מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה מוקדמת - מודאגת מאודמיכלי02/06/2009
שלום!
הריון שבוע 15+4, מין זכר. בסקירה מוקדמת התגלו שני ממצאים:
1. אגני כליות מורחבים - קוטר 3 מ"מ
2. מוקד אקוגני בלב.
שקיפות עורפית נתנה סיכוי קטן מ-1:20000 לתסמנות דאון.
שאלותי הן:
1. האם הקוטר הזה אצל בנים אכן נחשב מורחב?
2. האם יש סיבה להילחץ מאוד ולבצע דיקור מי שפיר לפני חלבון עוברי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "סימנים רכים "לתסמונת דאון
ד``ר רון ברדין05/06/2009מיכלי שלום
ראשית הסיכון הבסיסי שלך מחושב על פי שקיפות עורפית נמוך ביותר!
גבול עליון לרוחב אגני כלייה בשבוע 15-16 נע בין 3-4 ממ ( המחמירים מכניסים כבר 3 מ"מ ) .
לגבי מוקד אקוגני בלב סימן שאלה לגבי משמעותו כסימן המעלה סיכון לתסמונת דאון . שוב בגישה המחמירה ייתכן ומעלה הסיכון ב פי 2 על סיכון הרקע.
ו"תכלס" לשאלתך הממוקדת האם לבצע או לא דיקור מי שפיר עם 2 סימנים גבוליים אלה רצוי שתבצעי ייעוץ גנטי בשאלה שם תקבלי חישוב מחודש לגבי הסיכון
ככלל נוכחות 2 סימנים רכים כפי אלה שלעיל הנטייה היא להמליץ על דיקור
בהצלחה בייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בצוואר102/06/2009
שלום,
אני בת 26, שבוע 14+5. בסקירת מערכות מוקדמת נמצאה סיצטה בצוואר העובר בקוטר 5 מ"מ.
לא נמצא ממצא אחר לא תקין, והשקיפות העורפית הייתה תקינה.
האם ממצא זה דורש בדיקת מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה צוארית
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2009הממצא של ציסטה צוארית קשור בהתפתחות התקינה של מערכת הלימפה בעובר. הציסטה הינה מאגר לימפה תקין. בעבר, סברו שמדובר בסימן לתסמונת דאון. כיום סבורים שמדובר בסימן "רך" לתסמונת דאון (וגם בזה רבים המפקפקים), שאינו מחייב לבדו דיקור מי שפיר. איגוד הגנטיקאים דורש שני סימנים רכים כדי להמליץ על דיקור מי שפיר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיראני02/06/2009
שלום רב,
לאחר כמה זמן אחרי הבדיקה ניתן לדעת בוודאות כי הכל עבר בשלום ואין תופעות לוואי?
האם גם אחרי 3-4 ימים יכולה להתרחש הפלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי סיכון אחרי דיקור
ד``ר רון ברדין05/06/2009שלום למודאגת
ככלל, ככל שמתרחקים מהדיקור והמהלך תקין הסבירות להפלה הולכת וקטנה . בדר"כ רוב הסיבוכים מתרחשים בסמוך לדיקור עד שבוע . ברפואה אין תמיד ואין אף פעם אך זה סידרי גודל של זמנים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סריקת מערכות מאוחרת-שאלהאלונה02/06/2009
שלום רב,
קצת מודאגת ולכן חייבת לשאול.
אני בשועב 22+5 ימים, ביצעתי סקירה מערכות מאוחרת, ברוב הפרמטרים יש הפרש קטן בחישוב גיל ההריון לפי גודל העובר, האם זה בגדר נורמה:
BPD 52.6 מתאים לשבוע 22+0
OFD 72.6
HC 203.4 מתאים לשבוע 22+3
AC 192.2 מתאים לשבוע 24+0
FEMUR 38 מתאים לשבוע 22+1
ממוצע כיל ההריון על פי HC ו-F L הינה 22+2
כמו כן מצויין שהודגם צרבלום, האם יש חשיבות לגודלו להתאמתו לשבוע הריון,
מצויין שהכליות הודגמו , האם כאשר יש בעיה עם הגודל או מיקום הכליה זה מצויין באופן מפורש
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלונה
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2009החישובים בגדר הנורמה.
לבודק מנוסה, מספיקה ההתבוננות בצרבלום ובכליות להבין את תקינותם. כמובן שהגודל חשוב אך לא תמיד המדידה נדרשת. הבודק אינו מחויב למדוד צרבלום או כליות, אלא אם יש חשד לפתולוגיה בהם. אני מניח שהמצב בעוברך תקין, ןלכן מדידה אינה מחויבת. אני מניח שאם הייתה חריגה, היא הייתה מצויינת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בחדר רביעייעל02/06/2009
שלום רב,
בשבוע 16 התגלתה ציסטה בחדר רביעי במוח העובר
ביצעתי בהמשך מי שפיר שיצאו תקינים וכן אקו לב עובר שיצא תקין גם כן
בשבוע 21 הייתי בביקורת נוספת אצל רופא הנשים שלי והציסטה טרם נעלמה אך נראתה התפתחות תקינה של המוח (וורמיס נצפה וכן צרבלום בגודל תקין מתאים לשבוע הריון, שאר המדדים במוח ובעובר גם תקינים ומתאימים לשבוע ההריון).
רציתי לשאול מה המשמעות של ציסטה זו והאם צפויה להיעלם?
במידה ולא תעלם מה המשמעות?
האם בעוד הציסטה קיימת ניתן לבצע בדיקת MRI למוח העובר ואם כן האם יכול להיות שלמרות קיומה של הציסטה בדיקת ה MRI תיהיה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי
יעל06/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מתעלמים ממני? המצב רע עד כדי כך
יעל07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
פרופ` ישראל מייזנר08/06/2009קשה מאד להגיב ללא בדיקת הממצא. בעיקרון לעיתים מה שנראה כציסטה בחדר הרביעי הינו חלק מההתפתחות התקינה של המוח. יש לכן לעקוב אחר הממצא, עוד שבוע שבועיים. בדיקת MRI יכולה לעזור במקרים בהם הציסטה לא נעלמה, אך בשבוע הריון מאוחר יותר (בד"כ מעבר ל 25 שבועות). אם הציסטה נעלמה ומבנה מוח נצפה תקין, לא צפויות בד"כ כל השלכות על העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון רב עובריחדשדשה02/06/2009
לאחר IVF
בשבוע 6 + 3 ימים זיהו שק + דופק + גודל 67 מ"מ
בשק השני הגודל 30 מ"מ ללא דופק
האם יש סיכוי שגם העובר השני יתפתח ? יכול להיות מצב שאחד מתפתח מהר והשני לא ?
הרופא שלי היה נחרץ ואמר שלא נראה לו שהעובר יתפתח..(?!)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לשאלתי ??????????
חדשדשה02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון תאומים
ד``ר רון ברדין05/06/2009בנתונים הנ"ל אני נוטה להסכים עם דעתו של הרופא המטפל שלך. בכל מקרה חיזרי על בדיקת אולטרהסאונד כעבור מספר ימים אז תתבהר הערכה זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמת+מאוחרת תאומיםפנינה01/06/2009
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 12+ הייתי מעוניינת לבצע את 2 הסקירות באופן פרטי בשביל השקט הנפשי, אבל התשלום לבדיקות הנ"ל לתאומים יקר עבורי. עליי להחליט לביצוע אחת מהסקירות באופן פרטי:
איזו בדיקה קריטית/חשובה יותר (אם נכון לשאול כך?!). מה ההבדל ביניהן??
אציין שיש לי 2 שקי הריון נפרדים.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף "מוקדמת או מאוחרת"
ד``ר רון ברדין02/06/2009פנינה שלום
לא אקל עלייך . אין בדיקה אחת תחליף לשנייה. יתרונה של הסקירה המוקדמת הוא בגילוי המוקדם יחסית מאוד במיקרה של אבחון מימצאים לא תקינים וקבלת החלטות בהתאם וכן במידה ובדיקה תקינה בהחלט מוצמצם משמעותית חששות לא מעטים. הסקירה השנייה אמנם כלולה בה חזרה על בדיקה מסקירה מוקדמת אך לא פחות מטרת הבדיקה היא לודא שלא התפתחו מומים או מימצאים חריגים שלא באו לידי ביטוי בשלבים מוקדמים יותר.. כמו כן חלק ממערכות העוברים משלים היתפתחות מאוחר יותר מאשר בסקירה מוקדמת כך שלא ניתן להדגימם בשלב מוקדם ( בעיקר באנטומיה המוחית) . כך שאם מוותרים על הסקירה ה2 עלולים לפספס פרטים משמעותיים
בכל מיקרה לדעתי בצעי שקיפות עורפית בהמשך סקירה מוקדמת ואז יש לך מספיק זמן לקבל ה חלטה אם לוותר אם לווא על בדיקות ההמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאומפלוצלהמזל31/05/2009
אני בהריון שבוע 14 יש לי חשד לאאומפלוצלה או לפגם במערכת גניטו אורינרית לעובר, באזור הדופן הבטן יש התבלטות בממדים 10*8 מ"מ מתחת לאזור הטבור. רציתי לדעת אם זה מסוכן ואני יצטרך לעשות הפלה אני מאוד מודאגת.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום בדופן הבטן?
ד``ר רון ברדין02/06/2009מזל שלום
קבוצת המומים הקשורים בדופן הבטן מתפרשת על כאלה הקשורים בבעיות במערכות נוספות כלומר סינדרומיאליים , מומים כרומוזומליים או כאלה שמהווים מימצא יחיד ללא מימצאים או בעיות אחרות. בכל מיקרה הבירור המורחב מבוצע על מנת לנסות ולהבדיל בין האפשריות השונות שכן קבלת ההחלטות מושתתת על חומרת המימצאים והאם יש מימצאים נוספים. בכל מיקרה רצוי שתבצעי גם ייעוץ גנטי בנוסף להערכה סונוגרפית מורחבת נוספת לבחון את היתפתחות המימצא. בהתאם קבלי החלטותייך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליהאפרת31/05/2009
אני בשבוע 24, לפני שבועיים בסקירת מערכות מאוחרת נאמר לי לראשונה שלעובר (נקבה) יש אגן כליה שמאלי מעט מורחב (4.5).
ראוי לציין שביצעתי את כל הבדיקות האפשריות כולל בדיקת מי שפיר שיצאו תקינות
האם אוכל לקבל הסבר למשמעות הנושא? מה הנ"ל אומר לגבי בנות, הבנתי שזה בדרך כלל קשור לבנים?
מעבר לזה כשהייתי אצל הרופא שלי ארבעה ימים אחרי הוא אמר שיש הגדלה מינורית שהוא לא מתייחס אליה בשלב זה, המספרים שהוא דיבר עליהם היו 7*3.5, מה זה אומר? איך בדיוק מודדים את אגן הכיליה לרוחב או לאורך, לא הצלחתי להבין מה התוצאה שלו, טובה או פחות טובה מהקודמת.
אשמח לתשובתך כי אני עדיין לחוצה והבדיקה הבאה עוד שבועיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב אגני כלייה
ד``ר רון ברדין02/06/2009אפרת שלום
ראשית רוחב אגן כלייה של 4.5 מ"מ הוא תקין לשבוע 22. ונוכח הנתונים שהצגת לגבי בדיקות תקינות עד עתה ותשובת דיקור מי שפיר תקינה בהחלט מרגיעים ומצמצמים מאוד הסיכוי למהלך לא תקין. גישתו של הרופא מקובלת בכך שציין רוחב אגן הכלייה וזו על מנת לבדוק אגן הכלייה שוב מאוחר יותר( 2-3 שבועות) ולבחון האם דינמיקה ברוחב הכלייה .
לגבי טכניקת המדידה לא נראה לי המקום כאן ללמדך את אופן המדידה. בכל מיקרה הגבול לרוחב האגנים במהלך הריון משתנה בהתאם לגיל ההריון כך למשל 7 ממ תקין ב 31 שבועות ואילך בעוד שמורחב מעט ב23-24 שבועות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוקדם של מיקרוטיהאלירז יוסף31/05/2009
בני נולד ללא אפרכסת ימין
שאלתי היא האם היה ניתן לגלות מום זה במהלך השלבים המוקדמים של ההריון ובכלל זה, בסריקת מערכות מורחבת שבוצעה במסגרת קופת החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת האוזניים באולטרהסאונד
ד``ר רון ברדין02/06/2009אלירז שלום
סריקת האוזניים איננה נימנית על בדיקות הרוטינה של סקירת המערכות במסגרת שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיוק האולטראסאונדרוני31/05/2009
שלום,
אני תוהה מה דיוק המדידות המבוצעות באולטראסאוד ? הרי גם במכשיר זה אני מניח ישנה שגיאת
כיול מסויימת, שגיאה של המכשיר עצמו , שגיאה עקב מנח העובר , הגורם האנושי כמובן ואולי עוד
כמה דברים שלא חשבתי עליהם. איך עם כל זה ניתן לבצע מדידות עם רמת סמך גבוהה ברמה של
עשיריות מילימטר , כאשר כל עשירית יש לה משמעות גדולה ולא חסר דוגמאות : שקיפות , חדרי
מוח וכו'. כל כמה זמן מכשירי האולטראסאונד דוגמת VOLUSON עוברים כיול.
אשמח שתשפכו אור על הנושא.
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווחי טעות במדידות
ד``ר רון ברדין02/06/2009רוני שלום[אכן שאלה מעניינת וכל הכבוד על ניסוחה. יש להפריד בין פרמטרים שונים למדידה. כך ששקיפות עורפית אם נימדדת על פי הקריטריונים המנחים ויש מוגדרים כאלה אמורים לקבל תוצאה זהה כאן , בקנדה או בירדן. לעומת זאת לגבי הערכת משקל עובר כאן ידוע שגם אם טכניקה מוקפדת וגם אם נסיון רב למכשיר האוטרהסאונד מגבלה לעיתים טעות עד 15 % בהערכת משקל העובר ולא פעם הערכה ידנים ( יד על הבטן ) לא פחות מדוייקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עובריאביב31/05/2009
שלום , אני בת 32 הריון שלישי, בשבוע 18. הייתי מעונינת לדעת האם ניתן בתוצאות אלה לוותר על מי שפיר, והם הן תקינות:
חלבון עוברי-בוצע בשבוע 16.5
AEF- 1.61
HCG- 1.90
UE3 - 0.92
לפי גיל - 1:638
לפי שילוב של גיל עם תוצאות בדיקות ביוכימיות - 1:989
תוצאות שקיפות:1.50 מ"מ
סיכון משוקלל- 1:3104
סיכון סטטיסטי מחושב לפי גיל + תוצאות שקיפות עורפית + בדיקות ביוכימיות - 1:520
TRISOMY 18 RISK - 1- 20000
הייתי ביעוץ גנטי אצל פרופ' שוחט שאמר שנחליט על מי שפיר לאחר תוצאות החלבון העוברי. בינתיים הייתי רוצה גם לשאול לדעתכם. תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תוצאות ומשמעותן
ד``ר רון ברדין02/06/2009אביב שלום
שיקלול התוצאות עם גילך נחשבים בתחום התקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת ערכות מאוחרתעינב27/05/2009
שלום דר'
ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת מורחבת בשבוע ה15 הכל היה תקין כמו כן שקיפות עורפית + חלבון עוברי , השבוע ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת ( שבוע 23+ 3 ) הכל היה תקין למעט קושי בסקירת הלב עקב תנוחת עובר עם רושם ל- U SIGN , נשלחתי לבצע אקו לב עובר..
הרופא טען שלא ניראה לו משהו חריג אך קשה היה לו לבצע את הסקירה בלב,,.
מה זה אומר רושם ל- U SIGN ?
תודה , עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר U SIGN
ד``ר רון ברדין02/06/2009U - SIGN הינו מונח תאורי למהלך כלי הדם היוצאים מהלב כאשר בדר"כ זוהיא צורת V ולא U. לצערי לא ניתן ללמדך קרדיולוגיה בטווח כזה קצר אך אני משוכנע שהסבר תקבלי ביצוע אקו לב עובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב עובר
עינב03/06/2009שלום דר' , ותודה על התשובה ..
הייתי בבדיקת אקו לב עובר , הכל תקין..מה זה אומר.... הרופא לא התייחס ל-U SIGN
והוא אמר לי שהוא בודק את הלב - והלב תקין...
האם עליי לחשוש עוד..או לבצע בדיקה נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינב
ד``ר רון ברדין05/06/2009עינב
אם בדיקת האקו לב עובר סוכמה כתקינה ניראה שאת בהחלט יכולה להוריד ממפלס הדאגות....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן קטן,לחוצה!דגנית27/05/2009
לפני כשבועיים וחצי לערך הייתי בהערכת משקל בשבוע 30 והיקף ההבטן שנראה אז היה בפער של 9 ימים ונאמר לי שעד שבועיים זה תקין וקורה
כרגע שוב חזרתי מאולט'' ולמרות שהלכתי נינוחה ובדעה שהעוברית שלי סתם רזה התברר לי שהפער גדל ב-שבוע וחצי,ועכשיו עומד על שבועיים וחצי פער,תאריך הוסת האחרון הוא 8.10.08 והגודל של העובר היה עד היום ולפי השקיפות לפי ה-10.10.08
המדדים הם:
BPD-
83 מ"מ מתאים ל-33+2
HC-
297 מ"מ ,מתאים ל 32+6
AC-
258 מ"מ,מתאיםל-30
FENUR-
64 מ"מ,מתאים ל33
גיל הריון ממוצע:32+2
משקל: 1774 +- 260 גרם
ששאלתי נאמר לי שהיא באחוזון ה-35 לאחר שלפני שבועיים וקצת אמרו לי שהיא כמעט ב-50
לגבי השליה נאמר לי שהיא נראית טוב ושכמות המיי שפיר שלי גם תקינים...
מעבר למעקב שאני יודעת שאני צריכה לעשות,אני באמת רוצה לדעת למה זה קורה.כי הפעם נראה לי מאוד משמעותי,מה גם שאחרי הביקורת הקודמת באמת כולם אמרו לי שהפער הוא עד שבועיים ואין מה לדאוג,ועכשיו הוא אחרי שבועיים,אז ממה יש לי לדאוג???
בבקשה אני לחוצה נורא,אני גם יכולה לראות את הרופא שלי רק ביום ראשון ,מה אני עושה עד אז...?
ומה ההשלכות של היקף בטן קטן...אני משום מה לא מוצאת שום תשובה ברורה לנושא,והאם זוהי גדילה משמעותית בתקופה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
דגנית03/06/2009צריכה עוד דעה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף בטן קטן
ד``ר רון ברדין05/06/2009דגנית
ראשית העובר גדל באחוזון התקין לשבוע ההריון. אמנם בבדיקה אחת אחוזון 50 ושבועיים אחר כך אחוזון 35 אך עדיין לא שינוי דרמטי. בכל מקרה כאשר מנסים להעריך האם הסביבה התוך רחמית טובה לעובר או לא כוללים מדדים נוספים לאלה של הערכת משקל ביניהם כמות מי שפיר , תנועות גוף , מוניטור לדופק עוברי ואחרים. אחת הבדיקות בשאלה של תפקוד ירוד של השלייה כגורם להאטה בגדילת העובר היא מדידה הקשורה בזרימת הדם בעורק הטבור. במידה ובוצעה בבדיקה אחרונה אז בהחלט מרגיע .אם לא מציע שיבוצע בבדיקה הבאה יחד עם הערכת המשקל במידה ופער עדיין קייים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית תאומיםבר27/05/2009
עשיתי באיכילוב ולהלן התוצאות:
עובר א': עובי 2.29. סיכוי 1 ל 1550.
עובר ב': עובי 2.04. סיכוי 1 ל 2500.
אני אהיה בלידה בת 29 ו 3 חודשים. האם זה תקין? האם צריך מי שפיר?
כיצד אקבל החלטה עם לעשות מי שפיר? רק לאחר סריקת המערכות?
לחברות שלי היו תינוקות עם עובי של 1 ו 1.8. האם 2+ זה לא עבה?
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי...
בר02/06/2009עשיתי באיכילוב ולהלן התוצאות:
עובר א': עובי 2.29. סיכוי 1 ל 1550.
עובר ב': עובי 2.04. סיכוי 1 ל 2500.
אני אהיה בלידה בת 29 ו 3 חודשים. האם זה תקין? האם צריך מי שפיר?
כיצד אקבל החלטה עם לעשות מי שפיר? רק לאחר סריקת המערכות?
לחברות שלי היו תינוקות עם עובי של 1 ו 1.8. האם 2+ זה לא עבה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון לתסמונת דאון
ד``ר רון ברדין05/06/2009טלטל שלום
1. הסיכון המחושב לעיל תקין בהחלט לשני העוברים ואל לך להשוות בעניין לאחרות
2. נכון אמרת , בצעי סקירת מערכות עובר מוקדמת ויינתן לך כלי נוסף בקבלת החלטה אם לבצע דיקור מי שפיר או לא
3. אם גם אז את לא שלמה בצעי ייעוץ גנטי בעיניין
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)