מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירת מערכות שבוע 16+5אלה20/01/2018
שלום רב, בוצעה אתמול סקירת מערכות בקופה בשבוע 16+5 על פי הנתונים כל המדדים תקינים והודגמו עובר מתאים לשבוע 16+2 משקל 154, אך בסוף הרופא אמר שצרבלום קטן מאחוזון שלוש מדידה 1.32 וכי התרשם שיש נסיגה בסנטר וכך רשם “ לציין התרשמות מרטרוגנטיה ולשון צניחה ,קושי באבחון שלמות החיך לא ניתן לשלול פייר רובין . נשלחתי לסקירה מכוונת שעוד לא נקבעה . מה עושים במצב כזה ? ביקשתי לראות בתלת מימד אך לא ענה כי אי אפשר לראות מאחר והראש של העובר שוכב מתחת לשליה; והאם יש מקום לטעות בבקשה לחוצה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת
ד``ר רון ברדין20/01/2018אלה שלום רב
גם אם יש מקום לטעות לא ניתן לענות תשובה מיקצועית ללא ללא בדיקה . אם ייותרו שאלות אחרי הסקירה המכונת נישמח להתייחס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מוקדמת המשך
אלה20/01/2018תודה רבה על המענה המהיר :-) כמובן שניעזר במכוונת רק שאלה נוספת אם הכל יהיה טוב ועדיין תהיה התסמונת פייר המדוברת האם זה עובר שאפשר ללדת וזה יהיה אסתטי בלבד? ברשת אין הרבה מידע לגבי זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה של פתוחים המעיספיר19/01/2018
שלום,
אני נמצאת בשבוע 33. ביצעתי שיקרת מערכו שלישית בשבוע 32.4 והממצאים היו: מבנה תקין של המחשב והכליות. הודגמה הרחבה של פתוחים המעי עד 10 מ"מ - יותר מאחוזון 95 לשבוע זה.
הומלץ על המשך מעקב במרפאת סיכון הריון.
הם ממצא מצריך בנוסף יעוץ גנטי? האם יכול להיות קשר להפרעה כרומוזומלית או מחלה אחרת?
יש לציין שהסקירות עד כה היו תקינות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לפתולי המעי
ספיר19/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לפתולי המעי
ספיר19/01/2018.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתולי מעי
ד``ר רון ברדין19/01/2018שלום ספיר
ההתייחסות מאוד מוגבלת בלי רואים את התמונות/הבדיקה . לא פעם גם אם לא עונה בדיוק על הגדרות הרחבה התרשמות סובייקטיבית של בודק יכולה להיות נכונה. את מוזמנת לבצע הערכה במסגרת יחידת אולטרהסאונד בבית חולים( בילינסון לדוגמא או כל יחידה אחרת ) כי בדיקה מכוונת בשאלה של הרחבת מעי מתייחסת גם לשאר מערכת העיכול, לכמות מי שפיר ועוד. בהתאםייתכן ויהיה צורך למרות שבוע הריון מתקדם לשקול את הייעוץ הגנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מכוונת רביעית - היעדר קורפוס קולוסוםאור זוהר13/01/2018
שלום רב, אחרי 4 סקירות שבכולן נמצאו ממצאים חריגים כמו חדרי מוח מורחבים (שבסקירה האחרונה כבר לא נראו) ציסטות צוואריות שנעלמו, עובר קטן ועצמות קצרות בסקירה האחרונה לא נמצא החלק של הקורפוס קולוסום. אני בשבוע 28 ומתלבטים אם להמשיך ל mri שנקבע לעוד שבועיים ולעשות בדיקת אקסום שכנראה לא תראה כלום או להחליט כבר את ההחלטה... האם בדיקת ה mri יכולה להראות משהו אחר? את עניין העצמות ניתן אולי להסביר בכך שגם אני וגם בעלי נמוכים
אשמח למענה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר קורפוס קלוסום
פרופ` ישראל מייזנר14/01/2018אני מניח שקיבלתם מספיק הסברים על משמעות העדר הקורפוס קלוסום. אני מניח שהתלבטותכם קשורה באופציה של הפסקת הריון, עמה אתם צריכים להיות שלמים לחלוטין. אם ה MRI יעזור לכם לקבל החלטה מושכלת - שבועיים של המתנה לא ישנו דבר, ובצעו את הבדיקה. חשוב לזהות ב MRI פתולוגיות נוספות במוח במידה ואלו קיימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות שבוע כמעט 39אחת04/01/2018
שבוע 38 + 5
עצם ירך 68.2 ממ מתאים לשבוע 34+5
עצם זרוע 61.1 ממ מתאים לשבוע 35+2
אשמח לדעת. מה האחוזונים של הערכים הללו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך עמצות ארוכות
ד``ר רון ברדין04/01/2018היי
2 העצמות מעל אחוזון 5 לגיל הריון
( אחוזון 5 ל ירך לשבוע 38 הוא 67 ממ ואחוזון 5 לזרוע 59 ממ )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
אחת05/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן המטומה וביצוע מי שפיריעל03/01/2018
שלום, אני בת 34 בקרוב, בשבוע 15. הריון תקין לפני 3 שנים והפלה מוקדמת לפני שנה. מטופלת בקלקסן בגלל פקטור 2 הומוזיגוטית (גילו רק עכשיו, לפני הכניסה להריון הנוכחי). משבוע 9 המטומה שכנראה כבר נספגה. האם עליי לוודא נעלמה לגמרי טרם הדיקור? או תוך כדי הדיקור יבדקו? אינני רוצה לסכן את ההריון. תודה רבה נטע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
פרופ` ישראל מייזנר03/01/2018רצוי לוודא שההמטומה נעלמה בבדיקת אולטראסאונד מס' ימים טרם הדיקור. כמו כן, לא לשכוח להפסיקת את הקלקסן 24 ש' טרם הדיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן המטומה וביצוע מי שפיר
יעל10/01/2018תודה רבה. תוכל בבקשה להבהיר מה הסיכוי להפלות בעקבות מי שפיר.. 1:300 או 1:800? קיבלתי כל מיני מספרים מרופאים שונים. מתלבטת מאד כי סקר שליש 1 1:10000 ואין ממצאים בסקירה. בת 33.5 בכניסה להריון. לבן שלי בסוף הריון עצמות ירך לא ככ התארכו אבל זה המבנה שלו ושל אבא שלו. דעתך אם לבצע..? תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר10/01/2018כיום האינדיקציה העיקרית לדיקור מי שפיר היא הצ'יפ הגנטי. סטטיסטית, מתברר כי הסיכון לכל אישה בהרין, ללא קשר לגילה לבעיה בצ'יפ הינו 1%, כלומר 1:100. לכן דיקור מי שפיר הינו בדיקה מומלצת לשלילת הבעיות המתגלות בצ'יפ הגנטי! העובדה שכל בדיקותייך תקינות, אינה ערובה לכך שבצ'יפ לא תתכן בעייה משמעותית לעובר. לכן, לפחות עבורי, דיקור מי שפיר הינו ב דיקה משמעותית ביותר.
הסיכון להפלה בדיקור, קטן מהמספרים שנקבת. בידיים מנוסות, הסיכון קטן בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי - AFP 2.16סיון31/12/2017
בת 37.7 , שבוע 18, הריון שני.
עברתי שקיפות עורפית תקינה - 1.7 מ"מ.
סקירת מערכות מוקדמת תקינה.
תוצאות חלבון עוברי :
PAPP-A - 1.96 MOM
AFP - 2.16 MOM (ערך נורמה - עד 2MOM)
HCG - 0.9 MOM
uE3 - 0.91mom
NT - 1.42 MOM
הסיכון לדאון - לפי הגיל והבדיקות - 1:10000
לפי הגיל בלבד - 1:210
אמורה לעבור השבוע דיקור מי שפיר (בגלל גיל). האם יש צורך בשלב זה לגשת לייעוץ גנטי. מה המשמעות של התוצאה החריגה?, ראיתי שבחלק מהמכונים הגבול העליון הוא 2.5 ולא 2. תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ` ישראל מייזנר31/12/2017ברוב מדינות העולם, ערך של 2.16 נחשב לתקין. בארץ, משום מה הורד הרף. בכל מקרה, חלבון עוברי גבוה יכול להחשיד למומים פתוחים בגוף העובר, בעיקר במע' העצבים. לכן, יש מקום לסקירה מורחבת אצל מומחה בתחום ההדמיה. כיון שסקירת המערכות הייתה תקינה, והערך של החלבון העוברי נמוך יחסית, הסיכוןי למום פתוח בעובר קטן ביותר. בכל מקרה, בבדיקת מי השפיר, נבדק גם החלבון העוברי, ותקינותו, תרגיע אותך גם כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של אכונדרופלזיה או היפוכונדרופלזיהמיכל28/12/2017
בנוגע לאבחנה של אכונדרופלזיה או היפוכונדרופלזיה, האם ניתן לבדוק תינוק בן חודש את התסמונות הנ"ל על ידי בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכונדרופלזיה/היפוכונדרופלזיה
פרופ` ישראל מייזנר28/12/2017בהחלט. ניתו לבדוק את הגן FGFR3 האחראי לתסמונות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומי נותן הפנייה לבדיקת דם זו
מיכל29/12/2017רופא ילדים או חייב גנטיקאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2017בדרך כלל יועץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזון של עצם ירך ועצם הזרוענטע21/12/2017
שלום רב לצערי אני לא מוצאת נתונים של אחוזנים לגבי מדידת העצמות הארוכות של העובר
שבוע 36+5
עצם ירך 63.8 מ"מ מתאים לשבוע 32+6
עצם זרוע 56.8 מ"מ מתאים לשבוע 33+1
אשמח לגבי מידע לאיזה אחוזונים מתאים עצם הירך והזרוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמות ארוכות
ד``ר רון ברדין21/12/2017היי נטע
שתי העצמות בגבול אחוזון 5 לשבוע הריון
הירך מעט מתחת והזרוע מעט מעל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר בעקבות תבחין משולשפרופ` ישראל מייזנר12/12/2017
שלום יש לי בעיה שאני לא יודעת מה לעשות כי אין לי שקט עברתי מי שפיר בעקבות תבחין משולש שיצא 1:76 לתסמונת דאון לא היו מומים בסקירת מערכות אצל פרופסור מלינגר שקיפות עורפית 1.5 בדיקת מי השפיר והפיש ל5 כרומוזמים יצאו תקינים הבעיה היא שעשיתי גם ציפ גנטי ובציפ גנטי נמצאו ממצאים חריגים של חסר של 10 mb בכרומוזום 5 ועודף 12 mb בכרומוזום 6 עשו שוב קריוטייפ גם בכרומוזמים מוגדלים שאפשר למצוא גם חסרים של 5mb אבל לא מצאו עכשיו אני בדילמה אם לסיים את ההריון או לא אני בהריון ראשון לאחר 7 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי
ד``ר רון ברדין12/12/2017שרית
סוגיית התלבטותך מובנת והיא לדיון וייעוץ עם גנטיקאי. אני מציע שתפני בהקדם לייעוץ כזה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לנו יועצת גנטית בוולפסון השאלה אם באמת יש כאן מה לבדוק
שרית12/12/2017הפחד שלנו שיותר מידי ממהרים לקבוע הפלה כי חסרים גדולים מידי בשבל שלא יראו בקריוטיפ הגדול והקטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם מקוצר בשבוע 28ויקה10/12/2017
שלום
בשבוע 24 אחרי סקירה מו
אוחרת התגלה צוואר מקוצר ל 29. הרופא המליץ על מעקב.
אחרי שבוע הצוואר היה 33 מ"מ
בשבוע 27 שוב התקצר ל 29 ממ ויש גם פתיחה פנימית בתעלה שכחתי את המושג הרפואי שמגיע ל 15 ממ
היום בבוקר הצוואר היה כבר 21 עם םתיחה פנימית 18-19 וצוואר רחם סגור חיצונית ואין צירים
שלחו למיון נשים
שם חיברו למוניטור שהיה תקין. צוואר היה שם פעם 30 ממ פעם 26 ממ
שחררו הביתה עם מנוחה וללכת לרוםא שלי להמשך טיפול
שאלה שלי כזו - כמה אני נמצאת בסכנה ללידה מוקדמת בנתונים אלו?
2 לידות קודמות היו בשבוע כמעט 42 ושבוע 40. לא היו בעיות כאלה
אני כרגע לא ממש יודעת איך להתנהל. האם חהיות כל היום בשכיבה? מה זה מנוחה בעצם?
גילו גם שיליה נמוכה שקרוב לצוואר הרחם.
מה הטיםול המקובל במקרים אלו? רופא נשים שלי לא נמצא השבוע ואני לא יודעת באם לגשת לרופא אחר ושוב לקחת סיכון שאולי לא אקבל תשובות סוםיות לטיפול מתאים?
תודה ואשמח לדעתכם - האם אני צרחכה לבקש נרות לחעזוק צוואר רחם? או טיםול אחר שמקובל לתת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך תעלת צוואר הרחם
ד``ר רון ברדין10/12/2017שלום ויקה.
בצעת מספר בדיקות בפרק זמן קצר כך שקשה להתייחס במדויק. אין לך היסטוריה של לידות מוקדמות כך שמקטין הסיכון ללידה מוקדמת. אורך תעלת צוואר הרחם 27 ממ תקין.
מאחר ובפורום זה אנחנו מתמקדים באולטרהסאונד ואיננו נוהגים לתת המלצות הקשורות בהתנהלות בהריון לא כאן המקום אלא מומלץ שתפני במסודר לרופא מטפל. לגבי השלייה היא נמוכה ויש בהחלט סיכוי שעם התקדמות ההריון וגדילת הרחם השלייה תתרחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור ערכי סקירה מאוחרתנוי09/12/2017
שלום רב
ערכתי סקירה מאוחרת שבוע 22
Bpd - 46 מ״מ
Hc - 191 מ״מ
Ab.cir - 165 מ״מ
Fl - 37 מ״מ
הערכת משקל 433 גרם
בהערות רשום נצפו קורפוס קולסום וורמיס
ביקש לציין bpd תואם שבוע 20, 66% ci. רושם לודליקוצפלי
מציינת כי ערכנו באופן יזום שלי בדיקת מי שפיר צ׳יפ גנטי אשר יצאו תקינים
האם יש מקום לדאגה לאור הממצאים והפניית הרופא להמשך בירור? (Bpd נמוך)
מודה על התייחוסתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPD ומשמעותו
ד``ר רון ברדין10/12/2017ה BPD הוא למעשה הקוטר בין הרקות. כשקצר לשבוע לעיתים מתבטא בראש מאורך סיבות שונות לרוב בעיקר בשבועות מתקדמים יותר קשור בתנוחת העובר( מצג עכוז) או עם מיעוט מי שפיר. לעיתים מבטא מראה של אחד מבני הזוג שגם לו מבנה ראש מאורך
בכל מיקרה כחלק מהערכה מומלץ לבצע בדיקת אולטרהסאונד מכוונת לסקירת מבנה הגולגולת .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין סקירה מכוונת לשלד לבין סקירת עצמותאחת08/12/2017
שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין סקירה מכוונת לשלד לבין סקירת עצמות ארוכות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מכוונת לשלד/לעצמות
ד``ר רון ברדין10/12/2017שלום
לא ברורה לי הסיבה לסקירה המכוונת לשלד אבל סקירת עצמות ארוכות היא חלק מסקירה מכוונת לשלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייה - שבוע 24רעות30/11/2017
שלום רב,
בסקירה מורחבת שערכתי בשבוע 24 בדיוק (הריון בהזרעה, כך שהיום מדויק) התקבלו הערכים הבאים:
BPD – 24+6
OFD – 25+2
HC – 24+6
AC – 26+3
AC/HC – 1.03
FL – 23+5
HL – 25+4
CEREB – 25+1
ממוצע גיל ההריון 25+1
הערכת משקל העובר 818 גר' (FL, AC)
הערכת משקל העובר 788 גר' (BPD, HC, FL, AC)
יש לציין שמבחינת הרופא הכל בסדר, הוא לא ציין בפנינו שיש משהו חריג.
אבל האם הנתונים (בייחוד HC/AC) לא חורגים מהנורמה?
האם צריך לעשות מעקב בעקבות ערכים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 24
פרופ` ישראל מייזנר30/11/2017בסך הכל ממדי העובר מרמזים אולי על עובר מעט גדול, ובדיקת העמסת הסוכר תגלה אם יש חשש לסוכרת הריונית. יש לעקוב אחר גדילת העובר באולטראסאונד חוזר לאחר 3 שבועות לערך. אם הגדילה נשמרת, לא צריכה להיות בעיה, ורק לעקוב אחר הגדילה לפי הנחיות הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מה הכוונה לאם הגדילה נשמרת?
רעות30/11/2017האם בבדיקה הבאה צריך לצפות שיהיה אותו פער בימים או פער גדול יותר? (כבר מהשקיפות הוא היה גדול ביום ובסקירה הראשונה ב4 ימים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת העובר
פרופ` ישראל מייזנר01/12/2017מצפים לראות שפוטנציאל הגדילה של העובר שמור, כלומר הוא גדל פחות או יותר על אותן העקומות: עברו X שבועות, וגדל ב-X שבועות כמצופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי 2מעיין29/11/2017
לאחר ביקור אצל רופא הנשים שלי ובדיקה של תוצאות הבדיקה אמר לי כי הסיכון לגילוי תסמונת כרומוזומלית גנטית שתתגלה בבדיקה של מי שפיר עם צ'יפ גנטי הוא 1:128, לא הצלחתי להבין אם התוצאה תקינה או שלא ומה היא אומרת בפועל? הרופא פשוט הלחיץ ואמר אני לא יכול להגיד לך אם לעשות את בדיקת מי השפיר עם הצ'יפ הגנטי אבל היית רוצה לקחת אחראיות על העובר שמשהו יתגלה בסוף ותהיי אחת מתוך 128 במידה ולא תעשי את הבדיקה...
רוצה להבין את משמעות תוצאות הבדיקה לעומק ואם המשמעות היא שאני צריכה לעשות את הבדיקה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ` ישראל מייזנר29/11/2017קשה לראות מהצילום את הכתוב, אך אם הבנתי נכון, הסיכון לבעיה שתתגלה בצ'יפ הגנטי הוא 1:128. זהו סיכון גבוה מהסיכון לתסמונת דאון, ומסף הסיכון לדאון שהוא 1:380, לפי משרד הבריאות. כלומר הסיכון לבעיה בצ'יפ גבוה יותר, ויתכן שהרופא רמז לך שכדאי לשקול דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא לא בטוח מהו מין העובר שבוע 14.6דניאל26/11/2017
האם ניתן לראות בתמונה את מין העובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר
ד``ר רון ברדין26/11/2017היי דניאל
גם אם ניתן לשער את מין העובר מהתמונה מאחר ובטוחני שתעדיפי תשובה ברורה ומוחלטת ולא השערה ראוי שהתשובה תינתן לך לך בבדיקה ולא בתמונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)