מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי תרופה מחזקת כלי דםנועה08/06/2009
שלום רב,
אני בת 24. חוויתי דימום חוזר במיתרי הקול, והרופא המליץ לי להשתמש בתרופה "דפלון 500" המכילה דיאסמין. (DAFLON 500).
זוהי תרופה שמייבאים בתי מרקחת מיוחדים מחו"ל ואמורה לחזק את כלי הדם במקרים כאלה ובמקרים נוספים של כלי דם שבירים כגון בטחורים.
רציתי לשאול האם יש סכנה בשימוש בתרופה מסוג זה, או שהיא בטוחה ("אם לא תועיל גם לא תזיק"...).
תודה מראש,
נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
פרופ` אלן ברבי08/06/2009לא ידוע לי .
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על תרופה לחיזוק כלי הדם
נועה08/06/2009מה לגבי תרופות טבעיות המכילות באופן כללי diosmin ו flavonoids?
(בהנחה ותפקודי הקרישה תקינים)
תודה על תגובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה
פרופ` אלן ברבי09/06/2009לא ידוע לי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין והשפעות של תרופות וויטמיניםחנן08/06/2009
שלום,
אימי בת 77 לוקחת פרוקור עקב פרפור פרוזדורים ומטופלת בקומדין.
ידוע לנו שמזון עשיר בויטמין K (כמו ירקות ירוקים) גורם לירידת ה-INR, כלומר פועל בניגוד לקומדין. לכן יש להשתדל לצרוך מזון כזה על בסיס פחות או יותר קבוע כך שיתאזן עם מינון הקומדין.
דרך אגב: מה תחום ה-INR המומלץ? האם עדיין בין 2 ל-3 או התעדכן לאחרונה?
היכן ניתן למצוא מידע על השפעת תרופות,וויטמינים ותוספי מזון על מנגנון הקרישה. לאחרונה קיבלה תוספות של ויטמין B12 וויטמין D וכמו כן תוספת ברזל.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנן
פרופ` אלן ברבי08/06/2009לשאלה 1, כן.
בקשר לוויטמינים לא ידוע לי על התנגדות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרישי דםניב07/06/2009
לפני כשנה הרגשתי שבחלק מהפעמים בהן אני הולך לשחות, אני מרגיש לאחר כמה בריכות שחייה, כאשר אני עוצר לנוח שקצב הלב שלי לא סדיר- פעימה- הפסקה של 2 שניות- פעימה-פעימות בקצב נורמלי- שוב הפסקה של 2 שניות ללא פעימות כלל (כנראה אפילו יותר) ושוב קצב פעימות נורמלי וכו'..
הופנתי לבדיקות- מבחן מאמץ יצא תקין, אקו לב תקין ולגבי ההולטר עדיין לא ראיתי את התשובה.
התופעה של האי סדירות הזו עדיין קיימת אצלי (אני מרגיש אותה לפעמים בזמן השחייה במנוחה בין הבריכות).
ידוע שהפרעות קצב יכולות ליצור קרישי דם שעלולים לנדוד במחזור הדם ובכך להיות מסוכנים.
האם ההפרעה הזו שמה אותי בסיכון כלשהו לפתח קרישי דם (גם אם סיכון קטן מאוד)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניב
פרופ` אלן ברבי08/06/2009רצוי לחקות לבדיקת הולטר !
בכל מיקרה יעוץ קרדיאולוגי רצוי
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין ובדיקת LACרוני05/06/2009
שלום רב,
אני לוקחת אספירין 100 מ"ג בשל הריון והפלות קודמות ו- LAC שיצא חיובי פעם אחת. עלי לחזור על הבדיקה ביום ראשון. האם האספירין משפיע על תוצאות בדיקת ה- LAC?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
פרופ` אלן ברבי08/06/2009התשובה לא !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט והודג'קיןרוני05/06/2009
לפני כשנה גילו לי הודג'קין שלב IIIA
לפני כששה חודשים סיימתי קורס מלא של טיפולי כימוטרפיה ABVD.
ב"ה כעת הכל בסדר , ( PET-CT )
השאלה :
כאמור לפני כשנה התחלתי "לעשות כושר " - הליכות 5 ק"מ פעמים בשבוע וסמוך לכך התחילה לי המחלה.
כעת לאחר הטיפולים , שאני רק במעקב ,
האם יש מניעה לעשות הליכות ( אין לי בעיה פיסית לכך ) ?
אני פשוט מפחד שהמחלה תחזור עקב המרצת מחזור הדם בהליכות ...או מסיבה אחרת
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
פרופ` אלן ברבי08/06/2009פעילות גופנית לא מומלצת בזמן טיפול .
לאחר טיפולרצוי חזרה הדרגתית כמובן בהתאם ליכולת.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטים 2.2 מיליוןענבל03/06/2009
אני בת 31. יש לי 2.2 מיליון טרומבוציטים שכל הזמן במגמ עלייה. בדיקת מח עצם תקינה וגם jak2 .
נוטלת אספירין כל יום. הובהר לי שכל עוד הערכים של הטרומבוציטים הם כאלה, לא אוכל להיכנס להיריון.
אם כך, באילו ערכים של טרומבוציטים אפשר כן לדבר על היריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל
פרופ` אלן ברבי09/06/2009צריך קודם להוריד מספר התרומבוציטים בעזרת תרופות.
בקשר לתכנון הריון אנני יכול לתת המלצות בפורום זה .\
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מורידים טרומבוציטים?
ענבל16/06/2009ראשית, תודה על תגובתך.
שנית, כיצד מורידים טרומבוציטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבל
פרופ` אלן ברבי16/06/2009אין אפשרות בפורום זה לתת המלצות לטיפול.
מציע לך לפנות להמטולוג שעוקב אחריך
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות-דחוף-בת 26רונית01/06/2009
שלום
אני בת 25 וחצי ומעוניינת להתחיל לקחת באופן סדיר גלולות (בעבר לקחתי לחודשיים והפסקתי)
אבי נפטר מאירוע לב בגיל 52 וסבתי קיבלה שטף דם במוח.
לאור המקרים האחרונים של שתי הבחרוות שנפטרו מקרישות יתר כתוצאה משימוש בגלולת-קצת נלחצתי.
אני בעקרון בריאה ולא סובלת ממשהו ספציפי.
הייתי אצל המטולוגית שנתנה לי הפנייה לבדיקת קרישות יתר אך לא דחפה אותי לעשות.
שאלתי היא האם כדאי לי לעשות את הבדיקה לפני השימוש או שהיא סתם? ואם כן מה בדיוק הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
פרופ` אלן ברבי09/06/2009אני מציע לך לעשות בדיקות בהתאם להנחיות של ההמטולוג.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפהanna01/06/2009
שלום! לפני יותר משנה היתחילו לי כאבי בבית שחי שמאל. לא משהו אקוטי אלא מינורי. אני נמצאת בגרמניה בשליחות והלכתי פה לרופא משפחה טוב. בבדיקת דם נמצאה שקיעת דם מאוד גבוהה ללא עליה בנתונים אחרים כגון אוכלוסיית תאי דם לבנים וכו' הכל בסדר חוץ משקיעת דם. באולטראסאונד של בית שחי ושד הכל היה תקין הרופא הרדיולוג אמר שאין סיבה לדאגה. אמרו לי לחזור אחרי חודש. לא חזרתי כי עבר לי הכל. אחרי חודשיים שוב כאב ושוב עבר וכך כל הזמן עובר וחוזר. מה זה יכול להיות? אולי בגלל גילוח או דאודוראנט? אחרי גילוח אחרון (לפני שבועה) הכאב היתגבר ועדיין חזק מהרגיל. מה זה - אני מאוד דואגת. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANNA
פרופ` אלן ברבי09/06/2009הסיפמטומים מתאימים לדלקת מקומית של בלוטות הזעה.
בנוגע ל ש.ד גבוה רצוי לחפס מקור זיהום (שתן,שיניים,חניכיים,ווגינה).
אני לא רואה מקום לדאגה אך תשארי במעקב של רופא המשפחה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישת דםבחורה2801/06/2009
שלום רב,
אני בחורה בריאה בת 28 , לאחרונה ביקשתי מרופאת המשפחה בדיקות דם כלליות וקרישת דם לאור העובדה שהנני נוטלת גלולות מזה שנתיים (מליאן).
התוצאות הראו חוסר בויטמין בי12 והמוגלובין נמוך, כמו כן
A.B2 GLYCOPROTEI lgG יצא 51 כאשר הטווח הוא 0-12
A.B2 GLYCOPROTEI lgM יצא 43.60 טווח 0-12
מה זה אומר? האם ישנה בעיה חמורה?
חשוב לציין כי יצאו תקינים הערכים:
ANTI CARDIOLIPIN lgG יצא 5.59 כאשר הטווח הינו 0-12
ANTI CARDIOLIPIN lgM יצא 1.96 כאשר הטווח הינו 0-12
אשמח לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחורה בת 28
פרופ` אלן ברבי09/06/2009היתה תקלה בתשובתי !
התוצואות יכולות להתאים לתסםונת APLA
רצוי לפנות לרופא המשפחה לצורך הדרכה ויעוץ.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ס"ד - בבקשה על מה מצביעה התוצאה ?!בת 2631/05/2009
מס הזמנה
176246330
מתאריך
09:27 31/05/2009
רופא מזמין
עראקי עדנאן
גורם מזמין
טירה מחוז שרון שומרון
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 7.9 WBC
5.40- 4.20 M/ul 2.69 RBC
16.0- 12.0 g/dl 6.8 HB
1 47.0- 37.0 % 21.3 HCT
31.0- 26.0 pg 24.2 MCH
36.7- 33.0 g/dl 30.5 MCHC
16.0- 11.0 % 18.1 RDW
97.0- 80.0 fL 79.2 MCV
15.0- 0.0 0.1 MACRO%
10.0- 0.0 9.7 MICRO %
10.0- 0.0 0.8 HYPER%
10.0- 0.0 25.3 HYPO %
10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 127 PLT
13.0- 4.0 fL 11.6 MPV
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
בת 2631/05/2009מה זה PLT ולמה נמוך ?
בתקופה האחרונה היה ההפך ( מעל הנורמה בהרבה ) ולפעמיים הגיע כאלף ... אז באיזה מצבים הוא יורד ? והאם יש לזה משמעות ?
שוב תודה ויום נעים ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות לקרישיות דםלריסה30/05/2009
שלוםרב!
אני בת 28 לפני כ 4 חודשים היתה לי הפלה - עובר שהפסיק להתפתח בשבוע ה10 להיריון .במשפחה קיימת היסטוריה של קרישיות יתר הן מצד אבי והן מצד אמי לכן הומלץ לי לבצע בדיקות לקרישיות דם
הערכים החריגים שהתקבלו הינם: פקטור 8 - 169 (גבוה מהנורמה) והטרוגניזם
מה זה אומר ? הא]ם ניתן לטפל ? והאם זה אומר שההירון הוא הריון בסיכון ומה ניתן לעשות?
אודה על תשובה
לריסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריסה
פרופ` אלן ברבי08/06/2009הפקטור 8 אינו שייך לקרישיות יתר.אני מניח שיש בדיקות נוספות שרצוי לארות לרופא נשים
או להמטולוג שביקש הבדיקות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דם חריגה-תיקוןבחורה2827/05/2009
שלום רב,
אני בחורה בריאה בת 28 , לאחרונה ביקשתי מרופאת המשפחה בדיקות דם כלליות וקרישת דם לאור העובדה שהנני נוטלת גלולות מזה שנתיים (מליאן).
אשמח לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחורה 28
פרופ` אלן ברבי08/06/2009כנ"ל
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דם חריגהבחורה2827/05/2009
שלום רב,
אני בחורה בריאה ב28 , לאחרונה ביקשתי מרופאת המשפחה בדיקות דם כלליות וקרישת דם לאור העובדה שהנני נוטלת גלולות מזה שנתיים (מליאן).
אשמח לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחורה28
פרופ` אלן ברבי08/06/2009תוצאות הבדיקות מחיבות השלמת הבירור אצל הרופא משפחה ויעוץ של
המטולוג/אימונולוג לשלול תסמונת APLA
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור קרישיות יתרא25/05/2009
ד"ר שלום
נשלחתי לבירור קרישיות יתר עקב הפלות (3) חוזרות, אנו מטופלים בIVF.
רוב הבדיקות נראות בגדר הנורמה מלבד שלושה שנראות קצת נמוך:
PROTEIN C ACTIVITY 78% - ערכי יחוס 70-130%.
PROT-S ANTIGEN (FREE 66% - ערכי יחוס 53-109%.
APCR RATIO 2.4 - ערכי יחוס 1.9-10.0.
האם אלו תוצאות תקינות או שישנה בעיית קרישיות שעלולה לגרום להפלות חוזרות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ', אפשר בבקשה להתייחס.
א08/06/2009שמתי לב שדילגת על שאלות קודמות, אשמח לקבל את תשובתך לשאלה שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
פרופ` אלן ברבי09/06/2009תוצאות הבדיקות בגדר הנורמה !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ'.
א09/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANTI CARDIOLIPIN IgG = 16.4נורית עופר24/05/2009
ערב טוב
אני בת 40, עשיתי מספר בדיקות דם לאחר 3 הפלות לפני שבוע 10 (יש לי 3 ילדים ללא שום בעיות קודמות), אני גם הומוזיגוטית, הומוציסטאין =11.
כל הבדיקות ממה שאני רואה יצאו בטווח הנורמה רק זו שבכותרת הנושא-לא.
מה משמעות הבדיקה? מה בדיוק זה אומר? ניסיתי כבר לקראו כל מיני דברים באינטרנט ורק התבלבלתי יותר, ומה הקשר להפלות? מה הקשר לבעיות בקרישת דם? מה הסכנות לחיים רגילים (בלי קשר להריונות) מה הקשר לסרטן דם? (רק בגלל שזה שם הפורום..)
אני מחכה לתשובה בקוצר רוח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית
פרופ` אלן ברבי25/05/2009לתשובה שאת מציגה אין משמעות בעצמה ואין קשר עם סרטן הדם.
רצוי לרכז את כל התוצאות ולפנות לרופא המשפחה או המומחה שביקש אותן.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)