מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירודים ועיקצוצים בלתי פוסקיםיפעת21/06/2009
שלום רב
סבתי בת ה-87 בריאה בד"כ לפני כ-10 חודשים בדיקות דם תקינות
בבדיקת דם אחרונה שבוצעה החודש ירידה משמעותית בהמוגלובין
שקיעת דם מוחשת מאוד. פוטואינין מוגברים במקצת, לקופניה ידועה ללא זיהומים
סובלת מגירוד ועיקצוץ משמעותיים ובלתי נסבלים בעיקר בחצות הלילה
לפרקים גם במשך היום
מקבלת אטרקס שלוש פעמים ביום בונדרומין אחד לפני השינה
ולמרות זאת יקיצות מתוך גירוד ודקירות.
עדיין לא מאובחנת סופית
מבקשים המלצה לפחות לתרופה נגד הגירוד והעיקצוץ או כל דרך טיפולית אחרת.
תודה מראש
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
פרופ` אלן ברבי22/06/2009רצוי להשלים הבירור ההמטולוגי ולהגיע לאבחנה.
מציע גם יעוץ רופא עור.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין K המשךמירב תהילה21/06/2009
ואציין בנוסף לליקחת הויטמנים אני שותה הרבה מים נוזלים האם מצב זה עלול לגרום לי "לדלול הדם" ולמצב מסכן ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
פרופ` אלן ברבי21/06/2009כנ"ל
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ב-WBCדני20/06/2009
אני בן 60 ,לאחר כשלושה חדשים מניתוח כריתה רדיקלית של הערמונית
בצעתי בדיקת PSA (תקינה-קטנה מ-0.1) אבל בדיקות כדוריות לבנות היו 2.6
בדרך כלל הן היו תמיד נמוכות בסביבת 3.5 (זה משפחתי אצלינו-עדה מרוקאית )אבל הפעם הן עוד יותר נמוכות
בחדשיים האחרונים נהיתי צמחוני .האם זה גם משפיע ?למרות שהכולסטרול ירד משמעותית מ240 ל200
האם יש סיבה לדאגה ?אני צריך לעשות משהו?
תודה,
K/ul 2.6 WBC - 4.8 K/ul 2.6 WBC
8.1- 4.2 M/ul 4.5 RBC
18- 13 g/dl 12.7 HB
52- 37 % 36.4 HCT
400- 130 K/ul 123 PLT
94- 80 fL 81.6 MCV
31- 27 pg 28.4 MCH
- g/dl 34.8 MCHC
- % 13.0 RDW
74- 40 48.9 NEUT%
48- 19 % 36.2 LYM%
9- 3.4 % 7.5 MONO%
7- 0 % 7.3 EOS %
1.5- 0 % 0.1 BASO %
8- 1.9 1.3 NEUT.abs
5.2- 0.9 0.9 LYMP.abs
1- 0.16 0.2 MONO.abs
0.8- 0 0.2 EOS.abs
0.2- 0 0.0 BASO abs
M/ul 4.5 RBC
g/dl 12.7 HB
% 36.4 HCT
K/ul 123 PLT
fL 81.6 MCV
pg 28.4 MCH
g/dl 34.8 MCHC
- % 13.0 RDW
48.9 NEUT%
% 36.2 LYM%
% 7.5 MONO%
% 7.3 EOS %
% 0.1 BASO %
1.3 NEUT.abs
0.9 LYMP.abs
0.2 MONO.abs
0.2 EOS.abs
0.0 BASO abs
8.1- 4.2 M/ul 4.5 RBC
18- 13 g/dl 12.7 HB
52- 37 % 36.4 HCT
400- 130 K/ul 123 PLT
94- 80 fL 81.6 MCV
31- 27 pg 28.4 MCH
- g/dl 34.8 MCHC
- % 13.0 RDW
74- 40 48.9 NEUT%
48- 19 % 36.2 LYM%
9- 3.4 % 7.5 MONO%
7- 0 % 7.3 EOS %
1.5- 0 % 0.1 BASO %
8- 1.9 1.3 NEUT.abs
5.2- 0.9 0.9 LYMP.abs
1- 0.16 0.2 MONO.abs
0.8- 0 0.2 EOS.abs
0.2- 0 0.0 BASO abs
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
פרופ` אלן ברבי20/06/2009יש מצבים אטניים ומשפחתים של לויקופניה(ירידה בכדוריות לבנות)
ויתכן שאתה שייך לסוג זה. צריך לעקוב. מספר הבסולוטי של נויטרופילים
בתוך הכ.ל. קובע.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין K עלול להזיק?מירב20/06/2009
שלום רב שמי מירית בת 20 לא לקחתי בחיים גלולות!
צרכתי שתי כדורים במהלך השבוע של "מולטי ויטמין" ויטמנים השבוע כאשר הרגשתי עייפה וחוסר תיאבון ונפתח לי התיאבון.
והבנתי שזה מכיל 25 מק"ג ויטמין K נאמר לי שויטמין זה עלול להזיק לקרישת דם ?ועלול ליצור בעיות.?
אציין שאין לי בעיות בקרישת דם והבדיקות הPT PTT תקינות
אבל אני פוחדת .
האם עלול להיווצר לי בעיות.?
כי גם ככה לעיתים אני סובלת מדימומים באף והפה תחושת גוף זר בגרון,
ואשר הרופא אומר שאין קשר לאמוטולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
פרופ` אלן ברבי21/06/2009את לא צריכה וויטמינים ויתר הדברים לא ממשמעותיים !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קרישיותאני18/06/2009
שלום לך דר'...רציתי לדעת האם יש סיבה לדאגה כלשהי... אני לאחר 2 הפלות רצופות בשבועות 8 ושבוע 6, בדיקת הומוצסטאין יצאה 4.5 כאשר הטווח הוא 5-15, מה מעיד על רמה נמוכה???
וכן הבדיקות הבאות:
120- 50 % 78 PROT-S ANTIGEN (FREE
130.0- 70.0 % 113.0 PROTEIN C ACTIVITY
120- 80 % 95 ANTITHROMBIN-III
6.0- 1.9 3.0 APCR RATIO
35- 25 Sec 30 PTTFS
38.0- 26.0 Sec 30.4 PTT(FSL)
1.30- 0.80 1.01 PTT(FSL)/PTT(FS)
45- 30 Sec 33 LAC-SCREEN-RVVT
35- 27 Sec 28 LAC-CONFIRM-RVVT
1.40- 1.00 1.17 SCR RV/CONF RV
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab
12.00- 0.00 U/ml 3.72 ANTI CARDIOLIPIN IgG
12.00- 0.00 U/ml 3.98 ANTI CARDIOLIPIN IgM
12.00- 0.00 U/ml 3.56 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
12.00- 0.00 U/ml 9.17 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
פרופ` אלן ברבי21/06/2009לפחות הבדיקות האלא כולל הומוסיסטין מעת נמוך לא מעידים על קרישיות יתר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קרטיה בעת שימוש בקלקסן בטיסהאור18/06/2009
ד"ר שלום רב !
אני בת 38. סובלת מקרישיות יתר (פקטור 2 + MTHFR). בעבר סבלתי מ- DVT ברגל לאחר טיסה לחו"ל. מאז הומלץ לי על נטילת קלקסן בעת טיסות. באופן שגרתי אני נוטלת קרטיה 100.
בעוד כשבועיים אני צפויה לטוס לחו"ל. בשעה קודם לטיסה אני מתעתדת להזריק קלקסן.
האם עליי להפסיק את נטילת הקרטיה קודם לכן? אם כן - כמה ימים קודם?
האם בעת הפסקת השימוש בקרטיה אינני מועדת להיווצרות קרישי דם עד לנטילת הקלקסן?
האם בהגיעי לחו"ל (וקודם לטיסה חזרה שבמהלכה שוב אשתמש בקלקסן) כדאי שאחזור ליטול את הקרטיה? אני צפויה לשהות בחו"ל 8 ימים.
תודה רבה על עזרתך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
פרופ` אלן ברבי21/06/2009אפשר לא לקחת הקרטיה בשתי הימים של הקלקסן.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין Sנעמי17/06/2009
נמצא אצל אמי פרוטאין S נמוך ובעקבות כך הופנתי גם אני לבדיקות.
כיוון שהייתי במשך שנה וחצי על גלולות למניעת הריון אמרו לי לעשות את הבדיקות רק לאחר שאפסיק ליטול אותן.
אחרי כמה זמן מרגע נטילת הגלולה האחרונה, הגוף מתאזן ואפשר לעשות את הבדיקה כך שהשפעת ההורמונים שבגלולות לא ישפיעו על תוצאות הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
נעמי17/06/2009תכננתי לעשות את הבדיקה מאחר, אז יעברו 5 שבועות ו3 ימים מהגלולה האחרונה, האם זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמי
פרופ` אלן ברבי18/06/2009אפשר כבר !
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשלי17/06/2009
אני כבר תקופה ארוכה מרגישה חולשה ועייפות, אני בת 23 ללא כל היסטוריה רפואית חריגה. האם ניתן לראות בבדיקות הדם המצורפות מה הבעיה?
K/ul 11.4 WBC
M/ul 4.90 RBC
g/dl 13.9 HB
% 41.1 HCT
fL 83.9 MCV
pg 28.4 MCH
g/dl 33.8 MCHC
% 13.3 RDW
K/ul 365 PLT
fL 9.9 MPV
0.3 MACRO%
1.0 MICRO %
1.3 HYPO %
% 67.2 NEUT%
% 24 LYM%
% 4.5 MONO%
% 2.5 EOS %
% 0.3 BASO %
% 1.5 LUC%
K/ul 7.6 NEUT.abs
K/ul 2.7 LYMP.abs
K/ul 0.52 MONO.abs
K/ul 0.3 EOS.abs
K/ul 0.0 BASO abs
K/ul 0.17 LUC abs
mIU/L 3.60 TSH
pmol/L 424 VITAMIN B12
mg/dl 61 GLUCOSE
mg/dl 18 UREA
mg/dl 0.62 CREATININE
mg/dl 5.0 URIC ACID
mEq/L 140.8 SODIUM
.mEq/L 3.6 POTASSIUM
mg/dl 9.78 CALCIUM
mg/dl 3.71 PHOSPHORUS
g/dl 7.6 PROTEIN-TOTAL
g/dl 4.42 ALBUMIN
g/dl 3.1 GLOBULIN
U/L 89 ALK. PHOSPHATASE
U/L 19 GOT (AST)
U/L 26 GPT (ALT)
U/L 412 LDH
U/L 73 CK- CREATINE KINASE
mg/dl 1.19 BILIRUBIN-TOTAL
mg/dl 0.20 BILIRUBIN-DIRECT
mg/dl 0.99 BILIRUBIN INDIRECT
ng/ml 15.2 FERRITIN
mcg/dL 56 IRON
mg/dl 2.04 MAGNESIUM
mg/dl 195 TRIGLYCERIDES
mg/dl 142 CHOLESTEROL
mg/dl 34 CHOLESTEROL- HDL
mg/dl 69.2 CHOLESTEROL-LDL calc
mg/dl 108 NON-HDL_CHOLESTEROL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
פרופ` אלן ברבי18/06/2009פרט לעליה לא משמעותית במספר הלויקוציטים
כל הבדיקות בגדר הנורמה.
סיבה שכיחה לעייפות שיינה לא מספקת....
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולהcllאנה17/06/2009
שלום. אבי בן 65 , הובחן כי חולה cll כבר 5 שנים . התחיל לפני חודש בטיפול כימותרפי (פלודרבין)
האם מומלץ להיעזר בטיפולים הומאופטיים על מנת להפחית תופעות לוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה
פרופ` אלן ברבי18/06/2009לא. יש תכנית טיפולית ידועה ומסודרת כולל לתופעות לואי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישות דם וגלולותרוני16/06/2009
אני בת 20 מסיימת זה עתה חפיסה שניה של גלולות (פמינט)
ביומיים האחרונים התחילו להופיע על רגלי נימי די (למראית עין זה נראה כמו נקודות אדומות)
ושטפי דם על הירך
שאלותי :) :
1. האם זה פקקת ורידים והאם זה נגרם מהגלולות?
2. האם יש בזה סכנה? לקבוע תור דחוף לרופא?
לילה טוב ותודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
פרופ` אלן ברבי16/06/2009שאלה ראשונה : לא נראה
שאלה שניהה: במצב של שטםי דם על העור רצוי לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקות דם
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוךגלית15/06/2009
שלום,
נמצא אצלי פריטין 7,
Hemoglobin 12.8
Hematocrit 40.6
MCV-Mean Cell Volume 84
MCH-Mean Cell Hemoglobin 26.6
לפני 3 חודשים המוגלובין קצת יותר נמוך, ופריטין 15.
אני בת 33 אחרי 3 ניתוחים קיסריים ב-6.5 שנים האחרונות. הנקה עד לפני 3 חודשים. צמחונית מגיל עשרה. לוקחת באופן תדיר B קומפלקס ופריפול 100 מ"ג.
הבדיקה נערכה בסיום המחזור.
מה עלי לעשות על מנת לשפר את מצב הפריטין? רופא משפחה אמר לי שנראה לו לקחת 500 מ"ג ברזל.
בנוסף, איך מומלץ ליטול פריפול? על הקופסה כתוב עם אוכל, אבל אני יודעת שממליצים לקחת בלי אוכל בדרך כלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
פרופ` אלן ברבי16/06/2009עם הקפדה על הטיפול שאת מקבלת את מצליחה לשמור על רמה סבירה של המוגלובין !!!
תמשיכי ככה וזה בסדר !!!
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות יתרענת15/06/2009
שלום,
אני בת 31ויש לי ילד בן שנתיים שנולד פג בשבוע 33 עקב רעלת הריון באופן יזום.
לפני הלידה הנוכחית היה לי הריון נוסף שלא התפתח.
בסמוך לסיום ההריון הופנתי להמטולוג ובבדיקות קרשיות נמצא ערך פרוטאין S נמוך (50) ו Lupus anticoagulant DRVVT 1.44 - כאמור הייתי בהריון .
קיבלתי בבית החולים הפרין ולאחר מכן קלקסן במשך שישה שבועות.
כעת לקראת הריון שני פניתי בצע בדיקות קרישיות פעם נוספת מכוון שבפעם הקודמת הייתי בהריון בזמן ביצוע הבדיקות.
הפעם פרוטאין S תקין (60) , PT (Seconds) קצת יותר גבוה 11.6 , ו Lupus anti coagulant APTT הוא 2.04 (בפעם הקודמת היה תקין).
Lupus anticoagulant DRVVT שהיה לא תקין בפעם הקודמת הפעם בערכי נורמה ( 1.21 ).
השאלות שאשמח לקבלן עליהן תשובה :
1. מה ההבדל בין שתי בדיקות הLUPUS ANTICAGULANT ?
2. האם על פניו נראה כי קיימת בעיית קרשיות שיש להתייחס אליה בהריון הקרוב (טפו טפו :) ) .
3. רופא המשפחה, עוד בטרם הגיעו הבדיקות, אמר שיש לשקול אספירין לפני ובמהלך ההריון בעוד שרופא הנשים לא המליץ על כך - האם נחוץ?
תודה,ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
פרופ` אלן ברבי18/06/2009אני חושב שהמטולוג בתחום קרישה בקהילה או בבית חולים יוכל לבדוק את כל הבדיקות לקבל אנמנזה מסודרת ולהחליט אם מדובר ב קרישיות יתר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מקריש דם ריאתי המשךמירים15/06/2009
ובכן ד"ר אני עברתי בדיקות של ספירת דם אשר יצאו תקינות.
ובנוגע לדימום לעיתים מהאף ומהפה אני סובלת מגודש באף רירית מגורה ואני צריכה חודש הבא לעבור ניתוח לכריתת הקונחיות והלכתי לרופא אף אוזן גרון והוא אמר לי שיש לי יובש בגרון ונתן לי למוסין ועוד משו ליובש בגרון
הלכתי לרופאת המשפחה והיא אומרת שאין צורך בבדיקה המטולוגית..ואני מרגישה שיש לי הצטברות של הליחה כי אני לא מצליחה להוציא תליחה בכלל ובולעת אותה לריאות ואז יתכן שמהצטברות של הליחה יש לי תקשיי נשימה ותחחושות הנוראיות הללו ???
זה קשור לקרישי דם ?ולתסחיף ריאתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירם
פרופ` אלן ברבי18/06/2009אין סימני של קרישי דם לריאות בסיפור שלך.
ממליץ על המשך מעקב של א.א.ג.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן כן או לא? דחוףרותם15/06/2009
אני בת 34. 2 ילדים בשני הריונות תקינים לחלוטין.
בהריון השלישי הייתה לי הפלה מאוחרת.
אחד המומחים, ביעוץ פרטי, המליץ על זריקות קלקסן, בהריון הבא.
הרופא שלי, מהקופה, לא תומך ואמר שאין 100% וודאות.
בדיקות הדם של הקרישה תקינות, המימצא עליו המומחה נשען הוא נתיחת השלייה שבה ראו חסימות.
האם באמת הקלקסן "ידידותי" ולכן גם אם אני לא חייבת, אז לא יקרה לי ולעובר דבר?
אני אמורה לקחת 60 מ"ג לאורך כל ההריון - וגיליתי שאני בהריון.
ההחלטה בידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
פרופ` אלן ברבי18/06/2009קשה לענות.ההחלטה בנך והרופא נשים.
אם יש צורך ,טיפול בקלקסן בהריון נתן ,בדרך כלל ללא בעיות
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין גבוהבן 2514/06/2009
שלום רב,
לפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם והרכים הבאים התקבלו כגבוהים:
המולגובין- 18.8
המטוקריט- 51.3
כדוריות דם אדומות- 6.13
בזמן הבדיקה עישנתי כמויות רבות מאוד של נרגילה.
בהמלצת הרופא, הפסקתי לחלוטין עם הנרגילה ועשיתי בדיקת דם נוספת כחודש לאחר הפסקת העישון. התקבלו הערכים הבאים:
המוגלובין- 18.4
המטוקריט- 50.8
כדוריות דם אדומות- 6.12
שאלתי היא, אם באמת הערכים הגבוהים נבעו בעיקר מעישון רב מאוד של נרגילה, כמה זמן לוקח לגוף להתייצב חזרה ללא העישון. האם לוקח מעל לחודש לגוף "להתנקות" ומה עליי לעשות כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 25
פרופ` אלן ברבי18/06/2009מדובר בערכים גבוהים של המי והמטי.
עישון כבד כרוני של סיגריות יכול לגרום לפוליציטמיה,
וגם התייבשות ( שתייה לא מספקת).
לחזור על הבדיקה אחרי שתיית חצי ליטר מיים
במידה ונשאר גבוה לפנות להמטולוג להשלמת הבירור
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)