פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהוי עובר בשבוע 16+4
    חן
    17/06/2018

האם קביעת מין העובר בשבוע 16+4 הוא סופי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי עובר בשבוע 16+4

הוספת תגובה

• מין העובר

ד``ר רון ברדין
    17/06/2018

חן היי
    עקרונית מין העובר ניתן לדעת בכמעט 100% של ודאות בשבוע שציינת . אם יש בעייה בהתפתחות מין העובר אז לעיתים נדירות לא ברור בסקירה המוקדמת מה מין העובר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי דואגת שאלה
    אנונימית
    15/06/2018

בת 27 אחרי ivf החזירו לי בלסטו' יום 6. בבדיקת חלבון עוברי הAfp יצא לי גבוה מהנורמה 2.06 אחרי ששקיפות ןסקירה מוקדמת יצאו תקינות. אני דואגת מאוד והשאלה שלי היא כזאת : הרופא כל הזמן אומר שהעובר שלי גדול לגיל ההריון (לא קריטי אבל גדול) האם זה שהוא גדול ביחס לגיל ההריון יכול להשפיע על התוצאה הגבוהה שיצאה לי בחלבון העוברי? יכול להיות שהחישוב נעשה לפי גיל ההריון אבל בפועל העובר שלי גדול...

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי דואגת שאלה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי מעט מעל התקין

ד``ר רון ברדין
    17/06/2018

היי
    תוצאת החלבון עבורי היא מעט מעל תחום התקין - גבולית
    מאוד ובטח שלא סיבה ללחץ כשסקירת מערכות תקינה
    מקובל שגבול הוא 2 MOM מעבר לו ממליצים ביצוע סקירה מכוונת במיקרה שלך כאמור גבולי
    אז אני מציע שתבצעי סקירה כזו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי העובר שבוע 12.4
    ציפי
    14/06/2018

הייתי אצל הרופא היום שבדק באולטרסאונד ולא אמר את המין האם יש ספק במין זכר?

מחכה מאד לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מי העובר שבוע 12.4

הוספת תגובה

• מין העובר בשבוע 12+

ד``ר רון ברדין
    16/06/2018

היי ציפי
    מין העובר בשבועות אלה ודאי ולעיתים מטעה כך שטוב עשה הבודק שלא היה בטוח והעדיף לא לומר לך
    קחי נשימה עמוקה עד לסקירה המוקדמת .שם כבר ניתן לומר את מין העובר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר קטן בשבוע 27
    ליאת
    14/06/2018

שלום ד״ר רון,
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
    אני מטופלת בחו״ל, בת 37, הפלה אחת בעבר והריון שעד כה נראה תקין. (לא נצפו ממצאים בסקירה מוקדמת ומאוחרת ובדיקת ניפט חזרה עם סיכון נמוך ל שלושת התסמונות).
    במעקב גדילה נראה שהעוברית קטנה מאוד. היקפי האיברים שנבדקו מתאימים כל אחד לאחוזון אחר. האם זה סביר?
    אשמח לשמוע את דעתך עקב הממצאים ומה המלצתך למעקב מכאן.
    שבוע 27+4
    הערכת משקל 952 גר
    Bpd 62 ממ
    Hc 237 ממ
    Ac 226 ממ
    Femoral length 49 ממ

תפקוד השלייה נראה תקין.
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עובר קטן בשבוע 27

הוספת תגובה

• מדדי גדילת עובר

ד``ר רון ברדין
    16/06/2018

ליאת היי
    מדדי העובר שציינת נימצאים בתחום התקין לשבוע הריון . חסר בנתונייך מה הערכת המשקל שזה פרמטר להתייחסות בגדילת עובר. לכן בשלב זה הייתי מציע שתבצעי הערכת גדילה כ 3 שבועות מבדיקה קודמת שמטרתה לראות גדילה עיקבית ושלא ניפתח פער . אשמח להתייחס עם נתוני הערכת המשקל הבאה בהשוואה.
    בהצלחנ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל

ליאת
    17/06/2018

המון תודה!
    הערכת המשקל 952.
    מבינה שהיא קטנה מה שהלחיץ אותי הוא היקף הראש שנראה קטן מאוד (מתאים לשבוע קטן יותר מהיקף הבטן).
    המון המון תודה לך!
    האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל

ד``ר רון ברדין
    17/06/2018

ליאת!
    א. הערכת המשקל תקינה בהחלט לשבוע!
    ב. היקף הראש בתחום התקין. המדד היותר קטן הוא ה BPD שזה הקוטר שבין הרקות יתכן ועל רקע תנוחה( מצג עכוז ) ייתכן ומי מכם יש ראש" צר" לכן הצעתי שתבצעי הערכת משקל נוספת עוד כ 3 שבועות שתהייה השוואה להערכת הגדילה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

ליאת
    17/06/2018

המון תודה לך ד״ר.
    אבצע סריקה נוספת ואשמח לעדכן.
    החזרת לי את האוויר לנשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי מעט גבוה
    ליאת
    02/06/2018

שלום
    שבוע 19. שקיפות עורפית ובדיקת דם לחלבון עוברי-תקינים! סקירה מוקדמת תקינה!
    בצעתי דיקור מי שפיר בשבוע 18 לאחר כשבוע התקשרה אלי היועצת הגנטית ואמרה כי הערך של חלבון העוברי במי השפיר מעט גבוה, 3.9mon, והמליצה לי לבצע סקירת מערכות מכוונת .
    אני מאוד בלחץ, האם יש ממה לחשוש? איך יתכן שכל הבדיקות עד כה תקינות ודברי השפיר החלבון העוברי יצא מעט גבוה?

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי מעט גבוה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי גבוה במי השפיר

ד``ר רון ברדין
    02/06/2018

ליאת היי
    לחלבון עוברי גבוה מהגדרת הערך המקסימלי משמעויות שונות. לפני כן חשוב לודא שאכן גיל הריון תואם למחושב על פי וסת אחרונה , מה ערכי החלבון העוברי בדם כפי שניבדק אצלך. כאשר סקירת מערכות מוקדמת תקינה סבירות למומים אופייניים לא גבוה וגם הערך הנקוב שציינת לא גבוה במיוחד. עם זאת חשובה הבדיקה המכוונת בכל זאת לאותן מערכות רלוונטיות בעובר. ישנם גם מצבים בהם ערך החלבון מעט גבוה ללא סיבה מוגדרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים זהים שקיפות מעובה
    שרי
    31/05/2018

בת 29 הריון שני כרגע שלא תוכנן. בבית יש ילדה בת 10 חודשים שנולדה בהריון ולידה תקינים. כרגע אני שבוע 24 הריון תאומים מונו בי שלייה אחת. אני כמובן נמצאת במעקב במרפאה להריון בסיכון. עד כה מהלך הריון תקין. בשקיפות עורפית נמדדה לאחת התאומות שקיפות של 2.1 והשנייה 1.3. השקלול של התאומה הראשונה יצא מעט גבוה 1:300 . לא ביצעתי דיקור. מה שכן עשיתי זה בדיקת verify שיצאה תקינה. חלבון עוברי תקין. 2 סקירות מוקדמת ומאוחרת תקינות לגמרי אצל דוקטור ינון חזן. אקו לב עובר - תקין. אני פשוט לא מבינה. אם עשיתי חוץ מדיקור כל מה שניתן, וככל הנראה לא מדובר בתסמונת דאון לדעת הרופאים, אז מאיפה בכל זאת באה השקיפות המעט מעובה הזו ? הרי זה לא סתם !. נשלחתי בכל מקרה לייעוץ גנטי שיש תור רק שבוע הבא ואולם הרופא מטפל שלי חושב שלא יפנו אותי לביצוע דיקור על סמך הנתונים. מה עוד עלי לעשות?
    תודה על זמנך.

הוספת תגובה

• תאומים

ד``ר רון ברדין
    02/06/2018

שרי שלום
    על פי הפירוט לעיל ניראה שאת במעקב מאוד מסודר של ההריון. בנוכחות סקירות תקינות ו VERIFY תקין בשילוב עם ערך ה 2.1 מ"מ שקיפוץ לאחד העוברים( אבסולוטית זה בתחום התקין) לא ניראה שיש צורך בפעולות נוספות . בכל מיקרה בצעי הייעוץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא ההיפואקוגני צלול 30*24 מ"מ
    צביה
    30/05/2018

הריון רביעי,ניגשתי בעקבות דימום
    בבדיקות נרשמו תוצאות כגון :
    שיחה ימנית
    נצפתה בתוכה ממצא היכול להתאים לגופים צהוב במימדים:
    בתוכה ממצא ההיפואקוגני צלול 30*24 מ"מ.

שילה שמאלית
    נצפתה ב.מ.פ

הקפידו אותי בדחיפות לרופא תורן בעקבות תוצאות הבדיקת אולטרסאונד.
    אשמח לדעת בבקשה מה זה יכול להיות ועל מה הלחץ.
    לי הסתנן מהדימום הזה שהתחזק כהפלה טבעית .
    את זה הבנתי במעמד הבדיקה ובהמשך השבוע בעקבות התכווצויות ודימום מתגבר.
    הפלה שניה 2 הריונות קודמים תקינים.

הוספת תגובה

• החזר צלול

ד``ר רון ברדין
    30/05/2018

צביה היי
    מהתאור שכתבת ניראה שמדובר במבנה תקין שאמור לחלוף ואינני רואה מקום לדאגה . בצעי ביקורת בתאום עם רופא מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת חלבון עוברי חריגה
    אלונה בר
    27/05/2018

שלום,
    אני כיום בשבוע 22 + 3
    בבדיקת חלבון עוברי שבוצעה בשבוע 17, הערך של החלבון העוברי עצמו AFP יצא מעט גבוה - 2.1. יתר הפרמטרים תקינים.
    בבדיקת סקר מערכות שביצעתי היום, לא נמצא שום דבר שיכול להסביר את התוצאה החריגה של החלבון.
    מה יכול להיות ההסבר? האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות, אם כן איזה? שקיפות וסקירה מוקדמת - תקינים

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת חלבון עוברי חריגה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי מעט מעל התקין

ד``ר רון ברדין
    27/05/2018

אלונה היי
    תוצאת החלבון העוברי שקיבלת גבולית מאוד וליתר דיוק מעט מעל הגדרות הנורמה. ככלל, ההתיחסות לערכים גבוהים של חלבון עוברי ( גבוהים משמעותית) הם באסוציאציה למומים " פתוחים " במערכות שונות. מאחר וביצעת 2 סקירות תקינות בנוכחות ערך גבולי זה אינני מוצא סיבה לדאגה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית שבוע 12+2
    דניאלה
    22/05/2018

האם רואים אם זה בן או בת פליזזז??

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית שבוע 12+2

הוספת תגובה

• מין העובר בשקיפות

ד``ר רון ברדין
    22/05/2018

דניאלה
    ממש לא ניתן לקבוע מהתמונה .... זה יהיה כמו להטיל מטבע
    המתיני לסקירה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב גדילה תקין? וממצא בשליה?
    נטאלי
    17/05/2018

שלום רב,
    בת 36 הריון רביעי לידה שלישית, מעקב הריון תקין.
    שבוע 19+3.
    בשבוע 15.2 בסקירה מוקדמת:
    bpd- 30.8 (מתאים לשבוע ל15.2)
    hc- 113 (מתאים לשבוע 15.4)
    ac-95.6 (מתאים לשבוע 15)
    femur- 17.9 (מתאים לשבוע 15.1ׂׂׂ)
    יחס hc/ac - 1.18
    יחס ac/femur-5.34
    יחס bpd/femur- 1.72
    יחס 3.67- hc/bpd
    הערכת משקל 122 /126 גרם.
    ממוצע גיל הריון ע"פ המדדים- 15.2.
    אתמול, בשבוע 19+3 (עקב לחצים בנרתיק, בבדיקה במוקד):
    bpd- 44 (מתאים לשבוע 19.1)
    hc- 162 (מתאים לשבוע 18.6)
    ac- 136 (מתאים לשבוע 18.4)
    femur- 31 ׁׁ(מתאים לשבוע 18.6)
    יחס hc/ac- 1.19
    יחס ac/femur- 4.39
    יחס 1.42- bpd/femur
    יחס 3.68- hc/bpd
    הערכת משקל ע"פ מדדים : 284 /285 גרם.
    בנוסף - הערות שליה:
    "קדמית, ללא סימני היפרדות, מרחק השלייה מהפתח כ- 20 מ"מ. בקצה השליה, הקרוב לפתח הודגם איזור נוזלי 14*22 מ"מ עשיר בזרימות. דרגת שליה 1".
    שאלותיי :
    1. על אף שכל ערכי הגדילה בנורמה- אני רואה שחלה ירידה באחוזונים של המדידות. האם עלי להיות מודאגת? (לגבי היקף ac- גם בהריון הקודם עם עוברית נקבה היה נמוך משמעותית משך כל ההריון והייתי במעקב גדילה).האם גם כאן יש צורך במעקב גדילה תדיר עקב המדדים?
    2. מהו המשמעות של הממצא בשליה? הרופא במוקד אמר שאין לכך שום משמעות קלינית. לא הצלחתי למצוא על כך דבר ברשת. אשמח להבין משמעות ממצא זה, האם מסוכן, האם מראה על חוסר תפקוד שלייתי, האם יכול לגרום לדימום
    3. האם ניתן , בהתאם לממצאי השלייה ומיקומו, לקיים יחסי מין סדירים?
    המון תודה

הוספת תגובה

• שלייה נמוכה

ד``ר רון ברדין
    17/05/2018

נטלי היי
    א. לגבי פער גדילה ראיתי מדדי גדילה של 19 שבועות הנוכחיים הם תקינים פער מספר ימים שולי לא משמעותי
    ב. קשה לתת תשובה מקצועית ללא שאני רואה את המימצא וללא בדיקה . ייתכן זרימת דם ורידי בחלל ( קוראים לזה סינוס) חשוב לוזא שלא עובר על פני צוואר הרחם. השלייה לא מכסה כך שלא מדובר בשליית פתח . בהחלט ייתכן שעם גדילת הרחם גם השלייה תתרחק מהצוואר. יש לשים לב ולאפיין המימצא בסקירה 2
    ג.לגבי קיום יחסים....ראי התייחסותי בסעיף קודם בשליית פתח מומלץ להימנע לגבי שלייה נמוכה " לא שחור לבן" תלוי כמה נמוכה מציע שלגבי זה היוועצי ברופא מטפל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש גדול ופער בין שתי בדיקות הערכת משקל
    אנהאר
    14/05/2018

דר שלום
    רני בשבוע 35+5
    עשיתי שתי בדיקות הערכת משקל שהתוצאות שלהן הן לגמרי שונות
    הראשונה שעשיתי ב 1.5.2018 :
    BPD מתאים לשבוע 38.5 95 מ"מ
    Head cir מתאים לשבוע 38 332 מ"מ
    AB Cir מתאים לשבוע 37.3 335מ"מ
    HC/AC 99
    FL מתאים לשבוע 37 72 מ"מ
    גיל הריון לפי משקל 38
    והערכת משקל 3244
    בבדיקה השנייה שעשיתי ב 14.5.2018
    Bpd מתאים לשבוע 40+1 98 מ"מ
    Hc מתאים לשבוע 39+5 344 מ"מ
    AC מתאים לשב6ע 36 321 מ"מ
    יחס AC/HC הוא 1.07
    FL מתאים לשבוע 36+2 70 מ"מ
    גיל הריון לפי ההערכה 34+6
    הערכת משקל 3077
    היקף ראש באחוזון 97 וסטיית תקן בין +2 ל +1

איך זה שיש פער בין שתי הבדיקות?!!!
    ומה לגבי הראש?!
    אך נמצא שגודל הראש הוא גדול מאוד
    האם זה נורמאלי?
    ומה עליי לעשות המקרה הזה

הוספת תגובה

• ראש גדול

ד``ר רון ברדין
    17/05/2018

אנהאר
    1. גבי פער בין בדיקות בהחלט יכולים בפער של שבועיים בין בדיקות . במקרה זה ייתכן אם בודקים שונים יותר סביר להסבר להבדל הלא ברור
    2. לגבי ראש גדול לרוב מבטא פוטנציאל גנטי כלומר של אחד ההורים ואינני יודע איזה הריון זה אבל אם ילדת בעבר האם גם בילדים אחרים . בכל מיקרה נכון לבצע הערכה מכוונת לגדילת הראש למרות שבוע הריון מתקדם . מציע שתתאמי מול רופא מטפל ותבצעי הערכה ביחידת אולטרהסאונד בית חולים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 26 להריון תאומים האם לעשות מי שפיר ?
    נועה
    09/05/2018

הריון תאומים עם ממצאים בעובר 1 : מערכת איסוף כפולה וציסטה בגומה האחורית שהתגלו בסקירה מאוחרת . לאחר ייעוץ גנטי הפנו אותי לדיקור מי שפיר לעובר 1 בלבד כולל ציפ גנטי. מתלבטת מאוד אם לעשות בפגישה עם פרופ בבית החולים הציסטה בראש נעלמה. וכן הבדיקה מסוכנת מכיוון ששבוע ההריון הינו 26. הפרופ המליץ לא לחכות ושלח אותי לזריקות של הבשלת ריאות וכבר לדיקור..
    ממש חוששת ומתלבטת אם ללכת על זה .. חייבת ייעוץ בנושא !!! החלטה קשה ושמעתי שאם כבר הולכים על זה עדיף החל משבוע 30 . הפרופ אומר שדווקא לא..

הוספת תגובה

• עיתוי דיקור מי שפיר בתאומים

ד``ר רון ברדין
    17/05/2018

היי נועה
    הציסטה נעלמה לדברייך בבדיקה מכוונת ל ידי מומחה .מערכת מאספת כפולה איננה אינדיקציה בפני עצמה. כניראה שהשילוב שלהם בביקור אצל היועץ הגנטי הוביל להמלצה. אינני רואה את הדחיפות בביצוע כעת של הדיקור וניראה ,אם אין אינידקציה מיוחדת אחרת, אכן סביר והגיוני להמתין ל 30-31 שבועות .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נועה
    17/05/2018

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות בשבוע 23
    שירה
    30/04/2018

שלום. מספר שאלות לגבי תוצאות של בדיקה:
    1. מה זה csp במילים פשוטות? אם הוא הודגם זה טוב או מסוכן לעובר?
    2. בבדיקה הודגמו שפתיים,ערובות עיניים אך לא נאמר לגבי אוזניים ואף. זה סימן לבעיה עם איברים אלה?
    3.מה זה גומה אחורית שהודגמה? זה טוב?
    4.אם הבנתי נכון ששליה פונדלית זה טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות בשבוע 23

הוספת תגובה

• פיענוח סקירה מאוחרת

ד``ר רון ברדין
    17/05/2018

שירה שלום
    א.הודגם CSP מבטא אנטומיה תקינה
    ב.אזניים אינם ברוטינת בדיקה על פי הנחיות משרד הבריאות
    3. גומה אחורית - תאור מיקור במח הודגמה כוונה מבחינת הבודק לתקין
    4. שלייה פונדלית מיקום תקין

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כליות קטנות בשב 21+4
    מודאגים
    28/04/2018

שלום
    בסקירה נצפו כליות היפופלסטיות באורך 15 ממ ללא דיספלזיה. כמות מי שפיר תקינה.
    נצפה גם היפוספדיטס וקורדי.
    אציין רק שלבני הבכור היה גם היפוספדיאס וקורדי אבל כליות היו תקינות ונולד ילד בריא.
    האם יש אינדיקציה מיידית להפסקת הריון ?
    אציין גם שבסקירה מוקדמת השבוע 14 הכליות היו באורך 7 ממ

לקביעת תור
    סגירה
    כליות קטנות בשב 21+4

הוספת תגובה

• משמעות כליות קטנות

ד``ר רון ברדין
    17/05/2018

שלום רב
    נוכח תקלה מיחשובית בהעברת שאלתך ניתנת תשובה כעת. לא ניתן לענות לשאלתך ללא בדיקה ובלי לראות את הכליות. מוזמנת לקבוע בבית חולים ביחידת אולטרהסאונד- למשל בית החולים בילינסון -בית- חולים לנשים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלווים נוכחים בסקירה מאוחרת
    הדר
    01/04/2018

שלום רב
    אשמח לדעת כמה מלווים יכולים להיות נוכחים בסקירה המאוחרת הנעשית במכבי
    ואם ישנה סיבה לעשות גם מורחבת?
    תודה

הוספת תגובה

• סקירה מורחבת

ד``ר רון ברדין
    01/04/2018

שלום רב הדר
    איננו מכירים את נהלי הקופות והאם יש מיגבלה במספר מלווים
    לגבי סיבה לביצוע סקירה נירחבת יותר מהמוגדרת בקופות
    כך ש...להחלטתך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה