פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

פורום ניתוחי לב יעסוק ב: ניתוח לב, ניתוח לב פתוח, סטנט, ניתוח מעקפים, ניתוח מסתמים, התקף לב, טרשת עורקים, צינתור, פרוזדור לב, מחיצת לב, כירורגית לב ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר דני פינק
ד"ר גיל בולוטין
ד"ר ינאי בן גל
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • אאורה מורחבת בבדיקת ct.
    אריק צבי
    06/02/2017

    אימי בת 86
    בבדיקתctלב התגלה אצלה אאורה עליונה מורחבת עד 5 סמואאורה תחתונה עד 3.3 סמ. לחץ דם מאוזן. אני מודאגת. מה עושים? חדר שמאלי מעט מורחב. מה אפשר לעשות בגיל הזה? יש לציין שיש לה טרומבוזה ברגל .האם יש קשר בין הדברים.? היא לוקחת תרופה לדילול דם.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר ינאי בן גל
    06/02/2017

    מציע לגשת לכירורג לב שיעריך מצבה וצורך בניתוח. בגילה המתקדם יש לחשוב פעמיים לפני התערבות ניתוחית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תיקון חוזר של המסתם המיטרלי
    רונן
    01/01/2017

    עברתי לפני 4 שנים תיקון מסתם מיטרלי וכעת חזרה הדליפה והיא מוגדרת קשה ואני מועמד לניתוח חוזר, המנתח טוען שהוא יכול לתקן שוב באחוזי הצלחה מעל 95%, הוא טוען שהוא צריך לשים טבעת יותר קטנה ואז זה יסתדר (עלה קידמי לא חופף עם עלה אחורי). אני מתלבט אם להינתח עכשיו ושהניתוח לא יסתיים בהחלפת המסתם (אני בן 40 וממש לא בא לי להתעסק עם קומדין ולשמוע תקתוקים בלב) מדדי החדר שלי הם 63/41 ואני אסימפטומטי רציתי בנוסף לדעת מה הסיכונים בניתוח חוזר (הניתוח הראשון עבר לי די בקלות) אשמח לשמוע את דעתך. תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר ינאי בן גל
    20/01/2017

    כדאי לראות את האקו התוך ושתי האחרון. אם יש דלף קשה
    והתוויה לניתוח לא כדאי לדחות. השאלה מה לעשות בניתוח היא שאלה כבדה ועל מנת להחליט יש לראות את האקו ואותך. כמובן שרק בניתוח ניתן יהיה לדעת סופית מה ניתן לעשות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • MID LAD בעקבות צילום CT
    אילן
    19/01/2017

    לפני 3 שנים עשיתי CT לעורקים בלב . הכל היה בסדר חוץ מ:
    הסתיידות גס ב MIDLAD ו STENOSIS 0-25% . אני מרגיש היום בסדר גמור, אולם האם אני צריך לבדוק משהו ? אני עושה ספורט עצים - אופני הרים.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Zתשובה

    ד''ר ינאי בן גל
    20/01/2017

    מציע מעקב קרדיולוג. ניתן לשקול מבחן מאמץ או מיפוי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרחבת האאורטה בתסמונת מרפן
    ניר
    01/01/2017

    שלום רב,
    אני עם חשד לתסמונת מרפן והבנתי שכאשר האאורטה מגיעה ל-4.5 ומעלה או הרחבה של 3 מ"מ בשנה זו אינדיקציה לניתוח. במאמר רפואי אחד של תל השומר קראתי על הרחבה של 3 מ"מ בשנה ובמאמר באיכילוב נכתב הרחבה של 1 ס"מ בשנה. מה נכון?
    כשמדברים על הרחבת האאורטה מכתוונים ל: "aortic root/sinuses" או "procimal ascending aorta"? מה זה כל אחד?
    ראיתי שניתן לצרף רק קובץ אחד אז אני אנסה לשלוח בשרשור כתגובה את הקבצים הנוספים של אקו לב משנת 2015 ומשנת 2016.
    בשנת 2015 נכתב: aortic root/sinuses: 2.7 cm ו-proximal ascending aorta: 2.3 cm
    לעומת זאת בשנת 2016 נכתב: aortic root/sinuses: 2.5 cm ו-proximal ascending aorta: cm 2.5 .
    אם כך aortic root ירדה בשנה ב-2 מ"מ ו-proximal ascending aorta עלתה ב-2 מ"מ. האם אחד יכול לרדת ולעלות והאם משמעות של עלייה של 2 מ"מ בשנה של האאורטה זה התקרבות לניתוח (כלומר אם היה מתרחב בעוד 1 מ"מ ל-3 מ"מ זו אינדיקציה לניתוח?)
    יש לי פקטוס קרינטום. ושנולדתי נכתב שיש לי אוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה 2/6 ובמחיצה הבין פרוזדורית נמצא פורמן פתוח בקוטר של 3 מ"מ. דלף בינוני משמאל לימין. חדר ימני מוגדל במידה קלה. חדר שמאל והאורטה תקינים. פעילות הלב תקינה, פיצול תקין וזז של קול שני. p2 תקין. אין כחלון ואין סימני אי ספיקת לב. לא נמצא pda. נמאצר לי שזה נסגר והסתדר מעצמו. צילום חזה: אוורור יתר,לא הודגם תסנין או תהליך מוקדי בריאות. זוויות הסרעפות חופשיות. צל הלב אינו מוגדל.
    תודה רבה.


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך אקו לב 2015

    ניר
    01/01/2017


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקו לב 2016

    ניר
    01/01/2017

    ובדף השני של אקו לב הנ"ל נכתב:
    "מבנה ותפקוד המסתמים תקין, לא הודגם פרולפס של מסתם מיטרלי, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי, ללא הגדלה של העליה השמאלית, שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין."


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה השאלה

    ד''ר ינאי בן גל
    01/01/2017

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השאלה היא מתי נדרש ניתוח

    ניר
    01/01/2017

    לד"ר ינאי בן גל שלום רב,
    בשנת 2015 נכתב באקו לב: aortic root/sinuses: 2.7 cm ו-proximal ascending aorta: 2.3 cm
    לעומת זאת בשנת 2016 נכתב: aortic root/sinuses: 2.5 cm ו-proximal ascending aorta: cm 2.5 .
    אם כך aortic root ירדה בשנה ב-2 מ"מ ו-proximal ascending aorta עלתה ב-2 מ"מ. עלייה של 2 מ"מ בשנה של האאורטה זה התקרבות לניתוח (כלומר אם היה מתרחב בעוד 1 מ"מ ל-3 מ"מ זו אינדיקציה לניתוח?)
    האם עלייה של 3 מ"מ או 1 ס"מ של האאורטה בשנה זו אינדיקציה לניתוח (מלבד התקרבות ל-4.5-5 ס"מ)? בתל השומר כתוב על 3 מ"מ ובאיכילוב 1 ס"מ בשנה.
    מה זה aortic root/sinuses ו- proximal ascending aorta? כשמדברים על התרחבות האאורטה על איזה משניהם מתכוונים?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ע

    ד''ר ינאי בן גל
    01/01/2017

    כל עוד זה מתחת ל 5 סמ אין התוויה להתערבות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח מעקפין לסבתא בת 90
    ג׳ניה
    26/10/2016

    שלום רב, סבתא שלי בת 90. בגיל 76 עברה התקף לב ולאחריו צנתור.חזרה לתפקוד מלא. לפני כמה שנים שברה את מפרק הירך ולאר ניתוח ושיקום חזרה לתפקוד חלקי (הולכת לאט עם הליכון) לפני חצי שנה עברה התקף לב קטן יחסית בעקבותיו אושפזה והיתה כוונה לבצע צנתור. בעקבות טיפול תרופתי של דילול דם שניתן כהכנה לצנתור,החל דימום מפי הטבעת. אז התגלה כי יש לה גידול במעי הגס. עברה טיפולים רדיוטרפיים שהקטינו את הגידול ומאוד החלישו אותה. אין גרורות. לפני כ3 שבועות ארעו שוב שני התקפי לב קלים בעקובתם אושפזה בביח. לאחר שני ההתקפי לב הנח נהייתה חלשה בצורה מאוד חריגה,הצטברו לה גם נוזלים בריאות.לאחרונה רק שוכבת,בקושי יכולה לשבת. אתמול ניסו לעשות לה צנתור ואמרו שהכל חסום ולא ניתן לצנתר. כעת מדברים על אפשרות של ניתוח מעקפין.
    מחיפושים שעשיתי באינטרנט ראיתי שישנו היום ניתוח מעקפים עם רובוט. האם,במקרה שלה כדאי ללכת על ניתוח כזה במקום הניתוח המסורתי?עד כמה זה אכן מרח על ההתאוששות והאם זה אותו ניתוח מבחינת יעילות?

    תודה לעונים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לגניה

    ד''ר ינאי בן גל
    01/01/2017

    ניתן לנתח חולים בגיל זה בתלות במצבם הכללי ובמצב הלב והעורקים. את מוזמנת לקבלת ייעוץ במרפאתנו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עמידות ניתוח מעקפים LAD
    אורן
    13/12/2016

    שלום
    אני אמור לעבור ניתוח מעקף אחד ל LAD

    האם ניתוח מעצם החזה נחשב ליותר עמיד לאורך שנים לעומת ניתוח בגישה זעיר פולשנית?
    אני מבין שההתאוששות וההחלמה בגישה הזעיר פולשנית יותר קצרים אך האם יש חסרונות ויתרונות אחרים לכל שיטה?
    אשמח לתשובתכם
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לניר

    ד''ר ינאי בן גל
    01/01/2017

    אין הבדל בעמידות כאשר מבוצע בחולים מתאימים.
    חסרון הגישה הפתוחה - פתיחת עצם החזה אך יש יכולת לבצע יותר מעקפים.
    מוזמן לקבל ייעוץ אישי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי שרירי רגליים שאולי משינוי מינון סטטין
    רמי
    22/07/2016

    בן 60 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL , לא היה בקופה מינון של 10מג אז לקחתי 5 ימים מינון של 40מג. בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים ,אחרי שבועיים הופיעה התרופה במינון 10 של אז המשכתי לקחת במינון של 30,מג. בהתחלה לא הרגשתי משהו אבל, הופיעו תופעות בשרירים, מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,CPK לפני שבוע יצא תקין, הורדתי ל20 מג,כמו שהיה בהתחלה אבל התחושות התמתנו רק במעט. השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא, אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר? אם עושים הפסקה של כמה ימים בנטילה, איזה השפעה תיהיה לזה על הפלאקבקרוטיס? השפעה שלילית? התגברות ההיצרות? האם מסוכן להפסיק הנטילה לכמה ימים? האם הפסקה כזו תרע מצב הפלאק, או תיהיה סכנה כלשהיא? האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, ? או שמקובל ישר לתת תרופה אחרת מהסטטינים ? תודה רבה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי שרירי רגליים שאולי משינוי מינון סטטין - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    17/08/2016

    רמי שלום

    שאלותיך חשובות.
    אבל, לא ניתן לתת תשובה רצינית לשאלות חשובות ומורכבות כאלו דרך אתר אינטרנט.
    אני ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה.
    במידה וזה לא יספק, לבקש הפנייה לקרדיולוג המתמחה בטיפול בשומנים בדם.

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח מעקפים לפני כ3 שבועות-תופעות לוואי
    אלמונית
    15/08/2016

    שלום
    לפני כ-3 שבועות אבא שלי עבר ניתוח מעקפים,מהו ואם יש תופעות לוואי לאחר ניתוח?שמתי לב שידיים רועדות שלפני ניתוח לא היה..
    שנית,נאמר שיש בצקת באזור עיניים ולא רואה שעבר..(עיניים לא סימטרי-אחד גדול והשני קטן)האם יש קשר לניתוח שעבר?האם ניתן לטפל?
    אודה על תשובה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח מעקפים לפני כ3 שבועות-תופעות לוואי - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    17/08/2016

    שלום

    לאחר ניתוח מעקפים יתכנו תופעות זמניות.
    אולם, לא ניתן לדעת דרך האינטרנט מה זמני ומה יותר משמעותי.
    חשוב שאביך יבדק על ידי הצוות המנתח על מנת להעריך אם מדובר בתופעות חולפות או משהו שצריך לבדוק יותר ברצינות.

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דליפה מינימלית במסתם מיטרלי עקב צניחה
    סאם
    30/06/2016

    ערב טוב אני אובחנתי שיש לי צניחה של העלה הקדמי של המסתם המיטרלי עם דליפה מינימלית שאלתי הי : האם במצב כזה בזמן עיסוק בספורט (אני רוכב אופניים ) הדליפה יכולה להיות גדולה יותר בזמן מאמץ או נשארת מינימלית ? והאם זה יכול לפגוע בעליה שמאלית ובחדר שמאלי ? תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דליפה מינימלית במסתם מיטרלי עקב צניחה - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    03/07/2016

    סאם שלום


    יתכן שבזמן מאמץ הדליפה יותר משמעותית. ניתן לדעת זאת בבדיקת אקו במאמץ.
    אבל, אם אתה חש בטוב בזמן שאתה עוסק בספורט, אין להערכתי צורך בבדיקה ואין מניעה להמשיך ולעסוק בספורט אירובי, כל זמן שלא מדובר בספורט אקסטרים.

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החלפת מסתם או תיקון

    סאם
    03/07/2016

    הבנתיי ... אם חס וחלילה החלפתי את המסתם אחרי ההחלפה אני אוכל להמשיך לעסוק בספורט ? בעיקר רכיבת אופניים ?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צניחת המסתם המיטרלי .... ודליפה מינימלית
    סאמי
    19/06/2016

    יש לי שאלה אני בן 23 יש לי צניחה קלה של המסתם המיטרלי ודליפה מינימלת במסתם (המטרלי ) חוץ מזה לפי בדיקת האקו שעשיתי הכל בסדר .
    האם זה מסוכן אם אני עושה פעילות גופנים ? כי אני רוכב אופניים 3 פעמים בשבוע האם המצב של המסתם יכול להחמיר עם הזמן או לא בהכרח ?תודה
    מה אתה ממליץ להפסיק לעסוק בספורט !! ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צניחת המסתם המיטרלי .... ודליפה מינימלית - תגובה

    ד''ר ינאי בן גל
    20/06/2016

    יש להיות במעקב אקו וקרדיולוג רציף. באופן עקרוני אין מניעה לעסוק בספורט בכפוף לכך שיש קרדיולוג שעוקב אחריך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קבלת התקף לב חריף לאחר ניתוח החלפת מסתם
    גלית
    18/06/2016

    שלום רב,

    לפני כשלושה חודשים אימי עברה ניתוח להחלפת מסתם ראשי במסתם ביולוגי
    לפני כ-10 ימים אימי קבלה התקף לב מאוד רציני בו היתה בין חיים למוות
    עברה צינתור ונאמר לנו שהתגלה קריש דם במסתם החדש
    היא היתה בטיפול נמרץ וקבלה כמה סוגי מדללי דם על מנת לייצב את מצבה.
    אימי השתחררה מבית החולים לפני כמה ימים, היא מאוד חלשה, מסוחררת, קרה, מפהקת המון (לצערנו הפיהוק היה הסימן הראשוני לפני כל תחילת הסיפור...)
    אנו מאוד חוששים לחייה ושתחווה התקף נוסף
    היא מפחדת לחזור שוב לביה"ח
    מה ניתן לעשות?
    תודה רבה
    גלית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קבלת התקף לב חריף לאחר ניתוח החלפת מסתם - תגובה

    ד''ר ינאי בן גל
    18/06/2016

    חובה להמשיך מעקב רפואי הדוק. אנא גדו למרפאת המחלקה בה נותחה או למיון.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלקת בקרום הלב לאחר טמפונדה לבבית
    גל גל
    12/06/2016

    בן 40. לפני חצי שנה עברתי אבלציה בשל הפרעות קצב (33%) והסתבך לטמפונדה לבבית שנוקזה. כעת סובל מפריקרדיטיס כבר 10 ימים, מטופל בכולחיצין ואיבופן 600.
    אקו לב וא.ק.ג תקינים עם נוזל מינימלי אולם ערכי crp גבוהים.
    שאלתי: מנסיונך, כמה זמן אני עשוי לסבול מתסמיני הדלקת? אני סובל מכאבים וחום לסרוגין וכבר ממש מיואש.
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלקת בקרום הלב לאחר טמפונדה לבבית - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    13/06/2016

    גל גל שלום

    זה תהליך לא קצר.
    יכול להימשך מספר שבועות.
    תנסה להיות סבלני.

    בברכה

    פרופ' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעה של מחלות זיהום בעבר לסיכויים
    יגאל
    09/05/2016

    שלום רב!
    אני זקוק להשתלת ריאות. בילדותי בחו"ל חליתי בהמון מחלות זיהום - חצבת, שעלת, חזרת, צהבת, שנית, אבעבועות-רוח, דיזנטריה, לפני כ-4 שנים - שחפת פעילה.
    אני מניח שישנם מספר רב של הנוגדנים בדם שלי.
    האם דבר זה משפיע על סיכויים למצוא את הריאה המתאימה להשתלה?
    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סחרחורות ותחושת עילפון בעמידה לאחר צינטור
    יחיאל
    07/05/2016

    בן40 עם תיקון של tof בגיל 5 . לפני כחצי שנה סגרתי דלף עי מטריה בעורק הריאתי הימני.
    ולפני כשנה עברתי צריבה עקב svt .
    מאז חש בחוסר יציבות שבא והולך. תחושת עילפון מסויימת
    וכן מיגרנות שלעיתים מלוות באוארה .
    האם יש קשר להתקן ששמו לי. האם יש משהו חדש שמתפתח

    mri סיטי ראש תקינים. לחץ דם הולטר תקין.
    נוטל קסטרלו 20 מג פעם ביום מאז הצינטור לתיקון החור .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השתלה של ריאה אחת במקום שתי הריאות
    יגאל
    01/05/2016

    שלום רב!
    אני מועמד להשתלת ריאה (סיליקוזיס). פועל שעבדתי עמו, עבר השתלה ב"בילינסון" של ריאה אחת, למרות שסיליקוזיס פגע בשתי הריאת באותה מידה. האם זה מקובל להשתיל ריאה אחת בלבד? תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
