מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט מי שפיר בשבוע 25דנה16/07/2018
אני בשבוע 25.
בסקירה מאוחרת (שבוע 21) נצפה מיעוט יחסי במי שפיר AFI=10. היום (שבוע 25) הייתי בבדיקה נוספת בה נצפה שוב מיעוט יחסי AFI=9.
העובר באחוזון 60.
הרופאה היתה מוטרדת.
שקיפות וסקירות תקינות.
עד כמה הממצא חריג והאם יכול להעיד על בעיה אצל העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מי שפיר
ד``ר רון ברדין16/07/2018היי ליאור
ערך של 10 מ"מ הוא אמנם נמוך מעט לשבוע הריון אך לא מהווה מיעוט אבסולוטי. גדילת העובר תקינה כך שלא מבטא בעייה שליתית. יש לבצע סקירה מכוונת לדרכי השתן( כליות , שלפוחית התשן לכן חשוב הערכת גדילה חוזרת. לא פעם אירוע של מיעוטי יחסי חולף אחרי מספר ימים- עובר משתין וכמות חוזרת לתקיינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד אחרי סקירהלחוצה אחרי סקיר16/07/2018
אני בשבוע 23 ועשיתי סקירה מאוחרת בסיכום נכתב הודגמה אסימטריה בין.חדרי המוח הליטרליים כשהימני 9.2 עד 9.6 והשמאלי 7.2 עד 7.4. הרופא אמר שאם ההפרש מעל שתיים זה אסימטריה.תוכלו לומר לי מה ממצא זה אומר ומה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מח
ד``ר רון ברדין16/07/2018היי
רוחב חדרי מח לטראליים מוגדרים בתחום התקין עד 10 מ"מ. מקובל לבצע ביקורת לערכים של 9 ממ ולגבי הפער ביניהם, לא משמעותי
בצעי סקירה מכוונתכ3-4 שבועות מבדיקה אחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיס מה סקירה מאוחרת שבוע 23
אשמח למענה ממש17/07/2018אשמח להתייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בצדדים לסירוגיןשני15/07/2018
שלום ד"ר,
אני בשבוע 22 ויש לי כאבים בבטן התחתונה בשני הצדדים, הכאבים באים והולכים לסירוגין.
האם זה דבר שכיח ? ועל מה כדאי לשים דגש בבדיקת האולטרסאונד הקרובה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן
ד``ר רון ברדין15/07/2018שני היי
אם יש לך כאבים באים והולכים אני מציע שתבדקי ותבצעי מוניטור לצירים. ככלל אם הכאב מטריד רצוי שתבדקי אם כי לרוב לא נימצא משוא משמעותי במיוחד אם כאב לא עיקבי/ לא מחמיר ולא נילווים אליו תלונות נוספות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר עכורים שבוע 19עינבל14/07/2018
ענבל
שלום. ביצעתי מי שפיר בשבוע 19 עקב חלבון עוברי גבוה 2.78. מי השפיר שהוצאו היו מעט עכורים ולפי הרופאה שאלה אם היה לי דימום בתחילת ההריון. לא היה לי דימום. מה יכול להעיד מים עכורים? מה יכול להעיד דימום מהשליה? האם יהיה ניתן להוציא בדיקות גנטיות-ציפ גנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוון מי שפיר בדיקור
ד``ר רון ברדין15/07/2018ענבל שלום
לעכירות המים יתכנו משמעויות שונות בשבועות הריון שונים . יתכן שעל רקע דימום בעבר גם אם לא היה דימום חיצוני . לרוב גם לא ניתן להסביר בדיוק למה. המשיכי במעקב הרגיל סקירה מאוחרת שבוע 22 . ב אם המהלך אחרי הדיקור תקין המשיכי במעקב הרגיל. לגבי פענוח הגנטי לא אמורה להיות בעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברית קטנה שבוע 31ליאת12/07/2018
שלום ד״ר רון,
כתבתי לך גם בעבר.
מודה לך רבות על הפורום ועל המענה. הייתי במעקב גדילה עקב עוברית קטנה (הראש היה מאוד קטן). בסקירה האחרונה (31+4), היא עדיין קטנה,הראש גדל ודווקא נראה שהבטן ועצם הירך ירדו באחוזים.
שבוע 27+4
הערכת משקל 952 גר
Bpd 62 ממ
Hc 237 ממ
Ac 226 ממ
Femoral length 49 ממ
שבוע 28+4
הערכת משקל 1160 גר (+- 170 גר)
Bpd 68 ממ
Hc 250 ממ
Ac 240 ממ
Femoral length 53 ממ
(בוצעו בדיקות לשלילת זיהומים,כמות הנוזלים וזרימות לא הצביעו על בעיה)
שבוע 31+4
הערכת משקל 1550 גר
Bpd 77 ממ
Hc 282 ממ
Ac 261 ממ
Femoral length 58 ממ
קודם דאגתי מהראש :) עכשיו נראה שאחוזון הראש גבוה יותר מהבטן.
הסריקה הבאה נקבע לעוד כששלושה שבועות.
אשמח לשמוע מה דעתך לגביי המדדים ומה המלצתך להמשך מעקב.
המון המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת עובר
ד``ר רון ברדין12/07/2018ליאת היי
בדיקתך האחרונה לא רעה בכלל. עובר לא קטן במיוחד, היקף ראש בתחום תקין, אורך ירך בתחום תקין . אחוזון 50 לשבוע 31 הוא 1700 גרם ו. העובר שלך מעט קטן אך לפחות על פי מעקב בדיקות קודמות יש גדילה עיקבית . המשיכי מעקב גדילה על פי ההנחיות שקיבלת לפחות שבועיים מבדיקה אחרונה כלומר סביב 33 וחצי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת12/07/2018המון תודה לך על הזמן הידע והסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לסקירת מכוונת לעצמות ארוכותriva11/07/2018
שלום רב,
אני בשבוע 31.1 ועברתי היום הערכת משקל של העוברית.
התוצאות שהתקבלו הן:
BDP 75 מ"מ - מתאים לשבוע 30.0
Head cir 276 מ"מ - מתאים לשבוע 30.1
AB.Cir 260 מ"מ - מתאים לשבוע 30.1
HC/AC יחס - 1.06
Femur Length 56 מ"מ - מתאים לשבוע 29.3
US גיל הריון - 30.1
הערכת משקל - 1476 גרם - מתאים לשבוע 29.4
(על פי עקומות HADLOCK)
אחוזון 34
(על פי עקומת דולברג)
סיכום:
הערות מבצע הבדיקה:
אורך ה FEMUR מתחת לאחוזון 5
הומורוס 48 מ"מ - תואם אחוזון 5
הופניתי לסקירה מוכוונת לעצמות ארוכות
רציתי לבקש אם אפשר פירוש של התוצאות, עד כמה זה מצביע על בעיה או לחילופין לא בהכרח מצביע על בעיה.
אני קצת מבוהלת ובאינטרנט יש הרבה מידע שמסתובב על גמדות וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמות ארוכות קצרות
ד``ר רון ברדין12/07/2018ריבה שלום רב
1. אורך הירך כפי שציינת לפי טבלאות שבידי מעל אחוזון 5 ואורך ההומרס בגבול אחוזון 5 . הערכת השלד איננה כוללת רק מדידות עצמות אלה. לגבי גמדות מרחיק לכת....
חשובה הערכה בבדיקה הבאה שכן ניתן יהיה להשוות לבדיקה הנוכחית ולראות את תבנית גדילת העובר . בהתאם הייעוץ להמשך המעקב והבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא סמי סולידי לא ברורהילה10/07/2018
היי דוקטור . ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ולהלן הממצאים
עובר עם דופק ומעליו ממצא אקוגני עגול בקוטר 10×7 ממ . אף רופא לא יודע להגיד בבירור מה זה . אני אחרי הזרעה שביצעתי ב 11.06 המחזור העה ב 01.06 . מה זה יכול להיות ? צירפתי תמונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
ד``ר רון ברדין10/07/2018היי הילה
עם כל הרצון הטוב לא ניתן להתייחס למימצא מתמונה לא ברורה זו ובטוחנו שלא תרצי תשובות כלליות. בצעי בירוקת והערכה נוספת עוד כשבועיים ייתכו ואז תתבהר התמונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שלישית מכוונת למוחאנאל09/07/2018
שלום, הייני נמצאת בשבוע 27+5 שבוע שעבר עשיתי סקירה מכוונת למוח כיוון שבסקירת מערכות אמרו שראש העובר באחוזון 7, לאחר הסקירה המכוונת נאמר לי שכל מימדי העובר הן מתחת לאחוזון 10, העובר קטן בכל המימדים, צרבלום 29 מ"מ
Bpd- 62
Head cir- 235
Ab. Cir- 205
יחס hc / ac
1.14
Femur length- 46
הערכת משקל 782 גרם
זרימות דם
עורק תבורי s/d
4.46
הופנתי לבירור ומעקב עקבiugr
האם אני צריכה לדאוג? מה זה אומר כל מה שהוא רשם? האם הכל תקין? צריך לבצע עוד בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר קטן
ד``ר רון ברדין12/07/2018אנאל היי
1. היקף ראש העובר בתחום התקין לשבוע הריון ואיננו מוגדם כמיקרוצפאלי( ראש קטן).
2.מדדי עובר קטנים לשבוע יכולים לנבוע ממספר גורמים וישנם מספר פרמטרים שניבדקים , חלקם מצויין לעיל
מאחר ואין עוד מדידה להשוואה אני מציע שתבצעי הערכת התפתחות נוספת כשבועיים מבדיקה זו שצירפת ובהתאם יומלץ על אופן המעקב ותכיפותו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב גדילה
אנאל13/07/2018שלום ד"ר,
רופאת הנשים שלחה אותי לבצע הערכת משקל נוספת והממצאים הינם:
Bpd 68 מתאים לשבוע 27.3
Head cir 257 מתאים לשבוע 28
Ab.cir 227 מתאים לשבוע 27.1
Hc/ac 1.13
Femur length 51 מתאים לשבוע 27.1
הערכת משקל 1040
אחוזון 19
זרימות- s/d 3.2
רציתי לדעת האם תקין ומדוע המדדים אינם בהתאם לשהוע שלי, כמובן יודעת שיש סטייה אבל היקף ראש גדל, בטן וירך עדיין קטנים בשבוע וחצי
אודה לעזרתך מה ממליץ ומה הכיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת עובר
ד``ר רון ברדין13/07/2018אנאל היי
אני רואה יופי של גדילה ב כל השורות
גודל העובר מותנה בגורמים שונים שלא כולם מבטאים ממצא לא תקין .( למשל פוטנציאל גנטי וגובה הורים.)
בשלב זה ממליץ מעקב " והתעודדות " כי גדילה יש!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרזיה של הוושט בסריקהשולה08/07/2018
האם בסקירות אםשר לגלות אטרזיה של הוושט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטרזיה וישטית
ד``ר רון ברדין08/07/2018שולה שלום
אטרזיה של הושט הוא מום משמעותי שלא ניתן בודאות לאבחנו. לרוב תשאל שאלת האטרזיה בנסיבות מסויימות למשל מצב של ריבוי מי שפיר כחלק מסקירה מכוונת . במיקרה כזה ישנם סימנים משניים סונוגרפיים מחשידים . במקרה אחר, מומים במערכות אחרות מעיכול שנימצאות באסוציאציה לאטרזיה וישטית כחלק מסינדרום. הבעיה היא שמום מורכב כאטרזיה ויזטית שבחלק גדול מהמיקרים הולך עם חיבור לקנה , לא ניתן לאבחן בודאות בחיים התוך רחמיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שקיפות עורפיתשרי04/07/2018
שלום דר ברדין. יש לי שאלה שלא נותנת לי מנוח.
כתבתי לך בעבר על עצמי: בת 29 ילדה בת שנה בבית הריון ולידה תקינים. כעת הריון לא מתוכנן תאומות זהות מונו בי. שבוע 29 נמצאת במעקב הריון בסיכון.
בעבר עשיתי את השקיפות בבית חולים בשבוע 11 פלוס 1.תאןמה ראשונה יצא 1.4 וסיכון של 1:4500 והשניה 2.1 סיכון של 300. ככל שאני יותר חוקרת אני מגלה שאולי עשיתי את הבדיקה מוקדם מדי ??? ראיתי באחת התשובות של פרופ מייזנר שעדיף לחכות 12 שבועות מלאים. אולי אני בעצמי הכנסתי את עצמי לפלונטר הזה ?
הרי למיטב הבנתי ככל שהזמן עובר, הנוזל מתחת לצוואר העובר נעלם בהדרגה. מכך אני מסיקה שאם הייתי עושה את הבדיקה בשבוע 12 ויותר, אולי היו תוצאות טובות יותר ? כמות הנוזל יורדת בהדרגה? עוד בדיקות : 2 סקירות מורחבות פרטיות יצאו תקינות. אקו לב עובר תקין. עשיתי בדיקת nifty - תקין. חלבון עוברי לא נשלחתי בגלל שזה הריון תאומים.
מה אתה חושב ?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין04/07/2018שרי היי
שקיפות ניתן לבצע בין 11 ל 13+6 . הרציונלך לבצע בבוע 12-1 וחצי הוא שניתן להתרשם כבר ממספר מערכות /מבנים הקשורים באנטומיה של העובר מעבר לשקיפות. ואת זה לא ניתן כל כך סביב11 שבועות. בכל מיקרה לא רואה סיבה לדאגה במצב בוא ביצעת כבר סקירה מוקדמת שאני מבין שתקינה ו ן NIPT תקינים
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפולי ivf בשבוע 8 עם תאומיםדנה04/07/2018
שלום בת 30 אחרי טיפולי ivf בשבוע 8 עם תאומים
ממצאים אחרי אולטראסאונד שבוע 8
HR 177.YS 0.55cm.CRL 1.56cm.G.A 8Weeks.EDD 11.02.2019 GS 23.95mm
HR 164 .YS 0.69cm. CRL 1.47 cm.GA 7W 6d. EDD 12.02.2019 GS 21.1mm
כמה שאלות
1. בשבוע 7 מצאו המטומה בגודל 3 סמ
אמרו לי שהוא קטן משבוע שעבר
האם זה אומר שזה נספג ?
האם יכול להיות שהוא יגדל שוב ?
2. האם ההמצאים שהצגתי משבוע 8 תקינים ?
3. איזה בדיקות אתה ממליץ לעשות שמדובר על תאומים ?
4. הציעו לי לעשות את הבדיקה nipt האם אתה ממליץ ?
והאם זה בדיקה שאמינה בתאומים ?
תודה על התשובות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים צעיר- איך להתקדם?
ד``ר רון ברדין04/07/2018היי דנה
קצרה היריעה כאן לענות על שאלותייך בפירוט ובכל זאת:
תאומים ,אני מניח שני שקים ניפרדים? מדדים שצירפת תואמים וניראים תקינים . ההמטומה במגמת ספיגה מצויין...
שלב הבא לביצוע זו בדיקת שקיפות עורפית אני מציע סביב 12 12 וחצי שבועות ( 12-12+3) ובהתאם תכנון ההמשך
לגבי NIPT לתאומים מציע שתבצעי ייעוץ גנטי או בירור בין החברות ובהתאם קבלי החלטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור .........
דנה05/07/2018כן מדובר על תאומים בשקים נפרדים .
אשמח אם תוכל לעזור לי בעוד 2 שאלות
האם כל הבדיקות שעושים לעובר יחיד
מתאים לתאומים מבחינת סטטיסטיקה בבדיקות? אם לא האם יש תחליף לאותם בדיקות בשביל תאומים.
שמעתי על התופעה הזאת של תסמונת התאום הנעלם
עד איזה שבוע זה יכול לקרות ?
שוב תודה רבה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעובר הנעלם....
ד``ר רון ברדין05/07/2018דנה היי
אותם בדיקות מבוצעות רק שלשניים. יותר מעקב כהריון בסיכון ללידה מוקדמת. אורך תעלת צוואר הרחם במעקב וngקבי גדילה בשבועות מתקדמים יותר לקראת שליש שלישי.
התאום הנעלם.... למעשה הפסקת התפתחות של עובר אחד ובמהלך בדיקות האולטרהסאונד העוקבות הוא ניספג אופייני להריון בשבוע צעיר בשליש 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור...........
דנה05/07/2018תודה רבה על התשובות יום טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אולטרסאונד מזיק להריוןרחלי03/07/2018
שבוע 8 וחצי
2 הריונות קודמים ילדים בריאים ב"ה לידות רגילות
הריון 3 - הפסקת דופק שבוע 10
כעת חוששת שהפסקת דופק תקרה שוב
מה הסטטיסטיקות
שמעתי כי אולטרסאונד זה מזיק .. האם זה נכון?
הרופאה שלי יש לה אולטרסאונד בחדר וכל שבועיים היא עושה ממש חבל לי שיפגע שוב הילד האם מומלץ או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות אולטרהסאונד שליש ראשון
ד``ר רון ברדין04/07/2018רחלי שלום
אינני רואה בעייה בתדירות ביצוע הבדיקה
לגבי היסטוריה מיילדותית שלך 2 לידות לעומת הפלה אחת . אינני רואה בעייה מיוחדת מנתונים אלה ששמה אותך בסיכון מוגבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לחור בלב אולטרסאונד קרדיולוגירוני03/07/2018
בבדיקה אמרו שיש חשד לחור בלב ושצריך אולטרסאונד קרדיולוגי. במה זה כרוך? מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב עובר
ד``ר רון ברדין03/07/2018היי רוני
אקו לב עובר זו זה שם אחר להערכה סונוגרפית שמכוונת ללב ומבוצעת בדרך כלל על ידי קרדיולוג ילדים. בדיקתו של הקרדיולוג לרוב תשלול או תאשר מימצא וגם יינתן לך ייעוץ לגבי מה צפוי בהמשך ההריון ואחרי הלידה אם אכן יש חור במחיצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית שבוע 11+3 - בן או בת?ד``ר רון ברדין02/07/2018
האם בן או בת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר
ד``ר רון ברדין03/07/2018אלה שלום
לצערי זה לא ניתן לקביעה ככה. הטלת מטבע תהייה ברמת דיוק דומה..... גם שבוע מוקדם לקבוע, גם מתמונה כזו לא ניתן . בשבועות שמעבר ל 12 ניתן להתייחס בסבירות גבוהה של דיוק
מציע שתתאזרי בסבלנות לסקירה המוקדמת -עיתוי מתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפ גנטי במקום מי שפירנטע01/07/2018
הי החלטתי לעשות בדיקת מי שפיר וציפ גנטי, לפני הבדיקה נאמר לי על ידי הרופא שמספיק לעשות רק ציפ גנטי ושזה מכיל הכל, זה מה שעשיתי אבל אני קצת לא רגועה שלא עשיתי את המי שפיר , אודה להסבר מה ההבדל ? והאם פעלתי נכון,
עשיתי מי שפיר ללא המלצת רופא ( נאמר לי בסקירה כי יש לי עורק טבורי יחידני אך שאין צורך במי שפיר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי
ד``ר רון ברדין03/07/2018היי נטע
במרכזים רבים עוברים לבדיקת הצ'יפ בלבד ללא הקריוטיפ .מיקרים מיוחדים בלבד עם לרוב סיפור רקע מכוון ממליצים גם את בדיקת הקריוטיפ . את יכולה לבצע גם יעוץ גנטי בנושא עם יועץ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)