מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפירענת20/05/2009
שלום,
בת 40 לאחר היסטוריה של Trizomi 21 עם הפסקת היריון בשבוע 22.
וסת אחרונה 29.1.09.
1. ברצוני לדעת באיזה שבוע הכי טוב (מהו הטווח הרצוי) לבצע את בדיקת מי השפיר בהתאם
לווסת האחרונה?
2. לגבי בדיקת FISH מה היא בודקת והאם היא אמינה לאור קבלת תשובה מהירה יותר מבדיקת מי השפיר?
3. עלותה של בדיקת FISH בביח' ציבורי?
אודה לתשובה מהירה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ` ישראל מייזנר20/05/2009בין ה 25 למאי ועד ה 20 ביוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי בדיקת מי שפיר-דחוףמיה20/05/2009
היי, אני בת 28 בשבוע 19. זהו הריון ראשון. מאוד מתלבטת לגבי בדיקת מי שפיר, תוצאות החלבון והשקיפות הן:
1.סיכון משוקלל ע"פ תוצאות שקיפות עורפית ו-PAPP- A הינו 1:12,000 (ע"פ גיל 1:1100)
2.תוצאות חלבון עוברי:
AFP- 1.20mom, HCG-0.92mom, UE3-0.73mom. ע"פ תוצאות הבדיקות של החלבון הסיכון המשולב על פי גיל ובדיקות הינו 1:4131 (על פי גיל בלבד 1:1043)
הרופא הסביר כי התוצאות תקינות מבחינה רפואית, אך הדגיש מאד שמדובר בבדיקות סטט' ואין לדעת בוודאות אלא על ידי מי שפיר. האם יש דרך לשלב בין שתי התוצאות לכדי סיכון אחד משוקלל?האם אכן התוצאות הן טובות ואין לי סיבה לדאגה? או שמא כדאי לבצע מי שפיר?
אודה לתשובתכם המהירה (הרופא אמר לי שאני צריכה להחליט עוד השבוע אם ברצוני לבצע ניקור מי שפיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
פרופ` ישראל מייזנר20/05/2009בעיקרון בדיקותייך תקינות ואינן מחייבות דיקור מי שפיר על פי הידע הרפואי. אולם, כיון שהרגישות של הבדיקות אינה 100% כמו בדיקת מי השפיר, עלייך להחליט אם את רוצה לבצע דיקור על מנת לקבל תשובה חד משמעית. ההחלטה הינה שלך,ולא של אף אחד אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת עובר בשלהי ההריוןשלי19/05/2009
אני בשבוע 40+3 בהריון תקין. הערכת משקל של העובר היא 3200.הבנתי שזה לא ענק אבל בהחלט בנורמה. במדידיות שנערכו השבוע התגלה ראש מעט קטן - BPD שמתאים לשבוע 35+ 1 ולמעשה נשאר כפי שהיה בהערכת המשקל הקודמת לפני כשבועיים. שאר המדדים (כולל היקף הראש) נמצאים פחות או יותר סביב שבוע 37. העובר במצג ראש ודי נמוך, האם יכול להיות שעקב כך ישנן סטיות במדידות? האם בכלל הפרש כזה משנה בשבוע כל- כך מתקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל ב 40 שבועות
ד``ר רון ברדין20/05/2009שלי שלום
אכן שאלות לעיניין
ניקום נמוך של ראש העובר בהחלט יכול להטעות בהערכה והבדיקה איננה אופטימלית. לא פעם עקב מיקום נמוך של ראש העובר לא משקללים את מדדי הראש בבדיקה.
ככלל בין המדדים השונים אלה של הראש הם עם הסטייה היותר גדולה ככל ששבוע הריון מתקדם כך שבנוכחות היקף ראש של 37 שבועות לא רואה מקום לבירורים נוספים במיוחד גם נוכח השבוע המתקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FEMUR קצרחלי19/05/2009
שלום רב,
ותודה רבה על הפורום הזה!
בסקירת מערכות טרימסטר שני, התקבלו התוצאות הנ"ל:
לפי דברי האשה גיל הריון: 22w2
מחושב: 23w1
BPD 56 מ"מ מתאים לשבוע 23.1
OFD: 73.6 מ"מ
HC: 208 מ"מ מתאים לשבוע 22.6
AC: 171.5 מ"מ מתאים לשבוע 22.1
FEMUR: 34.8 מ"מ מתאים לשבוע 21.0
הערכת משקל עובר עפ"י HADLOCK 1: 442 גר' (על הגבול התחתון של 5%)....
כיוון שכמה תוצאות יצאו נמוכות מאוד מגיל ההריון, אשמח אם תוכלו לומר לי ממה זה עלול להגרם. האם עלי לפנות לבדיקה נוספת, מורחבת יותר?
תודה רבה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי
פרופ` ישראל מייזנר20/05/2009המדד היחיד החריג הוא עצם הירך. החריגה הינה של שבוע ימים, והינה בגדר הנורמה. יש כמובן מקום למעקב אחר מדידת עצם הירך לאחר מינימום של שבועיים ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי19/05/2009
בס"ד
בוקר טוב לכולם.
אני ברוך ה' בשבוע 13. כבר ביצעתי שקיפות: הכל תקין..
מה שכן, שמתי לב שבתחילת הריון היו לי כל מיני כאיבם מוזרים בבטן התחתונה שנעלמו.. מה שהחליף אותם: זה כאבי מחזור קלים שמופיעים מדי פעם ל5- 15 שניות ונעלמים.
הם זה תופעה מוכרת בהריון? יש מי מה? מי מה זה קורה? אולי מהתרחבות הרחם. כי כבר ממש רואים אצלי בטן
תודההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוייה
ד``ר רון ברדין20/05/2009שלום לחסוייה
על מנת לתת תשובה ממוקדת לשאלתך לא ניתן להתייחס תאורטית ולהעריך עלפי הסיפור את תלונותייך. אם מציקות ומשבשות את איכות חייך אנא פני לבדיקה אצל הרופא המטפל .ככלל סיבות שונות לכאבי בטן בשבוע זה בינייהם יציאת הרחם מהאגן אך יש לשלול סיבות נוספות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק העובר בשבוע 15יעל18/05/2009
שלום,
אני נמצאת בשבוע 15 ,
רכשתי מכשיר בייבי לינק ועל-פיו דופק העובר הוא 165-170
(דגמתי את הדופק מס' פעמים במשך יומיים)
כאשר על פי ההוראות הדופק של העובר אמור להיות בטווח 120-160
התייעצתי עם האחות שלהם והיא טוענת שלדעתה בשבוע 15 דופק העובר מהיר יותר מאשר בשבועות מתקדמים יותר,
אך היא המליצה לי בכל זאת להתייעץ עם רופא.
האם זה תקין?! האם הדופק לא מהיר מידי?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר19/05/2009בשבוע ההריון שבו את נמצאת דופק כזה יכול להיות תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדלימור18/05/2009
לפני חצי שנה הפלתי בשבוע 14.
כיום אני בהריון בשבוע 6 וביצעתי כבר אולטרסאונד - וראיתי את הדופק. ואני עדיין מאוד לחוצה.
אני יודעת שעד השלב שאני ארגיש אותו זז בתוכי אני אהיה לחוצה מאוד.
אני מעוניינת אחת לשבועיים לגשת ולבצע בדיקת אולטרסאונד !
האם יש איזו מניעה מסיבה בריאותית לא לעשות זאת?
האם לרופא יש סיבה לא לתת לי הפניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` ישראל מייזנר19/05/2009בד"כ לא צריכה להיות בעייה בבקשתך,הנובעת מלחץ. הייתי מגדיל את המרווחים הין הבדיקות ולאחר הסקירה הראשונה, נכנס לרוטינה של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריבוי אולטרה סאונד בתחילת הריוןחוששת18/05/2009
שבוע 11 להריון בעקבות דימומים והפרשות ריריות חומות נשלחתי כל כמה ימים לUS.
אני חוששת על העבר שאולי נגרם נזק לעובר.
ושואלת לגבי העתיד , אם חלילה ההפרשות ימשכו. האם יש נזק לעובר בבדיקות?
האם יש הבדל בין US וגינאלי או אבדנומלי ?
מה התועלת בUS ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוששת
פרופ` ישראל מייזנר19/05/2009אין כל סיכון בבדיקות אולטראסאונד חוזרות. כמובן, רצוי לבצען באינדיקציה רפואית.ההבדל בין US וגינלי ובטני, מלבד המיקום, הינו בעובדה שבוגינלי רואים מצויין לטווח קרוב! לכן הבדיקה יעילה בעיקר בשליש הראשון של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העובר שבוע 12+1חסויה17/05/2009
עשיתי היום שקיפות עורפית בין הרגלים נצפה צופציקון האם זה מעיד על כך שיהיה לי בן? מה הסבירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
פרופ` ישראל מייזנר19/05/2009הזרבובית בין הרגליים יכולה לעיתים להטעות....במידה והרופא מציין את המין בשלב זה, הסיכוי לנכונות הזיהוי נעה סביב 80%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וסקירת מערכות מוקדמתלילך17/05/2009
שלום רב, אני בת 26, והתחלתי אתמול את שבוע 12 להריון (11+1) ,
1. יש לי השבוע שקיפות עורפית אצל רופא הקופה. אילו בדיקות עלי לבקש ממנו לעשות במקביל לשקיפות על מנת להעלות את וודאות הבדיקות?
2. נקבעה לי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 17 להריון. האם זה בסדר? והאם כדאי לבצע בדיקה זו באופן פרטי ובתלת מימד או שעדיף לבצע את הסקירה המורחבת בפרטי?
כולם אומרים לי שעדיף רופא פרטי ולא את רופא הקופה כי אין לו זמן וסבלנות והוא לא מסביר......
אני רוצה לקבל את כל המידע האפשרי מהרופא שלי.
אודה לתשובה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` ישראל מייזנר19/05/20091. לבדיקת השקיפות, הייתי מוסיף בדיקת דם לחלבון PAPP-A עך מנת לשפר את הסטטיסטיקה ולהעלות את רגישות הבדיקה.
2. את הבקירה עדיף לבצע בשבוע 15 להריון. את שתי הסקירות (שתיהן חשובות) הייתי במצע אצל רופא המיומן בבדיקות שכאלו. אינני רוצה להכנס להבדלים בין רפואה פרטית לציבורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד....אדוה17/05/2009
אני בשבוע 32+4 הריון שני...לפני כשבוע ביצעתי אולטרסאוד טר' 3 ונמצא כי כל ערכי העובר תואמים לשבוע 33 (ממוצע גיל הריון 33+5) מלבד עצם הירך שמתאימה לשבוע 31+6 (גיל ההריון בעת הבדיקה) יש לציין כי בשתי הסקירות שביצעתי עצם הירך נמצאה תואמת לגיל ההריון יחד עם כל המדדים בבדיקת מדדים שביצע הרופא המטפל בשבוע 29 המדדים התאימו לשבוע 30+ וגם עצם הירך התאימה לשבוע 30+ .
בתשובת האולטרסאונד טרי' 3 רשם הרופא כי יש פיגור של עצם הירך בשבועיים... 62.8 מ"מ
מה זה אומר??? האם יש סיבה לדאגה????
יש בדיקות נוספות שמומלץ לעשות????
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדוה
פרופ` ישראל מייזנר19/05/2009סה"כ מדידות עוברך תקינות! ההפרשים של עד שבוע בערכים שאת מוסרת, חסרי משמעות בגיל הריון זה. ככל שעולים בגיל ההריון, טווח הטעות במדידות גדל. אינני ממליץ על שום בדיקה נוספת שכן הערכים בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיג'יזלה16/05/2009
שלום אני בת 40 בריאה. בהריון 4.בדיקות גנטיות תקינות בשקיפות עורפי לפי הגיל הסיכון לתסמונת דאון 1 ל95.לאחר השקיפות יצאה 1 ל265 אבל לאחר הבדיקת דם יצאה 1 ל40. כבר קבעתי מי שפיר כולל פיש לשבוע 17. אם הבדיקה מדוייקת?אם אני צריכה להיות מוכנה נפשית להפלה או היא סטיסטי בלבד? תודה ג'יזלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיזלה
פרופ` ישראל מייזנר19/05/2009בגילך, בדיקת מי השפיר מומלצת ביותר. כל שאר הבדיקות סטטיסטיות, ובדיקת מי השפיר הינה מהימנה ביותר וחד משמעית. הסיכון להפלה קטן יחסית. לפי הספרות האחרונה בין 1:900 ל 1:1600
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עוברילנה16/05/2009
שלום ,אני בת 39 ונמצאת בשבוע 25.6 ,לאחר סקירת מערכות מוקדמת התגלו 2 כלי דם בחבל הטבור ומוקד אקוגני בצד שמואל של הלב העובר .
ביצעתי דיקור מי שפיר ואקו לב עוברי , התוצאות היו תקינות לחלוטין .
במהלך הריון ביצעתי מס' US גדילת העובר והפרמטרים היו די מתאימים לשבועות שהיתי נמצאת באותה תקופה .
אתמול ביקרתי אצל רופאת נשים שלי והיא אמרה שעובר קטן ויש מקום לדאגה
שאלות:
1. האם קיימת אופציה שינוי פרמטרים תלוים בתנוחה של עובר וביצוע על מכשיר US אחר
2.האם משמעות של 2 כלי דם בחבל הטבור משפיעים על גדילת העובר וכמה זה משמעותי ומה סיכוי ללדת תינוק בריא ?
3. האם גדילת העובר מראה לא רק גודל אלא התפתחות העובר ואבריו ?
כדרך אגב ,נשלחתי לבצע US גדילת עובר דחוף ביום ראשון הקרוב (מלחיץ!!!)
אודה על התיחסות לפרמטרים לכל השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילנה
פרופ` ישראל מייזנר19/05/2009בנוכחות הבדיקות שערכת - הממצא של שני כלי דם בטבור, ככל הנראה חסר משמעות. לשאלה הראשונה -התשובה שלילית. לשאלה השנייה, התשובה לא הרבה. בנוכחות בדיקות תקינות, רב הסיכויים ללידת ילד בריא לחלוטין. גם בעוברים קטנים, האיברים מתפתחים כראוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותאורית15/05/2009
מה אומרות האותיות BPD
מתאים לשבוע:NA
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
פרופ` ישראל מייזנר18/05/2009BPD - biparietal diameter
הכוונה לקוטר הדו-קודקודי, בין רקותיו של העובר.
NA = not available - שאינו בנמצא, או לא ניתן למדידה בUS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשפחה המורחבת
פרופ` ישראל מייזנר06/06/2009הרבה מזל טוב ואושר. ממתין לראותכם שוב במהרה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנולד בשעה טובה....לפרופסור ישראל מי
אורית28/05/2009רציתי להגיד תודה תודה ושוב תודה.....במשך ההריון עזרתה לי והרגעתה אותי....הייתי אצלך בסקירה מורחבת ובדיקת מי שפיר.........לאחר חששות פחדים ולחצים (שבזכותך נכנסתי לפרופורציה) ילדתי ב19/5/09 בן (שרון רפאל) ילד מדהים אנחנו אחרי ברית והכל נהדר (שימשיך כך).
חג שמח ותודה רבה !!!!!
אורית וכל משפחת פריינטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפרופסור מייזנר-מקפיצה הודעה.
אורית02/06/2009רציתי להגיד תודה תודה ושוב תודה.....במשך ההריון עזרתה לי והרגעתה אותי....הייתי אצלך בסקירה מורחבת ובדיקת מי שפיר.........לאחר חששות פחדים ולחצים (שבזכותך נכנסתי לפרופורציה) ילדתי ב19/5/09 בן (שרון רפאל) ילד מדהים אנחנו אחרי ברית והכל נהדר (שימשיך כך).
חג שמח ותודה רבה !!!!!
אורית וכל משפחת פריינטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Golf Ballרננה15/05/2009
היי, אני בת 29 וחצי, בשבוע ה-19 להריוני הראשון. אתמול בבדיקה שגרתית אצל הרופא נאמר לי שנמצא Golf ball בליבו של העובר. עד לאותו הרגע לא שקלתי לעשות בדיקת מי שפיר כי כל תוצאות הבדיקות: שקיפות, סקירה מוקדמת ולחבון יצאו תקינות. ככשאלתי את הרופא האם זה ממצא שצריך להלחיץ, הוא ענה שלא ושלח אותי לעשות אקו עוברי- הבעיה היא שהאקו העוברי נקבע לי לעוד חודש - בזמן שכבר אי אפשר לעשות בדיקת מי שפיר.
אני מאוד לחוצה, האם תוכלו להסביר לי את המשמעות של הממצא? האם מומלץ בעקבות לעשות בדיקת מי שפיר ולנסות להקדים את האקו העוברי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרננה
פרופ` ישראל מייזנר18/05/2009ממצא של כדור גולף אינו ממצא פתולוגי אלא חלק מן הפיסיולוגיה ההתפתחותית של המיתרים בחדר השמאלי של הלב. אין סיבה לאקו-לב עובר ( בנוכחות אולטראסאונד תקין בו הודגם לב תקין), רק עקב הממצא הזה. דיקור מי שפיר רק עקב הממצא מיותר בד"כ. בכל מקרה,מומלץ יעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)