פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' מייזנר - מי שפיר
    ש
    17/04/2009

פרופ' מייזנר שלום,

אתמול ביצעתי בדיקת מי שפיר ובתוך כל הלחץ מסביב שכחתי למלא בטופס את המידע לגבי בדיקות גנטיות. מי השפיר בוצעו בשבוע 19+0 בעקבות חלבון עוברי של 1:40. שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת היו תקינות.

לפני הכניסה להריון ביצעתי בדיקות גנטיות מומלצות לפי המוצא שלי ושל בעלי. כל הבדיקות יצאו תקינות, פרט לתסמונת בלום שנמצא כי אני נשאית. בעלי ביצע בדיקה לתסמונת זו ונמצא כי אינו נשא, בנוסף הוא ביצע בדיקה לטיי זקס (אותה אני לא ביצעתי) וגם נמצא כי אינו נשא. האם לאור תוצאות אלה יש משמעות לכך שהתוצאות אינן מופיעות בטופס הנשלח למעבדה עם דגימות מי השפיר? האם כדאי לנסות וליידע את המעבדה בתוצאות אלה?

בנוסף, מהי ספירת דם לבטא טלסמיה?

תודה מראש,

שמרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' מייזנר - מי שפיר

הוספת תגובה

• לשמרית

פרופ` ישראל מייזנר
    18/04/2009

אין צורך בדיווח למעבדה לגבי הבדיקות, שכן נבדק שם רק המבנה הכרומוזומלי של העובר ולא המחלות הספציפיות שאינן כרומוזומליות, וקשורות במחלה של גן בודד.
    בדיקת דם לטלסמיה הינה בדיקה הבוחנת את סוג שרשרות ההמוגלובין , שהפגיעה בהן מאפיינת את הטלסמיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לגמרי הבנתי את התשובה

ש
    18/04/2009

אני יודעת שבמידה ויש בעיה גנטית כן ניתן לבדוק אותה במי שפיר, שאלתי היתה האם במידה ורק אני נשאית ובן זוגי אינו נשא זה רלוונטי.

ולגבי הטלסמיה, האם ספירת דם רגילה בה בודקים שכל הערכים תקינים היא הבדיקה המכונה ספירת דם לבטא טלסמיה?

תודה שוב,

שמרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` ישראל מייזנר
    20/04/2009

לשאלה הראשונה - זה לא רלבנטי לעובר הנוכחי.
    לשאלה השנייה - התשובה לא. זו בדיקת דם מיוחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות ערפית ומין העובר בשבוע 11+3
    רחלי
    17/04/2009

שלום רב,

האם ניתן להסתמך על זיהוי מינו של העובר בשבוע 11+3?

בשבוע שעבר הייתי בבדיקת שקיפות עורפית. בבדיקה נאמר לי בתחילה, כי הרופא איננו יכול לקבוע מה מינו של העובר. לאחר מכן ביקשתי מהרופא שינסה בכל זאת לראות את מינו של העובר. לבסוף הרופא אמר שמדובר כנראה בבת, אך עם זאת ציין שהדיוק הוא ב- 70%-80%. עוד ציין הרופא שייתכנו מקרים בהם "האיבר הזכרי שוכב" ולכן לא רואים אותו בשלב הזה. האם ניתן להסתמך על תוצאהזו? הבנתי שבשלב הזה איבר המין הזכרי ואיבר המין הנקבי נראים דומים, האם נכון הדבר?

תודה על התייחסותך.

יעל

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר ראובן שרוני
    17/04/2009

שלום יעל:
    היכולת לזהות את מין העובר מוגבלת בשבוע 11. לעיתים הזיהוי כמעט ודאי ולעיתים אין אבחנה ברורה בשל הדמיון בין איברי המין החיצוני או אף "היפוך" הממצאים (אבן מין זכרי קטן או איבר מין נקבי מודגש). עזרה מסוימת מתקבלת ע"י זיהוי המנח. לעיתים יש לנושא זה חשיבות רפואית. הדיוק שציינת הינו המקובל (עד 90%)
    מאחל הריון מוצלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן ?
    סופיה
    16/04/2009

אני בשבוע 37.6 והיום עשיתי אולטראסאונד שהראה כי הקף הראש:313 מ"מ מתאים לשב:35.1 ועצם הירך: 72 מ"מ מתאים לשבוע:36.6 וגיל הריון לפי אולטרא סאונד: 35.1 משקל: 3298. על מה מעיד כזה פער ? אודה על תשובה בהקדם האפשרי ?

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש קטן ?

הוספת תגובה

• לסופיה

ד''ר ראובן שרוני
    17/04/2009

שלום סופיה:
    יש לדעת מספר פרטים נוספים כגון: מה היו שאר המדדים למשל היקף הבטן, אנטומיה של מבני המוח, הקף הראש של ההורים ואחאים כולל משקל לידה (אם יש)
    באופן כללי הפער אינו גדול ובהנחה שהבירור ראשוני תקין קרוב לודאי מייצג ואריאנט של הנורמה
    אם היה חריג בעיני הבודק היית מופנה ליעוץ גנטי ושם היה הבירור מושלם
    מאחל המשך הריון מוצלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לגיל הריון
    יולי
    16/04/2009

שלום ד"ר
    אני בהריון של תאומים ואינני מצליחה להבין באיזה שבוע אני. על פי בדיקת אולטרסאונד של רופאת הנשים שלי אני אמורה להיות בשבוע 11 אולם לפי תאריך וסת ולפי מה שהאחות הריון חישבה אני בשבוע 12. כיצד אדע מה הנכון ? בשבוע הבא יש לי בדיקת שקיפות עורפית ? האם שם אדע את גיל ההריון המדויק.
    כמו כן - שאלה נוספת. הרופאה אמרה לי גיל שונה לכל עובר (הפרש של שלושה ימים). האם יתכן? האם זה בהכרח אומר שאלו תאומים לא זהים ?
    אודה לתשובתך
    יולי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לגיל הריון

הוספת תגובה

• מקפיצה

יולי
    17/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליולי

ד''ר ראובן שרוני
    17/04/2009

יולי שלום:
    בדרך כלל מדדי האולטרה סאונד הינם מדויקים יותר (מדובר בהריון ספונטני)
    בבדיקת שקיפות תדעי בודאות
    יכול להיות שלכל עובר גיל שונה בהפרש קטן כפי שצינת. הפרש גדול תומך באבחנה של עוברים לא זהים (יותר מתאים להריון מושרה טיפולים)
    איחולי להריון מוצלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיעוט מי שפיר
    גלי
    16/04/2009

לד"ר שלום רב!
    הנני בשבוע 34+4, לפני כשבוע אושפזתי בבי"ח עקב מיעוט מי שפיר 52 מ"מ
    למחרת בבדיקת אולטראסאונד כמות המים היתה 7 ואחרי יומים 120 מ"מ ושוחררתי.
    היום לאחר כשבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד דרך קופ"ח ושם שוב ראו מיעוט מי שפיר 70 מ"מ, נשלחתי למיון ובמיון הרופא ביצע אולטרסאונד { במכשיר הישן}
    וראה שכמות המים היא 9.7 כלומר 97 מ"מ, שוחררתי הביתה.
    עכשיו אני נורא מבולבלת, מצד אחד יש מיעוט ומצד שני הכמות תקינה.
    מה עלי לעשות בהמשך? אני מפחדת שהעובר יכנס למצוקה, ממה נובע ההבדלים בין הבדיקות? האם יש חשש שהשליה לא מתפקדת כראוי? האם כרגע כמות המי שפיר תקינה {97 מ"מ}? מה נחשב תקין בשבוע כזה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט מי שפיר

הוספת תגובה

• מקפיצה לקבלת תשובה...

גלי
    17/04/2009

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלי

ד''ר ראובן שרוני
    17/04/2009

שלום גלי:
    הערכה של כמות מי השפיר הינה חצי סובייקטיבית (כפי ששמה מציין - "הערכה").נוסף על כך קיימת העובדה שכמות מי השפיר יכולה להשתנות (בייחוד לאחר מנוחה - שיפור זרימת הדם לרחם).
    יש מספר שיטות להערכה של כמות מי השפיר: השכיחה מתייחסת למדד שנקרא אינדקס מי השפיר והוא מתקבל ע"י סיכום כיס מי השפיר ב 4 רבעים דימיוניים של הרחם. ערך תקין הינו מעל 8 סמ ובמקרה שלך לפיכך כמות מי השפיר הינה תקינה
    איחולים להמשך הריון מוצלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ביצוע מי שפיר
    תמר
    16/04/2009

שלום
    אני בשבוע 15+2 עם תאומות אחרי דילול משלישיה (אחרי איקקלומין)
    שקיפות עורפית של העוברים הנותרים היתה 1 ממ. לפי גיל קיבלתי תוצאה של 1:3100.
    סקירה תקינה בלי סמנים מיוחדים
    אני מתלבטת מאוד לגבי ביצוע מי שפיר. בגלל שאין לי את הנתונים הביוכימיים להסתמך עליהם.

שאלתי היא מה הסיכון בביצוע הבדיקה בהנחה שאלך לאחד המומחים בתחום ואנוח כמו שצריך.

הבנתי שהסיכון שאומרים בדרך כלל של 1:200 (ובתאומים 1:100) מבוסס על מחקרים ישנים ושמחקרים חדשים מצביעים על סיכון הרבה יותר נמוך. האם זה נכון?
    תודה וסופש נעים. תמר

הוספת תגובה

• תוספת: האם הדילול שבוצע בשבוע 12

תמר
    17/04/2009

מעלה את הסיכון בבדיקה או שאין קשר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתמר

פרופ` ישראל מייזנר
    18/04/2009

הסיכון לתסמונת דאון לפי השקיפות העורפית שבוצעה אינו גבוה, והתוצאה תקינה.
    דיקור מי שפיר בתאומים עלול לגרום להפלה בשיעור קטן מהמספרים שנקבת, אם כי בד"כ מקובל לומר שהסיכון הינו פי 2 מהסיכון בעובר בודד. בשתי העבודות האחרונות מארה"ב לגבי סיכון להפלה בעובר בודד, דווח על סיכון של 1:900 או 1:1600. בהריון תאומים דווח גם על סיכון גבוה יותר מחצי. בל נשכח שהסטטיסטיקה הינה חשובה, אך חשוב לא פחות היכן נערך הדיקור, מי מבצעו, ובאילו תנאים נערך הדיקור(בי"ח, סטריליות מקסימלית). בכל מקרה ההחלטה הינה שלך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פער של שבועיים בגיל הריון.
    לי
    16/04/2009

שלום רב, אבקש התייעצות עמכם בנושא הבא: היום הראשון של הווסת האחרונה שקיבלתי חל בתאריך: 19.1.09. לפי חישוב זה הייתי אמורה להיות כעת בשבוע 12. בבדיקת אולטרסאונד ווגינלית שערכתי לפני שבוע וחצי התקבל חישוב של גיל הריון לפיו כעת אני בשבוע 10. הפער בין הגיל על פי הווסת להין בגיל על פי הבדיקה העל קולית הינו של שבועייים ויום אחד.
    אציין כי מטבעי אינני בעלת מחזור סדיר. הרופא לא ייחס לעניין חשיבות ורק אמר שכנראה שהביוץ היה מאוחר יותר. בבדיקה נשמע דופק התינוק.

האם ישנה סיבה לבדיקה נוספת? אני חוששת לטעות במועדים של השקיפות העורפית ויתר הבדיקות. עקב הפער הגדול..

אשמח לתגובתכם,
    תודה מראש
    לי

הוספת תגובה

• ללי

פרופ` ישראל מייזנר
    16/04/2009

לאור חששך הייתי שוקל בדיקת אולטראסאונד חוזרת אצל מומחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת עורפית??
    מיקי
    16/04/2009

שלום
    בשבוע 12+5 שקיפות עורפית 2.5 ממ
    בשבוע 15 עובי צוואר 3.37 ממ
    האם זה מדאיג?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת עורפית??

הוספת תגובה

• פרטים נוספים:

מיקי
    16/04/2009

כמובן שאני מבצעת מי שפיר עקב גילי (38) ותוצאות השקיפות
    אך רציתי לשאול אם העלייה בעורף העובר מדאיגה? והאם התוצאות מדאיגות??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי שקיפות עורפית

ד``ר רון ברדין
    16/04/2009

מיקי שלום
    קראתי את התוספת שאת מתכוננת לבצע דיקור מי שפיר כך שתשובה ברורה תהייה לך. אכן נכון להפריד בין שבועות ההריון . 2.5 ממ נימצא בתחום הנורמה כערך אבסולוטי אם אנו לוקחים את קו ה 3 ממ כגבול עליון . יחד עם זאת משנה האחוזון עליו את נימצאת בשילוב עם גילך ושבוע ההריון. מאחר ו 2.5 בחלקה העליון של הנורמה ייתכן ויש מקום גם לבצע אקו לב עובר סביב 23-25 שבועות.
    בשבוע 15+ 3.37 מ"מ בתחום התקין!.
    חשוב להדגיש שרוב העוברים בריאים בערכים אלה שציינת !
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נירגעתי מהתשובה אבל...

מיקי
    16/04/2009

בסקירה הראשונה הייתי בשבוע 14+5 (לפי חישובי הרופא לפי מדדי העובר שבוע ההריון הינו 15)האם זה משנה את התשובה????
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה לקבלת תשובה

מיקי
    17/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב..

מיקי
    18/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רון ברדין
    18/04/2009

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד טרימסטר 3
    ליאת
    16/04/2009

שלום רב,
    ביצעתי את הבדיקה שבנדון - הערכת משקל. לצערי הרופא היה לחוץ מאוד בזמן וסיכם את הבדיקה כתקינה.
    אני לא מבינה דבר וקצת לחוצה. אשמח אם תסבירו לי מה הכל אומר.
    יום הבדיקה 13.04.09 שבוע 33+3
    תאריך יום מחזור 11.08 וסת אחרון לפי אולטרה סאונד לאורך כל ההריון 22.08.08 - ההפרש נשמר לאורך כל הבדיקות.
    הנתונים מתוך צילומי האולטרה סאונד והם לפי תאריך וסת אחרון 22.08.08

BPD 8.03 CM 32W2D
    OFD 11.13 CM
    HC 30.49 CM 34W0D
    APD 9.34 CM
    TAD 9.12 CM
    AC 29.00 CM 33W1D
    FL 6.16 CM 32W0D
    TTD
    GA(LMP) 33W3D

ממצאים נוספים (לפי מה שנרשם בטופס הבדיקה): BPP 8/8

BPD 80 מ"מ תואם ל-32+2
    FEMUR 61 מ"מ תואם ל-32
    הערכת משקל 2,025 ק"ג תואם ל-32+6 אחוזון 31
    מיקום השליה - בקרקעית
    בשלות דרגה 2
    כמות מי שפיר - רבה וציינו בכתב קל 200

אני רואה שאתם עושים עבודת קודש כאן בפורום ובד"כ איני שולחת שאלות כי כמעט להכל יש תשובות מתוך שאלות קודמות. הפעם מדובר בנתונים ספיציפיים ולכן אני פונה אליכים לעזרה.
    יש לי תור לרופאת נשים בשבוע הבא ועד אז אני די לחוצה.
    אודה לכם אם תפענחו עבורי מה כל זה אומר.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרה סאונד טרימסטר 3

הוספת תגובה

• הערכת גדילת עובר

ד``ר רון ברדין
    16/04/2009

לי שלום
    תודה על הפירגון ....
    ולעיניין עצמו טווחי השוני בין גיל ההריון שלך למדדים השונים הם בהחלט בתחום הנורמה . היחיד שמעט מוגבר הוא אורך עצם הירך בפער של כ 10 ימים. לכן הייתי מציע שתחזרי על הערכת הגדילה תוך תשומת לב לאורך העצמות הארוכות הנוספות לא רק הירך אלא אם בבדיקה הבאה ההבדל יצטמצם. מומלץ שתבצעי הבדיקה כ 10-14 יום מהבדיקה לפני מספר ימים. לגבי כמות מי השפיר נימצא בתחום הנורמה אמנם בחלקה העליון .דורש מעקב שוב ביקורת בבדיקה הבאה.בהתאם לקבל החלטות על אופן המעקב ו הבירור. על פניו אם כל הבדיקות הקודמות ביניהם סקירות המערכות נימצאו תקינות לא רואה מקום לדאגה
    בהצלחה . לי , שתפי הרופא המטפל שלך במימצאים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני מי שפיר....
    גלית
    15/04/2009

שלום, אני בשבוע 16+4. בימים האחרונים סובלת מכאבים חזקים בנקודה מסוימת בפות (כמו "מכה כחולה") שמקשים עליי את ההליכה. זה קורה רק לאחר פעילות (עליה במדרגות/ישיבה ממושכת, הליכה קצרה וכו') ולא כשאני קמה משינה בבוקר לדוגמא.
    האם זה עלול להיות מסוכן?
    בעוד 9 ימים אני עוברת מי שפיר. האם עדיף לנוח בשכיבה עד הבדיקה?
    האם מצב זה דורש שמירת הריון?
    אני מאוד בלחץ מזה שהעובר "דוחף" למטה... (מצב שקרה לי בשני הריונותיי הקודמים שגם בהם הייתי בשמירה וסכון גבוה מאותה סיבה פחות או יותר + צירים מוקדמים...)
    שאלה נוספת: אני סובלת מעצירות קשה מזה כשבוע וחוששת מהתאמצות ליציאה לאחר בדיקת מי שפיר אותה אני אעבור בקרוב. הפסקתי על דעת עצמי כדורי פרנטאל שלדעתי גורמים לי ליציאות קשות (ושחורות). האם זה בסדר? האם יש תרופה שאני יכולה לקחת לפני בדיקת מי השפיר כדי שלא אתאמץ ליציאה בימים שלאחר הבדיקה?
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    לפני מי שפיר....

הוספת תגובה

• לגלית

פרופ` ישראל מייזנר
    15/04/2009

שום דבר מהדברים שאת מציינת, לא צריך להפריע בבדיקת מי השפיר. אין כל צורך בתרופות נגד עצירות, וניתן "ללחוץ" גם לאחר הדיקור
    אין שום סיבה לשכיבה לאחר הדיקור. יותר חשוב, לברר את סיבת הלחצים - וכדאי לפנות לבדיקה לרופא המטפל טרם הדיקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' מייזנר

גלית
    15/04/2009

תודה על התשובה הסופר מהירה
    רציתי רק להגיד לך שראיתי אותך בוידאו של אצר הכללית מבצע דיקור לאחת הבנות,
    אז קודם כל: אתה חתיך היסטרי!!!! וחצמיזה שאתה נראה לי הכי מקצוען שיכול להיות....
    חג שמח, גלית :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה חדשה ?
    Leonardan
    15/04/2009

קיימת בדיקת PCR (גנטית) המאפשרת לבדוק קיום תסמונת נונן
    (חיפוש מוטציה או חסר בגנים PTPN11, RAF1, SOS1, KRAS) :
    מישהו יודע האם ניתן לבצעה בישראל, ואם כן - כיצד ?
    רגישות הבדיקה נעה בין 63% - 85%.

2. בהנחה וממצא יחיד של קפל עור צווארי 4 מ"מ בשבוע 15+4 ו 6 מ"מ בשבוע 19+3,
    כאשר כל השאר תקינים (שקיפות עורפית, סקירה, מי שפיר, אקו לב), יכול להעיד על אילו תסמונת נוספת פרט לנונן ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה חדשה ?

הוספת תגובה

• נונן

פרופ` ישראל מייזנר
    15/04/2009

ממליץ לפנות ליועץ גנטי ולשאלו לגבי פרטי בדיקת ה PCR. הפרטים הקטנים של בדיקות אלו הינם נחלתם של הגנטיקאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv
    מוני
    14/04/2009

שלום אני בשבוע ה- 26 להיריון.
    בשבוע השמיני עברתי בדיקת דם ואובחנתי בקשר לוירוס cmv כדלקמן:
    CMV IGG גדול מ- 250 חיובי
    IGM חיובי חלש
    יש לפנות בהקדם לרופא המטפל.
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY גבולי
    CMV IGG AVIDITY 45%
    EQUIVOCAL - מומלץ מעקב
    ערכי ייחוס:
    IGG WITH LOW AVIDITY
    קטן מ- 35%
    IGG WITH HIGH AVIDITY
    גדול מ- 45%

בשבוע ה- 25 עברתי בדיקת דם חוזרת בקשר ל- CMV:

CMV IGG גדול מ- 250
    CMV IGM גבולי
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY שלילי
    CMV IGG AVIDITY 45%

אודה על קבלת התייחסותך לבדיקות? מה המשמעות?
    האם קיים סיכון או סיכוי שהעובר נדבק בנגיף?
    האם אפשר לעשות מי שפיר בשבוע ה- 25?
    האם הבדיקה השנייה תקינה?
    יש לציין כי בדיקת סקירת מערכות מורחבת שבוצעה בשבוע ה- - 23.5 העלתה מיעוט קל במי שפיר ( 10 במקום 12 ) אך העובר נראה תקין.
    נודה על קבלת תשובתכם. אנו מאוד מודאגים?

נודה על קבלת תשובה לכל השאלות שלעיל.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• למוני

פרופ` ישראל מייזנר
    15/04/2009

בנוכחות IgG גבוה ו IgM גבולי, רוב הסיכויים שמדובר בהדבקה ישנה. העובדה שלא חל שינוי בערכי הבדיקות עם המאוחרת - גם היא תומכת בכך. מבחן ה avidity אינו חד משמעי אך אינו פתולוגי. הייתי מתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות. בכל מקרה, את דיקור מי השפיר הייתי דוחה לשבוע 30 להריון, צשכן הסיבוך של לידת פג קיצוני אינו מצדיק דיקור בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה להרגעה..
    אמא חדשה
    14/04/2009

היי .השבוע הייתי בבדיקת שקיפות עורפית..שבוע 12 הריון תאומים .תוצאות : בעובר אחד הסיכון לתסמונת דאון בלידה לפי הגיל בלבד הוא 805:1.הסיכון בלידה לפי הגיל והבדיקה :4024:1.
    עובר מספר 2..אותם נתונים אך בבטן תחתונה משמאל נצפה ממצא ציסטי מוארך,בצמידות ובסמוך לשלפוחית השתן.לא ניתן עדיין לקבוע את מהות הממצא הציסטי...
    ברצוני לשאול האם הדבר החריג הוא מסוכן להריון?לעובר? או שדברים כאלה קורים לעיתים.הרופא הזכיר את המילה מום אך הוא אינו יכול לקבוע עדיין ואמר כי יבדוק זאת עוד 3 שבועות בסקירה מוקדמת.
    תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה להרגעה..

הוספת תגובה

• ממצא ציסטי

פרופ` ישראל מייזנר
    15/04/2009

ברור לך כי מתיאורך לא ניתן להבין מאומה לגבי הממצא. ללא תמונות, או סרט וידאו, לא נוכל להמציא לך תשובה. כיון שהדבר אינו ניתן להעשות טכנית, יש להמתין בסבלנות לסקירה המוקדמת ואז להתייחס לממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לאחר קיום יחסי מין
    טולי
    14/04/2009

שלום,

בת 31 , שבוע 20 , אתמול בלילה לאחר קיום יחסי מין הופיע דימום קל. גם בבוקר בניגוב עדיין יש קצת הפרשה ורודה. הבטן הפכה להיות יותר קשה מבחינת התחושה, אין כאבים.

אתמול בבוקר (לפני המקרה הזה) הייתי במוקד מסיבה אחרת עשו לי US והכל היה תקין.
    אציין ששיליה היא אחורית.

האם כדאי שוב ללכת להיבדק או שהתופעות הללו לאחר קיום יחסי מין הן בגדר הסביר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום לאחר קיום יחסי מין

הוספת תגובה

• לטילי

פרופ` ישראל מייזנר
    15/04/2009

רוב הסיכויים שהדימום אינו משמעותי, והתופעה מוכרת בהריון. אע"פכ, מומלץ לפנות בהקדם לבדיקה לשלילה חד משמעית של אפילו אפשרות לבעייה כלשהי. הבדיקה הינה הן גינקולוגית והן אולטראסונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד מוזר ולא ברור...
    טליק
    14/04/2009

לפני שבוע הייתי במוקד ושם הרופא עשה לי אולטרסאונד ואמר שהוא רואה רק שק חלמון וללא עובר

ביום ראשו (שלפיו הייתי בשבוע 6+4)ן, הרופא הפרטי שלי, ראה רק עובר וללא שק חלמון, היה דופק אבל חלש, והוא אמר שהמבנה האנטומי של העובר לא כ"כ ברור...

הוא ביקש שנחזור עוד שבוע, אולי הוא מעריך את גיל ההריון לא נכון, אולי משהו יתפתח אחרת... הוא נתן 50 50, אבל לא נשמע אופטימי במיוחד... הוא אמר שאו שזה ייפול במהלך השבוע או שנראה משהו שונה ביום ראשון...

אני מיואשת...

הוספת תגובה

• לטליק

ד''ר ראובן שרוני
    14/04/2009

שלום טליק:
    בדיקות אולטרה סאונד בתחילת ההריון עלולות לבלבל
    יתכן שיש הבדל כי חלף זמן בין הבדיקות שנעשו ע"י בודקים שונים כדאי היה לדעת האם גודלו של העובר התאים)
    לפי עבודות מחקר, אם נראה דופק ב 85% מהמקרים ההריון ממשיך. אבל לעיתים יש צורך בבדיקה מאוחרת יותר כדי לוודא תקינות ההריון
    מאחל המשך הריון מוצלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה ממליץ לפנות לרופא נוסף לחווד?

טליק
    14/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה