מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףףף - תרומת דם מאדם אנימיבת 2614/06/2009
צוהריים טובים
היום בבוקר עשיתי בדיקות דם כלליות ( לא סובלת משום מחלה ולא לוקחת תרופות ) ...
לפני שעתיים התקשר אילי רופא המשפחה ואמר שהבדיקות יצאו לא בסדר ויש לי אנימיה קשה ( HB=5.5ׂ) ולכן נתן לי הפניה למיון (עדיין לא הלכתי ) ...
הבעיה היא שהיום אחרי בדיקות הדם תרמתי דם ...
כמה אמור ההימוגלובין לרדת ? האם יש בזה סכנת חיים ?
האם יש בעיה שאדחה ההלכה למיון למחר ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X
פרופ` אלן ברבי18/06/2009לפנות למיון בהקדם האפשרי !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר/הריוןמיכל14/06/2009
דר' שלום,
אני לאחר לידה ראשונה מוקדמת ולכן עברתי בדיקת קרישיות יתר.
אודה לך אם תעיין בתשובות ותענה לי האם הן דחופות.
יש סיכוי שאני בהריון כבר עכשיו.
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab
- Negative MITOCHONDRIAL Ab
12.00- 0.00 U/ml 5.96 ANTI CARDIOLIPIN IgG
12.00- 0.00 U/ml 13.80 גבולי ANTI CARDIOLIPIN IgM
- Negative SMOOTH MUSCLE Ab
12.00- 0.00 U/ml 8.92 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
12.00- 0.00 U/ml 6.63 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
- Positive 1:80 PARIETAL CELL Ab
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
פרופ` אלן ברבי18/06/2009אין עדות לקרישיות יתר בתשובות אלא.
לפנות לרופא שביקש הבדיקות בנוגע לנוגדן החיובי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דםיעלי14/06/2009
שלום,
אני בעלת סוג דם AB+
לבעלי סוג דם O+
לבני בן הארבע סוג דם B-
איך זה יתכן שיש לו סוג דם שונה משל שנינו? וRH שלילי בעוד ששלנו חיובי?
ניסיתי למצוא מידע באינטרנט אבל כל מה שהצלחתי לגלות זה שסוג הדם שלי נחשב לנדיר
וגם של בני.ובעוד בכלי יכול לתרום דם לכל סוגי הדם, אני יכולה לקבל תרומה מכל הסוגים, האם הבנתי נכון?
האם סוג B- הוא אכן נדיר? ומהן ההשלכות לכך?מי יכול לתרום לו דם אם חלילה נצטרך?
סוג דם אינו עובר בתורשה מההורים?
הנושא מאוד מטריד אותי מסיבה כלשהי
תודה מראש על ההתייחסות
יעלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא אקבל תשובה?
יעלי21/06/2009חבל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות לימפהמיכאל14/06/2009
בוקר טוב,
לפני חצי שנה פניתי לרופא א.א.ג בשל אי נוחות מתחת ללסת ימין, במישוש הוא איבחן בלוטות קצת גדולות ללא מרקם בעייתי וניתנות להזזה אך בכל זאת שלח אותי לבצע US שבו נמצאו 3 בלוטות, 2 בצד ימין בגודל 2 ו- 1.5 ואחת בצד שמאל בגודל 1.6 כאשר המראה שלהם תקין.
לאחר כ-3 חודשים ביקרתי אצל רופא המשפחה שגם הוא הרגיש אותן אך אמר שלפי המישוש הוא לא מודאג בכלל ואין צורך לבצע כלום, אך מאחר ורופא הא.א.ג המליץ לבצע US חוזר לאחר 3 חודשים הוא שלח אותי לבצע אותו.
בבדיקת ה-US נמצאו 4 בלוטות בגדלים שבן 1.2 ל- 1.5 בעלות מראה תקין תחת ה-US ונרשם בתוצאה כי נראה שיפור קטן מהבדיקה האחרונה.
מאז הייתי אצל רופא המשפחה שעדיין אמר שהן נראות לו לא בעייתיות בכלל ושעלי לשכוח מהן.
אומנם, בחודשים האחרונים אני כבר לא ממשש אותן כמו בהתחלה אך לפעמים אני כן עושה זאת ומרגיש אותן גם מצד ימין וגם מצד שמאל (לרוב צריך להטות את הראש כלפי מטה כדי למשש אותן) במישוש אני מרגיש שהן קטנות מהגודל שצויין בבדיקה אך אני חושב שזה היה אותו גודל שמיששתי מתמיד.
היום לאחר 6 חודשים מהבדיקה הראשונה רציתי לדעת, האם אכן אין צורך לבצע בדיקה נוספת או פעולה אחרת ? האם אכן הן לא בעייתיות עפ"י המימצאים שרשמתי כאן, האם צודק רופא המשפחה כשאומר שאני צריך להפסיק להתעסק איתן כי הן לא בעייתיות, האם יתכן כי הן ישארו בגודל של 1.5 גם אחרי חצי שנה ? האם יש לצפות שהן יישארו בגודל זה גם מבלי שיהיה בעייתיות ?
המון ודה על חוות הדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתייעץ
פרופ` אלן ברבי18/06/2009אני מבין שהבלוטות לא גודלות וזה בסדר.
בכל זאת ממליץ על המשך מעקב של א.א.ג
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן IUD עקב קרישת יתרר13/06/2009
שלום,
בבדיקות שעשיתי גילו שיש לי ANA חיובי לסירוגין, ו- LAC RVVT חיובי חלש (1.25).
בגלל LAC חיובי אסור לי להשתמש בגלולות, וכשביררתי על אמצעי מניעה אפשריים
ההומוטולוג המליץ להכניס התקן IUD. אך בניגוד אליו הראומטולוג לא המליץ על ההתקן משום שהוא מתאים רק לאחרי הריונות.
אני בת 24 ורציתי לדעת אם כדאי לי להשתמש ב IUD ? האם הוא יכול לפגוע בפוריות? והאם ההתקן מומלץ גם לבנות בגיל צעיר או רק לנשים אחרי הריונות?
אם יש אמצעי מניעה אחר (מעבר לקונדום) שמתאים למי שיש נטייה לקרישת יתר אני אשמח לשמוע.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיראל
פרופ` אלן ברבי13/06/2009מציע לך לפנות לרופא נשים !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישתיותמולי13/06/2009
שלום רב ,
בעקבות הפלות חוזרות נשלחתי לבדיקות קרשתיות ולקריוטיפ שעדין לא עשיתי
שתי תשובות הגיעו עם חריגה:
APCR (APC Resistance) | *
1.93 זה בגבול התחתון ערכים 2-4
Lupus anti coagulant APTT | (
1.8 זה בגבול העליון ערכין בין 1.7 ל- 1.2
אודה לעזרתכם בהבהרת המצב ...
תודה מראש
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג.
פרופ` אלן ברבי13/06/2009תוצאות לא משמעתיות לקביעת קרישיות יתר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות בדם והריוןרינת13/06/2009
אני בת 26 בהריון שלישי (ממש הריון שגיליתי לפני יומיים בבדיקה ביתית ווסת אחרון- 12/05/09) 2 ההריונות הראשונים לא הצליחו (עובר ללא דופק). אני לוקחת מיקרופירין 100 כבר בערך חודש. יש לי בדיקת דם מתאריך04/05/09 שמצורפת (עשיתי אותה לפני שהתחלתי לקחת את המיקרופירין 100 ).
יש לי תור לרופא רק בעוד שבוע,ואני מפחדת שאולי אני צריכה לקחת קלקסאן,אני לא רוצה לאבד את ההריון הזה...אני אשמח לקבל תשובה האם מספיק הכדורים שאני לוקחת או שיש צורך בקלקסאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי עוד בדיקת דם מתאריך 29/03/09
רינת13/06/2009בדיקת דם נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מקריש דם ריאתימירים12/06/2009
שלום רב שמי מירים בת 20
כיום עונת הקיץ כבר פה וחם נורא
אתמול על יד שמאל שלי היכן שהורידים למעלה בולטים
יצאו לי מין 2 גושים כאלה בולטים מהורידים האם זה קרישי דם ?
אציין שאני אמורה לעבור ניתוח בקרוב לכריתת קונחיות
ועשיתי בדיקות דם PTT PT לבדוק קרישת דם אשר יצאו תקינות
ופתאום אחרי הימים החמים שעברו קיבלתי ווסת נורמלי אך עם קרישים.בדימום
ואציין שאני לעיתים סובלת דיכאונות ופחדים OCD
ובכן אני מרגישה בפה גם מין טעם של דם ולעיתים אני סובלת מדימומים באף ומהפה ותחושות של גוף זר בגרון וליחה דמית לעיתים רחוקות
ועברתי שנה שעברה ניתוח קוסמטי לאף.
האם יש בגופי קרישי דם ?
מסוכנים
אני כל כך מפוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירים
פרופ` אלן ברבי13/06/2009מירים קודם כל
להרגע !
בפרטים שאת מוסרת אין שום עדות לקרישיות יתר.
בגלל הדימום באף ובפה צריך לבדוק ספירת דם וערך התרומבוציטים,
ולעבור בדיקת א.א.ג. ורופא שיניים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר ללופוסגליה11/06/2009
רציתי לדעת מה ההבדל בין LUPUS ANTICOAGULANT -DRVVT לבין LUPUS ANTICOAGULANT-APTT. - .
כמו כן הערך שלי ב-LUPUS ANTICOAGULANT -APTT הוא 1.93 שגבולות הנורמה הם 1.7,הפרוטאין S שלי הוא 53.
האם נגזר עלי לקחת כל החיים קומדין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה
פרופ` אלן ברבי13/06/2009אין לי פרטים על מחלתך!!!
התשובה של LAC לא משמעותית .
רמת PS נמוך.
רצוי לפנות לרופא שביקש הבדיקת .
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- beta2 pepגיא11/06/2009
שלום תוצאות בדיקת הדם שלי של בטא 2 היא 7.2 אחוז מה זה אומר כי יש חריגה מקסימום 6.5 אני זכר בן 38 תודה מראש גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
פרופ` אלן ברבי13/06/2009אני לא יודע מה בעיתך. בכל מקרא מציע לך לפנות לרופא שביקש הבדיקות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרטלח10/06/2009
אני בהריון בשבוע 16. נשלחתי לבדיקת דם לבדיקת קרישיות. תוצאות הבדיקה:
PT - INR 0.87
APTT - SEC 29.2
CONTROL PTT 27.5
FIBRINOGEN 397
רציתי לדעת האם התוצאות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלח
פרופ` אלן ברבי11/06/2009כן.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרשיות דםיעל10/06/2009
שלום רב
לאחר שתי הפלות שעברתי נדרשתי לבצע בדיקות לקרשיות דם,
כל הערכים היו בטווח הנורמה פרט לשתיים שהיו גבוליות:
hyper - 0
0- luc
אודה לך באם תוכלי להסביר את התוצאות הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ` אלן ברבי11/06/2009מצטער אבל הפרטים לא מופיעים היטב
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרמירב09/06/2009
שלום. אני בת 25. נוטלת גלולות מינס במשך שנה וחצי. ללא סיפור משפחתי של קרשיות יתר במשפחה. עשיתי באופן פרטי בירור קרישת דם (בבי"ח רמב"ם בחיפה) ואחת התוצאות לא תקינה. התוצאות הן:
Homocysteine - BL- 5.6
PT- 10.6
INR- 0.97
A-PTT- 34.1
Protein C global- 0.66 מצויין שהבדיקה נבדקה פעמיים.
האם עליי להפסיק גלולות? מה המשמעות של הבדיקה?
יש לציין כי לא הפסקתי ליטול גלולות לפני הבדיקה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
פרופ` אלן ברבי11/06/2009קודם כל את במעקב מעולה ורצוי לפנות להמטולוגים שביקשו הבדיקות.
בנוגע לתשובות נראה שה PC נמוך מהנורמה אבל אין ערכים נורמלים כדי להתייחס.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מירב11/06/2009תודה על התשובה
הערכים הנורמלים פרוטאין C לפי מה שכתוב בבדיקה הם 0.74-2.5 וכאמור אצלי 0.66
נאמר לי שכדאי להמשיך בבירור כי הבדיקה מאוד כללית. בכל מקרה, האם יש הצדקה בינתיים עד להשלמת הבירור להפסיק ליטול את הגלולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי קרישה לקראת לידהמיכל09/06/2009
שלום
רציתי לדעת באיזה שבוע צריך לבצע את הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
פרופ` אלן ברבי11/06/2009אם אין לך בעיות מיוחדות בדיקות קרישה רגילות יבוצעו
בהגעה לחדר לידה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני אנטי Eשירלי פ08/06/2009
שלום רב
אני בהריון בשבוע התשיעי ונזכרתי שבצבא הודיעו לי שיש לי סוג דם O+ ונמצאו נוגדני אנטי E.
במכתב שצורף לבדיקה מצויין שיש לציין את הנושא בהריון
אודה לך על תשובות לשאלותי בנושא:
1. מהם נוגדני אנטי E
2.מהן ההשלכות מבחינתי?
3. האם יש לבצע בדיקות מיוחדות? כגון בדיקות דם תקופתיות, בדיקת שתן תקופתיות בדיקת מי שפיר?
4. סיכונים (לי ולעובר) במידה ויש ושכיחותן? והאם יש דרך למנוע אותן?
אודה לך אם תוכל/י לענות לי על השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
פרופ` אלן ברבי09/06/2009אנטיגןE שייך לקבוצת ה RHESUS. את RH+ אבל כנראה פיתחת נוגדנים מעירוי דם או הריון קודמים. אני מציע לך לפנות ל רופא נשים שעוקב אחריך למשמעות הממצאה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)