מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופסור מייזנראלה10/02/2015
שלום
אני בשבוע 17, הריון תאומים בגיל מבוגר. הריון יקר יקר ואני לא רוצה ולא רציתי לבצע מי שפיר כעיקרון. אמרתי שמקסימום אבצע את בדיקת הדם האלטרנטיבית.
שקיפות עורפית, יצא 1 לאחד ולשני 1.5. בשקלול עם הגיל יצא 1:1,000 1:950
רואים גשר אף.
כל הבדיקות הגנטיות שביצעתי תקינות ואני לא נשאית לדבר. כולל הציפ בבלינסון (אם כי יש מחלה לבן של בת דודה של אניתן לבודקה במילא בבדיקות הרגילות רק בסיסי שילייה וזה משהו שאני לא רוצה רק לשם כך).
סקירת המערכות שנקבעה לי בשבוע שחלף נדחתה לשבוע הבא (בגלל כאבי מיומה).
שאלותיי הן:
1. אם אני כבר בשבוע 17 והבדיקה תבוצע בשבוע 17.3 - לא כדאי כבר לבצע סקירה מאוחרת בשבוע 20? מה היתרונות בביצוע בדיקה מוקדמת כשאני מדגישה שמבחינתי מי שפיר זו בדיקה שאני מעוניינת בכל מחיר להימנע ממנה. אני לא אומרת שבכלל לא, אבל זו לא בדיקה שהבחירה בה תהיה טרוויאלית. אני סובלת מכאבים הותכווצויות בגלל המיומה כבר חודש ולא נראה לי שמי שפיר זה רעיון טוב במצבי.
מפחידים אותי שאם יש משהו ככל שיודעים מוקדם יותר טוב יותר. במה זה מתבטא? האם בהריון תאומים יש משמעות נוספת? הבנתי בכלל שהסיכוי למומים אצל שניים שואף לאפס אז ההחלטה לסכן אחד על חשבון אחר במידה ו.. גם החלטה קשה.
אבל הרופאה אמרה שאם חלילה מבצעים הפסקה אז עדיף מוקדם ממאוחר - זה עדיף רגשית, או מעלה סיכויי הישרדות ריאלית?
2. אם אתה כן חושב שחשוב לבצע זאת מוקדם, האם כדאי לנסות להקדים משבוע הבא להשבוע או שזה לא קריטי לבצעה בשבוע 17 וקצת?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור מייזנר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/02/2015לא קריטי אם הבדיקה תהיה בשבוע 17+. בהריון תאומים עדיף לבדוק כשהעוברים מעט גדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך Papp a נמוךעדי06/02/2015
שלום, בבדיקת סקר שליש ראשון (מצורפת כתמונה) התקבלו תוצאות אשר העלו משמעותית את הסיכון לתסמונת דאון. רופאת הנשים שלי לא הייתה מוטרדת מהתוצאות (1:450) וגם לא הייתה מודאגת מהערכים, אבל אותי ממשיך להטריד הערך הנמוך של ה- פאפ -mom 0.25. משיטוט באינטרנט ראיתי שזה עשוי לרמוז על בעיות עם השליה, גדילה לא תקינה של העובר וכו ׳. האם אכן התוצאות מטרידות ויש צורך במעקב ספציפי בנושא מלבד מי שפיר? תודה מראש, עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך Papp a נמוך - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/02/2015נראה לי כי בדיקת מי השפיר מספקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 25 - שכיבה על הגב להרבה שעותשלי06/02/2015
שלום רב פרופסור,
רציתי לשאול, אני בד"כ ישנה על הגב ומתקשה מאוד לישון על הצד אך עובדת על זה. הייתי מצוננת וביום השלישי כבר כל גופי ושריריי כאבו וממש שכבתי במיטה מפורקת למשך הרבה שעות (מדיי פעם הסתובבתי לצד) על הגב. האם ייתכן שנגרם נזק לעובר בשל הלחץ על העורק וונה קאבה? הבטן לא כ"כ גדולה ולא היו לי תחושות חולשה או קוצר נשימה כאילו אין זרימת דם בין החלק העליון לתחתון.
אני מרגישה תנועות עובר. הם יש חשש לנזק לעובר מכמה שעות של לשכב "פלאט" על הגב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 25 - שכיבה על הגב להרבה שעות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/02/2015בד"כ כשיש לחץ על הוריד החלול התחתון, קיימת תחושה של עילפון. אם לא חשת בכך, סימן שהלחץ על הוריד אינו משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציה בהריוןJANIS1005/02/2015
פרופסור מייזנר שלום
האם ניתן לעשות אפילציה באזור הפנים בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה בהריון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/02/2015אינני רואה סיבה מדוע לא. יש להתייעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העובריעל01/02/2015
שלום,
עשיתי אולטרסאונד בשבוע 23 ולא שאלתי על מין העובר.
האם ניתן לקבוע\לנחש לפי התמונה המצורפת?
(נדמה לי שמציץ שם משהו)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/02/2015קשה לדעת מתמונה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, חבל
יעל04/02/2015ממש אין שום רמז?
האולטרסאונד הבא רחוק מאוד.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית מוגברת+ CMV ישן חיוביבת 3031/01/2015
שלום רב,
אישה בת 30, בריאה בד"כ. הריון ראשון.
IVF + ICSI.
שבוע 11 ו- 6 ימים.
שקיפות עורפית יצאה בקופ"ח 3.1 מ"מ , נצפתה עצם אף.
ביצענו בדיקות דם היום, אז עדיין אין תשובה.
מיד פנינו לסקירת מערכות מוקדמת אצל מומחה באופן פרטי (בשבוע 11 ו- 6 ימים - אותו היום שביצענו שקיפות). המטרה הייתה לבדוק האם יש מומים. אם היו נמצאו מומים, היינו מבצעים הפלה בהקדם.
סקירת המערכות המוקדמת לא הראתה שום ממצא חריג ושום מום כרגע. שקיפות עורפית אצל המומחה הייתה 2.8 מ"מ - 3.7 מ"מ - המקסימלית שנמצאה.
ממצאי CMV - תוצאות בדיקות:
באמצע דצמבר 2013 - התגלה לראשונה Igg חיובי, Igm חיובי, ואוידיטי 0.1
במרץ 2014 - Igg חיובי, Igm חיובי, ואוידיטי 0.61
במאי 2014 - Igg חיובי, Igm חיובי, ואוידיטי 0.74
ביוני 2014 - Igg חיובי, Igm חיובי, ואוידיטי 0.71
בינואר 2015 - Igg חיובי, Igm חיובי.
* כל הבדיקות נעשו במעבדת כללית (אותה המעבדה).
1. האם יכול להיות קשר בין ה CMV אל השקיפות המוגברת או שה CMV ממש ישן ואין קשר?
2. האם הייתם ממליצים על בירורים נוספים?
3. במידה וסיסי שיליה + צ'יפ גנטי + סקירות מערכות תקינות - האם אפשר להיות רגועים או כדאי לעשות גם דיקור מי שפיר ולחפש CMV?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית מוגברת+ CMV ישן חיובי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/02/2015על פניו לא נראה כי יש קשר ל CMV, בייחוד כאשר ה avidity גבוהה, מה שמכוון לזיהום ישן. להערכתי, אם כל הבדיקות שציינת תהיינה תקינות, ואם תחליטי לבצע מי שפיר עם תרבית ל CNV שתהייה שלילית - נראה שיש מקום לתקווה. לא הייתי שולל דיקור מי שפיר ל CMV, גם אם הסיכוי לזיהום בוירוס קטן ביותר. רצוי בכלמקרה, להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות בשבוע 11 לעומת בסוף שבוע 13בת 3030/01/2015
שלום רב,
IVF + ICSI.
שבוע 11 ו- 6 ימים.
שקיפות עורפית יצאה בקופ"ח 3.1 מ"מ.
ביצענו בדיקות דם, אך עדיין אין תשובה.
מיד פנינו לסקירת מערכות מוקדמת אצל מומחה באופן פרטי (בשבוע 11 ו- 6 ימים - אותו היום שביצענו שקיפות). המטרה הייתה לבדוק האם יש מומים. אם היו נמצאו מומים, היינו מבצעים הפלה בהקדם.
סקירת המערכות המוקדמת לא הראתה שום ממצא חריג ושום מום כרגע. שקיפות עורפית אצל המומחה הייתה 2.8 מ"מ - 3.7 מ"מ - המקסימלית שנמצאה.
השאלה הנוספת שלי היא:
הנוזל בעורף אמור להעלם עם הזמן. כלומר לקראת שבוע 15 הוא כנראה יעלם, ולכן שקיפות עורפית מבוצעת בין שבוע 11 לסוף שבוע 13.
ייתכן שאם היינו מבצעים את השקיפות עורפית עוד שבועיים, קרי סוף שבוע 13, התשובה הייתה תקינה או לפחות תקינה יותר? כלומר הנוזל היה מתחיל להתנקז ולהעלם, והעובי שלו היה קטן יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות בשבוע 11 לעומת בסוף שבוע 13 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/02/2015להערכתי ההבדל בזמנים לא היה משנה את התשובה, אלא לאחר לפחות 3 שבועות, אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 30, שקיפות עורפית 3.7 מ"מבת 3029/01/2015
שלום רב,
IVF + ICSI.
שבוע 11 ו- 6 ימים.
שקיפות עורפית יצאה בקופ"ח 3.1 מ"מ.
ביצענו בדיקות דם היום, אז עדיין אין תשובה.
סקירת המערכות המוקדמת לא הראתה שום ממצא חריג ושום מום כרגע. היה עצם באף (הבנתי שזה טוב ותקין). גודל עובר תקין. כל האיברים שנבדקו ללא מום (ריאות, ידיים, רגליים, אצבעות, לב, מוח, חבל טבור ועוד..) . זרימות דם תקינות. לב ומוח ללא מום שנצפה כרגע. דופק לב תקין.
שקיפות עורפית אצל המומחה הייתה 2.8 מ"מ - 3.7 מ"מ - המקסימלית שנמצאה.
הופננו לעבור:
1. ייעוץ גנטי
2. סיסי שילייה
3. צ'יפ גנטי
4. (נחכה לבדיקות הדם).
5. עוד שלושה שבועות לערך סקירת מערכות מוקדמת (והפעם בתאריך הנורמלי)
שאלותינו:
1. האם יש עוד משהו שכדאי לעשות?
2. האם הייתם ממליצים על הפלה כרגע?
3. מה הסיכוי, נכון לעכשיו, שהעובר יוולד חי ובריא?
4. בהנחה שכל הבדיקות שלעיל יהיו תקינות - מה הסיכוי שהעובר יוולד בריא וחי?
ברור לי שאני שואלת שאלות רבות, ושהסיכויים שאני מבקשת לדעת הן הערכה גסה בלבד, אבל אשמח לקבל עוד מידע ברגעים קשים אלו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 30, שקיפות עורפית 3.7 מ"מ - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר04/02/2015כבר עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתאביבה27/01/2015
שלום רב אני בת 34.9 בשקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 12(למרות שלפי אולטרהסאונד אני כנראה שבוע 13) הופיעו התוצאות הבאות:
עצם אף :נצפה
crl:70mm
עובי שקיפות:1.1מ״מ
mom:0.61
יחס סבירות:0.15
חציון:1.8
סיכון לפי גיל הנבדקת: 1:371
סיכון משוקלל:1:2473
עדיין לא קיבלתי תוצאות של תבחין משולש,האם לפי גילי והסיכון שהופיעו לפי גיל הנבדקת יש סיבה לדאגה?האם כדאי לחכות לכל התוצאות או לשקול ביצוע בדיקת מי שפיר? בנוסף האם בגלל שיש הפרש של שבוע בין תאריך וסת אחרונה לאולטרהסאונד ,זה השפיע על התוצאה והאם להקדים את המועד של בדיקת הדם לתבחין המרובע שנקבעה לי כשאהיה בשבוע 17 אבל למעשה אני אהיה שבוע18 לפי האולטרהסאונד?
סליחה על האורך אני פשוט ממש מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2015כיון שאני חסיד גדול של מי שפיר, זו היא האופציה העדיפה עלי. גם גילך המתקרב ל 35 תומך בכך. לפחות תקבלי תשובה של 100% ולא תשובה סטטיסטית עם סיכון בחובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לגילוי תסמונת דאוןJANIS1024/01/2015
שלום פרופ' מייזנר
שאלה לי-
האם תסמונת דאון בעובר מתפתחת במהלך ההריון או שבעצם התסמונת ידועה מראש וכבר העובר עצמו בהתחלה "מגיע" עם תסמונת ורק בבדיקות הרלוונטיות יכולים לעלות על זה?
מעניין אותי אם התסמונת מתפתחת במהלך ההריון ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לגילוי תסמונת דאון - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/01/2015תסמונת דאון אינה מתפתחת במהלך ההריון, אלא נובעת מפגישה לא תקינה של הכרומוזומים בזמן ההפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וסקררקפת21/01/2015
שלום,
עשיתי שקיפות עורפית ב18.1 התוצאות הן 0.8 ונצפה גשר אף סיכון 1:7300. היום הגיעו התוצאות של הסקר והסיכון עלה ל1:680. כרגע בת 27 סיכון לפי גיל 1:1200. בהריון הקודם הסיכון המשוקלל היה 1:10000. האם יש לי סיבה לדאוג? האם מומלץ לעשות דיקור מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית וסקר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר22/01/2015החישוב הסטטיסטי נקבע על ידי נוסחאות שלא תמיד אנו מבינים את השינוי בסיכון. בכל מקרה, הדיקה סטטיסטית. אם את מודאגת באמת לגבי הסיכון שעלה, יש לך שתי אפשרויות: דיקור מי שפיר (האפשרות העדיפה מבחינת ריבוי האינפורמציה הנוספת, פרט לתסמונת דאון), או בדיקת דם שהינה בדיקת סקר אמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלרותם21/01/2015
האם בבדיקת הערכת משקל שבוע 35 תתכן טעות בזיהוי מין העובר?איזה בדיקות יותר מדוייקות הסקירות או הערכת משקל עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר22/01/2015אין קשר לסוג הבדיקה. או שרואים או לא, ותלוי מי מבצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולט תלת מימדJANIS1020/01/2015
שלום,
רציתי לשאול האם יש משמעות לסקירה ראשונה אם לעשות בתלת מימד או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולט תלת מימד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/01/2015כל בדיקת אולטראסאונד הינה דו ממדית. התלת ממד הינו עיבוד תמונה ממוחשב. אין כזה מושג סקירת מערכות תלת ממדית, לכן אין סקירה מוקדמת בתלת ממד. הסקירה היא דו ממדית, והתלת ממד משמש יותר לתפאורה או להדגמה מוחשית של קונטור חיצוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית מוגברת בשבוע 12+2פרופ` ישראל מייזנר18/01/2015
שלום פרופ' מייזנר,
בת 28 בשבוע 18, במעקב לאחר שקיפות עורפית בשבוע 12+2 של 4.9 מ"מ.
ביצעתי בדיקת סיסי שלייה + ציפ גנטי שניהם יצאו תקינים. (נשללו זיהומים).
ביצעתי סקירה בשבוע 13+6 בה נמדד עורף מעובה 4 מ"מ ומספר מבנים ציסטיים בצוואר.
סקירה שנייה בשבוע 16 אין עיבוי עורף (ירד ל-2.6 מ"מ)הציסטות נעלמו ובדיקת לב תקינה. מלבד זה הכל תקין. בנוסף שלחנו בדיקה לחו"ל של תסמונת נונאן.
כמובן שהייתי בייעוץ גנטי, והפרופ' ציין כי שקיפות גבוהה יכולה להגרם משילייה לא תקינה אך לא מצאתי על זה שום מידע.
(יש לציין שהשקיפות הראשונה נמדדה בשבוע 12+2 הייתה 4.9 מ"מ בשבוע 12+6 הייתה 4 מ"מ ובשבוע 13+2 בעת ביצוע הסיסי שילייה הייתה 2.5 מ"מ ).
אני עדיין מאוד מודאגת, על פי הניסיון שלך, יש משהו נוסף שניתן לעשות? מהם הסיכויים ? מה יכל לגרום לשקיפות גבוהה שכזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית מוגברת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר18/01/2015להערכתי, ערכת את כל הבירור המלא המקובל במקרם כאלו. רצוי להשלים גם אקו-לב עוברי. לפי המובילים בתחום השקיפות העורפית, לעוברך, סיכויים טובים להיות בריא. כיון שאין 100% ברפואה, אני יכול להבין את הלחץ בו את נתונה, אך לצערנו אין לנו עוד תחמושת נוספת. חכי לסקירה השנייה בתקווה שתהיה אף היא תקינה, ונקווה שההמשך יהיה דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה 1אנונימית16/01/2015
שלום, הרופא איבחן לי בסקירה ראשונה ״מבנה קריבריפורמי דוצ של הכורואידים״ מה זה אומר? הוא אמר לא לדאוג אך עם זאת שלח אותי לייעוץ גנטי ואקו לב עובר.
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה 1 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר18/01/2015הכורואיד פלקסוס הוא צבר של כלי דם בחדרי המח הצדדיים, שתפקידם ליצר את הנוזל המגן על המח. מבנה קריבריפורמי בד"כ חסר משמעות ובסקירה השניה המבנה נצפה תקין. ההפניות של הרופא נובעות מזהירות יתר, שהינה חלק מן הרפואההמתגוננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)