מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דואגת כבר בהתחלהשרון05/10/2014
היי,בת 32 הריון שני. בשבוע 12+4 עשיתי שקיפות עורפית- crl 60 שקיפות 2.5 עצם אף נצפתה , לפי שיקלול 1:349 מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת כבר בהתחלה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר20/10/2014התשובה מחייבת דיקור מי שפיר שכן הסיכון גבוה לתסמונת דאון מעבר למקובל על ידי הקריטריונים של משרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר סיסי שליה קרישיות יתראני05/10/2014
שלום, בת 39. יכול להיות שיש בעית קרישיות יתר לאחר מספר הפלות טבעיות בטרימסטר ראשון (עוד אין תשובות מלאות מבדיקת דם של קרישיות לפני כניסה להריון אך יש מספר בדיקות לא תקינות IGM cardiolipin ו beta glycoprotein IGM לא תקינים). האם הדבר משפיע על ביצוע בדיקת מי שפיר / סיסי שליה והאם יש איזה המלצה איזה בדיקה כדאי לבצע כדאי לבצע בהתחשב בגיל ובהתחשב בסיכוי להפלה וקרישיות?
(יש לי ילד בריא שנולד במועד לפני מספר שנים, בזמנו בוצע מי שפיר אבל אז לא היה ידוע על בעית קרישיות ולא היו לי הפלות לפניו. הבירור של הקרישיות התחיל רק לאחרונה. כל ההריונות היו ספונטנים.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר סיסי שליה קרישיות יתר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר25/10/2014מתנצל על התשובה המאוחרת. לא צריכה להיות כל בעיה עם קרישתיות יתר וביצוע בדיקות פולשניות בהריון. אם את נוטלת תרופות נגד קרישה - את אלו יש להפסיק תקופה מסוימת טרם הפעולה, לאחר ייעוץ עם הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות ראשונהרותם05/10/2014
הבנתי שאפשר לבצע סקירה ראשונה משבוע 14-17.האם מומלץ לדחות לקראת שבוע 16-17 ואז העובר והאיברים ברורים וגדולים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות ראשונה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר05/10/2014הזמן אופטימלי הוא בין 15-16 שבועות. כיון שהבדיקה יכולה לשלב בין בדיקה בטנית לנרתיקית, לא צריכה, בגיל הריון זה, להיות כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתשרון02/10/2014
היי, בת 32 הריון שני בצעתי שקיפות עורפית שבוע 12 +4 יצא עורף 2.5 מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת - תגובה
ד``ר רון ברדין02/10/2014שרון שלום
תשובה לשאלה לא יכולה להיות בכן או לא. ראשית מבחינת הערך האבסולטי של השקיפות עדיין מוגדר בתחום הנורמה אם כי נכון בחלק העליון שלו. לסיכון המשוקלל מגילך, שבוע הריון ושקיפות יש משמעות בקבלת ההחלטה . כמו כן השיקלול עם בדיקת הסקר הביוכימי טרימסטר ראשון אף הוא תורם לאיסוף המידע לגבי הסיכון לתסמונת דאון כך גם הסקירה המוקדמת. לגופו של עניין ישנם אפשרויות בין בדיקת דם אימהי ל איתור כרומוסומים עובריים כשיטת סקר לתסמונת דאון ועוד מספר כרומוזומים ברמת דיוק גבהוהה אל מול דיקור מי שפיר בשבועות 17-20 אל מול להמתין לבדיקות השונות ואז להחליט.תשקלי לבצע ייעוץ גנטי בתאום עם רופא מטפל.
לסיכום ערך זה איננו אינדיקציה ישירה לדיקור מי שפיר. לשיקלול התוצאות משמעות בבחירת המשך הבירור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פתיחה USיולי30/09/2014
האם באמצעות אולטרסאונד ניתן גם להעריך פתיחה של צוואר הרחם בשלבי לידה ראשונים? בחדר לידה הבדיקות מבוצעות באופן ידני אך במידה ומגיעים לרופא פרטי
שמומחה באולטרסאונד האם יוכל להעריך גם ללא בדיקה ידנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פתיחה US - תגובה
ד``ר רון ברדין01/10/2014יולי שלום
האמת היא ש"התפרצת לדלת פתוחה" . ישנם מחקרים שונים שבודקים את יעילות האולטרהסאונד בהערכת פתיחה גם בתלת מימד אך זו בהחלט לא הדרך הפרקטית/שימושית עדיין בחדרי הלידה כך שאל תבני על זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שלישיתקארן29/09/2014
שלום,
הייתי מעוניינת לדעת מה בדיוק בודקים בסקירה שלישית, האם היא נחוצה במהלך הריון שבו כל הבדיקות היו תקינות ומה הזמן האידאלי לבצעה.
תודה
קארן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שלישית - תגובה
ד``ר רון ברדין30/09/2014קארן שום רב
המינוח סקירה שלישית מטעה במידה מסויימת ולא פעם אנחנו נתקלים בפער ציפיות בין נבדק לבודק. הרעיון הוא שמעבר להערכת גדילהוכמות מי שפיר , להתייחסת למערכות כמערכת שתן, מח , מעיים , לב במידה וניתן שכן תנוחת העובר לא מאפשרת תמיד הדמייה אופטימלית ויכולת " הזזת " העובר במהלך הבדיקה מוגבלת. בדיקה זו איננה מכוונת לבדוק שוב האם יש /אין שפה שסועה או האם יש כפות ידיים אלא ניבדקים בסקירות קודמות.ניתן לומר שהבדיקה נותנת מידע נוסף " ביישורת האחרונה " לקראת הלידה. בהתאם למימצאים חדשים יש הנחיות רלוונטיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvגלית14/09/2014
מה הסכנה בהידבקות ב- cmv בשבוע 32 להיריון. הידבקות ראשונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/09/2014לפי המומחים בדבר, הסיכון לפגיעה מוחית, קטן ביותר , הסיכון העיקרי הוא פגיעה בשמיעה, וניתן להתגבר עליה בטיפול מוקדם בוירוס לאחר הלידה. בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCmv - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/09/2014לפי המומחים בדבר, הסיכון לפגיעה מוחית, קטן ביותר , הסיכון העיקרי הוא פגיעה בשמיעה, וניתן להתגבר עליה בטיפול מוקדם בוירוס לאחר הלידה. בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדולגלית14/09/2014
בשבוע 31+3 ביצעתי סקירה מכוונת למוח עקב מדדים אלו:
Bpd 8.58 ס״מ אחוזון 97.7
Hc 31.63 ס״מ אחוזון 97
Ac 28.75 ס״״מ אחוזון 80.8
Fl 6.57 ס״מ אחוזון 90.2
הסקירה יצאה תקינה
נשלחתי לבצע MRI והתשובה היתה : היקף ראש מעל אחוזון 97 חדר ימני 9.6 מ״מ חדר שמאלי 9 מ״מ. היתר בגדר הנורמה.
מעבר לכך, אני ובעלי ביצענו קריוטיפ לפני ההיריון, תקין.
בדיקת פנורמה ( free dna) , תקינה.
וכל יתר הבדיקות שבוצעו במהלך ההיריון.
אני רוצה למצען שבני הבכור ( תאום) , אובחן כבעל היקף ראש לאחר הלידה , היינו המעקבים , והוא ילד בריא לחלוטין.
אודה לתשובתך האם אמי יכולה להיות רגועה לאור הממצאים? האם כדאי לבצע צ׳פ גנטי? אם כי אני ממש לא מעוניינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש גדול - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/09/2014על פניו לא נראית בעיה . מדדי הראש הגדולים, תואמים למדדים גדולים גם של היקף הבטן ואורך עצם הירך. הרחבת חדרי מוח תחת 10 מ"מ נחשבת לממצא תקין. מובן שרצוי מעקב אחר חדרי המוח. לגבי הצורך בצ'יפ גנטי - רצוי לפנות לייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראשקרן12/09/2014
שלום,
בת 44, הריון ספונטני, עבר של הפלות מוקדמות, נמצאת במעקב אולטרסאונד חודשי על-ידי רופאים מומחים להריון בסיכון (בארה"ב).
עד כה כל הבדיקות תקינות (בדיקת דם החדשה verifi תקינה, שקיפות עורפית תקינה, חלבון עוברי תקין, סקירות בשבועות 15+4, 19+4, 24+4, 27+4 תקינות, בדיקות סכרת תקינות)
התייעצתי אתכם לאחר הסקירה האחרונה לגבי גודל ראש העובר וכמות מי השפיר ואמרתם לי ששמכיוון שכל העובר גדול ונשללו מומים בסקירות ובבדיקות שסביר שהכל בסדר. השבוע, שבוע 30+1, שוב עשיתי אולטרסאונד (הפעם אצל טכנאית) והמדדים מצביעים על עובר הרבה פחות גדול מאשר בשבוע 27+4 (מדד ה BPD ירד מ 77.7 ל 76.1 למשל, ולעומתו מדד היקף הראש HC עלה) ואני תוהה האם טעויות מדידה יכולות להיות כל כך משמעותיות (הרופאה בסקירה של ה 27+4 ממש לא ניסתה למצוא את הנקודות האופטימליות וכל הזמן רק פטפטה ואמרה שהכל נפלא). אשמח לשמוע את חוות דעתכם אם יש כאן משהו מעורר דאגה. אכתוב קודם את הביומטריה משבוע 30+1 ואחר כך משבוע 27+4.
בסקירה האחרונה בשבוע 30+1 הביומטריה של העובר:
BPD 76.1 תואם שבוע 30+6
HC 297 תואם שבוע 32.3
AC 274 תואם שבוע 31+3
FL 59.1 תואם שבוע 30+4
העובר שוקל 1717 ג' לפי BPD, AC,FL (קצת מעל הממוצע לשבוע זה)
1772 ג' לפי HC,AC,FL (בסביבות אחוזון 60)
אינדקס מי שפיר AFI=16.5
הודגמו כל האיברים, נבדקו תנועות נשימה ולא נמצאו ממצאים חריגים
ביומטריה בשבוע 27+4:
BPD 77.7mm מתאים ל 31+1
HC 280.1mm מתאים ל 30+5
AC 248.7mm מתאים ל 29+1
FL 54.7mm מתאים ל 28+6
HUM 54.0mm מתאים ל 31+4
משקל העובר 1374 גרם, אחוזון 78.
הודגמו כל האיברים, נבדקו תנועות נשימה והכל נראה בסדר ללא ממצאים חריגים. כמות מי שפיר AFI=20 בתוך הנורמה.
אני שוב רוצה שציין ששתי הבדיקות נערכו במקומות שונים: בשבוע 27+4 על-ידי רופאה במרפאה להריון בסיכון גבוה עם מכשירים משוכללים (אך לא בדקדקנות מבחינת המאמץ לדייק במדידה עצמה, לפי מה שהתרשמתי. עוד אוסיף כי בשבוע 24+4 בסקירה על-ידי רופא אחר להריון בסיכון, עם אותם מכשירים, העובר היה גדול רק ב 6 ימים ב BPD ובשבוע ויומיים במדד ה HC). הבדיקה בשבוע 30+1 נערכה על-ידי טכנאית אולטרסאונד במרפאה של הרופא הרגיל שלי. מדובר בטכנאית מנוסה, אך במכשיר פחות משוכלל, וביקשתי ממנה לנסות לדייק במדידה בגלל שהעובר היה נראה מאד גדול בפעם הקודמת. אני לגמרי מבולבלת מהפערים.
אשמח לחוות דעתכם - האם גודל הראש בעייתי? מה מסביר את הפערים? והאם אני צריכה לדאוג ולבקש בדיקות נוספות?
תודה רבה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/09/2014קרן שלום,
הבנתי מפנייתך, שהמדידות שמתבצעות בעוברך בעייתיות, מבחינת מבצעי הבדיקות. בכל מקרה, המדידות של שבוע 30+1 בגדר הנורמה, וראש עובר הגדול בשבועיים, אינו בעייתי. מומלץ כמובן, מעקב גדילה אך לא נראה לי כי קיימת בעיה אמיתית בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! המדידות
קרן15/09/2014אינן בעייתיות מבחינת המודדים, לפחות כך הם אומרים. תמיד נאמר לי כי הכל תקין ובסדר, ובסקירות הם עוברים על האיברים ובודקים הכל. זו אני שתוהה מדוע הפערים בין המודדים גדולים ובאם הראש לא גדול מידי (וגם כנראה סומכת יותר על הרופאים הישראלים).
רב תודות לך על תשובתך המהירה ומהמרגיעה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת גדילהיעל09/09/2014
שלום רב,
ההריון הקודם הופסק בשבוע 18 עקב מיעוט ניכר של מי שפיר וגם IUGR
כרגע בשבוע 29+3. נוטלת אספירין וקלקסן. במעקב גדילה כל שבועיים
אשמח לקבל חוו"ד נוספת על תוצאות מעקב הגדילה:
שבוע 25+3 שבוע 27+3 שבוע 29+3
69 מ (מתאים 27.6) 75 מ (מתאים ל 29.6) 82 מ(מתאים 32.6 BPD
254 מ'מ (מתאים 27.4) 276מ (מתאים 30.1) 292מ"מ(מתאים 32.1) HC
223 (מתאים 26.5) 243 מ"מ(מתאים ל28.4) ׁ 260 ממ (מתאים ל30.1) AC
47 (מתאים ל 25.6) 52 מ"מ(מתאים 27.6) 56 מ"מ (מתאים 29.3) FL
0.69 1.13 1.12 HC/AC
944 ג' 1237 ג' 1518 ג' הערכת משקל
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת גדילה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2014סה"כ נראה כי הגדילה תקינה. היקף ראש מעט גדול אינו משמעותי בסדר גודל כזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
יעל10/09/2014תודה רבה על המענה המהיר והמרגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת גדילהמורן08/09/2014
שלום!
בבדיקת אולטראסאונד בשבוע 28+6 יצאו הערכים הבאים:
BPD-76 ממ (מתאים לשבוע 30+4)
HEAD -277 ממ (מתאים לשבוע 30+3)
FEMUR LENGTH-55 ממ (מתאים לשבוע 29+1)
יש לציין שביצעתי בדיקת מי שפיר וצ'יפ גנטי שיצאו תקינים וזאת בעקבות שקיפות עורפית מוגברת וחלבון עוברי גבוה
השאלה שלי היא האם עליי להיות מודאגת עקב הממצא של עצם ירך קצרה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת גדילה - תגובה
ד``ר רון ברדין08/09/2014מורן שלום רב
אני לא רואה סיבה לדאגה מהנתונים ששלחת
את בשבוע 28+6 ואורך עצם הירך תואם ממש יפה את השבוע. היקף הראש גדול יותר לשבוע הריון . בדקי ה למה תואם ה AC הוא היקף הבטן שמהווה חלק מהערכת גדילת העובר. מי שפיר וציפ תקינים מצויין בטח מרגיעים
אני ממליץ שתבצעי הערכת גדילה כ 3 שבועות מבדיקה זו בתאום עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בלב?מיטל06/09/2014
עשיתי השבוע סקירה מוקדמת והרופאה התמקדה באיזור של הלב הבדיקה היתה למעלה משעה בגלל זה. שאלתי את הרופאה למה את מתמקדת הרבה בלב היא אמרה שהיא חושבת שיש חור קטן בלב אבל הכל בסדר. בסיכום הרפואי היא לא רשמה דבר ואמרה לי שבסקירה המורחבת להגיד לרופא את זה . מה אני אמורה לעשות לחכות עד הסקירה המורחבת כי אני מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בלב? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/09/2014חור בלב, גדול כקטן, יש לו משמעות מבחינת מעקב ההריון (בדיקות נוספות) והצורך בייעוץ גנטי. חור קטן, שאינו מלווה בכל מום נוסף, הינו בד"כ חסר משמעות, ובד"כ נסגר תוך זמן קצר לאחר הלידה. חשוב כמובן לראות היטב את אנטומיית הלב , ולכן מומלצת בדיקת אקו-לב עובר על ידי קרדיולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חור בלב
מיטל08/09/2014היום הייתי אצלה רופאת נשים שלי ואמרתי לה את הדברים היא אמרה שכנראה הוא מאוד קטן וחסר חשיבות ולכן זה לא רשום באבחנה ובתוצאה המליצה לחכות לסקירה המורחבת ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חור בלב - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/09/2014עם כל הכבוד לרופאה, בחשד למום לב, מומלץ בכל מקרה לבצע אקו לב עובר, וייעוץ גנטי לאחריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית ושתיית מיםשני06/09/2014
שלום רב הריון תאומים בדיקת שקיפות ביום שני בבוקר רציתי לשאול לגביי שתיית מים לפני הבדיקה כמה מותר לשתות יומיים לפני הבדיקה וביום הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית ושתיית מים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר07/09/2014בדיקת השקיפות העורפית הינה בדיקת אולטראסאונד בטנית, ואינה מחייבת כל הכנה מוקדמת. אין כל צורך בשינוי כל הרגלי שתייה - שתיה רגילה כבכל יום. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על הערכת משקלפרופ` ישראל מייזנר02/09/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד``ר רון ברדין02/09/2014מאיה שלום
עיינתי בדף הבדיקה שצירפת וכן במידע שהוספת על ביקורך במיון
ראשית חשוב שתדעי שיש במיון יולדות צוות מיומן ומנוסה וקבלת החלטת לא על ידי מתמחה צעיר . בהחלט ייתכנו דעות שונות מחד את ב 38 שבועות ו" מקסימום" מיילדים אותך מצד שני להיכנס לתהליך זירוז אם לא חייבים אז למה? אמנם משקל העובר כפי שנימדד קט לשבוע ההריון אך הערכה של זרימות הדם בעובר נימצאו תקינות , כמות המים תקינה, ניצפו תנועות ואני מניח שאת חשה תנועות. כל אלה מצביעים על עובר שאיננו סובל ברחם וזה בנוסף למוניטור העוברי שביצעת ואני מניח שהיה תקין ,כל אלו הכריעו על החלטה לא ליילד אותך. חשוב שתעקבי אחר תנועות העובר ואם הפחתה כמובן תפני למיון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הרגעת אותי מאוד..
מאיה כהן03/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הרגעת אותי מאוד.. - תגובה
ד``ר רון ברדין03/09/2014בהצלחה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלוהים יעזור לי !!!!!!!מישהי02/09/2014
בדיקה שעשיתי היום בבוקר ורק עכשיו שמתי לב לצילומים של האולטראסאונד
זו הפנייה עשרת אלפים אולי לרופאת נשים בשל כאבים והפרשות שלא נמצא להן הסבר
לא חיידק לא פגיעה פנימית (וזה משהו שהתחיל מיד אחרי מגע מיני לא מוגן) עשיתי בדיקות אולטראסאונד אין רגישות למישוש אין ממצא של דלקת אין ממצא של חיידק (במיקרוסקופ) מלבד נוכחות של hpv שעשיתי באופן פרטי ונמצא חיובי
ועכשיו אני רואה את הדמות הזאת
גם אתם רואים את הדמות הזאת??? בצוואר הרחם שלי????
יש לי כאב שלא מוצאים לו הסבר !!!!!!!!
מה זה הדבר הזה אלוהים ישמור אני עוד שניה מתעלפתתתתת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה
מישהי02/09/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלוהים יעזור לי !!!!!!! - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר03/09/2014התמונה מראה שחלה תקינה ותו לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב שלא נסחפת....
טולי05/09/2014WTF??? טיפה רצינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)