מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעות של סקירת מערכות על העוברללי01/08/2018
שלום רב
רצינו לדעת האם יש סיכון כלשהו לעובר בבדיקת אולטראסאונד במהלך ההריון? האם מצב בו עושים פעמיים את הסקירה השנייה המורחבת (לצורך קבלת חוות דעת נוספת, גם כשאין לכך סיבה רפואית) מגביר סיכון כלשהו כתוצאה מחשיפת העובר להשפעות הבדיקה השונות (גלי הקול, לחצים על הבטן וכדומה)? האם עדיף להמנע מכך או שאין כל סיכון בבדיקות אלו לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בבדיקת אולטרהסאונד?
ד``ר רון ברדין02/08/2018היי ללי
מחקרים שונים לאורך השנים מנסים להתייחס לשאלתך זו. לא נימצא מזיק עד היום. לגבי תכיפות ששאלת אצלך לא בעייתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב תאומות זהות מונו בישרי01/08/2018
שלום דר ברדין.
מה שלומך ? קצת רקע : בת 29, בבית ילדה בת 11 חודשים נולדה בלידה והריון תקינים. כעת הריון שלא מתכונן תאומות זהות מונו בי. שבוע 33 פלוס 2. מהלך הריון ; כל הבדיקות תקינות כולל שקיפות, סקירות, אקו לב, ניפטי שעשיתי מבחירה. אני נמצאת במעקב בהריון בסיכון באסף הרופא. לפני יומיים שבוע 33 בדיוק נערכה לי הערכת משקל והייתי רוצה לשאול מספר שאלות.
1. אורך צוואר הרחם עומד כרגע על 36 ממ . אני יודעת שזה תקין אבל לפני שבועיים בשבוע 31 היה 41. מדוע הקיצור הזה? האם זה מבשר על לידה מוקדמת ? נקבע לי ניתוח ליום 26.8 וכמובן שהייתי רוצה למשוך עד אז. מוניטור שנערך אתמול בקופה היה תקין לגמרי.
2. כרגע הערכת שקל של העובריות היא 2 קילו כל אחת. הרופאים אומרים שביחס להריון תאומים אלו משקלים יפים. השאלה שלי איך אוכל לזרז את הגדילה ברחם ? האם במצב שבו אוכל ארוחות גדולות ועתירות שומן יש בזה כדי לעזור להן לגדול עוד ?
3. כל הערכים של המדידות יצאו תואמים לשבוע או יומיים פחות..היה מדד אחד שמשך את תשומת ליבי. אצל תאומה אחד bpd התאים לשבוע 31 פלוס 5 כאשר אני בשבוע 33. מה בכלל אומר הנתון הזה בנוכחות היקף ראש תקין ? האם נדרש בירור נוסף ? אציין כי בהערכת המשקל, זרימות בחבל טבור, עורקי הרחם, המוח, כמות מים תקינה. אין חשד ל ttts.
תודה רבה מראש על כל תשובה שלך.
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זהים
ד``ר רון ברדין01/08/2018שרי היי
א. אני שמח על מהלך הריון תקין לתאומים MCBA כלומר זהים ללא TTTS
ב. BPD זה הקוטר הבין רקתי והוא תקין לשבוע הריון . סטיה כזו נחשבת תקינה
ג. אורך צוואר הרחם -מצויין!!
ד. תפילות לגדילה הן ההמלצה הכי פרקטית לגדילה מואצת....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עובר בשבוע 34 פלוסנטלי31/07/2018
שלום רב
בבדיקה שגרתית שנערכה אתמול בבוקר, שבוע 34 פלוס 3, נמצא ראש מתאים לשבוע 37
ירך ובטן מתאימות לשבוע 32- ירך 63 Fl ובטן 282 ac
העניין הוא שגם במדידה לפני שבועיים, בטן וירך מתאימות לשבוע 32 (כלומר בדיוק לזמן שלהן) ולכן הופתענו כשלא הייתה גדילה.
ניגשתי לרופא שבדק זרימות שיצאו תקינות
ואז מדדו שוב ויצא שונה מהבוקר- ירך 69 fl ובטן 305 ac
האם תקין? האם הגיוני הבדל כזה במדידות מהבוקר לאחה"צ? אציין כי העוברית במצב עכוז.
האם היית עושה משהו נוסף?
ושוב, האם המדידה שנעשתה בערב תואמת לשבוע ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
ד``ר רון ברדין01/08/2018נטלי שלום
מרבה בדיקות מרבה תוצאות. חלקן האי התאמה נוסע מבודקים שונים אולי מכשירים שונים וצורות מדידה שונות.
מדידותמעט מעל שבוע הריון.טני מציע שאת הערכה הבאה תבצעי לא פחות משבועים מבדיקה זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א-סימטריה של חדרי מוחאנונימית29/07/2018
שלום
בשבוע 23 בוצעה סקירה מורחבת בה כל הממצאים יתאו תקינים פרט לא-סימטריה בחדרי המוח.. אחד 3.1 מ"מ ואחד 7 מ"מ..
נאמר לנו שזה בטווח הנורמה אך עדיין זומנו לאולטרסאונד נוסף בעוד כשבועיים..
רציתי לדעת האם הפער הקיים משמעותי? מה זה בעצם אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה בחדרי המח
ד``ר רון ברדין29/07/2018היי
ככל הניראה לא מדובר במימצא בעייתי כאשר עדיין בטווח התקין ושאר סקירת המח תקינה
הסיבה שניקבעה לך ביקורת היא לודא שהפער לא גדל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 12+3 בן או בתקארין29/07/2018
היום הייתי בשקיפות וכששאלתי אם ניתן לראות את מין העובר הטכנאים אמרה שהיא מתקשה לראות את מין העובר
האם ניתן לראות באולטרסאונד הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר בשבוע 12+
ד``ר רון ברדין29/07/2018קארין היי
מתמונה זו לא ניתן לדעת את מין העובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחבים מעטשני25/07/2018
שלום ד"ר,
אני נמצאת כרגע בשבוע 25 ועשיתי היום אולטראסאונד ונמצא שאגני כליות מורחבים מעט. צד ימין כמעט 7 מ"מ וצד שמאל כ6 מ"מ. בשבוע 21 נמצאו אותם הממצאים בדיוק רק הפוך (כלומר צד שמאל היה 7 וצד ימין 6).
יש לי בן בבטן.
חוץ מזה הכל תקין ב"ה
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליות
ד``ר רון ברדין26/07/2018היי שני
הרחבת אגני כלייה ל 6 ו 7 ממ היא הרחבה קלה. אני מניח שזה המימצא החריג היחיד שנימצא בכליות. מומלץ מעקב מכוון לכליות וייעוץ גנטי . הבדל בין 7 ל 6 חסר משמעות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפ גנטי ובדיקות אחרותשאלה25/07/2018
שלום
האם יש טעם בסקירה מוקדמת'/מאוחרת/חלבון עוברי וכד' אם עושים צ'יפ גנטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה
ד``ר רון ברדין26/07/2018שלום רב
שתי הבדיקות לא חופפות ולא מייתרות האחד את השנייה . ציפ גנטי איננו תחליף לסקירה !!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך ירך בסקירה מאוחרתשרון24/07/2018
היום עשיתי סקירה מאוחרת .
אני בשבוע 23 עגול ואורך הירך FL יצא מתאים לשבוע 25.
האם הסטייה בגבול התקין ?
האם זה אומר שהעוברית תיוולד גבוהה יחסית ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך ירך
ד``ר רון ברדין26/07/2018היי שרון
לא מוצא סיבה להיות מוטרדת. לרוב כשאורך קצר בהשוואה לגיל היריון אז נידשר יותר מעקב ולעיתים בירור. ירך ארוכה יותר? יתכן עניין של מדידה כששאר המדדים תואמים לא ניתן ללמוד בשלב זה לגבי גובהה אחרי הלידה....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך :)
שרון26/07/2018.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש בסקירת מערכות מוקדמתשיר24/07/2018
שלום,
אני בשבוע 16+4 והיום עשיתי סקירת מערכות מוקדמת. הרופא אומר שהכל תקין תודה לאל . יש לי שאלה בנוגע להיקף ראש: כתוב שההיקף הוא 1.07 והנורמה הוא 1.09-1.23 ואז כתוב ממוצע: 1.18 .
המין של העובר נקבה . הרופא אמר שתקין והכל בסדר. אני חוששת כי ההיקף ראש קטן מהממוצע.
אודה לתשובה האם הכל בסדר? או יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש
ד``ר רון ברדין26/07/2018היי שיר
כעקרון מדדי גדילת הראש מתחילים מ שבוע 20 לערך. פער קטן בין המדיה לשבוע הריון כשכל הסקירה תקינה לא אמור להיות בעל משמעות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן דואגת מאודנולי23/07/2018
שמתי לב שהיקף הראש הוא 32.4 משבוע 37 ולא השתנה כאשר היום אני בשבוע 38 +5. הפרמטרים הנוספים בשבוע 37 לעומת היום: קוטר דו קודקוד 90 ואילו היום 93 היקף בטן 322 ואילו היום 323 אורך עצם הירך 72 ואילו היום 74 יחס ראש בטן 1 גם בשבוע 37 וגם היום יחס בטן ירך 22 גם בשבוע 37 וגם היום וגיל ההריון כמעט ולא עלה...בשבוע 37 מתאים ל36.1 והיום שבוע 38(5) 36.4 האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לעשות בדיקות נוספות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש
ד``ר רון ברדין24/07/2018נולי היי
היקף הראש בתחום התקין לגמרי בשבוע 38+. זה שלא היה הבדל -מדדי הראש הם עם טווחי סטיות גדולים . לא רואה מקום לדאגה מנתונים אלה ששלחת. לא ברור לי למה ביצעת 2 בדיקות בטווח קצר זה- מרבה בדיקות מרבה תוצאות לעיתים...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של שקיפות עורפיתדנה22/07/2018
שלום,
קיבלתי את תוצאות שקיפות עורפית וסקר ביוכימי:
אני בת 39 וחצי ובעת הלידה אמורה להיות בדיוק בת 40.
בבדיקת השקיפות העורפית הרופא אמר שהסיכוי לתסמונת דאון לפי גיל והשקיפות הינו 1:746 ולאחר הסקר הביוכימי התוצאות פחות טובות (ירדו קצת) ואני מודאגת. אודה לעזרה על משמעות התוצאות וגם מה הכוונה בהמלצה ליעוץ גנטי? האם הכוונה היא לגבי מי שפיר וציפ (שבכל מקרה אני מתכוונת לעשות) או הכוונה לבדיקות גנטיות נוספות?
להלן התוצאות:
בדיקת PAPP-A 2563.3mU/L, 1.13 MoM
בדיקת BHCG 88.5 ng/ml ,2.46 MoM
בדיקת NT 0.97 mm , 0.85 MoM
תסמונת דאון:
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:130 *
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאת השקיפות העורפית והבדיקות הביוכימיות 1:700
טריזומיה 18 :
סיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאת השקיפות העורפית והבדיקות הביוכימיות 1:10000
סיכון:
*סיכון לתסמונות כרומוזומליות בגילך גבוה. מומלץ לפנות למרפאה ליעוץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ גנטי
ד``ר רון ברדין22/07/2018היי דנה
כוונה לייעוץ גנטי היא לשיחה עם יועץ/צת גנטי לגבי משמעות המספרים והסיכון , דיקור מי שפיר אל מול אופציות אחרות מבחינת יתרונות/חסרונות. הגיל שלך הוא הפרמטר מעלה הסיכון כאן. צריך לזכור שמדובר בסיכון לתסמונת דאון בלבד בעוד שבדיקור מי שפיר מקבלים מידע נירחב יותר בטח אם מבצעים את הצ'יפ הגנטי. על כל אלה מומלץ לדון עם היועץ הגנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל בטן קטן בשבוע 31אתי21/07/2018
שלום ד״ר,
אשמח לשמוע את דעתך לגביי גודל בטן עובר ממין נקבה
בשבוע 31.3 - נמדד ac 260.
נאמר לי שזהו קרוב לאחוזון עשר. (שאר המדדים מעט יותר גבוהים באחוזונים,הערכת משקל 1500גר)
הומלץ להמשיך לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף בטן
ד``ר רון ברדין22/07/2018היי אתי
היקף בטן של 260 ממ מעל אחוזון 10 לשבוע 31. תקין. מומלץ שתהייה עוד בדיקה להשוואה ולכן בצעי הערכת גדילה לפחות שבועיים מרחק מבדיקה קודמת. כך ניתן יהיה לבחון את מגמת הגדילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
אתי23/07/2018המון תודה על המענה!
שאלה כדי להבין ובתקווה פחות להילחץ.
האם מה שחשוב לבדוק בכל הערכה זה העובדה שיש גדילה ? גם אם מועטה?
(כי בסקירה קודמת היה נראה שהבטן התאימה לאחוזון מעט גבוה יותר. בשבוע 28.3 הייתה סמ24)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאוום מוגדל בסקירה מורחבתהריונית19/07/2018
שלום,
בסקירה מורחבת שנערכה בשבוע 22+5 נמצא קאוום (CSP) בולט מהרגיל, רוחב בחתך קרניאלי 8.8. בסקירת מוח מכוונת שנעשתה בשבוע 24+1 נצפה ברוחב של 8 מ"מ והומלץ על MRI בשבוע 25 וגם בשבוע 33, אקו לב-עובר וייעוץ נוירולוג ילדים. יש לציין שבדיקת מי שפיר עם צ'יפ ג'נטי וכל שאר הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין.
האם יש טעם בבדיקות נוספות, המשך מעקב אולטרסאונד מוח עוברי בנוסך ל-MRI? מה הסיכונים הקיימים כאשר מדובר בממצא יחיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CSP
ד``ר רון ברדין20/07/2018היי
על פניו ניראה שאת במסגרת בירור מאודהדוק ומסודר ובטוחני ששוחחו איתך. 8 ממ עדיין בטווח תקין .( 10 ממ ומעלה) ומעבר לרק מספר של מדידה שאר בדיקת המח אצלעוברך תקינה. MRI איננו מסוכן לך או לעובר אם הומלץ -תבצעי. היית שואל מדוע שניים אלא אם יש מימצא אחר או שחושדים במימצא אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי משתמשים בדופלר באולטרסאונדענבר19/07/2018
שלום ד"ר,
רציתי לדעת מתי משתמשים בדופלר בבדיקת אולטרסאונד ?
האם משתמשים בדופלר כשרוצים לבדוק זרימות דם ? האם כשמשמיעים דופק?
מעניין אותי לדעת אם בכל בדיקת US יש שימוש בדופלר או שזה רק לבדיקות ספציפיות? ואילו בדיקות ספציפיות מצריכות דופלר ?
תודה, ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר בהריון
ד``ר רון ברדין19/07/2018עינבר היי
קצרה היריעה מלפרט את הסיבות לשימוש בדופלר ו עם כל הרצון הטוב זו לא המסגרת לפרט פירוט רב על פרק גדול ברפואת ההדמיה לא רק של העובר.ובכל זאת.... בהריון בהחלט לא בכל בדיקה מבצעים דופלר. שימוש שכיח במעקב אחרי עוברים עם היאטה בקצב גדילתם ברחם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ממצא זה אומר?סקירת מערכות כי16/07/2018
אני בשבוע 23+1 אחרי סקירת מערכות ובחלק הפרוסיקמלי של כיס המרה מודגמת קרוב לוודאי מחיצה _לא הודגם בבירור המשכיות בין שני החלקים)) כך כתב הרופא מה ממצא זה אומר? מה עלי לעשות? זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה שבוע 23
מאוד לחוצה כיס17/07/2018אשמח להתייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיס מרה בעובר
ד``ר רון ברדין17/07/2018היי
היכולת לענות בלי לראות במה מדובר לא אפשרית. ניתן לשער והערכה משוערת מטיבעה מוגבלת.... צריך לבדוק מה תואר בסקירה מוקדמת, לוודא שאכן זה כיס המרה ולעיתים של כיפוף של כיס המרה שיוצר מראה של פיצול. מומלץ שתבצעי בדיקה סקירה מכוונת לכך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיס מרה
ד``ר רון ברדין19/07/2018היי
ראי התייחסותי בשאלתי הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)