מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל כליותשירה10/03/2015
שלום,
נמצא בסקירת מערכות בשבוע 26+1 אורך כליות באחוזון 90, אורך 35 מ"מ. אחוזון של העובר 53%. האם זה תקין?
שלחו אותנו לייעוץ גנטי לבדיקת גן TCF2 לעובר, מה המשמעות של זה? האם יש כיוונים אחרים שצריך לבדוק? מה ההשלכות של כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל כליות - תגובה
ד``ר רון ברדין10/03/2015שירה שלום
אורך כלייה 35 מ"מ הוא מתחת לאחוזון 95 לשבוע הריון 26 . משמעות כליות גדולות נלקחת בחשבון כחלק מהערכת מבנה הכלייה - איך המרקם ? האם ציסטות? האם מבנה תקין שמור ? האם הרחבת אגני כלייה ? האם כלייה בגוון לבן ( אקוגני) כל אלא יחד נותנים מידע על מבנה הכלייה . כמות מי שפיר תקינה כחלק מתפקוד כלייה. כך שהכליות שלמרות כליות גדולות לא ניתן לדבר עדיין על משמעויות . חשוב מעבר לייעץ גנטי אליו הופנית , לבצע ביקורת כ 3-4 שבועות מבדיקה נוכחית על מנת לראות דינמיקה? גדילה עקבית של הכלייה?והאם התפתחות סימנים נוספים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל כלייה
שירה11/03/2015ד"ר ברודין שלום,
נאמר לנו שהמבנה של הכליות תקין, הן לא אקוגניות, אין ציסטות, ואגני כלייה מעט בולטים אך עדיין בטווח הנורמה. רק הגודל של הכליות הוא בטווח העליון של הנורמה, כמות מי שפיר תקינה. מה דעתך ?
יש לנו ביקורת בעוד כשבועיים, למה עליי לצפות ע"מ שייחשב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל כלייה - תגובה
ד``ר רון ברדין12/03/2015היי שירה
מידע חשוב שכל הפרמטרים תקינים
אין מנוס מלהמתין בסבלנות לביקורת כדי לתת תשובה אמינה יותר . חשוב שתדעי שלא פעם גם בביקורת חוזרת בהיעדר שינויים בממצאים , לא ניתן לתת מענה מוחלט וברור.
בכל מיקרה בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןרוני10/03/2015
איך אני יודעת מתי נכנסתי להריון, שזה החודש שאחרי המחזור, או לפניו?
שאלתי נובעת מקיום יחסים עם גבר אחר חודש קודם, אציין שלאחר מכן קיבלתי מחזור,אך הבנתי שיש דבר כזה שהמחזור לא היה מחזור ורק דימום בתחילת הריון,
העובר תואם לגילו מהמחזור. שאלתי עד כמה גיל עובר לפי אולטרסאונד אמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - תגובה
ד``ר רון ברדין10/03/2015רוני שלום
הערכת גיל הריון על פי אולטרהסאונד נחשבת כאמצעי האמין והמדויק בהשוואה לגיל הריון על פי וסת אחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייהאלה08/03/2015
שלום
אני בהריון תאומים.
רציתי לדעת איך בודקים שהכל תקין בשילייה?
(אני קוראת על כל מיני בעיות שמתגלות אצל עוברים כמו אוטמים בשילייה ושיליה חסומה או בעיות בשילייה וכו').
האם הסקירות מספיקות?
אין בדיקה שמוודאת זאת ספציפית?
שנית, ביצעתי סקירה ראשונה בשבוע 17+4 יצאה תקינה. הבדיקה ארכה כשעתיים כאבה מאוד מאוד. אני לא מעוניינת לבצע את המאוחרת. האם יש משהו במאוחרת שבודקים ולא נבדק בראשונה?
ואחרונה, הרופא המליץ על אקו עוברי כי לא ראה היטב את הלב של אחד העוברים (טכנית) מה גם שבמילא מומלץ לבצע זאת בהריון תאומים. מתי הכי כדאי לבצע זאת? שבוע 24 זה בסדר? מעדיפה כמה שיותר מאוחר שיראו היטב הכל בפעם אחת, השאלה אם יש משהו שאחר כך לא רואים ולכן כדאי לבצע מוקדם יותר?
תודה ושבוע מצויין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילייה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/03/2015את תקינות השליה בודקים בבדיקות אולטראסאונד, כולל גדילת העוברים.
חשוב מאד לבצע את סקירת המערכות השניה שכן בה נבדקים איזורים במוח שלא ניתנים לבדיקה בסקירה המוקדמת. הזמן האופטימלי - סביב 23 שבועות. אקו לב - שבוע 22 להריון. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי סקירת מערכותמ01/03/2015
שלום,
הבנתי שביצוע סקירת מערכות באופן פרטי עשויה להיות מקיפה יותר. היות ויש לי כיסוי דרך הביטוח רק לסקירה אחת רציתי להתייעץ האם כדאי לבצע את הסקירה המוקדמת או המאוחרת באופן פרטי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות לגבי סקירת מערכות - תגובה
ד``ר רון ברדין01/03/2015שלום מ
איננו נוהגים להמליץ איזה בדיקה פרטית או במסגרת ציבורית כדאי לבצע. יתרונה של הסקירה המוקדמת הוא כמובן הגילוי המוקדם. יתרונה של הסקירה המאוחרת הוא שחוזרים על סקירת המערכות כפי שבוצעה במוקדמת ומוודאים התפתחותם של איברים שעדיין לא היו מפותחים בסקירה המוקדמת ( בעיקר במח ) כמו כן חלק ממטרת הסקירה המאוחרת היא לבדוק שלא התפתחו ממצאים חדשים בתקופת הזמן מאז הסקירה המוקדמת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל ציסטה סב-ארכנואידליתבת 3027/02/2015
שלום רב,
בהמשך לשאלה שכתבתי מטה, להלן גודל הציסטה הסב-ארכנואידלית (גודל הציסטה לא נרשם בסיכום אלא אנו רואים אותו בתמונת האולטרסאונד):
1. D 0.68cm
2. D 0.89cm
היריון ראשון, IVF +ICSI, בני 30, בריאים בד"כ.
שקיפות עורפית מוגברת 3.7 מ"מ. בוצע ייעוץ גנטי וסיסי שילייה - קריוטיפ תקין. אין תשובה של צ'יפ גנטי עדיין.
שבוע 15+4 - סקירה מוקדמת. להלן הממצאים (ציטוט):
"בגומה האחורית הודגם ממצא ציסטי באבחנה מבדלת ציסטה סב-ארכנואידלית, Blake's pouch cyst, אין אפשרות היום לנבא התפתחות תקינה או לא תקינה של הצרבלום - לפיכך נדרש מעקב אחר ממצא"
"לסיכום - למעט הממצא הציסטי בגומה האחורית הסקירה תקינה".
הופננו לסקירה מכוונת של הציסטה שלושה שבועות מהיום (לשבוע 18+4).
ברור לנו שאין תשובה חד משמעית, בטח שלא מעל דפי הפורום.
אבל נשמח לדעת מה הסיכויים וההשלכות של הממצא? בייחוד לאור גודלה של הציסטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל ציסטה סב-ארכנואידלית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר27/02/2015לאור התיאור וגודל הממצא, רוב הסיכויים שהממצא לא יראה בסקירה השנייה. ברוב המקרים הללו, הציסטה הינה ממצא חולף. כמובן, שאין 100% במקרים אלו, ויש להמתין לסקירה המורחבת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפ גנטי ושמירת תאיםמיה26/02/2015
היי,
מתעתדת לבצע דיקור מי שפיר ללא המלצה רפואית ובנוסף צ'יפ גנטי. האם יש טעם בשימור התאים שהוצא לי למקרה ונצטרך בירורים נוספים בעתיד או שהצ'יפ בוחן גם ככה הכל ולא יכולים לבדוק דברים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי ושמירת תאים - תגובה
ד``ר רון ברדין26/02/2015מיה שלום רב
שימור תאים הוא מהלך נכון בהחלט לתת מענה לשאלות גנטיות ספציפיות היכולות לצוץ עקב ממצאים המתגלים בשלבי הריון מתקדמים יותר . זאת גם אם בדיקת הצ'יפ הגנטי הייתה תקינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית לא נצפתה עצם אףמיכל25/02/2015
שלום רב,
אני בת 35 לאחר 6 טיפולי הפריה .
נמצאת בשבוע 13 להריון. ביצעתי שקיפות עורפית לפני יומיים ולא נצפתה ב US עצם האף בנוסף אתמול עשיתי את בדיקת דם הביוכימי.
הבנתי שזה מעיד על בעיה!! האם זה פרמטר מאוד חשוב בבדיקה?
אשמח לעזרתכם ופרוט הנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית לא נצפתה עצם אף - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר26/02/2015עצם האף, מהווה סמן לתסמונת דאון ברגישות של 73% בלבד. לכן, אי זיהויה אינו מהווה אינדיקציה חד משמעית לתסמונת דאון, ויש לבצע בדיקות מדויקות יותר - אפילו פולשניות לשלילת התסמונת. עלייך לפנות בהקדם לייעוץ גנטי בנושא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה סב-ארכנואידליתזוג בהיריון25/02/2015
שלום רב,
נשמח לעצתכם.
היריון ראשון, IVF +ICSI, בני 30, בריאים בד"כ.
שקיפות עורפית מוגברת 3.7 מ"מ. בוצע ייעוץ גנטי וסיסי שילייה - קריוטיפ תקין. אין תשובה של צ'יפ גנטי עדיין.
שבוע 15+4 - סקירה מוקדמת. להלן הממצאים:
"בגומה האחורית הודגם ממצא ציסטי באבחנה מבדלת ציסטה סב-ארכנואידלית, Blake's pouch cyst, אין אפשרות היום לנבא התפתחות תקינה או לא תקינה של הצרבלום - לפיכך נדרש מעקב אחר ממצא"
"לסיכום - למעט הממצא הציסטי בגומה האחורית הסקירה תקינה".
הופננו לסקירה מכוונת של הציסטה שלושה שבועות מהיום.
ברור לנו שאין תשובה חד משמעית, בטח שלא מעל דפי הפורום.
אבל נשמח לקבל התייחסותכם לנושא? סיכויים? השלכות?
האם ייתכן שהציסטה תעלם והכל יהיה בסדר, או שגם אם תעלם תמיד יהיה סיכוי למשהו לא תקין נוירולוגית בגלל הציסטה? (אין היסטוריה משפחתית בעייתית..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה סב-ארכנואידלית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר26/02/2015קשה להתייחס לממצאים, ללא צפייה בתמונות האולטראסאונד. אך מהניסיון במקרים כאלו, רוב הסיכויים שהציסטה, שהינה ככל הנראה Blake's Pouch תיסוג, ולא תהווה בעיה עתידית. כל זאת תיאורטית בלבד. המממצאים הפתולוגים בגומה האחורית, בשלב זה של ההריון, בד"כ מלווים במומים נוספים במוח וכאלו, אני מניח, לא נצפו. בכל מקרה, יש לבדוק היטב את המוח בסקירה המאוחרת, ואם יש צורך, להוסיף בדיקת MRI מכוונת מוח, מאוחר יותר בהריון. רצוי גם לפנות לייעוץ גנטי לממצא באם יישאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות בחודש תשיעי-דחוףרות22/02/2015
האם ייש טעם לערוך בשבוע 37.1 סקירת מערכות לאישה פיליפינית שעשתה ב-21.2 אולטרסאונד ונאמר לה שיש עיקוב בהתפתחות. לא עשתה סקירת מערכות בהריון.
הממצאים: BPO 87
HEAD CIR 317
AB.CIR 323
HCV/AC .98
FEMUR LENGTH 67
משקל 2.720
שאר התוצאות תקינות פרופיל ביופסי 8/8
באולטרהסאונד קודם ב-28.1 לא נאמר לה שיש בעייה
לציון: האשה עצמה רזה וקטנה גובה 1.50 בן הזוג ישראלי שגובהו 1.71 ורזה
אשמח על משוב מהיר נוכח הזמן ההולך ומתקצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות בחודש תשיעי-דחוף - תגובה
ד``ר רון ברדין24/02/2015רות שלום רב
השאלה אם יש טעם לערוך סקירה ב 37 שבועות איננה יכולה להסתכם בכן ולא. עקרונית זה איננו שבוע בו מבצעים סקירה! ניוד העובר מוגבל, לא ניתן לראות חלק מהאיברים אופטימלית ואם נבדקת לא ביצעה סקירות מתוך בחירה לא מקובל ביצוע סקירה לשם הערכה כללית "רגע" לפני הלידה. יחד עם זאת מאחר ואת שואלת בהקשר של חשד לעיכוב בהתפתחות העובר אז מבצעים שוב הערכת משקל והערכה על ידי פרמטרים שונים לתפקוד השלייה ואחרים במטרה להחליט האם ליילד בהקדם או להמתין. באופן כללי יותר לנתונים שנתת משקל 2720 גרם איננו קטן במיוחד
ממליץ שתפנה לרופא נשים מטפל לתאום מולו לגבי המשך המעקב תכיפותו ומיקומו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירהאלה16/02/2015
שלום
ביצעתי סקירה מןקדמת בהריון תאומים. הבדיקה לקחה שעה וחצי וכללה גם יציאה להסצובב וכאלה. מה שמטריד אותי זה הלחיצות החזקות של הבודק. עמורטת שכאבו לי מאוד עד כדי צעקה ואני חוששת לנזק לעוברים. איך בודקים נזק כזה? מעולם לא כאבה לי כך בדיקת א. סאונד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה - תגובה
ד``ר רון ברדין19/02/2015אלה שלום
א. אני מקווה שסקירה סוכמה תקינה
ב. לא פעם במיוחד בהריון מרובה עוברים כשמנסים להביא את העובר לתנוחה שתאפשר הדגמה מיטבית של חלק אנטומי כל שהוא נאלצים ללחוץ על בטן האשה או עם המתמר .
חשוב להבין - קיים מרחק לא קצר בין הבטן לעובר- שכבות העור , דופן הבטן , שרירים , מעיים , דופן הרחם ורק אז .העובר בתוך " בריכה " כך שלחיצות גורמות לו לזוז ולא יותר מכך.
אמנם לא נעמו לך הלחיצות אך מבחינת העוברים ניראה שאת יכולה לשים מרגוע לנפשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל-IUGR בחודש תשיעיא16/02/2015
שלום,
בהערכת משקל שבוע 36.1 נאמר לנו לפתע, אחרי שהערכות הקודמות היו תקינות, כי יש חשד להאטה בגדילה עקב מדדים שאינם מתאימים לשבוע ההריון.
BPD- 86 מתאים לשבוע 35
HEAD CIR -312 מתאים לשבוע 35
AB CIR 292 מתאים לשבוע 33.1
יחס HC\AC 1.06
FEMUR LENGTH 66 מתאים לשבוע 34
גיל הריון לפי אולטראסאונד 34.2
הערכת משקל 2276
זרימות דם עורק טבורי 2.5 S/D
פרופיל ביופיסי 8\8
העובר במצג עכוז ובמנח אורכי עם שילה אחורית וכמות מי שפר תקינה וכן תנועות עובר, דופק וטונוס תקינים. הריון תקין לחלוטין עם כל בדיקות המעקב.
רופאת הנשים ציינה שאין לדעתה חשד להאטה בגדילה ושאלו מדיים שנחשבים עדיין תקינים ואין צורך במעקב אך הרופא שביצע את האולטראסאונד ציין אחרת וטען שיש לבצע מעקב.
האם מנסיונך מדובר בחריגה גדולה? מה עלי לעשות או לברר?
תודה מראש,
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל-IUGR בחודש תשיעי - תגובה
ד``ר רון ברדין19/02/2015שלום א.
ראשית נתת תמונה מלאה וטוב שכך למתן התשובה
טווחי טעות בהערכה סונוגרפית בשבועות מתקדמים גדולים יותר מבשבועות הריון צעירים יחד עם זאת בהריון שעד עתה התאים לשבוע הריון ללא פערים ולראשונה מתגלה פער נכון בעיני לנהוג בשוליים בטוחים ולבצע ביקורת לא פחות משבועיים מהערכה קודמת ( אין טעם בטווח ימים קטן יותר) הבטן נימצאה קטנה ב 3 שבועות והירך שבועיים . פער שמצדיק ביקורת ..
עם זאת מצויינים פרמטרים נוספים שכולם תקינים לגמרי בין אם כמות מים , תנועות , זרימות דם כל אלה בהחלט מרגיעים
לסיכום בין להתעלם לבין להיות בלחץ אני בעד אופציית הביניים לבצע הערכת משקל נוספת ( 14 יום מבדיקה קודמת) ,סה"כ עובר לפי מדדים הנוספים תקין . בהתאם להערכת המשקל קבלת החלטות
תקפידי על תחושת תנועות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות ושקיפות עורפיתדפנה14/02/2015
דר' שלום רב ותודה מראש,
בתי בהריון ראשון ויש לי 2 שאלות אליך בבקשה:
1. היא עשתה בדיקות גנטיות הכל יצא בסדר חוץ מאחד שיש לה גן אחד של סיסטיק פיברוזיס והגן השני בסדר. כתוב שהיא בריאה ואין קשר להמשך בריאותה. גם בעלה עשה בדיקה גנטית כדי לראות שהוא חלילה לא נישא והתשובה שהוא בריא ואין לו. השאלה: רופא הנשים אמר לה ללכת ליעוץ גנטי. אם אחד נישא והשני לא אז ידוע לי שאין צורך והכל בסדר אז למה הוא אמר לה? ומה ביעוץ גנטי יעשו איתם? כי הבעיה היא רק אם שניהם נישאים ואצלם זאת רק היא.
2. שאלה שניה: הרופא עשה לה שקיפות עורפית והכל תקין לגמרי. אבל היא אמרה לי שהוא לחץ לה חזק עם המכשיר ואמר כי העובר שוכב על הגב. האם כשלוחצים חזק עם המכשיר אפשר לעשות נזק לעובר? כי אנחנו מאד מוטרדים מזה? תודה על התשובות ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות ושקיפות עורפית - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/02/2015אם אחד מבני הזוג אינו נשא כלל של הגן לציסטיק פיברוזיס, הסיכוי שהעוברפגוע אינו קיים. אולי היה לרופא שיקול אחר בהפניה לייעוץ הגנטי, ולכן לא הייתי פוסל אותו.
לגבי הלחץ עם המתמר - בד"כ לא יכול להגרם שום נזק לעובר שכן הוא מוגן על ידי מי השפיר, והלחץ מעבר אליהם ולא לרקמות העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בגפיים בסקירה מאוחרתשיר13/02/2015
שלום,
ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 14+5 והכל נמסר תקין
עשיתי בדיקת מי שפיר וגם צ'יפ גנטי עקב סיכון גבוה לדאון בסקר ביוכימי והגיעה תשובה תקינה
היום ביצעתי סקירה מאוחרת בשבוע 23 ונמצא שיש בצקת קלה בכפות הרגליים, הטיה קלה פנימה של כפות הרגליים, לא ראה תנועות של כפות הרגליים ומנח אצבעות לא תקין.
אני לא מפסיקה לבכות ולדאוג ולא מבינה איך לא ראו זאת בסקירההמוקדמת?שאלתי האם יכול להיות שמדובר במצב שהעובר היה במנח מסויים וביום אחר זה יראה אחרת? כי הרופא זימן אותי לביקורת בעוד 3ימים וגם לסקירה מכוונת לגפיים בבי"ח. האם זה בהכרח מצביע על בעיה קשה שתוביל להפסקת הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בגפיים בסקירה מאוחרת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/02/2015קשה לומר, יש לחכות לבדיקה המורחבת בבית החולים ואז לקבל החלטות לפי הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון של שלישיה וחשד שאחד מהם פיצלאיה13/02/2015
אני בת 37. לאחר 5 טיפולי IVF. בטיפול האחרון שהיה בפרוטוקול ארוך, ביצענו גם "פיפל" והוחזרו בהתאם לפרוטוקול 3 עוברים.
היום אני בתחילת שבוע 7. עשיתי אולטראסאונד ונצפו 3 שקי הריון עם דופק. אחד מהם יש חשד שהוא מפצל את עצמו (נצפה חלבון נוסף)אני ממש בפאניקה ומבואסת, כי אני מבינה את המשמעויות של היריון מרובה עוברים ולא לכך התפללתי.
שאלתי:
אומנם הטכנאית אמרה לי במפורש שיש דופק בכולם, אך בפועל בדוח שהיא הוציאה היא ציינה זאת רק לעובר הראשון. מה זה אומר?
כמו כן, האם העובר שמתפצל, רוב הסיכויים שהוא יספג בגוף ולא ישרוד ואז לא אצטרך לעשות דילול?
מהם לוחות הזמנים שלי?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון של שלישיה וחשד שאחד מהם פיצל - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/02/2015קשה לי להבין מסיפורך, מה בדיוק המצב.האם יש 3 שקים שונים (הוחזרו 3 עוברים) שבכל אחד מהם עובר, ואחד מהם התפצל, וקיימים שני עוברים בשק הזה? קשה לי להבין מכתובייך, במה מדובר. בכל מקרה, על רופא מנוסה בתחום הריונות מרובי עוברים, לבדוק אותך ולראות במה בדיוק מדובר, ורק אז, לתת את הייעוץ הנכון. ללא בדיקתך, לא אוכל לתת לך לצערי כל ייעוץ נכון. שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איה13/02/2015הי,
ודאי שאתה צודק שקשה לתת תשובה מקצועית בWEB. ודאי שאפנה ליעוץ מקצועי, אך הטכנאית אמרה לי להמתין עם זה שבועיים ימים. החרדה לא ממתינה, כפי שאתה בטח מבין :(
מדובר ב3 עוברים שהוחזרו בפרצדורת IVF. לשלושתם נמצא דופק. אחד התפצל. כלומר יש 4 עוברים, כך נראה.
"האם יש 3 שקים שונים (הוחזרו 3 עוברים) שבכל אחד מהם עובר, ואחד מהם התפצל, וקיימים שני עוברים בשק הזה? " אכן כך הדבר. מדובר בפעם שישית של IVF. כל הפעמים הקודמות כשלו לחלוטין (בטא שלילית לגמרי ביום ה-12 להחזרה) ולכן הוחזרו 3 עוברים לרחם בפעם זו.
אני שואלת מה ניתן לעשות בשלב זה חוץ מלהתפלל. האם הפסקת התמיכה שאני מקבלת להריון כחלק מההליך של החזרת העוברים יכולה לעזור בדילול טבעי של העוברים?
האם אתה מתמחה בנושא וניתן להגיע אליך ליעוץ? מתי כדאי להגיע ליעוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/02/2015אם אמנם מדובר בהריון של 4 עוברים ובארבעתם יש דופק(2 בשק אחד לאחר פיצול), הרי שיש מקום לבצע דילול עוברים של שני העוברים שבשק המפוצל. הפרוצדורה תוסבר לך על ידי הרופא המטפל. על ידי פעולה זו, יוותרו שני שקים עם שני עוברים, והמשך של הריון תאומים.
אני בהחלט מתמחה בנושא ובפעולות הנדרשות, ואשמח לייעץ לך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם..אושרית10/02/2015
האם ניתן למדוד ראש נמוך מאוד של העובר
והאם גודל ראש גדול ב4 שבועות מגיל ההריון זה לא תקין??
הבטן בגיל ההריון
ועצם הירך בשבועים
אבל המשקל נמצא באחוזון (84)?
לא אומרים לי כלום באולטרסונד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם.. - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/02/2015קשה מאד למדוד את ראש העובר כשהוא נמוך באגן, והמדידות לא מדויקות. ראש גדול ב 4 שבועות - יכול להיות גם תקין, בהנחה שמבנה המוח תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)