מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות חלבון עובריעופרה06/05/2009
שלום לכם,
אני בת 39 בשבוע 18, קיבלתי את התוצאות הבאות בבדיקת החלבון עוברי:
AFP 71.10 1.79MOM
HCG 35.70 1.68 MOM
UE 3 3.26 0.85 MOM
סיכון לפי גיל 1:133
סיכון לפי גיל ובדיקות 1:438
האם התוצאות תקינות? האם מומלץ לעשות מי שפיר במקרה זה?
המון תודה על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנית
ד''ר ראובן שרוני09/05/2009שלום אילנית:
ככלל התשובה תקינה
בהתחשב בגילך ובעובדה שלא רחוק מהגבול שהינו 1:380 משרד הבריאות יממן את הבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבלום קטן מדימיקה06/05/2009
שלום,
אני בת 37 בשבוע 24 הריון ראשון לאחר טיפולי IVF. בשבוע 16+2 בוצעה סקירה מוקדמת ובה הודגם צרבלום קטן בשלושה שבועות , חדר מח שמאלי 10 מ"מ וימני 8 מ"מ.. בשבוע 21+6 בוצעה סקירה נוספת ובה הודגם צרבלום היפופלסטי שמתאים לשבוע 17+5 וורמיס באורך 11 מ"מ CM תקין. בשבוע 22 בוצעה בדיקת MRI למוח העובר ובו הודגם צרבלום קטן עם צורה מאורכת של חדר רביעי. הוורמיס נראה תקין. בנוסף בוצעה בדיקת מי שפיר והתוצאה תקינה. בשבוע 23+6 הודגם צרבלום בשבוע 19+3 כלומר, פער של 4 שבועות.
לאור הממצאים הנ"ל ולאחר ייעוץ גנטי ושיחה עם נוירולוג ילדים, נשקלת האפשרות להפסקת הריון ונתיחת העובר על מנת לבדוק את הגורם למום. יש לציין כי לאורך כל הבדיקות כל האיברים האחרים שהודגמו נמצאו תקינים, גזע המוח תקין וצוין כי קיימים חתכים בטניים בלבד.
מאחר והריון זה הושג בקושי (FSH גבוה )לאחר 6 הפריות והוגדר כ"נס" ועל מנת למנוע הפסקת הריון מיותרת וכן לשמור על הרחם לטיפולי פריון נוספים, שאלותי הן:
האם קיים סיכוי לסגירת הפער של המוחון או צמצום הפער?
האם מוכרים מקרים דומים של צרבלום היפופלסטי כאשר כל שאר האיברים תקינים (בבדיקת הUS ציפה הרופא למצוא מומים נוספים המחזקים את ממצאיו אך להפתעתו לא נמצאו כאלה)?
האם בהכרח תהיה הפרעה חמורה בהתפתחות הילד לאחר הלידה?
במידה ונחליט על הפסקת הריון ,האם עדיפה גרידה על פני לידה? (במידה ו ניתן לבצעה בשלב זה?)
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
ד''ר ראובן שרוני09/05/2009שלום מיקה:
לא נראה לי שיסגר הפער לאור המהלך עד כה כמובן שאין בטחון מלא
יתכנו מומים נוספים במבני המוח אשר לא נראים בהדמיה ו/או בשלב זה של ההריון (רוחב חדר 10 ממ הינו גבולי) ומכאן תהיה תשובת נוירולוג לגבי ההתפתחות אחר לידה
אם מעונינים בבדיקת העובר לאחר לידה יש להפסיק הריון ע"י לידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרה שבוע 38+5נועה05/05/2009
במעקב גדילה בשבוע 38+ 5 נמצא גיל הריון US של 36+2 ועצם ירך שמתאימה לשבוע 35+1.
האם בשלב כה מאוחר בהריון עצם ירך קצרה עדיין מהווה "סמן רך " לתסמונת דאון? או לבעיות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
פרופ` ישראל מייזנר10/05/2009בגיל הריון כזה, אנו צופים לעתים קרובות בהבדלי המדידה של עצם הירך. בהפרש כזה לא מדובר בגמדות. הממצא של עצם ירך קצרה (למי שמאמין שהיא קשורהנ בתסמונת דאון), מתייחס לשליש השני ולא לשלהי ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתמורן05/05/2009
שלום רב
ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת אצל רופא פרטי. כזכור לי מהריונות קודמים הבדיקה ארכה לפחות חצי שעה (אם לא יותר) . בהריוני זה הסקירה לא ארכה יותר מ-10 עד 15 דקות .
האם יכול להיות שהרופא פסח על איברים שעליו לבדוק?
בסוף הבדיקה נרשם כי נצפו איברים רבים אלא שלא כולם הוזכרו או נמדדו במהלך הבדיקה. האם הרופא ראה את כל התמונה אך לא דיווח על כל פרט. יש לציין כי הלכנו לרופא פרטי ולא קופ"ח.
האם יש סיכוי שיתגלו ממצאים חריגים בסקירה המאוחרת ( זאת לאחר שכל הבדיקות עד כה, כולל מי שפיר, היו תקינות?)
אילו ממצאים מופיעים בסקירה הראשונה ובשניה נעלמים?
סליחה על מורכבות השאלה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
פרופ` ישראל מייזנר10/05/2009משך הבדיקה אינו מעיד תמיד על טיבה. לא בהכרח בדיקה ארוכה הינה טובה וקובע ניסיון הבודק, תנוחת העובר וכד'. אינני יכול לענות על מה ראה או לא ראה הבודק, או מה ציין שצפה. מה שחשוב הוא שיהיה בידייך תיעוד של הבדיקה כולה ורישום בצורת check list של מה שנבדק באופן סיסטמטי.
הממצאים הנעלמים בסקירההשניה כוללים ציסטות בצואר העובר ובמוחו, עיבוי עורפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת usמירה05/05/2009
שלום
רציתי לדעת אם בבדיקת us ביטנית הרופא יכול לראות את צוואר הרחם (אם יש קיצור/מחיקה)
שאלה נוספת: האם בשבוע 19+ צריך לבדוק את צוואר הרחם בביקור שיגרתי אצל הרופא
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירה
פרופ` ישראל מייזנר10/05/2009לשאלה הראשונה - ניתן לצפות בתנאים מסוימים בצואר הרחם בבדיקה בטנית (עדיף וגינלית). רצוי למלא שלפוחית שתן טרם הבדיקה.
לשאלה השנייה - התשובה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה שמאל מורחבאמא32105/05/2009
אתמול הייתי בבדיקת אולטרסאונד ואמרו לי שאגן כליה שמאל מורחב 12.6מ"מ, אני שבוע 41+1
מה זה אומר? שאר הבדיקות תקינות (סקירות + מי שפיר+ שקיפות עורפית).
מה הסיכונים לעובר? קראתי שזה יכול להיות גם תסמונת דאון, הנכון? או שזה רק סתימה בדרכי השתן.
אשמח לקבל את כל הפרטים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` ישראל מייזנר10/05/2009כיון שערכת ככל הנראה בדיקות סקר שהיו תקינות, אז בשבוע 41 החלטת לחשוש? הרחבת אגני כליות הקשורה בדאון הינה בד"כ דו צדדית ולא חד צדדית כבמקרה שלך. הרחבות כזו שבעוברך, הינן בד"כ ממצא החולף לאחר הלידה כשהעובר משתין כיאות. כמובן, לא ניתן לשלול ריפלוקס של שתן לכליה בעת ההשתנה, אך זה פחות סביר (בד"כ דו צדדי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני04/05/2009
שלום רב
ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 13+3
ומידת השקיפות היא 2.3
הסיכון לפי הגיל 1:928
ומידת הסבירות לתסמונת דאון לפי גיל והבדיקה הוא 1:1719
הרופא אמר שהתוצאה עדיין טובה למרות שכמובן היה מעדיך שמידת השקיפות תהיה נמוכה יותר
כרגע אני מחכה לשבוע 16+ על מנת לבצע תבחין מרובע שיצורף לבדיקת הדם של השקיפות העורפית (inegrated test)/
ברצוני לדעת מה דעתכם על התוצאות שקיבלתי
והאם נכון להמתין לתוצאות שיתקבלו מהבדיקה המשולבת ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
פרופ` ישראל מייזנר10/05/2009אני מבין שאינך שקטה. ה integrated test נותן ביטחון של 93% לפי המחברים שלו (בדיקה סטטיסטית). השאלה היא עם בנוכחות שקיפות עורפית כשלך תרצי לקחת צ'נס ולא לבצע דיקור מי שפיר? איני יודע מה גילך, אך אני חסיד של מי שפיר במקרים שכאלה ואז התשובה הינה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות מעי ישר מעט בולטגלי Blush03/05/2009
לפני כשבוע עברתי סקירה מורחבת אצל פרופ' אחירון.
מסקנותיו מן הסקירה היו כי ישנה אינדיקציה למעי ישר מעט בולט.
בנוסף קיים ממצא שהתגלה עוד בסקירה המוקדמת אצל ד"ר ערן כסיף של 11 צלעות,
אותו אחירון לא יכול לשלול.
ביצעתי דיקור מי שפיר והתוצאות תקינות.
אחירון זימן אותי למעקב בעוד 4 שבועות.
האם עלי לדאוג?
מה עשוי לקרות במקרה הגרוע ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעניין שאתם לא עונים לי
גלי Blush21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלי
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2009הממצא של 11 צלעות חסר משמעות לפי היועצים הגנטים ואינו מחייב שום בירור נוסף.
לגבי המעי הישר הבולט - אינני יכול לענות בלי לראות את הממצא. כיון שראה אותו פרופ' אחירון, והזמינך לביקורת, אני סומך עליו לחלוטין שידע להסביר לך מה הממצא. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףף- תוצאות סקירת מערכותשלומית30/04/2009
שלום,
אני צריכה יעוץ דחוף ,אני נמצאת בהריון עם תאומות בשבוע 18 ,ביצעתי את כל הבדיקות הגנטיות שהציעו לי וכולן תקינות, שקיפות עורפית יצאה תקינה עובר 1: 1.2 מ"מ עובר 2: 1.3 מ"מ (תאומים לא זהים)
בסקירת מערכות מוקדמת מצאו 2 ממצאים "רכים" בעובר 1 : לב- מוקד אקוגני בחד ימין,אגן כליה משמאל 3 מ"מ ומימין 3.6 מ"מ.
שאלתי האם אלו תוצאות מדאיגות ואם עליי לבצע בדיקת מי שפיר או להמתין לסקירה המאוחרת לבדוק .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
ד''ר ראובן שרוני01/05/2009שלום שלומית:
הייתי ממתין לתוצאות הסקירה הנוספת אותה הייתי מקדים לשבוע 20-21 כדי לאפשר עדיין דיקור מי שפיר
אם זה יהיה המדד בסקירה המאוחרת הרי בערכים של 3.8 ממ אין המדובר בנוכחות סמן לבעיה כרומוזומלית
בשיקולים יש כמובן לקחת בחשבון גורמים נוספים כגון גילך
איחולי הריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יכולת לבצע סקירת מערכות דחוף!!!רחלי30/04/2009
שלום,
בשבוע 15+3 (היום) הגעתי לסקירת מערכות מוקדמת אצל אחד הפרופסורים המפורסמים במדינה. הרופא טען שאין אפשרות לבצע את הסקירה מכיוון שהעובר נמצא הפוך שגבו מופנה כלפי מעלה. הרופא טען שייתכן ולא נוכל לערוך את הבדיקה אלא אם כן העובר יתהפך, והוא הציע שנבוא בעוד מס' ימים. האם סביר להניח שהעובר יתהפך? האם ישנם מקרים בהם לא ניתן לערוך סקירת מערכות מוקדמת? האם יש דרך בה יכול הרופא להפוך את העובר?
מאוד מלחיץ אותי לחשוב שאפספס את המועד.
תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר ראובן שרוני01/05/2009לשירה:
הבעיה מוכרת ואין צורך להילחץ
בדרך כלל העובר ישנה את תנוחתו
הגורמים המסייעים: הזמן שחולף, פעילות של האם (הליכה),מעט ניסיון של הרופא ל"עזור" לעובר לשנות את תנוחתו ויש גם עדויות להשפעה של אכילה או שתיה בעיקר של מזון מתוק
ישנם מקרים יותר נדירים שיש לדחות את הבדיקה פעם נוספת אך בסוף זה מסתדר
איחולים להריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מעקב גדילה אמור להתבצע ע"ידנה29/04/2009
הרופא המטפל במקרה של hgc גבוה בחלבון עוברי? אחת לכמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר ראובן שרוני01/05/2009שלום דנה:
צורת מעקב ההריון במקרה של hCG מוגבר יכולה להתבצע דרך הרופא המטפל והוא גם יקבע את תדירותו
בעקרון הבקורת תעשה במרווחי זמן יותר צפופים בתלות ברמת ה hCG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר קל בשבוע 30י.ת29/04/2009
בשבוע 30, בבדיקת אולטראסאונד, נמצא כי יש לי ריבוי מי שפיר קל (23.7).הבנתי שריבוי מי שפיר יכול להעיד על מומים בעובר או סכרת של האם או מקרים לא מוסברים. ברצוני לשאול :
1. האם יש מומים שיכולים להתפתח אחרי שבוע 22 (שבו עשיתי סקירת מערכות מורחבת) ?
2. אם יש מומים בשלב כזה של ההריון (שבוע 30), האם ניתן לגלותם בבדיקת אולטראסאונד או שגודל העובר כבר גדול מדי בכדי לגלותם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי.ת.
ד''ר ראובן שרוני01/05/2009שלום י.ת.:
ריבוי מי שפיר מוגדר כ AFI מעל 24 סמ או מעל אחוזון 95 לשבוע ההריון
במידה ומדובר בריבוי עד 30 AFI, רוב העבודות מציינות שבמרבית המקרים (כ 80%) הבירור יהיה תקין
ואשר לשאלות הספציפיות:
יכולים להיות מומים הגורמים לריבוי מי שפיר אשר לא נראו בסקירה כגון בעיות שריר - עצב או חיבור לא תקין של הושט לקיבה
בקיומם של חלק מהמומים ניתן לחשוד אף בשבוע מתקדם זה
להסבר מפורט יותר מומלץ יעוץ גנטי מסודר
המשך הריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע אולטרסאונדאיילה28/04/2009
שלום רב
אני בשבוע חמישי
ואני צריכה בשבוע הבא לעשות פעמים אולטרסאונד בתחילת השבוע ובסופו האם יכולה להיות בעיה עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילה
ד''ר ראובן שרוני01/05/2009שלום איילה:
לא ידוע על נזק עקב בדיקות אולטרה סאונד הנעשות מאינדקציה רפואית
איחולי הריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני+ תבחין מרובעהריונית27/04/2009
בשבוע 14 ביצעתי סקירה מוקדמת באופן פרטי אצל פרופסור ידוע. הסקירה היתה תקינה, אך נצפה מוקד אקוגני בחדר השמאלי של הלב. השקיפות העורפית היתה אף היא תקינה (CRL 54 בשבוע 12 ממ NT1.6)
להלן התוצאות של הבדיקה הכוללת שקיבלתי היום ממעבדות זר:
PAPP-A 0.74 MoM
AFP 0.79 MoM
HCG 0.81 MoM
uE3 0.84 MoM
INHIBIN-A 1.04 MoM
NT 1.43 MoM
לפי הגיל ושש הבדיקות 1:8200
לפי הגיל (30.8) 1:880
הייתי רוצה לדעת עד כמה המוקד האקוגני מגביר את הסיכון לתסמונת דאון ואיך זה להשפיע על השקלול הסופי בבדיקה הכוללת. נורא מתלבטת לגבי מי שפיר. אני בת 30, עד הלידה ב"ה 30.9.
האם יש חריגה באחד הנתונים בששת הבדיקות, והאם יש הצדקה לבצע מי שפיר לאור המוקד האקוגני+ בדיקות דם?
תודה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני
פרופ` ישראל מייזנר27/04/2009מוקד אקוגני בלב, נחשב בעבר כסמן לא חד משמעי (סמן רך) לתסמונת דאון, והינו שרוי עדיין במחלוקת. לפי הנחיות האיגוד הגנטי בארץ, ע"מ לבצע דיקור מי שפיר צרים שני סמנים "רכים", כלומר על סמך המוקד האקוגני בלבד, אין אינדיקציה לדיקור.לא משקללים את הבדיקות ההורמונליות עם המוקד האקוגני.
יש הרבה נשים, שלמרות שהבדיקות הסטטיסטיות תקינות, הן בוחרות לבצע דיקור מי שפיר על מנת לשלול לחלוטין ולו גם את הספק הקטן ביותר לתסמונת דאון. ההחלטה הינה שלך בלבד, ותוכלי להתיעץ עם יועץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לעיכוב בצמיחת העובר ברחםרונית27/04/2009
שלום רב,
שמי רונית ואני נמצאת בשבוע ה-34 להריוני. אני נמצאת במעקב מזה כחודש בשל פער של כשבועיים בין גיל ההריון לגיל הus. בבדיקת אולטרא סאונד מלפני שלושה שבועות העוברית היתה באחוזון ה-30. בבדיקה לפני שבוע נצפו "אגמים שלייתיים" ועלו המדדים הבאים:
BPO 31 2/7
HC 31 6/7
AC 31
FL 32
על פי בדיקה שנערכה הבוקר ירדה העוברית לאחוזון 15 ועלו המדדים הבאים:
BP0 33
HC 33 2/7
AC 32 2/7
FL 33
ברצוני לציין כי זהו הריוני השני וגם בהריון עם בני הבכור היה חשד לIUGR החל משבוע 32. והוא נולד בשבוע 36 (לאחר ירידת מים טבעית)במשקל 2230.
הרופא המליץ לי כרגע על המשך מעקב אולטראסאונד מדי עשרה ימים לוודא כי המשך צמיחה. האם זוהי גם המלצתך? האם לא כדאי להקדים את הלידה? או אולי לקיים מעקב קרוב יותר?
לתשובתך אודה!
רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` ישראל מייזנר27/04/2009יתכן ומדובר בשור מועד, ואת מגדלת לקראת המועד עוברים קטנים מהצפוי. עדיין, כל המדדים בטווח הנורמה, ולכן המעקב שהומלץ לך, נראה הגיוני. אם תהיה הפרעת גדילה משמעותית - יש לשקול השראת לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)