מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מים עכורים ומעיים בולטיםענת27/05/2009
בת 35. שבוע 14. באולטרסאונד נראו מים עכורים עם לכלוכים כמו פתיתי שלג. המעיים של התינוק בולטים. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע ובעיקר מה המשמעות של זה לגבי בריאות התינוק. מה יכולים לראות עוד בסקירת מערכות לגבי העניין הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2009מים עכורים יכולים להעיד על דימום ישן למי השפיר. לממצא אין כל השפעה על העובר. מעי אקוגני יכטל אף הוא להיות קשור לכך עקב בליעת העובר. בכל מקרה, אין לממצא בדרך כלל קשר לבעיות נוספות בעובר. רצוי מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי אקוגני?
ענת31/05/2009מזה אומר "מעי אקוגני"? האם הסיכויים גבוהים (סטטיסטית) לבעיות במעי כאשר המים עכורים והמעיים בולטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה קלה בחדרי המוחדני25/05/2009
שלום רב,
בת 31 הריון ראשון. נמצאת בשבוע 26+1
עד היום כל הבדיקות תקינות : שקיפות+סקירה מוקדמת +מורחבת
בבדיקת מעקב הריון בשבוע 26+1 אצל רופא מומחה נמצא שיש אסימטריה קלה של 8.8/7 בחדרי המוח.
האם יש סיבה לדאגה? זה מעלה את הסיכוי למומים? איזה מעקב מומלץ לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב חדרי מח
ד``ר רון ברדין26/05/2009דבי שלום
לכל הדעות ערכים אלה שציינת של רוחב חדרי המח ,נימצאים בתחום הנורמה! אינם מהווים סמן או סיכון למשהו כי מוגדרים כנורמליים. יש הנוהגים לבצע ביקורת ומעקב כעבור שבועיים אם הרוחב הנימדד הוא 9 מ"מ ומעלה . כל השאר מתחת לערך זה על פי גישתו של הרופא.
כאמור בערכים הנ"ל הסיכום הוא תקין
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בסקירה המורחבת בעניין המחאיריס25/05/2009
לפרופ' מאוזנר שלום,
עברתי סקירה מורחבת בשבוע 22 ובסיכום הבדיקה נכתב:
חדרי המוח הצדדים מימין 6 ממ . שמאל 11 ממ . האם בשלבים מאוחרים האסימטריה יכולה להסתדר
לא נצפה קוום ספטום פלוצידום תקין
נראה כמבנה חדרים בצורת דמעה.
כן נצפה קורפוס קלוזום וורמיס.
מה משמעות כל אחד מהממצאים האלה , האם הממצאים האלה מלמדים בברור על מום או בבדיקות נוספות ניתן לשלול מום.
הופניתי להדמיה של מח במכון אולטרסאונד ובהמשך יעוץ גנטי
אשמח לקבל תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיריס
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2009מהנתונים שאת מוסרת, קשה להגיב ללא בדיקה מוסמכת על ידי בודק מוסמך ביחידת אולטראסאונד מוכרת. נשמח לראותך בבית החולים בו אני עובד - בילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות עורפית ובדיקה מרובעתנועה25/05/2009
שלום! רציתי להתייעץ- מדוע לבצע את בדיקת השקיפות העורפית והבדיקה המרובעת כאשר מדובר רק בסטטיסטיקה? במה זה תורם לי, אם גם כך מבוצעת סקירת מערכות ראשונה בשבועות בהם מתבצעות חלק מהבדיקות של הבדיקה המרובעת ובדיקת מי השפיר, במידה ויש צורך? מדוע לא מספיקה רק סקירת המערכות?
כמו כן- מה נחשבת לתוצאה "טובה" בבדיקה המרובעת?
תודה רבה והמשך יום מצויין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מרובעת וכדאיותה
ד``ר רון ברדין26/05/2009נועה תודה על השאלה
בדיקת שקיפות עורפית , בעיקבותיה סקר ביוכימי טרימסטר 1 ובהמשך השלמת הבדיקה המרובעת הם אוסף בדיקות שבסיכומו של דבר בא לתת לך הכלים לקבל החלטה אם לבצע דיקור מי שפיר אם לווא. אמנם התשובה סטטיסטית אך רמת הדיוק מגיעה ללמעלה מ 95% משוקלל לכל הבדיקות יחד. כל זאת ב"מחיר, של בדיקה שמרנית ולא פולשנית שאיננה מסכנת את העובר . נכון שדיקור מי שפיר נותן התשובה המוחלטת אך יש סיכונים לבדיקה ובנשים אם סיכון מאוד נמוך בהחלט לא נהוג להמליץ להן לבצע דיקור מי שפיר. ערך של 1:380 +- הוא החתך מתחתיו כבר ממליצים על בצוע דיקור מי שפיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי 2 שאלותמעין24/05/2009
שאלה ראשונה:
נכנסתי להריון (שלישי אם זה חשוב..,) תוך כדי הנקה של שנה.. ז"א לא היה לי ווסת אחרונה התכנאית עשתה לי אולטרסאונד וקבעה את גיל העובר.. האם באמת אפשר לסמוך על זה??
כל מי שאני אומרת לו את גיל ההריון שלי מזועזע כי לא רואים.. אבל גם בשני ההריונות הקודמים בקושי הייתה בטן.. אם יש על מה לסמוך פלוס מינוס כמה אפשר לקחת ממה שקבעו בשבוע 12 ?..
האם האולטרסאונד באמת מזיק לעובר?
פעם שמעתי שהאולטרסאונד הפשוט אפילו מזיק לעובר באוזניים ויכול לגרום לבעיות .. אני כבר שבוע 29 בערך.. עשיתי רק פעמיים ואמרו לי במשפחה שלא כדאי לי בכלל לעשות עוד...
חשוב לציין שבהריון הראשון מרוב ההתרגשות עשיתי לפחות 10 או יותר אולטרסאונד, סתם ללא סיבה כחלק מהמעקב ואין לביי שום בעיה באוזנים
אם יש איזה חשש אני מעדיפה להמנע
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין
ד``ר רון ברדין26/05/2009מעיין שלום
בדיקת אולטרהסאונד בטרימסטר 1 לקביעת גיל הריון נחשבת לבדיקה אמינה וטובה ובהשוואה לוסת אחרונה מסתמכים יותר על בדיקת האולטרהסאונד . לא נימצא עדיין נזק מבדיקות האולטרהסאונד אך יחד עם זאת גם "להפריז " בעודף בבדיקות אולטרהסאונד מוטב להימנע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר כיס מרה- המשך שאלהגליה23/05/2009
שלום רב!
אני בת 26 הריון ראשון בריאה בד"כ ללא מחלות גנטיות ברקע
לפני כחודש ביצעתי סקירה מוקדמת ולא נמצא כיס מרה אצל העובר. לפני 3 ימים בשבוע 20+5
ביצעתי סקירה מורחבת ושוב לא נמצא כיס מרה. חלבון עוברי ושקיפות עורפית תקינים לגמרי. ב-US
זה הממצא הפתולוגי היחיד. נשאות ל-CF שלילית. יום למחרת ביצעתי דיקור מי שפיר לשלילת מחלות גנטיות ובמידה וארצה שליחת מי שפיר לבדיקה בצרפת.
השאלה שלי האם הבדיקה הזו באמת מהימנה? חוסר מלחי מרה או רמתם נמוכה יכולה להצביע בוודאות על ביליארי אטרזיה? יש לי בכלל טעם לעשות את הבדיקה הזו?
כמו כן שמעתי שמבצעים את הבדיקה הזו בבילינסון. האם זה נכון? יש לי אפשרות לשלוח את המי שפיר לביילינסון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה לא מודגם
ד``ר רון ברדין26/05/2009גליה שלום . מקריאת הנתונים לעיל רואים שאת מתמצאת היטב בחומר. להשלים יצויין שבדיקת מי השפיר לאנזימים איננה אחבנתית בודאות אך רמת אנזים נמוכה מאוד בהחלט מעלה החשד. לגבי אפשרות הבדיקה בבלינסון אכן קיימת. היא עדיין איננה תחליף לבדיקה בצרפת. את מוזמנת להיתקשר אלינו ליחידת האולטרהסאונד בבלינסון 03-9377575 לבקש אותי ואנחה אותך בעניין. זמן הבדיקה אוזל ולכן חשוב שתיצרי קשר בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גיל ההריון ואולטראסאונדשרון21/05/2009
שלום,
לפי מחזור אחרון אני כביכול בשבוע שמיני +4 (20.3.09 מחזור אחרון)
לפני כמה ימים עשיתי אולטרסאונד בו נאמר לי כי הכל תקין וראינו דופק והכל. אורך העובר היה 10מ"מ (שממה שקראתי מתאים לתחילת שבוע שמיני), אך הטכנאית כתבה שלפי העובר אני בתחילת שבוע שביעי.
האם טעתה, או מה יכולה להיות סיבת הקביעה הזו?
תודה רבה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד``ר רון ברדין26/05/2009שרון.
קשה לענות באופן ברור ומדוייק בלי לראות הבדיקה. לפני הסקת מסקנות מציע שתחזרי על הבדיקה עוד כ שבועיים ואז תבוצ הערכה נוספת של גודל העובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כיליהרינת21/05/2009
אני בשבוע 33 והכיליה השמאלית מורחבת גודלה: 29*53*26 ואגן הרחבה ל- 15.3 ואילו כיליה ימנית 23*39*29 אגן 6.5. מרקם שתי הכליות תקין וגם כמות מי השפיר תקינה. אני מודאגת מאוד האם אין סכנה לכיליה של העובר עד ללידה בחודש תשיעי בשל ההרחבה הזו? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2009אין סכנה לכליה, שכן ההרחבה ככל הנראה תקטן לאחר הלידה כשהעובר ישתין שלא נגד התנגדות של מי השפיר. בכל מקרה, גם אם יזדקק לניתוח, זה יהיה רק בגיל כחצי שנה או יותר, ולכן לא רצוי להקדים לידה. מהניסיון המצטבר ידוע כי ההמתנה ללידה לא מגבירה את הסיכון לפגיעה בכליה העוברית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר ברדין רב תודות לך על השרותשרון דור21/05/2009
דר ברדין
פשוט תודה לך על השרות האדיב , המקצועי .
מאוד נהנתי מהשרות שלך .
אתה פשוט מקסים !
חבל שרק עכשיו הריון אחרון יצא לנו להפגש .
בכל מקרה מקור לגאוה ..:}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר רון ברדין26/05/2009תודה רבה !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתיוליה21/05/2009
שלום!
אני צריכה לנסוע לחו"ל בשבועות 22 - 24 להריון - שזה להבנתי מועד אידאלי לסקירה מאוחרת.
ביצעתי סקירה מוקדמת מורחבת בשבוע 16 שהייתה תקינה אצל אחד הרופאים הבכירים בארץ.
מניסיונך, האם נתקלת במצבים שסקירה מורחבת ראשונה הייתה תקינה ובשניה התגלה מום שהצריך לשקול הפסקת הריון? ברור שהסבירות לזה אפסית אך בכ"ז?
(אם זהו מצב אפשרי - אתעקש בכ"ז לבצע סקירה בשבוע 22 ולשנות את מועד הנסיעה).
בבקשה עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליג
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2009התשובה לשאלתך היא כן! רצויצלחזור על הבדיקה בשבוע 22 להריון, שכן עלולים להופיע שינויים בעיקר במבנה המוח - יש לצפות בסימנים המצביעים על קיום המחיצה שבין שתי ההמיספרות (או לצפות בה ישירות), דבר שלא ניתן להעשות בשבוע 16, שכן היא עוד לא נוצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי במי שפיריעל21/05/2009
ד"ר יקר,
האם 1 MOM חלבון עוברי במי שפיר מקביל ל-1 MOM בבדיקת דם חלבון עוברי?
בעצם מה שאני מנסה לשאול הוא, האם 1MOM חלבון עוברי במי שפיר טוב יותר (מבחינה סטטיסטית כמובן) מאשר 1MOM חלבון עוברי בבדיקת דם?
מקווה שהשאלה מובנת ולא טיפשית מדי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאלה
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2009זו שאלה לגנטיקאי. בכל מקרה, תשובה כזו נחשבת לתקינה בגילאי ההריון בהם מקובל לבצע דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאדרודה21/05/2009
שלום לכם..
אני בת 28.04 , הריון שני ואני נמצאת בשבוע ה29 .מין העובר : בן
עברתי כל הבדיקות (סוכר , אולטרסואנד, סקירה מורחבת, חלבון עוברי ושקיפות עורפית )והכל היה מאה אחוז תקין ולא נתגלה שום בעיה ..
בבדיקת האולטרסואנד האחרונה שבצעתי היו הנתונים הבאים:
74 מ"מ BPD,
272 מ"מ Head cir,
249 מ"מ AB cir
יחס HC/AC 1.09
femur len 56 מ"מ
משקל : 1370
ונמצא שקוטר חדר מוח צדדי שמאלי 10מ"מ, בקש ממני לערוך בדיקות דם של הטקסופלסמה והאדמת וגם CMV והירבס סמבלקס.
ולעשות עוד שובעיים אולטרסואנד..
את האמת אני מאוד מודאגת ולא יכולה לישון ולחכות עוד שבועיים זה קריטי בשבילי רוצה לדעת מה הסיכון להפסקת ההריון שלי ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרודה
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2009אני מבין שאת מודאגת עקב הרחבת חדר המוח. יש כמובן לבדוק את הסיכון לזיהום כפי שהוצע לך. הייתי ממליץ שתופני ליחידת אולטראסאונד מוכרת לבירור מלא של מבנה המוח, סימטרית חדריו, ושקילת צורך בבירור נוסף (תהודה מגנטית וכד'). אין סיבה להבהל, שכן הממצא נמצא בטווח הנורמה (גבול עליון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתאפרת20/05/2009
אני ממש בוכה ומודאגת חזרתי מסקירת מערכות מוקדמת
הרופא חושד בfalllot וגם מוקד אקוגני בלב.
אני בוכה בלי סוף. מה זה אומר??
בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום לב
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2009צריך לבצע בדיקת לב מוסמכת על ידי קרדיולוג ילדים. לא תמיד מה שרואים כחשד ללא תקין בסקירה המוקדמת הינו באמת כך. פני לקרדיולוג ילדים לפי הקופה אליה את שייכת ונקווה שאין מום והכל כשורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמות קצרותמורן20/05/2009
שלום רב,
בסקירת מערכות מאוחרת התקבלה עצם ירך קצרה בכ-שבוע+חמישה ימים מגיל ההריון (אחוזון 5.2% ) . משום כך נמדדו כל העצמות בגוף והן עומדות על אחוזון 10% .
יש לציין כי גם אני בעלת מבנה גוף קטן (150 ס"מ).
מהו הסיכון שהעובר נושא מחלה גנטית כלשהי ומתי כדאי לבצע בדיקת us נוספת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2009יש מקום לפנות לייעוץ גנטי בכל מקרה.
לפי תיאורך, בנתונים הקיימים, לא מדובר בגמדות, שכן כל העצמות הארוכות הינן בטווח הנורמה, וגמדות מתבטאת בפיגור ניכר יותר של גדילת העצמות הארוכות. בכל מקרה, אני ממליץ לחזור על הבדיקה למדידת העצמות לאחר 2-3 שב' ממועד הביצוע של הבדיקה הקודמת, על מנת לראות מהו פוטנציאל הגדילה שלהן. אם גדלו באותו פרק זמן שעבר בין הבדיקות כצפוי - לא מדובר בגמדות. בכל מקרה, בשבוע 30 הייתי חוזר על הבדיקה - על מנת להעמיד את הנתונים על עקומת הגדילה ולוודא גדילה לינארית של העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מזהים רגליים באולטרסאונדאבי20/05/2009
שלום,
אשתי בשבוע 11 + 5 ימים.
עברה היום שקיפות עורפית.תוצאה תקינה.
כעת אנו מסתכלים בצלומים ולא מזהים את רגלי העובר.
האם עדיין לא התפתחו ומדוע הם לא נראים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
פרופ` ישראל מייזנר20/05/2009אי אפשר לזהות את כל חלקי העובר בצילום, אם לא הוכנס כל גוף העובר לתוכו. בהחלט יתכן, כי בצילום שבידיכם רק חלק מגוף העובר הוכנס, ואז חלקים אחרים לא יצפו. אם אינכם שקטים, פנו לבדיקתUS קצרה להרגעת הנפש. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושבת שלום
אבי20/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)