מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשותסקפטית12/03/2008
לפני כחודש וחצי חשתי גרוד בלתי נסבל בפי הטבעת. חשבתי שיש לי תולעים ונטלתי תרופה שגרמה לשלשולים ולהפרשות לבנות. לאחר זמן מה הבנתי שלא זה העניין. נהייה כואב מאוד להוציא את הצואה, וכל הזמן מפרישה הפרשות חומות. נבדקתי אצל פרוקטולוג שטען שיש לי פיסורה ויעץ לשתות אבקה סיבית לריכוך הצואה ולהשתמש במשחה שמרדימה את הכאב כמה דקות לפני שצריכה להתפנות.
לא מרגישה שחל שיפור. הבנתי שניתוח הוא פיתרון זמני היות וזה מחליש לעתיד הרחוק ומעלה את הסיכון שהפיסורה תחזור?., אם אמשיך עם התרופות נניח עוד כמה חודשים, יש אפשרות שהגוף יתרפא מעצמו? או שהגעתי אם יש כזה דבר, למצב בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף...
סקפטית12/03/2008שחשה שריפה או צריבה אף שעות ארוכות לאחר שמתפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שנעשה רפואה בדרגה של רכילות
ד''ר דוד נויפלד12/03/2008נכון שאצל נשים (אצלן יש נטיה להפרעות בשליטה עם הגיל) יכול הניתוח להשפיע לרעה עם חלוף שנים. זה לא הוכח מעולם. לעומת זאת מה שהוכח שניתוח שמתבצע כראוי פותר את הבעיה לטווח ארוך (חמש שנים ויותר) ב-97%. אינני יודע מה שמעת ממי ואיפוא אבל אלו הן העובדות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התיחסותך ותשובתך המהירה
סקפטית12/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמההתחלה...
ד''ר דוד נויפלד12/03/2008יש מצב שהגוף יתרפא מעצמו. הכל תלוי בכוח הסבל ובסבלנות שלך.
ממה שאת מתארת נשמע לי שאת שומעת את משק כנפי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מוזרשני11/03/2008
ד"ר שלום,
לפני יומיים גיליתי בסמיכות לפי הטבעת מן גוש תת עורי חצי קשה. זה לא ממש על פי הטבעת אלא נושק. אציין כי לאחרונה סבלתי מטחור חיצוני, פנימי, פיסורה ואולי גם צניחה (עוד לא עברתי אבחנה, אבל זה עונה על כל התיאורים). זו בליטה שאינה כואבת מאוד. היא אינה רכה כמו טחור גדוש אלא קשה יותר. מה זה יכול להיות? זה לא יכול להיות גידול נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש מוזר
ד''ר דוד נויפלד12/03/2008לא נשמע כך אבל היות ו"מוזר" צריך להבדק ואולי להסיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' נויפלדלא רוצה10/03/2008
אני חדשיים אחרי ניתוח פיסורה.יש לי פעולת מעיים יומיומית רכה.לאחר הניתוח, הופיעה חתיכת עור באזור הפיסורה שקיימת גם היום (לדברי המנתח, שוליים של הפיסורה)
אני סובלת מצריבה שלאחרונה החמירה, גרד ודקירות.(חשוב לציין כי זה עדיין פחות עוצמתי ממה שהיה לפני הניתוח)
הצריבה הזו מחמירה בעיקר במצב של הליכה.שמתי לב שבימים האחרונים, בעיקר אחרי הליכה, יש לי הפרשות בגוון צהוב-חום.
בבדיקת הפרוקטולוג המנתח לא נמצא דבר, גם לא גירוי.
מה זה יכול להיות? מה משמעות ההפרשות האלה? (לא היו לפני הניתוח)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד נויפלד11/03/2008הבלט העורי הוא תגובה טבעית לפיסורה. יש כאלה שמורידים בזמן הניתוח ויש כאלה שלא.
תדמייני גבעה ומתחתיה מנהרה. לעתים פצע הפיסורה קודח מתחת לאוזנית העור ויוצר דלקת בתוך "המערה" שמתחת לגבעה ואז יכולה להתפתח רגישות צריבה והפרשה מוגלתית. במקרה כזה צריך "לגלח" הגבעה כלומר לכרות את אוזנית העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, על תשובתך
לא רוצה11/03/2008לא ברור לי עכשיו, למה המנתח לא הוריד את "גבעה" הזו בזמן הניתוח.
שתי שאלות נוספות לי ברשותך,
כשעתיים אחרי ניתוח הפיסורה, החל דימום. הוחלט להוריד שוב לחדר ניתוח כי לא ניתן היה לעצור את הדימום. לאחר מכן, אמר המנתח כי הדימום היה מהפיסורה עצמה, לא מה"מקום" של הניתוח. הוא צרב אותה.
האם יתכן כי זה מה שמסבך כרגע את העניינים (צלקת של צריבה ושולי פיסורה)?
ומדוע היה דימום כל כך רציני מהפיסורה?
אציין כי לשמחתי לא קיימת יותר פיסורה (לעת עתה לפחות)
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רציני
ד''ר דוד נויפלד12/03/2008לא נשמע כבעיה רצינית ועשה רושם שיסתדר מעצמו עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון ואולי גם פיסורה ...מתוקה09/03/2008
שלום רב,
אני בתחילת השבוע השישי להריון ;
בחודש האחרון שתי יציאות צואתיות היו מלוות בדם שהתגלה לאחר הניגוב .
פעם אחת - לאחר שהתקשיתי במתן צואה והפעם השניה דווקא לאחר "יציאה " קלה במיוחד
אציין כי איני סובלת מעצירות ככלל . נראה גם שאין מדובר בדם צואתי אלא בדם הנוזל לכאורה לאחר פציעה או שריטה שנפתחה .
* האם לדעתך מדובר בפיסורה ? הייתכן כל כך מוקדם בהריון ?
* אילו פתרונות ניתן להציע לנשים בהריון ?
* האם יש תכשיר OTC ?
* מה ניתן לעשות לבד ( שטיפות , שינויים בתזונה , לאיזה רופא צריך לגשת ?
סליחה מראש על ריבוי השאלות , אני פשוט מוטרדת ....
תודה
מתוקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון..
ד''ר דוד נויפלד10/03/2008פיסורה לא קשורה להריון אלא לאופי היציאה. פיסורה היא פצע, סדק בפי הטבעת ומספיק יציאה אחת קשה כדי שתופיע.
OTC- יש בנה-פייבר. היום נודע לי שמכיל מעט נתרן. אם יש לך בעיה של ל"ד בהריון - יכול להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור פנימיע08/03/2008
ד"ר שלום רב,
מאז ומעולם היה לי טחור פנימי רגוע שהיה מבצבץ בזמו יציאה וחוזר לבד או עם מעט עידוד. לאחרונה הוא לא חוזר יותר, גם עם עידוד ושב ומבצבץ מייד. מאז, אני חש כאילו אני צריך להתרוקן 4-5 פעמים ביום, אבל למרות שאני חש שיש לי "גוש" שרוצה לצאת, לא יוצא כלום חלק מהפעמים. יש לי גם פיסורה שזה עתה הפסיקה לדמם. אני לוקח מרככים (פראפין ואגיולקס). יש לי תור לפרוקטולוג אבל רק בעוד שבועיים-שלושה. שאלותי:
-האם זה נורמלי במקרה של טחור פנימי שיוצא (התחושות הללו)?
-אולי זו בכלל הפיסורה?
-אולי זה משהו אחר ואני צריך להתחיל לדאוג?
-ממי ניתן לקבל ייעוץ טלפוני?
אנא תשובתך כי אני מודאג וקורא מאמרים מפחידים על סטומה...
ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור פנימי
ד''ר דוד נויפלד10/03/2008מה שאתה מתאר, מתאים.
לגבי הפיסורה - צריך להבדק, לגבי השאר, צריך להבדק במקום לדאוג! איך יעוץ טלפוני יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בזיהוי...מור08/03/2008
אני חושבת שיש לי טחורים. יש לי שתי בליטות מחוץ לפי הטבעת , מאוד צורב בעת הטלת שתן אך לא מדמם.
האם זה טחורים?...... ומה ניתן לעשות בטווח הזמן המידי? (לפני פניה לרופא)
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהוי...
ד''ר דוד נויפלד10/03/2008איך זה קשור לשתן???
צריך להבדק, בינתיים להשתמש במשחת טחורים ופדים אנליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם הכאבאופיר04/03/2008
שלום לד"ר נויפלד,
אני בן 35 וסובל כמה שנים מפיסורה שבאה והולכת. טופלתי לפני שנה במשחת NIFEDIPINE+ISDN ולאחר כמה שבועות הכאבים פסקו.
לפני כ-4 חודשים התפרצה שוב הפיסורה. לאחר כחודש וחצי הגעתי לרופא (מכיוון שחלק מהזמן אני לא נמצא בארץ) והוא המליץ שוב על טיפול באותה המשחה 4 פעמים ביום, עם שתיית סיבי PEGLAX פעמיים ביום.
המשחה אומנם הפסיקה את הדימום כבר לאחר 4 ימים וגם קיצרה את זמן הכאב אבל לקראת סוף הטיפול הכאבים חזרו להתארך.
לאחר 45 יום חזרתי לארץ והרופא אמר שהוא רואה פיסורה מצולקת וכדאי להשתמש במשחה כל עוד אפשר ולהימנע מניתוח.
לצערי הכאבים עדיין קשים - 3-4 שעות של כאב לא קל אחרי יציאה וגם כשאין כאבים - עדיין ההרגשה לא נעימה בזמן ישיבה.
אני כרגע משתמש במשחה כי אני לא בארץ וזאת הברירה היחידה שלי.
השאלות שלי:
1. הבחנתי שלאחר יציאה, אם אני מורח משחה כמה פעמים בתכיפות זה מאוד מקל על הכאבים. אבל יכול להיות שזה גורם לעייפות וכאבי ראש ? יש סיכון מסויים בלמרוח מספר פעמים בזמן קצר ?
2. האם יש סיכון לטווח ארוך בשימוש יומיומי ב-PEGLAX ?
3. מה הכוונה בפיסורה מצולקת ? מה האופציות שלי לעתיד ?
תודה תודה
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב...
ד''ר דוד נויפלד05/03/2008לגבי העייפות וכאבי הראש, תנסה המשחה בלי ה- ISDN התופעות הן כתוצאה מספיגת הניטרו.
במקום הפגלקס, תנסה בנה-פייבר או קונסיל, סיבים טבעיים שמיטיבים עם המעי ומשפרים את הפסיולוגיה שלו.
פיסורה מצולקת - ?כרונית. נשמע לי שתזדקק לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אופיר05/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים פנימיים004/03/2008
כ-4 חודשים.כואב שורף ע'פ המלצת הפרוקטולוג פרוקטוגליבנול.יציאות רכות שומרת כלכלה.השאלה כמה זמן בד'כ עד שהם נעלמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים פנימיים.
ד''ר דוד נויפלד04/03/2008לפי התאור שלך לא צריכים להפריע.
האם בדקו ואין פיסורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך..
004/03/2008הפעם בבדיקה אמר שאין פיסורה רק טחורים.שוב כמה זמן עד שנעלמים??שאלה נוספת האם פרוקטולוג יכול לבדוק כשאני שוכבת על הצד.ולא בתנוחה הרגילה שמאוד מקשה עלי-מכל הבחינות??(לא הסכים לבדוק אןתי על שכיבה על צד).תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר דוד נויפלד05/03/2008כל אחד בודק איך שהוא יודע ורגיל.
טחורים לא נעלמים לגמרי אלא נסוגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך..
005/03/2008האם אפשר להגיע לאותה האבחנה אם שוכבים על הצד בבדיקה פרוקטולוגית???רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...המשך...
ד"ר נויפלד05/03/2008כן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה.
005/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משחתי לטחוריםלידנית03/03/2008
שלום,
אני בת 32 ויש לי טחור חיצוני על פי הטבעת מאז הלידות.
אינני יושבת זמן רב בשירותים ואינני סובלת ממנו בשיגרה מכאבים (למעט בתקופות שמיד אחרי לידות).
הטחור לא מדמם אך הדבר לא אסטטי ואני מבקשת לדעת האם משחה כדוגמת ממליס תהיה יעילה בהעלמתו .
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא..
ד''ר דוד נויפלד03/03/2008לא. רק ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הניתוח ובכל זאת כאןלא רוצה02/03/2008
אני כ-7 שבועות לאחר ניתוח פיסורה (חיתוך). בביקורת שהיתה 10 ימים אחרי הניתוח, היה תקין.מאז הניתוח, סבלתי כל על העת מכאבים קלים וצריבה (עוצמה חלשה בהרבה ממה שסבלתי לפני הניתוח).
בימים האחרונים, התגברה תחושת הצריבה (אין דימום והיציאות רכות), מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי..ובכל זאת...
ד''ר דוד נויפלד03/03/2008להבדק. האם קשור לניתוח? האם כתוצאה מהניתוח? האם למרות הניתוח והתוצאה לא מספקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' נויפלד
לא רוצה03/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנרותקצת מודאגת02/03/2008
לד"ר נויפלד,
עוד רציתי לשאול, האם טיפול בנרות כמו פרוקטוגליבנול או preparationH
הוא טוב גם לטחורים וגם לפיסורה?
ועוד שאלה - יש ימים שנעלם לי הכאב ואני מתפקדת כרגיל ואפילו שוכחת מהכאבים, ואז אם יש לי יום שבו אני צריכה להיות בעמידה הרבה שעות שוב חוזרת לי הנפיחות באזור פי הטבעת ותחושה של שריפה. האם תופעה כזו מוכרת?
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות...
ד''ר דוד נויפלד02/03/2008אני אישית לא ממליץ על טיפול בנרות.
הנפיחות והכאבים לאחר עמידה ממושכת זו תופעה לא שכיחה אבל ידועה וקשור למצב של צניחה של הטחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור חיצוני נפוח וכואביהושע02/03/2008
אין שינוי בכאב במהלך יציאות. אין דימום. החל לפתע לפני כיומיים , גדל מאז. כרגע נראה שהתייצב בגודלו. כואב בעיקר שלוחצים עליו.השאלה היא זה משהו שאמור לעבור לבד או שצריך טיפול?
הכאבים הם סבילים, כך שכרגע לא נדרש טיפול סימפטומלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור חיצון.
ד''ר דוד נויפלד02/03/2008נשמע שיעבור לבד.
רצוי שמישהו מוסמך יבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסטולהדוד28/02/2008
תודה על תשובתך
כדי לחדד אותה היתי רוצה לדעת האם ניתוח פיסטולה עם דבק פלוס פקק קולגן יעלו את אחוזי ההצלחה של ניתוח עם דבק ואם זה כדאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה...
ד''ר דוד נויפלד28/02/2008נשמע כאילו שכן רק שה"דבק" הוא לו ממש דבק אלא חומר ביולוגי שיצר מעין קריש דם (ללא דם) ומהווה משתית להצטלקות. אותו הדבר נכון לגבי ה"פקק". זה לא ממש פקק אלא משתית קולגן שמהווה מעין פיגום שלתוכו צומחת רקמת צלקת תוך ספיגת הקולגן הראשוני של הפקק.
הנושא שאתה מעלה לא נבדק ממש. נראה לי ששני האלמנטים האלה יתחרו זה בזה ובמקום להגדיל את סיכויי ההצלחה, יקטינו אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה, ועוד שאלהקצת מודאגת26/02/2008
לדר' נויפלד שלום,
קודם כל תודה רבה על תשובתך,
רציתי עוד לשאול:
א. נראה לי שהבעיה נוצרה בין היתר בגלל התמכרות לנרות גליצרין.
אני מנסה עכשיו להיפטר מההרגל ללכת לשירותים רק בעזרת נרות גליצרין.
האם השימוש בפגלקס אינו ממכר? והאם אין בו משהו לא בריא בטווח הארוך?
כמו כן שמעתי על כדורי אגיולקס, האם זה מומלץ? והאם זה לא יביא גם להתמכרות?
בתודה,
קצת מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועד תשובה...
ד''ר דוד נויפלד27/02/2008פגלקס הוא לא פסיולוגי וגם הוא ממכר. אגיולקס מכיל חומר משלשל - לקסטיבי ולכן גם הוא לא בריא לטווח ארוך. אחיו הצעיר - אגיוקור לא מכיל לקסטיב ולכן יותר טוב.
בנוסף, אם "להתמכר" אז עדיף לחומרים פסיולוגיים שחסרים במזון : סיבים. את זה אפשר להשלים כתוסף בעזרת קונסיל או בנה-פייבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנפייבר וטיפול תזונתי
קצת מודאגת03/03/2008לד"ר נויפלד תודה רבה,
בסוף השבוע היו בעיתונות הרבה פרסומות לבנפייבר של novartis
בגיוס של הדיאטנית אולגה רז לקמפיין שלהם.
הם אלו הסיבים אליהם התכוונת?
רציתי לשאול עוד כיצד לקחת? פעמיים ביום? לפני הארוחה? אחרי הארוחה?
ועוד בעניין הטיפול התזונתי בעניין הטחורים, האם נכון שעדיף להסיר מהתפריט את כל הדברים החומציים? עגבניות, חצילים, לימון?
והאם נכון שיש גם עניין עם הקפה?
בתודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנה-פייבר
ד''ר דוד נויפלד03/03/2008התשובה היא כן. להתחיל בכף אחת ליום, בבוקר ולהמשיך משם לפי הצורך. לא משנה לפני או אחרי האוכל (אם לפני, תאכלי פחות כי תרגישי מלאה).
באשר לשאלת המאכלים והטחורים, זה ענין של נוחות ולא של צורך רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
קצת מודאגת10/03/2008לד"ר נויפלד שלום ותודה על תשובותיך הקודמות.
בכל שאלה, אני סובלת או מטחורים או פיסורה מזה שנים (מעולם לא נבדקתי) וכל פעם מצליחה להרגיע בעזרת משחות וכו'.
עכשיו אני מטפלת בעצמי ב- "בנפייבר" - בעצתך ותודה, לוקחת כל ערב כפית שמן פרפין ועושה אמבטיות מים פושרים כפעמיים ביום, מכיון שהייתי מכורה לשימוש בנרות גליצרין זה עכשיו היעד שלי לא להשתמש בכלל.
ויש הקלה מאוד גדולה, ורב הזמן אין כאבים, והנפיחות שהיתה סביב פי הטבעת כמעט שנעלמה.
בכל זאת מידי פעם במיוחד אחרי יציאות (שהתרככו מאוד) יש תחושה של שריפה של ממש.
א. מה זה יכול להיות?
ב. רציתי לשאול עוד על הבנפייבר - אני רואה שהוא מכין כמות לא קטנה של נתרן ואני משתדלת להוריד מלח באוכל שלי, האם ידוע לך משהו על כך?
מודה מראש,
עדינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תשובה...
ד''ר דוד נויפלד10/03/2008א. יכול להיות והפיסורה לא נרפאה עדיין לחלוטין וצריך עוד סבלנות.
ב, לא ידעתי על כך. תודה שהארת עיניי על כך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שמעתם על פורמולה נונא?קצת מודאגת26/02/2008
שלום רב,
אים יודעים אם יש טחורים או פיסורה?
שמעתי שישבה במים חמים מאוד מקלה על הפיסורה, וכאן כך אצלי,
בכל זאת מידי פעם יש לי גם נפיחות כואבת של פי הטבעת, ובמיוחד אחרי יציאות קשות.
שמעתי דברים טובים על הפורמולה פורמולה נונא.
האם מישהו שמע על זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולה...
ד''ר דוד נויפלד26/02/2008לא מכיר פורמולה כזו.
בכדי להבדיל בין פיסורה לטחורים יש להבדק.
לשבת במים חמים מאד - לא בריא את רק תבשלי את עצמך!
נפיחות כואבת לאחר יציאות קשות בד"כ מדברת על בעית טחורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)