מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ההבדל בין פיסטולה לטחור חיצוני?יניב28/02/2009
עשיתי לפני כשבוע ניתוח הרחבה בעקבות פיסורה (היה חשש לזיהום אך בסוף אמרו שאין זיהום) אתמול התחלתי להרגיש כאבים עזים במקום וגיליתי שמקורם היא בלוטה אדומה הממוקמת מתחת לפי הטבעת. האם עלי להמשיך עם המשחה נגד פיסורה שנתנו לי בבית החולים? או שבעצם מדובר בטחור ועלי לטפל בו עם משחה מתאימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין28/02/2009בעיקבות ניתוח שעברת יכול להיות שהופיע טחור חיצוני טרומבוטי. במקרה הזה מומלץ מרככי צואה, שתיה מרובה, אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים ולצורך הקלת כאבים אפשר לקחת כדורים נגד כאבים ומשחות שונות (לפי מרשם רפואי). בד"כ לאחר ניתוח מתאים לפיסורה אין צורךלהמשיך משחה ולכן ממליץ לך להתיעץ עם המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח טחורים ופיסורהחן28/02/2009
עברתי ניתוח טחורים ופיסורה, טחורים דרגה 3 ופיסורה בדופן אחורי, בוצעה כריתת טחורים וספינקטרוטומיה צדדית של ספינקטר פנימי. כאבים עזים, אני לוקח כל מה שניתן לריכוך היציאות אבל כנראה בגלל נפיחות של המקום יש קושי רב ביציאות, למרות הכל אני משתדל להוציא כי זי יוצר לחץ וכאב , היציאות מלוות בדימיום קל, אני דואג לשטיפות מרובות. מה עוד ניתן לקחת ליציאות סדירות חוץ משמן וסיבים. מה משך ההחלמה כי אני פשוט לא ישן בלילות. תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה...
ד''ר דוד נויפלד28/02/2009אתה חן מהשאלה הקודמת?
התשובה לא משתנה.
זה ניתוח מאד כואב! אין מה לעשות!
תדבר בבקשה עם המנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי ניתוח בשנת 2000
אטיאס04/03/2009אני בן 50 וסובל מטחורים מגיל 18 , עברתי ניתוח בשנת 2000 והיום המצב שוב חמור. למרות הכאבים הלא אנושיים במשך כשבועיים עד ההחלמה, אני מעונין לעבור שוב את הניתוח כי, מנסיוני זהו הפתרון האולטמטיבי (עם כל הכאב שבדבר), כל שאר הטיפולים/משחות לא עוזרים למקרה הקשה שלי. הרופא המטפל שלי, מסרב לשלוח אותי לניתוח, ללא הסבר הגיוני. בניתוח הראשון הרופא הפנה אותי ללא כל בעיה. א. האם ישנה סיבה לסרובו ? ב. האם ישנה סכנה מיוחדת בניתוח חוזר ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניצוח טחוריםחן27/02/2009
אני יומיים לאחר ניתוח טחורים ופיסורה, כאבים עזים וקושי ביציאות, מה לעשות? דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין28/02/2009לקחת כדורים נגד כאבים, סיבים תזונתיים/מרככי צואה/שמן פרפין ושתיה מרובה. אפשר לעשות אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים מס' פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה קדמיתאילן25/02/2009
אם תוכל למסור לי מידע מה זה פיסטולה קדמית ואם ניתן לטפל ללא ניתוח
ד''ר מרט חייקין25/02/2009זו פיסטולה אנלית שנמצאת קדמית לפי הטבעת (קדמית לקו דמיוני שחוצה רוחבי את פי) הטבעת. טיפול מאוד תלוי בסיבה לפיסטולה, מיקומה ומהלכה יחסית לסוגרים וכו'. בד"כ פיסטולה לא נסגרת לבד וצריך התערבות כירורגית כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה טראומתיתאיציק25/02/2009
שלום רציתי לדעת האם כתוצאה מבדיקה רקטלית ידנית או אנוסקופיה טראומתיות לנבדק שגורמות להתכווצות שריר פי הטבעת ורצפת האגן הגורמות להפרעה בהתרוקנות,כתוצאה מטראומה זו יכול להתפתח אניזמוס לנבדק?,לווא דווקא במיידי לאחר הבדיקה אלא כעבור זמן מסוים,או שאניזמוס לרוב לא מתפתח כתוצאה מאירוע טראומתי לפי הטבעת אלא המנגנון של אניזמוס פועל אחרת?אשמח להסבר,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אניזמוס
ד''ר דוד נויפלד25/02/2009השאלה נשאלה ונענתה זה לא מכבר.
אניזמוס היא תופעה מורכבת ומסובכת ואינה קשורה לטראומה מקומית.
מה שכן יכול לקרות, וזה לא נדיר, שהתפצחה פיסורה שמכאיבה ומקשה על היציאות.
הטיפול אז הוא במרככי צואה, אמבטיות ישיבה ומשחת נייפדיפין.
דורש קודם כל איבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בישבןחסוי25/02/2009
בת 14 וחצי : יש לי פצע בישבן שבכל פעם שאני נכנסת לשירותים זה כואב ויורד לי דם! מה עלי לעשות? וממה זה נוצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך ללכת לרופא ולהבדק
ד''ר דוד נויפלד25/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא משפחה רגיל?
חסוי25/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיד
ד''ר דוד נויפלד26/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות שרירי רצפת האגןיוני24/02/2009
שלום רציתי לדעת לפי ניסיונכם הרב האם ניפדפין או בצורת ג'ל או תרופתי יכול לרפא תופעה של התכווצת שרירי רצפת האגן הגורמת לתופעה של התרקונות חלקית,ואם כן האם היא מרפא לחלוטין או רק משפרת אם בכלל,לפי ניסיון העבר?ועוד אילו טיפולים תרופתיים קיימים לטיפול בתופעה זו,חוץ מביופידבק-ופיזותרפיה?
ד''ר מרט חייקין24/02/2009ישנם הרבה תופעות שנכנסות להגדרה שלך כמו כן פתולוגיות משולבות.
בד"כ לא.
בנוסף, ישנם טיפולים חודרניים וניתוחיים שונים (שוב תלוי בתופעה ובמיוחד אם היא משולבת עם פתולוגיה אחרת) כמו הזרקת בוטוקס לשריר פובורקטלי, ניתוחים כמו STARR, תיקוני רקטוצלה
כמובן, ישנם מקרים של שילוב עם ביופידבק וכו'. רק לאחר בירור מקיף אפשר "לתפור" את הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מכיר את פורמולת נונא?סיוון24/02/2009
יש לי טחורים פנימיים וחצוניים רמה 4 ,הומלץ על ניתוח, מישהו מכיר את פורמולת נונא , האם היא יעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו לא הכתובת...
ד''ר דוד נויפלד24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהאבישי צור24/02/2009
בוקר טוב, ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה מלאה , לא וירוטאלית באוגוסט 2006 והתוצאות היו בסדר גמור. מתי עלי לבצע בדיקה חוזרת? תודה, אבישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים...
ד''ר דוד נויפלד24/02/2009מי אתה? בן כמה אתה? למה עשית קולונוסקופיה? מה אמר לך הקולונוסקופיסט??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
אבישי צור24/02/2009דר נויפלד שלום, אני כיום בן 56 ועשיתי קולונוסקופיה באוגוסט 2006 משום שאני מטופל בחרדות ובין היתר רציתי לשלול חרדות מסרטן במעי גס. התוצאות כפי שנרשם שהכל בסדר- normal colonoscopy. אם כך מתי אני מריך לעשות קולונוסקפיה חוזרת? יש אומרים כל 5 שנים ויש אומרים כל 10 שנים. מה עמדתך? תודה אבישי 0542828587
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
אבישי צור24/02/2009תודה על השיחה, רציתי להוסיף כי ניגשתי בזמנו לקולונוסקופיה גם עקב טחורים ואני מבין משיחתנו כי אין לדעתך צורך כי אחזור שוב על קולונוסקופיה . תודה, אבישי 0542828587
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
ד''ר דוד נויפלד24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר למות מטחורים-שאלה נוספתאבישי צור22/02/2009
תודה מקרב לב על התשובה המהירה. האם הבנתי נכון כי טחורים אינם גם סימן לסרטן שמתפתח ? אנא תשובתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
ד''ר מרט חייקין22/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר למות מטחורים? תוספתאבישי צור22/02/2009
אני מבקש להוסיף- כשנבדקתי לפני חודש לא נמצאה פיסורה או כל ממצא. אין לי כאבים ביציאה או דם ואין לי כאבים בסגירת פי הטבעת. בימים האחרוניםיש לי תחושה של צריבה- גרוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובה קודמת
ד''ר מרט חייקין22/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי למות מטחורים?אבישי צור22/02/2009
שלום, אני בן 56 ומטופל בחרדות. בין היתר עברתי באוגובט 2006 קולונוסקפיה אמיתית לא וירוטאלית והכל בסדר גמור. אני נבדק מידי פעם אצל כירורג ולאחרונה נבדקתי לפני חודש ונמצא שאצלי מבחנת טחורים הכל בסדר. לא מדממים ואין נפיחויות. בימים האחרונים צורב לי בפי הטבעת (יכול להיות משטיפה במים מאד מאד חמים??) והחשש מטחורים עלה בי שוב ובעיקר כמסמנים של סרטן במעי הגס, ממנו נפטר לאחרונה חבר שלנו. אנא תשובתכם בהקדם- האם אפשרי למות מקיום טחורים? מצפה לתשובה
ד''ר מרט חייקין22/02/2009לא, כי טחורים זה לא סרטן. טחורים זה קבוצות של כלי-דם באזור פי הטבעת והם חלק אנטומי נורמלי של המנגנון הסוגר את פי הטבעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך אניזמוסמיכאל22/02/2009
שלום בהמשך לתשובתך ,הבנתי שיש סוגים שונים של אניזמוס אך באופן כללי רציתי לדעת האם יש טיפול ותרופה לתופעה הנקראת אניזמוס,והאם עם טיפול מתאים אניזמוס נעלם ונרפא וכך גם התופעה שלו,כיווץ לא מסוכנרן של שרירי רצפת האגן,שמוביל להפרעה בהתרוקנות? תודה
ד''ר מרט חייקין22/02/2009ישנם טיפולים שונים עם הצלחה שונה, יש להתאים טיפול לחולה ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקטל פרולפסרים22/02/2009
אני בת 29, אמא לבן 1, ידוע אצלי מגיל 3 על רקטל פרולפס עברתי בילדותי כ3 ניתוחים לתיקון, ללא היעלמות הבעיה. כעת אני חיה עם זה, הצניחה מופיעה רק במאמץ וזה חוזר לבד. כעת זה הופיע אצל הבן שלי שהוא בן 3 באותה דרגה ואותה חומרה. אני מתחילה בירור גניטי. שבנתיים ב בבדיקת EMG- הופיע דינרווציה כללית. השאלה: הבן שלי עוצר יציאות, ועושה בשלבים כפעמיים שלוש, השאלה האם אתה רואה צורך בהתערבות כירורגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה!
ד''ר דוד נויפלד22/02/2009צניחה של הרקטום בילדות המוקדמת היא מצב לא נדיר אשר בד"כ מסתדר מעצמו עד לגיל ההתבגרות. הביטוי המשפחתי של הבעיה מוכר לי כקוריוז בלבד. חשוב מאד להקפיד על צואה קלה וטבעית ולמנוע מצב של מאמצים ביציאה. כדאי לנסות תוסף כמו בנה-פייבר ע"מ להקל על היציאות - בשום פנים ואופן לא חומרים משלשלים.
באשר אליך - העובדה שאת כבר מתחילה להראות סימני דה-נרבציה ברצפת האגן ובסוגרים, לא מנבא טובות. אילו ניתוחים עברת בדיוק? יכול להיות שתזדקקי לתיקון נוסף.
ד"א, הריון לא יעשה טוב למצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםמשה20/02/2009
שלום יש לי טחורים מדרגה 2 אשר יוצאים ונכנסים לאחר כל יציאה ללא כאב ודימום,רציתי לדעת האם הפרעה ביציאות ובהתרוקנות,עם שינויים בהרגלי יציאה,יכולים להחמיר את בעיית הטחורים ולקדם אותם לשלבים 3 ו4 ,כי לאחרונה אני מרגיש הרגשה בפי טבעת כאילו הכל "בחוץ",אך הטחורים לא בחוץ אלא ממש רואים את הקצה שלהם הסופי שלהם ולא רואים את חור פי הטבעת אלא הוא מכוסה בעור ובקצה של הטחורים,תוכל לומר לי את הערכה שלך לגבי הטחורים האם הם יחמירו כתוצאה מהשינוים בהרגלי היציאה. תודה,ומצטער על האריכות
ד''ר מרט חייקין21/02/2009התשובה היא כן. הפרעות ביציאות ובהתרוקנות יכולים להחמיר את בעיית הטחורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)