מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפרופ' מייזנר - מי שפירעינת29/03/2018
שלום פרופ' מייזנר ,
מהי הכמות הנורמלית שנהוג לשאוב בבדיקת מי שפיר ?
אם אני רוצה לבצע באמצעות מי השפיר גם בדיקה גנטית ספציפית וגם צ'יפ גנטי -
האם יהיה צורך לשאוב יותר ? כמה יותר ? האם זה מעלה את הסיכון ?
די חוששת מכל העניין... תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר30/03/2018הכמות הנשאבת בדיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי היא 40 סמ"ק. הוצאת כמות זו, אינה מסכנת את ההריון. העובר מחזיר את כמות המים הזו תוך מספר שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -בהמשך לתשובה
עינת01/04/2018
תודה על התשובה,
אם בנוסף לצ'יפ הגנטי יש צורך לבצע גם בדיקה גנטית ספציפית - האם יהיה צורך לשאוב יותר מ-40 סמק ? או שישתמשו במה ששאבו כבר ?
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר01/04/2018בד"כ מסתפקים בכמות זו. לעיתים יש צורך בעוד 5 סמ"ק לגידול תאי עובר ל DNA. תוספת זו אינה משמעותית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון בשבוע 5שרון25/03/2018
שלום
שק הריון שבוע 5+1 נראה שק 10 ממ גבולות לא סדירים ללא הד או חלמון. מה הסיכוי שעוד יתפתח מזה הריון תקין?
בדיקות בטא יפות ותקינות
בטא 12 יום 54
16 יופ 506
19 יום 2054.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון
פרופ` ישראל מייזנר25/03/2018רוב הסיכויים הם שיופיע עובר תקין בשק. עדיין מוקדם לראות עובר לפני שבוע 5+5. צריך רק ....סבלנות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי גבולות לא סדירים?
שרןן25/03/2018הטכנאית אמרה שהשק נראה פחוס...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק הריון
פרופ` ישראל מייזנר25/03/2018התמונה לא באיכות מזהירה, אך איני רואה גבולות לא סדירים. סבלנות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! הטכנאית והרופאה כבר הספידו את ההריון
שרון25/03/2018אמרו לייתר בטחון להגיע עוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיליה בודדת בסקירה מוקדמתדנית25/03/2018
ד"ר נכבד שלום רב,
בת 33 , היריון ראשון, IVF, תאומים לא זהים. עד כה הכל היה תקין כולל שקיפות (ובדיקות גנטיות טרום היריון).
בסקירה מוקדמת (עם ציוד משוכלל ביותר) אצל אחד העוברים לא נצפתה כיליה שמאלית (גם לא נצפה העורק), ואילו שאר הכליות (הן של העובר השני והן הימנית אצל העובר הזה- נצפו טוב עם זרימה יפה בעורק).
נאמר לי שייתכן שהכיליה אגנית ולכן עדיין לא ניתן לראותה.
יצוין שגם אצלי יש כיליה אגנית (מתפקדת ובגודל טוב), ואצל סבתי הייתה כיליה אחת ומחלת כליות (נזקקה לדיאליזה).
האם זה גנטי? מה הסיכוי שאכן הכיליה אגנית ומתי יהיה ניתן להעריך את תפקודה אם אכן קיימת? אם הכיליה אגנית, מתי יהיה ניתן לראות אותה?
יצוין שכמות מי השפיר תקינה אצל שני העוברים וזה היה הממצא הבעייתי היחידי.
הופננו כמובן לסקירה מוכוונת לכליות, מי שפיר, וייעוץ גנטי (וכמובן נעשה את הכל).
אודה לחוות דעתך. בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אגנית
פרופ` ישראל מייזנר25/03/2018ממצא של כליה אגנית יכול להיות ממצא משפחתי, וקיימים שינויים גנטיים מסויימים הקשורים בבעיות כליות. אבל לא זו הנקודה. חשוב לוודא כי לא מדובר בחסר כליה אלא שבאמת יש כליה אגנית, ולכך דאגו כששלחו אותך לביה"ח. בנוסף, לאחר הסקירה, חובה לבצע ייעוץ גנטי, וייעוץ עם נפרולוג ילדים.
אם יש רק כליה אחת, עדיין השנייה נותנת פיצוי, ובד"כ הילדים בריאים עם תפקוד כליתי תקין, של הכליה המפצה. כל זה, יוסבר לך לאחר בדיקת הUS בביה"ח. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנית26/03/2018תודה פרופ' על תשובתך. נקבעה לנו סקירה מוכוונת לכליות וגם החלטנו לעשות מי שפיר וצ'יפ ליתר ביטחון. לאחר מכן נלך ליועץ גנטי. מקווים לטוב. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה כבר לא כאוב בפתאומיותמישל16/03/2018
היי
שבוע 9 ביום שלישי האחרון (13.3) עשיתי אולטרסאונד ונראה שהכל תקין עם העובר ודופק תקין ברוך השם .
מה שכן מיום שלישי בערב פתאום החזה בכלל לא כואב לא רגישןת ולא כלום . לפני כן החזה היה ממש כאוב וביום שלישי כבר הרבה פחות ובערב כלום... זה יכול להעיד על משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
פרופ` ישראל מייזנר16/03/2018גודש בחזה הינו אחד מסימני ההרין. ירידה פתאומית בכאבים, יכולה להיות גם סימן עקיף לאי תקינות ההריון. ממליץ על בדיקה באולטראסאונד לתקינות ההריון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה קודמת
מישל19/03/2018היי בהמשך לפנייתי הקודמת הלכתי ביום שבת לבית חולים וביקשתי אולטרסאונד.. הסבגתי לרופא שהיו לי כאבים בשדיים שנעלמו בפתאומיות .. עשינו אולטרסאונד וברוך ה' היה דופק .. התזובה שלו לזה שנעלמו בפתאומיות זה שבשבוע תשיעי יש הורמון מסויים שיורד ובגלל זה זה קורה .. עד כמה זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחזה
פרופ` ישראל מייזנר19/03/2018יש בזה משהו, ויתכן וזו הסיבה, אך בכל מקרה, טוב שבדקת ושההריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 12 האם זה בן או בת?ד``ר רון ברדין14/03/2018
שקיפות עורפית שבוע 12+2.
האם מדובר בבן או בת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה בן או בת?
גיל14/03/2018תמונה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן או בת?
פרופ` ישראל מייזנר14/03/2018ככל שנראה, מדובר בזכר. % הביטחון - 90.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבוע 17 תנוחת העובר לא איפשרה לראות את מינואביגל05/03/2018
בשבוע 17 הלכתי לאולטרסאונד (לא סקירה) לבדיקת מין עובר.
הרופאה לא הצליחה לראות,
לטענתה הזווית בכלל לא אפשרה גישה לאזור
ראו רק את הגב והראש,
ולמרות שהיא ניסתה מכל מיני כיוונים ולדחוף, לא עזר.
היא המליצה לי לחזור בעוד שבוע אולי התנוחה תשתנה.
זה הגיוני שיש עובר בזווית שלא מאפשרת לראות??
זה יעזור לחכות שבוע?
יש מצב שגם בהמשך לא יוכלו לראות??
זה פשוט היה חשוב לי מאד לדעת. והתאכזבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר
פרופ` ישראל מייזנר05/03/2018נדיר ביותר שלא ניתן לראות את מין העובר, אך הדבר יתכן. תנוחת העובר בהחלט יכולה להפריע במצבים חריגים. אין לי ספק, כי עם הזמן העובר יזוז וניתן יהיה לזהות את המין ללא קושי. הדבר יכול להיות תוך שעות או ימים, ולכן שבוע הוא טווח סביר לחזרה על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחה לאחר מי שפירדנה05/03/2018
שלום, ביצעתי היום מי שפיר האם יש משמעות לתנוחה , הם אני יכולה לשכב על צד שמאל כשהדיקור בוצע בצד ימין .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחה לאחר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר05/03/2018אין כל מניעה לשכב בכל תנוחה שאת רגילה אליה. אם איזור הדיקור מעט רגיש, שני את הצד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בבטן שבוע 14שירה01/03/2018
שלום רב
אתמול מתוך שינה בעלי נתן לי מכה עם הברך בצד של הבטן התעוררתי מהמכה כאב לי מעט אבל עדיין כואב לי גם בבוקר באזור הבטן בצד
אין לי דימום ואני בשבוע 14 פלוס ארבע
האם יש סכנה להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בבטן
פרופ` ישראל מייזנר01/03/2018בעיקרון, לא צריכה להיות כל בעיה, כיוון שהעובר מוגן על ידי מי השפיר, המשמשים כבולם זעזועים. בכל מקרה, אם אינך שקטה, ניתן לבצע בדיקת אולטראסאונד קצרה, שתראה את דופק העובר, ואת השליה במיקום תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם סכנה להריון?
ד``ר רון ברדין01/03/2018היי שירה
על פניו לא נישמע אירוע מסוכן. אם אינך רגועה בצעי בדיקת אולטרהסאונד במוקד/ אחר לדופק . או אז תוכלי אני מניח לישון בשקט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף hc קטן שבוע 34+6הילה22/02/2018
שלום,
עשיתי היום אולטרסאונד, הטכנאית ציינה שהראש של העוברית ממש עמוק באגן ולא הצליחה להראות לי את הפנים שלה. במדידה של הראש ראיתי שיש ירידה לעומת בדיקות קודמות שתמיד הייתי בממוצע. רשום 290.6 מתאים לשבוע 32+4. היחס hc/acהוא 0.97. האם זה תקין? הטכנאית ציינה שהמשקל הממוצע הוא 2.3. נשארתי קצת מודאגת למרות שהיא לא אמרה כלום לגבי גודל הראש...חשוב לציין שאני נוטלת קרדילוק וידוע לי שאני צריכה לבצע מעקב גדילה, שאלתי את הרופא אם נדרש ממני משהו מיוחד והוא טען שלא... האם משהו לא בסדר בהתפתחות? מדובר בהיריון ivf כך שתאריך ההיריון תקין.
לתשובתכם אודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן
ד``ר רון ברדין01/03/2018הילה היי
היקף הראש של 290 ממ לשבוע הריון שלך בתחום התקין למרות הפער. בנוסף מיקום הראש הנמוך באגן לעיתים מונע חתך אופטימלי למדידת היקף הראש כך שעל סמך מה שצירפת לא ניתן להעריך מהימנות הבדיקה בתנאים אלה. הייתי חוזר על הערכת המשקל כ 10 - 14 יום מבדיקה אחרונה על מנת לבחון המגמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
הילה07/03/2018ד"ר רון שלום,
עשיתי בשבוע 35+6 עוד בדיקת אולטרסאונד ונראה שהיקף ראש העובר לא גדל.
היום שבוע 36 עשיתי סקירה מכוונת למוח, הhc הוא 295
Bpd 82
Odf 104.5
שאר הנתונים של העוברית תואמים לשבוע 35+6.
הרופא ציין בפנינו שמדובר בסטיית תקן 2.4
נראה שהמוח תקין אבל ציין שבולטת העובדה שכמעט ולא מדגימים הד אקזוטי במעבר של גלי הקול דרך העצמות דבר היכול להעיד על פתיחה גדולה של התפרים או על קיום חוסר התגרמות של רקמת המוח.
מה זה אומר? המוח תקין אבל לא נסגר עדין? ההתפתחות הפסיקה?
אני מבינה שבשלב מתקדם כמו שלי אין הרבה בדיקות שאספיק לעשות ואני נורא טרודה מה תהיה התוצאה הסופית.
האם הילדה תהיה עם פגיעה מוחית? מה ההשלכות אם הראש לא יגדל באולטרסאונד הבא? למה לא ליילד מוקדם אם ההתפתחות בתוך הרחם לא מספקת?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש קטן
ד``ר רון ברדין07/03/2018הילה שלום רב
ראשית ל שבוע 36 היקף הראש בגבול מינוס 2 סטיות תקן. אינני יכול להתייחס לתוכן הבדיקהלמעט שלפי מה שכתבת סוכמה בדיקת המח כתקינה. לא ברור לי מה הומלץ לך. יש שילוב מרכיבים להתייחסות בנוכחות ראש קטן : היקף ראש שלכם, מגמת גדילה של העובר כולו ושל הראש במספר בדיקות . כך שלא ניתן להתייחסות תיאורטית כאן. מציע שתבחני התוצאות של הבדיקה עם רופא מטפל שלך ובהתאם להעריך האם את צריכה בירור נוסף במסגרת יחידת אולטרהסאונד של בית חולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון וחלבון ללא הד עוברימישל20/02/2018
שלום בוקר טוב לחוצה מ אולטרסאונד שעשיתי אתמול אני בטיפולי ivf נמצאת כרגע לפי מה שאמרו בשבוע 5+6 ביצעו לי החזרה ב25.1 אתמול באולטרסאונד נמצא שק הריון ושק חלבון ללא עובד והד עוברי . חייבת לציין שק הריון בגודל 11.3*10.2 לפי התמונה שצירפתי לך נראה כי אין אפילו תחילה של עובר הכל נראה כלכך ריק . אודה לתשובתך המקצועית בנושא תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריוני ללא הד
פרופ` ישראל מייזנר20/02/2018דופק עוברי יכול להיראות החל מ 5.5 שב' הריון, ובהחלט ייתכן, כי במקרה שלך, הדופק עוד יופיעבימים הקרובים.התמונה בהחלט נראית תקינה, עם שק הריוני קטן ובספק קוטב עוברי. הייתי מחכה מס' ימיםן וחוזר על האולטוראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים שקיפות לא תקינהלילך05/02/2018
עשיתי היום שקיפות עורפית אני שבוע 11.3
עובר א 45.8 שקיפות 3.6 מ"מ
עובר ב 46.1 שקיפות 2.2 מ"מ
מה מומלץ לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות לתאומים
ד``ר רון ברדין05/02/2018לילך שלום רב
אינני חושב שכאן המקום לפירוט התכנית הבירורית הנרחבת . זקוקה לייעוץ מסודר צריך לכלול ראשית ייעוץ גנטי בהקדם, כמובן סקירת מערכות מוקדמת , בהמשך אקו לב עובר
מציע את כל אלה בתיאום עם רופא מטפל. תתחילי עם הייעוץ הגנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת מתוצאות סקירה שלישיתאני05/02/2018
שלום רב ! אתמול ביצעתי סקירה שלישית ויצאתי בחששות. הנני בת 40, שבוע 31+1. ביצעתי שקיפות, סקירה מוקדמת, מאוחרת, דיקור מי שפיר הכולל צ׳יפ גנטי והכל יצא תקין. אתמול בבדיקה נאמר לי שהראש, הבטן והירך קטנים לגיל ההריון ולהלן התוצאות: כל האיברים שנסקרו יצאו תקין. חדרי מוח ליטרליים 2.7. מ״מ, צרבלום 38 מ״מ,גומה אחורית 6 מ״מ. עוד נרשם בהערות שהרופא ציין:ורמיס,סולקציה,קורפוס,קלוזום,רקמה פיונטיריקולרית, נוזל תת עכבישי,חדרים שלישי ורביעי,עמ״ש, קונוס מדולרים-תקין לגיל ההריון. זרימות תקינות בעורקי הרחם דו״צ ללא Notch מימין נמדד 0.76 pi ומשמאל 0.86, בעורק טבורי זרימה תקינה pi נמדד 1.01 וב MCA זרימה תקינה pi נמדד 1.74. העובר האחוזון 24 דולברג. מדדים נוספים:Bpd 72 מ״מ תואם לשבוע 29 Hc 266 מ״מ תואם לשבוע 29 Ac 261 מ״מ תואם שבוע 29+3 Fl 56 מ״מ תואם לשבוע 29+4 משקל העובר(נקבה) 1385 גרם. גיל הריון ממוצע 29+2 התבקשתי להיות במעקב גדילה בעוד שבועיים. האם לפי הממצאים שנרשמו יש מקום לדאגה? אני מאוד לחוצה ומוטרדת. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בהערכת משקל וגיל הריון
ד``ר רון ברדין05/02/2018שלום רב
לשאלתך אם לדאוג? ....אני לא מכיר הריון שלא דואגים בו אבל כאשר סקירת מח תקינה, זרימות הדם בתחנות השונות לשבוע הריון תקינות וקיים רק פער של שבועיים לא סיבה ללחץ . מסכים לגמרי עם גישתו של הבודק לביקרת גדילה לפחות שבועיים מבדיקתו . המטרה לבדוק שאין גדילת הפער. בהתאם יבואו הנחיות להמשך המעקב. נקודת הפתיחה שלך מצויינת עם סקירות תקינות וצ'יפ גנטי תקינים
הקפידי על תחושת תנועות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד וגינאלי ממושך בשבוע 6+2 כולל בדיקת דופלר לזרימה ברחם - סיכוניםטלי כהן02/02/2018
שלום,
אני בשבוע 6+2 לאחר IVF.לאחר אולטרסאונד וגינלי שהראה שק הריון ודופק הסכמתי לביצוע אולטרסאונד וגינלי נוסף ארוך (של כרבע שעה שכלל בדיקת דופלר להערכת הזרימה בעורקי הרחם. לא בוצעה בדיקת דופלר לעובר עצמו ). הסכמתי לאולטרסאונד הנ"ל מכיוון שנאמר לי שיכול לסייע בניבוי סיכוני הריון הנובעים מ IVF. מסיום הבדיקה ועד עכשיו אני בחרדה עצומה מכיוון שקראתי שישנם מחקרים המציינים שאולטרסאונד יכול להשפיע על העובר (בעיקר על התפתחות המוח בתקופה הרגישה של השליש הראשון). אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך בנדון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר בשבוע 6
ד``ר רון ברדין02/02/2018שלום טלי
שבוע 6+ עם דופק עושה לרושם לתחילת הריון תקינה. אכן מביצוע דופלר מכוון לעובר נימנעים מלבצע בשלב מוקדם ואת מציינת שלא בוצע לעובר. משמעות הדופלר לעורקי הרחם בשבוע צעיר זה והשלכתו על העובר לא נחקרו מספיק ברמת השפעה על התפתחות העובר אם בכלל ישנה איזו שהיא השפעה. לא פשוט לבצע מחקר אמין וישים כזה
כך שתשובה שחור לבן לא ניתן לתת לך .
בהיעדר מידע ברור אינני רואה כרגע סיבה לדאגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהM-mode
טלי כהן04/02/2018תודה רבה על המענה המקיף. בהמשך לבירור מול הרופא המבצע העובר ננבדק ב M-mode. מה המשמעות? האם בטוח בשבוע 6+2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתך על תוצאות הבדיקות שנעשומודאגת29/01/2018
שלום רב.הריון מתרומ ,תורמת בת 26.
שקיפות עורפית 0.7 ממ.
סקר שליש ראשון:סיכון לת.ד.לפי הגיל 1:1300.
לפי הגיל+בדיקות 1:500.
תבחין מרובע : סיכון לת.ד.decatest 1:2000.
שתי הבדיקות בוצעו במעבדות זר.
סיכון לטריזומיה 18:1:10000.
סקירה מוקדת מורחבת פרטי תקינה.
סקירה מאוחרת בקופה תקינה למעט חדרי המוח לטרלים 7.4 ו6.2. נאמר לי להיות במעקב אבל לא להלחץ ושזה שכיח....
לא עשיתי בדיקת nipt כי גם היא סטטיסטיט ולא תמיד מתאימה לתרומה במיוחד כשהוחזרו 2 עוברים.
בתחילת הדרך הוחלט שנעשה מי שפיר אם בבדיקות נראה משהו לא תקין.
עכשיו אני שבוע 25+ ומשבוע 21+ אני עם צירים+צוואר רחם 10 ממ עם פנלינג.מטופלת בפרסולט,פרוגסטרון וקיבלתי צלסטון. אז אולי אפילו היה לי מסוכן לעשות מי שפיר עם צוואר הרחם דינמי.
האם על סמך הבדיקות שבוצעו אפשר לקוות שהכל בסדר עם העובר? הכוונה האם אותן בדיקות היתה עושה בחורה בת 27 בהריון מivf ומקבלת אותן תוצאות היו מסתפקים בזה ללא מי שפיר?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר29/01/2018כל הבדיקות שבצעת, מראות תוצאות תקינות. על פניו, אין אינדיקציה לדיקור מי שפיר, אך הבדיקות הללו אינן בודקות את הצ'יפ הגנטי, שהוא סיבה טובה לביצוע דיקור מי שפיר בכל גיל. בתנאי צוואר הרחם שלך, ובגיל ההריון שלך, לא הייתי ממליץ על דיקור מסיכון ללידה מוקדמת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאוץ חלבון עוברי, מודאגת מאודנטלי21/01/2018
שלום, אני בת 29. הריון ראשון. שבוע 19+4
קיבלתי הרגע את תוצאות בדיקת החלבון עוברי וצוינה הערה כזו -
"ערך חריג של חלבון עוברי, היכול להעיד על סיכון מוגבר למומים, בעיקר בצינור העצבים"
אני מאוד מודאגת. אשמח לדעה מקצועית.
אלו התוצאות:
חלבון עוברי- 2.03 MoM ערך 99.7 ng/mL
(סומנה כוכבית באדום מעל התוצאה)
גונדוטרופיןHCG 2.22 MoM ערך 41.8 U/mL
אסטריול 0.87 MoM ערך 1.6 ng/mL
הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1000:1
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 10000:1
18טריזומיה
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 10000:1
אני מאוד בלחץ מהערה של הפרופסור.
תודה רבה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי מוגבר
פרופ` ישראל מייזנר21/01/2018הערך התקין של החלבון העוברי המופיע בספרות הינו בין 2-2.5 MOM. ערך גבוה, יכול להחשיד למום פתוח בגוף העובר, בעיקר בתעלה העצבית - קרי, עמוד השדרה. הערך בבדיקתך הינון 2.03, ערך נמוך, אם כי מעט גבוה מערך של 2 שמשום מה, בארץ החליטו שזהו הערך הפתולוגי. עלייך לבצע סקירת מערכות בידיים אמונות, לשלילת מומים פתוחים בגוף העובר, כשהסיכוי למום כזה בערך בדיקתך נמוך ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
נטלי21/01/2018תודה רבה. מקווה לתוצאות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)