מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- על מה מעידים המדדים והמשקל בשלב הזהמרווא21/08/2018
משקל ומדדים של העובר
אני בשבוע 40 פלוס 4 ידוע לי על ריבוי מי שפיר afi 27
עשיתי הערכת משקל ומצאו
Bpd 8.44 מתאים לשבוע 34
Hc 33.8 מתאים לשבוע 38 ו5 ימים
Ac 37.8 מתאים לשבוע 41 ו5 ימים
Fl 7.3 מתאים לשבוע 37 ו2 ימים
Hc/ac0.893
Fl/ac 0.193
Fl/bpd 0.866
המשקל 3798 estimatsd fetal weight
מתאים לשבוע 38
עשיתי גם העמסת סוכר 100 _תקין
סרולוגיה זיהומית _תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר
ד``ר רון ברדין21/08/2018מרווה
את " רגע, לפני לידה ומשמעותם של המימצאים מבחינת הבירור מוגבלת. ריבוי מי שפיר בדרגה קלה . הקוטר הבין רקתי BPD קטן סיבות שונות שקצרה יריעה מלפרט. בהצלחה בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של שקיפות עורפיתטל20/08/2018
שלום,
היום ביצעתי שקיפות עורפית. מדובר בהריון ראשון, במועד הלידה אהיה בת 39 וחמישה חודשים.
ביצעתי את השקיפות בשבוע 12+5
אולטרסאונד בטני
נצפתה עצם אף
Crl: 64
שקיפות עורפית: 2.2
סיכון במועד הלידה 1:131
סיכון משוקלל:1:161
אשמח לדעת מדוע הסיכון כה גבוה כי הבנתי ש2.2 הוא ערך תקין והסיכון של הגיל שלי הוא 1:380
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לדאון
ד``ר רון ברדין21/08/2018היי טל
השילוב של השקיפות עם גיל 39 הביא אותך להערכה סטטיסטית זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל ומדדים של העוברמרווא19/08/2018
אני בשבוע 40 פלוס 4 ידוע לי על ריבוי מי שפיר afi 27
עשיתי הערכת משקל ומצאו
Bpd 8.44 מתאים לשבוע 34
Hc 33.8 מתאים לשבוע 38 ו5 ימים
Ac 37.8 מתאים לשבוע 41 ו5 ימים
Fl 7.3 מתאים לשבוע 37 ו2 ימים
Hc/ac0.893
Fl/ac 0.193
Fl/bpd 0.866
המשקל 3798 estimatsd fetal weight
מתאים לשבוע 38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל ומדדים
ד``ר רון ברדין20/08/2018מרווא שלום
מה השאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של צוואר ארוך ורחם גבוהיסמין19/08/2018
בסקירה אמרו שיש צוואר ארוך ורחם גבוה, מה המשמעות של זה בלידה או בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר הרחם
ד``ר רון ברדין20/08/2018שלום יסמין
ההתייחסות בסקירת המערכות מכוונת לכך שצוואר הרחם " לא מאיים" בלידה מוקדמת . לא מבטא או רומז להתנהגות הצוואר בלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקר ראשון לא טובותבהריון17/08/2018
שלום, אני בת 35, שקיפות 2.3 מ"מ,
תוצאת סקר ראשון PAPP היא 0.98MOM ותוצאת HCG היא 1.30MOM.
סיכון לפי גיל האם בלבד 1:450
סיכון לתסמונת דאון לפי גיל בשילוב עם בדיקות הוא 1:170
סיכוי לטרזומה הוא 1:10000.
ברור שהתוצאות לא טובות. כבר יש לי תור לביצוע מי שפיר וצ'יפ גנטי.
השאלה אם הן משליכות אך ורק לגבי תסמונת דאון?
או האם התוצאות מעלות אפשרות לתסמונות גנטיות והפרעות כרומוזומאליות אחרות ונדירות שלא ימצאו במי שפיר, צ'יפ גנטי וסקירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לדאון
ד``ר רון ברדין17/08/2018היי
הסיכון הסטטיסטי 1:170 מתייחס לדאון בלבד .
בהצלחה בדיקור מי שפיר שנותן מידע רחב ביותר כולל כמובן אם דאון כן/לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף וקוטר ראש אנא דעתךבהריון עם שאלה15/08/2018
בבדיקה בשבוע 27+2 שמתי לב שbpd הוא מתאים לשבוע 28+5 שזה אחוזוון 82.64 ן Ofd לשבוע 29 HC לשבוע 28+5 אחוזון 69.15 ac לשבוע 27+1 אחוזון 41 fl לשבוע 27+1 cereb ל 28+1
שאלתי האם היקף וקוטר הראש לא גדולים מדי לגיל ההריון או שזה תקין ואין מקום לדאגה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש גדול
ד``ר רון ברדין15/08/2018שלום
אמנם לא שלחת את ערכי המדידות במ"מ אך פער זה בהיקף לא חריג במיוחד. בשלב זה אני ממליץ שתבצעי מעקב גדילה עבור כ 3 שבועות מבדיקה קודמת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש גדול
אמא עם שאלה16/08/2018BPD 71.5mm
Ofd 93.2mm
BC 264.10mm
Ac 229mm
Fl 50.70 mm
Cereb 33.20
אשמח להתייחסותך לאור הערכים, האם זה גדול בערכים הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש גדול
ד``ר רון ברדין16/08/2018היי
בתחום התקין בהחלט!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים בשקיפות עורפיתניצה14/08/2018
יצאו ערכים של 2.2 בשקיפות העורפית, הבנתי שזה יחסית גבוה, האם מומלץ לעשות מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין14/08/2018ניצה היי
כערך אבסולוטי בפני עצמו זו איננה אינדיקציה. חשוב השילוב עם גילך ושבוע הריון כלי לקבל את הסיכון המשוקלל. שאלת ביצוע הדיקור היא מורחבת יותר ומורכבת ממספר נקודות לשיקול אך לשאלתך הערך 2.2 איננו סיבה ישירה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך במעקב שיליה נמוכהלינה12/08/2018
שבוע 33+4 באולטרסאונד להערכת משקל אמרו שיש שיליה קדמית נמוכה, כיצד יש לעקוב אחרי זה? מי יודעים אם צריך ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלייה נמוכה
ד``ר רון ברדין12/08/2018לינה היי
שלייה נמוכה מוגדרת ככזה שהמרקך מהפה הפנימי של צוואר הרחם קטן מ 2 סמ אבל שלייה לא מכסה את הפתח. שליית פתח =ניתוח קיסרי. שלייה נמוכה תלוי כמה נמוך ובהתאם ההמלצה. שכן לא חובה קיסרי. כעקרון ייעוץ במסגרת חדר הלידה בוא את מתכוונת ללדת . עדכני את הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר מוח ביטני או ואגינלי ואם אר איאמא לעוברי10/08/2018
רציתי לשאול מה יותר מדוויק בבדיקת רוחב חדרי מוח האם בדיקה ביטנית או וגאנלית
כשהרופא עשה לי באופן ביטני חדר חמין היה 7.7 וחדר שמאל 6.6 וכשהוא בדק וגינאלי זה היה 8.6 ו 6.4
כשזה ביטני אין אסימטריה וכשזה ואגינלי אז יש
בדרך כל מה נחשב אמין יותר? בנוסף אני שוקלת לעשות בדיקת אם אר איי- האם היא יותר דומה על פי ניסינך לבדיקה ביטנית או ואגינלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב חדרי המח
ד``ר רון ברדין10/08/2018היי
עירבבת מספר מושגים יחד ולמען הסדר הטוב: המטרה איננה צורת ההדמיה אם וגינלי או בטני אלא הדמייה מיטבית של כל איבר בעובר . אם העובר שוכב כך שהראש פונה למטה כלומר לכיוון צוואר הרחם לעיתי ם ניזקקים להשלמת הבדיקה בגישה וגינלית. תלוי גם בשבוע. בשתי הבדיקות המדידות תקינות . MRI איננה בדיקה של מה בכך ובטח שאין לה ייתרון להערכת רוחב חדרי המח על פני האולטרהסאונד. נכון למידע שנתת אינני רואה כל סיבה לבדיקת MRI
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטני או וגאינלי
אמא לעוברי10/08/2018תודה על המענה,בוצע לי סקירה מוכוונת מח ובאותה סקירה אלו היו התוצאות של הבטני והוגינלי, מלינגר ביצע זאת. וכשעשה ביוני אמר שאין אסימטריה לאור שבאנו לבדיקה מוכוונת מח לאחר,סקירה עשה גם ואגינלי ואמר אסימטריה מיזערית. מה,דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסימטריה בחדרי המח
ד``ר רון ברדין10/08/2018אני מניח שפרופ' מלינגר הסביר לכם את מימצא י הבדיקה . אסימטריה מיזערית כשלעצמה לא מימצא בעייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בשבוע 11 ושלושה ימים. שקיפות עורפית יצאה 2.1 מ"מבהריון09/08/2018
שלום רב, אני בת 34, בהריון בשבוע 11 ושלושה ימים. שקיפות עורפית יצאה 2.1 מ"מ. אני יודעת שזה תקין אך קצת גבוה בהתחשב בעובדה שגיל העובר הוא צעיר יחסית לזמנים הניתנים לביצוע בדיקה. יש לנו בת עם תסמונת נדירה. התסמונת היא de novo כלומר אני ובעלי לא נשאים של גן בעייתי. כמובן שבמהלך ההריון הנוכחי נעשה כל בדיקה אפשרית עם ייעוץ גנטי צמוד, אבל, בהנחה שהתוצאות של הבדיקות יהיו תקינות, האם 2.1 מ"מ זה לא תוצאה שבכל מקרה מסוכנת? האם כדאי לשקול הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין09/08/2018שלום
מאחר ואת בליווי צמוד וייעוץ גנטי בטוחני שיסודי ביותר אני מניח שגם נאמר לך. ערך זה איננו פתולוגי . ועל בסיס זה להפסקת הריון לא ברור לי מדוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות והשלכות של ריבוי מי שפיראולה09/08/2018
שלום ד"ר, אשמח להבין בצורה פשוטה מה המשמעות וההשלכות של ריבוי מי שפיר
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר
ד``ר רון ברדין09/08/2018אולה שלום
ריבוי מי שפיר הוא אמירה מאוד כללית . לא נקבת באיזה שבוע את? מתי הופיע ריבוי ? כמה ריבוי ? חמור ?קל?
ככלל כמות מי שפיר מבטאת איזון בין מערכות מיצרות שתן לכאלה שסופגות/מונעות הצטברותו . בהתאם במידה ומתגלה ריבוי מי שפיר יש לבצע בירור מכוון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מיים שבוע 36.4שירה06/08/2018
ערב טוב.
אני שבוע 36.3 אתמול במעקב שיגרתי אצל הרופאה נמצא שכמות המיים היא 4.5 הופנתי למיון יולדות בתל השומר נצפתה כמות של 6.35 והם החליטו לא לזרז.. היום במעקב חוזר נצפתה כמות של 6.35.
אציין שבהיסטוריית הלידות שלי ילדו אותי פעמיים פעם אחת בשבוע 36 ופעם שנייה ב39.
אציין שאני לא רגועה כלל.
האם זה נורמלי? יש סכנה לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט יחסי של מי שפיר
ד``ר רון ברדין06/08/2018שירה
א. זהו מיעוט יחסי לא אבסולוטי
ב. כמות מי השפיר היא דינמית ותלויה במספר גורמים. בהנחה שאין ירידת מים( זו הסיבה השכיחה ביותר למיעוט מי שפיר )שסקירות תקינות, מראה כליות תקין,עובר תואם בגודלו לשבוע ההריון .לרוב לא יודעים להסביר את הסיבה ואין בעייה ברקע .מבצעים מעקב -מוניטור ואולטרהסאונד ועירנות לתנועות העובר
בהצלחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה ממש לא רגועה אנא עזרתךאמא לעוברי06/08/2018
בסקירה מאוחרת ראו חדר מח ימין 8.8 שמאל 6.4,איזה בירור יש לעשות? האם אסימטריה זאת יכולה לחלוף עד סוף ההריון? האם יש צורך בmri? לפי מה שנאמר לי בדרך כלל החדר השמאלי הוא הגדול יותר,אצלי זה הימני, מה זה אומר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה קלה
ד``ר רון ברדין06/08/2018שלום רב
אתחיל מזה שאלה ערכים תקינים . פער קל בלבד. אסימטריה כזו לא מבטאת בעייה מוחית אם שאר סקירת המח תקינה. מימצאים לא תקינים יכולים להתפתחת גם שיש סימטריות מלאה .
לסיכום גם ביקורת סביב 28 שבועות יכולה לספק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של הקורפוס קאלוזום וקאבום ספטום פלוסידוםסיגי05/08/2018
בסקירת מערכות בשבוע 22 הרופא כתב הקורפוס קאלוזום וקאבום ספטום פלוסידום מודגמים, מה המשמעות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנים במח העובר
ד``ר רון ברדין05/08/2018היי סיגי
הרופא ציין שראה אותם וזה מבטא תקינות.
מבטא קיומו של ה"גשר" העצבי העיקרי בין שתי האונות במח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בתוצאות צ'יפ גנטיעדי02/08/2018
שלום,
היום אני בשבוע 24. כל הסקירות והבדיקות הראו שיש לי בת. בשבוע 19 עשיתי צ'יפ גנטי והתוצאה שקיבלתי היום היא:
arr(1-22)x2, (xy)x1 Normal male
מה זה אומר? יש טעות? אצל מי? חייבת לציים שגם בסקירה המאוחרת ראו שיש לי בת. תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין עובר שונה בדיקור ובסונר
ד``ר רון ברדין02/08/2018היי עדי
א. עלייך לפנות לייעוץ גנטי/ למכון הגנטי בו קיבלת ייעוץ או זה שנתן לך את התשובה
ב. לוודא שוב בסונר את מין העובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין עובר שונה בדיקור ובסונר
ד``ר רון ברדין02/08/2018היי עדי
א. עלייך לפנות לייעוץ גנטי/ למכון הגנטי בו קיבלת ייעוץ או זה שנתן לך את התשובה
ב. לוודא שוב בסונר את מין העובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)