מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדד ה-FL ממש גרוע ,אשמח לדעת מה זה אומר?דניאל15/10/2017
אמרו לי לעשות את הבדיקה שוב , כי יש חשש מהקצב גדילה של הירך - שבוע 30+5 , המדד עומד על 52.
מה זה אומר?
תודה רבה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל שאר המדדים היו תקינים.
דניאל15/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם ירך
פרופ` ישראל מייזנר15/10/2017אורך העצם מתאים לאחוזון 2.5 לגיל ההריון, אך חסרים פרטים לגבי גובה בני הזוג, האם גיל ההריון מאומת, מה היה אורך העצם בבדיוקת הסקירה וכד'. בכל מקרה, רצוי למדוד את אורך העצם שוב לאחר שבועיים, ואם העצם גדלה באותה פרופורציה, ככל הנראה לא מדובר בגמדות, אך רצוי להתייעץ עם מומחה בתחום האולטראסאונד שיבדוק בעצמו את העובר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דניאל16/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם ירך קצרה
פרופ` ישראל מייזנר15/10/2017חסרה לי אינפורמציה לגבי גובהך ושל בן זוגך, גובה ילדים קודמים, מה היה בסקירות עם ממדי עצם הירך? בכל מקרה, יש מקום לבדיקה של שלד העובר על ידי מומחה בתחום זה, כולל ביקורת US לאחר שבועיים לבדיקת גדילת העצם בחון זמן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתונים:
דניאל16/10/2017לפני חודשיים עצם הירך הייתה :38.(בסקירה הקודמת).
אין ילדים קודמים , ואני 1.64 , בן זוגי 1.72.
והעובר עצמו נמצא באחוזון 25.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 29 - היקף ראש גדוליערה15/10/2017
שלום,
השבוע הייתה לי הערכת משקל (בשבוע 29.2), ואלו הממצאים שנתקבלו:
Bpd 80 מ"מ מתאים לשבוע 32.2
Head cir 304 מ"מ מתאים לשבוע 33.6
Ab cir 268 מ"מ מתאים לשבוע 31
Fl 63 מ"מ מתאים לשבוע 32.4
אחוזון 91%
גיל הריון וסת אחרונה 29.2
גיל הריון אולטרסאונד 31.6
אני מאד מודאגת מהממצא של היקף הראש, ונמצאת במעקב של הריון בסיכון עקב רעלת הריון קלה בהריון הקודם. העמסת סוכר 50 יצאה תקינה נוטלת אספירין.
האם יש מקום לדאגה? אשמח להתייחסותכם.
תודה רבה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול
פרופ` ישראל מייזנר15/10/2017העובר כולו גדול והראש יותר מהגוף. בהנחה שמבנה המוח תקין, ככל הנראה, לא מדובר בבעיה, וחסרים כמובן פרטים עלייך ועל בן זוגך. האם הוא גדול? האם ראשו גדול? מה עם ממדייך את" מאיזה מוצא אתם? (למשל בפרטים ממוצא לובי יש ראש גדול) וכד'. אני משוכנע, שרופא הנשים שלך יוכל להרגיעך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עובר לא תקינה.מבקשת עזרהחסרת עונים10/10/2017
בדיקת גדילת עובר
אני בשבוע 39
- bpd 85 מ"מ מתאים לשבוע 34
Hc - מ"מ302 מתאים לשבוע 32
Ac-מ"מ 314 מתאים לשבוע 35
femur -מ"מ 70 מ"מ מתאים לשבוע 35
גיל ממוצע הריון על פי 34fl hc
Bpd מתחת לשתי סטיות תקן
משקל עובר באחוזון 25
מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת עובר
פרופ` ישראל מייזנר12/10/2017כל מדדי הבדיקות קטנים מהצפוי. הראש קטן ביותר, תתכן בעיה או יתכן עקב קושי במדידה. בכל מקרה, המדדים מצריכים פניה לרופא המטפל ולמרכז שלישוני כמו בי"ח לבירור מקיף, שכן גיל ההריון מתקדם ביותר. בביה"ח יעברו על כל בדיקותייך, ישוו לגודל הפיסי שלך ושל בעלך ויחליטו על בדיקות נוספות,ייעוץ גנטי, יילוד וכד'. פני בדחיפות ואל תהססי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת כליות לעובר שבוע 28לורה10/10/2017
לפרופסור שלום רב...בת 42..הריון שני ספונטני..לא עשיתי מי שפיר.זו תוצאת סקירת כליות שעשיתי היום.לא הצלחתי להבין האם הכליה מתפקדת ומה ההשלכות לגבי המבנה שלה.אשמח לחוות דעתך בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת כליות
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2017אין לי שום אפשרות להעריך את מצב או תפקוד הכליה ללא צפיה בה . כל דיון אחר אינו רציני. כל מי שיצטרך לענות על שאלתך, חייב לבדוק את העובר על מנת להעריכו. מהכתובים ששלחת, לא ניתן לתת כל חיזוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית ובדיקות דםחסוי08/10/2017
היי ביצעתי שקיפות עורפית שיצאה תקינה ואלה התוצאות
גיל האישה 29.7
גיל ההריון 12+6
מטרת הבדיקה שקיפות עורפית
מס שקי הריון 1
מבנה השק שלם
רקמת עוברית נצפתה
דופק עוברי נצפה
תנועות כן
BPD: מ"מ מתאים לשבוע: NA
CRL: מ"מ מתאים לשבוע 13
שקיפות עורפית 2.5
כמות מי שפיר תקינה
הנתונים
סינון לפי גיל 1:900
סינון משוקלל 1:1000
נראתה עצם אף
עכשיו נעבור לתוצאת בדיקת הדם של השקיפות
Papp-A. 0.40 MoM טווח הנורמה מעל 0.15MoM
HCGb (1476.7mUl) 1.36MoM טווח הנורמה עד 3MiM
שקיפות עורפית (MT)
(50.1ng/mL)
2.3MoM
(2.5mm) טווח הנורמה עד 3mm
הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך 1:953
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה 1:25
טריזומיה 18
הסיכון הנחושה לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה 1:2077
עשיתי סקירת מערכות מוקדמת שיצאה תקינה פרט לשתי מוקדים אקוגנים בלב העובר בחדר שמאל
הוא שלח אותי לאקו לב שיצא תקין ובאקו לב נראתה רק נקודה אקוגנית אחת
עשיתי סקירת מערכות מאוחרת שיצאה תקינה וגם שם נראתה רק נקודה אקוגנית אחת
השאלה שלי האם קיים סיכוי לעובר תקין ואם כן מה האחוזים שהכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי סקר שליש ראשון
פרופ` ישראל מייזנר09/10/2017סיכון של 1:25, הוא 4% אל מול 96% שהעובר תקין לגמרי. לכן, לא להילחץ, ולבצע בשבוע 17 דיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי. סקירה מוקדמת תקינה ואח"כ מי שפיר עם צ'יפ תקינים - ישיבו את השקט והשלווה למעונך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףףףףףףףףףףףףףף
חסוי09/10/2017אני כבר בשבוע 23 עשיתי סקירה מוקדמת היא הייתה תקינה לגמרי חוץ משתי מוקדים ארגונים הלב בחדר שמאל עשיתי אקו לה שיצא תקין עשיתי גם סקירה מאוחרת שיצאה גם כן תקינה בסקירה המאוחרת ראו רק מוקד אקוגני אחד אבל אני בלחץ כי הבנתי שמוקדים אקוגנים מעלים את הסיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףף
פרופ` ישראל מייזנר09/10/2017נוכחות המוקדים האקוגניים + הסיכון המוגבר בשקיפות, רק מחזקים את הדיעה שיש מקום לדיקור מי שפיר. גם על פי הקריטריונים של האיגוד הגנטי, נוכחות שני סימנים רכים, מצביעים על הצורך בביצוע דיקור מי שפיר ולך יש סיכון יתר בשקיפות + מוקדים אקוגניים בלב. דיקור מי שפיר מבוצע עד שבוע 22+6 לפי הנחיות משרד הבריאות. לכן, אם עוד לא סיימת 23 שבועות מלאים יש מקום לשקול דיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה אומר שרוב הסיכוים
לירון10/10/2017שהעובר לא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו שאני לא מבינה
חסוי10/10/2017שעשיתי את השקיפות זה שעשה לי את השקיפות אמר שהשקיפות תקינה יצא 2.5 הוא לא אמר לי שזה נחשב לקצת גבוה את זה הבנתי מהפורומים לא משנה אבל 2.5 זה עדיין נחשב תתקין הבדיקת דם אחרי השקיפות גם יצאו פרמטרים תקינים בכל בטווח הנורמה אז איך חישבו לי את זה שאני בסיכון מוגבר 1:25 אם בסך הכל השקיפות תקינה והפרמטרים של בדיקת הדם תקינה אני רוצה להבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון לתסמונת דאון
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2017זאת הצרה כשניזונים מהאינטרנט ומפורומים (חוץ מזה...). אף אחד לא מבין את השקלולים של הגנטיקאים. בשורה התחתונה עם סיכון של 1:25 היה חובה לשלוח אותך למי שפיר! לא אמרתי כי העובר לא יהיה בסדר כל שאמרתי הוא שלהערכתי דרוש היה לבצע לשקול דיקור מי שפיר. פני בדחיפות לייעוץ גנטי, שזהו המקור המוסמך לאינפורמציה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש לדעת מין העובר בבקשהאסתי06/10/2017
שלום, זאת תמונה מסקירה ראשונה שנעשתה היום.
אבקש לדעת את מין העובר
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר
ד``ר רון ברדין06/10/2017אסתי שלום רב
סקירה מוקדמת? בשבוע זה , 15+,אני מניח נאמר לך מין העובר. בטוחני שסמכת על הבודק כשאמר לך שהלב של העובר במראה תקין או מוח תקין כך את בטח סומכת עליו בהקשר למין העובר. אני מקווה שסקירה עברה בשלום
האם הייתה בעייה בהגדרת מין העובר? אם לא אז כניראה מה שניתן לך בסיכום הבדיקה זה מין עובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו מין העובר בשקיפותתמר05/10/2017
שלום,
ביצעתי שקיפות בשבוע 12+2.
הרופא שביצע את השקיפות לא רצה לנחש מה מינו של העובר. שבוע לאחר מכן הגעתי לביקורת אצל רופא הנשים שלי שביצע אולטרסאונד ואמר שכנראה מדובר בבת.
אני אשמח לחוות דעתך בעניין. כי אני רואה צ'ופצ'יק קטן שמבצבץ שם. מה זה הצ'ופצ'יק הזה לדעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר בשקיפות
ד``ר רון ברדין05/10/2017שלום
אני מבין את סקרנותך לדעת את מין העובר מוקדם אבל...
.א. מתמונה זו לא ניתן לדעת
ב. יהיה זה לא מיקצועי " לנחש" את מין העבור על פי התמונה.
אני מציע שתתאפקי עוד קצת, סקרנות וציפייה בטח לא יזיקו ו....בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
תמר07/10/2017ובכל זאת! קשה לי להתאפק (((:
אני רק רוצה לדעת אם הצ'ופצ'יק שמופיע בתמונה קיים בשלב זה גם אצל בנים וגם אצל בנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין העובר
ד``ר רון ברדין07/10/2017תמר
בשלב זה כשזה בן מין העובר פונה כלפי מעלה ורואים גם שק אשכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמר07/10/2017ולפי התמונה הזו לא רואים שק אשכים בשלב זה?
סליחה שאני מתקרצצת פשוט יש לי 3 בנים בבית שיהיו לי בריאים....אתה יכול להבין את הסקרנות שלי (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי עובר שבוע 37+4אילנית05/10/2017
שלום,
בסקירת גדילת עובר, שבוע37+4, יצאו המדדים הבאים
Bpd - 92, 37+3 אחוזון 64.06%
Hc - 319, 36+0 אחוזון 4.36%
Ac - 293, 33+3 אחוזון 0.23%
Hc/ac 1.09
Fl - 69, 35+2 אחוזון 7.49%
ממוצע משך הריון 35+4
הערכת משקל 2458גר
האם פערים כאלה מדאיגים?
ממוצע ההריון קטן בשבועיים...
מדובר בבת. בעלי 175סמ ואני 155סמ
נשלחנו למעקב מוניטור ומעקב גדילה נוסף בשבוע 39
אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי העובר
פרופ` ישראל מייזנר05/10/2017המדד היחידי המטריד הוא היקף הבטן הקטן יחסית לשאר המדדים. את עצם הירך הקצרה ניתן להסביר בכך שגם את אינך גבוהה, ועדיין מדד זה בטווח הסביר. יש לבצע בירור להיקף הבטן הנמוך הכולל ייעוץ גנטי ובעקבותיו יתכן ויהיה צורך במעקב הכולל בדיקות זרימת דם וכד'. כאשר הבטן קטנה יחסית לשאר המדדים בשבוע הריון שכזה, יתכן ובמקום הראשון יש לחשוד בבעיה בשליה. לכן, עלייך לפנות לרופא המטפל לתכנון המשך המעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אילנית05/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידה חוזרת שבוע 38+4
אילנית08/10/2017שלום רב,
הייתי היום במדידה חוזרת
Bpd - 90.3 מתאים לשבוע 37+0
Ofd - 110.5
Hc - 321.2m מתאים לשבוע 36+1
Ac - 315.6 מתאים לשבוע 35+4
Femur - 71.4mm מתאים לשבוע 36+5
ממוצא גיל הריון 36+1
יחס משקלים
hc/ac - 1.02
Ac/femur - 4.42
Bpd/femur - 1.26
Hc/bpd - 3.56
הערכת משקל - 2838 גר, הרופא אמר שזה אחוזון 31
)העובר היה במצג לא נוח למדידת היקף בטן מדויק)
זרימת דם בטבור - 2.10
הבעיה היא שהטכנאית טעתה בחישוב גיל ההריון ורשמה 37+6 (אין לי מושג מאיפה היא לקחה את הנתון).
אם אני לא טועה, זה משפיע על כל החישוב והאחוזונים וייתכן שהעובר בכלל לא גדל בשבוע האחרון.
ציינתי את הטעות בפני הרופא אבל הוא לא התרגש
האם אני צודקת?
כמה המצב חמור?
מצטערת על האורך ותודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת העובר
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2017מה שחשוב הוא בכמה גדל העובר בין הבדיקות. בגדול ההפרש הוא בכל המדדים ולכן העובר פרופורציוני במדדיו. עלייך לפנות לרופא המטפל, שיעלה את המדדים על עקומת גדילה וישווה בין הבדיקות. רק כך ניתן לבדוק את גדילת העובר כיאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדי העובר
פרופ` ישראל מייזנר05/10/2017המדד היחידי המטריד הוא היקף הבטן הקטן יחסית לשאר המדדים. את עצם הירך הקצרה ניתן להסביר בכך שגם את אינך גבוהה, ועדיין מדד זה בטווח הסביר. יש לבצע בירור להיקף הבטן הנמוך הכולל ייעוץ גנטי ובעקבותיו יתכן ויהיה צורך במעקב הכולל בדיקות זרימת דם וכד'. כאשר הבטן קטנה יחסית לשאר המדדים בשבוע הריון שכזה, יתכן ובמקום הראשון יש לחשוד בבעיה בשליה. לכן, עלייך לפנות לרופא המטפל לתכנון המשך המעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה לגבי - מדידה חוזרת שבוע 38+4 לעיל
אילנית09/10/2017אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 2300 ללא שק הריוןשמרית04/10/2017
ביצעתי בדיקת דם הבטא שלי 2300 ולא נמצא שק הריון באולטרסאונד אמורה להיות שבוע רביעי לפי תאריך אחרון למחזור.
קבעו לי לבדיקת דם נוספת האם זה נורמלי שלא ראו עדיין את שק ההריון? והאם הגיוני שהבטא גבוהה לשבוע 4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא לא תואם שבוע
ד``ר רון ברדין04/10/2017שמרית שלום
אכן יש אי התאמה בין הבטא בדם לשבוע הריון על פי וסת אחרונה. ביום איחור אמור להיות 100 ולגדול בפי 1.5 לערך כל יומיים. בבטא של 2300 אמורים לראות שק הריון בחלל הרחם וגיל הריון מעל 5 שבועות . הבטא החוזר יישפוך אור לכיוון... וכן חשוב לבדוק ( אולוטרהסאונד ) בתאום עם רופא מטפל שלא מדובר בהריון מחוץ לרחם . עלייך לפנות לרופא השנים שלך
בהצלחה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא לא תואם שבוע
ד``ר רון ברדין04/10/2017שמרית שלום
אכן יש אי התאמה בין הבטא בדם לשבוע הריון על פי וסת אחרונה. ביום איחור אמור להיות 100 ולגדול בפי 1.5 לערך כל יומיים. בבטא של 2300 אמורים לראות שק הריון בחלל הרחם וגיל הריון מעל 5 שבועות . הבטא החוזר יישפוך אור לכיוון... וכן חשוב לבדוק ( אולוטרהסאונד ) בתאום עם רופא מטפל שלא מדובר בהריון מחוץ לרחם . עלייך לפנות לרופא השנים שלך
בהצלחה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלע נוספת בבית חזהשלי03/10/2017
שלום,
בסקירה שניה בשבוע 21+6 בבית החזה בצד אחד נצפתה צלע נוספת לעומת הצד השני, הופנתי לסקירה מוכוונת שלד.
אין ממצאים נוספים.
מה זה אומר? מה הסיכונים? מה יכולים לראות בסקירה מוכוונת שלד שלא ניתן לראות בסקירה רגילה?
תודה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלע נוספת
ד``ר רון ברדין04/10/2017היי שלי
צלע בודדת במימצא יחיד איננו ידוע כמעלה סיכון לבעייה . אם המימצא בודד הוא נחשב לסוג ל הנורמה . על מנת להגדיר שמימצא בודד סקירה מלאה של השלד באה כבדיקה מכוונת
להשלמת התמונה מומלץ שתבצעי גם ייעוץ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך צלע נוספת
שלי04/10/2017תודה על המענה המהיר
האם נדרש יעוץ גנטי במקרה שכבר עשיתי מי שפיר וצ'יפ ויצא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלע נוספת
ד``ר רון ברדין04/10/2017אכן משמעות הייעוץ מצטמצמת מאוד .... עוד זוית לשמוע התייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב גדילה לעובר שבוע 37רוית01/10/2017
שלום רב,
בשבוע 33+4 בצעתי מעקב גדילה והתוצאה היתה 2040גר, אחוזון 31.
השבוע, בצעתי שוב הערכת משקל בשבוע 37+4, התוצאה 2468גר, והאחוזון ירד ל 21.
גם במישוש הרופאה אמרה שהעובר קטן
אני מרגישה המון תנועות עובר והבנתי שזה חריג לשבוע זה.
מה משמעות הדבר?
וכמה הדבר מדאיג בשלב זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר קטן
פרופ` ישראל מייזנר02/10/2017יש סיבות רבות לעוברים קטנים ברחם, כולל סיבות הקשורות באישה עצמה (אישה קטנה, לידות של עוברים קטנים בעבר וכד'). על הרופא המטפל לבדוק כי העובר חיוני, אין גורמי סיכון אחרים והמעקב עד ללידה נשמר כיאות. עובר קטן לפי הגדרה, הינוכשמשקלו תחת אחוזון 10 לגיל ההריון, ושם את לא נמצאת. לכן המעקב חשוב ועלייך לפנות לרופא המטפל. כל זמן שהעובר זז והינו חיוני - אלו סימנים טובים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות שקיפות עורפיתרנא26/09/2017
היי
אני בת 34.
הבדיקה נעשתה בגיל הריון 12 שבועות ו5 ימים.
אני מודאגת מהתוצאות ומבקשת לדעת האם הכל תקין.
Pappa 4.6
hcg 30.8
pigf 11.9
Nt 1.6
סיכוי לתסמונת דאון לפי גיל 1:450
סיכוי לתמונת דאון בשילוב בדיקות 1:2900
טריזומיה 18: 1:10000
אשמח לקבל פענוח מהיר אם הבדיקה תקינה או לא כי התור לרופא שלי רק עד אמצע אוקטובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד``ר רון ברדין26/09/2017שלום רנא
הסיכון לתסמונת דאון נמוך על פי החישוב
לגבי הערכים האבסולוטיים שצרפת מוזמנת לשלוח את התשובה עם המספרים שלידם צמודה המלה MOM
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורפוס קלוסום מעט עכורתמרה24/09/2017
הי עשיתי סקירה מאוחרת בשבוע 21 והדבר היחיד שיצא הוא ש"הקורפוס קלוסום מעט עכור". הרופא כתב שהבדיקה תקינה והזמין למעקב בשבוע 28. ראינו התייחסויות שונות לחוסר או גודל של קורפוס קלוסום אבל בשום מקום לא מוסבר מה המשמעות אם זה עכור? האם כדאי ללכת לבדיקה נוספת או לחכות עוד 7 שבועות? האם זה ממצא שכיח ומה יכולות להיות ההשלכות אם זה אכן לא תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורפוס קלוסום עכור
פרופ` ישראל מייזנר24/09/2017תמרה שלום,
לא ראיתי מימי תשובה כזו לגבי הקורפוס קלוסום. צריך לשאול את הרופא למה התכוון? רצוי שישאל זאת הרופא המטפל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד - בדיקת גב תחתוןחזי14/09/2017
שלום פרופ', אני מודע לכך שלשאלתי אין קשר ישיר לנושא הפורום, אבל לא מצאתי אף פורום אחר שיוכל לענות לשאלתי. אשמח לנסות לעזרה בעניין בשאלה קצרה זו.
רציתי לשאול האם בדיקת אולטרסאונד יכולה להוות אינדיקציה מספקת עבור אבחון של בעיות בגב, במקרה שלי הגב התחתון.
השאלה נובעת מכך שאני לא מעוניין לעבור בדיקות MRI ו-CT.
תודה רבה,
חזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב
פרופ` ישראל מייזנר15/09/2017למיטב ידיעתי יש מול בבדיקות הדמייה ספציפיות הכוללות בעיקר MRI ו CT. האולטרסאונד אינו מספיק....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקירת מערכות שניהלורה13/09/2017
לפרופסור שלום רב
בת 42 הריון שני מצרפת תוצאת הסקירה השניה.היקף ראש גדול בשבועיים ועצם הירך קטנה בשבוע.הבנתי שהשילוב יכול להצביע על גמדות או תסמונת דאון.האם עדיין בטווח הנורמה? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי העובר
פרופ` ישראל מייזנר13/09/2017על פניו אינני רואה כל בעיה במדדי העובר. כל המדדים בטווח הנורמה. בכל מקרה, רצוי מעקב גדילה לאחר מספר שבועות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)