פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובי צוואר
    NADIN
    27/04/2009

שלום רב לרופאים
    רציתי לדעת מהם הערכים של עובי צוואר שנחשבים לנורמה בין השבועות 23-25 (סקירה מאוחרת) ומהם הערכים שנחשבים תקינים בשבועות אלו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובי צוואר

הוספת תגובה

• הכוונה מה הערכים שנחשבים תקינים ומה

NADIN
    27/04/2009

הערכים שנחשבים לא תקינים בשבועות הסקירה המאוחרת (22-25)? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנדין

פרופ` ישראל מייזנר
    27/04/2009

לא ברורה לי השאלה. על איזה צואר מדובר? אם על צואר הרחם - לא מדובר על עובי אלא על אורך , והנורמה הינה בין 4-5 ס"מ, כשכל ערך מעל 2.5 ס"מ נחשב לתקין, אך מחייב מעקב.
    אם מדובר בעובי צואר העובר - אינני מכיר פרמטר מדוד או טבלה לעובי זה. לא ברור לי מה המשמעות של מדידת עובי צואר העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר על קפל עור צווארי

NADIN
    28/04/2009

בעקבות בצקת עורפית בסקירה מוקדמת. האם לא מקובל לבדוק קפל עור צווארי גם בסקירה מאוחרת? אין מדדים שנחשבים לתקינים או לא תקינים בשבועות אלה (22-25)? אינני מבינה מדוע ביקש הרופא לעקוב אחר עובי הצוואר (של העובר כמובן) אם אין לכך משמעות רפואית בשבועות של הסקירה המאוחרת
    אודה להבהרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה, תודה רבה

NADIN
    02/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ דחוף לגבי בדיקת מי שפיר
    לילך
    27/04/2009

שלום רב,
    שמי לילך בת 32.5, בשבוע 19.6 להלן תוצאות הדיקות השונות:
    תבחין משולש (גיל הריון מחושב לפי US 17.6 לפי וסת אחרונה 17)
    A.F.P – 2.17 MOM
    A.F.P – 88.56 NG/ML
    HCG – 1.27 MOM
    HCG – 28.22 U/ML
    ESTRIOL – 1.14 MOM
    ESTRUOL – 1.59 NG/ML
    סיכון לפי גיל 1:605
    סיכון לפי גיל +בדיקות ביוכימיות 1:6648

סקר טרימסטר ראשון (גיל הריון מחושב לפי US 13.1 לפי וסת אחרונה 12.5)
    CRL – 54.4 MM
    NT- 1.03 MOM
    NT – 1.10 MM
    PAPP –A – 1.86 MOM
    PAPP – A – 6597 MIU/L
    FRWW BETA HCG – 1.48 MOM
    FRWW BETA HCG – 46.9 NG/ML
    סיכון לפי גיל 1:670
    סיכון לפי גיל +סקר טרימסטר ראשון 1:7200

שקיפות עורפית (שבוע 11.5)
    שקיפות עורפית – 1.1 מ"מ
    CRL – 54.4 MM
    חישוב ל-DS+ סמנים
    דופק עוברי 160
    נצפתה עצם אף
    סיכון לפי גיל 1:601
    סיכון לפי גיל +שקיפות עורפית 1:3756

תוצאות הסקירה המוקדמת תקינות

האם יש המלצה לביצוע דיקור מי שפיר באופן כללי? האם יש המלצה לביצוע דיקור מי שפיר בעקבות התוצאה הגבוהה של החלבון העוברי?

הוספת תגובה

• ללילך

פרופ` ישראל מייזנר
    27/04/2009

לפי כל הבדיקות אין אינדיקציה לדיקור מי שפיר לאיבחון תסמונת דאון.
    חלבון עוברי גבוה, מחייב סקירת מערכות מדוקדקת, לשלילת מום פתוח בגוף העובר הגורם לעליה ברמת החלבון העוברי. בכל מדינות העולם, ולפי הספרות, הערך שנמצא אצלך של 2.17 MoM , נחשב לתקין. משום מה, הוחלט בארץ על ערך של 2 כעל לא תקין. כלומר,לפי התשובה שלך, הסיכוי לבעיה של מום פתוח קטן ביותר. אעפ"כ, הייתי מבצע סקירה מדוקדקת. אינני סבור שיש פה אינדיקציה למי שפיר עקב ממצא זה והUS הוא המשמעותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב גדילה שבוע 38 - מספר שאלות
    נועה
    27/04/2009

במעקב גדילה שבוצע בשבוע 37+2 נקבע גיל הריון של 35+2 והערכת משקל של 2700 גרם. מאז הסקירה בשבוע 25 העובר נע סביב אחוזון השלושים וחמש, ותמיד היה קטן במקצת אולם גדל בהתאם לאחוזון בצורה עיקבית לאורך כל הבדיקות. אני מודאגת משום שבתקופה של שלושה שבועות שעברו מאז הבדיקה הקודמת צמח העובר רק בשבוע. כמו כן נמצאה כמות מי שפיר בגבול התחתון של הנורמה. האם ההאטה בגדילה מחייבת מעקב מיוחד? ( נקבע לי מעקב לעוד שבועיים) האם יכול להיות מצב שעדיף לו בחוץ מאשר בפנים? האם יש משהו שאני יכולה לעשות בכדי להעלות את כמות מי השפיר? מה מידת בדיוק של הערכת המשקל ? האם יכול להיות שהוא מתחת לשתיים וחצי קילו? אני חשה בתנועת רציפות נמרצות ומתחזקות , האם הדבר יכול להוות אינדיקציה שטוב לו והוא מקבל את מה שהוא צריך שם בפנים?

הוספת תגובה

• למאיה

פרופ` ישראל מייזנר
    27/04/2009

הפרש של שבועיים בגדילה אינו משמעותי בד"כ. מיעוט מים הינו הערכה סוביקטיבית והינו ממצא די שכיח בשלהי ההריון. בבדיקת האולטראסאונד תתכן טעות בהערכת המשקל של בין 10-20 אחוז. אני מניח שמי שמטפל בך, יוכל להרגיעך, שכן על פניו הנתונים אינם כה גרועים, ואם היה חשש לבעיה משמעותית, היו מיילדים אותך, שכן בגיל הריון זה ובמשקל כזה, לא אמורה להיות כל בעיה לילוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אקו לב
    ליאת
    26/04/2009

אני בשבוע 24, הופנתי לאקו לב עוברי לאחר שבסקירה מוקדמת הרופא אמר שינה בעיה והוא רוצה להיות בטוח
    עשיתי אקו לב עוברי ובתוצאות רשום שהתפקוד תקין חוץ מ - שישנו VSD פריממברנוטי
    רציתי לדעת מה זה אומר

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות אקו לב

הוספת תגובה

• לליאת

פרופ` ישראל מייזנר
    26/04/2009

VSD הינו חור במחיצה הבין חדרית בלב. אם החור קרוב לעליות, הוא באיזור הקרומי של המחיצה וקרוי פרי ממברנוזי. לגבי המשמעות - תלוי מה מצא הבודק, ולפי הממצא ימסור את מסקנותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינו של העובר!
    נורית
    26/04/2009

שלום,
    שמתי לב(בפורומים שונים ומידע מחברות) בהרבה מקרים בהם הרופאים יודעים לזהות מין זכר בשקיפות ערפית כבר בשבוע 11או 12 האם מניסיונכם כך הדבר ?
    האם כאשר מינו של העובר הוא זכר ניתן לזהות זאת כבר בשקיפות באחוזים גבוהים?
    אני אישית עברתי בדיקת שקיפות ערפית בשבוע 11+3 והרופא אמר שלהערכתו זאת בת ב-80% .
    האם תשובתו התבססה על העובדה שלא ראה איבר מין זכרי עדיין האם ייתכן שיראו איבר זכרי בשבוע 12+5 ?

תודה לכם מראש על ההתייחסות זה מאוד חשוב לי!

נורית

לקביעת תור
    סגירה
    מינו של העובר!

הוספת תגובה

• לנורית

פרופ` ישראל מייזנר
    26/04/2009

במקרים מסוימים, ניתן לזהות את מין העובר בסבירות גבוהה במהלך בדיקת השקיפות העוברפית יכולת הדיוק נעה סביב 80%. בהחלט ניתן לטעות במין העובר בבדיקה זו, ורצוי לחכות לסקירה, אז הזיהוי ודאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום נמוך אחרי מי שפיר
    טל
    26/04/2009

בוקר טוב,

עברתי דיקור מי שפיר ביום חמישי בערב,
    למעט מעט כאבים בבטן התחתונה לא היו בעיות.
    מאתמול בערב (שבת) החלו ליכאבי ראש להם אני רגילה ( עקב מגרנות)
    הבוקר כאבי הראש התגברו,
    מדדתי חום רק כדי לוודא שאין לי חום אך ממדידה באוזן המדחום הראה על 37.8 , 38.1
    האם יש קשר לדיקור?
    יש לציין שכאבים אין לי.
    אודה לתשובה מהירה....

לקביעת תור
    סגירה
    חום נמוך אחרי מי שפיר

הוספת תגובה

• לטל

פרופ` ישראל מייזנר
    26/04/2009

בד"כ חום הנגרם מזיהום מי שפיר, הינו חום גבוה המלווה בכאבי בטן וצמרמורות. בכל מקרה, כיון שחום של 38 מעלות הינו חום לכל דבר, יש להבדק בהקדם לשלילת זיהום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור כואב
    קרן
    25/04/2009

שלום

אתמול עברתי דיקור מי שפיר שהיה כואב מאוד ולא כמו שסיפרו לי שזה כמו ספירת דם.
    הרופא אמר שהשילייה שלי קידמית והדיקור נעשה קרוב למפשעה.
    האם זה יכול להיות קשור לכאב החזק אותו הרגשתי בזמן הדקור?
    עברו 24 שעות מהדקור. האם יצאתי מטווח הסכנה להפלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור כואב

הוספת תגובה

• לקרן

פרופ` ישראל מייזנר
    26/04/2009

התגובה לכאב הינה אינדיבידואלית ומורכבת מגורמים שונים, כולל מיקום הדיקור, מעבר המחט דרך שריר ועוד. בד"כ, הכאב חולף תוך מספר ימים. הסיכון להפלה נגרם עקב זיהום, וזה יכול להתפתח תוך מספר ימים ממועד הדיקור. להערכתי, אם לאחר 4-5 ימים, לא קרה מאומה, הסיכוי להפלה קטן ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה ארכנואידלית
    נאור
    25/04/2009

שלום,
    בבדיקת אולטרה סאונד שבוצעה בשבוע ה- 16 נמצא ממצא ציסטי במימדים 4.8*1.9*2.3 מ"מ הממוקם מאחורי ה- cavum vergae ואינו נראה דוחק הצידה. חדר שמאל מעט בולט. ללא הרחבת חדרי המוח הלטראליים או חדר 4. פרט לכך מבנה מוחי תקין. התמונה יכולה להתאים למבנה ציסטי מסוג cavum velum interpositum cyst או ציסטה ארכנואידלית.
    בבדיקה נוספת שבוצעה בשבוע ה- 19 הודגם ממצא ציסטי אינטר המיספראלי במימדים 5.2*2.8 ללא דחיקה של המבנים וללא שינוי מהבדיקה הקודמת. חדרים לטראליים במראה תקין חדרים 3 4 אינם מורחבים. הודגם קורפוס קלוסום תואם לגיל ההריון וכן צרבלום, ורמיס, גומה אחורית תקינים.
    נקבעה בדיקה נוספת לשבוע 22-23. הרופאה המליצה על ייעוץ גנטי, קריוטיפ ו- TORCH. בייעוץ הגנטי לא המליצו על דיקור מי שפיר לאור ממצאי הא.ס. שאלותי:
    1. האם כדאי לנו לערוך דיקור מי שפיר לאור הממצא?
    2. מה זה TORCH?
    3. מה הסיכוי לטעות באבחנת סוג הציסטה ומה יכולה להיות המשמעות?
    4. האם כדאי לנו לקבל חוות דעת נוספת מרופא מומחה?
    5. אשמח לקבל את המלצותיכם לאור הממצאים הנ"ל
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה ארכנואידלית

הוספת תגובה

• לנאור

פרופ` ישראל מייזנר
    26/04/2009

אם היעוץ הגנטי אינו מחייב בדיקת מי שפיר, ניתן לדחות את הבדיקה לפי המלצתם. אישית, אני חסיד של מי שפיר בתנאי שקיימת אינדיקציה גנטית לבדיקה.
    בהחלט יש מקום להתייעץ עם מומחה נוסף באולטראסאונד עוברי לגבי מהות הממצא. לא ניתן לתת לכם יעוץ בנושא זה מבלי לצפות בעובר עצמו, מה שיעשה היועץ.
    TORCH הינו "ראשי תיבות" המורכב ממספר גורמים לזיהום תוך רחמי הכוללים: טוקסופלזמה, אדמת, ציטומגלווירוס והרפס. חלק מאלו יכולים לגרום להרחבה ציסטית במוח העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי בדיקת מי שפיר
    רויטל
    24/04/2009

שלום
    שמי רויטל אני בת 33 עברתי בתאריך 25/3/09 בדיקת חלבון עבורי להלן התצאות:
    הסיכון לפי הגיל 1:532
    הסיכון בשילוב גיל ובדיקות הינו 1:423

AFP 1.49
    ריכוז 48.30 NG/ML

HCG 1.89
    38.30 LU/ML

UE3 0.71
    2.82 NMO/L
    וסת סדירה, גיל ההריון לפי ו.א 16.3
    גיל ההריון לפי US 16.6
    משקל : 52 ק"ג
    היום אני נמצאת בשבוע 21 במידה והייתי מחליטה לבצע את הבדיקה מה התאריך האחרון שיתאפשר לי לבצע את בדיקת המי שפיר.
    אשמח לתשובה במהירות האפשרית אני מאוד לחוצה
    תודה רבה ושיהיה סופ"ש נעים

הוספת תגובה

• לרויטל

פרופ` ישראל מייזנר
    26/04/2009

הייתי מבצע את הבדיקה עוד השבוע. לא הייתי דוחה מעבר לשבוע 22 להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הערכת משקל
    מעיין
    24/04/2009

שלום אני בשבוע 35 בשבוע 33+3 עשיתי הערכת משקל שהעוברית יצאה משקל גדול 2758 כבר חודשיים הערכות משקל יוצאות גבוהות אין לי סכרת הריון כל הבדיקות תקינות את הערכת משקל עשיתי בבית החולים כעבור 13 יום עשיתי ערכת משקל נוספת במרכז בריאות האישה במכשיר שונה והערכת משקל היתה 2765 האם יתכן דבר כזה אני מוטרדת ולא מבינה האם זה טלוי במכשיר האולטרסאונד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הערכת משקל

הוספת תגובה

• למה מדלגים על שאלות

מעיין
    25/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למעיין

פרופ` ישראל מייזנר
    26/04/2009

הערכות המשקל אינן תלויות במכשיר האולטראסאונד אלא בניסיון הבודק.
    אם הערכות המשקל באופן עקבי מראות על עובר גדול, כנראה שהעובר באמת גדול, ומה לעשות, יש גם כאלו גם אם לא מדובר בסכרת הריונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכון העובר בריבוי US ?
    עופרהפלוס
    24/04/2009

שלום רב,
    אני בשבוע 24, הכל תקין כולל מי-שפיר.
    ההריון הוא הריון "יקר" מאד, הן מפאת הזמן והקושי שבהשגתו ( 4 שנות טיפולים + 6 אובדנים..) והן מפאת הגיל (42) , ולכן מבצעת US אחת לשבוע - שבוע אחד BPS ובשבוע העוקב מעקב גדילה.
    האם אין חשש לסיכון מסוים לעוברית עם כל החשיפה הזו ל-US ?
    המחקרים שמצאתי בנושא סיכון US לעוברים מתייחסים לציוד משנות ה- 70-80 , ואפילו הם אינם חד-משמעיים.

במחקר שממש הלחיץ אותי מצאתי את המידע הנ"ל:
    ציטוט
    An unconfirmed study with diagnostic ultrasound exposure of mouse fetuses suggests a possible influence on migration of neuronal cells.[40] Such reports fuel speculation that the growth in routine use of diagnostic ultrasound in obstetrics may explain increases in some adverse fetal outcomes. For example, ultrasound has been suggest as a possible explanation for the apparently increasing incidence of autism in children
    סוף ציטוט

האם יש לכך שחר או סימוכין מחקריים חדשים יותר?
    האם ניתן למצוא ברשת מחקרים חדשים ומרגיעים בנושא? האם יש מדד לסיכון העובר בחשיפה שבועית ל-US ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיכון העובר בריבוי US ?

הוספת תגובה

• לעופרה

פרופ` ישראל מייזנר
    26/04/2009

בדיקות האולטראסאונד האבחנתי, הינן בטוחות בהריון ולפי מיטב הידע המצטבר עד כה, אינן כרוכות בכל נזק לעובר. בעבודות מבוקרות, לא הוכח כח נזק לעוברים - בתנאי שמדובר באולטראסאונד אבחנתי, ולא טיפולי או אחר.
    באיגוד האמריקאי לאולטראסאונד קיימת ועדה מיוחדת לנושא בטיחות הבדיקות, ועד עתה למשנתם לא הוכח כל נזק בעוברי בני אדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר וראש עובר גדולים
    גל
    23/04/2009

שלום,
    היום עברתי בדיקת US להערכת משקל. אני בשבוע 30

להלן מדדי העובר:

81 BPD מתאים ל32+6
    HC- 292 מתאים ל31+5
    AC- 277 מתאים ל31+6
    FL- 58 מתאים ל30+2

הערכת משקל 1758 גר'.

מה המשמעות של הסטייה במדדים (הכוונה שלא כל המדדים תואמים את שבוע ההריון שלי וכי הסטייה של ה- BPD מאוד גדולה).

חשוב לציין כי בדיקת העמסת הסוכר (50 גר') היתה תקינה -123, וכי עד כה לא היו סטיות שכאלה במדדי העובר בבדיקות קודמות.
    הרופאה המטפלת שלי בחופש, ואוכל ליצור איתה קשר רק בשבוע הבא.
    האם עלי לדאוג?

תודה וערב טוב

לקביעת תור
    סגירה
    עובר וראש עובר גדולים

הוספת תגובה

• עובר גדול לגיל הריון

ד``ר רון ברדין
    23/04/2009

גל שלום
    אמנם היקף הראש והיקף הבטן גדולים בקרוב לשבועיים משבוע ההריון אך טווחי טעות הנחשבים "נורמליים" בשבועות אלה הם כאלה שיכולים להסביר הפער. בכל מיקרה נכון יהיה שתבצעי הערכת משקל נוספת עוד כ שבועיים לראות האם הפער גדל או שעובר שומר על פערים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על סקירה מוקדמת
    גל
    23/04/2009

שלום רב!

הייתי רוצה להתייעץ. אני בת 26 בהריון ראשון. ביום א' עשיתי סקירה מוקדמת בשבוע 16+3 והרופא לא מצא כיס מרה אצל העובר. היום (16+6) חזרתי אצלו על הבדיקה ושוב הוא לא ראה אותו (ספק אולי משהו קטן מאוד). כל השאר תקין.

שקיפות עורפית תקינה, כל הבדיקות הגנטיות תקינות (כולל נשאות ל-CF), לחלבון עוברי אין עדיין תשובה. אני בריאה בד"כ ללא מחלות גנטיות ברקע במשפחה.

הסקירה המורחבת בעוד חודש.

האם יש מקום לדאגה לדעתך? האבחנה שמלחיצה אותי זה ביליארי אטרזיה, וידוע לי שזה לא ניתן לאבחון במהלך ההריון. זה הגיוני שבשבוע 16 הוא עדיין לא התפתח?

תודה רבה על התשובה מראש

הוספת תגובה

• כיס מרה לא מודגם

ד``ר רון ברדין
    23/04/2009

גל שלום רב
    אז ככה...... את כיס המרה אכן בדרך כלל מדגימים כבר בסקירה המוקדמת . במידה ולא מוגדם ברוב רובם של המיקרים כמעט במלואם מזהים את כיס המרה בבדיקה חוזרת.
    לטעמי הפער בין 2 הבדיקות שביצעת קצר מידי ויש " להתרחק"כשבועיים בינייהם.

אם בבדיקה הבאה לא מודגם כיס המרה יש להעלות מספר אפשרויות איבחוניות . CF שביררת ואתם לא נשאים. אטריזיה של דרכי המרה האבחנה המטרידה. ובכן גל כדאי שתיזכרי ששכיחות מחלה זו נמוכה ביותר 1:20000 . כמו כן וזה החשוב ישנה בדיקה באמצעותה ניתן להעלות או לשלול אפשרות זו בסבירות די גבוהה. זאת על ידי בדיקת מי שפיר בה בודקים אנזים מסויים שמופרש מדרכי המרה של העובר ויש לו רמה מסויימת במי השפיר בהתאם לשבוע ההריון. רמה נמוכה שלו מעלה החשד. רמה תקינה בסבירות גבוהה שוללת האפשרות למחלה זו.
    למען לא תתבלבלי מעומס המידע רצוי שתחזרי על בדיקת האולטרהסאונד. אם שוב לא מודגם מומלץ ייעוץ גנטי וכן אצלנו בבלינסון ביחידת האולטרהסאונד בבית החולים לנשים נוכל לסייע בידייך בעניין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצוע בדיקות, גיל הריון
    ל.
    22/04/2009

לרופאים שלום, האם עלי לערוך את בדיקות ההריון למיניהן לפי גיל ההריון המחושב לפי המחזור או לפי תיקון גיל ההריון שבוצע לי באולטראסאונד?

לקביעת תור
    סגירה
    ביצוע בדיקות, גיל הריון

הוספת תגובה

• אולטרהסאונד מול וסת אחרונה

ד``ר רון ברדין
    23/04/2009

ל שלום רב
    בדיקת האולטרהסאונד נחשבת לאמינה יותר בקביעת גיל הריון כך שמומלץ להיתייחס אליה כקובעת כאשר יש פער של שבוע ומעלה בין גיל הריון על פי וסת אחורנה וזה שעל פי אולטרהסאונד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקונות בשלייה
    אסנת
    22/04/2009

שלום רב
    בסקירת מערכות שבצעתי התגלו לקונות בשליה , אך לא הפדות שליה , ברצני לברר מה המשמעות לכך , ממה זה נגרם ולאיזה סיבוכים זה עלול לגרום.

בברכה
    אסנת

לקביעת תור
    סגירה
    לקונות בשלייה

הוספת תגובה

• ממצאי אולטרסאונד ראשון - מדאיג!

רוני
    22/04/2009

שלום

אני בשבוע 8. הערב עברתי סונר ראשון, בו נצפה שק תקין, רקמה עוברית ודופק עוברי

CRL

12 מ"מ

גודל העובר מתאים לשבוע 7.4 כמות מי שפיר תקינה

ממצא טיפולי: בשחלה שמאל גופיף צהוב בגודל 18X14 מ"מ

הערות: סביב העובר ניצפה מבנה ציסטי

הפנו אותי אל הרופא המטפל, כמובן שאין לי תור מהיות להיום ואני בלחץ אטומי - מה זה אומר בעצם?

האם העובר לא תקין??? זה נראה שהוא מוקף בשקית 'שקופה' בדיוק בגודל שלו, שיש בה מים 'עכורים' או שהעובי שלה גורם לה להיראות עכורה, זה נדיר? זה נפוץ?

אודה למידע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מימצא סביב העובר -הריון צעיר

ד``ר רון ברדין
    23/04/2009

רוני שלום
    לצערי קשה להתייחס מהתיאור לגבי טיבו של המימצא , האם דימום , משמעות אחרת. לא ברור לי
    מומלץ לחזור על הבדיקה כעבור כ 7-10 ימים . ברפואה לפרספקטיבת הזמן יש התשובה לקושיות שלא ניתן להשיב עלייהן מייד. החשוב הוא שיש דופק ועובר מתאים לשבוע הריון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאקונות בשלייה

ד``ר רון ברדין
    23/04/2009

אסנת שלום
    לאקונות בודדות רואים לא פעם בהריונות תקינים. קשה להיתייחס כך ללא שרואים המימצאים. רלוונטיות יש במיקרים בהם סימנים ל"נעיצת, שלייה בדופן הרחם וזה לרוב כאשר בעבר יש ניתוח קיסרי והשלייה בקיר קדמי תחתון באיזור צלקת ניתוחית
    רצוי לבחון זאת שוב בסקירת המערכות הבאה שלך אם הסקירה שביצעת היא המוקדמת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה