.בוצע ניתוח נוסף בהרדמה כללית שבו הרחיבו את פי הטבעת.היתה רגיעה של מס' שנים ובשנתיים האחרונות שוב סובל מכאבים חזקים.מכיר את כל השיטות לריכוך,הייגניה וכו' ןמקפיד על כך.בשלב מסוים גם סיימתי שפורפרת גדולה של נפידיפין. לפני כשנתיים התחלתי באופן קבוע להחדיר את קצה צינור המים לשמירת הגיינה( תחליף לבידה שיש בביתי) לתוך פי הטבעת,מלאתי את החלל במים ואז היתה יציאה של המים+הצואה.בפעם האחרונה המשכתי זמן רב את עוצמת המיים והרגשתי לפתע כאב תופת כאילו נחתכתי בסכין ללא דם.מאז הפסקתי לנהוג בדרך זו וכרגע אני מרגיש 2 סוגי כאבים במקום לאחר היציאה-פיסורה+פציעה בלתי ברורה. שאלתי:האם יש מצב שגרמתי לעצמי בעוצמת שפריץ המים לקרע נוסף שאינו מתאחה? האם עלי לעבור ניתוח שלישי? תודה מראש על העזרה הסובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך מזל..
ד''ר דוד נויפלד13/03/2009שלא פוצצת את הרקטום או המעי!
בכל מקרה צריך להבדק ולתכנן פעולה כירורגית מתאימה בהתאם לממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהזמיר12/03/2009
לפני מספר שנים בצעתי ניתוח פיסורה.יש לי ספונדליזיס וליזטזיס דרגה 1.בזמן האחרון אני סובל מכאבים עזים בחלק שבין הישבן לעמוד השדרה וזה מפריע לי בעיקר בלילה.אני חושש שהפיסורה חזרה אך אבחנה תהיה רק בעוד שבוע.בנתיים אני מרגיע עם ארקוקסיה.אם אכן היא חזרה האם זה מחייב ניתוח בסדר גודל דומה לקודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר דוד נויפלד13/03/2009אין טעם לעסוק בספקולציות ולדבר על "אם". צריך לבדוק.
בינתיים, מהתיאור שלך, לא נראה לי שהכאבים הם מפיסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימיםסמי12/03/2009
שלום לפני מספר ימים(3) הרגשתי כאב פנימי במיקום בין פי הטבעת לצינור השתן אחי התיעצות עם רופה המשפחה הלכתי לאורולוג שבבדיקה קלה החליט שזה טחורים פנימים והביא לי למרוח משחה 2 ביום פרקטוצורין למשך 10 ימם ואמר "אם זה לא יעזור לך ל כירוגיה " אז באותו יום הלכתי לרופה כירוגיה שבדק אותי ורשם אבחנה :מצב טוב יש טחורים פנימים ללא דלקת ללא ממצא בבדיקה p\r (לא יודע מה זה ) ערמונית לא מוגדלת בוצע anoscopy תקינה בכל מקרה אחרי הבדיקה אתמול בערב אני מתפטל מכעבים אם הפסקות קצרות אני ישמח לדעה נוספת תודה וכמה זמן זה יקח בנוסף אחרי אמבטיות חמות יש קצת שקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין12/03/2009אי אפשר לאבחן ללא בדיקה. תבדק על ידי פרוקטולוג-מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולהיואב11/03/2009
יש לי פיסטולה שנוצרה לאחר ניתוח לניקוז אבצס. נשלחתי לביצוע אולטרסאונד בשם "סונאר אנדואנאלי". האם אפשר לבצע את הבדיקה הזו כשיש לי סיטון ? שאלה שנייה . מה סיכויי ההצלחה בניתוח דבק ??? וכמה פעמים אפשר לבצע אותו, אם לא מצליח בפעם הראשונה ?
ד''ר מרט חייקין12/03/2009אפשר.
הצלחה שונה (תלוי בדבק, בפיסטולה), בנסיוני - של כ-40% .
טאורטית אפשר להזריק הרבה פעמים אך בנסיוני בהזרקה שניה % הצלחה יורד בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקןס.ו.11/03/2009
אבי בן 84. מעל שבוע עצירות. מטופל בלקסאטיב מזה שנים. לפני מספר חודשים אבני צואה. מה הסכנה שבביצוע חוקן קטן רגיל? בחודשים האחרונים לפעמים משתמש בחוקן כאשר העצירות נמשכת מעל שבוע. מה הסיכוי לפרפורציה? תודה.
ד''ר מרט חייקין11/03/2009נדמה לי שקיבלתה כבר תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר נויפלדס11/03/2009
שלום, בהמשך להתכתבותנו טחורים ברמה 4 חיצוניים ופנימיים , צנוחים ,דימום לעיתים רחוקות, אמרת שניתן לבצע ניתוח בשיטת המכלב(PPH) סטמפלר , רק לאחר בדיקה. עם איזה סוג של טחורים ברמה 4 לא ניתן יהיה לבצע ניתוח בשיטת המכלב? תודה לך, סיון.
ד''ר דוד נויפלד12/03/2009אם הרירית הצנוחה היא נמוכה ולא חוזרת פנימה עם האצבע כנראה אי אפשר.
שוב - חשוב שתבדקי ע"י משהו שעושה הניתוח באופן סדיר ומבין התוצאות האפשריות.
ד"א, הניתוח הזה הוא לא נטול כאבים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח- נויפלד
ס12/03/2009בהמשך להתכתבותנו, 4 טחורים חיצוניים ופנימיים צנוחים , דימום לעיתים רחוקות, את האבחנה הזו אני כותבת אחרי שהייתי אצל פרוקטולוג וקבע שאני צריכה ניתוח כריתת טחורים באופן מתוכנן. הוא כתב כך: טחורים משולבים עם מרכיב חיצוני משמעותי, כמו כן קיימת צניחה של קו משונן יחד עם טחורים פנימיים.רירית תעלה אנלית חלקה ללא ממצא משיש שולט חשוד בתעלה אנלית. אני חרדה מאד מכריתת טחורים, אוכל לטפל ע"י מכלב? ואם לא איזה אפשרות יש חוץ מכריתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חוזר
ד"ר נויפלד12/03/2009אנשים כותבים הרבה דברים. המשמעות נהירה רק להם. את צריכה להבדק ע"י מישהו שעושה ניתוחים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח- נויפלד
ס12/03/2009הפרוקטולוג שאיבחן אותי, עושה ניתוחים כירורגים - כריתות, אך אני לא יודעת אם הוא מטפל גם בשיטת המכלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאלי...
ד"ר נויפלד12/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהץץץ
נינה25/03/2009שלום
מאז הלידה השנייה אני סובלת מתחורים
מה אפשר לעשות איך הם נעלמים ?
העם הם נעלמים לבד?
לפעמיים כואב
תודה נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפי הטבעתמרדכי11/03/2009
שלום, אני בן 64 ומזה כשנה וחצי אני סובל מצריבה בפי הטבעת בזמן ישיבה ממושכת (לפעמים עם תחושת בעירה בישבנים) ובמצב שכיבה שלאחר מכן.בלילות אני בקושי מצליח להרדם על הצד. בבדיקה אצל גסטרולוג מומחה התגלו מספר טחורים קטנים וזניחים בלבד. טופלתי בכדורים נגד פטריה ובמשחות שלא עזרו . (לפני כ- 20 שנה עברתי ניתוח טחורים+פיסורה ). בזמן יציאות אין כאבים או צריבות כלשהן. מכיון שאני סובל גם מבעיות בגב תחתון ( בלט במספר חוליות ועקמת ) הופנתי ע"י הגסטרולוג לצילום עמוד שידרה תחתון.בבדיקת MRI לא היו מימצאים חד משמעותיים ( לחץ מתון על סק העצבים) . כל הענין התחיל כחודש לאחר שעשיתי בדיקת קולונוסקופיה שיגרתית שבו הוציאו לי ציסטה שפירה. יכול להיות שיש קשר נין הדברים? לא יודע כבר למי לפנות.זה משבש לי את כל החיים. אשמח לקבל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי...
ד''ר דוד נויפלד11/03/2009רצוי להבדק ע"י פרוקטולוג ולא "גסטרולוג".
מה זה "ציסטה" בקולונוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה בפי הטבעת
מרדכי12/03/2009סליחה , התכונתי לפרוקטולוג. בציסטה שפירה הכוונה לזה שהוציאו לי מהמעי פוליפים קטנים שפירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחס10/03/2009
שלום ד"ר חייקין יש לי טחורים בדרגה 4 משולבים פנימיים וחצוניים. עם מרכיב חיצוני משמעותי, וצניחה של קו המשונן יחד עם טחורים פנימיים,קיימת הוראת פרוקטולוג מוחלטת לטיפול ניתוח כריתת טחורים מתוכנן. אני חרדה מאד מהניתוח הקונבנציונלי , יש אפשרות לבצע ניתוח בשיטת המכלב- סטפלרPPH? או ניתוח אחר פחות אגרסיבי? תודה, סיון.
ד''ר מרט חייקין10/03/2009לפי התאור שלך לא מומלץ PPH אלה ניתוח רגיל לכריתת טחורים (לא משנה באיזה טכניקה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש
ד''ר דוד נויפלד10/03/2009יש אפשרויות, גם ה-PPH וגם אפשרויות נוספות.
ע"מ להחליט מה הכי מתאים, צריך לבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
ס10/03/2009שלום ד"ר נויפלד ענית לי קודם שיש לי אפשרות לנתח טחורים בדרגה 4 משולבים פנימיים וחצוניים - צנוחים, בשיטת מכלבPPH סטפלר, למרות שהד"ר השני מרט חייקין סבור שלא, אין אקסיומה מוחלטת? ובמידה ואבדק ויוחלט שאכן לא ניתן לנתח ע"י מכלב, אלא רק ע"י כריתה קונבנציונלית, איזה כריתה היא הכי פחות אגרסיבית? אני חרדה מאד. תודה סיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד"ר נויפלד11/03/2009א. אין אקסיומות ברפואה ב. אמרתי שצריך לבדוק כיוון שאם א' נכון הרי שגם הגדרת 4 היא גמישה. ג. כריתה היא כריתה ולא משנה באיזה מכשיר משתמשים. הכאבים הם אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנושא פיסטולהלילך09/03/2009
שלום רב, אני בהריון בשבוע ה- 12 ולאחר ביקור אצל רופאת עור התגלה שיש לי פיסטולה (פיוגניק גרנולומה) ובצמוד אליו נקודת חן שיש לשלול לגביה מלנומה. רופאת העור המליצה לי לעבור את הניתוח באופן מיידי שכן גדילת נדוקת החן ו/או הפיסטולה עלולה להזיק לי בהמשך ההריון ואף להיות מסוכנת. טרם התייעצתי ם רופא הנשים. אשמח לבל המלצה מקצועית מה לעשות ?
ד''ר מרט חייקין09/03/2009ראה תשובה שלי לשאלה דומה של הריונית מלפני מס' דקות. בקשר לנקודת חן - יש ללכת לפי המלצות של רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסטולההריונית09/03/2009
אני בהריון שבוע17 ,סובלת מפיסטולה ונוצר אבסס שנוקז לפני כחודש וחצי .כיום סובלת מכאבים ,גרד והפרשה. ברצוני לברר האם מלבד ניתוח יש פיתרון שיכול להקל עליי עד אחרי הלידה? אודה לתשובתך.
ד''ר מרט חייקין09/03/2009תלוי איזה פיסטולה - פשוטה או מסובכת וזה תלוי ביחסיה לסוגר חיצוני. אם זו פיסטולה לא פשוטה בשלב ראשון מומלץ להכניס לתוכה חוט לניקוז (SETON ) למנוע אבצסים חוזרים. לפעמים אפשר לעשות את זה במרפאה אך ברוב המקרים צריך חדר ניתוח לצורך טישטוש/הרדמה קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותס.ו.07/03/2009
בן 84 סובל שנים מעצירות מטופל בלקסאטיב. מזה שבוע ללא יציאה למרות הלקסאטיב. האם אפשר לחכות עוד או לבצע חוקן?
ד''ר מרט חייקין09/03/2009תלוי במצבו, האם בטן תפוחה וישנם כאבים, האם עבר ומתי קולונוסקופיה ומה תוצאותיה? ממליץ קודם שיבדק על ידי רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ס.ו.09/03/2009אין בטן תפוחה ואין כאבים. לא עבר מעולם קולונסקופיה. רק עצירות- אין יציאות -ללא סימפטומים. האם כדאי לעשות חוקן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין09/03/2009קודם יש להבדק על ידי רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך זרקית בוטוקסישי07/03/2009
שלום תודה על התשובה,אני מצטער אם אני חוזר על עצמי אבל אני רוצה יותר לחדד את השאלה ולדעת האם ידוע על מטופלים עם אניזמוס שקיבלו זריקת בוטוקס ולאחר מכן האניזמוס נעלם ולא חזר והמטופלים חזרו למצבם הקודם,לא רק עם שיפור במצבם אלא פיתרון מוחלט שלה,או שמה אין פיתרון מוחלט וסופי לאניזמוס?
ד''ר מרט חייקין07/03/2009אין 100% לתמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת בוטוקסישי07/03/2009
שלום אובחן אצלי אניזמוס במספר בדיקות מקיפות שעברתי,היציאות שלי יומיות ויחסית טובות אך עם הרגשה כמובן של התרקונות חלקית ולא מלאה,תופעה שנמשכת כבר 3 חודשים רציתי לדעת מהנסיון עבר שלך האם קיימים מטופלים שעברו דרכך וזריקת בוטוקס עזרה במאת האחוזים למטופלים מסוגי ,שסבלו מאניזמוס ולאחר הזריקה דיווחו לכם כי התופעה חלפה לה לחלוטין,והם חזרו למצב "המקורי" שלהם בלי תלונות נוספות,או שהזריקה לא יכולה להעלים את האניזמוס לחלוטין וזו מחלה לכל החיים,תודה אשמח לשמוע את תגובתך.(כמובן טיפול שמרני,ביופידבק לא עזר)
ד''ר מרט חייקין07/03/2009בד"כ שיפור מופיע אצל רוב המטופלים אך יש לזכור שבוטוקס פועל זמנית ותופעה יכולה לחזור. במקרים האלה אפשר לחזור על הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)