מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישת יתר ופוסטינורר04/07/2009
שלום,
יש לי בעייה של קרישת יתר, ורציתי לדעת האם אני יכולה להשתמש בפוסטינור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינור
פרופ` אלן ברבי05/07/2009לפנות השאלות להמטולוג שמכיר את בעית הקרישה ולגיקולוג בקשר לתרופה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וקרישת דםג'בינס03/07/2009
שלום רב,
אני בת 24 נוטלת גלולות למניעת הריון- מינס, לאחר פגישה עם גניקולוגית במרפאה לטיפול מיני היא המליצה לי להפסיק את לקיחת הגלולות (אני לא פעילה מינית כעת) כיוון שלדעתה חלק מהבעיה שיש לי היא כתוצאה מלקיחת הגלולות.. אך רופא הנשים הקבוע שלי אמר לי לא מזמן כי רצוי שלא להפסיק גלולות כיוון שזה עלול להעלות את הסיכון לקרישי דם (שמעתי על מס' סיפורים בהם בנות מתו כתוצאה מקריש דם שנגרם מלקיחת גלולות)
אך במרפאה לטיפול מיני אמרו לי כי אין הדבר נכון.. רציתי להתייעץ ולדעת מה דעתך?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיבינס
פרופ` אלן ברבי04/07/2009זהירות בלקיחת גלולה ובירור לקרישיות יתר נעשים אם יש סיפור אישי או משפחתי
של טרומבוזה. רופא משפחה יוכל לקחת אנמנזה מסודרת ולראות אם את שייכת לקטגוריה זו.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה נון הודג'קינסורד02/07/2009
לסבא שלי, בן 81, אובחנה לימפומה נון הודג'קינס מהסוג ה"שקט". יש לו גושים והסרטן הגיע למח העצם. הרופאה המליצה- לאור מצבו- על טיפול ביולוגי אולם אנו חוששים שלאור גילו ומצבו הבריאותי הרעוע כי יהא לו קשה לעמוד בטיפולים.
ע"פ הרופאה - טיפול בקרינה לא יהא אפקטיבי.
מצבו הולך ומדרדר, הוא תשוש רוב הזמן ולא מתפקד כראוי ואנו מתקשים לראותו כך ולא לעשות דבר..
שאלותיי הן:
1.. האם הטיפולים אכן יעזרו לו? האם יאריכו את תוחלת החיים שלו? האם יקלו עליו?
2. מה אפשר כן לעשות חוץ מטיפולים וחוץ מטיפול בקרינה? כיצד אפשר להקל עליו?
3. האם תוכלו להמליץ על רופא מומחה פרטי שאולי יוכל לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
פרופ` אלן ברבי04/07/2009אים מצבו הבריאותי של סבך כל כך ירוד רצוי למנוע טיפול כמוטרפי. אני מבין שהומלץ לתת
טיפול ביאולוגי בלבד שיכול לעזור להקטנת הבלוטות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mantle cell NHLNHL01/07/2009
מהו פרוטוקול הטיפול בלימפומה מסוג זה במחלה שחוזרת פעם שניה לאחר כמעט עשור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NHL
פרופ` אלן ברבי04/07/2009מצטער אבל בפורום זה אני לא נותן פרטים על הטיפולים. המטולוג שלך יוכל בטח למסור
לך כל הפרטים שאת/אתה מבקש.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בוריד כתף שמאלחגי30/06/2009
שלום רב,
אני בן 27, מתאמן אימוני כוח וריצה פעמיים שלוש בשבוע. כבר חודשיים שיש לי כאבים שקשה להגדיר שמתחילים בכתף שמאל לכיוון היד (בערך עד אמצע השריר הגדול של היד). בהחלה הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון והכל היה בסדר בבדיקות. אך עם הזמן הכאבים נעשו תכופים יותר ומורגשים יותר. מה שמוזר הוא שהם מופיעים בעיקר מיד לאחר מאמץ (הרמה, שירותים, דיבור חזק ולאחרונה גם בריצה) שמתי לב כי הוריד של כתף שמאל בולט במיוחד ומתנפח בצורה חזקה בזמן אימון או מאמץ וכן הוריד בצד השני אומנם בולט אך לא מגיע למימדים של הראשון. הכאבים כאילו מורגשים באזור הוריד ואני תוהה אם זה מגיע משם. רופא המשפחה אינו יודע להכווין אותי למומחה אלא למיון ושם אני עובר בדיקות דם כלליות ולא משהו ספציפי.
אני בטוח כי הכאבים אינם נובעים משריר כואב מפני שהכאבים באים בעיקר אחרי מאמץ של הרגליים ולא מאמץ של היד או הכתף
האם יש אפשרות שהכאבים שלי קשורים לכלי דם?
האם יש לך רעיון שאוכל להכווין את רופא המשפחה שלי להפניה כלשהי. הכאבים מתחזקים עם הזמן ואני כבר מתחיל להפסיק את האימונים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגי
פרופ` אלן ברבי04/07/2009לא נראה לי שמדובר בבעיה המטולוגית. אני מציע לך להבדק ע" רופא המשפחה/כלי דם/אורטופד.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אנזימיםרעות29/06/2009
שלום,
רציתי לדעת למה משמשת בדיקת רמת האנזים דופאמין בתא הידוקסילאז בדם?
לאיזה מצב משמשת כמרקר?
אודה על תשובתך
יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
פרופ` אלן ברבי04/07/2009לא ידוע לי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITPלילך28/06/2009
שלום, כתבתי לפני מס' ימים על ירידה בטסיות למרות טיפול בסטרואידים במינון של 45מ"ג(הגעתי ל 14000 קיבלתי מינון של 60 מ"ג עלה לי ל- 115000 וברגע שהתחלתי להוריד במינום ירדו הטסיות)
נאמר לי להישאר במינון של 45 מ"ג במשך שבוע וכל יומים לעשות בדיקת דם כל יומים יורדות לי הטסיות ב- 30000 היוום אני עם 21000. רופאת המשפחה אמרה לי להיתפנות שוב היום לבית חולים. האם יש מקום לדאגה או שאני יכולה להמתין עוד יומיים לביקורת בבית חולים שנקבעה לי לפני שבוע.
האם יש איזו שהיא מרפאה פרטית שמטפלת ב ITP כי אני רוצה להיתייעץ עם עוד רופא מלבד הרופא שיש בבית חולים. אשמח למעט הרגעה שזה לא כזה נורא. כמו כן רציתי לדעת איזה סיכון אני לוקחת על עצמי בזה שאני לא מתאשפזת מיד. אני גם עדין מחכה לתוצאות של כמה בדיקות גנטיות שאמורות להיתקבל בימים הקרובים.
אשמח לתשובה תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
פרופ` אלן ברבי29/06/2009ענינתי לך בנוגע למדיניות מקובלת במחלה. אין מרכז מיוחד למחלת ITP
כל המטולוג במרכזים השונים מטפל בהתאם להנחיות הידועות.
כאשר מס. התרומבוציטים מתחת ל 30000 יש סיכון לדימום ספונטני ורצוי
להיות תחת השגחה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לבלוטת לימפה בצוואראפי28/06/2009
האם יתכן שבאותה בלוטת לימפה, שלא ניצפתה באולטרסאונד, אך קיימת במישוש, אשר לא שינתה את גודלה בחודשיים האחרונים ( מאז שהבחנתי בה בסמוך לעקיצה בצוואר, תוך כדי גירוד), תהייה בעייתית, איך עליי לבדוק אותה והאם להתעקש על כך?
ההסטוריה של השנה האחרונה היא בלוטת לימפה נפוחה במפשעה, שאובחנה בביופסיה פתוחה, כשרטת חתול, כעת בלוטה נוספת במפשעה נגדית 1.6 מ"מ, ובלוטה קטנה בצוואר, בדיקות דם תקינות ( אגב הבלוטות שהיו גם כן מוגדלות במפשעה סמוך לזו שהוצאה לאבחנה, קטנו לגמריי)
אני כל הזמן חוששת, ולא שקטה לגמריי, אך רופאת המשפחה טוענת שאני מגזימה, כמה עליי להתעקש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפי
פרופ` אלן ברבי29/06/2009עניתי לך צריך להבדק ע" אותו רופא שיקבע הנכונות לבצע
בירור נוסף. בנתיים אין מקום לדאגה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גפיים בהריוןשרון28/06/2009
שלום אני ממש בתחילת הריון שבוע 5+3 .כבר כמה ימים שיש לי כאבים ברגליים ובידיים מאד מסויימים כמו של אי אספקת דם ממש כאילו הדם לא מגיע לנקודת הכאב. הכאבים לכל אורך הגפיים ומיקומם משתנה כל הזמן. קראתי שבהריון יש שינויים בזרימת ונפח הדם ושיש מחלות קרישיות יתר,האם תסמינים אלו אופייניים לקרישיות יתר? אציין שהריון קודם הסתיים בגרידה בשבוע 8 אחרי שהיה דופק ואני חוששת שאולי יש פה בעיה שלא מטופלת, האם זה מצדיק בדיקות קרישיות או שזו תופעה ידועה בכלי הדם בבהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
פרופ` אלן ברבי29/06/2009הסימנים הקליניים כעת לא מתאימות לקרישיות יתר.
בנוגע לבדיקות קרישה רופא נשים שמכיר את המיקרה
שלך יוכל בקלות לבקש הבדיקות כנדרש.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאד - חרדהמירה28/06/2009
בעיקבות בדיקה ידנית בחזה ובבית שחי נשלחתי ל - US
להלן התוצאות:
הודגמו מספר בלוטות לימפה בבתי השחי מימין עד 1.6 ס"מ ומשמאל עד 1.9 ס"מ
עם הסננה שומנית - מראה שפיר
אני בלחץ היסטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירה
פרופ` אלן ברבי29/06/2009הממצא נראה שפיר ב US.
צריך לעקוב ולהבדק ע" כירורג אם הבלוטות יגדלו.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר28/06/2009
יש לי כבר פעמיים רצוף לימפוציטים נמוכים. האחרון עומד על 15.2 באחוז. למטה שיש את הסימן # הוא בגדר הנורמה. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומר
פרופ` אלן ברבי29/06/2009המספר אבסולוטי קובע ולא אחוזים.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות יתרליהיא28/06/2009
אני בת 27 לוקחת גלולות כשנה (מדבקת אוורה).
לאבי היה אירוע מוחי בגיל 57, וגם עקב שני מקרי המוות של נשים עקב גלולות, ביקשתי לעבור בדיקת קרישיות יתר.
קיבלתי תוצאה של נוגדן שהוא פי שלוש מהנורמה שבעקבותיה אמר לי רופא הנשים להפסיק עם הגלולות ולפנות ליעוץ המטולוגי.
התוצאה היא:
A BETA2 GLYCOPROTEIN IgG = 34
רציתי לדעת מה מידת הסיכון בהמשך לקיחת הגלולה (מדבקה) לפתח קריש דם?
הסיבה היא שהגלולות עזרו לי פלאים למצב רוח שהיה דיכאוני וכעת אני חוששת שבלעדיהם תהיה התדרדרות.
כמובן שאם מדובר בסיכון רציני אאלץ לחשוב על תחליף אחר.
שאלה נוספת היא מה ההשפעה של הממצא הזה על היריון עתידי?
מודאגת מאוד וקצת מיואשת,
לתשובתכם המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהיא
פרופ` אלן ברבי29/06/2009הממצא הזה בעצמו לא מאבחן מצב של קרישיות יתר.
המטולוג יוכל לתת יעוץ אחרי לקיחת אנמנזה מסודרת
ודיון עם כל התוצאות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מידת הסיכון בהמשך לקיחת גלולות?
ליהיא29/06/2009תודה על תשותך המהירה.
מה מידת הסיכון בהמשך לקיחת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהיא
פרופ` אלן ברבי04/07/2009לא ידוע לי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדירות בדופןדלילה28/06/2009
מה פירוש אי סדירות בדופן העורק לאחר פקקת בעורקים העמוקים לפני חמש שנים,מסוכן?מה תופעות הלוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלילה
פרופ` אלן ברבי29/06/2009הממצא מדבר בעד עצמו.
רצוי יעוץ כלי דם
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מתוצאות בדיקת קרישיותליטל28/06/2009
שלום
אני בשבוע 22 להריון - הריון ראשון
עשיתי בדיקת קרישיות כיוון שיש בעיה של קרישיות יתר במשפחתי (אבי ואחיותיו)
תוצאות הבדיקה הן:
"נמצא הטרוזיגוט למוטציית Prothrombin G20210A
מה זה אומר ומה עליי לעשות
(הצלחתי לקבוע תור לייעוץ המטולוגי רק בתחילת ספטמבר!!)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל
פרופ` אלן ברבי29/06/2009רופא נשים שלך צריך לבקש יעוץ המטולוגי בקרוב
לצורך לקיחת אנמנזה מסודרת ודיון עם כל התוצאות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהמירה28/06/2009
בתוצאות בדיקה כתוב : לא ניתן לשלול נוכחות KAPPA LIGHT CHAIN
מה זה אומר ? האם אני צריכה לעשות בדיקות נוספות ?
אציין שאני אני סובלת מפיברומיאלגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירה
פרופ` אלן ברבי29/06/2009כן . צריך יעוץ המטולוגי כדי לבדוק את כל הבדיקות
ולהשלים הבירור.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)