מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיסורהבועז19/06/2008
האם זריקות בוטוקס יעילות בטיפול בפיסורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
ד''ר דוד נויפלד19/06/2008היעילות (תלוי בתנאי הטיפול) 75-85%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיהתמר18/06/2008
אני סובלת מזה כ-7 חודשים מכאבים ודקירות בזמן היציאות. לפני 3 חודשים התחלתי טיפול במשחת הנידיפין, היה שיפור קל אך לא משמעותי. השבוע קיבלתי מהרופאה שלי הפניה לבדיקת קולונסקופיה שכפי הידוע לי היא בדיקה לא נעימה כלל.
שאלתי היא האם אין משהו לעשות לפני הבדיקה הזאת..
ועוד שאלה- אם אכן הפתרון היחיד היא הבדיקה הזאת, יש ביטחון שבבדיקה מוצאים את מקור הבעיה?
תודה רבה!!
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות
ד''ר דוד נויפלד18/06/2008אין לי מספיק נתונים עליך ע"מ לענות על השאלה.
מי את, בת כמה את, בעיות רקע רפואיות וכד'.
למה וע"ס מה את משתמשת בנייפדיפין כבר 3 חודשים?!? מה האבחנה? האם יש מעקב?
קולונוסקופיה יש לבצע לפי הוריות מסוימות. האם התלוננת גם על דימום?
ועוד ועוד.
אוכל רק לענות לפי כמות האינפורמציה שתשחררי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
תמר18/06/2008אני בת 20, אני מרגישה מצויין ולא נתקלתי בעברי בבעיות בריאותיות כלשהן.
לא היה דימום כלל לכל אורך הזמן.
אחי סובל ממחלת קרוהן במעיים.
רופאה נתנה לי את המרשם למשחה ובהוראתה המשכתי להתמש בתרופה 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד"ר נויפל18/06/2008ובכן...
נשמע לי שקולונוסקופיה בשלב זה זו לא הבדיקה הנדרשת. כ"כ, נייפדיפין למשך שלושה חודשים זה מוגזם, בטח בלי אבחנה של פיסורה.
כדאי שתבדקי ע"י פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקסדין או אחר???017/06/2008
האם נכון שימוש בלקסדין למניעת עצירות בשל טחורים??תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקסדין
ד''ר דוד נויפלד17/06/2008לא!!!
יש להשתמש בסיבים כמו קונסיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבבו17/06/2008
אני מאובחנת כחולת קוליטיס מזה כשנה. עברתי כשתי בדיקות קולונוסקופיה ובשניהם ראו פוליפים. ברצוני לדעת האם פוליפים נחשב כמו גידול? האם למי שיש פוליפים סיכוייו לחלות בסרטן המעי הגס גדולים יותר מאשר למי שאין פוליפים. הינני מודעת לעובדה שלחולי מחלות מעי דלקתיות יש סיכוי גדול יותר גם ככה לחלות בסרטן המעי הגס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמונית
פרופ' זאב דרזניק17/06/2008שאלתך חשובה ביותר מאחר ולחולי קוליטיס אמנם שכיחות גדולה יותר ללקות בסרטן המעי הגס.שכיחות זו תלויה באופן ישיר במשך זמן המחלה ולפחות 10 שנים מתחילתה.
לרוב מה שמוגדר כפוליפים אינם פוליפים אמיתיים אלא "כאילו" פוליפים או בשפה מיקצועית- פסוידופוליפים. אלו אינם טרום סרטניים.
חולי קוליטיס חייבים בקולונוסקופיות תקופתיות וביופסיות מהאזורים הדלקתיים. אם בתשובה הפתולוגית יש סימנים של דיספלזיה המעידים על אפשרות להתפתחות גידול סרטני רק אז צריך לשקול ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגיע ליציאות של דורדורים?דוד לוי16/06/2008
שלום
אני סובל מתסמונת זנב הסוס ולכן אני משתמש בכפפה להוצאת צרכיי שהמרקם שלו הוא כמו מסטיק ,מה עליי לאכול או במה להעזר בכדי להגיע למצב צואה של דורדורים,אני לוקח כפית אג'ולקס ביום וזה לא עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורדורים???
ד''ר דוד נויפלד16/06/2008לא מכיר דורדורים!
הסיבה שהמרקם של הצואה רך זה האג'יולקס שמכיל חומר משלשל. תנסה לעבור לאג'יוקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מומלץ לזיבה ברקטוםדני13/06/2008
שלום,
אשמח לקבל את חוות דעתך בהמשך להודעות הקודמות שלי לטיפול נגד זיבה ברקטום שרופא המשפחה בחר.
הוא המליץ על 2 זריקות בשריר בישבן של 1 גרם צפטריאקסון כל אחת, כאשר זריקה אחת ניתנה ביום חמישי והזריקה השניה תנתן ביום שני. לפי קריאה שלי בגוגל בכל מיני פורומים יש לתת את הזריקה במכה אחת, דהיינו 2 גרם ולא לחלק לפעמיים.
האם לדעתך הרופא שגה? או שזה בסדר?
אנא המלצתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול...
ד''ר דוד נויפלד15/06/2008קודם כל אני מתנצל על העיכוב אבל נעדרתי מהמשרד (והודעתי על כך מראש).
לגבי הטיפול בהתייעצות עם המומחית שלנו למחלות זיהומיות, המומלץ הוא רוצפין=צפאטריאוקסון בזריקה תוך שרירית, חד פעמית, 250מ"ג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פי טבעתאני12/06/2008
הגסטרואנטרולוגית התבוננה בפי הטבעת שלי ואמרה שהוא פתוח מידי.
האם זו יכולה להיות סיבה לתחושה של חוסר התרוקנות ורצון מתמיד ללכת לשרותים ??
כיצד פותרים בעיה שכזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מענינת
ד''ר דוד נויפלד15/06/2008יש להשתמש בפי הטבעת רק בשימוש לו הוא נועד.
לא נראה לי שיש קשר ישיר בין מה שראתה הרופאה לתופעות שאת מתארת, אלא אם כן יש נזק פנימי. זאת אפשר לראות בעזרת מכשיר הפרוקטוסקופ.
אם בבדיקה כזו הכל בסדר, יש לבצע סדרת בדיקות לאבחון הפרעות בהתרוקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה אנאלית? האמנם?מרית11/06/2008
רופא המשפחה שלח אותי לפרוקטולוג לאחר שסיפרתי לו (הוא לא ביקש לראות בעצמו, ולא התנדבתי) שיש לי חתך גדול ומפחיד על החריץ של הישבן, שמתחיל סנטימטרים ספורים מפי הטבעת ועולה משם עד לקצה החריץ. הפצע מכוער מאד, מוגלתי ומדיף ריח רע. מדובר בבעיה מסוכנת במיוחד, להבנתי, כיוון שיש לי גם בעיה נוירולוגית ואינני מרגישה את המקום (כך הבעיה התפתחה מלכתחילה). אני קוראת פה קצת על פיסורה אנאלית שלטענתו יש לי, ושואלת: האם יכול להיות שלאישה שאין לה תחושה בפי הטבעת תהיה פיסורה אנאלית? ועוד אחת שלא נוגעת בפי הטבעת בכלל? בלי כאבים, בלי צואה קשה ויתר המאפיינים שתיארתם.
תודה
מרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה...
ד''ר דוד נויפלד15/06/2008קודם כל הכל אפשרי אבל התיאור שלך קצת קיצוני. אין זה מין הראוי שהרופא שלך לא בדק אותך (בשביל זה הוא שם, אבל אחרי העתונות של הזמן האחרון - אני יכול להבין אותו).
את חייבת להבדק, רצוי ע"י פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונסקופיהאביבית06/06/2008
שלום
איך אני יכולה לדעת אם בדיקת קולנוסקופיה שערכו לי כללה כניסה לסוף המעי הדק? האם עלי להבין מהתשובה שהמעי נבדק לכל אורכו שהיתה כניסה למעי הדק?
כשנלקחו ביופסיות מהמעי היורד והסיגמא מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
פרופ' זאב דרזניק08/06/2008צריך להיות כתוב בדו''ח הקולונוסקופיה שהמכשיר נכנס כם למעי הדק הסופי.
אם נלקחו ביופסיות משמע שהיה ממצא כלשהו- פוליפ, דלקת או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלו מאכלים אסורים??006/06/2008
האם חוץ ממאכלים חריפים ישנם עוד מאכלים שעלולים לגרום להרעת מצב טחורים או פיסורה??תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים
פרופ' זאב דרזניק08/06/2008לא שידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידו05/06/2008
יש לי שאלה שאולי תישמע קצת לא הגיונית ואולי כן
אני סובל מפיסורה וגם מטחורים ולפעמים כשאני נותן קיבה לפעמים יש את החתיכה האחרונה שכאילו לא רוצה לצאת ואז היא נשארת בפנים ולאחר מכן שורף לי בפי בטבעת בפנים
רציתי לדעת האם דבר זה יכול לגרום לזיהום ולדלקות בדרכי השתן וכתוצאה מזה קושי בהטלת שתן וצריבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' זאב דרזניק08/06/2008כל בעייה כואבת בפי הטבעת יכולה ע''י רפלקס, להשפיע גם על מתן שתן.
אין בעייה פרוקטולוגית שגורמת לזיהוםבדרכי השתן.
נראה לי שאתה סובל מפיסורה ורצוי שתטפל בבעיה אם שמרנית או ע''י ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקיציטיםגיא05/06/2008
שלום
ביצעתי את בדיקת הצואה בפעם השלישית והפעם הגיעו תוצאות שאין לי תולעים או ביצי תולעים אך נמצאו לוקיציטים בודדים.
מה זה לוקיציטים והאם זה קשור לפרזיטים שהיו לי? כמו כן האם יש משמעות לזה שכתבו בודדים?
נ.ב במקביל ביקשתי מהרופא תרבית GO ליתר ביטחון אם כי נאמר לי שזה נדיר ושהוא לא נתקל במקרה שהיה GO משנת 1988.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים.
פרופ' זאב דרזניק08/06/2008מדובר בתהליך דלקתי שטיבו צריך לברר ע''י תרבית וקולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיבה?
גיא08/06/2008האם זה יכול להעיד על זיבה?
כמו כן אני סובל מזה כחודש וחצי? האם זה יכול לגרום לנזקים כלשהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פיסורה או טחורים???004/06/2008
האם ניתן לדעת לפי הכאב-האם זה פיסורה או טחורים??.או רק בעזרת בדיקת רופא???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה או טחורים.
פרופ' זאב דרזניק08/06/2008על סמך כאב בלבד קשה לעשות אבחנה למרות שכאב הוא סימפטום הרבה יותר שכיח בפיסורה.
רצוי שתיבדק ע''י פרוקטולוג מנוסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי תת חסימה?אושרת04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תת חסימה
פרופ' זאב דרזניק08/06/2008זו אינה בעיה פרוקטולוגית.
תת חסימה היא חסימה בלתי שלמה של המעי הדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים נעלמו????004/06/2008
היו טחורים מדממים כשלושה ימים,שמרתי ניקיתי לא דחפתי שום משחות.כרגע ללא דימום ללא כאב,תזונה מתאימה-השאלה הייתכן שהטחורים נעלמו,זה קורה שהם נעלמים בעקבות טיפול שמרני..?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים שנעלמו
פרופ' זאב דרזניק04/06/2008הטחורים לא נעלמים.
ידוע שמחלת הטחורים היא גלית- תקופות של סבל או דמם ותקופות טובות.
ממליץ להיבדק ע''י פרוקטולוג להערכה של חומרת הבעיה, לבצע קולונוסקופיה לשלול בעיות אחרות שיכולות לגרום לדמם.
לא מומלץ להתבסס על " יהיה בסדר" מאחר והדמם יישנה בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)