פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה לאחר הוצאת שריר פנימי פי הטבעת
    ענבר
    20/02/2009

שלום, לפני עשר שנים עברתי, עקב פיסורה חריפה, ניתוח להרחבת פי הטבעת - ע"י הוצאת השריר הפנימי של פי הטבעת. כעת, אני עומדת ללדת ומתלבטת האם כדאי לבצע קיסרי במקום לידה רגילה בשל מצב פי הטבעת. כידוע, במהלך לידה יכולים להיווצר חתכים, ולעיתים נוצרים חתכים בדרגה 3 ו- 4 עד לפי הטבעת, אשר גורמים לאיבוד שליטה על הצרכים (זמני/קבוע - תלוי במצב). הדבר הזה ידוע כאפשרי אצל נשים שיש להם פי טבעת "רגיל" עם שני שרירים טבעתיים. לכן, נראה לי כי הפגיעה יכולה להיות קשה שבעתיים אם יש חתך שכזה עקב לידה אצל אישה שיש לה רק שריר אחד בפי הטבעת (שכל השליטה על הצרכים תלויה בשריר בודד זה). רופא הנשים שלי המליץ להתייעץ עם פרוקטולוג, בכדי לקבל go/no go על לידה רגילה מול לידה קיסרית. יש לציין כי כאשר אמי ילדה, היו לה חתכים ספונטניים עד לפי הטבעת, וייתכן וירשתי את מבנה האגן שלה - כך שגם אצלי יווצרו חתכים. כמו כן, אציין כי מדובר בתינוק גדול מהממוצע (אחוזון 70). הסבירו לי שקיימת גם אפשרות לעשות מראש בתחילת הלידה חתך צדי - בכדי להימנע מחתך אנכי שיכול להיווצר באופן ספונטני. הבעיה היא שזה עדיין לא מבטיח שלא יווצר חתך אנכי עד לפי הטבעת. אודה לך מאוד על מענה מהיר, שכן אני כבר בתחילת חודש תשיעי. שבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    20/02/2009

בד"כ עושים חיתוך של סוגר פנימי ולא הוצאה. פקטור עיקרי לשליטה הוא סוגר חיצוני ולא פנימי. במידה ויש לך שליטה טובה ומלאה וסוגר חיצוני שלם ותקין, אין מניעה ללידה רגילה כך שבמקרה הזה החלטה היא שלך ביחד עם הגינקולוג שלך (אני מתכוון מבחינת גורמים אחרים לניתוח קיסרי כמו ילד גדול, אגן צר וכו' וכו').

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה זה יכול להיות ?
    בת 25
    18/02/2009

שלום רב , כבר שבוע סובלת מיציאות דמיות (אדום קהה + משהו צהוב ) וזה מלווה בכאבי בטן חזקים ...ממה יכול להיות זה ? אם לפני שנתיים סבלתי מאותם תסמונים ולא נתגה כלום ( עברתי בזמנו הרבה בדיקות כמו CTבטן , קולונוסקופיה , צילומים בטן שונים,בדיקות דם,... שונות וכולן תקינות וחוץ מזה אצל פרוקטולוק והוא אמר שמבחנתו הכל גם תקין ... ) אז... ממה יכול להיות ? תודה מראש על כל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    ממה זה יכול להיות ?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    18/02/2009

אינני יכול להגיד על סמך זה. אם יש לך דימום וכאבי בטן יש דחוף להגיע למיון ותצטרכי בירור נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אניזמוס
    מיכאל
    17/02/2009

שלום רציתי לדעת האם לאורך זמן יכול להתפתח אניזמוס אצל אדם אשר חווה הפרעה בהתרקונות מלאה,ז"א אי יכולת להתרוקן עד הסוף בזמן יציאה,למרות שאין עצירות,ואם זה ייתכן באיזה פרק זמן מדובר לאורך שבועות או חודשים,מאז שהחלה ההפרעה בהתרוקנות?

לקביעת תור
    סגירה
    אניזמוס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    18/02/2009

אניזמוס בעצמו זה אחד מהשמות של הפרעות ברצפת האגן עם ביטויים של הפרעות בהתרוקנות וכו' - - ראה תשובות שלי קודמות מהפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים ופיסורה
    רוני
    15/02/2009

הי, יש לי שאלות לגבי שלושה נושאים: 1. אופן השימוש בניפידפין: אני מורחת ניפידפין ארבע פעמים ביום. בין לבין אני מתפנה ושוטפת לאחר כל יציאה ושאלתי היא האם עלי למרוח שוב את המישחה לאחר ששטפתי? בנוסף, האם נורמלי שיופיע לאחר המריחה תחושת שריפה קלה? 2. השלכות שימוש במנשא: שימוש במנשא גב עבור תינוקת ששוקלת כ-6 קילו האם עשוי להחמיר את הפיסורה/טחורים? 3. ברצוני לעבור ניתוח טחורים ופיסורה שמהם אני סובלת מזה חודשיים ללא הקלה למרות הקפדה על הטיפול השמרני אולם אני מבולבלת עקב שפע הטיפולים המוצעים אני פונה השבוע להתייעצות אולם לכל רופא יש את האג'נדה שלו לגבי חתך, הרחבה, קשירה כריתה דופלר ועוד וזו בהלימה כמובן לשירות שהוא מציע... מי אכן יכול לתת לי התייעצות אובייקטיבית ולאחריה להמליץ על הטיפול הרלוונטי גם אם הוא עצמו לא עוסק בו.. תודה רבה רוני

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים ופיסורה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    15/02/2009

מורחים 3-4 פעמים ביום, אם מרחת ומיד שטפת אפשר למרוח שוב.
    בהחלט, לפעמים ישנה תחושת שריפה.
    עבודה פיזית קשה עם משאות משקל כבד יכולות לפעמים להחמיר את מצב הטחורים.
    טיפול "תופרים" לחולה ספציפי ובעיות שלו ספציפיות כמובן על בסיס טיפול מקובל וטוב ביותר בתחום. זה לא קשור ל"אג'נדה" ולא צריך להיות קשור רק לפרוצדורות שרופא יודע לבצע. רופא חייב לגלות יושר והגינות בטיפול. מקווה שתרגישי טוב ותקבלי טיפול מעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בזמן היציאות
    מעיין
    14/02/2009

שלום! אני מעיין, בת 19. בשבוע האחרון מאד כואב לי להתפנות. אני מרגישה לחץ וכאב ולפעמיים יש שאריות של דם בצואה ובנייר טואלט, אני מרגישה כאילו יש לי פצע. גם כשאני יושבת אני מרגישה לחץ, ולוקח לי הרבה זמן למצוא תנוחה מתאימה. זו פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי. אני לא יודעת אם זה קשור, אבל אציין זאת, לפני שבועיים וחצי טופלתי באנטיביוטיקה בשל דלקת בשתן וגם שבוע שעבר היא חזרה וקיבלתי שוב טיפול רפואי וכעת אני מרגישה טוב יותר. האם קיים קשר? אשמח לקבל מענה. תודה (:

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בזמן היציאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    14/02/2009

רושם שמדובר בפיסורה - פצע (סדק) בפי הטבעת (אך כמובן זו רק השארה ואי אפשר להגיד ללא לבדוק אותך). בד"כ היא מופיעה לאחר יציאה קשה אך גם כן אם ישנם שילשולים כלומר אם בזמן לקיחת אנטיביוטיקה היו לך שינויים ביציאות זה כנראה גרם לזה אך אין קשר ישיר לאנטיביוטיקה. בינתיים תדאגי ליציאות רכות וסדירות ותבקרי אצל פרוקטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה לאחר קשירת טחור
    רונן
    14/02/2009

שלום, היה לי טחור פנימי שהיה יוצאה בדרך כלל אחרי יציאות או אחרי הליכה ממושכת, הייתי מחזיר אותו למקום בקלות ע"י אצבע או היה חוזר לבד אם הייתי שוכב. שלשום עברתי קשירת הטחור, אחרי שחזרתי הביתה הבחנתי שהטחור בולט קצת, אחרי כמה שעות יצאה עוד יתר והיום היגיע כמעט למימדים של לפני הקשירה. יש לציין שעכשיו הטחור כואב מה שלא היה לפני קשירה והוא ממש קשה ואם אני לוחץ עליו זה לא גרם לו לחזור לפי הטבעת, גם בבוקר הוא בולט מה שלא היה תמיד בבוקר לא הרגשתי את הטחור כלל. לפני קשירה הרגשתי את הטחור אם הוא בלט בהליכה\עמידה, עכשיו זה כל הזמן בולט וממש כואב כמו טחור חיצוני (שהיה לי פעם) גם בהליחה גם בישיבה גם בשכיבה למרות שכאבים (הפנימיים) מקשירה עצמה פסקו לגמרה אחרי יום. מה שאני מרגיש שכאילו יש לחץ על הטחור מבפנים שגרם לא לצאתולא נותן לחזור. מה זה ? האם הקשירה לא הצליחה? והמצב רק החמיר? האם בקשירה לא היו אמורים לקשר כל הרקמה המיותרת, זאת שבולטת החוצה בצניחה? אם זה מצב תקין מתי אני אמור להרגיש הקלה? האם עלי לחזור לרופא בהקדם? תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    החמרה לאחר קשירת טחור

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    14/02/2009

רושם שמדובר בטחור טרומבוטי (הווצרות קריש דם בתוך הטחור). יש לדאוג ליציאות רכות (שתיה מרובה ודיאטה רב סיבים תזונתיים), אפשר לעשות אמבטיות ישיבה X 3 פעמים ביום עם מיים פושרים, לקחת כדורים נגד כאבים לפי הצורך. בכל מקרה אתה חייב לחזור לביקורת למי שקשר לך ואם תוך מס' ימים מצב לא משתפר בכלל או מחמיר (כאבים גוברים, חום וכו') תחזור אליו בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה לאחר קשירת טחור

רונן
    14/02/2009

תודה רבה על התשובה המהירה והמקצועית, זה באמת מרגיש לי כמו טחור טרומבותי (רק הוא לא בצבע כחול כהה). עוד שאלה אחת קטנה: כפי שאני יודע צריך להוציא את קריש הדם תוך כמה ימים, האם כדאי לפנות למיון היום או אפשר להמתין עד ליום ראשון בערב לרופא שלי? האם זה לא יהיה יותר מדי זמן (הטחור יצא ביום חמישי בערב) ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    14/02/2009

מיד לאחר הופעת טרומבוס כאשר הוא עדיין נוקשה, הוצאת קריש דם תקטין את הכאבים ותשפר את המצב והחלמה. אם עברו כבר מס' ימים וכאבים פחתו ואיזור יותר רך אין טעם בזה, כך שזה תלוי במצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופאים
    אבי
    13/02/2009

שלום תוכל לומר לי מה ההבדל בין מומחה לכירורגיה כללית לבין מומחה כירורג קולורקטלי בנושא מחלות פי טבעת,אני רוצה להיבדק באיזה סוג רופא עליי לבחור?

לקביעת תור
    סגירה
    רופאים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    13/02/2009

כירורגיה קולורקטאלית זו תת-התמחות (התמחות על) של כירורגיה כללית שעוסקת בטיפול בבעיות ומחלות של המעי (מעי דק, גס ורקטום) כגון סרטן של המעי הגס, דק והרקטום, פוליפוזיס משפחתית, מחלות דלקתיות של המעי (IBD) כולל מחלת קרוהן וקוליטיס אולצרוזה, דיברטיקוליטיס, הפרעות פונקציונליות בתפקוד המעי ופרוקטולוגיה (מחלות פי הטבעת). תחום הפרוקטולוגיה כולל טיפול בטחורים, פיסורה, סינוס פילונידלי, פיסטולות, צניחת רקטום (פרולפס), בעיות של רצפת האגן, אי שליטה בסוגרים של פי הטבעת (Fecal incontinence), עצירות כרונית ובעיות התרוקנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נפידפין,שוב.
    אבי
    13/02/2009

שלום תודה על התשובות,אז לדעתך ממה תופעה כזו של הפרעה בהתרוקנות מלאה ללא עצירות דימום וכאבים ביציאה יכולה להיגרם?האם מכיווץ של הסוגר הפנימי או החיצוני,או בכלל יכול להעיד על בעיות אחרות,והאם מריחת נפידפין יכולה בכל מקרה לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך נפידפין,שוב.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    13/02/2009

בשביל לענות לך אתה חייב להיבדק קודם על ידי פרוקטולוג-מומחה ואולי לעבור גם מס' בדיקות נוספות. אשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נפידפין
    גבי
    13/02/2009

שלום ז"א מריחת משחת הנפידפין היא יעילה להרפיית שריר הסוגר החיצוני או הפנימי וכל שרירי פי הטבעת כאשר הם לא משוחררים ומכווצים וגם כאשר אין פיסורה,או שהמשחה משמשת להרפיית שריר הסוגר הפנימי בלבד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך נפידפין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    13/02/2009

ניפדיפין גורם לחסימת תעלות סידן וכתוצאה להרפיה של שריר חלק, לדוגמה סוגר פנימי. לאומת זאת, סוגר חיצוני זה שריר מחוספס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפידפין
    גבי
    12/02/2009

שלום בזמן האחרון אני חווה הפרעה בהתרוקנות מלאה,והרגשה של שריר תפוס ולא משוחרר,אין לי עצירות,כאבים ביציאה,דימום או פיסורה ע"פ הרופא,רציתי לדעת האם מריחת משחת נפידפין לפיסורה(באישור רופא) בכלל אפשרית ויכולה לעזור במצב כזה למרות שאין את כל הסימפטומים של פיסורה,אלא רק של שריר תפוס?

לקביעת תור
    סגירה
    נפידפין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    12/02/2009

לא ברור לי באיזה שריר מדובר. משחת ניפדיפין גורמת להרפיה של הסוגר הפנימי כאשר הוא יכול להיות עם טונוס מוגבר אצל חולים עם פיסורה אך לא רק, זה יכול להיות גם במצבים אחרים של בעיות ברצפת האגן. יש להיבדק על ידי פרוקטולוג מומחה לצורך איבחון נכון וטיפול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עיצות,הצילווווו
    בהריון
    11/02/2009

בת 37,בתחילת הריון שלישי (שבוע5).בשבועיים האחרונים הרגשתי פתאום טחורים בפי הטבעת (חיצוניים) בימים האחרונים המצב החמיר לכדי כאבי תופת. התשמשתי במשחות מקלות לטחורים ובמקביל ניסיתי להכניס אותם חזרה -כנראה שהצלחתי אבל עכשיו הכאב הוא פנימי והרבה הרבה יותר חזק.כמו שריפה.זה מתגבר במצב שכיבה ,לא ישנה כבר שבועיים.יש לציין שהתזונה שלי מואזנת,אני עוסקת בספורט ואין לי שום בעיות עצירות (גם לא עכשיו) .מאז הופעת הטחורים או הפיסורה או מה שזה לא יהיה הצואה שחורה מאוד ומסריחה מאוד (סליחה על התיאור הגראפי). כאמור,אני בהריון ומתארת לעצמי שהטיפול מוגבל גם בגלל שלב ההריון אבל אולי בכ"ז אפשר להציע לי איזושהי הקלה רפואית או לפחות נחמה בידיעה שהמצב הזה לא ישאר כאן עוד שמונה חודשים....??

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עיצות,הצילווווו

הוספת תגובה

• את העיקר שכחתי

בהריון
    11/02/2009

האם לפי התיאור הנ"ל ניתן להעריך ,פתולוגית,מה בכלל יש לי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    11/02/2009

אני חושב שהגעת לשלב להיבדק על ידי פרוקטולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פיסורה
    סיגל
    08/02/2009

שלום עברתי ניתוח פיסורה לפניי 3 ימים אני שותה שמן פראפין 2 ביום והמבטיות חמות אך היציאות קשות ומלוות בכאבים עזים מה עלי לעשות? וכן מה הזמן מנוחה לאחר ניתוח כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פיסורה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    08/02/2009

אמבטיות צריכות להיות עם מיים פושרים. יש לשתות הרבה עם דיאטה רב סיבים ולקחת כדורים לכאבים. אם אין שום שיפור או ישנו חום ממליץ לך להיבדק על ידי המנתח בהקדם (אני בטוח שהזמינו אותך לביקורת לאחר ניתוח). אם הכל עובר ללא סיבוכים בד"כ מספיק שבוע-שבועיים של מנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בדיקה רקטלית
    מאיר
    07/02/2009

שלום תודה על התשובה המהירה,אז רציתי להבין, מאיזו סיבות זה יכול לקרות?,האם השרירים מתכווצים בחוזקה ולאחר מכן לא משתחררים,או שיכולה להתרחש פציעה במקום בעקבות הבדיקה שיכולה לגרום לפיסורה או אניזמוס?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך בדיקה רקטלית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    07/02/2009

בדיקה שלנו לא גורמת לאניזמוס!!! אניזמוס שייכת לקבוצה רחבה של הפרעות פונקציונליות (לפעמים גם בשילוב של בעיות אנטומיות כמו רקטוצלה וכו') של רצפת האגן שגורמות לבעיות התרוקנות. ישנם הרבה מונחים שונים של אניזמוס. סיבה ספציפית לפעמים לא ברורה וישנם הרבה סיבות שונות שגורמות לזה כמו הפרעות מטבוליות, מכניות, פונקציונליות ואנטומיות. בגלל חוסר שיטוף פעולה בין שרירי רצפת האגן בזמן התרוקנות ישנה התכווצות פראדוקסלית של מס' שרירים במקום הרפיה וזה גורם לתלונות שונות בזמן התרוקנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה רקטלית
    מאיר
    07/02/2009

שלום יש לי טחורים מדרגה 2-3 ועליי לעבור אנוסקופיה לבירור הטחורים,רציתי לשאול האם הבדיקה הזו יכולה באיזשהו סיכוי,אפילו מזערי, לגרום לתופעה של כיווץ שריריי פי הטבעת בעצם החדרת המכשיר וכתוצאה מכך לגרום לתופעות כמו הפרעה בהתרוקנות לאורך זמן ז"א סוג של אניזמוס?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה רקטלית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    07/02/2009

בד"כ לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הפרעה בהתרוקנות
    ערן
    06/02/2009

מה לדעתך קרה,האם החלה תופעה שאני מכווץ את השריר החיצוני,או שזה השריר הפנימי שלא בשליטתי מכווץ?,כתוצאה מפציעה קלה.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך הפרעה בהתרוקנות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    06/02/2009

הפרעות בהתרוקנות יכולות להיות מסיבות שונות שגם קשורות ישירות לשרירי רצפת האגן וגם לבעיות נוירולוגיות, מטבוליות, קשורות לדופן של הרקטום (כמו רקטוצלה, חוסר אלסטיות וכו') וכו'
    רק לאחר בדיקתך עם בדיקות עזר נוספות אפשר להגיד מה הסיבה לזה אצלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה