מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה בהתרוקנותערן05/02/2009
שלום עברתי לפני חודשיים אנוסקופיה לזיהוי טחורים,אלא שמאז הבדיקה ועד היום אני חווה שינויים בהרגלי היציאה שמתבטאים באי יכולת להתרוקן עד הסוף עם הרגשה של כיווץ שרירי פי הטבעת,לפני הבדיקה זכור לי כי היה לי צורך ביציאה אך לא התפנתי ונבדקתי בכל מקרה ורק לאחר הבדיקה התפנתי ומאז היציאה הזו באו תופעות הללו,האם זה קשור לכך שלא התפנתי ואיכשהו נוצרה תופעה הזו האם זה הגיוני?עליי לציין כי אין לי עצירות או שום כאבים ודימום מה לדעתך קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין05/02/2009בד"כ אנוסקופיה לא גורמת להפרעות בהתרוקנות ויציאות ואם עברו כבר חודשיים ואין שיפור יש לבוא להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים ופיסורה לאחר לידהרוני05/02/2009
שלום רב, בת 30, צמחונית, תזונה המבוססת על דגנים, ירקות ופירות מתמיד, עוסקת בספורט. אני שלושה חודשים לאחר לידת ואקום ארוכה ומייסרת. בעקבותיה הופיע לי אשכול טחורים די רציני ובהמשך בשל התאפקות, צואה קשה ופיסורה ממנה אני סובלת מזה חודש וקצת בעוצמות משתנות. מזה שבועיים מטופלת בניפדפין ומאוד מקפידה על תזונה משתדלת לעשות אמבטיות,ומזה מס' ימים נוטלת פגלקס. יש שיפור. עדיין יש כאב בזמן יציאה אך הוא לרוב עובר תוך זמן קצר ולא נמשך שעות ארוכות כבעבר. ולמרות זאת אני מדממת בטירוף. מה יכולה להיות הסיבה? האם הדימום הוא קרטיריון לכך שהפצע לא נרפא למרות שיש הקלה משמעותית בכאב? האם עליי לשקול ניתוח? . הטחורים עדיין שם אך לרוב לא מציקים. אשמח אם תוכל להסביר בכמה מילים אודות אמצעי הניתוח המקבולים והמומלצים היום. תודה רבה, נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים ופיסורה...
ד''ר דוד נויפלד05/02/2009הדימום בפיסורה הוא בד"כ קטן ומועט ובא לידי ביטוי בנגוב בלבד (אני חוזר - בד"כ).
הדמום שאת מתארת מאפיין בד"כ טחורים.
חשוב מאד שהיציאות תהינה רכות וקלות.
אם ימשיך תזדקקי לבדיקה וטיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טחורים ופיסורה לאחר לידה
רוני05/02/2009ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה. מה הטיפול מעבר ליציאות רכות לטחורים מדממים? תודה, נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן...
ד"ר נויפלד05/02/2009ותזדקקי לקשירות ואולי תפירות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי אצלך ניתוח תחורים פנימייםזאק לוי05/02/2009
שלום ד"ר נויפלד לפני כמעט כשנה עברתי אצלך ניתוח טחורים שההחלמה שלה הייתה עד כדי כך קשה שהייתי צריך לחזור למיון פעמיים ולקבל מנת l.s.d בשביל לבצע רק בדיקה רקטליתץ הסיוט נגמר אחרי חודש בערך ועכשיו חזר לי ממש אותה בליטה נפוחה מחוץ לרקטום ולא חוזרתץ בנוסף יש לציין שלפני עוד התחילה לי נפיחות כאילו משהו קשה ומעט כואב מעל פי הטבעת לכיוון מעלה עצם הזנב אני כבר דיי מיואב ואין לי מושג מה זה או מה כבר אפשר לעשות יש לך מושג פחות או יותר מה זה יכול להיות ואם יש לזה טיפול ללא ניתוח חוזר? (אני מעדיף לכרות יד ולא לעבור ניתוח) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבוא לבקורת ונבדוק!
ד''ר דוד נויפלד05/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בטחורים?עמי04/02/2009
דר' שלום, אני בת 35 , בריאה בד"כ, ללא הריונות קודמים. מזה יותר משנה שמתי לב לשינוי באופן מתן צואה - בחלק מהפעמים (ממש לא תמיד), אני מרגישה שהצואה "נתקעת" במעבר ורק לחיצה ידנית על העור שבין פי הטבעת לבין הנרתיק, מקלה או מאפשרתאת היציאה. בחלק קטן ממקרים אלה, נילווה גם דימום שלדעתי הוא לא מועט, אבל מתנהג מוזר: כל עוד אני מנסה לספוג אותו תוך כדי ישיבה, בעזרת נייר טואלט, הוא נמשך. מצד שני, הוא לא מכתים את התחתונים ברגע שאני "מוותרת" ומתלבשת. לרוב היציאות שלי רכות, אני לא סובלת מעצירויות וכאמור - הנ"ל קורה בערך בשליש מהפעמים בהם יש לי יציאות. מה זה יכול להיות? בזמנו שוחחתי על כך עם רופאת משפחה. היא הפנתה אותי לקולונוסקופיה שיצאה תקינה לגמרי ולא התייחסה מעבר. האם בעיה זו יש להפנות לכירורג או לפרוקטולוג? בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחתי לציין
עמי04/02/2009שכחתי לציין - עד כה, התופעה שתיארתי מעולם לא לוותה בכאבים, לפני אחרי או תוך כדי (גם לא הדימום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין04/02/2009את בהחלט צריכה להיבדק על ידי פרוקטולוג, רושם שמדובר בבעית רצפת האגן (רקטוצלה) אך יש להיבדקקודם ואחרי זה לעבור בירור מסוים לפני החלטה על הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפי הטבעתסיגל03/02/2009
שלום, גם בחודש שעבר וגם בחודש הנוכחי מספר ימים לפני המחזור התחלתי לחוש בכאבים בפי הטבעת מעין תחושת "שריפה "באזור... זה מלווה גם במעט עצירות,גרד .. מה יכולה להיות הסיבה לכך??? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולות להיות כל מיני סיבות...
ד''ר דוד נויפלד04/02/2009אם זה מטרידך מאד - תפני לבדיקה אצל פרוקטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיות קשר לאנדומטריוזיס או
סיגל04/02/2009לתולעים לבנות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן וכן
ד"ר נויפלד04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה רופא ללכת?נוגה02/02/2009
מאז הלידה לפני חודשיים יש לי כאבים בזמן יציאות ואף דימום קל עם הניגוב בנוסף עם האצבע אני מרגישה נפיחות של טחורים אבל הם לא מפריעים לי מעבר לזמן האסלה... לאיזה רופא ללכת? רופאת משפחה?גניקולוג? לפחות בשלב ראשון... האם יש טיפול שלא דורש ביקור אצל הרופא? תודה רזב על עזרתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות???
ד''ר דוד נויפלד03/02/2009לנסות להסדיר היציאות ואם לא עוזר - פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לטחורים,שוב.דוד01/02/2009
שלום תודה על התשובה,לגבי השערתך אולי זו פיסורה,אבל אינני חווה את כל הסימפטומים הקשורים לפיסורה,ז"א אין לי כאבים ביציאה לפני או אחרי,אין לי דימומים,האם יכול להיות פיסורה שגורמת להתכווצות השריר אבל ללא כל הסימפטומים הקלאסיים שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מצב
ד''ר דוד נויפלד01/02/2009זה כל מה שאני יכול להסיק ע"ס הנתונים שבידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולהרמי31/01/2009
אני בן 45, לפני כ18 שנה עברתי ניתוח פיסורה, לאחר כ5 שנים היו לי עוד פעם כאבים בבדיקה בביה"ח התברר שיש לי פיסטולה, שוב פעם עברתי ניתוח וכ-6 שנים לא היה לי כאבים, אך עכשיו הם חזרו בצורה של נפיחות מחוץ לאיזור פי הטבעת(הישבן) והצטברות של נוזלים בנפיחות ובאמצעות אמבטיה או תהליך טבעי הם מתפוצצים ואז יש לי כחודש מנוחה מכאבים. שאלתי היא: האם אני צריך לעשות ניתוח חוזר ומדוע אפילו שעברתי ניתוח זה חוזר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין...
ד''ר דוד נויפלד01/02/2009הצלחות ב-100%.
ממה שאתה מתאר יש לך שוב פיסטולה. צריך לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפי הטבעתבת אל29/01/2009
שלום אני בת 27 בהריון שלישי. כבר בהריון הראשון יצאו לי טחורים מאחר ולחצתי בלידה 3 וחצי שעות. אין לי בעיה איתם אלא שכבר שבועיים מגרד לי מאוד בפי הטבעת ובסביבתו. עשיתי בדיקת צואה לגילו טפילים ויצא שאין לי. אני שותה קפסולות של שום למקרה שיש בכל זאת תולעים ואין שיפור ואני גם שותה פרוביוטיקה. האם זה קשור לטחורים, אני ממש סובלת . מה זה יכול להיות לדעתך. לתשובתך אודה מאוד!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי מתקבל על הדעת...
ד''ר דוד נויפלד01/02/2009שיש לך דלקת בעור. צריך לבדוק ואם אכן זה כך, זה יעבור בטיפול במשחה המתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טחוריםדוד29/01/2009
שלום תודה על התשובה המהירה קודם כל,ושנית אז רציתי להבין ממך שאכן השריר יכול להתכווץ בחוזקה,אבל למה התופעה עדיין לא חלפה,היא מתקרבת כבר לחודשיים,מה דעתך למה אני עדיין מכווץ ולא מצליח להתרוקן כמו שצריך,ורציתי להדגיש שלעולם לא חוויתי תופעה מסוג שכזה אלא רק לאחר הבדיקה,כיצד ניתן לפתור את הבעיה לטעמך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה...
ד''ר דוד נויפלד01/02/2009שהתפתחה שם פיסורה כתוצאה מפציעה בזמן הבדיקה.
צריך להבדק ולראות ואז להחליט לגבי הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםדוד28/01/2009
שלום עברתי לפני מספר שבועות בדיקה לגילוי טחורים עם אנוסקופ ונאמר לי בתומה כי יש לי טחורים חיצוניים מדרגה 2 ואולי בעתיד הרחוק אצטרך לנתח בכדי להוציאם ואני מסכים עם הערכה כי כמה שנים כבר הטחורים יוצאים ונכנסים בחזרה בכל יציאה ללא שום כאב או משהו אחר,אלא שמיד לאחר הבדיקה השריר בפי הטבעת נעשה תפוס ולא משוחרר מה שגורם לי להפרעה בהתרקונות,ואי יכולת להתרוקן עד הסוף,זוהי תופעה שלא חוויתי מעולם עד הבדיקה,מה לדעתך קרה?,האם השריר נפגע במהלך הבדיקה או התכווץ בחוזקה למצב שהוא לא משתחרר?,או שמה אלה הם הטחורים שאחראים למצב החדש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכוי
ד''ר דוד נויפלד28/01/2009שהשריר נפגע. מה שיכול להיות שהעור בכניסה לפי הטבעת נשרט ואז יכולה להיות התגובה שאתה מתאר.
ד"א לטחורים חיצוניים אין דרגות ואילו טחורים פנימיים, גם כשנוטים לצנוח - לא תמיד חייבים לנתח; אפשר גם לקשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהניר27/01/2009
שלום! אני בחור בן 33 בשנים האחרונות סבלתי מדי פעם מטחורים לעיתים יותר לעיתים פחות. עכשיו לרחרונה מצבי היה תקין. מה שכן כמעט תמיד יש לי עצירות קלה. אתמול הלכתי לשירותים ולאחר שיצאה הצואה ראיתי שירד לי גם הרבה דם יש לציין שלא כאב. היום שוב זה קרה לי בעבודה, נלחצתי מאוד והתחלתי לחשוב על כיוונים לא נעימים. האם זה יכול להיות קשור לטחורים? מה הסיבות הנוספות שיכולות להיות? אשמח לתשובתכם בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר דוד נויפלד28/01/2009הסיבה הכי שכיחה - טחורים.
יש הרבה סיבות נוספות שלא ארחיב את הדיבור בהן.
יש לפנות ולהבדק ע"י פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםדנית27/01/2009
האם לעשות אמבטיה עם אשלגן פרמנגנט זה טוב ? כמה זמן כדאי לשהות באמבטיה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא!
ד''ר דוד נויפלד28/01/2009זה יעשה לך כוויה כימית ויתן לך ישבן של בבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בפי הטבעתשוש מ.27/01/2009
לפני כחודש הרגשתי גוש בפי הטבעת בגודל אגוז גדול ולא כואב. הגוש הצטמק מעט אך עדיין גדול ולא כואב אנא הדרך אותי מה עלי לעשות בתודה שוש א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת לזמן לעשות את שלו
ד''ר דוד נויפלד28/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםשוש מ.27/01/2009
כאבים בטחורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים בד"כ לא כואבים
ד''ר דוד נויפלד28/01/2009אלא אם כן יש סיבוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)