פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראש קטן
    פיצי
    14/05/2009

שלום

אני בשבוע 36 להריון ובאולטראסאונד נמצא כי היקף הראש קטן בשבועיים מהרצוי .

עד כמה יש מקום לדאגה . האם דרושה בדיקה כל שהיא על מנת להיות רגועה יותר .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראש קטן

הוספת תגובה

• לפיצי

פרופ` ישראל מייזנר
    18/05/2009

קודם כל, מדידת ראש העובר בשלהי ההריון אינה מדויקת ויתכן והראש קטן עקב טעות במדידה.
    מעבר לכך, יש להדוק את היקף ראש ההורים. לעיתים הראש הקטן הינו "עסק משפחתי". על מנת שהראש יפול להגדרה של מיקרוצפלוס (מלווה גם בפיגור שכלי) - דרוש שיהיה קטן מעל 3 סטיות תקן לגיל ההריון! בכל מקרה, רצוי יעוץ על ידי מומחה באולטראסאונד ועל ידי גנטיקאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימת מעי דק של עובר
    סיון
    14/05/2009

שלום רב,
    עברתי סקירת מערכות שנייה, בה נתגלה כי ישנה חסימת מעיים ככל הנראה במעי הדק.
    התייעצתי עם פרופסור וינר ברמב"ם ויש לי תור להתייעצות עם כירורגית ילדים.
    מהן ההשלכות של חסימה מסוג זה?
    מיותר לציין כי אני מאוד מודאגת לגבי ההריון ולגבי הלידה
    אני בשבוע 26, הריון שני.
    לא אוכל לבצע דיקור מי שפיר עקב הסיכון ועלי להמתין עד שבוע 32, אני חוששת שיהיה מאוחר וחוששת מהממצאים.
    אשמח לתשובה ומידע בנושא, התקשיתי למצוא מידע ברשת על חסימת מעי בעוברים.
    תודה רבה,
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    חסימת מעי דק של עובר

הוספת תגובה

• חסימת תריסריון

מורן
    23/10/2016

היי סיוון,
    עבר זמן רב מאז ההודעה שהשארת , התגלתה אצלנו בעיה זהה ואני לא מוצאת הורים שעברו זאת. חשוב לי לדעת האם הבעיה הייתה חסימה בתריסריון? האם ילדת לבסוף או הפסקת את ההריון?
    אשמח מאד לשמוע ממך
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיון

פרופ` ישראל מייזנר
    18/05/2009

תלוי מהו חלק המעי בו קיימת החסימה. אם מדובר בתריסריון - יש לשלול תסמונת דאון (מי שפיר בשבוע 30 להריון עם בדיקת FISH). אם מדובר בחסימת מעי דק, יש לברר גם כן כרומוזומים, ולבדוק את כל המוטציות למחלת CF. בעיקרון, רצויה הפגישה עם כירורג הילדים על מנת שתבינו שהטיפול הכירורגי פשוט בד"כ. יש לעבור יעוץ גנטי באשר לקשר בין חסימת מעיים ומחלות תורשתיות. ממליץ גם על אקו-לב עובר (מומי הלב שכיחים עם מומים אחרים). בהעדר בעיות מבסוג שמניתי - בד"כ הטיפול הכירורגי יעיל וטוב, והילדים אח"כ בריאים לתמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףףףףףףףףףף
    שרון
    14/05/2009

בס"ד

ערב טוב!
    אני ברוך ה' בשבוע 12 ויומיים.
    1.ביומיים האחרונים, הכאב בשדיים עבר לחלוטין.ו נראה לי בכל אופן, שבטן שלי נהייתה ממש קטנה. ובכלל אני מרגישה די טוב, יש בחילות, אבל פחות... יש לי סקירה רק בעוד שבועיים וחצי, אני לא רוצה להיות פרנואידית, אבל אולי כדאי לקפוץ למיון? או שזה משהו שכבר קרה למישהי?
    2. ועוד משהו, יש לי מדי פעם כאבי מחזור לכמה דקות. האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףףףףףףףףףףףףף

הוספת תגובה

• לשרון

פרופ` ישראל מייזנר
    18/05/2009

כל מה שאת מתארת יכול להיות בהריון תקין. לא נראה לי שיש מקום לפנות למיון. עדיף להתייעץ ולהבדק על ידי הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות סקר טרימסטר ראשון +שקיפות עו
    אני
    14/05/2009

שלום רב,
    ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית יחד עם בדיקת דם סקר ביוכימי טרימסטר ראשון והתוצאה לדאון יצאה 1:20000 וגם טריזומי 1:20000. האם התוצאה של דאון נראית סבירה, מפני שמכל החומר שקראתי על הבדיקה המשולבת התוצאה נע בין 1:380 ל 1:9999. האם זה נראה כמו טעות .יכול להיות שהתוצאה זהה ל 2 הבדיקות?
    אודה לתשובתכם המהירה.

הוספת תגובה

• תוצאה טובה היא לא סיבה לדאגה!!

מירה
    17/05/2009

ושיהיה לך בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודאגת

פרופ` ישראל מייזנר
    19/05/2009

תתכן תשובה כזו, והיא, כמובן, תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות וקפל צווארי
    מירה
    13/05/2009

שלום לרופאים,
    אני בת 37.11 , ביצעתי שקיפות עורפית והתוצאה 2.5 ממ (בשבוע 12+5) ,
    סקירה מוקדמת תקינה (שבוע 14+5) כולל אקו לב עובר תקין. ממצא יחידי: עורף 3.37 ממ
    (ביעוץ גנטי נאמר לי כי 2 בדיקות העורף (בשקיפות ובסקירה) בנורמה, השקיפות בחלק העליון של הנורמה)
    חלבון עוברי - תקין
    ביצעתי מי שפיר - והתוצאה תקינה.
    1) האם יש צורך בברור נוסף כלשהו?
    2) האם במצבי עלולה להיות תסמונת נונאן? (העובר ממין זכר)
    3) האם אני בסיכון לתסמונות כלשהן (לא מעונינת לשלוח ל cgh אם אין המלצה רפואית לאור מצבי)
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות וקפל צווארי

הוספת תגובה

• מקפיצה :-)

מירה
    17/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירה

פרופ` ישראל מייזנר
    19/05/2009

רב הסיכויים שעוברך תקין. לגבי תסמונת נונן, הסיכוי קיים ומחייב יעוץ גנטי, כמו גם לגבי הצ'יפ הגנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר בהריון תאומים
    מיכל
    12/05/2009

אני בהריון תאומים בשני שקים שבוע 23, ניצפה pruv באחד העוברים ,הייתי ביעוץ גנטי ונאמר לי שההסתברות לבעיה כרומוזונלית היא 1:300.בסקירה המוקדמת והמאוחרת לא נמצאו בעיות נוספות.
    האם לעשות בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• למיכל

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2009

אין זה מתפקידנו לייעץ אם כן או לא לבצע דיקור מי שפיר. עלייך להחליט, אם הסיכון שניתן לך, עומד כנגד הסיכוי לאבד את ההריון עקב הדיקור - והסיכון לפי הספרות בהריון תאומים גדול פי 2 מהסיכון בעובר בודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד גדילת עובר
    גלי
    11/05/2009

שלום רב!
    ביצעתי בדיקת אולטרסאונד לגדיל עובר בשבוע 38+1,
    להלן תוצאה:
    BPD מתאים לשבוע 37+3 92.3 מ"מ
    OFD מ"מ 105.5
    HC מתאים לשבוע 36+1 320 מ"מ
    AC מתאים לשבוע 37+4 336.8 מ"מ
    FEMUR מתאים לשבוע 38+6 76 מ"מ
    ממוצע גיל הריון עלפי HC ו- FL
    37+3
    הערכת משקל 3400 גר'
    האם תקין? הHC קטן משמעותית האם זה נורמלי?
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד גדילת עובר

הוספת תגובה

• לגלי

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2009

מדידת הראש בשלהי ההריון אינה מדויקת, ולכן יתכנו הבדלים, והראש יכול להמדד קטן מהצפוי. במקרה שלך, הפרש של שבועיים נחשב כתקין ובתחום הנורמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים טכניים בסקירה מורחבת פעם 3
    מלי
    10/05/2009

שלום לכם,
    אני כבר בשבוע 30 להריוני, אחרי מי שפיר תקינים, וכל הבדיקות עד כה תקינות חוץ מהסקירה המורחבת בה נאמר לי שמה שרואים - הכל בסדר אבל יש קשיים טכניים בביצוע הבדיקה ולכן הבוקר
    ביצעתי (בפעם השלישית) בדיקת אולטרסאונד בגלל קשיים טכניים בבדיקה, לפי מה שכתב הרופא בהערותיו: קושי בסקירה עק ב OBESITY לא הושלמה סקירת פנים עקב קושי טכני לא הושלמה סיקרת לב עקב קושי טכני .

מיותר לציין שאני בלחץ - זאת למרות שהוא אמר מפורשות שכל מה שהוא רואה תקין.

מה עליי לעשות? אני אובדת עצות. האם לקבוע תור לעוד מומחה אולטראסאונד האם מישהו אחר יכול לראות טוב יותר?

אודה לכם אם תגיבו על הודעתי זו.
    הדואגת,
    מלי

הוספת תגובה

• למלי

פרופ` ישראל מייזנר
    10/05/2009

הבעייב מוכרת ובמקרים מסוימים קשה לפיתרון. כנראה שאין מנוס, ותצטרכי לנסות שוב. יש היום בחלק מהמכשירים, מתמרים מיוחדים לנשים "גדולות". מתמרים אלו, מבוססים על טכנולוגיה המאפשרת חדירות טובה יותר של גלי הקול. בכל מקרה, יש גם לקחת בחשבון שגם בבדיקה נוספת יתכנו קשיים אוביקטיבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה ודואגת בבקשה תשובתכם
    מורן26
    10/05/2009

שלום רב

ת.וסת אחרונה 21.3 כלומר שבוע 7 ע"פ חישוב.בטא ב5.5 1880

הייתי היום באולטרסאונד, נצפה הריון תוך רחמי בתוכו שק חלמון עם מוקד עוברי עדיין ללא דופק.קוטר השק 10.6 מתאים לשבוע 5.5

מצד אחד הרופא אמר שזה נראה הריון צעיר מצד שני לפי ערכי בטא כבר אמור היה להיות דופק. קבע לי שוב אולטרסאונד לעוד יומיים לאחר בדיקת דם

שאלתי היא האם ייתכן ערכי בטא גבוהים וללא דופק?האם זה אומר שמשהו לא בסדר??

הוספת תגובה

• למורן26

פרופ` ישראל מייזנר
    10/05/2009

הכל יתכן. בהחלט יתכן וההריון תקין לחלוטין, והדופק יראה לאחר מספר ימים. כמובן, לא ניתן לשלול במאה אחוז שלא תתכן התפתחות לא תקינה של ההריון. שם המשחק - סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת תאים
    מירה
    10/05/2009

שלום, אני בת 37.11
    מבצעת מי שפיר עקב שקיפות עורפית 2.5 וכן בגלל גילי.
    חלבון עוברי מצויין (שיפר את סיכויי מ 1:170 ל 1:1200)
    סקירה מוקדמת תקינה לחלוטין, למעט עובי צוואר 3.4 ממ
    האם היית ממליץ לשמור תאים של מי שפיר עקב מצבי לבדיקות אחרות במהלך ההריון? (אם יתגלו ממצאים אחרים/נוספים בסקירות הבאות ומה הסיכוי לכך בכלל במצבי אם מי שפיר תקין)?
    כמו כן, האם לדעתך בנתוניי כפי שהוזכרו לעיל, יש צורך בבדיקת cgh?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת תאים

הוספת תגובה

• למירה

פרופ` ישראל מייזנר
    10/05/2009

שמירת תאים עד סוף ההריון הינה כעין ביטוח - למניעת דיקור חוזר במהלך ההרין. האם שוה את הכסף? את תחליטי, כי זהו כספך. לגבי acgh - יש מקום ליעוץ גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוברית קטנה
    עדי
    07/05/2009

שלום,
    אני בת 27, הריון שני, שבוע 34 ויום.את הילד הראשון ילדתי בשבוע 37 בקיסרי, בעקבות מיעוט מי שפיר וחוסר התפתחות בלידה במשקל 2.690. כיום לאחר מספר בדיקות משבוע 32 שמו לב כי היקף הבטן של העוברית בעיקוב, וקטן בכ-שלושה שבועות. הערכת משקלה הוא כ-1.860, מעל אחוזון 10. כאשר לפני כשבועיים שקלה 1.600. מהלך הריון תקין.כמות מים, זרימה תקינים.
    אני צריכה להיות במעקב אינטנסיבי. האם יש אפשרות להסביר לי מה ההשלכות של זה? האם יילדו אותי ותהיה בעיה בהתםתחותה? יש השלכות לעתיד? יש סיכון כלשהו לעוברית? בבקשה ניתן לקבל הסבר על כל העניין אני ממש מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    עוברית קטנה

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר ראובן שרוני
    09/05/2009

שלום עדי:
    ברוב המקרים ממצא מבודד של הקף בטן קטן מעיד על בעיה באספקת הדם מן השליה אשר הינה חשובה בעיקר כל עוד העובר ברחם. אבל תמיכה באפשרות זו תהיה בממצאים של ירידה בכמות המים והפרעה בזרימה בעורקי הטבור. יש לזכור שלא תמיד מופיעים כל הסימנים. במקרים אלה יש לקחת בחשבון אפשרויות אחרות אשר גרמו לכך שמדד הקף הבטן הינו קטן ומפה ההשלכות האפשרית לעתיד
    המעקב נועד לתזמן לידה מוקדמת אם תהיה לכך סיבה רפואית
    הסבר מלא ומפורט תקבלי ביעוץ גנטי מוסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוברית קטנה
    רחלי
    07/05/2009

שלום.
    אני בת 35 בשבוע 27 להריוני השלישי. בשני ההריונות הקודמים(בנים) היה תיאום מלא בין גיל ההריון לגודל העובר -ושניהם נולדו במשקלים טובים - 3.500 ו 3.300
    בהריון הנוכחי עד שבוע 24 תאמו הנתונים של גיל ההריון וגודל העוברית, ובסקירה שניה נתגלה פער של 8 ימים בקירוב בגודל העוברית לעומת גיל ההריון. כעת, נראה שהפער לא צומצם ואף גדל-
    נתונים מדויקים אדע רק אחרי אולטרסאונד שיתבצע בשבוע הבא- אך העוברית קטנה באופן מובהק
    (עפ' בדיקת רופא מטפל).כל הבדיקות האחרות - סקירות+מי שפיר- תקינות לחלוטין.
    שאלתי: מה ניתן לעשות - מעבר למעקב וכד' - האם תזונתית יש משהו שעלי לבדוק או להוסיף -שיכול לעזור לעוברית לגדול? האם יש לגודל הקטן בהכרח השלכות על התפתחות המוח ומערכות העצבים? האם יש סיכוי ל'הדבקת הפער'? כיצד ניתן לדעת מה הסיבה לכך? כיצד ניתן לבדוק תיפקוד שיליה?
    בתודה, רחלי.

לקביעת תור
    סגירה
    עוברית קטנה

הוספת תגובה

• לרחלי

ד''ר ראובן שרוני
    09/05/2009

שלום רחלי:
    יש לדעת מה ההפרש והאם מדובר בכל מדדי העובר
    על פי נתונים אלה ניתן לתת רשימה של סיבות אפשריות לפי שכיחותן
    תיפקוד השלה יעשה ע"י בדיקת כמות מי השפיר וזרימות בעורקי הטבור
    מנוחה וע"י כך שיפור אספקת הדם לרחם, עשויה להועיל באם מדובר בבעיה שליתית
    הסבר מפורט תקבלי לאחר תוצאות האולטרה סאונד ביעוץ גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ICSI+ מוקד אקוגני
    ורד
    07/05/2009

היי,
    בת 30. הריון IVF בשיטת ICSI עקב בעית זרע. בסקירה ראשונה נצפה מוקד אקוגני בחדר השמאלי.שקיפות 1.6 מ"מ CRL 54 מ"מ
    תבחין מרובע: לפי גיל 1/880 לפי 6 בדיקות 1/8200. אני יודעת שנושא המוקד האקוגני שנוי במחלוקת, אך ברצוני לדעת האם בעקבות זה שההריון הושג ב ICSI יש יותר סיבה לחשוש שיש בעיה כרומוזומלית בעובר? אני היום בשבוע 19+2, ועדייןולא יודעת מה לעשות עם התוצאה, כן מי שפיר, לא מי שפיר?
    האם במידה והמוקד האקוגני עדיין יהיה קיים בסקירה המאוחרת האם ניתן לבצע מי שפיר אז, בשבוע 23?
    אודה לתשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    ICSI+ מוקד אקוגני

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר ראובן שרוני
    09/05/2009

שלום ורד:
    לממצא של מוקד אקוגני בלב העובר אין יותר משמעות במידה ונראה אף בסקירה המאוחרת
    יש מספר עבודות לגבי שכיחות בעיות כרומוזומליות בהריון שהושג באמצעות ICSI. המדובר בעיקר בכרומוזומי המין אשר. יראה בדיקור מי שפיר. לפיכך (מבין את ההתלבטות) ההחלטה לא צריכה להידחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף- אולטראסאונד בחו"ל
    חני
    06/05/2009

אני מתגוררת בחו"ל במקום עם שרותי רפואה ברמה ירודה וכבר מספר פעמים היו טעויות בבדיקות רפואיות. תוכל לומר לי אם הכל תקין ומה משקל העובר? אני בהריון שבוע 16+3 ,A.C=104 ,
    B.P.D=34.6 , F.L=17, ושאר המונחים בשפה זרה, כך שלא הצלחתי להבין... תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף- אולטראסאונד בחו"ל

הוספת תגובה

• מדדי גודל עובר

ד``ר רון ברדין
    07/05/2009

חני שלום
    המספרים מבטאים גדלים שונים למספר מדידות של איברים על פי הם מבצעים הערכה של גודל העובר. כולם תואמים בדרגת קירוב טובה את שבוע ההריון שלך. לגבי המשקל אין משמעות בשבוע זה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית טרום לידתית לנונן
    פרופ` ישראל מייזנר
    06/05/2009

מעט ארוך, אך מכיל את כל הפרטים, אשמח להתייחסוכם, תודה מראש !

רקע :

שבוע 12+3 : שקיפות עורפית תקינה (1.2 מ"מ, משוקלל גיל ובדיקת דם 1:9999)
    שבוע 15+4 : סקירה מוקדמת אצל ברונשטיין, ממצא יחיד Nuchal Edema 4mm
    שבוע 17+2 : חלבון עוברי : תקין (1:9999)
    שבוע 19+0 : מי שפיר תקינים
    שבוע 19+3 : סקירה ממוקדת לקפל עור צווארי נמדד 6 מ"מ (אמור היה להעלם לחלוטין)* (ראה הערה בכוכבית)
    שבוע 22+5 : אקו לב עובר תקין

ברונשטיין אמר ש Nuchal Edema של 4 מ"מ בלבד, כשמי שפיר תקינים, חסר משמעות.
    (עשינו גם אקו לב, מכיוון שנונן למשל לא רואים בוודאות במי שפיר (גם לא תמיד באקו))

למרות זאת, פנינו לייעוץ גנטי, נראה שהם לא ממש יודעים כיצד להתייחס לממצא,
    מכיוון שכל ההמלצות התייחסו ל 4 מ"מ כממצא של שקיפות עורפית, למרות שלחלוטין לא נכון.

* ברונשטיין בתחילה לא הסכים לקבלנו למדידת קפל עור צווארי נוספת,
    מכיוון שטען שזה חסר משמעות, אך לאחר שלא נעלמה הבצקת ונמדד 6 מ"מ,
    הסכים לקבלנו, באדיבות, נחמדות ומקצועיות (למרות שעדיין טען שחסר משמעות, רק מכיוון שלחצנו :-))
    ונראה כי הסוקר שמדד 6 מ"מ לא ממש הבין מה עליו למדוד, לא ברור מה הוא מדד (כנראה את הכל, ולא רק בצקת),
    ואפילו אמר לנו שמעולם לא נתבקש למדוד זאת, והוא לא בטוח מה רוצים ממנו.
    (בזמן הסקירה הממוקדת, הסוקר אפילו לא ידע לומר לנו אם קיימת בבצקת או לא)

נוסף על כך, הבנו ש 4 מ"מ בשבוע 15+4, ואפילו 6 מ"מ (שלא בטוח כלל שהיו) בשבוע 19,
    אלו ממצאים תקינים לחלוטין ע"פ הספרות :

ד"ר יובל עוז :
    "את לא בקריטריונים של לחפש תסמונת כי המדדים שלך בנורמה - אחרת צריך לשלוח את כל הנשים . . . "
    "על פי הגבולות שנקבעו ע"י איגוד הגנטיקאים בישראל וע"י החברה לאולטרהסאונד מיילדותי של האיגוד הישראלי למילדות וגניקולוגיה
    (שמות מפוצצים - המשמעות: שני הגופים שקובעים את ההנחיות הרפואיות)
    נקבע כי עד שבוע 13 ו- 6 ימים הגבול לעובי העורף (להבדיל מערך השקיפות העורפית) הוא 4 מ"מ.
    משבוע 14 (מלא) הערך הוא 6 מ"מ."

לאחר כל ההקדמה הארוכה הזו, רק ע"מ להיות על ה Safe Side, אשמח לדעת :

1. אנו מתכוונים לבצע אקו לב עוברי נוסף לקראת שבוע 30,
    וסקירת טרימסטר שלישי (בנוסף למאוחרת בקרוב)האם יש דברים נוספים שכדאי לבצע ?

2. מה ה DD של נונן ? (כלומר, הסימפטומים שעלולים להעיד על נונן, על מה עוד יכולים להעיד ?)
    זאת לאור מי שפיר ואבו לב עובר תקינים (טרנר למשל, הבנתי שניתן לשלול לחלוטין במי שפיר)

3. התכתבתי עם מספר מעבדות גנטיות בארה"ב שמבצעות בדיקה גנטית טרום לידתית לנונן,
    חלקן בודקות רק גן אחד, חלקן את כל הארבעה וכו' - מישהו יודע אם יש מקום כלשהו בארץ שמבצע זאת ?

תודה רבה !

הוספת תגובה

• ל Leonardan

פרופ` ישראל מייזנר
    10/05/2009

קודם כל, נקטת בכל הפעולות הנכונות. יש בהחלט מקום לבדוק נונן, ולצערי, למיטב ידיעתי, הבדיקות נעשות בחו"ל ואינן כוללות את כל הגנים. יש חשיבות לאקו-לב עובר חוזר, כי למעשה זו הבדיקה היחידה לה משמעות באיבחון אולטרסוני של תסמונת נונן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה