מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- םוליציטמיה ורהלימור16/05/2009
לאימי נתגלתה לפני כשנה המחלה, היא מטופלת בינתיים בהקזות, בערך אחת לשלושה חודשים, הערכים עדיין לא נורמליים (HCT עדיין גבוה בין היתר).
שאלתי-
1. מדוע לא מגבירים את תדירות ההקזות - אולי כך תגיע מהר יותר לערכים נורמליים?
2. מהי תוחלת החיים הממוצעת במחלה זו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
פרופ` אלן ברבי17/05/2009הקזות נעשות בדרך כלל כדי להקל על הסימפטומים.
נראה לי שאצל אימך התדירות סבירה.
PV היא מחלה עם מהלך איטי שניתנת לאזן בהקזות ו/או כמוטרפיה.
. תוחלת החיים תלוייה גם במחלות נילוות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לשימוש בגלולותסתיו16/05/2009
שלום,
אני בת 38, בריאה, משתמשת בגלולות (יסמין).
ברצוני לדעת אם יש צורך לבצע מדי כמה שנים בדיקה לצורך המשך שימוש בגלולות?
אם כן - מה שם הבדיקה? אני מבצעת בדיקה שגרתית אחת לשנה ורוצה לבדוק בתוצאות העבר אולי יש שם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתיו
פרופ` אלן ברבי17/05/2009אני מניח שאת נוטלת גלולות מזמן.
בירור לקרישיות יתר נעשה כאשר יש סיפור אישי או משפחתי של טרומבוזות.
בכל מיקרה רצוי לבקר אצל רופא נשים או משפחה שיעריכו אם יש לך גורמי סיכון.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןאביבית15/05/2009
שלום רב,
אתמול התחלתי זריקות קלקסן לאחר הפסקה של יומיים מקומדין וזאת בעקבות חוסר בפרוטאין Sואירוע תרומבוזה ברגל וכדי להכנס להריון.
היום אני מרגישה חולשה בכל הגוף ומין כאבי שרירים ברגליים, האם זה תופעת לוואי אופיינית, האם זה יעבור?
אני ממש לחוצה, אודה לך מאוד לתשובה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
פרופ` אלן ברבי17/05/2009התופעות לא נראות לי קשורות להזרקת קלקסן.
בכל מיקרה מציע לך לפנות מהר לבדיקה אצל רופא המשפחה
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםנורני אילן14/05/2009
אבא שלי בן 76 .לפני מספר ימים קיבל תשובה של תוצאות בדיקת דם שערך בעקבות חשד לדלקת פרקים.אבקש עזרה לתוצאת בדיקת דם IMMUNOFIXATION-S חשד ל IgG kappa.
יש לציין כי הפנו את אבי להמטולוגיה
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורני אילן
פרופ` אלן ברבי17/05/2009טוב מאוד !
מדובר בהפרעות בחלבוני הדם וההמטולוג ישלים הבירור כנדרש.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לקלקסןאביבית14/05/2009
שלום רב,
עליי לעבור לקלקסן מקומדין כדי להכנס להריון וזאת בעקבות חוסר פרוטאין S ותרומבוזה ברגל לאחר לקיחת גלולות.
הייתי לוקחת 5 מ"ג קומדין ביום. הרופא אמר לי להפסיק לקחת קומדין יומיים ואז להתחיל זריקות קלקסן 60מ"ג . שאלתי היא איך הוא קבע את המינון של 60 מ"ג ? האם זה לא יותר מדי ויגרום לי לדימומים כי הבנתי שיש גם 40 מ"ג?
אני קצת לחוצה ומפוחדת, אודה לך על ההסבר.
יש לציין שמשקלי 57 וגובהי 1.69 ואני עדיין לא בהריון.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קלקסאן
רחל14/05/2009מינון טיפולי למיטב ידיעתי הוא 1 מג" ל-ק"ג משקל. את שוקלת כמעט 60 ומן הסתם מכאן ההחלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעיין
פרופ` אלן ברבי17/05/2009מינון מתאים
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTG20210Aטל14/05/2009
שלום
אני בשבוע 15 להריוני
במשפחתי יש בעייה תורשתית של קרישות יותר, גן לא תקין בשם PTG20210A
אבי סובל מזה ושתי אחיותיו
על מנת לבדוק את הבעייה קיימת גם אצלי הפנו אותי לאישור של המטולוג מחוזי (או משהו כזה)
אותו המטולוג ביקש תיעוד רפואי של הבעייה הזו אצל אבי
לצערי אבי מאשפז ומוגדר כצמח כך שאין לי אפשרות להגיש תיעוד כזה
יש לי שתי שאלות:
1.במידה ואני סובלת מאותה בעייה איזו השפעה יש לזה על ההריון ומה אפשר לעשות?
2.האם ידוע לך איפה אפשר לבצע בדיקה זו באופן פרטי?
תודה מראש
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
פרופ` אלן ברבי17/05/2009קודם רופא נשים צריך לעריך את גורמי הסיכון בהתאם לאנמנזה משפחתית
והתוצאות של אביך.
לא נראה לי כל בעיה להשלים אצלך הבירור כנדרש.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה באופן פרטי
טל17/05/2009קודם כל תודה רבה על התגובה
הבעייה היא שאין לי אפשרות לגשת לנתונים הרפואיים של אבי
האם ניתן לבצע את בדיקת הדם הזו באופם פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת קלקסאןרחל14/05/2009
בת 42, שבוע 27 להריון מטיפולים. מזריקה 80 מ"ג קלקסאן ביום בשתי מנות ( 40+40 ) עקב הפלות חוזרות וזיהוי פרוטאין S נמוך.
כל עוד הזרקתי60 ואח"כ 80 פעם אחת ביום הכל היה בסדר, המינון המחולק משום מה גורם לי להמטומות רבות.
האם יש חשש מספיגת החומר באם מוזרק באזור של המטומה? ( כמובן לא ישירות לתוכה, אבל מאחר וכל האזור מלא בהן, אז זה קורה לא רחוק...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
פרופ` אלן ברבי17/05/2009רופא נשים צריך לבקש יעוץ המטולוג שעושק בקרישה
בכדי לבדוק יעילות של הטיפול המוצע.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEA-S & Cortisol מחוץ לנורמה - מהאבי14/05/2009
DHEA-S 1.53 !!! (range 2.17-15.2),
Cortisol 8 a.m. (B) 681 !!! (range 118-618).
Age: 62. Male. Height 172 cm. Weight 71 Kg. Generaly in good health, with one exception: Prostatic chronic inflammation..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי דם ושתן מקיפות..
אבי14/05/2009אילו רלוונטיות ואציין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי
פרופ` אלן ברבי17/05/2009הפורום דן בבעיות המטולוגיות
אתה צריך לפנות לאנדוקרינולוג
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת coombsליאת14/05/2009
יש לי סוג דם A-. זהו הריון שני שלי. לפני 5 חודשים עשיתי בדיקת מי שפיר וקיבלתי חיסון אנטי די. כעת עשיתי בדיקה ויצא לאחר פנל נוגדנים: " נמצאו נוגדנים מסוג אנטי די בתגובה עם כדוריות מטופלות באנזים בלבד" מה זה אומר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
פרופ` אלן ברבי20/05/2009יש עדות ליעילות החיסון אנטי די
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דם -תוצאותלילך13/05/2009
אלו התוצאות,
למיטב הבנתי זה אומר שאני נושאת את 2 הגנים , נכון?
אני לוקחת גלולות כבר סביב ה 4-5 שנים ... יש לי תור להמטולוג לעוד שבוע רק.
כרגע באמצע השבוע הפסקה של הגלולות , השאלה אם לחזור לקחת לפני התור או להפסיק? ( מרסילון )
מה משמעות התוצאות ומה מומלץ לעשות בינתיים?
תודה רבה,
לילך
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1 - הטרוזיגוט PCR F-V LEIDEN
2 - הטרוזיגוט PCR MTHFR
פירוט הערות
מציין הערה
1
נא לפנות לרופא המטפל
2
נא לפנות לרופא המטפל
16- 12 Sec 15.6 PT-SEC
140- 70 % 87 PT %
1.3- 0.8 Inr 1.08 PT-INR
34- 22 Sec 32.2 APTT-sec
1.2- 0.8 Ratio 1.13 APTT-R
800- 200 mg% 373 FIBRINOGEN CALCU
140- 70 % 87 PROTEIN C ACTIVITY
130- 70 % 92 PROT-S ANTIGEN (FREE
120- 70 % 98 ANTITHROMBIN-III
4- 2.3 Ratio 1.66 APCR RATIO
1 1.2- 0 Ratio 1.03 LAC-RVVT
1.24- 0.7 Ratio בעבודה ! LAC-SCT
- Ratio בעבודה ! LAC-SCT-1:1-RARIO
פירוט הערות
מציין הערה
1
אין עדות מעבדתית לנוכחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
פרופ` אלן ברבי14/05/2009זה נכון שאת נושאת 2גנים ואחד מהם מתוקן ע" חי פולית
אני לא מציע לך להפסיק מיד את הגלולה ,
אלא לחקות ליעוץ פרונטלי של המטולוג שיעריך גורמי סיכון בהתאם
לאנמנזה משפחתית ותוצאות הבדיקות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בנרות מיקונזולשרון13/05/2009
שלום.
אני בהריון תאומים שבוע 19. מזריקה מידי יום קלקסן 40 מג (הטרוזיגוטית ל פרוטרומבין ו MTHFR).
עקב פיטריה בנרתיק הרופא רשם לי ג'ינו דקטרין (מיקונזול) לשלושה ימים. בהתוויה של התרופה רשום כי יש השפעה על שימוש עם נוגדי קרישה.
האם אני יכולה להשתמש בנרות?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
פרופ` אלן ברבי14/05/2009מדובר בטיפול מקומי קצר שלא ישפיע על הטיפול בקלקסן.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אספירין בהריוןרוחמה12/05/2009
שלום רב,
אני בת 32, סובלת ממיאלופיברוזיס ללא טיפול.
לאחר הפלה טבעית בשבוע 8 והריון חדש, נגשתי להמטולוג בכדי לבדוק האם אני צריכה טיפול כלשהו על מנת שלא תהיה הפלה שניה.
עדיין אין תשובות לבדיקות קרישיות שערכתי אבל אני יודעת שערך הטסיות שלי גבוה מהנורמה, 570.
ההמטולוג המליץ להתחיל לקחת כדור אספירין ביום.
אני מאוד חוששת לעשות כן.
מה לדעתך צריך לעשות? האם האספירין יכול להזיק במקום להןעיל להריון? מדוע דוקא עכשיו צריך לקחת אספירין בעוד שעד היום לא היה צריך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחמה
פרופ` אלן ברבי14/05/2009אין ספק שתרומבוציטוזיס מעלה את הסיכון לטרומבוזה
ואספירין עשוי למנוע אותה.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישהאיציק12/05/2009
שלום אני איציק בן 16.
לפני כחודשיים שמנו לב שיש לי אדמומיות וכחלון בידיים בחורף זה היה כחול וכעת הם אדומות לעיטים{רק העצבאות},וכפות הידיים נרדמות לי בשינה .לפעמים זה חולף מהר ולפעמים זה לוקח זמן דקות אחדות.עברתי בדיקת ck שיצא 539,לאחר מכן לא עמלתי בספורט ולאחר שבועיים שביצעתי את הבדיקה זה יצא 289.עברתי גם בדיקות של emg זה יצא תקין ועשות לי בדיקות של קרישת דם כולם תקינות חוץ מrvvt ratio מוגבר מעט אבד לי הדף של זה לכן אני לא יודע את זה במספר בנתיים.
בפורום אחר אמרו שזה מזכיר ריינו עם אקרוציאנוזיס.
1.האם מותר לעסוק בספורט?
2.מה עוד מומלץ לעשות?
3.האם יש קשר בין קרישת דם לסרטן דם?
4.האם מה שתיארתי נראה מסוכן?
5.ריינו עובר עד גיל 25?
6.למי שיש ריינו מומלץ לאכול תפוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק
פרופ` אלן ברבי14/05/2009הסימנים שהצגתה מתאימים בהחלט לתיסמונת רינו.עכשיו לשאלות שלך:
1-כן,2-כפפות בחורף,3-לא,4 לא,5 ו 6-לא ידוע לי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום בלוטות לימפה נפוחותשרון12/05/2009
שלום.
במחלת CLL בלוטות לימפה נפוחות הם אחד מתסמיני המחלה,או סימן להתקדמות/התפחות המחלה?
האם יש מקום מסויים(צוואר,בית שחי,טחול,כבדמפשעה) שהוא ממש אבל ממש לא טוב,שמרמז על פרוגנזה רעה?
ושאלה אחרונה וחביבה: האם יש אמת בדבר שלוקמחה מסוג זה יכולה להתפשט? לי זה לא נראה,היות ומדובר במחלה של מערכת הדם.
אשמח לשמוע דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
פרופ` אלן ברבי14/05/2009אלו שאלות כלליות על מחלת CLL
בקרוב מאוד אתר של עמותה לCLL יעזור לך
לקבל פרטים על המחלה .
לשאלה האחרונה שלך התשובה היא כן.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה / קרשיות דם / הריון חדש וטיפולקימברלי11/05/2009
אני בת 40 לפני שנה הריון ראשון שהסתיים בהפלה בתחילת שבוע 6. מאחר ולבעלי תנועתיות זרע נמוכה מאוד ויש לנו קושי בהשגת הריון וכן גם אני כבר בת 40- אין לי זמן לבדוק 3 הפלות כדי לבצע בדיקת קרשיות. בצעתי באופן פרטי ואלה התוצאות:
APCR-APC 115.0
Antithrombin III 83.9
Protein C 98.0
Protein S 61.3
Factor VIII 80.6
PTT 27
Russell VV screen-B 26
confirm N-B 27.7
confirm RATIO-B 0.94
Factor V Leiden - הטרוזיגוט
PT G20210A - נורמלי
MTHFR -הטרוזיגוט
Anti crdiolipin IGG / IGM - neg
מבקשת את עצת הרופא בפורום בנוגע לטיפול בהריון ( המטולוג של קופ"ח כעס עלי שבצעתי ברור קרשיות ואמר שאין צורך בכלום ) , לא יודעת מה לעשות מאחר ואני סוף סוף בתחילת הריון חדש וחוששת לאבד אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קימברלי
פרופ` אלן ברבי11/05/2009התשובות מראות שאת הטרוזיגוטית ל FV ול MTHFR
2 פקטורים שיכולים לשחק תפקיד בקרישיות יתר.
אני מציע לפנות לרופא נשים שלך שבטח יוכל לתת לך הנחיות מתאימות.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני
רחל14/05/2009אני MTHFR הטרוזיגוט וכן רמת פרוטאין S גבולית כאצלך, (קצת מבוגרת ממך.. לא הרבה ) מזריקה קלקסאן + חומצה פולית 5 מ"ג + אספירין 100 , ואחרי 6 הפלות ההריון הזה סו"ס בגלל התרופות מחזיק ומתקדם היטב.
לדעתי שווה לך להיות אסרטיבית בנושא, בכל מקרה ה-מומחה בתחום שמקשר בין בעיות פוריות לקרישיות יתר הוא פרופ' קופרמינץ מליס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאטוקינז - אנזים טבעי מדלל דם,
גדעון לבב16/05/2009אינו גורם לשטפי דם גם ברמה של פי 10 מהרגיל. מינון רגיל הוא 100 - 50 מיליגרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)