פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק איטי ושק לא סימטרי ועכור
    איילת
    18/11/2017

שלום רב, אני בת 27 ובן זוגי 28, אחרי הרבה ivf, ב-17.10 הוחזר לי בלסטוציסט באיכות גבוה בן 6 ימים. ב-30.10 בטא 757, ב-1.11 בטא 1685, ב-5.11 בטא 5809, ב-9.11 בטא 12253. לפני יומיים היה לי דימום קצר, עשיתי us והרופא אמר שנראה לא טוב, דופק איטי, העובר נראה בין 5.5 שבועות והשק לא סימטרי ועכור. כעבור 3 שעות הרופא שלי עשה שוב us ואמר שאו שכן ישרוד או שלא, הוסיף לי פרוגינובה פעמיים ביום בנוסף ל-3 פעמים אנדומטרין שלוקחת עוד לפני ההחזרה. אמר לעשות שןב us ביום שני. הבוקר יש לי שוב כתמים חומים. יש סיכוי שהעובר ישתפר להיריון בריא או שזה מקרה אבוד? אני מעשנת 5 סיגריות ביום- זו יכולה להיות הסיבה למצב שנוצר? אנא תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון צעיר

ד``ר רון ברדין
    18/11/2017

איילת שלום רב
    מבין לדאגתך הרבה אך " מרבה בדיקות מרבה שאלות ודאגות"
    דופק מופיע לראשונה סביב 6 שבועות וביצעת 2 בדיקות סביב השבוע ה 6 . ממש לא ניתן ללמוד על עתיד התפתחותו של ההריון בנקודת זמן מוקדמת . עלייך הגדיל את טווח הזמנים עד לבדיקה הבאה עם כל הקושי.... העובדה היא שיש דופק סביב שבוע 6 וזה כבר טוב . חכי כשבועיים עד לבדיקה הבאה ואז ניתן יהיה להתייחס עם יותר מידע אלא אם כמובן יהיה דימום משמעותי/כאבי בטן וכדומה.
    ( לגבי עישון לא רואה כעת הקשר עד עתה בהריון . אין ספק שלעישון בהריון יכלה להיות השפעה על גדילתה העובר ועוד השלכות אך זה להמשך)
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק איטי ושק לא סימטרי ועכור

איילת
    18/11/2017

תודה רבה על התשובה המהירה! מאוד מעודד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה וגינלית לא סטרילית
    לחוצה
    14/11/2017

שלום,
    אני מטופלת פוריות IVF ולכן עליי לעשות המון בדיקות וגינליות למעקב זקיקים.
    ביום שישי האחרון בביקורי במרפאה הפרטית (יש לציין שזה היה כמו שוק ממש סרט נע כאילו אין נהלים) ראשית האחות שלקחה לי דם לא שמה כפפות וחיפשה לי את הוריד בידיים חשופות
    האם תקין??
    טכנאית האולטראסאונד לא חיטאה את המתמר אך כן הלבישה קונדום
    היא לא שמה מעליו ג'ל וכשניסתה להכניס את המתמר הוא לא נכנס אך כן נגע לי בפתח הנרתיק. כשהיא הבינה שזה לא הולך להיכנס היא לקחה את בקבוק הג'ל והוסיפה מעל המתמר(פיית הבקבוק הייתה במגע כפי שהיה נראה לי עם המתמר) החשש שלי הוא שאם מקרה כזה קורה עם כל מטופלת הרי שהבקבוק לא סטרילי כלל וכביכול נגוע במחלות.....ואני חוששת מאוד הרי המתמר כבר היה במגע עם המטופלת (אני) ומכיוון שלא נכנס מרחה עלעו שוב ג'ל באופן לא סטרילי בעליל.
    האם עליי להיבדק בבדיקות כלשהן על מנת להסיר ספק? איידס/צהבת/וכל מיני?? אם כן מתי עליי להיבדק?
    עצוב לי ל כך שככה מתנהל בית חולים פרטי :/
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה וגינלית לא סטרילית

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרהסאונד וגינלית

ד``ר רון ברדין
    14/11/2017

היי
    אני מניח שאת יודעת ובכל זאת " לישר קו" , הנרתיק איננה איבר סטרילי כך שג'ל לא אמור להיות סטרילי אלא בנסיבות מסויימות בלבד
    לגבי חווית הבדיקה שעברת זכותך כלקוחה להעלות בפני הבודק ( גם המסגרת שאת נבדקת בה וגם הבודק הישיר- טכנאית ? אחר?) את שאלותייך והיערותייך ולבקש הקפדה טרם שמבוצעת בדיקת האולטרהסאונד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לחוצה
    14/11/2017

אז לדעתך אין לי ממה לחשוש?
    רק להבא לדאוג שדברים כאלו לא יקרו שנית?
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רון ברדין
    14/11/2017

הסבירות לבעייה קלוש ועם זאת העלי הסגותייך כפי שהמלצתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון או לקראת ביוץ?
    שילי
    13/11/2017

שלום וברכה היום עשיתי אולטראסאונד מאחר שיותר מ 3 שבועות יש לי כאבים חדים בשחלה שמאלית אשמח אם תוכל לקרוא את התוצאות ולפרט .
    מחזור סדיר בין 25-27יום (ממוצע 26) וסת אחרונה היתה לי 6.10.17 ואז שוב בתאריך 30.10.17. הטכנאית שאלה אותי אם בטוח בו סת הראשונה היה דימום של וסת ממש אמרתי כן היה 6 ימים כי ראתה בתוך הרחם מבנה צלול 2 מ"מ
    מה זה אומר ?מצרפת את בדיקת האולטראסאונד

לקביעת תור
    סגירה
    בהריון או לקראת ביוץ?

הוספת תגובה

• US וגינלי

פרופ` ישראל מייזנר
    14/11/2017

קשה להתייחס לשאלתך לגבי הממצא הרחמי ללא צפייה בממצאים עצמם. עלייך לפנות לרופא הנשים המטפל. הממצאים בצוואר הרחם אינם נחשבים לפתולוגיים, אלא מהווים חלק ממבנה רירית צוואר הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "מחיצה" בחלקו הקדמי של הCSP
    טל
    12/11/2017

שלום .
    אני בשבוע 25 +6
    וביצעתי היום סקירה נוספת.
    הרופא רשם " הופנתה לסקירה מכוונת . בבדיקה וגינלית נצפה קורפוס קלוסום תקין. נצפתה "מחיצה" בחלקו הקדמי של הקבום ספטום פלוצידום (בין הדופן התחתון לעליון )".
    צירפתי תמונה. האם תוכלו לתת לי עוד קצת הסבר ? האם נצפה מקרה כזה בעבר ?

לקביעת תור
    סגירה
    "מחיצה" בחלקו הקדמי של הCSP

הוספת תגובה

• מחיצה ב CSP

פרופ` ישראל מייזנר
    14/11/2017

קשה מאד להשיב לשאלתך על סמך תמונת US בודדת שאינה דינמית. עלייך לפנות לבית חולים לבדיקת הממצא והערכתו. באותו פומט של US וגינלי שבצעת. מגדל, מחיצה יכולה להיות בספקטרום נרחב של ממצאים בין פתולוגיים לבין תקינים לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיס מרה בסקירה nuesn,
    אני
    11/11/2017

שלום, הריון תאומים, בסקירה הכל תקין אבל כיסי המרה לא נצפו בשני העוברים. הסקירה בוצעה בשבוע 13+5, וחזרה על הבדיקה בניסיון לאתר כיסי מרה בשבוע 15 עגול. אמורה לבצע בדיקה נוספת עוד שבועיים. השאלה היא, האם כדי שאפשר יהיה לראות את כיסי המרה הם צריכים להיות מלאים? (כמו בבדיקה רגילה אצל מבוגרים) האם בעובר הם מלאים כל הזמן בצורה רציפה או שיש מחזוריות של התרוקנות והתמלאות, ואם כן, מה משפיע על זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כיס מרה בסקירה nuesn,

הוספת תגובה

• כיס מרה בעובר

ד``ר רון ברדין
    11/11/2017

שלום רב
    כיס מרה בעובר מודגם לרוב סביב שבוע 15-16. כאשר לא מודגם בשלב זה הוא מודגם בכ 90% מהמיקרים כעבור כ 10 ימים - שבועיים. לעיתים לא מודגם אלא רק בשלבי הריון מתקדם ואף אחרי הלידה. במידה ולא יודגם בבדיקתך הקרובה אני מציע שתבצעי הערכה בבית חולים ביחידת אולטרהאונד שם יינתן לך בנוסף לבדיקה גם ייעוץ להמשך הבירור במיקרים אלה. יש חשיבות לביצוע הערכה והייעוץ עוד טרם ביצוע דיקור מי שפיר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    11/11/2017

תודה על התשובה המהירה. השאלה היא האם אפשר לפספס את הכיס בגלל שבזמן הבדיקה הוא ריק יחסית, ולאחר כמה שעות יתמלא? או שבעובר בשונה ממבוגרים, הוא במצב קבוע מבחינת הנפח שלו ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רון ברדין
    11/11/2017

הסיבה לביקורת היא האפשרות שכיס המרה לא היה מלא ולכן לא הודגם ולא מסיבה פתולוגית. התנודתיות לא גדולה עם גודל כיס המרה כך אם לא יודגם גם בבדיקה הבאה יש צורך בייעוץ ובירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    11/11/2017

תודה רבה! פשוט שמתי לב ששתי הבדיקות נעשו בערך באותה שעה בצהריים, והתחלתי לחשוב שאולי יש מחזוריות כלשהי במשך היממה בהתמלאות התרוקנות, ופשוט כדאי את הבדיקה הבאה לקבוע למשל לשעות הערב.... שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 44 בהריון מתרומת ביצית
    מרינה
    09/11/2017

שלום רב, מאוד לחוצה. אני בת 44 בהריון מתרומת ביצית (התורמת היתה בת 26), הבדיקות נעשו לפי גילה כמובן.
    שקיפות עורפית בשבוע 12+0: הודגם עצם האף, עובי הנוזל 0.68, CRL 5.75. בדיקת דם:
    PAPP-A 1.5 MLU/ML 0.68 MOM ׁׂ.נורמה מעל 0.15 MOM
    FREE BHCG 90.1 MLU/ML 1.95 MOM
    PIGF 1.8 PG/ML 0.05 MOM
    NT 0.7MM 0.60 MOM נורמה עד 3 MM
    סיכון לטריזומיה 18: 1:10000
    סיכון לתסמונת דאון: לפי הגיל בלבד 1:1300
    לפי הגיל והבדיקות 1: 500( השמך בירור)

אם סיכוי לפי הגיל הוא 1 ל1300 ותוצאה כללית 1 ל 500 אני מבינה שבדיקת הדם לא טובה? איזה שורה לא תקינה? מה זה אומר? רק תסמונת דאון או מומים אחרים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 44 בהריון מתרומת ביצית

הוספת תגובה

• שיקלול סיכון לתסמונת דאון

ד``ר רון ברדין
    09/11/2017

מרינה היי

הסיכון של 1:500 מתייחס לתסמונת דאון והוא מביא בחשבון את בדיקת השקיפות ובדיקת הדם עם גיל הניבדקת ושבוע ההריון . השקיפות 0.68? אולי תבדקי שוב בדף התוצאה מהרופא שבדק שכן תקין ביותר. הסיכון בוא ממליצים דיקור מי שפיר הוא 1:380 ומעבר לו כלומר 1:500 עדיין בטווח הנורמה.
    החלטה על בירור כרומוזומלי מכילה שיקולים נוספים מרק לתסמונת דאון. הייתי מציע בכל מיקרה שתבצעי ייעוץ גנטי בנושא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה בבקשה

מרינה
    11/11/2017

תודה לך.
    1. האם יש השפעת הגיל שלי על התוצאות?
    2. ביום שנעשתה הבדיקה היתי עדין עם תמיכה של אנדומטרין ופרוגינובה?האם יש להם השפעה?
    3.האם זה נכון שקראתי באינטרנט:שאם מדובר בהריון מ ivf אז papp-a ב10% יותר מנוכה מהריון הרגיל, free beta hcg להפך ב10% יותר גבוהה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

מ
    20/11/2017

שלום רב. היום בשבוע 15+1 עשיתי סקירה מוקדמת שיצאה תקינה למעט שילית פתח.
    שקיפות תקינה. סקר שליש ראשון בדיקת דם+גיל 1:500 אבל זה יותר גהוה מסיכון לפי גיל התורמת (1:1300).
    האם עדין כדאי לחשוב על מי שפיר?
    ההריון מאוד יקר .הושג אחרי הרבה טיפולים כושלים עם הביציות שלי והושג רק אחרי תרומת ביצית מתורמת בת 26?
    מאוד לא רגועה...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל תקין בשבוע 34
    אלין
    06/11/2017

שלום בשבוע 34 פלוס 2 בוצעה הערכת משקל :
    Bpd :90.4מתאים שבוע 36.4
    Hc:328.5מתאים שבוע 37.2
    Ac:71.3מתאים שבוע 36.4
    Ac,fl:2746מתאים שבוע 35.4
    Bpd,ac,fl2773מתאים שבוע 35.5
    Hc,ac,fl:2762מתאים שבוע 35.5
    Bpd,hc,ac,fl:2770מתאים שבוע35.5
    Ofd(hc 118mm
    Bpd\ofd:76.07
    Fl /pbd:78.87
    Hc/ac:1.06
    Fl/ac:23

בשבוע 36 פלוס 2 הערכה נוספת

Bpd:94.3מתאים שבוע38.3
    Hc:319 מתאים שבוע 35.6
    Ac:334מתאים שבוע37.2
    Fl:70.1מתאים שבוע36.0
    Aс,fl:3091מתאים שבוע37.2
    Bpd,ac,,fl:3171מתאים שבוע37.4
    Hc,ac,fl:2983מתאיםשבוע 36.5
    Bpd,ac,hc,fl:3077מתאיםשבוע 37.1
    Ofd hc:108
    Cl bpd/ofd:86
    Fl/ac20.98
    Fl/bpd:74.34

שבוע 34.2 אמר הרופא אחוזון 80
    שבוע 36.2 אחוזון 70 שאלתי אותו האם יש הבדל המאמר שזה אותו דבר..
    אחרי שהגעתי הביתה ראיתי שה hc היקף הראש בשבועה34.2 328.5 mm מתאים לשבועה 37.2

ואילו בשבוע 36.2 היקף הראש 319.mm מתאים לשבועה 35.6 האם הדבר תקין? או שמדובר בעצירה של היקף הראש? איך יתכנו פעריםכאלו תוך כמעט שבועיים? והאם זה אומרשהיקף הראש ילך ויקטןרק? לחזור שוב על המדידה ? הרופא לא אמר כלום תודהמראש על התשובה מודאגת ומחפשת שהיקף הראש יקטן עוד

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל תקין בשבוע 34

הוספת תגובה

• 2 הערכות משקל

ד``ר רון ברדין
    09/11/2017

אלין שלום רב
    טוחחי סטיית מדידות בשליש שלישי מתקדם גדולות יותר משלבים מוקדמים בטח אם נעשים על ידי בודקים שונים . דווקא הבדיקה בשבוע 36 + היא משקפת עובר שמתאים בסך הכל בצורה טובה לשבוע הריון . כך שמהערכה משבוע 36+ אינני רואה מימצא חריג . לגבי חזרה על הבדיקה מרבה בדיקות מרבה תוצאות כך שלא MUST כרגע. לקראת שבוע 40 מציע שתבצעי הערכת משקל ,כל זאתבתאום עם רופא מטפל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואר רחם מקוצר שבוע 22+4
    ויקה
    05/11/2017

שלום

ביום חמישי הייתי בסקירה מאוחרת דרך קופת חולים. שבוע 22 +4
    צוואר הרחם היה 29. הרופא אמר כי הוא מקוצר ואני צריכה להיות במעקב. בינתיים המליץ לי לנוח כמה שיותר ולא להרים את התינוק שלי בן שנה וחודשיים.
    אין לי מצב לא להרים ולטפל בתינוק (במיוחד עכשיו שהוא לא מרגיש טוב ואנחנו עוד נכנסים לחורף). אין לי עזרה איתו
    עד כמה אורך צוואר 29 מסוכן בשבוע 22?
    יש לציין 2 לידות קודמות ילדתי אחד בשבוע 41+ כמה ימים והריון שני ילדתי יום לפני תאריך משוער בזירור בגלל ירידת מים
    (יש לציי כי גם בהריון שני היה חשד לצוואר מקוצר, והייתי במעקב והוא עלה בחזרה. אבל אז היתה לי אופציה לנוח יותר כי לא היה לי ינוק בית אלא ילד שהוא עצמאי)
    אני לחוצה
    תור לרופא רק ביום שלישי הקרוב

אודה למענה

לקביעת תור
    סגירה
    צוואר רחם מקוצר שבוע 22+4

הוספת תגובה

• צוואר מקוצר

פרופ` ישראל מייזנר
    05/11/2017

אורך צוואר נחשב לתקין מעל 2.5 ס"מ. רוב המדידות הן מעל 4 ס"מ, ולכן הרופא המליץ את המלצותיו. אין לי פיתרון לבעיית הרמת הילד, ונכון הוא שלא רצוי לשאת משאות כבדים מידי. אין לי כל אפשרות, ולא רק לי, לחזות את הסיכוי לקיצור הצוואר. רטב הסיכויים שהמצב לא ישתנה כמו בלידות הקודמות. בכל מקרה, רצוי מעקב צמוד והתייעצי על כך עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה. שאלה נוספת

ויקה
    05/11/2017

התינוק שלי שוקל סביבות 9_9.5 קילו. אני רגילה להרים אותו כמובן והיה חולה גם לפני כשלושה שבועות. וגם היה על הידיים.
    השאלה כמה זה מסכן את המצב? האם מעקב שבועי אצל הרופא מספיק?
    ככה היה לי גם בהריון שני והתארך בחזרה לבערך מעל 35 ממ
    האם טיפול בתינוק יכול לגרום להחמרת מצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    05/11/2017

להערכתי, הרמת הילד לא תשנה דבר. אולם, אף אחד מאיתנו אינו נביא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. הוא היה אמש בלילה המון על הידיים. אתה מרגיע אותי

ויקה
    06/11/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של סקירה מוקדמת
    חסויה
    02/11/2017

בת 27 היריון ראשון.
    שקיפות 0.8 שילוב יחד עם בדיקת חלבון עוברי
    יחס של 1:10000 תסמונת דאון
    יחס של 1:10000 טריזומיה 18

כעת לאחר סקירה מוקדמת שבוע 16+3

בדיקה תקינה למעט 2 ממצאים רכים הבאים:

מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב
    CPC בקוטר 4 מ"מ ציסטות דו צדדיות בכורואיד פלקסוס

מה המשמעות הממצאים הנ"ל עבורי?
    מי הסיכוי לעובר בעל תסמונת?
    האם יש מקום למי שפיר?
    מדובר בהיריון ivf לאחר טיפולים ממושכים לכן הרגישות הרבה לגבי מי שפיר
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של סקירה מוקדמת

הוספת תגובה

• מממצאים בסקירה מוקדמת

פרופ` ישראל מייזנר
    02/11/2017

הממצאים שנמצאו בסקירה נקראים ממצאים "רכים" המחשידים לסיכון יתר לתסמונת דאון. נקבע בנייר העמדה של איגוד הגנטיקאים, כי בנוכחות 2 סמנים רכים, קיימת אינדיקציה לביצוע דיקור מי שפיר. לכן, הייתי שוקל ביצוע בדיקה זו, שכן היא היחידה עם משמעות איבחונית של 100% לגבי תסמונת זו. נכון הוא, כי בבדיקת הדם מסוג NIPT ניתן לקבל חיזוי של 99.5% לגבי תסמונת דאון, אך זו בדיקת סקר, המחייבת אימות בדיקור מי שפיר אם הינה פתולוגית. עם כל הרגישות לביצוע דיקור מי שפיר, לא הייתי פוסל אפשרות זו מהיותה הטובה ביותר לאיתור תסמונת דאון ואחרות, מה גם שהסיכון שבה קטן ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לא מסתכלים על מכלול הבדיקות?

חסויה
    03/11/2017

אם כל הבדיקות האחרות תקינות זה לא מפצה על היחס לקבל
    סבירות גבוהה יותר לת.ד?
    אם שאר הבדיקות תקינות והיחס עדיין גבוה מ1:380 מדוע בכל זאת מומלץ דיקור מי שפיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכלול הבדיקות

פרופ` ישראל מייזנר
    03/11/2017

למעט בדיקת מי השפיר, שאר הבדיקות הינן סטיטסטיות, ואינו נותנות חיזוי של 100%. למשל, בדיקת החלבון העוברי (סקר שליש שני) הינה בעלת רגישות סטטיסטית של 65% בלבד! כלומר ב 35% הנותרים, למרות שהתשובה מצוינת, קיים סיכון לתסמונת דאון....לכן הערך המספרי מעל 1:380 הינו נכון לפי מידת הדיוק הסטטיסטי בלבד. מי שרוצה בדיקת ברמת דיוק מקסימלית - רק דיקור מי שפיר, על כל מגבלותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדדים של סקירה שלישית
    טלי
    30/10/2017

שלום רב, ביצעתי סקירה שלישית בשבוע 32+3 ולהלן המדדים:
    BPD 8.31 מתאים לשבוע 33+3
    HC 31.19 מתאים לשבוע 34+6
    AC 28.02 מתאים לשבוע 32+0
    FL 6.59 מתאים לשבוע 34+0
    HL 5.81 מתאים לשבוע 33+4
    Cereb 4.28 מתאים לשבוע 33+4
    BOD 5.34 מתאים לשבוע 33+2
    הערכת משקל 2,100

אני בגובה ממוצע (1.67) ובעלי קצת יותר גבוה מהממוצע (1.87) לשנינו ראשים ממוצעים ולי אפילו יש ראש יחסית קטן. אני קצת מוטרדת מהפער שבין היקף הראש שגדול ביחס לשבוע ההריון להיקף הבטן שעומד כמעט על 3 שבועות. למעשה כל המדדים גדולים מלבד הבטן שהיא המדד היחיד שתואם את גיל ההריון האמיתי. האם יש סיבה לדאגה? אוסיף שחדרי המוח נמצאו תקינים בסקירה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מדדים של סקירה שלישית

הוספת תגובה

• מדדי עובר בשבוע 32

ד``ר רון ברדין
    30/10/2017

טלי שלום
    טווחי סטייה של מדידות ביחס לשבוע הריון בשלבי הריון מתקדמים " ניסבלים" יותר בשליש השלישי . ישנן טבלאות מדידה ביחס לשבוע. היקף הראש אמנם גדול יותר אך בהחלט בתחום התקין לשבוע ההריון שלך כך שאני לא רואה בפער זה מימצא חריג מעורר דאגה
    משקל העובר בסך הכל מתאים לשבוע הריון. אני מציע שעוד כ 3-4 שבועות תחסרי על הערכת גדילה להשוואה. אם יהיו שאלות אז נישמח לענות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדדי העובר

פרופ` ישראל מייזנר
    30/10/2017

הפרש במדדים של עד 3 שבועות במועד בו נבדקת, הינו ממצא שכיח. ככל שגיל ההריון יותר מתקדם, כך המדידות של העובר, פחות מדויקות. לכן, הפרש מדידה כפי שמצאת, בהחלט יכול להיות בטווח הנורמה לגיל ההריון.
    הייתי ממשיך במעקב עוד שבועייים מהבדיקה הקודמת. כל זמן, שהאנטומיה המוחית תקינה, איני מצפה לבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מעקב

טלי
    05/11/2017

היי, על פי עצתכם ובהתאם להוראות הרופא אכן נשלחתי למעקב גדילה בשבוע 35+0 ואלו התוצאות שהתקבלו:
    BPD 8.93 מתאים לשבוע 36+4
    HC 33.3 מתאים לשבוע 37+5
    AC 33.7 מתאים לשבוע 37+1
    FL 7.40 מתאים לשבוע 37+5
    הערכת משקל נכון למועד הבדיקה היתה 3,150

אז כמו שניתן לראות היקף הראש ממשיך להיות בהפרש של כ-3 שבועות ממועד הבדיקה אבל עושה רושם שכל המדדים מקדימים בלמעלה משבועיים וגיל ההריון לפי אולטרסאונד הוא 37.5 (אני בטוחה שגיל ההריון ה"אמיתי" הוא 35+0 כי עשיתי מעקב זקיקים בעת הכניסה להריון).

האם זה אומר שהבדיקה תקינה והעובר פשוט גדול?

תודה,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר גדול

פרופ` ישראל מייזנר
    05/11/2017

אכן, כך זה נראה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבירות להריון שני תקין
    מאירה
    29/10/2017

שלום רב
    לפני שבוע הגעתי לבדיקה ראשונה, לפי תאריך וסת שבוע 6 פלוס 3 ולפי בדיקה נמצא עובר ללא דופק התואם לשבוע 5 פלוס 6 ימים
    היום הגעתי לבדיקה נוספת על מנת לראות האם יש דופק והרופאה אמרה שלפי הבדיקה העובר לא התפתח ועדיין תואם לשבוע 5 פלוס 6 ולכן יש להפסיק את ההיריון.
    זהו היריון ראשון שלי ואני ובעלי לקחנו את זה קשה. מה הסבירות שההריון הבא יהיה תקין? האם יש צורך בבדיקות נוספות למעט סקר גנטי (שיצא תקין והתבצע לפני ההיריון)
    תודה מראש
    מאירה

לקביעת תור
    סגירה
    סבירות להריון שני תקין

הוספת תגובה

• הריון צעיר

ד``ר רון ברדין
    29/10/2017

מאירה שלום
    לפחות על פי התירוא שנתת הרושם הוא שהתפתחות לא תקינה אם כי אין כמו מראה עיניים ואני מניח שהרופא שלך התרשמה שלא תקין אם כך ציינה
    שכיחות הפלה איננה נדירה כלל ובטח שבהריון 1 לא נהוג לבצע בירורים מיוחדים
    מקווה שתתאוששו מהר ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם שליש ראשון
    לירון
    27/10/2017

היי ביצעתי בדיקת דם של שליש ראשון
    ויצא לי 1:20 השאלה שלי היא האם דלקת בצוואר הרחם עלול להוביל לתוצאה כזאת או שאין קשר
    ובתחילת ההריון היה לי המטומה אולי כל אלה גרמו לתוצאה כזאת גרועה או שזה לא קשור אשמח לתשובה תודה ושבת שלום

הוספת תגובה

• בדיקת שליש 1

ד``ר רון ברדין
    27/10/2017

לירון שלום רב
    רמות המרכיבים הניבדקים בדם מושפעות ממספר גורמים ( עישון,השמנה ועוד). בשליש הראשון הערכים מתייחסים ל PAPP-A ול בטא HCG ולכן רק ערך סטטיסטי לא מלמד .
    אני מציע שבכל מיקרה תבצעי יעוץ גנטי לדון בתוצאות ומשמעותם זאת בתאום עם רופא מטפל שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילת עובר לא תקינה
    שני
    24/10/2017

אני בת 33 שבוע 32 +2 , ביצעתי בדיקת גדילת עובר והבנתי מהטכנאית שהבדיקה לא תקינה אשמח להתייחסותך והאם יש צורך בבדיקה מכוונת מוח:
    BPD: 87.8
    OFD: 110.6
    HC:318.4
    AC:285.8
    FERMUR: 60
    יחסים:
    HC/AC: 1.11
    AC/FEMUR:4.76
    BPD/FEMUR:1.46
    גם עצם הירך קטנה ביותר משבוע וגם ראש העובר גדול ביותר משלושה שבועות... בסקירה היה פער של שבוע פחות בעצם הירך וכמעט שבועיים בראש. בעלי 1.82 עם ראש יחסית גדול(לדעתי) אני 1.57 עם ראש ממוצע ביתי בת 3 גבוהה גם כן כמו בעלי וכל המדדים שלה היו תקינים כעוברית בלי פערים קיצוניים.
    אודה לתשובתך,
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    גדילת עובר לא תקינה

הוספת תגובה

• הפער בהיקף הראש בסקירה היה שבועיים יותר

שני
    24/10/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור תוצאות אולטרסאונד הריון צעיר
    US של אשתי
    24/10/2017

היי, אשתי שבוע 9 לפי ו.א אבל שבוע 7 לפי בדיקות ביוץ אחרי שימוש באיקקלומין. שבוע שעבר בבדיקה אצל הרופא נשים שלה נצפה דופק איטי והרופא הפנה אותה לבדיקה נוספת במכון אולטרסאונד וזה התוצאות

שקי הריון 1
    עוברים 1
    שק הריון תוך רחמי הודגם
    גודל שק הריון 40x22 מ"מ ממוצע 31 מתאים לשבוע 8
    שק חלמון הודגם
    הד עוברי הודגם

שחלה ימנית - נצפתה ממצא שיכון להתאים לגופים צהוב 19 מי
    שחלה שמאלית - נצפתה ב.מ.פ

דופק - לא הודגם
    CRL- 4.8 ממ מתאים לשבוע 6 ויום אחד

מה אפשר להסיק מכך כזה?

הוספת תגובה

• הריון צעיר

ד``ר רון ברדין
    24/10/2017

היי
    לרוב בשבועות גבוליים כאלה בהם מופיע דופק לראשונה סביב שבוע 6 אין מנוס מלהמתין . לא מתקבלות החלטות קריטיות בדרכ בשבוע צעיר זה. תחזרו על הבדיקה עוד 7-10 ימים . אם ללא דופק אז מבטא התפתחות לא תקינה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן עובר קטנה בשבועיים וחצי
    שירה
    17/10/2017

שלום רב ד"ר, בת 39 הריון ivf ראשון. מהלך הריון תקין: שקיפות, סקירות,מי שפיר וציפ גנטי- הכל תקין. משבוע 24+5 נמצאת במעקב הריון בסיכון בבי"ח ( כולל אשפוזים) ערב צוואר מקוצר. כרגע בשמירת הריון . כיום שבוע 33+2. מהמעקב הקודם שעשיתי התגלה בטן עובר קטנה לגיל ההריון: להלן הנתונים מהמעקב הקודם: גיל הריון לפי וסת 31+2: bpd -7.21 מתאים לשבוע 29 Hc-27.6 מתאים לשבוע 30+1 Ac-24.47 מתאים לשבוע 28+5 Fl- 6.24מתאים לשבוע 32+2 Hc/ac 1.13 מתאים לשבוע 28+5 מעקב נוכחי 17/10 Bpd- 7.75 מתאים לשבוע 31+1 Hc-28.8- מתאים לשבוע 31+5 Ac- 26.63 מתאים לשבוע 30+5 Fl-6.32 מתאים לשבוע 32+5 Hc/ac- 1.08 מתאים לשבוע 31+0 האם יש סיבה לדאגה בשל היקף הבטן הקטן? משקל העובר לפי ac, fl 1827 קג אחוזון 36 ואילו ע"פ דולברג אחוזון 19. זרימות דם בעורקי הטבור s/d-3.1 גיל הריון ממוצע לפי אולטרסאונד 31+3 אציין שזהו הריון מתרומת ביצית. האם ישסיבה לדאגה מהיקף הבטן? מה צריך להיות הצעד הבא? והאם תוכל לתת דוגמה למחלות עובריות שיכולות להביא למצב זה? תודנ מראש

הוספת תגובה

• גדילת העובר

ד``ר רון ברדין
    17/10/2017

שירה שלום
    הקיף הבטן אמנם קטן בשבועיים אך נימצא מעל אחוזון 3 לשבוע הריון שהוא האחוזון שמגדירים היאטה בגדילת העובר. בטן העובר שלך גדלה בהשוואה לבדיקה קודמת והערכת המשקל אף היא בתחום התקין. חוץ מיזה היקף הראש אף הוא קטן לשבוע הריון ובתחום התקין. לכן אינני רואה סיבה לפירוט מחלות עובריות בנתונים שהעובר עם מדדים בתחום התקין. המלצתי שתחזרי על הערכת גדילה בעוד כשבועיים בתאום עם רופא/מרפאה מטפלת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן עובר קטנה בשבועיים וחצי

שירה
    17/10/2017

מודה לך מאוד, הרגעת אותי!! תבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה